Wilders lanceert frontale aanval op “onwaardige” Koningin Maxima wegens bezoek aan Pakistan: ‘Fatwa’s!’

De PVV is momenteel niet zo blij met het Koningshuis. Een staatsbezoek aan Pakistan – waar radicale moslimgeestelijken de meest vreselijke dingen zeggen over Wilders, terwijl de regering wegkijkt – zet kwaad bloed bij de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer. Dat Maxima naar het land is gevlogen dat mensen huisvest die Nederland nucleair willen bombarderen, is een “Koningin onwaardig,” vindt Geert Wilders.

Alhoewel de PVV geregeld akkefietjes had met toenmalige Koningin Beatrix, laat Wilders haar zoon – Koning Willem-Alexander – doorgaans met rust. Beatrix wilde nog wel eens op PvdA-achtige wijze ingrijpen in de politiek, of in islamitisch gewaad een moskee binnenstappen, maar ‘WimLex’ en Maxima doen dat vaak toch net iets doordachter.

Tot nu, dus. Want de PVV-leider is totaal niet blij met het feit dat Koningin Maxima een bezoek brengt aan Pakistan. In die landen zijn er een hoop islamitische geestelijken die de Nederlander uit de weg willen ruimen. De Pakistaanse overheid doet niets om die mensen te bedwingen en dat is onbestaanbaar, aldus Wilders. Nederland moet dat gedrag niet goedkeuren en Maxima richting de islamitische republiek op van oudsher Indiaas grondgebied sturen, vindt de PVV’er. Nu dat wel is gebeurd, is hij zeer ontstemd:

“Het interesseert Máxima blijkbaar helemaal niets dat een Nederlands parlementslid door een Pakistaanse geestelijke herhaaldelijk met fatwa’s wordt bedreigd en haar gastheren dat prima vinden.

Dit is een Koningin onwaardig.”

Maar ja, een beetje royal laat zich toch niet door een Kamerlid de les lezen? Pfff…! Je bent van adel, of je bent het niet, toch? Even facepalmen nu.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Scheve Tinus

  NEGEER DE TROL!

  1. Kretoloog

   Welke trol? Er hangen hier op DDS minstens 4 rond.

   1. Vlaswiek

    @Kreto: Wij weten natuurlijk wel wie hier bedoeld wordt?

    1. Watcher

     Laat het ons weten Lugár.

   2. debontereus

    @Kretoloog
    Nou dat duurde niet lang .
    Ze zijn er al .

    1. Watcher

     Tel er al 4 ..

  2. Watcher

   ╬ NEGEER DE TROL╬
   Namens onze geliefde fam Lugár, vechtende voor vrijheid van meningsuiting.

   1. Nep

    Zijn ze echt allemaal van een tokkie familie? Dacht ik al!

 2. Sergeant Monty

  “In die landen zijn er een hoop islamitische geestelijken die de Nederlander uit de weg willen ruimen”

  Zelf in ons land zijn er ‘mensen’ die hem willen opruimen.

 3. Jumping

  Inderdaad Wilders heeft weer gelijk.

  1. Marija

   Omdat Wilders zo vaak gelijk heeft en dus nog steeds goed door heeft wat wel/niet kan t.a.v. onze normen en waarden, (ook hier weer ziet hij het goed, terwijl niemand kritiek uit van onze regering hierop) vraag ik mij wel eens af hoe hij het zou doen als MP. Laat zich sws geen knollen voor citroenen verkopen.

   1. Wesley Benbow

    Of Wilders gelijk heeft is zeer de vraag, maar het goede nieuws is dat hij het zelden krijgt.

  2. Original NL

   Het wordt idd eentonig Jumping.
   Maar het geeft maar weer aan waar bij het koningshuis de prioriteiten liggen.
   Solidariteit met bedreigde staatsburgers behoort hier kennelijk niet toe!

 4. Tman

  Máxima weet niet beter, ze is immers opgegroeid met een vader die het humanistisch gezien niet zo nauw nam!
  Genen verloochenen zich niet!

  1. claus

   tman,
   Haar land van herkomst is inderdaad erg mortocratisch, men was zeer kundig in het regisseren van fenomenale verdwijningen!

  2. Nep

   Tja dat merk ik wel aan jou.
   Jouw genen verloochen zich ook niet. Vader NSB-er?

