Volkskrant zet weerstand tegen Zwarte Piet om in regelrechte tirannie: ‘Verbied het hele Sinterklaasfeest!’

Dat ze op de linkse dagbladredacties jaren geleden al besloten dat het tijd wordt om afscheid te nemen van Zwarte Piet, is al lang geen nieuws meer. Maar wel dat columnisten bij Volkskrant klaar staan om de turbo aan te gooien van hun eigen deuggehalte inzake de pietendiscussie. Columnist Peter de Waard verkent alvast het terrein: Zwarte Piet verbieden? Nee, verbied gewoon in één keer dat hele Sinterklaasfeest!

Laten we eens met de deur in huis vallen. Dit is de oproep om een volksfeest te verbieden, zoals De Volkskrant dat gisteren deed bij monde van hun columnist Peter de Waard:

“Alleen heeft de huidige economie helemaal geen doping nodig. Die groeit al hard genoeg, zoals het CBS donderdag meldde. Nog een impuls leidt slechts tot meer stikstof, pfas en CO2 . Er is heel wat voor te zeggen om Sinterklaas te verbieden, net als het afsteken van vuurwerk op Oudejaarsavond. Beide feesten zijn tradities die zichzelf hebben overleefd.

Ze leiden tot steeds meer polarisatie tussen voor- en tegenstanders. En daardoor is weer meer inzet van politie en hulpdiensten nodig. De staat verdient nog aan Sinterklaas. De 1,2 miljard euro extra omzet levert 250 miljoen euro aan btw op, maar die gaat deels verloren — misschien nog niet zozeer aan politie-inzet dan wel aan de tijd die de autoriteiten kwijt zijn aan het debat over de kleur van de Pieten.”

Dus: een paar kleine groepen kan zich niet gedragen. De ene gaat het land op stelten zetten vanwege de kleur van Zwarte Piet (te zwart!), en de andere groep gaat een beetje de NVU-tokkie lopen uithangen en met geweld dreigen. En vanwege die twee groepen moet dan een heel feest voor een heel land verdwijnen.

Nee, lekker is dat. Een overheid die gewoon feestdagen verbiedt. Dat zijn praktijken die passen bij de Sovjet-Unie, of in totalitaire islamistische theologieën waar je geen Kerstmis meer mag vieren. Maar in het Nederland van 2019? Donder toch even gauw op met die antikapitalistische, plezierhatende onderdrukking!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Joshuak

  Had de volkskrant geen geschiedenis met aan de “verkeerde” kant van iets te staan?

  Of was dat een andere krant

  1. Dwight Tralee

   Ja, @Josh, dat is een andere krant die nu nog dagelijks verschijnt. De Volkskrant is een gezaghebbende kwaliteitskant die elke dag bovenop het nieuws zit met scherpe reportages, die elke dag bovenop het nieuws zit met scherpe reportages.

   1. Red Fox

    Dwight Dwaallicht bedoelt: de Volkskrant is een extreemlinks, populistisch propagandakanaal uit de Goebelsstal, waarin in vrijwel elk artikel en elke column bewuste leugens worden verkocht.

    Een smerig vodje dat nog te slecht is voor de kattenbak.

    1. Wesley Benbow

     Dat zal dan wel verklaren waarom Geert Wilders regelmatig een opiniestuk in de Volkskrant mocht afdrukken.

     1. Red Fox

      Natuurlijk. Als tegengif voor al die smerige propaganda die de Volksleugenbank dagelijks debiteert.

     2. Kretoloog

      Wesley is echt dom. Maar wat verwacht je anders, met zo’n tokkienaam.

     3. Heinrich

      kretoloog/
      de gifspuiende weslydra (zijn vele namen zijn niet te onthouden) zit gevangen in islamitische belangen, zijn minderjarige partner is een moslima!
      Dus het is algemeen duidelijk dat zijn belangen niet de Nederlandse zijn!
      Onze tar-rel is dus een kruisbestuiver van de ergste soort!

