Tunahan Kuzu (DENK): Marokkaan is beter geïntegreerd dan mensen met westerse achtergrond…

Volgens DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu is de integratie van Marokkanen in Nederland op een bijzonder succesvolle wijze verlopen. Veel beter dan de integratie van Amerikanen, zo suggereert de Nederlands-Turkse parlementariër op social media.

DENK-voorman Kuzu vindt het heel goed dat de Marokkaans-Nederlandse voetballer Mohamed Ihattaren heeft gekozen om uit te komen voor het Nederlandse voetbalelftal. Niet omdat voetbal de ex-PvdA’er nu zoveel kan schelen, maar wel omdat het de boezemvriend van Selçuk Öztürk nog een keer in staat stelt om een loopje te nemen met de waarheid. Terwijl de segegratie van verschillende bevolkingsgroepen in Nederland in lange tijd niet zo groot is geweest, beweert Kuzu dat Ihattarens keuze voor Oranje betekent dat de integratie van ieder geval Marokkanen prima geslaagd is.

Maar over de integratie van lui met een westerse achtergrond, zoals Amerikanen, is Kuzu dan weer een heel stuk minder te spreken:

“De Marokkaanse Nederlander Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal, terwijl de Amerikaanse Nederlander Sergiño Dest kiest voor de Verenigde Staten…

Maar nog steeds beweren een aantal politieke partijen en een hoop politici dat het heel slecht gaat met de #integratie van mensen met een niet-westerse achtergrond…”

Verder daagt de DENK-aanvoerder nog wat mensen uit, zoals VI-coryfee Johan Derksen: “Kom er maar in.” En ook probeert hij z’n online critici alvast het gras voor de voeten weg te maaien: “nu zullen een paar reaguurders vast zeggen: Kuzu, moet je ook doen etc… Voor hen ter geruststelling: ik zit al in het Nederlands parlement


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. nml

  donder op naar je vriendje erdogan en neem zoveel mogelijk nationalistische turken mee mafklapper

 2. Rechtsaf

  Nou opsporing verzocht met louter Amerikanen?

 3. Ron

  Het is waarschijnlijk een transMarokkaan.
  Geboren in het verkeerde lichaam.

 4. Limburgse Separatist

  Westerse mensen zijn weer beter geintegreerd in Islamitische gebieden dan de moslims die er wonen.

 5. van Urk

  En Turkse voetballers?

 6. Duckday

  Ik begrijp nog steeds niet dat zulke partijen in de Nederlandse politiek kunnen komen.Als je ze volgt gaat het alleen maar over Turken Verder heeft het niets te maken met Nederland die het steeds maar afbreekt Wat voor mensen stemmen op zulke partijen die alleen haat rondstrooien en tweedracht Maar ze strijken wel een zeer groot salaris op ze vullen wel hun zakken daar hoor je ze niet over. Waarneer terkt de NEDERLANDSE politiek nu een de stekker hier uit Neem een wet aan dat dubbel paspoort geen politiek bedreven kan Ook het stemmen moet eens veranderen de meesten komen uit de binnen landen en mogen hier stemmen Dank zei de PVDA CDA GROENLINKS D66 partijen de heulen met ze voor de stemmetjes

 7. Politiek Profeet

  De beste ge-integeerde macro is diegene die teruggekeerd is naar macroland in de zandbak en de andere is diegene die zich bij de biomassa centrale als brandstof hebben aangemeld…

 8. Gerlos

  Wat een mafkees die Turk Kuzu, Het barst hier in ONS eens zo’n mooie Nederland van de kut Marokanen in het criminele circuit, ze schieten en steken ik weet niet hoeveel mensen dood, en noemt deze KAKKERLAK geïntrigeerd.
  Kuzu de totale intregatie is toaal mislukt omdat die moslims waar jij ook bij behoor niet onze normen en waarden en tradities willen accepteren.