 5. Meriadoc Brandebok

  Maxima ontmoet een minister van Buitenlandse Zaken in haar rol als VN-vertegenwoordigster. Als we Wilders moeten geloven is het dus een koningin onwaardig om als VN-vertegenwoordigster de minister van een andere natie te bezoeken. Dit raakt kant noch wal. Geopolitiek gaat over het bezoeken van veel regeringsleiders, ook regeringsleiders die religieuze standpunten innemen waarin de koningin zich niet kan vinden.

  Nou goed, ik ga ervan uit dat Wilders zijn banden met de extreemrechtse Robinson opschort, zijn band met de corrupte Orban stopzet en zijn steun aan India intrekt. Of is het een politicus wel waardig om met zulke mensen om te gaan? Wie het weet mag het zeggen.

  1. Abraham50

   Ik zeg niks, want ik weet het niet.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Abraham50

    Oké.

  2. Wesley Benbow

   Sterke bijdrage, Meriadoc.

  3. Yami

   Het is ook redelijk hypocriet. Andere standaarden zijn van toepassing voor ieder ander behalve Wilders. Ik geef u groot gelijk.

 6. Baron von Munchhausen

  M.a.w. Koningshuis heeft maling aan het volk.
  Zij wonen niet tussen Moslims en zullen door hen niet worden gediscrimineerd/verkracht/beroofd enzovoort,.
  Huichelachtig en laf is “ons” Koningshuis.
  PS
  Uiteraard zal de NPO en Volkskrant niets over de wandadige Moslims in Pakistan vermelden.

  1. Watcher

   @B M
   Waar rook is, is vuur en taste in een dampende paardenvijg.

   1. Top

    Je bent en blijft, een zielige Lafaard!

    1. Vlaswiek

     @Top: Een herhaling van zetten! 😉

 7. claus

  “Republiek Nederland ” met Baudet als minister president, klinkt goed!
  Met als toetje voor de burger,een directe democratie, zoals in het partijprogramma van Baudet staat gebeiteld!
  Weg met het steeds groter wordende, geldverslindende Oranje circus!

 8. Anticmaster

  Het feit dat Koningin Maxima liever de terroristen van Pakistan bezoekt dan de onschuldige Israëliërs zegt al een hoop over de Jodenhaat in de koninklijke familie maar nou ja de Jodenhaat begon al heel vroeg in die familie dus het is geen verrassing dat het is overgedragen naar de nieuwe koningin.

  1. van Urk

   De financiele diensten voor de bevolking van Israel zijn goed geregeld. We weten toch allemaal dat zij de functie heeft om iedereen in de wereld toegankelijk te maken van financiele diensten. Zij heeft Pakistan meermalen bezocht om te kijken hoe de situatie er voor staat.

 9. Meriadoc Brandebok

  Wilders moet natuurlijk gewoon wat te zeuren hebben. Het was natuurlijk wel even zoeken, nu Maxima geen hoofddoek en lang gewaad droeg.

  1. Wesley Benbow

   Inderdaad, Meriadoc, dit gaat weer nergens over en alleen op DDS pijpt men zich er nog over op.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Wesley Benbow

    Doorgaans is men op DDS kritischer op Geert. Het zal wel een slechte dag van de heer Engelbart wezen.

 10. Bockbeer

  Geen medelijden, Koninklijke familie was toch fout in de oorlog

 11. RvdBe

  Maxima neemt in navolging tot haar vader het niet zo nauw met mensenrechten, trouwens heel die oranjekliek heult met allerlei dictaturen.

 12. DidiMadloba

  In het Nederlandse systeem zijn Koning en Koningin onschendbaar en ministers verantwoordelijk. Dus dit mag Rutte komen uitleggen. Als de Kamer het wil. Ik denk dat die Wilders niet steunt.

 13. Abdul is Lam

  Zij dus niet, nooit van adel geweest en zal het nooit worden, het grootste gedeelte van de koninklijke familie is puur import.

 14. Politiek Profeet

  Koninklijk gespuis , dom volk dat ooit in de vroege middeleeuwen met het grootste zwaard de boeren de kop afhakten, tol oplegden en rijk werden met moord,roof en verkrachten.
  Zodra het nederiglandse volk in problemen komt vluchten deze lafaards naar het buitenland en laten ze het volk verrekken.
  Tuig van de richel dus en totaal overbodig, laat ze straks na de revolutie voor het hekje staan van het Volkstribunaal.

  1. Wesley Benbow

   Volkstribunalen lijkt me inderdaad iets van de middeleeuwen, Profeet.

   Een beschaafd mens verlangt er niet naar.

