Whaha! Genderdrammend GroenLinks-raadslid gaat de barricades op voor “menstruerende mensen”

Het is altijd lachen, gieren en brullen met die lui uit het gesticht genaamd ‘de Amsterdamse gemeenteraad’. Ditmaal Tirza de Fockert, die namens GroenLinks met een plan komt om menstruerende mensen te helpen. Want u weet: niet alleen vrouwen zijn ongesteld, hè?!

De afgelopen week stond een nieuw thema ineens in het middelpunt van de belangstelling: menstruatie-armoede. Dat is het feit dat vrouwen aan de onderkant van de samenleving niet altijd geld over hebben voor tampons en maandverband. Dat probleem hoeven we natuurlijk niet te ontkennen of te bagetelliseren. Maar wat we wel kunnen doen is diep, en diep zuchten omdat er kennelijk geen enkel issue bestaat dat GroenLinks niet door de gendergehaktmolen kan gooien om even extra hard te deugen.

Zie hier dus Tirza de Fockert, raadslid voor de Jesse Klaver-partij in Amsterdam. Zij gaat tampons en maandverband inzamelen voor de voedselbank. Niet alleen voor alle ongestelde vrouwen die zich dat niet kunnen veroorloven. Oh nee: ook voor alle mannen die zo nu en dan een potje lekker staan te menstrueren. Niets werkt immers zo verbroederenzusterend als met z’n allen een maandelijks potje bloed produceren uit de edele delen. En ook al kan de helft van de wereldbevolking (zeg maar: de mannen) dat helemaal niet, dan doen we maar gewoon alsof. ‘Menstruerende mensen’ is dus het nieuwe credo!

tirza menstruatie

De Fockert is trouwens bekend van meer knettergekke plannetjes. Zo wilde ze vorig jaar dat Amsterdam alle vluchtelingenboten gaat opvangen die nu nog rondvaren op de Middellandse Zee. Dat was technisch onhaalbaar, maar ach. Wie wil deugen, hoeft zich natuurlijk niet aan de realiteit te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Falskorn

  Die voornaam zegt al genoeg. Verrot, duister volk.

 2. Blitzkrieg

  Deze deuggleuf menstrueerd zelf niet eens, het is van het type dat een stijve krijgt.

  1. Kretoloog

   Je moet er toch niet aan denken dat deze Tirza de Fockert zich voort fokt.

 3. tailgunner

  Idioten kiezen…idioten.

 4. Bolkestein

  Er zijn trouwens tientallen miljoenen zat voor het verwennen van uitgeprocedeerde asieleisers die hier illegaal zijn en het land allang hadden moeten uitgezet zijn in Amsterdam.

  1. Blitzkrieg

   Bolkestein : Wat illigaal tegenwoordig precies betekent is me niet precies duidelijk.

 5. JFU

  Weer zo een die zoals blijkt ontoerekeningsvatbaar is…Net zoals de rest van de Haagse Kliek…arm land!

 6. ajamhavermans

  En dan te bedenken dat enkele jaren geleden het ”Glazen Huis” geld inzamelde om maandverband naar Afrika te sturen zodat meisjes daar gewoon naar school konden gaan als ze ongesteld waren. Nederland ten voeten uit.

 7. claus

  Hier ga ik niet op reageren,bah!

 8. Ron

  Heel af en toe heeft GL wel eens een punt.
  Alleen de hypocrisie erachter is wat mee verbaast.

  Dat er eens actie is voor het armere eigen volk ipv Afrika vind ik goed.
  Maar pak de oorzaak aan en dat is het beleid van GL zelf.

  De echte deugers die willen helpen om te helpen doen dat buit en de spotlights.