 9. ShaoKahn

  Ze hebben er ook aardig de tijd voor gehad… Je zou bijna zeggen: te lang

  1. Aardappeltjes

   @shaokahn moslims integreren niet en nooit.
   Dat is overal door de tijd heen een feit.
   Net als het feit ze in de meerderheid komen ze christenen en andersgelovigen en ongelovigen hun wil gaan opleggen en later verjagen en uitmoorden.
   Dit patroon hebben we door de eeuwen heen kunnen zien.

 10. merlot

  “De Marokkaanse Nederlander Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal, terwijl de Amerikaanse Nederlander Sergiño Dest kiest voor de Verenigde Staten…
  Maar nog steeds beweren een aantal politieke partijen en een hoop politici dat het heel slecht gaat met de #integratie van mensen met een niet-westerse achtergrond…”

  Is Kuzu nu zo dom of doet hij net alsof?

  Het feit dat er goed geïntegreerde Marokkanen bestaan (dat valt niet te ontkennen) staat uiteraard los van het totale plaatje.

  1. Mezzadra

   In elk geval moeten we vaststellen dat het Nederlandse voetbal zonder allochtonen weinig zou voorstellen.

   1. Mycase

    Nederlands voetbal met allochtonen hahahaha

   2. nml

    mooi , voetbal opdoeken zijn we ook van die hooligans af.

    allochtonen pleite
    hooligans pleite
    grootschalige politieinzet pleite
    enkel voordelen strontvlek , we zijn het eens 🙂

    1. Mieremet

     Nu Mezzadrama nog pleitte Nml.

  2. Vlaswiek

   “Het feit dat er goed geïntegreerde Marokkanen bestaan (dat valt niet te ontkennen) staat uiteraard los van het totale plaatje.”

   Ik zou het wel durven zeggen: De uitzonderingen bevestigen de regel. Kuzu heeft zijn mediamomentje weer gehad.

 11. Heinz

  De man heeft humor. Met een kwinkslag weet hij de mens te raken.

 12. Mezzadra

  Met de integratie van Marokkanen gaat het inderdaad heel goed.

  ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/integratie-marokkanen-in-nederland-is-een-doorslaand-succes~b0608738/

 13. tailgunner

  Tja, we zijn dan ook inmiddels aan de 5e generatie aangekomen. Merkwaardig genoeg spreken die nog steeds gebrekkig Nederlands…wollah!

 14. tailgunner

  En wanneer gaat die mini-Dracula zelf integreren?

 15. Broodnuchter

  De Amerikaan kon dus niet integreren?? Die ene Marokkaan wel, dus het voorbeeld van alle Marokkanen?? De meeste voetballers zijn alleen gevoelig voor geld. Er zijn ook Nederlandse voetballers die voor Turkse clubs hebben gespeeld. Zelfde laken en pak met coachen die voor buitenlandse clubs werken. Dit is een goed voorbeeld van alles over één kam scheren. Alsof dit voorbeeld is voor alle allochtonen en autochtonen. Een grote drogreden/waan-conclusie. Misschien wordt het geloofwaardiger als ze hun dubbele nationaliteit opgeven.

 16. Jumping

  Wat heeft een Turk, nou met een Marokkaan te maken.

  Het wordt tijd , dat ze gewoon weer terug gaan, naar het land waar ze OOK, een paspoort van bezitten.

 17. Blokkeer-Fries

  Dubbele paspoorttoeter Kuzu heeft gelijk, de dubbele paspoort Marokkanen zijn het best geïntegreerd, in de door hunzelf gecreëerde bontkraagjes Moccro mafia.

  dagelijksestandaard.nl/2019/03/verrassing-dikke-oververtegenwoordiging-allochtonen-in-criminaliteitscijfers/

 18. Heras

  Ik heb een vreselijke video gezien van een jongetje van ongeveer 11 jaar dat door de DICTATOR ERDOGAN besmet geworden was door een chemisch wapen. Alleen maar omdat ze koerden zijn. Het kind had zo’n pijn. Ik zie nog dat beeld voor mij. Als ik die kop van kuzu zie, moet ik daar steeds aan denken.

