Wilders lanceert nieuw PVV-spotje met keiharde aanval op premier: ‘We hebben een Rutte-probleem!’

De PVV heeft een tijd lang zitten schaven en knippen aan een nieuwe audiovisuele creatie, en het is gelukt: vanavond gaat een nieuw spotje in première in de zendtijd voor politieke partijen. En niemand minder dan Mark Rutte krijgt er daar keihard van langs.

Fans van PVV-voorman Geert Wilders zullen vanavond met kloppend hart en zweethandjes voor de buis zitten, want hun politieke voorman komt dan weer met een nieuwe creatie op de beeldbuis. Jawel, om 17.55u is het weer zendtijd voor politieke partijen en vanavond mag de PVV hun eigen standpunten daarom in een zelf in elkaar gedraaid filmpje door de NPO-minaretten laten schallen. Geert Akbar!

Of nee, eigenlijk: Mark Rutte is stom! Want dat is de belangrijkste boodschap van het nieuwe spotje. Op Twitter krijgen de anderhalve man en een paardenkop die nog niet door Geert zijn geblokt de primeur: het filmpje is een aanklacht tegen de crises over PFAS en stikstof die momenteel Nederland teisteren. Onzin, vindt Wilders. De biodiversiteit was nog nooit zo hoog in Nederland, en toont daarbij beelden van groene bossen. Ook zien we een grote wapperende Nederlandse vlag, met daarop geprojecteerd de naam van de échte crisis die Nederland doet verwelken: het ‘Rutte probleem’. Met z’n 100 km/u rijden waar je eerst 130 km/u mocht. Boe!

Wilders blaakt dan ook van het zelfvertrouwen, omdat hij denkt dat Rutte na negen jaar dan eindelijk z’n hand heeft overspeeld. Eerder deze week schoof Wilders zichzelf nadrukkelijk naar voren als opvolger van de VVD’er: “Dit kabinet is uitgeregeerd. Volgend jaar verkiezingen. En dan gaan wij winnen.” Wat dat betreft: eerst zien, dan geloven. Vanavond eerst maar eens het nieuwe PVV-spotje kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

139 reacties

 1. Wesley Benbow

  Geert wordt een beetje zielig.

  1. werikke

   mocht er geweld tegen u worden gebruikt zie ik dat niet als zinloos.

   1. Kretoloog

    Ach, het is Wesley-Ben-Blowen maar, de dorpsidioot van DDS. Niet serieus nemen. En geweld tegen verstandelijk beperkten wijs ik per definitie af (tegen andere mensen ook trouwens).

    1. Wesley Benbow

     Doe je het een beetje rustig aan, Kretoloog? Een filter zit in in een klein hoekje.

     1. werikke

      toch heeft hij gelijk. kan je pissig worden maar gelijk heeft hij wel.

     2. Kretoloog

      Is dit een dreigement, Wesley?
      Moet ik nu bang worden?
      Mwoehahahah!

     3. Tman

      kretoloog:
      Ik ben er nog, dat is een indicatie haha!

     4. Ron

      Kretoloog.
      Hij denkt echt dat wij daar mee zitten.
      Maar intussen heeft hij geen filter, gister kan ik een reactie tegen van hem dat hij reageerde met iets in e strekking van : ik kan het niet lezen maar aan de reacties te zien maak ik dit eruit op een reageer toch gericht..
      Tuurlijk zit iedereen achter een filter daarom reageer je al paar keer op mijn reacties via de reactie van een ander.

     5. Rammstein

      Gelukkig zit ik ook achter het filter van Wesley: ik kan het iedereen aanraden. Het geeft veel rust en kabouter Wesley zet zichzelf hiermee stapje voor stapje buitenspel. Hij is echter te beperkt van geest om dat zelf te kunnen bedenken.

      Dus: scheld Wesley een paar keer uit en je verdwijnt achter zijn hersenspinsel-filter. Op die manier komen we echt van hem af.

     6. claus

      tman,
      laten we Quispel niet te hard aanpakken, als transgender heeft hij onlangs zijn lid laten amputeren, om te vervangen voor een spleetje!
      De operatie heeft gelukkig niet al te lang geduurd, omdat er maar weinig viel te amputeren, maar toch, een stevige ingreep!
      Dus aardige jongetjes kunnen nu de persoon in kwestie penetreren, ofdat deze minderwaardige handelingen onder dwang gebeuren, daar heb ik geen zicht op, maar vermoed van wel!

     7. Rechtsaf

      ja wesley heeft niet veel vrienden..

   2. Top

    Hear, hear!

  2. AS210854

   Wb, dan moet hij toch eerst bij jou in de leer gaan, wil het zover komen.

  3. splatoon

   Ik vind Tim de laatste tijd anders ook een beetje zielig worden. In dat filmpje wordt geen onwaar woord gezegd. Waarom dan wéér de PVV en Wilders afzeiken? En als volgens Tim Wilders en Baudet helemaal fout zijn, wat ik gezien de toon van zijn artikelen toch moet concluderen, wat is dan eigenlijk wel goed? Ik weet niet wat hem bezield, maar volgens mij is hij doodsbenauwd om zich met écht rechtse partijen te associëren. En als dat zo is, dan kan hij beter voor de Telegraaf of de Volkskrant gaan schrijven. Dan kan hij daar lekker net doen alsof hij hartstikke rechts is, maar ondertussen steeds verder afglijden naar links.

  4. DidiMadloba

   Inderdaad. Eerst was islambestrijding hoofdzaak voor hem, nu diversificeerd hij een beetje, omdat hij van Baudet leert dat ook andere thema’s zich lenen voor een populistische aanpak.

