Wilders loopt leeg tegen EU en Rutte om stikstof: ‘Nexit, nexit, nexit! VVD-beleid is natte droom van Jesse Klaver!’

Op Twitter is PVV-voorman Geert Wilders een tirade begonnen tegen de wijze waarop het Nederlandse stikstofbeleid is vormgegeven. Alles komt rechtstreeks uit de eurofiele koker van Brussel, en anders wel uit de ecosocialistische koker van Jesse Klaver. En boven alles torent een gebrek aan leiderschap van Mark Rutte uit, aldus de oppositieleider.

De demonstraties zijn even van onderwerp veranderd: vandaag zijn het de leraren die staken, en niet de bouwers of de boeren. Maar make no mistake: de problemen die het Haagse stikstofbeleid veroorzaakt voor de woningmarkt, de infrastructuur en de landbouw zijn niet verdwenen. Die zijn er nog steeds, en die worden iedere dag opnieuw een stukje ernstiger.

Op social media wijst Wilders twee oorzaken aan voor het feit dat de problematiek nog niet is opgelost: de Nederlandse regering laat de oren hangen naar twee instituties die niet het beste voor hebben met de Nederlandse economie. Als eerste is daar de EU. Brussel heeft namelijk besloten om Nederland nog maar eens wat extra de duimschroeven aan te draaien, tot ontsteltenis van Wilders:

“Ze pakken ons geld en ze bepalen wat we moeten doen: nog méér maatregelen in de stikstofgekte.

De EU kost ons soevereiniteit, banen en euro’s. Waarom  accepteren we dat?

Wegwezen Brussel!

Ik zeg: #NEXIT #NEXIT #NEXIT”

In het land zelf zijn er ook genoeg negatieve invloeden. Zoals GroenLinks, de partij die niet in de regering zit maar van Mark Rutte nu wél het beleid mag dicteren. Gewoon verraad van de kiezer, oordeelt Wilders:

“Minder hard rijden, minder asfalt, minder wegen. De natte droom van Jesse Klaver en #GroenLinks. Uitgevoerd door Mark Rutte en zijn #VVD. Wat een verraad naar hardwerkend Nederland en de automobilist!”

Maar hé: we worden nu wel het braafste jongetje van de stikstofklas. En dat is toch ook wat waard, of niet soms!?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Willemm

  Ach ja, het is Geert Wilders maar. Zijn baan is populistische uitspraken doen waar zijn aanhang van smult. Een rol in de regering zal hij toch nooit krijgen, het is een doodlopend spoor en een stem op Wilders zal altijd een verloren stem blijven.

  1. Joop Klepzeikert

   Ach ja, het is de p*d*f*ele strontvlek maar, die hier met 20+ accounts alleen maar kan trollen, zuigen en zieken. Een rol in de samenleving zal hij toch nooit krijgen, het is een doodlopend spoor, wat nu nog door rolt op z’n oetkering en soepsidies, die steeds verder in gevaar gebracht worden door zijn eigen domme stem op links.
   Ook voor jou zal er binnenkort geen graties geld meer zijn, kinder kontenbonkende trol. Door jouw eigen domme stem op socialistische partijen.

   1. Willemm

    Joop vindt het nog te pijnlijk om met de waarheid geconfronteerd te worden en reageert zich af op de hardwerkende Nederlanders die wel iets van hun leven gemaakt hebben. Jammer.

    1. Mycase

     Als jij nou gewoon op Joop je dingetje doet zijn wij hier ook happy jammer jammer

     1. Willemm

      Heel erg jammer als mensen het niet exact met je eens zijn, hè?

   2. DidiMadloba

    Al’s u het omens bent moet u zeggen waarom, en niet gaan vuilspuiten, want dat is voor de toeschouwers volstrekt oninteressant.

    1. Original NL

     Drol nr 2!!!

    2. Joop Klepzeikert

     Als jij nou eens wat minder zou zuipen, p*d*f*ele strontvlek, ofwel W*m H*tten, zou je leesbare berichten kunnen schrijven. Kinder kontenbonker.

    3. toetssteen

     @Didi
     Hup saké, hup saké……

  2. Timber

   We zitten heel dichtbij een 2de rampjaar. Dit keer zal het niet 2 regenten zijn die de ballen worden afgesneden.

