Woedende Peter R. de Vries smijt Mark “geen herinnering aan burgerdoden” Rutte onder bus: “Wat een schande!”

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor premier Rutte. Hij noemt de man “genant” en een “schande”, omdat de nonchalante regeringsleider zich een weg door de burgerdoden in Irak probeert te schouderophalen. De Vries pikt dat niet en neemt de minister-president te grazen.

We kennen het inmiddels wel: er is weer eens een bewindspersoon die werkzaam is voor Rutte in opspraak, en de premier weet weer eens nergens van. De minister moet alle verantwoordelijkheid nemen, maar premier Rutte was nergens van op de hoogte en kan gewoon blijven zitten. Van bonnetjes bij Teeven en Opstelten tot een liegende Halbe Zijlstra: nooit is het de schuld van Rutte. Ook niet als er tientallen burgerdoden in Irak vallen bij een Nederlands bombardement. Ook dan weet Rutte van niets en heeft hij aan de cruciale feiten “geen herinnering.”

Normaalgesproken wordt Rutte dan wel eind de wind gehouden door z’n linksliberale vrienden overal, maar ditmaal heeft ’s lands bekendste linksliberale tv-hoofd daar totaal geen zin in. Onlangs moest Rutte nog een soort van de gevangenis in van De Vries, en vandaag komt daar nog een schepje bovenop. De talkshowschnabbelaar is helemaal klaar met het selectieve geheugenverlies van de regeringsleider:

“Understatement van het jaar: Mark Rutte zegt er ‘geen herinnering aan te hebben’ dat hij is ingelicht over de burgerdoden bij het bombardement. Alsof je dagelijks dit soort meldingen krijgt. We hebben het bovendien vaker gehoord: denk aan de bonnetjes-affaire…

Na de ramp met de MH17 zei de premier – terecht – dat de onderste steen boven moest komen en dat hij daar persoonlijk op zou toezien. Maar als er 70 burgerdoden bij een bombardement vallen weet hij het niet eens en houdt defensie dit onder de pet. Wat gênant, wat een schande.”

Ja, Mark, geef daar maar eens antwoord op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Ben geen fan van Peter R. de Vries maar deze keer geef ik hem gelijk. Rutte is een meester in het bedrijven van struisvogelpolitiek.

  1. struisvogelpolitiek

   Rutte weet verrekte goed wat er speelt maar houd zich voor de domme. Wat je niet weet, kan je niet aangerekend worden. Heeft tot nu toe goed voor hem gewerkt Hoe lang trapt men daar nog in?

   1. Original NL

    Alles glijdt af van “aal” rutte en mocht er iets aan hem blijven hangen dan laat zijn geheugen hem weer eens in de steek en wordt er daarna hard gelachen!

 2. Kretoloog

  Het liefje (niet letterlijk) van Rutte, dat is die Botox-mevrouw Janine Hennis-Plasschaart, schijnt nu bijna gelyncht te worden in Irak. En ze draagt nog wel een boerka-achtig gewaad.

 3. Mezzadra

  Ik kan me niet goed voorstellen dat Rutte hierover geïnformeerd is en hij geen actie onderneemt. Daar lijkt hij me te slim voor.

  Ik heb dus de voorlopige hypothese dat hij hierover niet is ingelicht. Dat denk ik ook omdat Bert Koenders als Minister van Buitenlandse Zaken ook heeft aangegeven niet geïnformeerd te zijn.

  Hennis heeft wat uit te leggen. Waarschijnlijk beroept ze zich op geheimhouding van militair gevoelige informatie of zoiets.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Lijkt… Allemaal persoonlijke kwalificaties waar we hier niks aan hebben. Rutte is wederom de leugen koning, dat zijn gewoon knalharde feiten.

  2. Top

   Blablablabla, blablabla, blablabla, zo spreekt een blaaskaak! #Viezerik.

  3. Stanly2000

   Mezzadra,

   Ook een voorlopige hypothese.
   Misschien heeft Rutte wel gedacht “de onderste steen” komt toch niet boven en dus hoeft er geen actie ondernomen te worden.

  4. Beukman

   Hennis heeft ministeriële verantwoordelijkheid, maar ze kan inmiddels niet meer aftreden.
   Stel dat zij op de hoogte was maar zweeg tegen Rutte, waar ligt dan zijn verantwoordelijkheid?