    2. Julian

     Ik durf te wedden dat je deze krant nog nooit gelezen hebt en je mening alleen maar is gebaseert op wat je denkt te weten over deze krant. Dat plaatst jouw mening en de mening over allerlei andere zaken in heel ander daglicht. Dat je nog durft te zeggen dat linkse mensen eenzijdig geinformeerd zijn.
     Daarnaast je kan van kwaliteit zijn en het er nog niet mee eens zijn.. maar dat was nog nooit in jouw opgekomen. je bent maar een bekrompen figuurtje dat hier alleen maar de boel kan opstoken. Zielig ook nog.

     1. Rechtsaf

      “Ik durf te wedden dat je deze krant nog nooit gelezen hebt en je mening alleen maar is gebaseerd op wat je denkt te weten over deze krant. Dat plaatst jouw mening en de mening over allerlei andere zaken in heel ander daglicht.”

      Waarmee jij eigenlijk zegt: wat ik denk is waar en daar baseer ik mijn mening op die ik als waarheid nneerplemp

     2. Red Fox

      Je hebt de weddenschap verloren, Julian. Ik ben (in de vorige eeuw) meer dan 30 jaar op de Volkskutkrant geabonneerd geweest. En ook nu nog lees ik dagelijks de Völkischer Beobachter online: je moet immers wel een beetje op de hoogte blijven van de leugens en wartaal die de Goebbelskrant over extreemlinks en goedgelovig Nederland uitstort, wil je een beetje tegengas kunnen geven in het debat.

      Dus wil je voortaan je arrogante en vooringenomen praatjes voor je houden? Dank je.

    3. Cycle25

     Of de open haard, tijd om de bruinhemden te promoveren naar Volksbrand.

    4. Bosche draak

     @red fox

     Duidelijk, dank u wel!

  2. Nep

   Nee dat was de Telegraaf!

 2. Jack Flash

  Aldus de Antivolkskrant.

 3. Jack Flash

  joshuak.Dat was de Telegraaf.

 4. Wesley Benbow

  Een columnist maakt een ironische opmerking en DDS is gans van de leg.

  1. Bosche draak

   Een columnist plaatst verbale drek en wij mogen daar best iets van zeggen.
   Voor de rest gaan we weer vrolijk verder aan het werk.

   Zou je ook eens moeten proberen!

 5. Kees Modaal

  De Volkskrant en meer van die collaborerende krantjes verbieden lijkt mij een heel goede eerste stap naar vrede in Nederland. Dat soort smerige media zetten steeds meer mensen tegen elkaar op, voor slechts een groepje van zo’n 7% linksmiegels.
  Ruim 93% van de Nederlanders heeft aangegeven helemaal klaar te zijn met dat gedram van KOZP en dergelijke terreurorganisaties.
  Toch blijft de media maar collaboreren met die terroristen.
  Lijkt mij een goede rede om ze te verbieden nog iets te publiceren.

  1. Joshuak

   Was Goebbels toch die zei als je iets vaak genoeg herhaald wordt het vanzelf waar .

   Ze blijven roepen hoe verschrikkelijk het allemaal is in de hoop daarmee de publieke opinie te beïnvloeden.. Nazi’s en communisten doen vaak precies hetzelfde..

   Zelfde is op zelf-censuur als politieke correctheid ook vaak iets wat autoritaire regeringen erdoorheen drukken om gedachtengoed te manipuleren en controleren

   1. Kees Modaal

    @Joshuak: Klopt de socialisten van tegenwoordig hebben heel goed naar Goebbels geluisterd.
    Ook naar zijn uitspraak: ‘Beschuldig de ander altijd van wat jij aanricht.’
    Links noemt het normale deel van de mensen tegenwoordig ‘nazi’s’ terwijl zij juist de socialisten zijn en zich daar ook naar gedragen.

  2. Wesley Benbow

   “die collaborerende krantjes ”

   Met welke vreemde naties meent Kees Modaal dat de Volkskrant collaboreert?

   1. Rechtsaf

    “Ruim 93% van de Nederlanders heeft aangegeven helemaal klaar te zijn met dat gedram van KOZP en dergelijke terreurorganisaties.”

