Walgelijk! Sylvana schaart zich achter hoax over Hitlergroet door pro-zwarte pieten: ‘Nederland kan rustig slapen!’

Een beleidsmedewerker van een Haagse lokale politieke partij verkondigde gisteren het onzinverhaal dat aanhangers van Zwarte Piet in Scheveningen ter ondersteuning van hun grote held de Hitlergroet zouden hebben gebracht. De bewering stoelt op verkeerd geïnterpreteerd beeldmateriaal, maar dat maakt de anti-Pieten geen sodemieter uit. Sylvana Simons gaat nu zelf aan de haal met het verhaal.

sylly hitler

Gisteren verkondigde Mariam El Maslouhi, Dipsaus-podcaster en beleidsmedewerker van de Haagse lokale politieke Partij HSP, het stukje nepnieuws dat een hele menigte vol Zwarte Piet-fans de Hitlergroet zou hebben gebracht bij wijze van ondersteuning van de klassieke vriend van Sinterklaas. “Een groet die staat voor genocide,” aldus El Maslouhi, “Well done, Den Haag.” Bewegende beelden van het evenement laten zien dat mensen hun vuisten in de lucht gooien en zwaaien. Zeker geen Hitlergroet.

Maar toch weerhoudt die evidente waarheid het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons er niet van om gewoon mee te doen met deze lasterlijke aanval op inwoners van Scheveningen. Met een serie hashtags op Facebook waarin ze het nog eens heeft over een ‘nazigroet’ en een ‘Hitlergroet’ maakt ze de journalisten belachelijk die het evenement versloegen voor de media waarvoor ze werkzaam zijn. Niet kritisch genoeg, vindt het SJW-raadslid.

Dus #uweetwel: haast u snel naar de Facebookpagina van Sylvana Simons, voor al uw schandalige nepnieuws over mensen die alleen maar de traditionele Zwarte Piet willen behouden die al honderden jaren naar Nederland komt – niets meer en niets minder. Allemaal Auschwitz-liefhebbers!!!1!!eins


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Omdat mijn dochtertje zo van dieren houd en in het bijzonder van apen, hebben mijn vrouw en ik besloten om ze op sinterklaasavond een niet van echt te onderschijden Gorillaatje te geven….een vrouwtjes gorilla, wel te verstaan.

  1. EU kok

   Leik mei leuk voor haar.

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Eu kok,

    Mei ok (punt)

   2. Jv

    EU Kok,

    Even corrigeren?

    “Lijkt mij” klopt het of niet

    1. EU kok

     Hij/zij zie het onderschijd niet.

     1. Blitzkrieg

      EU kok : Het schijt niet onder of het onderscheid niet, wat bedoel je.

     2. EU kok

      @Blitser
      Vraag het Ben-Niet_iets, welke het onderschijt niet kan onderscheiden.

     3. Blitzkrieg

      EU kok : “Het onderschijt” of beter “het ondergeschetene” moet je niet onderscheiden, luier snel dicht vouwen is de beste optie, geloof me!

   3. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.
    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”
    En over jou achterlijke vooringenomenheid. Jankert!

    1. EU kok

     Agrarische logica bewijst:
     Mensen die hun moedertaal in hun vaderland niet beheersen zijn laag geschoold.

  2. Mezzadra

   Dit gebral heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   1. Jv

    Mezzadra, volgens mij moet je dan bij jezelf zijn?

   2. Stopperspil

    De woordvoerster van Kick out Zwarte Piet in Den Haag heeft met haar walgelijke beschuldiging tegen de mensen die in Scheveningen alle grenzen overschreden. Er was totaal geen sprake van dat de hitlergroet werd gebracht. Het is op de foto’s en filmpjes duidelijk te zien dat de mensen die met hun handen omhoog stonden allemaal hun mobieltjes boven hun hoofd hielden om foto’s en filmpjes te maken. Dat Sylvana Simons haar KOZP-maatje bijvalt hoeft geen verbazing te wekken. Ze is net zo kwaadaardig en dom. Wat ik niet begrijp dat hier op deze site mensen reageren die net zo dom zijn.