 9. Rosasolis

  Voordat de voedsel banken maandverband in een levensmiddelen doos willen plaatsen moeten er bij de aanvraagformulier staan: ben je een vrouw of meisje, en hoe oud ben je? Omdat maandverband nodig is voor jonge vrouwen, moet er drie soorten formulieren
  beschikbaar bij de voedselbank zijn: voor een vrouw…of voor een man, of voor een familie met zowel vrouwen als mannen in het gezin. Of misschien moet er een aparte
  hygiene verpakkingdoos voor arme mensen komen: met maandverband, zakdoekjes, WC. papier,
  shampoo, deoderant, douche creme, scheercreme, handcreme, etc. Laat er een grote rose of blauwe sticker op zo’n doos komen. Dan kunnen de vrijwilligers meteen zien voor wie zo’n nood doos beschikt is: voor een man of voor een vrouw.
  Menstruatie armoede bestaat in vele landen. Van berichten uit de VK. is het nu al heel lang heel erg in Schotland. Vele arme vrouwen verzamelen oude kranten om tussen hun benen te zetten!!! Normaal gaat de menstruatie 4 dagen duren, (zonder complicaties) en dan is het over. Normale menstruatie is helemaal niet zo erg…wat alleen 4 dagen in de maand duurt, terwijl jullie mannen normaal ieder dag door de ellende moeten gaan van het scheren, ieder ochtend, om “netjes” uit te zien. Dus kunnen wij ons mannen en vrouwen niet elkaar gaan steunen. Het moet eindelijk afgelopen zijn van vrouwen discriminatie. Kortom: wij kunnen het niet helpen dat wij vrouwen gedurende een aantal jaren moeten gedurende een paar dagen ieder maand menstrueren, wij vrouwen lijden HELEMAAL niet onder. We gaan door met een gewone maandverband, en verder met ons leven als intelligente medewerkers zonder problemen .
  En jullie mannen kunnen het niet helpen dat jullie dagelijks moeten gaan scheren om goed verzorgd uit te zien. Zo zie ik het, voor onze maatschappij. Mannen en vrouwen die elkaar steunen, respecteren, samenwerken, en samen met elkaar werken om voor onze grote problemen in het samenleving op te lossen. Nu is het eindelijk de tijd
  dat bijzonder intelligente vrouwen worden gewaardeerd in onze samenleving.

 10. Gerlos

  Hoe verzin je deze waanzin, misschien zo’n linkse maloot van Groen Links die Mokum naar de klote helpen.

  1. Mart

   Volkomen geschift…maar zo is heel nederland aan het worden.

 11. Peter Selie

  Feminisme: kenmerk van een stervende beschaving

  De onthoofding van twee Scandinavische vrouwen in 2018 in Marokko leidde tot veel woede en walging. Helaas gaat vrijwel iedereen voorbij aan de oorzaak van deze tragedie.

  Vooropgesteld zijn de moorden natuurlijk afschuwelijk, verbazend zijn die echter niet. In Marokko ligt het gemiddelde IQ op 84, ruim zestien punten lager dan in Nederland. Dat substantiële verschil in IQ heeft merkbare invloed op een maatschappij. Zo sterven er in Marokko naar verhouding twee tot drie keer meer mensen door moord, is er meer seksueel geweld en is de algemene veiligheid vele malen lager.

  Dat lage IQ in combinatie met incest en een vleugje radicale islam zorgt voor een explosieve genetische cocktail. Het creëert domme, impulsieve en empathieloze mensen die perfect in staat zijn tot onthoofdingen alsook andere gewetenloze misdaden.

  Uiteraard trekken er jaarlijks vele toeristen veilig door Marokko. Die verblijven ’s nachts echter in een bewaakt hotel, niet in een tent in een dunbevolkt gebied. Daarbij komt nog eens dat Marokko de op een na gevaarlijkste bestemming is voor alleenreizende vrouwen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken zijn seksuele en verbale intimidatie er wijdverspreid. Het ministerie raadt af ’s nachts op pad te gaan en te alle tijden uiterst waakzaam te blijven.

  Dat Marokkanen zich gedragen als Marokkanen is genetisch bepaald. De onthoofdingen zijn tragisch, maar waren compleet vermijdbaar. Alleen kamperen op het Marokkaanse platteland is een bijzonder slecht idee: Marokkaanse vrouwen doen dat immers ook niet. Zij begrijpen dat ’s nachts naar buiten gaan onnodige risico’s met zich meebrengt. Waarom begrijpen westerse vrouwen dat dan niet?

  De twee slachtoffers waren afkomstig uit Denemarken en Noorwegen, twee Scandinavische landen waar het cultuurmarxisme hoogtijdagen viert. In de nasleep van de onthoofdingen bleek dat de vrouwen met grif marxistische propaganda verspreidden via hun social media kanalen. Zo deelde een van de vrouwen een video die stelde dat vooroordelen op basis van uiterlijk fout zijn, waarin een bebaarde orthodoxe moslim figureerde. Het noodlot wil dat precies zulke mannen het leven van de vrouw beëindigde.

  N. Arcist

  1. Mezzadra

   Een weerzinwekkend racistische tekst.

  2. Ron

   Wat een goede constatering.

   Niets racistisch aan.
   De uitslag van die IQ testen zijn feitelijk onderbouwd.

  3. Original NL

   Mooie analyse Peter S….
   Boontje komt om zijn loontje..stel voor dat de ” vrouwtjes” van links ook eens een tochtje door marokko gaan maken..om hun achterban eens goed te leren kennen.

 12. Peter Selie

  Tirza de Fockert heet gewoon in het oud-Hollands Tirza de Neukert, als zij niet ongesteld is, neem ik aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.