    Wat vind wesley hier van?

    1. Vlaswiek

     “Wat vindt Wesley hier van?”

     Vragen naar de bekende weg, hij vindt het prachtig!

   2. Kees Modaal

    @Wesley: Als ik je dat uit moet gaan leggen ben je te dom om wat dan ook te kunnen begrijpen. Ik ga dus niet proberen jou iets uit te leggen. Domme vragen kun je veel beter op Joop.nl stellen. Daar zitten heel veel domme mensen die je graag willen helpen.

 6. RvdBe

  Links proefballonetje

 7. Agios

  Ik ben het met De Waard eens, mits…meteen dat hele Suikerfeest afgeschaft wordt. Wij niks, zij ook niet.

 8. Julian

  Lekker negatief weer voor de Volkkrant. Terwijl dat er helemaal niet staat. De klant zegt alleen dat er genoeg redenen zijn om het te verbieden. Dat is heel wat anders..
  Wat een verdraaien van woorden weer. En dat allemaal om een zogenaamd links krant af te kraken.

  1. Kees Modaal

   Best moeilijk hè, dat lezen. Probeer het nog eens en je zult zien dat jij het artikel in de Volkskrant niet goed gelezen hebt.

 9. Kretoloog

  Het Sinterklaasfeest moet weer terug naar zijn oorsprong: een gezellig geest voor de hele familie.

  Dat de laatste decennia eerst de marktpartijen en later de overheid zich het Sinterklaasfeest hebben toegeëigend, is mij al heel lang een doorn in het oog.

  Dus weg met die commerciële invulling van Sint en Piet. Terug naar waar het ooit is mee begonnen: Met het hele gezin gezellig pakjesavond vieren.

 10. Jack Flash

  Kretoloog.Dat commerciele krijg je niet meer weg.Sinds in september de kerstspullen al in de etalages liggen vind ik er ook niks meer aan.

 11. DennisEijs

  Mijn reactie op een, ‘wat is er mis met ons’ en ‘onze identiteit’ schrijver.
  Hij zou zich ook kunnen afvragen, wat is er mis met hen. Hier mijn antwoord aan hem.

  Eigenlijk niet. Het zegt eigenlijk iets over de nieuwkomers, en de psychische gesteldheid van hen. Zij associëren deze traditie met blakeface, de minstrel blackface uit Amerika, maar dat is een heel andere geschiedenis en cultuur. Maar als pressiemiddel wel bruikbaar.
  Het gaat dus om de identiteit van de nieuwkomers. Die hebben ze niet, behalve de gedeelde geschiedenis van slavernij, en dat is hun identiteit geworden en daarom kunnen ze het niet.loslaten. en die identiteit moet blijven bestaan voor hen, anders vallen ze in een zwart gat. Naast slavernij is er ook hun melanine gehalte, je ziet op YouTube heel wat filmpjes waar ze hun Afrikaanse DNA willen weten. Vooral die. Iedere andere inmenging is slecht. De ergste natuurlijk Blank (wit volgens hen).
  Het wordt dus tijd dat de nieuwkomers een echte identiteit opbouwen. Want deze houd ze gevangen in een verleden waar ze zelf nooit deel van hebben uitgemaakt.

 12. Heinrich

  De trotse genietende verwarde bezitter van hierna volgende goddelijke, geile en orgastische namen is de politiek vooruitstrevende transgender: “Quispel,Lao tse, Wesley Benbow, Dwight Tralee”.
  Dit is gewoon een algemene mededeling voor de reaguurders van DDS!

  1. Vlaswiek

   “Quispel,Lao tse, Wesley Benbow, Dwight Tralee”.

   Geen last meer van 🙂

 13. logisch denken2

  krant van het volk uit het tijdperk dat iemand een auto voor het volk ontwikkelde

  Erge foute club

 14. Vlaswiek

  Eén van de linksfascistische standpunten luidt: Verbied/verkracht alles wat leuk en traditioneel is.