   1. Rammstein

    diversificeerT

 2. Jumping

  Inderdaad Wilders dit Nederland is door de Rutteclan een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, heeft Nederland in een poel van ellende gedompeld.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Gaat hij weer. Ga emigreren. Waarom blijf je nog hier????

   1. werikke

    waarom moet hij emigreren. Helden willen de huidige situatie veranderen en verbeteren lafaards lopen uit hun land weg en parasiteren op de nieuwe samenleving.

    1. Nep

     Haha hij zeker een AOW-er?

     1. werikke

      een statement of een onterechte mening ? Trouwens u lacht om uw eigen dommigheid .

  2. Julian

   Op naar Rutte IV..

   1. Wesley Benbow

    Ja, dat Rutte ook de volgende regering zal leiden staat welhaast vast.

    1. werikke

     ” welhaast ” geeft al aan dat u uw hoop filtert en niet feiten .

    2. Rechtsaf

     hiermee geeft wesley duidelijk te kennen dat hij een brevet van ab-so-luut onvermogen heeft om normaal te denken…

   2. werikke

    dat is helemaal dom dan heeft u niets geleerd van de afgelopen jaren wat jammer zou zijn

 3. werikke

  PVV en FVD is nog de enige hoop dat de overname van allochtonen en de islam kan worden tegen gehouden. Als dit huidige zooitje blijft doorgaan en de mensen deze verkwanseling blijven steunen is Nederland over paar jaar teggebracht tot een islamiserend landje waar de autochtone bevolking moet aacepteren wat dat tuig voorschrijft. Dan zal men zeggen dat ze geschokt zijn en die wijven die nu lopen te roepen dat al die jihadstrijders en hun kinderen nog te helpen zijn worden door die zelfde strijders bedwongen om de sharia te volgen. Heus ik verzin het niet . Kijk eens naar de tijd van Jan Maat tot nu dan zou je dat 40 jaar geleden ook niet hebben zien aankomen.

 4. EU kok

  Quote: ‘We hebben een Rutte-probleem!’
  .
  Nee Geert, jij hebt een Rutte probleem, wij hier zeker niet.

  1. werikke

   wij is meervoud. ik denk dat veel mensen wel Rutte als probleem zien dus volgende keer niet als wij spreken

   1. Rechtsaf

    @Werikke nou sterker nog, het hele land heeft een Rutte probleem bedoel je…

    1. werikke

     inderdaad.

   2. EU kok

    Wij hier is wat anders dan jullie daar.
    Wel lezen wat er staat.

    1. werikke

     zeg dan niks. anders kom je zo dom over.

     1. EU kok

      Helaas werikke, uw niveau is voor mij onbereikbaar

     2. Wesley Benbow

      🙂

     3. werikke

      geeft niet hoor. gewoon je best blijven doen en niet elke keer domme opmerkingen maken dat zou al schelen

  2. Wesley Benbow

   Geert beseft dat zijn poging politiek te bedrijven niets was, niets is en niets zal worden.

   Zijn aanhangers weten dat ook maar zijn ook enorm boos.

   Wat moet je dan?

   1. Rechtsaf

    wesley heeft erg veel moeite met mensen die een sterke rechte rug hebben, en Wilders is daar 1 van daar kunnen gasten als wesley niet mee om gaan, dit zal wesley nooit kunnen en gaat ook nooit gebeuren want ja dan gaat wesley in de slachtofferrol hangen..

   2. werikke

    ik ben aanhanger en zeker niet boos op Wilders. M.A.W. weer probeert u voor anderen te praten wat u niet zou moeten doen.

   3. Tman

    wesp:
    `rechts’ draait prima, maar door de parlementaire coalitievorming en het cordon sanitaire is de PVV/FvD TIJDELIJK buitenspel gezet!
    Times are changing!
    Kijk naar de opbloeiende AFD.

  3. Top

   Wat een misselijke kwal ben jij zeg Jabba de slijmslak! Mijnheer voelt zich verheven boven het volk, wat op een partij stemt wat mijnheer niet zint. Wat heb je zelf nu ooit bereikt, voordat je, je uitkering aan vroeg? Drie hoog achter, op je computertje, stoer en groter doen als dat je in werkelijkheid ben? Om te lachen, als het niet zo triest was

   1. Nep

    Heb je het nu tegen Wilders?
    Sta helemaal achter u!

    1. werikke

     u komt op dit moment over als verwarde man . Mischien ff rustig gaan zitten en nadenken voordat u wat schrijft hier.

     1. Ron

      Kijk dat is dus het voorbeeld waardoor de zorgkosten zo hoog zijn

  4. Nep

   Precies zelfs de boeren hebben geen Rutte probleem!

   1. werikke

    ook daar klopt niets van . Volgens de ZLTO hebben de boeren juist wel problemen met beleid van Rutte en coalitie.

 5. Rammstein

  Zo voer je oppositie: well done Geert! Hak die schlemiel van een Rutte in de pan, zorg dat dat zooitje geteisem naar huis wordt gestuurd. Er is veel herstelwerk te verrichten.

