Video! Martin Bosma (PVV): ‘Bomgordel-Zwarte Piet-demonstrant mag in de zak mee naar Spanje!’

Voor de camera’s van GeenStijl heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma opgeroepen dat al het tuig zaterdag lekker thuis mag blijven bij de inkomst van Sinterklaas. Voor een gozer die aankondigde met een bomgordel zichzelf op te blazen bij anti-Zwarte Pieten zal dat in ieder geval wel zo zijn, want hij is al opgepakt. Hopelijk mag hij mee met de zak naar Spanje, vindt Bosma.

Een eigen deuntje hebben de mannen van het roze weblog nog niet, maar wél zijn ze al weer bezig met de derde aflevering van het Zwarte Piet Journaal, hun eigen tegenhanger van NPO-roetveegpietprogramma Sinterklaasjournaal. Tom Staal laat in deze aflevering het PVV-Kamerlid Martin Bosma langdurig aan het woord. Het Kamerlid veroordeelt daarin de mafketel die met een bomgordel een KOZP-demonstratie letterlijk wilde opblazen. Die mag mee in de zak van Sinterklaas naar Spanje, aldus een montere Bosma.

Het grootste gedeelte van dit Zwarte Piet Journaal staat echter in het teken van de aanval op het KOZP-congres in Den Haag. Bosma vertelt dat hij het maar vaag vindt, alle berichtgeving over de aanslag op het congres van Kick Out Zwarte Piet. Volgens de PVV’er is het bewijs dat dit überhaupt heeft plaatsgevonden flinterdun, en kwam aanzetten met een politierapport waarin volgens hem niet veel meer terugkwam dan bonken op de deur en een ‘vage foto’ op internet. Bosma wil voornamelijk de feiten op tafel hebben, benadrukt de politicus.

Hij wordt tegengesproken door D66-parlementariër Jan Paternotte, die vindt het bijna Trumpiaans wat zijn PVV-collega doet: al het bewijs dat er is gewoon lacherig ter zijde schuiven. Volgens Paternotte zijn er namelijk wel degelijk een hoop foto’s verspreid die bewijzen dat de belaging van het KOZP-congres daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, onder anderen via de website van de NOS. Bosma is hoe dan ook niet overtuigd, en loopt dan weg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jumping

  Bosma is het voorbeeld van een eerlijke oprechte volksvertegenwoordiger.

  Eerlijk en betrouwbaar.

  Inderdaad.
  Waar zijn de politie gegevens met bewijzen voor het pro Zwarte Pieten aandeel.

 2. Heinrich

  KOZP moet zijn verlies nemen,en verdwijnen!
  De meerderheid van de Nederlandse bevolking geeft aan onze Zwartepiet, niét discriminerend te vinden!
  Het is klaar!

  1. ZiggyStardust

   Kozp, dat is toch dat miezerige clubje uitkeringstrekkers dat vorig jaar in een bus naar Dokkum wilde afreizen, met een p*dofiel aan boord die later ook tijdens de gaypride stond te flyeren en daar zelfs verwijderd is, en de voor geweld tegen politieagenten veroordeelde Jeffrey Airfryer? Ik meen dat ze zelfs nog een tijd op de nominatie stonden voor terroristische organisatie. Toch fijn dat een Ashanti nazaat van slavenhandelaren blanke nazaten van slavenhandelaren, en iedereen die daar totaal niets mee te maken heeft gehad, even gaat uitleggen hoe Nederlanders met een traditie om moeten gaan. Pak je 1400 euro crowdfund geld, koop een enkeltje Ghana en ga daar lekker de dichter uithangen, maar laat ons met rust Jerrey. Je begint irritant te worden, ook al ben je al lang over je top heen. Vort! Wegwezen!

 3. Jack Flash

  Mee in de zak naar Spanje.
  Altijd humor die Martin.

 4. Barbellion

  Wat is die D66’er “een natte tosti” zeg.

 5. Rechtsaf

  Dat krijg je als je Nederlanders er klaar mee zijn…

 6. Vrijedenkert

  Wat weer een zeer realistische en heldere analyze en bijdrage van dhr Bosma, daar kunnen Groene Khmer, D666, DENK, BIJ1 en het KZOP-gespuis nog een puntje aan zuigen!

 7. EmC2

  https://www.lapalma-plaza.com/carnaval-los-indianos/

  Probeer deze link maar eens Joop te plaatsen bij zwarte pieten discussie.

 8. P. Breetveld

  Beroepsdemonstranten kruipen in de slachtofferrol. Straks komen ze nog met “bewijzen” dat ze 3 dagen zijn beschoten met zware zwarte pieten artillerie. Sukkeltjes!

  1. Bosche draak

   Duizend (speculaas)bommen en (pepernoot) granaten!!

  2. Behold My Negativity

   Ik kan me voorstellen dat de Sint achter gesloten deurtjes tegen zijn Pieten zegt om KOZP in een zwarte zak te stoppen alvorens ze met ijzeren roe af te ranselen, maffia-stijl.

