Video! Baudet kraakt nieuwste “oplossing” stikstofcrisis af: ‘Ongeteste producten in voedselketen? Waanzinnig!’

FVD-voorman Thierry Baudet is niet te spreken over de wijze waarop het kabinet de stikstofcrisis te lijf gaat. In plaats van overdreven strenge regels te schrappen gaan de ministers vrolijk beginnen door de gezondheid van Nederlandse dieren én mensen op het spel te zetten. Grootschalige experimenten met ongetest dierenvoer, zonder dat daarbij de gevolgen voor de voedselketen goed in kaart zijn gebracht. Onverantwoord, aldus de oppositieleider.

In een video voor zijn partij haalt fractievoorzitter Thierry Baudet vandaag een “nieuw hoofdstuk in de bizarre stikstofsoap” aan. Zoals heel Nederland inmiddels weet wordt het hele land momenteel lam gelegd voor PAS, en PFAS, en allerlei andere politiek-correcte poes-PAS. Voorop in de strijd tegen deze verlammende regels, die dreigen de gehele boerensector en de bouw de nek om te draaien, gaat Thierry Baudet.

En hij is ook niet te spreken over de wijze waarop het kabinet denkt de ellende op te lossen. De regels blijven gewoon in stand, als het aan de klunzige VVD-club ligt. Maar Rutte en zijn maatjes hebben een heuse loophole gevonden waardoor alles tóch weer kan gaan draaien straks. Heel erg jammer alleen dat dit dus wel een levensgevaarlijk experiment is, zoals Baudet uitlegt:

“Het kabinet heeft weer een nieuwe ‘oplossing’ voor de stikstofcrisis: boeren dwingen om ongetest diervoeder te gebruiken om zo de stikstofuitstoot terug te dringen. #FVD vindt het waanzinnig om niet geteste producten in de voedselketen toe te laten!”

Zou het zin hebben?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Mezzadra

  Het is me niet bekend dat het Kabinet dit als oplossing presenteert. Het is ook maar voor een heel klein beetje een oplossing, je kunt er in het maximale geval 10% van de ammoniak-uitstoot mee terugdringen.
  Thierry hoorde weer eens een klok luiden.

  De charlatan maakt zich met de dag belachelijker.

 2. Abn

  Maar zn haar zit goed!

  Hipsterbaardje mag eraf.

  1. Blitzkrieg

   Abn : Fijn dat je alleen over uiterkijkheden wat te meuken hebt. Bezorgd zijn om het uiterlijk is een nogal oppervlakkige tendens in onze samenleving, dat echter geheel terzijde. Ik begrijp dus dat er op de inhoud niks valt aan te merken.

   1. Abn

    De inhoud? Dan lees jij er meer in dan ik.

    1. Blitzkrieg

     Abn : Klaarblijkelijk.

  2. Pauline Kummer

   Het (hij) gender neutraal gesproken, is een ijdeltuit. Allemaal poppenkast.

   1. Blitzkrieg

    Pauline Kummer : Onze tochtige koe heeft weer gesproken, maar waarover eigenlijk?

 3. Mycase

  Hoe je het went en keert de boeren moeten dood en zo te horen wij ook .

 4. Jumping

  Inderdaad Baudet, als ik de knullen op stee beluister, is dit weer zo’n losse flodder passend, bij personen van Rutte 3 die zomaar wat roepen.

  De oudste gaf al aan, dat zodadelijk het bemesten met natte stront, weer op de helling gaat en we weer gewoon zoals vroeger, ouderwets met kunstmest in de strooier gaan rijden.

  Deze Ministers moeten net als die Ollongren, gewoon stoppen, met hun bijdrage aan het Ruttekartel.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Mycase

  Over zichzelf belachelijk maken hier hahahaha de sneukont met zijn script gewoon negeren die p*do meer is er niet van .

 6. hansishier

  STOP MET PLEISTERS PLAKKEN!! en begin gewoon opnieuw~!

 7. nml

  te lijf gaat ? weltrusten , ze doen niets

 8. Dianne

  Blijkbaar is de mededeling van Baudet ongeloofwaardig, schokkend misschien. Het is toch heus waar. DSM mag de enzymen leveren, boeren moeten verplicht voeren en er is niet bekend hoe het uitpakt voor de gezondheid van mens en dier.

