Video! Annabel Nanninga (FVD) tegen ophoging inburgeringsbudget: ‘Eerst de kraan dicht, dan pas dweilen!’

FVD-senator Annabel Nanninga kraakte vanochtend bij WNL een plan om de gemeentes meer geld te geven om de inburgering van immigranten beter te regelen. Het is niet de juiste maatregel op het juiste moment, aldus het Eerste Kamerlid. We moeten éérst eens minder mensen binnenlaten bij de poort. Dan pas kunnen we beginnen met het opruimen van de problemen hier.

Het is een kans die gemeenten zich natuurlijk niet laten afpakken: een mogelijkheid om maar eens opnieuw te pleiten voor een verhoging van het budget dat ze ieder jaar van de Rijksoverheid krijgen. Ditmaal omdat het regelen van de integratie van nieuwkomers allemaal te duur en te ingewikkeld zou zijn voor lokale overheden op basis van de huidige bedragen die gemeentebestuurders ontvangen. Kortom, er moet dus weer eens geld bij.

Dat is niet de goede maatregel voor nu, betoogde FVD-senator en -gemeenteraadslid Annabel Nanninga vanochtend bij Goedemorgen Nederland. Eerst moet Nederland maar eens zorgen voor een grensbewaking en een strengere immigratiewet. Pas daarna kunnen we kijken hoe we het gejammer van gemeentes eventueel kunnen aanpakken, vindt ze:

“We moeten om te beginnen kijken naar wie laten we Nederland in”, aldus Nanninga in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “We laten nu heel veel mensen binnen die heel veel inburgering nodig hebben. De oplossing van dit probleem is om te beginnen minder immigratie. Er komen veel te veel mensen het land binnen.” Als het aan de FVD’er ligt, komt er een systeem dat lijkt op dat van Amerika. “Als je je daar wil vestigen heb je de taal te spreken en dan heb je er kennis van te nemen hoe het daar gaat.”

Volgens Nanninga worden de problemen bovenin het immigratiebeleid nu op het bordje van de gemeenten gelegd. “Als je ze het geld niet geeft, burgeren ze niet in en wordt het probleem nog groter. Maar ik vind toch echt: eerst de kraan dicht, dan pas dweilen.”

Hé, kijk. Iemand met een stevige rechtse visie! Dan weten we dus: daarmee gaat dit VVD-kabinet niets doen. Want ze zijn, met Mark Rutte voorop, natuurlijk allergisch voor visie. Of voor rechts beleid. Liever mag D66 het hele beleid dicteren. “Rotmaatregels,” roepen de VVD’ers dan quasi-gespeeld. Maar ze voeren het vervolgens wél uit, en laten hun kiezers gewoon stikken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Tman

  “WNL plan om de gemeentes voor inburgering, meer geld te geven ”
  De Nederlandse gemeenten hebben grote tekorten op jeugdzorg, ouderenzorg, arbeidsparticipatie, daar moeten ze maar éérst geld heen pompen!
  Inburgering is een bodemloze put!

  1. Blitzkrieg

   Tman : Voorlopig is er in Nederland alles aan gelegen mensen NIET in te laten burgeren. Onze cultuur moet kapot, waarom inburgeren? Als de jankert jerry airfryer was ingeburgert hadden we geen KOZP gehad.

   1. Jumping

    Inderdaad Blitz.

    De omvolking moet sneller.

    Nederland is een keiverrot land geworden.
    Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
    Stop met de EU in deze vorm.
    RUTTUP EN NEXIT.

     1. Bullshit15

      Dacht dat je al weg was schaap

     2. Hard

      Goed kijken Bulls’ de reactie is van een maand geleden. 😛

    1. Nep

     Ga emigreren!

     1. weer opnieuw

      je zou betalen nepperd , geen cent op de rekening leugenaar !

    2. Blitzkrieg

     Jumping : Up networks heeft er een goede video over, aanrader wat mij betreft.

     94. Wat is Omvolking?
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=haf9YMO-GO8

   2. Tman

    blitzkrieg:
    Inburgeren betekent:
    info en hulp voor een uitkering, toeslagen, koffie/thee drinken, woordjes Nederlands leren zoals,pinpas,discriminatie meldpunt!

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Miss Porky heeft ook wat te zeggen 🙂

  1. Nep

   Wat een verschrikkelijk mens is zij toch!

  2. Roughwood

   Ongegeneerd onderscheid maken op grond van bepaalde, totaal niet ter zake doende, kenmerken. Staaltje onvervalste discriminatie. En dan ook nog het misselijkmakende lef hebben om het met een smiley te bagatelliseren. Uw masker is gevallen. U bent af!

  3. Top

   De te verwachten, dus? Stompzinnige bijdragen van een parasiet. Even een riedeltje ‘Fat-shaming’, om de aandacht voor zijn eigen corpulente en vadsige lichaam te compenseren. Bah, wat een enorme klootzak ben je toch.

  4. AS210854

   Heb liever te doen met porky en met een uitgemolken racistische beeeeee geit.

  5. Bosche draak

   Nee jij trekt volle zalen, je gemekker heeft nog meer inhoud veenlijk!

 3. Agios

  Zo ziet normaal denken eruit Annabel!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeeeeeh

 4. weer opnieuw

  tja , heel helder overtuigend verhaal. Klinkklare logica dus de linkse onderbuiken hebben de laster en onderbuik campagnes al op volle snelheid gestart maar komen helaa niet verder dan spelen op de vrouw. De bal is te inhoudelijk voor linkse nitwits

  stem sociaal , stem PVV , twijfel je ? stem FvD en stuur het partijkartel op 3 jaar wachtgeld

  1. Watcher

   Denk je nu echt dat de PVV mee gaat regeren?
   Dat kan alleen als Wilders vertrekt en het islam standpunt wordt afgezwakt.