 6. Rammstein

  Het Rutte-probleem in een notedop:

  “Naast een pensioen- en spaargeldcrisis ontstond of verergerde tijdens zijn bewind ook:

  * Een totaal onnodige (in werkelijkheid niet bestaande ‘klimaat’)crisis in de landbouw/veeteeltsector, waardoor tienduizenden banen en tientallen miljarden inkomsten dreigen te verdwijnen;

  * Een totaal onnodige (in werkelijkheid niet bestaande ‘klimaat’)crisis in de bouwsector, waardoor tien- tot honderdduizenden banen op het spel staan;

  * Een transportcrisis, met een volslagen zinloze verlaging van de max.snelheid, en met verplichte e-auto’s vanaf 2030, waardoor autorijden voor de lagere inkomens onbetaalbaar zal worden;

  * Een met valse statistieken en manipulatieve media berichtgeving ontkende immigranten/veiligheidscrisis, met vrijwel dagelijks wel ergens een steekpartij, een schietpartij, een aanranding/verkrachting, of een andere gewelddaad, en grote steden die wegzinken in een poel van oncontroleerbare criminaliteit;

  * Een in de maak zijnde sociale zekerheid crisis, die overbelast en uiteindelijk onbetaalbaar wordt door het binnenlaten van honderdduizenden –en straks mogelijk zelfs miljoenen- migranten die voor 70%-80% aan het uitkeringeninfuus moeten worden gelegd;

  * Een huisvestingscrisis, met inmiddels een tekort van 300.000 woningen, terwijl er desondanks jaarlijks minstens 50.000 asielzoekers worden toegelaten die –indien ze mogen blijven- ook nog eens voorrang krijgen, terwijl tegelijkertijd steeds meer gekort wordt op toeslagen. Vanwege het ondertekenen van het immigratieverdrag van Marrakesh zullen er zelfs nog veel meer migranten naar Nederland komen;

  * Een armoedecrisis, met een forse BTW verhoging op levensmiddelen en almaar hogere huren en lagere toeslagen, waardoor ieder jaar steeds meer Nederlandse gezinnen naar de voedselbank moeten;

  * Een energie/energie-armoedecrisis, met inmiddels 650.000 huishoudens in energie-armoede, een aantal dat de komende jaren dankzij veel hogere klimaat/energiebelastingen en het gedwongen afschakelen van aardgas zal verveelvoudigen;

  * Een zorgcrisis, waarin een nog verder doorgevoerde marktwerking ervoor zorgde dat miljarden bij de top terechtkwamen, en tegelijkertijd enorme bezuinigingen op de zorg voor het volk werden doorgevoerd;

  * Een geestelijke gezondheidscrisis, met ellenlange wachtlijsten in de Jeugdzorg, in de eveneens kapot bezuinigde volwassen GGZ, met toenemend geweld, een torenhoge werkdruk en daardoor hoog ziekteverzuim;

  * Een onderwijscrisis, met veel te grote klassen en onderbetaalde leraren die vaak dagelijks blootstaan aan grof verbaal èn fysiek geweld, met daardoor eveneens een hoog ziekteverzuim en een groot tekort aan docenten;

  * Een geloofwaardigheidscrisis: de lijst met politieke schandalen en afgetreden bewindslieden is te lang voor deze beknopte weergave. En wat te denken van Ruttes selectief falende geheugen en vele gebroken beloften? (Desondanks is de man bijzonder slim, want hij weet niet alleen steeds overeind te blijven, maar ook bij iedere verkiezingen weer de grootste te worden);

  * Een democratie/identiteitscrisis, waarin de wil van het Nederlandse volk ondergeschikt is gemaakt aan door buitenlanders besloten wetten en regels (de EU), en de Nederlandse cultuur moet plaatsmaken voor de door Brussel geplande en geëiste, op de islam gebaseerde monocultuur, terwijl het volk valse schaamte wordt aangepraat vanwege onze geschiedenis, de Gouden Eeuw, onze zeehelden, Sinterklaas/Zwarte Piet, etc.. Denk ook aan het weer intrekken van het volksreferendum vanwege de niet gewenste uitkomsten van de EU-grondwet en Oekraïne referenda;

  * Een soevereiniteit/grondwetcrisis, doordat het kabinet steeds meer macht, soevereiniteit en zelfbeschikking weghaalt bij het Nederlandse volk en overgeeft aan een extreemlinkse Europese commissie met ongekozen bureaucraten, waardoor Nederland de facto aan een buitenlandse mogendheid werd overgegeven en een aan de EU onderhorige provincie is geworden;

  * Een dankzij het EU/euro/klimaat/energiebeleid, het ondertekenen van het Klimaatverdrag van Parijs en het nationale Klimaatakkoord in de maak zijnde financieel-economische crisis, die pas goed zal uitbreken tijdens de komende Europese (/ wereldwijde) systeemcrisis, en die er nu al voor heeft gezorgd dat de dwangsom die Nederland jaarlijks aan de EU moet overmaken naar € 13 miljard wordt verhoogd;

  * Een geopolitieke crisis, o.a. door kernmacht Rusland zonder enig bewijs meteen de schuld te geven van de MH-17 ramp, door mee te doen met de illegale NAVO operaties tegen Libië (platgebombardeerd) en Syrië (in burgeroorlog gestort, met inmiddels erkende Nederlandse steun aan islamitische terreurgroepen), door het steunen en mede financieren van een CIA/EU gestuurde staatsgreep in Oekraïne en daar een deels uit neonazi’s bestaand regime aan de macht te helpen, door het sluiten van een migrantenverdrag met een Turkse islamofascistische dictator die mede oprichter is van ISIS, en die een compleet volk (de Koerden) probeert uit te roeien;

  * Een informatie/vrijheid van meningsuiting crisis, waarin –uitgerekend onder een premier van een ‘liberale’ partij die ooit als ‘rechts’ bekend stond- het monopolie van extreemlinkse ideologieën en gedachtegoed definitief tot ‘mainstream’ werd verklaard, ook in het onderwijs, en ingrijpende maatregelen op tafel liggen om dissidente meningen het zwijgen op te leggen, allereerst door ze van het internet af te halen;

  * Een maatschappelijke/morele crisis. Velen constateren tot hun verdriet dat dankzij (het buigen voor) allerlei extreem snel gekwetste minderheidsgroepen en zure splinterbewegingen, met hun geschreeuw over ‘racisme’ of ‘discriminatie’, de humor, het relativeringsvermogen en de nuancerende zelfspot uit de samenleving aan het verdwijnen is.