    1. Mezzadra

     Dat er banden zijn tussen de pro-Piet beweging en extreem rechts staat natuurlijk vast.

     ht*ps://www.parool.nl/nieuws/nvu-houdt-manifestatie-tijdens-sinterklaasintocht~bae7894c/

     1. Blitzkrieg

      Mezzadra : Graag een quote uit het artikel waaruit dit zou blijken domme trol. Iedereen even het artikel lezen graag, en daarna even op z’n nummer zetten met haar eigen artikel.

     2. Stopperspil

      Wat heeft dat te maken met de gebeurtenis in Scheveningen? Dat betekent toch niet dat je valse beschuldigingen mag uiten, zoals die KOZP-mevrouw doet.

     3. Mezzadra

      Ik wijs slechts op de ideologische verwantschap tussen extreem rechts en pro-Pieters, Stopperspil. Ik zie dat u dat feit niet ontkent.

     4. Blitzkrieg

      Mezzadra : Moeten we alles gaan ontkennen wat jij uitkraamt, zou een mooie boel worden. Deze link is een jaar oud, kan me niet herinneren dat hier iets over negatief over in het nieuws is gekomen. Dat is bij KOZP wel anders. Net zoals altijd lul je weer een eind uit je polariserende nek.

     5. Stopperspil

      @mezzadra. U kunt er van alles bijhalen, maar het gaat er om dat die KOZP-mevrouw een walgelijke en onbewijsbare beschuldiging heeft geuit en dat Sylvana Simons en sommigen op DDS dat ook nog verdedigen. En wat zou ik moeten ontkennen? Dat extreemrechtse groepen zich met de Zwarte Piet-discussie bemoeien is erg genoeg. Net zoals KOZP enthousiast wordt gesteund door de extreemlinkse Antifa-beweging en zelfs door moslimextremisten. Maar nogmaals, het gaat hier om was die KOZP-mevrouw heeft gedaan.

     6. Blitzkrieg

      Stopperspil : “Net zoals KOZP enthousiast wordt gesteund door de extreemlinkse Antifa-beweging en zelfs door moslimextremisten.”

      Je vergeet nog wat, KOZP krijgt subsidie van de overheid.

      h**ps://reactnieuws.net/2019/11/02/zwarte-piethater-jerry-afriyie-blijkt-amsterdamse-creatie/

      h**ps://indignatie.nl/2019/11/04/cultuur-onder-vuur-zwarte-piethater-jerry-afriyie-ontvangt-subsidie-van-halsema/

     7. Mezzadra

      @Stopperspil

      ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/3637046/nctv-kick-out-zwarte-piet-niet-terroristisch

     8. Blitzkrieg

      Mezzadra : Deze organisatie is weldegelijk aangemeld geweest als terroristische organisatie. Dat hij daarna van deze lijst is weggestreept neemt niet weg dat we hier met een extreem gewelddadige en maatschappijontwrichtende te maken hebben. De exacte klassificatie doet er dus ook niet zoveel toe.

      Dit soort (in mijn ogen weldegelijk terroristisch) organisaties word door de overheid actief gesteund middels subsidies.

      h**ps://reactnieuws.net/2019/11/02/zwarte-piethater-jerry-afriyie-blijkt-amsterdamse-creatie/

      h**ps://indignatie.nl/2019/11/04/cultuur-onder-vuur-zwarte-piethater-jerry-afriyie-ontvangt-subsidie-van-halsema/

     9. Blitzkrieg

      gewelddadige en maatschappijontwrichtende = gewelddadige en maatschappijontwrichtende organisatie

   3. Roughwood

    @Mezzadra; Klopt! Goed geconstateerd. Dat nepnieuws, de stemmingmakerij en het gebral van El Maslouhi, Simons en u des te meer!

  3. Heinz

   Meer voor u dunkt mij.

 2. ikweetwatikwil

  Het dochtertje van de buurvrouw wil graag een Zwarte pop . Ze heeft al een aantal Blanke poppen. Één Zwarte moet kunnen.

 3. Jv

  Mensen….. niet op reageren, ze probeert iedereen op de kast te krijgen.
  Deze koffieboon gewoon doodzwijgen is het best!