 19. Vit

  De a.a.r.d.a.p.p.e.l wordt bedankt, zat ik me daar in mijn broek te zeiken van de lach, ja ja het is me d’r een.

 20. Vit

  Vandaag zoiets raars meegemaakt, ik moest een vragenlijst doornemen in verband met msra besmetting, daarin werd gevraagd o.a of ik met levende varkens om ga, het werd alleen niet gespecificeerd wat ze daar precies mee bedoelen.

  1. Mezzadra

   Dat kostte je kennelijk veel hoofdbrekens, Vit.

   Voor jouw informatie en de volgende keer: ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Varken_(tam)

   1. Vit

    @Mezzadra

    Ze maken mij niet wijs dat die edele dieren schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, volgens mij zit er een ander addertje onder het gras.

    1. Mezzadra

     ht*ps://mrsa-net.nl/nl/publiek/dieren-en-varkenshouderij/maatregelen/1116-moet-ik-anders-met-mijn-varkens-omgaan-als-ik-mrsa-heb

     Misschien helpt je dit wat verder, Vit.

     1. Vit

      @Mezzadra

      Ik snap het, de dieren mogen niet besmet worden natuurlijk met wat je zoal op kunt lopen.

     2. Vit

      Ik mag in ieder geval wel hopen dat gespuis wat hier beland Ebola in land van herkomst laten.

     3. Aardappeltjes

      @mezzadra de islam aanhanger probeert zijn favoriete ideologie uit de wind te houden met een linkje.. Zou de huistrol dit ook doen met bse?
      Het antwoord is nee.
      @mezzadra de domme tr@l.

   2. nml

    de strontvlek en zijn verbale diarreee

   3. debontereus

    Daar is de aandoenlijke p*dofiel weer met zijn wikipedia .
    Hij schreeuwt en blèrt weer wat in de rondte en moet het weer onderbouwen met wikipedia google en linkse krantjes kennis .
    Hij heeft alleen verstand van kleine jongetjes te beïnvloeden en probeert dit nu op dds verder in de praktijk te brengen .
    Helaas voor hem mislukt dat nogal .

  2. DennisEijs

   Of je veel met Wouten omgaat.

  3. Rechtsaf

   @Vit de vragenlijst wordt natuurlijk ook met betrekking tot moslims gemaakt, we moeten tegenwoordig rekening houden met “geitenne*kers”

 21. DennisEijs

  Onterecht in het parlement, naar mijn mening.
  En hoeveel Marokkaanse immigranten zijn er in Nederland (met de nodige generaties erna) in vergelijk met Amerikaanse immigranten?
  En 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

  1. Mezzadra

   Hoezo, Dennis? Zijn deze parlementariërs niet eerlijk gekozen?

   1. nml

    leer lezen strontvlek

  2. Aardappeltjes

   @denniseijs u communiceert met @mezzadra de huistr@l

  3. Blokkeer-Fries

   Absoluut! Iemand die na 5 jaar een verblijfsvergunning geschonken krijgt, heeft net zo veel stemrecht als een geboren en getogen autochtoon?! Beter zou zijn om stemrecht te ontvangen, minimaal 10 jaar na het geschenk van een verblijfsvergunning.

   Even wat cijfertjes (draadje)

   twitter.com/demo_demo_nl/status/1191412710652760067

 22. AS210854

  Mohammed kiest voor het geld en roem en nergens anders voor.

 23. Vlaswiek

  Cijfers Tunahan, cijfers tellen!

 24. Cycle25

  Appels met peren…

  Alsof in Nederland meer Amerikanen wonen t.o.v Marokkanen, Kuzu slaat gevangenissen over en DENKt dat Amsterdam geen mocro maffia heeft.

  1. Aardappeltjes

   @cycle25 nahhh kuzu en nadenken?
   Elke keer als hij of zijn agressie holmaatje door wilders of baudet even op zijn nummer word gezet, zie je hem aanlopen rood worden en zegen wie ben jij wie ben jij… Dat getuigd niet echt van een bepaald intellect niveau..
   Verder je strekking is wel juist.