 15. tailgunner

  De Volkskrant…ja waar hebben we het over? Dat is een soort Neues Deutschland in de voormalige Sovjet-bezettingszone van Duitsland.

 16. pakwatjepakkenkan

  hatseflats

 17. Timber

  Verbied demonstraties en openbare discussies (incl. TV) aangaande een traditie 2 maanden ervoor en een maand ernaar.
  Is het hele probleem opgelost.

 18. Gelul

  mijn kat wil er zijn behoefte niet op doen , en niet om dat het een goede krant is , maar omdat hij netjes is opgevoed en dus geen stront op stront wil .PS: hij kijkt mij kwaad aan of hij wil zeggen , moet ik net als jouw er ook opschijten ,

  1. Limburgse Separatist

   Ik plak meestal de ramen af met kranten als ik verf ga spuiten. Maar niet met de volksverlakker. Dadelijk denken de buren dat ik een van Flodder ben.

 19. Michael M

  Als dit artikel berust op waarheid dat de Volkskrant mededeelt Sinterklaasfeest volledig af te schaffen dan wordt het tijd om dezelfde regels te hanteren zoals Erdogan in Turkije heeft gedaan, drukkerijen welke kranten zulke mededelingen drukken deze volledig te verbannen. Dan zijn ze een gevaar voor ons land. Ze zullen dan ook niet voor afschrikken om de aanval in te zetten tegen andere feesten als: Kerst, Pasen, Valentijn, …enzovoorts. Het houdt dan nooit meer op.

  1. Vlaswiek

   “Het houdt dan nooit meer op.”

   Ja hoor, het houdt op als wij stoppen om er aandacht aan te besteden, het gaat hier namelijk over de dictatuur van de schreeuwende minderheid, daar kun je maar het beste een dikke rochel op spugen en dan vrolijk verder gaan met leuke dingen doen.

 20. Michael M

  Kees Modaal, 1 tip voor jou: Negeer de berichten van bemoeial Wesley Benbow voorheen de oude nicknamen: Nick Noppen, Mezzadra. Hij probeert confrontaties uit te lokken met mensen welke hier reageren op artikelen uit de DDS en dat gaat zo dan over en weer door. Beste manier: Geen reactie terug, lekker Negeren, hij bestaat niet.

 21. Baron von Munchhausen

  Volkskrant…….oh,…die leugenkrant! De krant die Nederland verraad; gelijk Mussert voor de oorlog.
  Had uitstekend gepast in het vroegere DDR.
  Past nu voor 100% in Nrd.-Korea.
  En het hele erge: de 800.000.000,00 Euro verkrijgende staatszenders verkrijgen het nieuws van?………….drie x raden, juist De Volkskrant!
  Nederland op weg naar Linkse dictatuur? JA, JA, JA!

 22. Jv

  Je kunt ook zeggen; regering, verbied nu eindelijk die smerige extreem linkse, achterbakse, volks opruiende en islam aanhangend krant eens.
  Hoever moet het nog gaan of moet het volk zelf het recht in eigen hand nemen en deze krant voorgoed het zwijgen opleggen!
  Ons sinterklaasfeest opdoeken, hoe kom je er op!

 23. Pffff

  Verbied deze krant en rot op naar Marokko! Wedden dat ze ophangende pootjes terug willen. En zeggen dat we te tolerant zijn. Dit om dat ze behandelt worden als oudvuil. Ik hoop dat zulke mensen een dochter hebben en die trouwen met een moslim. En dat ze met eigen ogen ondervinden hoe ze onderdrukt worden. Ze moeten eerst voelen voor dat ze geloven.

 24. ManusR

  Ik denk dat die Peter TE zwakzinnig is om ook maar te kunnen veronderstellen wat een “feestdag” eigenlijk betekent, helaas is dit een belediging naar de echte zwakzinnigen die heel wat meer in hun mars hebben dan dit opgegroeide stuk placenta.

 25. Limburgse Separatist

  Payportals geven al duidelijk het aankomende faillisement aan. de een ligt voor op de ander.