  3. Mycase

   En weer probeert Mezzadrama onder een schuilnick zijn digitale diarree hier neer te plempen in de hoop dat wij het niet door hebben
   PRRRRRRRRFFFFTTTTTTTTT …

  4. Rechtsaf

   Multinick wiwemm H is ook uit de kast

  5. Rechtsaf

   wiwemm dé ped8fiel
   wiwemm dé antisemiet
   wiwemm dé taalnazi
   wiwemm dé islamknuffelende Nedermoslima

  6. An Michelle Patinama

   W*mpie W*mpie toch, geen enkel realistisch besef wat er in de echte wereld gaande is tegenwoordig.

  7. DidiMadloba

   Als u het oneens bent moet u zeggen waarom, want dit getier is voor de lezers stomvervelend.

  8. Original NL

   Drol nr 1!!

  9. nml

   populistisch is roepen dat je aan de gestelde stikstof problemen niets kan doen. De idioten in Den Haag moeten gewoon aan het werk en hun stupide fouten herstellen.

   Wilders is de enige politicus die de massa migratie een halt toe roept , die de klimaat overeenkomsten opzegt en die stopt om miljarden aan het moloch brussel over te maken

   Steeds meer mensen zullen zien dat Wilders de enige oplossing is tegen het partijkartel. Dat mag jij een verloren stem noemen willempie. ach ja , willempie hoor je overal , willempie is een raar geval ………………………

 2. Joop Klepzeikert

  Weer geen speld tussen te krijgen. Vorige kabinetsperiode werd er exact uitgevoerd wat er in het PvdAllah programma stond, deze periode wordt er een combinatie van het DDR66 en GroenRaRa programma uitgevoerd. Exact wat de EUSSR opdraagt. Steeds verder linksaf, richting het ravijn. Net zo lang tot Nederland een derde wereldland is.
  Het ergste is dat 80% van het volk nog steeds aangeeft op de zelfde linkse kartelpartijen te gaan stemmen.
  Een volk wat oplichters, charlatans, leugenaars en slopers kiest is niet het slachtoffer van die NSB’ers, maar medeplichtig aan de afbraak van het ooit zo mooie land, waar ze zelf lang van geprofiteerd hebben, maar hun kinderen schijnbaar geen mooi, welvarend en beschaafd land gunnen.

  1. Mycase

   @joop neem afstand van Nederland zoals al zovelen doen .
   ik ben al een aantal jaren weg bevalt prima .

   1. EU kok

    Uw vertrek bevalt de Nederlanders ook bijzonder goed.

   2. Joop Klepzeikert

    @Mycase: Ook ik ben al een tijdje weg uit Nederland. Ik gun echter mijn vrienden en familie die nog in Nedrelandistan wonen geen verziekte toekomst en wil over een jaar of 20 toch nog wat van de AOW en pensioen premies die ik betaald heb terug te zien.
    Ik wil dat niet door de nazaten van de NSB’ers die nu aan de touwtjes trekken nog verder verziekt zien worden.

    1. EU kok

     Joop gaat bijzonder flexibel met de waarheid om.
     Bij anderen noemt Joop dat “een rubberen ruggengraat”.

     1. Joop Klepzeikert

      @P*d*f*ele strontvlek met 20+ accounts: Sterf en bederf liefst zo snel mogelijk. Dat zou Nederland een hoop geld en vuiligheid besparen. Stinkende parasitaire kinder kontenbonker.

  2. EU kok

   Conclusie van Joop:
   PvdA, D66 en GL pakken het handiger aan dan de PVV.

   1. nml

    nee eikel , ze pakken het zonder verschillen aan , allemaal hetzelfde politieke tintje om de gelederen gesloten te houden. Symbool politiek

  3. An Michelle Patinama

   Amen !

  4. DidiMadloba

   Als u het er al te dik bovenop legt komt straks nog uit dat u een beroepstrol bent.

  5. Marija

   80% van het volk : feitelijk is daarvan 40% buitenlander, die niets heeft met Nederland, alleen profiteert.

 3. Mezzadra

  Leeglopen is inderdaad de goede omschrijving.

  1. nml

   zoals jouw dagelijkse diarree strontvlek ?

 4. Cycle25

  De stikstof crisis die we te danken hebben aan incompetentie in de bureaucratie, de afgelopen tientallen jaren zijn alle grote steden verandert in eeuwige bouwputten.

  Het is de club met ambtenaren die zich mogen scharen bij de grootste vervuilers, het doet me een beetje denken aan de Chinese bureaucratie.