 9. Cootje

  Ik hoor niemand opperen dat als PHAS in alle gronden zit het ook in de landbouwgrond zit ?. Vroeger hadden ze het al over de niet afbreekbare PCBs al de zware metalen in de grond , Uitstoot hoogovens .de asbest, digoxine , chroom6 , Potatoprid, verder een honderdtal toxische bestrijdingsmiddelen hormoonversterkers , conserveringsmiddelen , ontsmettingsmiddelen, en wat te denken van geneesmiddelen , op sommige scholen worden het woord kanker juffrouw genormaliseerd als gewoon , in onze maatschappij moet je lever van staal wezen om de stapeling van al die stoffen te kunnen mannen maar er zijn veel slachtoffers die het niet na kunnen vertellen en er is geen gevaar voor de volksgezondheid , dus BIO producten zijn het gevaarlijkst maar daar is ook geen onderzoek naar gedaan is een hype net als windmolens

 10. Cootje

  In Amerika Canada is alles genetisch en heb je chloorkippen en een zwaar diabetische bevolking . Daar kijken ze nergens niet naar , maar hier ook niet als je kijk wat er op een busje scheerschuim of haarversteviger of haarverf staat . Als je over 30/50 jaar kanker krijgt denk je daar niet meer aan , economie en lang leven gaat niet samen op een paar gelukkige na

 11. Buzz68

  Ik ben blij dat er politici als Baudet!
  Ook dit keer weer de eerste (en volgens mij de enige) die de gevolgen van zo’n beslissing aan de orde stelt.

  Mijn stem heb je de volgende ronde weer hoor Thierry!

 12. Jack Flash

  Oplossingen verzinnen voor verzonnen problemen.Imbecieler kan het niet.
  Het wordt hoogtijd dat realisten de macht hier krijgen.PVV of FVD zijn beide goede opties.

  1. DidiMadloba

   Proest! Het Forum voor Demagogie realistisch? PVV nog erger. Wilders wil de stikstofcrisis bestrijden door de islam te verbieden. Zoaks hij alle problemen wil oplossen door de islam te verbieden. Gaap.

   1. nml

    en u heeft die aperte onzin gelezen in uw lijfblad mad lola ? ga maar gauw verder met je winterslaap

 13. Heras

  Wat is het toch een stompzinnig kabinet.
  Aan de ene kant stikstofregels opleggen, om meer belastinggeld te innen.
  Aan de andere kant formule 1 organiseren dat miljoenen kost en schadelijk is voor de natuur.
  Hoe gek kun je het hebben.

  1. Mezzadra

   “ Aan de ene kant stikstofregels opleggen, om meer belastinggeld te innen.”

   Met het opleggen van stikstofregels innen ze minder belasting. Elementaire logica, lijkt me.

 14. ikweetwatikwil

  Waar is Rutte.

 15. Klapstuk

  Die Baudet is helemaal de weg kwijt.
  Vult alleen maar zijn zakken, en doet helemaal niets voor de samenleving.
  Bralt alleen maar onzin uit.
  Ongelofelijk dat nog veel mensen op hem stemmen

 16. Klapstuk

  Erg dom buzz68

 17. Response

  De huidige coalitie is de klimaatweg volledig kwijt. Kolencentrales sluiten en biomassacentrales promoten die nog meer schadelijke stoffen uitstoten. En het effect op wereldniveau is onmeetbaar. En dan nu dit ondoordachte voorstel met diervoer met een in te schatten risico. Wat je ook van Baudet vindt, hij heeft hier wel weer een punt.

 18. DidiMadloba

  Als verklaard populist saboteert Baudet alle oplossingen. Zijn kiezers zijn ontevreden en moeten dat blijven. Dus moet niets worden opgelost. En Baudet is zo slim dat hij de schuld niet krijgt.

 19. maartenvasbinder

  Laten we nu het geluk hebben, dat we een supertester hebben in Brussel.
  Geef onze nationale gehalktbal Frenske Timmermans een paar maanden dat voer. Dan weten we, of het voedsel goed is met als extra voordeel, dat de stikstofuitstoot van Frenske wordt gedecimeerd, of missghien wel tot nul wordt teruggebracht. In dat laatste geval is het voer dus niet geschuikt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.