  Dit past binnen het beeld dat Nederland zichzelf doelbewust laat islamiseren (de islam is een totalitaire religieuze ideologie die compleet gespeend is van zelfreflectie en zelfspot). Zo is er geen enkele cabaretier meer die het waagt een grap te maken over de islam of over moslims, laat staan over hun ‘profeet’ en ‘god’.”

  1. werikke

   alles gelezen en geen speld tussen te krijgen. dank

  2. Watcher

   Alles gelezen, Lugár gezwam.

   1. werikke

    dat is tenminste een gedegen antwoordt daar hebben wij niet van terug. hahahahaha

   2. Rammstein

    Inhoudelijk erg sterk, Sarko.

   3. Top

    Aldus, sprak ‘de lafaard’!

  3. Kretoloog

   Mooi overzicht, Rammstein. Dat kan goed van pas komen in de campagne als we over 16 maanden weer verkiezingen hebben.

   Ik heb het al eerder geschreven hier: De geschiedenis zal keihard oordelen over 11 jaar (2010 – 2021) premier Rutte. Een visieloze manager, die van probleem naar probleem hobbelt, daarbij alle liberale standpunten verkwanselend.

  4. Fortiori

   Een geopolitieke crisis: Putin weet van de hoed en de rand. Russische militairen trainden de sepetaristen in O Ukraine. Hij zou wel gek zijn dat toe te geven. Het geheim van MH17 neemt hij mee op zijn reis door de eeuwige jachtvelden.

   1. werikke

    eindelijk iemand die connecties heeft in het Kremlin . of roept u maar wat en denkt u dit alleen maar ?

 7. Watcher

  Komt allemaal goed Geert.
  Volgende TK verkiezingen halen jullie samen met het FvD en SGP met gemak 76 zetels.
  Nederland is zo klaar met dat linkse beleid.

  Rechts extremisme zal zegevieren.
  Alles wat donker of getint is zal uit moeten verdwijnen.
  De islam zal worden verboden.

  Eén sterke man aan het roer -heil Baudet

  1. Wesley Benbow

   Het enige dat voor Geert nog als doel haalbaar is dat hij zijn pensioen haalt in de Kamer.

   Dat is toch heel wat.

   1. werikke

    u weet wat pensioen is ? dan moet je wel gewerkt hebben namelijk .

    1. claus

     werikke,
     Het is jammer genoeg niet helemaal waar!
     Als bijvoorbeeld een negroïde man geestelijk ziek en instabiel wordt, vanwege discriminatie perikelen, kan hij arbeidsongeschikt raken!
     Als hij een`vast’ arbeidscontract in handen heeft, na bijvoorbeeld een jaar werken, dan wordt bij een BLIJVENDE arbeidsongeschiktheid, de pensioen premie voor circa 75% beschouwd als zijnde afgedragen!
     Dus resumerend, zijn pensioen blijft opgebouwd worden, voor 75% van de eerdere 100% opbouw,als werkende!

     1. Tman

      claus:
      Is jouw theorie mbt pensioenopbouw óók van toepassing op autochtonen?
      Immers jij haalt een negroïde man aan als voorbeeld!
      Ik zeg dit omdat het in Nederland wél actueel is dat een autochtone man niet zo vlug arbeidsongeschikt wordt verklaard, immers zijn arbeidsmoraal en arbeidspotentie ligt natuurlijk hoger dan bij het voorbeeld personage.

    2. EU kok

     Quote : u weet wat pensioen is ? dan moet je wel gewerkt hebben namelijk .
     .
     Beste werikke, alle buitenlandse optredens van Wilders worden vreemd genoeg als zijn werk gezien.

     1. werikke

      goed he ?

   2. Top

    Blaaskaak! Blablabla!

  2. werikke

   mooi zo. Je kan zo bij onze partij komen of was het sarcastisch?

   1. Nep

    Wat denk ik zelf?

    1. werikke

     dat weet u zelf niet meer ? verwarde man dus.

  3. Crassus

   Samen met de dominee. SGP voor de samenbinding.

  4. Rechtsaf

   watcher, wesley, nep, dé achterlijken, ze dekken elkaars ruggetje, verder doen ze niets, werken niet, zijn seniele oude mannetjes met een kansloos leven..en dit is een understatement…

   1. werikke

    ik geef u helemaal gelijk in deze.

 8. ikweetwatikwil

  Hou vooral je ogen dicht kok.

  Er is inderdaad een Rutte probleem. Die laat zich ten koste van de burgers overrompelen door de linksen met name GL en D66 . En dat om op het pluche te blijven en Brussel ter wille te zijn.
  Want Rutte wil ook een groot Europa geregeerd uit Brussel .
  Als je nu je blinddoek afdoet, kun je de ellende aan zien komen. Precies doen wat de Rooien en de Groenen willen en dat is de burger uitkleden en dat moet ook want de gelukzoeker moet aangekleed worden. En nog een voordeel voor Brussel ” weten de nieuwkomers veel” Brussel kan zijn gang gaan. Een moord partij meer of minder nemen ze op de koop toe.

  Stem PVV of FVD

  1. Wesley Benbow

   In dat geval zal Rutte bij de volgende verkiezingen wel weggevaagd worden, ikweetwatikwil.