  Innovatie is leuk, maar zodra scorende ambtenaren er een sport van maken gaat het natuurlijk mis.

  1. Balkebrij

   @cycle in het midden van het land maar ook in de middelgrote steden elders word kapitaalvernietiging gepleegd.
   Gebouw na gebouw word na max 30 jaar afgebroken, want het voldoet zogenaamd niet meer aan de moderne eisen of onder het mom van centraliseren.
   Opvallend genoeg zijn het merendeel van die gebouwen onder beheer van overheid en gemeentes zoals scholen ziekenhuizen en sociale woningbouw.
   De ene bouwput na de andere wat totaal onnodig is.
   Verder krijg je er slechts veel te weinig woningen er voor terug die vooral ten gunste komen van de midden klasse of hoger ipv de hoogte in te bouwen en zorgen dat de lagere klasse ook aan trek komt.
   Dit is zeer onnodig en zeer vervuilend.

   1. Cycle25

    Eens, en ik zou zeggen, rij eens door de Hofstad en verbaas je dat Nederland de grootste kolossale wolkenkrabbers ingericht heeft voor…..ministeries.

    Er staan 2 pakhuizen van 146 meter hoog, de ene is justitie ( totaal weggegooid geld door miskleunen en blunders ) en de ander is voor koninklijke relaties.

    Volgens mij was de afspraak dat de overheid in de Hofstad kleiner zou worden, en meer naar Brussel zou gaan. Niets is minder waar, Nederland is volledig uit de bank geklapt waarmee de drift voor nog meer macht met de dag groeit.

    De Nederlandse bureaucratie is een monster in wording..inclusief stikstof.

 5. Stopperspil

  Uit de Europese Gemeenschap stappen gaat me te ver, maar Wilders heeft wel gelijk dat we worden geregeerd door regels uit Brussel. De politici in Den Haag treft ook blaam, want de regeltjes uit Brussel zijn hier met hun steun in wetten en wetjes gegoten die zodra ze aan een rechter worden voorgelegd leiden tot de chaos die nu is ontstaan. De politici hebben zich daardoor in wezen monddood gemaakt. Het wordt hoog tijd dat in Den Haag ernstig wordt gekeken naar mogelijkheden om met een soort noodwetgeving de stagnatie die nu op het gebied van het milieu aan de orde weg te werken. We worden nu geregeerd door Brussel en de rechters. Dat moet stoppen.

  1. DidiMadloba

   Brussel wordt aangestuurd door de Raad van Regeringsleiders, dus door de lidstaten, en gecontroleerd door het Europees Parlement, waar ook de nodige Nederlanders in zitten.
   Verder mag Brussel zich niet bemoeien met zaken die net zo goed in de landen kunnen worden geregeld. Anders staat de weg naar de rechter open.

 6. Heinrich

  “Ze pakken ons geld en ze bepalen wat we moeten doen,zegt Wilders”
  Wie is daar de schuld van?
  Het slapende,in de waan van de dag levende, stomme electoraat!!
  De gemiddelde Nederlander is enkel bezig met: vakantieplanning, feestjes, etentjes, facebook, en verdere kudde gerichte “belangrijke zaken”.
  Daar is in principe niets mis mee, maar men heeft blijkbaar géén interesse en bewustzijn mbt waar het écht om gaat!
  We zullen met ons allen wel zien waar we uitkomen,namelijk de totale catastrofe, met vervolgens de reactie van het gepeupel: “dat hebben we niet zien aankomen”!

 7. Meriadoc Brandebok

  Een Nexit kost nog veel meer banen en soevereiniteit. Wilders is leuk om in de marge te brullen, maar verder moet men er geen aandacht aan schenken.

  1. cmsuijkerbuijk

   Hoe kun je dat nou beweren? Er is totaal geen ervaring met uitgetreden landen. Allemaal uit de lucht gegrepen nep-argumenten, die door niets gestaafd worden. Bovendien is het nmm zo, dat als je véél meer betaalt (en moet gaan betalen) aan een vereniging, bijvoorbeeld de EU, dan dat je er voor terugkrijgt, het tijd wordt je biezen te pakken, want dáár is die hele EU niet voor bedoeld. NEXIT dus!

   1. Vlaswiek

    “Hoe kun je dat nou beweren?”

    Waarom denk jij dat de glibber hier rondhangt?

  2. Rechtsaf

   “Een Nexit kost nog veel meer banen en soevereiniteit”

   Onzin natuurlijk, sterker nog, het zal ons land sterker maken en onze welvaard , want de échte Nederlander is een ondernemend volk.