   1. Mezzadra

    Wat denk jij, Berkman? Was Rutte op de hoogte?

    1. Mezzadra

     Berkman = Beukman

     Excuses.

    2. Beukman

     @Mezz en @Stanly
     Ik gok dat ook Hennis niet op de hoogte was. Dat is de minst onwaarschijnlijke optie volgens mij. Dit gaat beslist nog een staartje krijgen.

    3. Mieremet

     Hahaha haha, Mezzadra, je gooit alje alter egootjes in de strijd, Anne Nep en zelfs Beukman, wiens naam je opzettelijk verkeerd spelt. Valt niet op hoor, zohoef je tenminste geen monoloog af te steken, zoooo doorzichtig. Zielepootje.

   2. Blitzkrieg

    Beukman : Je gelul is zuiver hypothetisch en niet ter zake doent.

    1. Beukman

     Dit is een forum, @Krieg. Dat wil zeggen dat wij meningen en hypotheses poneren op basis van wat ons bekend is en op onze eigen ervaringen. Een forum is geen wiskunde. Als jij hier ten strijde gaat trekken tegen hypotheses in het algemeen, dan wens ik je veel sterkte.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Mezzadra doet niet anders. Ze poneert (het is gewoon een wijf) een boude stelling, die vervolgens geldt als onwrikbare waarheid. Hierin moet iedereen het altijd “afleggen” omdat het slechts meningen zijn.

      Wat zij doet is zo gemakkelijk, ik kan het ook en ben er beter in als haar. Elke stelling kan je op die manier aanvallen en het tegengestelde beweren zonder dat de ander er echt iets tegenover kan stellen. Jammer, maar zo werkt het helaas.

      Zo veel mogelijk treiteren en zuigen alleen om Nederland zo snel mogelijk naar de tering te helpen. Alles voor een zo snel mogelijke euroferderalisatie.

     2. Nep

      Prima gezegd!

     3. Beukman

      Wat heb ik met Mezza te maken, @Krieg?
      Ik schreef dit:

      Hennis heeft ministeriële verantwoordelijkheid, maar ze kan inmiddels niet meer aftreden.
      Stel dat zij op de hoogte was maar zweeg tegen Rutte, waar ligt dan zijn verantwoordelijkheid?

      De eerste zin bevat een feit. De tweede zin bevat een vraag gebaseerd op een gangbare en bepaald niet onwaarschijnlijke hypothese.
      Wil je me even aanwijzen wat je probleem is?

     4. nml

      nee een forum is geen wiskunde maar als vandaag je favoriete kleur oranje is en morgen blauw kan je op een forum beter je mening voor je houden.

      Feitelijk ben je dan niets anders dan een trol !

     5. Job Jansen

      “Ga niet naast je schoenen lopen vriend!”

      Beukman en vrienden 🙂 🙂 😉

      De enige vriend die jij hebt is een p.e.d.o

     6. Beukman

      Job meent:
      De enige vriend die jij hebt is een p.e.d.o

      De geaardheid van nml is op dit forum van geen belang, Job. Iedereen is hier gelijk, iedereen is hier welkom, als ie zich maar houdt aan de huisregels.

     7. Mezzadra

      Job Jansen ziet er ook geen been in anderen op dit blog uit te kafferen voor p*dofiel.

      Ik wens dit soort vuiligheid niet te zien: script.

   3. Blitzkrieg

    Beukman : Een een-tweetje, wat schattig. Jij moet even reageren Beukman, Mezzadra’s script is namelijk tot de 21e actief. 🙂

    1. Beukman

     Denk je nog steeds dat ik @Mar ben, @Krieg? Zoja, dan ben je een verwarde man, en wordt het wel heel lastig voor mij om jou nog serieus te nemen.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : 100% zeker, niet alleen argumenteerd “Mar” exact hetzelfde als jij doet, maar gebruikt ook nog eens dezelfde opbouw, woordkeuze en leestekens. Vervolgens reageer je ook nog eens als een gebeten hond, en als klap op de vuurpijl een een-tweetje met Mezzadra. Mijn comment Beukman? is nog niet ingetype, of Mar verdwijnt van de radar en verschijnt Beukman. Geloof me, ik ben helemaal zeker.