 25. Lex

  Ja hoor

  Daarom is er zoveel overlast door deze groep.

  Daarom is de grootste groep bekend in de criminaliteit de marronkaan.

  Daarom heeft het merendeel een uitkering en moet waarschijnlijk onderhouden worden tot hun dood aan toe van ons belastinggeld.

  Go wat zijn het succesvolle Nederlanders, ja een klein deel 35% tot 45% heeft een baan, de rest dus uitkering.

  De 1e, 2e generatie dat waren redelijke mensen vaak ook een baan, van de laatste generatie groeit het grootste deel op voor galg en rad.

 26. Jynx

  Klootzak,rot op waar je vandaan komt.
  Zou goed zijn voor dit land.

 27. Franklin Ake

  Klopt! Ze weten de sociale dienst beter te vinden.

 28. ikweetwatikwil

  Daaruit blijkt zijn haat tegen Amerika. Die man is een onrust stoker. Dat hij in het Nederlandse parlement zit , is te danken aan PvdA en daar zijn we niet dankbaar voor. Wat integreren betreft, wie stemmen , afgezien van een paar landverraders , op denk. Juist……Turken en Marokkanen. Fijne integratie.

 29. Veteraan

  Erg zielig dat hij geen beter voorbeeld wist te verzinnen.
  Ik zou het leuk vinden als hij eens een Theo van Gochje kreeg als dank voor zijn terroristische prietpraat en het stoken en belachelijk maken van een seculier rechtsstelsel.
  En ook op straat graag met wat opnamen van juichende voorbijgangers.
  Het prototype van de foute allochtoon waar een normale allochtoon zich ook voor schaamt. Ik zeg Kuzu, val eens om en sta niet meer op want je bent een lakei van een tiran.
  Het houdt niet op, niet vanzelf.

 30. musicmaniac

  Er wordt in Nederland met twee maten gemeten. Een Nederlandse rechtse partij werd begin 90’er jaren verboden en een extreem-rechtse Turkse partij, die ons land verkettert mag blijven zitten. Hoe is zoiets mogelijk? Noemen ze dit nou democratie?

 31. Juriaan

  Ze zijn misschien beter geïntegreerd in Marokko maar in Nederland zijn het allemaal ordinaire criminelen.

 32. Stopperspil

  Kuzu zou eens het verhaal in de Volkskrant van vandaag moeten lezen waarin de Marokkaanse scriptschrijfster Mina el Hannaoui spreekt over de “zo goed geïntegreerde” Marokkaanse mannen: “De mannen lopen zich nu uit te leven hier, jarenlang doen ze alles wat ze willen en als het tijd is om te trouwen laten ze een chick met een hoofddoek uit de bergen in Marokko komen.” Het gaat te ver om hier het hele verhaal te citeren, maar er staan nog veel meer dingen in die niks met voetballen te maken hebben, maar wel met de grote afstand van de doorsnee Marokkaan tot de Nederlandse samenleving. En zij kan het weten. Maar ik vrees dat Kuzu een poging tot humor heeft gedaan.

 33. Michael M

  Mezzadra onze Noppen. Noppen was jarenlang de Nickname van Mezzadra. Het schrijven. De manier van schrijven en reageren op anderen dat deed onze vorige Noppen ook. Maar ja, schijnbaar moest de naam veranderen naar Mezzadra. Wat een rare Nickname.

 34. Sando

  Moet je eens een taxi pakken bij schiphol en vragen bent u van marokko .Zijn toch allemaal buitenlanders .nu het antwoord is gelukig niet.

 35. Michael M

  Nou Kuzu, als je het zo gezegd hebt zoals dat hier staat dan heb je denk ik geen rondje gemaakt door het landje. Je komt niet met cijfers, je praat alsof iedereen jouw IQ bezit. Ik denk precies zoals jouw partij er ook zo over denkt, dat je dit weer uit je grote duim hebt gezogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.