 15. fusilier

  Als Beatrix lachte,lachte, zij ook. Geraffineerd tot en met, zij heeft zich mooi ingenesteld.

 16. Lefty

  Een vorm van verkapte geilheid uit mond van Wilders. Ondanks dat ik van mening ben dat Maxima een symbolische functie heeft en Wilders tot op zekere hoogte de waarheid spreekt twijfel ik er niet aan dat hij na 10 jaar eenzame opsluiting Maxima’s bevallige derriere eens flink wil pakken.

  1. Vlaswiek

   “10 jaar eenzame opsluiting”

   Zover zijn we dus al met de islamisering van ons land, dat een gekozen volksvertegenwoordiger permanent beveiligd wordt door 4 gewapende DKDB’rs. Dat zou de alarmbellen moeten activeren, helaas zijn we (jij) er aan gewend.

   Dat is het gevolg van kritiek en aanmerkingen op islam!

   1. Lefty

    Triest ja, je moet nooit schelden op personen of een groeperingen waarvan je weet dat ze heetgebakerd zijn. Heel dom ook, net als Theo van Gogh. Baudet is wat dat betreft wat slimmer. Hij kan relaxed door Amsterdam lopen. Maar sommige misdaadverslaggevers zijn hun leven ook niet zeker. Dat is het risico van het vak. Er zijn veel meer voorbeelden. “If you can’t stand the heat stay out of the kitchen”. Wel typisch dat op dit forum uiteindelijk de Islam, buitenlanders en links altijd voor rotte vis uitgescholden worden terwijl “de andere kant van de samenleving” en de politiek uiteindelijk geen haar beter is. Weinig nuance op DDS.

    1. Vlaswiek

     “If you can’t stand the heat stay out of the kitchen”

     De islamitische keuken inderdaad. Het gaat hier natuurlijk niet over personen of groepen, het gaat hier om een satanische ideologie die bovendien staatsgevaarlijk is. En het gaat om politieke partijen die de islamisering promoten, zie motie Halsema 27-10-2010 die Kamerbreed (excl SGP & PVV) werd aangenomen.

     Hieronder een bijdrage van Willem Melching uit de Volkskrant van zondag 29 september 2019

     Geen enkele ideologie is boven kritiek verheven. Integendeel: het is de plicht van elk weldenkend mens om ten aanzien van alle ideologieën een diep wantrouwen te koesteren. Enig wantrouwen in de ideologie van de islam is misschien ook wel op zijn plaats. Waarom zou je een godsdienst moeten vertrouwen die medeverantwoordelijk is voor veel menselijk leed? Landen waar de islam de dominante godsdienst is, worden nu eenmaal geteisterd door terreur, armoede, corruptie, vrouwvijandigheid en burgeroorlogen. Dat is geen kwaadsprekerij, maar dat zijn feitelijke constateringen.

     Nog maller is de neiging om islamofobie als een vorm van racisme te beschouwen. Deze redenering heeft geen enkele relatie met de werkelijkheid meer. Racisme heeft betrekking op aangeboren eigenschappen van mensen, zoals huidskleur en dergelijke. Maar ‘islam’ is géén aangeboren natuurlijke eigenschap. Het is een ideologie waar mensen zelf voor kiezen en zeker geen speling van de natuur.

     Het begrip ‘islamofobie’ is dus een kwalijke term. Want door elke vorm van kritiek te bestempelen als een ziekte, proberen moslims hun critici te stigmatiseren als geestelijk gestoorden en zich zo te immuniseren tegen alle kritiek. Wanneer het begrip islamofobie vaste voet aan de grond krijgt of erger nog een juridische status verwerft, dan zijn de consequenties niet te overzien. Binnen de kortste keren is dan elk debat over de kwalijke kanten van alle ideologieën en godsdiensten onmogelijk.

     Islamofobie zou dan snel gevolgd worden door tal van andere fobieën. Wanneer kritiek op de islam verboden is, dan zullen ook anderen zich luidkeels beklagen over ‘humanfobie’ of ‘sociaaldemocratiefobie’. Sterker nog: de meest geplaagde en bekritiseerde man van het moment zal zich natuurlijk beroepen op ‘Trumpofobie’. Of geldt de wet dan soms niet voor hem?

     1. Lefty

      Als je die hele bak ellende zo uitstort en projecteert op Nederland alleen stormen we inderdaad af op een catastrofe. Ik denk dat in praktijk de soep niet zo heet gegeten wordt. In die zin vindt ik dat er binnen de mij geschetste context in Nederland wel degelijk sprake is va Islamofobie etc. Je moet de rotte peren er wel uithalen natuurlijk, en ik geloof dat de Nederlandse overheid wat dat betreft redelijk op scherp staat.