   🙂

 9. claus

  Geert heeft alweer gelijk, zo’n politiek`links’ goed in het gehoor liggende, veel gebezigde Haagse kretologie, culturele diversiteit,biodiversiteit, bevolkingsdiversiteit!
  Van dat gezeik heeft denkend Nederland de strot vol!

 10. Meriadoc Brandebok

  Geert is over zijn hoogtepunt en houdsbaarheidsdatum heen. Hij weet het alleen zelf nog niet.

  Waarom valt hij de VVD eigenlijk aan? Daar valt niets voor hem te halen. Bij Forum daarentegen wel, maar hij wil het populisten-partijkartel kennelijk niet doorbreken.

  1. Rammstein

   “Geert is over zijn hoogtepunt en houdsbaarheidsdatum heen.”

   Wonderlijke opmerking over de partijleider van de derde partij van Nederland.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Eerste Kamerverkiezingen -> 5 zetels, – 4
    Europese parlementsverkiezingen -> 0 zetels, – 4

    Wilders is over de houdbaarheidsdatum en over zijn hoogtepunt heen. Het zou zijn partij helpen als hij opstapt. Hier helpt geen verkiezingsfilmpje tegen

    1. werikke

     qua getallen heeft u gelijk dat kan ik niet ontkennen echter qua prognose en dat veel mensen toch de mening van Wilders steunen geeft dat u misschien een ander inzicht. Veel kiezers zijn overgestapt naar FVD als je daar nou de helft ziet als oude PVV aanhangers kan je zelf tellen dat de PVV nog steeds voldoende toevoegd. (aldus een zeer overtuigde PVV stemmer )

     1. Meriadoc Brandebok

      werikke schreef: “Veel kiezers zijn overgestapt naar FVD…”

      Precies, en één van de redenen daarvoor, is dat Wilders zijn electorale aantrekkingskracht is verloren. De politicus die eens tongen in beweging wist te brengen om ‘minder, minder’ te roepen, krijgt zijn kiezers nu niet meer van de bank om op hem te stemmen.

     2. werikke

      Precies, en één van de redenen daarvoor, is dat Wilders zijn electorale aantrekkingskracht is verloren.
      Ik moet u tegenspreken in deze . Het zelfde is gebeurt met de VVD versus PVDA mensen waren bang dat PVDA grootste werd en daarom heeft men VVD gestemt dat is puur politiek geweest. Idem is dat met de FVD gegaan zoals je nu ook ziet zie je nu dat mensen weer terug gaan in prognose van FVD naar PVV. Dus dat heeft niets te maken met aantrekkingskracht maar met politiek strategie.

     3. Meriadoc Brandebok

      @werikke

      Strategisch stemmen is een van de redenen, maar een sndere reden is dat de glans er bij Wilders af is. Elke politicus raakt op den duur uit de mode en dan loopt de kiezer naar een andere, in casus Baudet.

     4. werikke

      Meriadoc, mocht u het gaan om het laatste woord dan gun ik u dat. Ik denk dat wij hier verschillen van mening en het is niet mijn doel uw mening hierin te veranderen maar alleen met feiten aan te komen om tegendeel te beweren. Ik zie Wilders als iemand die veel risico heeft genomen en nog doet en daar heb ik respect voor. Ikzelf zou allang hebben opgegeven na alle ellende die hij heeft moeten doorstaan. Daarom en zijn mening ook de mijne is blijf ik op hem stemmen. groet

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Het tegendeel is waar. Vroeger moest ik niks hebben van Wilders. Wilders heeft zijn gelijk echter gekregen, de trias politica wordt hier (in Nederland) met voeten getreden. Ook vinden de debatten aangaande zijn proces pas plaats nadat dit heeft plaatsgevonden. Alleen hierdoor ben ik anders gaan kijken naar Wilders. Verder heeft Wilders groot gelijk als hij zegt dat er PROBLEMEN ZIJN met moslims en de koran. Dit bedoel ik zeer zeker niet generaliserend maar je kan de problemen ook niet bagatelliseren. Salafisch onderwijs, haat imams allemaal zaken die keiharde aanpak nodig hebben. Alleen met zeer strigent beleid kunnen we een kader scheppen waarin we fijn met elkaar kunnen samenleven. Regels vormen de basis voor de broodnodige sociale cohesie wil dit proces succesvol verlopen. Laat er nu net met man en macht gewerkt worden om onze cultuur te ondermijnen, waardoor er geen gemeenschappelijk kader is om samen-te-leven. Verder komt Wilders op voor de autochtone bevolking, terwijl de kartel politici onze cultuur verkwanselen en ons uitverkopen aan Europa. Wilders en de PVV doen het verschrikkelijk goed de laatste tijd. En dan Bosma, wat een goede man is dat zeg. De PVV en Wilders krijgen wat mij betreft een duimpje omhoog.

     6. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : De Europese politiek is zo verschrikkelijk ziek en verwerpelijk. Het probeert “cohesie” af te dwingen te diversifiëren, immers is de gedachte dat men elkaar wel moet accepteren als er geen leidende cultuur meer is en alles een soort onsamenhangende brei geworden is. Dat concept is gedoemd te falen. Meerdere culturen – zij het met mate – is alleen dan mogelijk wanneer er één dominante cultuur is die het sociale kader bepaalt. Iedereen heeft recht op zijn of haar vrijheid maar altijd binnen de regels van ons sociaal culturele kader. Dat is de enige kans die we hebben om op een gezonde manier met elkaar samen te leven.