 4. Tman

  Die zwarte onruststokers doen dit niet voor niets, ze hebben toch een diepzittende angst, want ze weten dondersgoed dat als het Nationaal Socialisme in Nederland/Europa de boventoon gaat aanvoeren, het snel afgelopen is met opstandige nikkertjes en moslims!
  Het zou simpelweg een switch worden van Jodenhaat naar mosnikhaat, met uiteraard drastische gevolgen voor deze doelgroep!

  1. EU kok

   In gedachte marcheert Tman reeds in een zwart uniform door de straat, klakkend met zijn hakken, pet diep over de ogen om herkenning te voorkomen.

   1. Top

    En als dat gaat gebeuren, komen we jou als een van de eerste ophalen. En dan sturen we je met je matties, naar Siberië, de kwikmijnen in. Zo duidelijk? Burger Flipper/schoonmaker en enorme Dick!

    1. Bosche draak

     @Top
     Kop op Top, Eu kokje doet wel zo stoer maar als dit zo doorgaat en de pleuris breekt uit is hij de eerste die met een volgescheten broek vanonder z’n bed om de politie danwel z’n moeder roept.

  2. Tman

   Er is helemaal niets mis met het Nationaal Socialisme, in vergelijk met onze huidige parlementaire sociaal democratie!
   Coalitie Rutte3, een versplinterd,verwaterd, van links tot extreem links besluiteloos en onkundig zootje nep politici!
   De Duitse nazi’s hebben een cruciale fout gemaakt en het Nationaal Socialisme een slechte naam bezorgd, door alle Joden te willen uitroeien, inplaats van de Joden alle bestuurlijke,media en politieke macht te ontnemen, dat zou politiek en praktisch afdoende geweest zijn!

   1. EU kok

    Quote:de Joden alle bestuurlijke,media en politieke macht te ontnemen,
    .
    Uw gedachtes waren mij al duidelijk.

    1. claus

     kok,
     Tman bedoeld dat bloedvergeten mbt de Joden, verkeerd én onnodig is geweest!

     1. EU kok

      Totale discriminatie van Joden zonder bloedvergieten is dus geen enkel probleem voor claus.
      Het is mij duidelijk.

   2. claus

    tman,
    Een Nationaal Socialistische staat met éen autocraat aan de macht, of een federale constitutionele republiek zoals de USA, valt of staat met de kwaliteiten van de leider!
    De VS heeft nu een fantastische democratisch gekozen leider, een President met visie en inzicht, dat blijkt immers uit de booming economie en het beperken van de ongebreidelde immigratie en illegalen!

  3. Sergeant Monty

   “Het zou simpelweg een switch worden van Jodenhaat naar mosnikhaat, met uiteraard drastische gevolgen voor deze doelgroep!”

   Ik neem aan dat jij dit, gezien de gevolgen uit de tweede wereldoorlog, niet zou toejuichen.

   Of toch wel?

   1. claus

    monter,
    Zie reactie TMAN!!!

 5. Sans Rancune

  Twee taalfouten tel ik; ‘houdt en onderscheiden’ !

 6. Vrijedenkert

  Hier is maar een oplossing voor…
  Hypocriet liegend en de waarheid verdraaiend wijf vangen en afvoeren in dwangbuis, opsluiten in geluidsdichte gewatteerde kamer, flinke dosis rustgevende medicijnen toedienen en vervolgens de sleutel heel ver weg gooien…

 7. Ruben736

  Wat velen niet weten is dat Sylvana tegenwoordig liever zwijgt over haar eigen racistische uitlatingen tegen over haar eigen ras!! Ze voelt zich te goed om in een buurt te wonen met zwarten, en dat haar eigen kinderen hier de dupe van is interesseert haar niet. En zij is niet de enigste, ook haar ouders wonen liever niet in de Bijlmer. Lees onderstaand interview heel goed, en delen graag!!!https://www.trouw.nl/nieuws/giechelen-om-een-glimp-van-sylvana~b4bc0a77/

  1. Ruben736

   Als een ‘witte’ Hollander dit gezegd zou hebben was Nederland erg klein geweest!
   Zou dit artikel eigelijk niet doorgestuurd moeten worden naar, Ms Tenday Achiume?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.