  2. Nep

   Beeeeeeeeeeeeeeeh

 5. Jack Flash

  Grenzen dicht en alles eruitrappen letterlijk wat hier niet thuishoort anders heeft dweilen totaal geen zin.
  Lekker kort door de bocht maar het werkt wel.

  1. Watcher

   @J
   Ach zo heeft iedereen zijn fantasieën.

  2. Wesley Benbow

   De vraag is natuurlijk wat hier niet thuishoort.
   Ik persoonlijk vind dat PVV-stemmers hier niet thuishoren, maar het land uit trappen gaat natuurlijk te ver.

 6. Response

  En maar gemeenschapsgeld blijven pompen in kansloze criminele gelukzoekers. Idd, eerst kraan dicht en dan dweilen. Echte vluchtelingen welkom maar die selectie moet plaatsvinden aan de grens en niet als ze al binnen zijn.

 7. ikweetwatikwil

  Er zijn hier teveel gelukzoekers die niet willen integreren maar hun wil , willen opleggen met medewerking van een aantal Autochtonen die hun verstand niet gebruiken. Meestal zijn dat Autochtonen die hun weg niet weten te vinden in Nederland en iets nieuws willen. Al gaat het ook ten koste van de overige Nederlanders. Weg er mee.

 8. Rosasolis

  Wat weet onze Nederlandse bevolking van deze deze domme fat lady die denkt dat zij weet hoe het verder moet? Wat weet zij van belangrijke nationale problemen, en ook internationale zakken. Wat doet zij dagelijks om haar uitkering te blijven krijgen. Heeft ze ooit aan een fatsoenlijke baan gewerkt of aan een jarenlange opleiding gewerkt?

  1. Ben Venuti

   ‘en ook internationale zakken.’

   Ga eens Nederlands leren oma Tingeling!

  2. Wesley Benbow

   “Wat doet zij dagelijks om haar uitkering te blijven krijgen.”

   Annabel zat aan lager wal maar was zo slim aan te haken bij een populistisch partijtje die haar de kans gaf de functies van gemeenteraadslid en Eerste Kamerlid te laten stapelen.

   Zo krabbel je met weinig werken een leuk inkomen bij elkaar.

   1. Ben Venuti

    Zij bestiert in ieder geval niet een lullig adviesbureautje genaamd strontlijn zoals jij mafkees!

   2. Rosasolis

    @Wesley. Gelijk heb je. Zo denk ik ook.

    1. Bosche draak

     Denk je tenminste nog aan iets, hatelijke nep feminist met je steenkolen schrift.
     Jij bent af….

  3. merlot

   “deze domme fat lady”

   Het kruidenvrouwtje wordt seksistisch op haar oude dag.

  4. merlot

   “Heeft ze ooit aan een fatsoenlijke baan gewerkt of aan een jarenlange opleiding gewerkt?”

   Dit komt dan uit de mond van iemand die “iets” met muziek heeft gedaan, niet bepaald een “beroep” waar nationale problemen en internationale zakken (haha) mee worden opgelost.

 9. Sharktyricon

  Op 1 punt ben ik het hier met de mensen eens en dat is dat het kabinet rutte Nederland verziekt, niet door alle mensen hier binnen te laten, maar door verantwoordelijkheden die voorheen bij de overheid lagen over te hevelen naar de gemeentes, sinds die tijd zijn er grote tekorten ontstaan in ons sociale zorgstaat. Nederland is niet van de immigranten geworden maar Nederland wordt steeds meer een land van de rijken. Daar ligt het probleem ook, FvD wordt boos over de (relatief gezien) centen die in immigratie wordt gepompt terwijl ook zij niks doen aan de grote problemen zoals bankdirecteuren. De van oudsher rechtse ecomonen zitten bij de vvd en die willen ze bij FvD en pvv maar wat graag afsnoepen en dat gaat alleen door het eindeloze geratel over de immigranten

 10. Original NL

  Annabelle, ach Annabelle
  Du bist zo herrlich intellektuell!!
  Groetjes
  Reinhard Mey!

 11. Seneca

  @tim
  u noemt de stelling van mevrouw Nanninga ‘stevige rechtse visie’. hier is totaal geen sprake van een ‘stevige rechtse visie’. het is gewoon, gezond verstand en anders niets.

 12. Gerlos

  Stoppen met deze waanzin.

 13. Heras

  Ze moeten stoppen met immigranten toe te laten. Nog meer immigratie ie slecht voor de bevolking en slecht voor de immigranten die geen kant op kunnen.
  Dit is werkelijk het slechtst functionerende kabinet ooit.

 14. Heras

  Rosa en nog iets.. wat een stompzinnige reactie. Deze vrouw weet waar ze over spreekt. Ik weet zeker dat ze hoger opgeleid is dan jij bent.

 15. Baron von Munchhausen

  Mocht u het niet weten:
  Vandaag congres FvD!!! Toekomstige Premier Hr, Baudet maakt zijn plannen bekend.
  Met als belangrijkste punt: wees trots op Nederland en laat de omvolking (links speerpunt) stoppen!
  Vanaf vandaag en dat een weeklang zal de NPO, Volkskrant en grachtengordel alles in het werk stellen om Baudet op schofterige wijze ( links-facistisch) aan te vallen. Reden? Bang dat hun, min of meer, linkse macht wordt afgebroken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.