     7. Meriadoc Brandebok

      @werikke

      Ik probeer je ook niet van mening te veranderen. Als je op Geert eilt stemmen staat je dat vrij.

      Agree to disagree.

    2. Vlaswiek

     “Wilders en de PVV doen het verschrikkelijk goed de laatste tijd. En dan Bosma, wat een goede man is dat zeg. De PVV en Wilders krijgen wat mij betreft een duimpje omhoog.”

     Inderdaad, en samen met FvD gaat Wilders ons land helpen aan de broodnodige politieke verandering.

     Leon de Winter had vandaag een ijzersterke column over de grote problemen waar Nederland zich thans voor mag opmaken. De elite van het partijkartel zitten steviger in het zadel dan ooit! Het referendum hebben ze opgeheven en er worden crisissen misbruikt om de bevolking op te zadelen met het groene salafisme. Yasser Ferras heeft tegenwoordig heerlijk nachten.

     #stoprutte

  2. Kretoloog

   Wat een ongelofelijke sukkel is die Brandebok toch. Hij pretendeert iets van politiek te begrijpen, maar weet niet eens waar de klepel in de klok hangt. Nu vraagt hij zich af waarom Wilders het Forum niet aanvalt.

   Luister ontzettende oetlul: Als oppositiepartij val je altijd de coalitie aan. Want daar hoop je de ontevreden kiezers mee te trekken die bij de laatste verkiezingen nog op een coalitiepartij hebben gestemd.

   1. Wesley Benbow

    Over het algemeen vallen politieke partijen politieke concurrenten aan. Die kunnen zowel in de coalitie als in de oppositie zitten.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Wesley Benbow

     Negeren.

     1. werikke

      ja Negeren is makkelijk ipv met goede en juiste commentaren je eigen mening te verdedigen.

    2. werikke

     Ook dit klopt niet vanwege een coalitie is een andere mening in deze coalitie niet toegestaan. Dat is nou juist een probleem voor partijen om zichzelf te profileren.

  3. werikke

   u kan uw hoofd wel in het zand steken maar de PVV heeft meer aanhangers dan u denkt of probeert te verkondigen.

   1. Meriadoc Brandebok

    @werikke

    Die verblijden de stembus de laatste tijd dan niet met hun aanwezigheid.

    1. werikke

     Meriadoc

     lees mijn andere commentaren en helaas heeft u ook gelijk dat veel aanhangers niet zijn komen opdagen. Of omdat men teleurgesteld is of zich niet gehoord voelen. Ik hoop dat volgende verkiezingen meer mensen zich gaan realiseren dat met dit beleid de afgrond sneller komt dan men wil. De welvaartsstaat is pas te redden als wij alle gelukzoekers terug gaan sturen en ook dan is het co2 probleem en woningnood opgelost maar dat vergt durf en initiatief en dan heb ik bij de gevestigde partijen afgelopen tig jaren niet gezien.

 11. loodklopper

  @Rammstein. Gelezen en je heb 100% gelijk.

 12. Nep

  Snap echt niet waarom al die mensen, die schreeuwen dat Nederland een kei- verrot land is, niet gaan emigreren.
  Je blijft toch niet ergens wonen als je het niet naar je zin hebt?
  Of zijn hier zoveel masochisten?

  1. Rechtsaf

   wesley houd je mond

  2. Wesley Benbow

   Die vraag komt ook regelmatig bij me op, Nep, maar veel reaguurders hier wonen al heel lang in het buitenland. Ze reageren uit heimwee en spijt.

   1. Ron

    Hahahaha dat is beter dan hier reageren omdat je anders niets hebt.

  3. werikke

   ook voor u dit gezegd hebbende; Helden willen de huidige situatie veranderen en verbeteren lafaards lopen uit hun land weg en parasiteren op de nieuwe samenleving.

   1. Nep

    Helden zoals diegene die hier lopen schreeuwen?????
    Komop je weet wel beter!

    1. werikke

     zolang men schreeuwt is men nog betrokken. Triest is als mensen niks meer zeggen omdat toch geen zin meer heeft.

    2. Ron

     Wat denk je van de schreeuwers die hier parasiteren?

  4. Marija

   Vraag het al die zwartjoekels eens.

  5. musicmaniac

   Dat begrijp ik ook niet Nep! Waarom blijven die figuren van Denk, S.Simons en Jeffrey Airfryer hier dan plakken? Die hebben het hier toch ook niet naar hun zin?

  6. ManusR

   Ik kan je gerust stellen, ik ben al opgetiefd uit het zinkend schip dat NL heet en geniet hier van tropische temperaturen het hele jaar door, oh ja en NL betaald ook nog eens mijn AOW. Veel succes in keiverrot NL met die ruttemetrut aan het bewind. Hier geen mocro’s en turken met een laag IQ die notabene in de politiek hun gezwam mogen verkondigen en het allerbelangrijkste, de islam die hier geen poot aan de grond krijgt.

 13. Jack Flash

  Rammstein schrijft hier wel de realiteit.
  De trollen kunnen er niets tegen inbrengen.Er staat niets bij wat niet waar is.

  1. Rammstein

   Jack Flash, het was niet mijn eigen tekst, maar gecopypaste van een andere site. Het waarheidsgehalte erin is inderdaad zo groot, dat ik het zinvol vond om te plaatsen. En in de toekomst voortdurend te blijven gebruiken.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Ik pik er maar één stukje uit:

    “Een democratie/identiteitscrisis, waarin de wil van het Nederlandse volk ondergeschikt is gemaakt aan door buitenlanders besloten wetten en regels (de EU), en de Nederlandse cultuur moet plaatsmaken voor de door Brussel geplande en geëiste, op de islam gebaseerde monocultuur, terwijl het volk valse schaamte wordt aangepraat.”