  3. Rechtsaf

   “zware zwarte pieten artillerie.”

   Zeer donkere pepernoten 🙂

 9. Meriadoc Brandebok

  Bosma wauwelt maar wat in de ruimte. Er zijn mensen op heterdaad betrapt toen zij bezig waren met het toebrengen van vernielingen. Tim wijst terecht op een NOS-pagina waar enkele foto’s zijn geplaatst.

  Er zijn twee mogelijkheden: 1) Bosma weet niet waar hij over praat, 2) Bosma probeert het wangedrag van de tokkies van tafel te praten door het bewijs te negeren. Ik weet niet wat erger is. Oordeelt u maar.

  1. Ron

   Als er een foto van een kapot raam is wil dat niet de oorzaak weergeven.

   En dat is het vreemde aan dit verhaal.
   Er wordt geclaimd minutenlang vernield te zijn en niemand heeft dat gefilmd.

   Het bewijst helemaal niets, ik kan ook wel een foto maken van een drol op de stoep en zeggen dat heeft Jerry airfry gedaan. Maar dan is het nog niet waar.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Ron

    Van wel meer gebeurtenissen worden geen filmpjes gemaakt. Dat er geen filmpjes zijn zegt helemaal niets.

    De politie heeft verschillende mensen gearresteerd inzake vernieling toen zij op de melding afkwam. Denk je soms dat de politie die arrestaties voor de grap uitvoerde?

    Het wordt enorm vermoeiend hoe figuren als Bosmadingen recht proberen te praten die niet recht te praten zijn. Want als dit een bijeenkomst van rechtsmensjes was geweest had Bosma op zijn achterste benen gestaan.

    1. Rechtsaf

     Weet je wat vermoeiend is? alllllll die gasten die mijn cultuur en tradities om zeep proberen te helpen en dan ook van die zogenaamde Nederlandertjes die het daar dan mee eens zijn.

     Ik kan mij echt heel goed voorstellen dat mensen daar klaar mee zijn en zich dan op een manier uiten die recht doen aan hetgeen ze voelen..

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Bosma houdt zich aan de feiten, aan suggestieve ideëen of insinuaties heeft niemand wat. Het lijkt allemaal erg opgeklopt of erger nog een vooropgezette actie van KOZP. Vooralsnog moet niemand – ook ik – speculeren over het hoe en wat, het motief is tot nog toe niet bekend.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Dat is onjuist, Bosma houdt zich niet aan de feiten. De feiten zijn, dat er vijf mannen zijn aangehouden door de politie. De feiten zijn dat zij zijn aangehouden inzake openlijke geweldpleging en brandstichting. De feiten zijn dat de politie mannen aantrof, terwijl zij bezig waren met de vernielingen.

      h**ps://www.politie.nl/nieuws/2019/november/8/06–vijf-aanhoudingen-openlijke-geweldpleging-bijeenkomst-anti-zwarte-piet.html

      Bosma kletst uit zijn nek. Er is veel meer over de belaging – welk motief daar ook achterzat – bekend dan hij zegt dat er bekend is. De vraag is dus: doet hij dat, omdat hij onvoldoende is geïnformeerd of omdat hij vermoedt dat pro-pieters erachter zitten en hij die tokkies uit de wind wil houden? Wie het weet, mag het zeggen.

     2. Ron

      Poging tot is wat anders dan jij suggereert.
      Dus dat is al 1 feit die niet klopt van je.
      Motief is nog onduidelijk, en uit welke hoek ze komen ook.
      En dat er geen filmpje is, is juist veelzeggend.

      Net als dat het nu angstvallig stil is na de vrijlating van de verdachten.
      Mag het volk iets niet weten soms.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      De politie heeft de daders op heterdaad (!) betrapt.

      Het is alsof iemand met de hand in de snoeppot is betrapt, en de ander zegt dat hij niet met de hand in de snoeppot heeft gestaan om snoep te jatten.

      Als men nu nog blijft ontkennen beschouw ik dat als goedpraten.

     4. Ron

      Dus volgens jou impliceert een aanhouding of arrestatie dat het dus altijd schuldig blijkt te zijn?

      Als je het nu nog niet snapt beschouw ik het maar dat je dus eigenlijk verstandelijk niet zo goed mee kan.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Je meent dat de gearresteerde daders niet schuldig hoeven zijn

      Hoe komt het dan dat de politiemensen hebben gezien dat zij bezig waren met vernielingen? Politiemensen zijn heus geen debielen, ze zien wanneer iemand bezig is een deur in te trappen of een auto in puin proberen te slaan.

      In elk geval liggen de zaken anders dan Bosma heeft gezegd. Kwalijk om zo te zwetsen, maar dat zijn we van politici gewend.