 8. Original NL

  Waarom is een kritisch geluid van Wilders altijd een ” tirade” ???

 9. Sergeant Monty

  “Ze pakken ons geld en ze bepalen wat we moeten doen: nog méér maatregelen in de stikstofgekte.
  De EU kost ons soevereiniteit, banen en euro’s. Waarom accepteren we dat?”

  Wat is er van zijn strijd tegen de islam overgebleven.
  Wilders probeert uit een ander vaatje te tappen.
  Dit gaan zijn Amerikaanse weldoeners niet leuk vinden, die draaien straks hun geld kraan dicht.

 10. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Een Nexit kost veel meer banen???? waar is dat op gebaseerd ????? Soevereiniteit???? als je in de EU zit lever je de identiteit en soevereiniteit juist in. Bovendien moet Nederland nu nog veel meer geld afdragen aan Brussel dat het omslagpunt steeds dichterbij komt. DWZ dat een Nexit op een gegeven moment goedkoper is dan lid te moeten blijven van deze Clan. Hoe meer geld er heen gaat hoe minder welvaart. Nederland kan al die miljarden die naar Brussel gaat veel nuttiger besteden. Dan lid te willen en moeten blijven van een Clan die zich overal willens en wetens mee bemoeit en de Nederlandse regering alleen maar beperkingen oplegt.100% zeggenschap over je eigen hachje zonder bemoeienissen van anderen is het mooiste wat er is.

 11. nml

  weer 100% gelijk. Geen speld tussen te krijgen

 12. RvdBe

  Wilders heeft gewoon gelijk, is niks populistisch aan.
  Wie hier beweert dat het beleid van Rutte getuigt van een gedegen,helder en pro NL beleid heeft 10 jaar onder een steen geleefd.

  1. Vlaswiek

   “Wie hier beweert dat het beleid van Rutte getuigt van een gedegen,helder en pro NL beleid…”

   O maar die zijn er vast wel hoor, dat zijn de zuigers die uit zijn op reacties. Ik heb daar geen last meer van.

   🙂

 13. rujoleki

  Niet stemmen op de PVV of het FvD betekent het einde van de boerenbedrijven. Ook de bouwvakkers verliezen massaal hun baan. Het is uw keuze!!

 14. OrangeBlancBleu

  Daar heeft hij gewoon gelijk, dit land is onder Rutte volledig de weg kwijtgeraakt en zakt met de dag verder weg. We laten ons dicteren door Brussel, volgen rapporten die zijn gemaakt door zwaar gesubsidieerde wetenschappers en de ooit rechtse VVD loopt hand in hand met Groen Links, het lijkt wel een nachtmerrie. Ik blijf hopen dat de Nederlanders hun ogen op tijd openen en heel dit afglijden van Nederland een halt toeroepen. Inmiddels zijn er bijna 2 miljoen moslim-immigranten in ons land en ze blijven maar binnenstromen. Vorig jaar zijn er weer ruim 140.000 Nederlanders geëmigreerd o.a. vanwege de leefomstandigheden in Nederland, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig hier?! Ik hoop echt dat een partij als het FVD of/en PVV het hier voor het zeggen krijgen zodat we eindelijk deze ellende kunnen stoppen en terugdraaien. Uit de EU, grenzen weer dicht met onze eigen douaniers aan het hek zodat we zelf weer bepalen waar ons geld naartoe gaat en wie er Nederland nog binnenkomt. Het is genoeg geweest, de multicultidroom van links is een nachtmerrie voor iedereen geworden, stop ermee! Als er nu niet ingegrepen word in het politiek beleid worden wij een provincie van Afrika met de Sharia als wetgeving, over mijn lijk dat ik hier dan nog blijf wonen.

  1. Mezzadra

   Het betoog van Orangeblancblue geeft een fascinerend helder inzicht in de paranoïde denkwereld van de gemiddelde FvD/PVV-aanhanger.
   Het is allegaar een groot complot mensen en we zakken steeds verder weg.

   Het zou geestig zijn als het niet zo’n bizarre onzin was waar veel mensen werkelijk in zijn gaan geloven.

  2. Vlaswiek

   “dit land is onder Rutte volledig de weg kwijtgeraakt”

   Geld speld tussen te krijgen! Rutte loopt aan de lijn van GL en staat klem tussen links & links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.