 26. Rud56

  Nederlandse tradities werken dus polariserend.
  Tja, wellicht zijn we veelst te tolerant (geweest) tegenover nieuwkomers uit Afrika en het MO ,,,,!

 27. Nye

  Dat een azijnpisser 2.0 het Sinterklaasfeest ter discussie stelt, wil niet zeggen dat de VK het feest zou willen afschaffen. Dezelfde auteur vindt dat mensen die opgegroeid zijn met de Beatles sentimentele sukkels zijn als ze een verzameling opnieuw uitgebrachte nummers van de groep aanschaffen.
  Hoe verrijkend is het om bijdragen van links en rechts tot je te nemen omdat in het hele politieke spectrum goede en slechte ideeën te vinden zijn. De hoofdredacteur van DDS doet dat ook, waarvoor lof.

  1. Wesley Benbow

   Sommige reaguurders hier schijnen te denken dat de mening van een columnist de mening van een krant verwoordt.
   Dat is niet zo slim.

 28. shidaian

  Men kan veel beter de Volkskrant verbieden….grotendeels bagger wat ze produceren

 29. Rosasolis

  Hoeveel van Nederlandse tradities moeten we verbannen? Behalve niet alleen Zwarte Piet afschaffen, moet er ook de gehele Sinterklaas feest afgeschaft worden, volgens de Volkskrant. Terwijl ik dit schrijf is mijn man bezig een heerlijke amandel staf te snijden.
  En ook is m’n ouwe kerel nog steeds gedurende de paar weken voor Sinterklaas kruidnootjes aan het knabbelen. (Natuurlijk heeft hij op al die typische Sint traktaties vanaf z’n kindertijd gesnoept). Behalve de nieuwe chocolade kruidnootjes is er helemaal niets veranderd aan deze heel oude Nederlandse traditie. In onze Noord-kop is er ook
  Sint-Maarten voor heel jonge kinderen, rond 11 november. Waarbij zij rondlopen met een papier lantaarn en een zak om fruit en snoep te halen van de buren.
  Moet St. Maarten ook afgeschaft worden omdat het te dicht bij Sinterklaas vaalt?
  Vandaag in Trouw is er een verslag over de pieten demonstraties. De domste vind ik van de pieten met roet op hun gezicht. Wat een onzin; ze zien er zo vies uit, net als zij door een schoorsteen eruit zijn gekomen. (Zeer verwarrend met de
  schoorsteen Santa Claus legende vanuit de Engels-talig landen).
  Ik vindt dat we Sinterklaas van Kerstmis moeten scheiden. Laat Sinterklaas en pieten voor de kinderen gewoon doorgaan met leuke cadeau’s om door de winter maanden te komen.
  Maar Kerst is de gezelligste feest voor volwassenen. Vriendschap en liefde is hard nodig voor vele volwassenen, die vaak heel eenzaam zijn. En ook vaak een moeilijke leven hebben. Nog steeds is de laatste boodschap van Jeshua (Jesus), heel actueel…vooral in onze huidige onrustige tijd: Geloof, Hoop, en Liefde. En van deze drie
  is Liefde de belangrijkste.

  1. Wesley Benbow

   “moet er ook de gehele Sinterklaas feest afgeschaft worden, volgens de Volkskrant.”

   Dat begreep je dus verkeerd.

 30. Drollevanger

  Dus een altijd leuk kinderfeest moet wijken omdat het bakfietsvolk met hulp van wat slavenhandelaren uit Ghana niet van kleine kindertjes houden. Zijn ze gek geworden?
  Het is wel duidelijk waarom men standbeelden van zeehelden weg wil uit de Randstad.
  Dat zijn duidelijk niet hun voorvaderen.
  Dat grachtengordelvolk stamt af van de figuren die thuisbleven en de winst op maakten.

 31. Heras

  Nou volkskrant, gefeliciteerd met dat “prachtige” artikel. Dat is precies wat antifa wil, geen sinterklaasfeest meer. Zeker geschreven door iemand zonder kinderen. Wat een minkukel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.