     6. Kretoloog

      Opvallend dat Brandebok opnieuw weer veel inside-informatie heeft. Dit doet het vermoeden rijzen dat hij gelieerd is (beroepshalve?) aan een opsporingsinstantie. Hoewel hij dat zelf steeds ontkend heeft als je hem er naar vraagt.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Kretoloog

      h**ps://www.politie.nl/nieuws/2019/november/8/06–vijf-aanhoudingen-openlijke-geweldpleging-bijeenkomst-anti-zwarte-piet.html

     8. Ron

      @ kretoloog.
      Als hij echt beroepshalve gelieerd is hieraan zit hij goed fout.
      Bokje haalt divers zaken door elkaar en maakt er 1 geheel van.

      Dat kozp het opblaast neemt hij ook voor waar aan omdat er 5 zijn opgepakt en al weer los. Als het echt heterdaad was hadden ze wel langer in voorarrest gezeten.
      Maar heeft de politie wel echt gezien dat ze vernielden of dat ze aanwezig waren op een plaats waar vernielingen zijn aangericht?
      Maar dat bagatelliseert Bosma niet eens. Hij gelooft met als de rest van weldenkend Nederland niet dat er 60 relschoppers waren wat kozp claimt.

      Op diverse manieren wordt het bokje uitgelegd maar hij wil het gewoon niet snappen

   2. Vit

    @Ron

    “Het bewijst helemaal niets, ik kan ook wel een foto maken van een drol op de stoep en zeggen dat heeft Jerry airfry gedaan. Maar dan is het nog niet waar.”

    Nah kweenie, hij schijt waar hij staat.

  2. Top

   Liever een ‘Tokkie’, dan het matrasje van de ouderling. Ranzig ventje.

  3. Rechtsaf

   Maar occult fantasietje, kozp zijn hier de slechteriken natuurlijk, ze betreden een kraakpand, dit is verboden, kozp beraamt protesten uitgerekend op de dag dat kinderen gaan genieten van een kinderfeest, en de tokkies waar jij het over hebt zitten juist in dat gebouw..
   kozp zijn de drammers hier in dit geheel, zijn doelbewust bezig het bloed onder nagels vandaan te halen, want vindt occult fantasietje daar dan van, hè

 10. Heras

  De bomgordelman in de zak… neem gelijk d66 en groenlinks mee.
  Nee, niet met het vliegtuig, loop maar achter het paard aan.

 11. Heinrich

  Met behulp van adobe fotoshop maak ik elke gewenste (belastende) foto,met video ligt dat moeilijker, maar gaat óók!
  Tegenwoordig is er zo ontzettend veel software, voor alles en nog wat, onvoorstelbaar!

  1. Piet51

   Met Photoshop en videobewerkingsprogramma’s kan inderdaad veel gemanipuleerd worden. Maar je kunt een heterdaadje door de politie niet simuleren. En precies dat is wat in dat politierapport staat: “… Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die OP DAT MOMENT VERNIELINGEN AAN HET PLEGEN WAREN EN BRAND HADDEN GESTICHT.”

  2. Piet51

   @Heinrich
   Je kunt inderdaad met Photoshop en Premiere foto’s en video’s ingrijpend manipuleren. Maar je kunt geen heterdaadje van de politie simuleren. En dat heterdaadje is precies wat in het politierapport staat: “… Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht.”
   Bosma mag wel twijfel uitspreken, maar dan twijfelt hij eigenlijk aan de eerlijke waarneming van de politie. M.a.w. hij neemt aan, dat de politie de situatie anders voorstelt, dat ze aantroffen, en wel in het nadeel van de pro-Pieten.

  3. Piet51

   Sorry, dubbele reactie. Beter één teveel, dan geen één, hoewel….. 😉

 12. debontereus

  Ik vind het jammer dat ze niet binnen zijn gekomen.
  DIE KOZPers hadden van mij wel een traktement mogen hebben.
  Nu ben ik absoluut niet voor gewelddadige oplossingen maar genoeg is genoeg.
  Het heeft nu lang genoeg geduurd en ik vind dat er wel eens een voorbeeld gesteld mag worden door de bevolking dat ze het zat zijn .
  Het is iedere keer wat . Elk clubje die zich overal mee bemoeit , of het nou zwarte Piet of nu roken of drinken is of wat je eet of die urgenda. Ik word er doodziek van.
  Het is wel een keer mooi geweest.
  Het bevreemdt mij dat zulke clubjes altijd maar weer de voet aan de grond krijgt in den Haag.
  Als je hier maar links bent ook al ben je zwaar in de minderheid krijg je alles voor elkaar .
  Dus in dit geval had KOZP er flink van langs mogen krijgen , alleen al om te laten zien dat de bevolking die minderheids clubjes zat is .

  1. Ben Venuti

   ‘KOZP ziet af van demonstratie langs route van intocht Sinterklaas in Den Haag’

   ht*ps://www.ad.nl/den-haag/kozp-ziet-af-van-demonstratie-langs-route-van-intocht-sinterklaas-in-den-haag~af29bd81/

   Blijkbaar werkt het rechtmatige verzet tegen dat zwarte geteisem, zij kiezen eieren voor hun geld en druipen lafhartig af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.