     2. Vlaswiek

      @Lefty: Een fobie is een medische term, het is een psychische aandoening. Islamofobie zou dan een psychische aandoening zijn, en dat is het dus niet. Daarom bestaat islamofobie dus niet.

      De Nederlandse overheid staat niet op scherp want ze hebben de motie van Halsema (27-10-2010) aangenomen waarin het Kabinet zichzelf verplicht om de islamisering, die m.i. in volle gang is, niet tegen te gaan.

 17. Juriaan

  Ze is waarschijnlijk de Nederlandse identiteit aan het zoek. Ik moet er niet

 18. Lefty

  @vlaswiek
  Islamofobie bedoel ik natuurlijk natuurlijk in figuurlijk zin, niet als medische term
  Wat Femke Halsema 10 geleden heeft gedaan weet ik niet, maar ik vind dat ze het als burgemeester in Amsterdam doordacht aanpakt. Het beleid wordt gevoerd door de gemeenteraad, Halsema’s invloed als burgemeester is beperkt. Bovendien is ze minder links dan menigeen zou denken.

  1. Vlaswiek

   @Lefty: Als je geen medische term wil duiden kun je de term beter niet gebruiken, toch?

   Wat Halsema 10 jaar geleden heeft gedaan is wel degelijk relevant, ze heeft toen (als GroenLinks Kamerlid) een motie ingediend waarmee ze de Regering op heeft geroepen om de islamisering van ons land niét tegen te gaan. Die motie werd Kamerbreed aangenomen, alleen SGP & PVV stemde tegen, waardoor de islamisering van ons land ongehinderd doorgang heeft.

   Halsema burgemeester
   Of ze als burgemeester doorpakt? Het eerste dat ze zei toen het verbod op gezichtsbedekking gehandhaafd moest worden: ‘Dat gaan we niet doen’

  2. Wesley Benbow

   De term ‘islamofobie’ wordt in het Nederlandse taalgebruik algemeen gebruikt als synoniem voor ‘moslimhaat’.

   ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Islamofobie

   1. Lefty

    Natuurlijk gaat ze dat verbod niet handhaven. Daar brandt geen handhaver zich de vingers aan. Laat die mensen met een burka lopen als ze dat leuk vinden. Vanuit feministisch oogpunt vind Halsema een burka overigens niet wenselijk.

    Laten we bij deze het figuurlijke woord “Islamofoob” introduceren, dan gaan we allemaal een beetje met onze tijd mee. Prettige dag verder, wens ik u.

    1. Lefty

     Vind = Vindt, 3de naamval enkelvoud, stam+t . Foutje , bedankt.

    2. Vlaswiek

     “Laten we bij deze het figuurlijke woord “Islamofoob” introduceren…”

     Uiteraard niet.

     Ook een prettige dag verder!

     1. Bijenzwerm

      @vlaswiek…hhhhm lefty ook een van dezelfde soort?

     2. Vlaswiek

      @Bijenzwerm: Dat denk ik niet. Maar zolang de aandoenlijke onder ons is weet je het nooit.

     3. Bijenzwerm

      @vlas de tijd zal het leren;)

 19. Lefty

  @Bijenzwerm
  Nee hoor, ik ben zo blank en atheïstisch als een pot witte Latex verf.

 20. DidiMadloba

  Als er iets onwaardig is dan is het wel deze laffe aanval van Wilders. Want Koning en Koningin zijn in Nederland grondwettelijk onschendbaar. Wilders had Rutte ter verantwoording moeten roepen.

  1. Mart

   Onschendbaarheid is een leuk bedachte vrijbrief ooit uitgedacht door koninklijke dictators en hun consorten.Werkte eeuwen goed.Ook IK daarin grootgebracht,en als marineklant 9jr ”leve de koningin” gekraaid op verjaardagen e.a.Maar nu IEDEREEN koning/in kan worden,al is het maar om inteelt te voorkomen vind ik het allemaal beste mensen die wat toneel spelen voor het volkje,en neem hun dat ook niet kwalijk.Och ze doen ookwel wat goed sociaal werk voor hun toelage.JAtoch?

 21. Limburgse Separatist

  Het zou eens tijd worden dat onze Koningin der verenigde naties tot de orde wordt geroepen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.