    Deze opmerking is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Volgens de auteur heeft de Europese Unie het zo gepland dat de Nederlandse cultuur moet plaatsmaken voor een op de islam gebaseerde cultuur. Ik zou hier wel bewijs van willen zien. Wie in Brussel heeft dit gepland, wanneer is dit gepland wanneer is dit van landen geëist en hoe heeft Rutte (die daaraan meegewerkt)?

    Immers, als dit van landen geëist is zou bijvoorbeeld de Visegrad niet in de EU zijn gestapt, hoezeer geopolitieke of economische omstandigheden haar daartoe ook dwongen.

    De islamitische migranten waren hier ook al lang voor de huidige Unie haar levenslicht zag en al lang voordat premier Rutte aantrad.

    Het waarheidsgehalte van deze bewering is twijfelachtig, want het wordt niet ondersteund door bewijzen. Over de rest van het stuk zullen we dan maar zwijgen.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :

     guy verhofstadt zegt het letterlijk!!!

     The EU want to take your sovereignty
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=se-F8cP9_b4

     1. Kretoloog

      Goed gevonden, Blitzkrieg, en dat binnen 8 minuten!

      Staat sukkeltje Brandebok opnieuw mooi voor lul.

     2. Blitzkrieg

      Kretoloog : Het Kostte me slechts enkele seconden, zag het comment niet eerder.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik zie hierin geen antwoord op mijn vraag. Rutte wordt in het hele stuk niet eens genoemd.

      De denkbeelden van Verhofstadt over de Europese samenwerking zijn mij verder bekend. Deze denkbeelden over een Verenigde Staten van Europa zijn stokoud: Churchil pleitte er destijds al voor.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Jij zegt aan Rammstein
      Quote : “Ik pik er maar één stukje uit: “Een democratie/identiteitscrisis, waarin de wil van het Nederlandse volk ondergeschikt is gemaakt aan door buitenlanders besloten wetten en regels (de EU), en de Nederlandse cultuur moet plaatsmaken voor de door Brussel geplande en geëiste, op de islam gebaseerde monocultuur, terwijl het volk valse schaamte wordt aangepraat.””

      en daarna

      Quote : “Deze opmerking is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Volgens de auteur heeft de Europese Unie het zo gepland dat de Nederlandse cultuur moet plaatsmaken voor een op de islam gebaseerde cultuur. Ik zou hier wel bewijs van willen zien.”

      Mijn antwoord is dat guy verhofstadt letterlijk zegt dat de lidstaten macht en SOEVEREINITEIT moeten afdragen. Dat is dus precies wat er gebeurd, wij moeten SOEVEREINITEIT inleveren om plaats te maken voor andere culturen.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Nee, de andere culturen waren er al lang voor de oprichting van de huidige Europese Unie.

      Guy Verhofstadt zegt nergens dat de landen soevereiniteit moeten inleveren, zodat de EU het continent kan omtoveren tot een op de islam gebaseerde samenleving.

     6. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Mijn persoonlijke mening is dat de EU er een grote niks brei van wil maken. Islam was een dingetje van Rammstein. De islam is één van de vele culturen die we moeten “omarmen”.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Interessant punt, maar ik weet niet waaruit dat blijkt. “Brussel” is in feite een mozaïk van diverse politieke partijen in fracties, eurocomissarissen van diverse nationaliteiten en regeringsleiders van diverse nationaliteiten. Wie heeft dan bedacht dat Europa een grote niks-brei moet worden en hoe is daar, in de sterk verdeelde Unie, overeenstemming over bereikt?

    2. werikke

     Rutte werkt hieraan mee door bv Marrakech accoord te tekenen terwijl toch veel mensen ertegen waren. Ik zelf denk ook dat de EU een eigen lijn heeft en dat is een eenheids wordt van de EU te maken en geen individuele landen meer . Hoe kan je dat bereiken door eenvoudig mensen binnen te laten die geen enkele binding hebben met het land waar ze zijn zodat de volgende generatie zichzelf niet meer als Nederlander ziet maar als Europeaan. Als dat is gebeurt dan zal de verenigde staten van Europa een feit zijn met door brussel opgelegde wetten en regels. Ik kan dit nog niet bewijzen maar de tekenen geven dit wel aan.

     1. Meriadoc Brandebok

      Werikke schreef: “Rutte werkt hieraan mee door bv Marrakech accoord te tekenen terwijl toch veel mensen ertegen waren.”

      Dit niet-bindende pact, waarvan de gevolgen voor Nederland er overigens nog steeds niet zijn, kwsm uit van de VN en niet van de EU

     2. werikke

      Meriadoc, maar Rutte zorge wel dat handtekening van Nederland onder accoord kwam. Ik zie trouwens wel gevolgen van dit accoord maar het kan zijn dat u dat ook niet wilt zien.

     3. Vlaswiek

      “Dit niet-bindende pact”

      Whoehahahaha, haal dat blindzalf even uit die vent z’n ogen.

      🙂

  2. Watcher

   – Er staat niets bij wat niet waar is. –

   Tja, sommigen denken dat de koran en bijbel de waarheid is.
   Ieder mens heeft zijn eigen “waarheid”

   1. Rammstein

    Het moet voor jou een peulenschil zijn om alle opgesomde feiten over Rutte te ontkrachten Watcher. Brandt los, zou ik zeggen.

    1. Kretoloog

     “Het moet voor jou een peulenschil zijn om alle opgesomde feiten over Rutte te ontkrachten Watcher”.

     Al die tijd dat Watcher hier op DDS rondwaart, heeft hij nog nooit 1 zinnige bijdrage geleverd aan de discussie. Een trol dus, maar dan wel op plek 1 als zijnde de meest onnozele.

  3. Original NL

   Idd Jack..dan maar de auteur aanvallen..heb nog geen trol iets van wat Rammstein schreef zien weerleggen…is ook niet mogelijk.
   Het vinden van iets positiefs bij markje ratte is net zo onmogelijk als het vinden van èèn voordeel van de islam!
   Alleen kompleet gestoorden vinden dat ratte het goed doet en dat zijn de weg met nl supporters hier!

 14. Agios

  Geert houdt het nog netjes. We hebben een Rutte-probleem en een links-probleem. Beide hebben met elkaar te maken.

 15. Dennis76

  Als jullie het zo prettig vinden elkaar af te zeiken is er vast wel ergens een plekkie.

  Jammer dat er niemand ingrijpt hier vrijwel geen enkele comment hier meer over het betreffende artikel

  1. werikke

   maar de discussie loopt wel goed . Dat is tenminste positief .

 16. Duckday

  Stem PVV of FvD

 17. C.A.Barstow

  Oké, land en volksverrader Rutte is een probleem.
  Maar een ander veel groter probleem wordt over het hoofd gezien, het echte probleem heet LINKS, vervloekt en verachtelijk links.
  Vanaf het moment dat Rutte de rechtse normen en waarden heeft verraden door verachtelijk links in de armen te sluiten gaat het met ons land in sneltrein vaart bergafwaarts.
  Het enige bewuste of onbewuste belangrijkste agendapunt van verachtelijk links is om ons land zo snel als mogelijk naar de verd*mmenis te helpen, door het in de armen sluiten van die middeleeuwse ideologie de islam onze normen en waarden, onze cultuur te vernietigen, het onderwijs totaal te vergiftigen en te verpesten met hun verachte en walgelijk linkse ideeën, onze eeuwenoude geschiedenis te verdraaien, ons volk gevangen te houden in klimaat en milieu krankzinnigheid, het faciliteren van moord (abortus en het zogenaamde voltooid leven wat de ouderen wordt aangepraat) het alles op alles zetten om onze soevereiniteit te verkwanselen aan die machtswellustelingen in Brussel, met andere woorden ons land, ons Nederland uit te gummen.

  Stop verachtelijk en vervloekt links,
  Stem FvD/PVV.

  1. Politiek Profeet

   CA Barstow@
   ++++++++++

 18. splatoon

  Tim, probeer eens wat objectiever te schrijven. Meld gewoon waar het filmpje over gaat, dan bedenken we zelf wel wat we ervan vinden. En als je dan toch je mening wilt geven, schrijf dan gewoon een column.

 19. Pescador

  Er wordt wel iets zielig hier maar dat is niet geert wilders, Geert heeft gelijk zoals meestal .
  Het zielige zit hem hier in sommige blijkbaar linkse personen die de boel willen opnaaien, en dat lukt ze aardig want er wordt goed gereageerd.
  Kijk iedereen heeft een mening ook al ben je het er niet altijd mee eens, dus plaats je mening zonder anderen te pesten dat heeft geen zin.

  En wat dat rutte probleem betreft, daar heb ik wel een oplossing voor gewoon wegtrappen die landverrader.

 20. Sergeant Monty

  Wilders was zo verbolgen over het regeerakkoord er werdt niet één keer de islam benoemd en becritceerd.

  Maar schijnbaar heeft Wilders zijn strijd tegen de islam opgegeven.
  Ik heb hem in ieder geval niks horen zeggen over het de-islamiseren van Nederland.

  Probeer hij zijn stemmen nu anders te verkrijgen?

  1. logisch denken2

   er is afgelopen weken al vaker aangetoond dat ons soldaatje horende doof en ziende blind is. De stakker blijft zijn aperte nonsens herhalen

  2. Wesley Benbow

   Hij schijnt zich inmiddels enorm betrokken te voelen bij de boeren.

   🙂

   1. Rechtsaf

    en jij bij hele kleine kindertjes

 21. rujoleki

  Weg met de huichelaars en wegkijkers in Nederland die op alle partijen behalve PVV en het Fvd stemmen.
  Landverraders zijn het!

 22. Michael M

  Wie niet. Als we de peilingen mogen geloven dan is anno 2019 de meerderheid van de bevolking niet te spreken over de werkwijze van de Minister-President Mark Rutte waarbij de meerderheid dan ook geen vertrouwen meer heeft. Als we terugkijken sinds het aantreden van Rutte 1,2,3 zien we een enorme stijging van wantrouwen naar de VVD. Wellicht dat de VVD nu nog heel even de grootste is zal dat niet lang meer op zich wachten dat deze partij langzaam afbrokkelt. Dat er ook snel nieuwe verkiezingen uitgeschreven kunnen worden. Leuk om nog altijd te lezen van sommige reacties hier dat er enorm veel kennis ontbreekt als het gaat om politiek en dat men meer bezig is met uitlokken op anderen welke hier zijn reacties plaats dan dat men daadwerkelijk bezig is om in plaats daarvan een zakelijke mening te geven.

 23. ReneR

  Wilders heeft gewoon gelijk. Mark Rutte is een slappe lul en heeft geen ruggengraat. Door hem is er eenn probleem “gecreerd” .
  Niets dan leugens door Rutte en zijn verrotte kabinet. Stelletje EU bruinwerkers zijn het. NEXIT nu en Rutte zo snel mogelijk ontslaan. De slappe lul dat het is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.