     2. Beukman

      Je begint paranoïde te worden, @Krieg.
      Erger nog: je trekt mijn integriteit in twijfel, en dat op basis van je eigen kokerdenken.

      Ik zeg het nog één keer. Ik schrijf hier op DDS inmiddels een jaar of 10. Ik heb altijd de naam Beukman gebruikt. Ik ben nooit geband. Ik heb nooit andere aliassen gebruikt.

      Zeg me nu recht in mijn gezicht dat ik lieg, óf neem je beschuldiging terug.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Ik was bezig aan een antwoord maar ik ben er mee gestopt. Jouw sleutelwoord is integriteit de mijne respect. Het is beter als we het hierbij laten, geloof me.

     4. Beukman

      Als je een trol of een parasiet was geweest, had ik het erbij gelaten, @Krieg. Dan ben je echter niet.
      Feitelijk beweer je dat ik een leugenaar ben. Van jou pik ik dat niet, temeer daar ik het gebruiken van meerdere nicks op één forum not done vind. Sterker nog: het is geloof ik zelfs verboden, en terecht.

      Misschien moet je eens gaan praten met @merlot of @now say (of wat was het). Die hebben jaren geleden zeer fanatiek de overtuiging aangehangen dat Mezza en ik dezelfde persoon waren. Daar zijn ze op teruggekomen nadat ik ze een bezoekje had gebracht aan een ander forum van hen dat daar over ging, ze daar zeer indringend op had aangesproken, en hun hersenpan had doorgelicht.

      Neem je woorden terug en het is wmb zand erover. Denk er rustig even over na.

     5. Beukman

      Nog iets, dwaas. Je schrijft dat Mar en ik dezelfde schrijfstijl hebben.
      Ik heb dat even gecheckt. Het is gelul.
      Een opvallend verschil is dat Mar meestal “U” gebruikt, en ik altijd “je”.
      Wat wél heel verdacht is: we maken beiden vrijwel geen spelfouten.

     6. Blitzkrieg

      Beukman : Effe rustig, je krijgt heus een antwoord. Een snel voorbeeld, “…en zo hoort het ook”. Later.

     7. Mezzadra

      “Als je een trol of een parasiet was geweest, had ik het erbij gelaten, @Krieg. Dan ben je echter niet.”

      Dat was hij niet maar dat is hij de laatste dagen wel geworden. De man is de weg kwijt en mept verward om zich heen.

     8. Blitzkrieg

      Beukman : Kijk daar hebben we Mezzadra, een verdeler, ik kom er later op terug.

     9. nml

      slechts de strontvlek met zijn maatjes malle pietje en het bekmannetje zijn de weg kwijt. Volslagen linkse krankzinnige die geheel wereld vreemd verhaaltjes vertellen

     10. Blitzkrieg

      Beukman : Bij mij begint alles met respect voor de ander, en dat heb ik niet voor je. Je wilt jezelf neerzetten als authoriteit, maar respect laat zich nu eenmaal niet afdwingen.

      Ik zie DDS als een afspiegeling (uiteraard met nuances) van de werkelijkheid, een werkelijkheid waar ik me grote zorgen om maak. Maatschappijlijke cohesie is zo verschrikkelijk belangrijk, hier op DDS en nog veel belangrijker in de maatschappelijke werkelijkheid. Hier en om me heen zie ik vooral een hoop onvrede, geschreeuw, woede, angst, frustratie en haat.

      Mijn persoonlijke mening is dat de oorsprong van al deze problemen en emoties waar onze maatschappij mee kampt voortkomen uit een politiek beleid dat erop gericht is zo snel mogelijk een europese federale staat te realiseren.

      IK LEG DE SCHULD DUS NIET BIJ MOSLIMS OF IMMIGRANTEN, MAAR BIJ ONZE POLITIEKE LEIDERS, DE GEBRUIKTE MIDDELEN ZIJN ANGST(ECO), HAAT EN POLARISATIE (IMMIGRATIE).

      Voorbeeld : Klimaat = angst, Zwarte Piet = polarisatie

      Je snapt waarschijnlijk wel dat een politiek gebaseerd op pijlers van ANGST, HAAT EN POLARISATIE nooit mijn respect kan verdienen. Voor dezelfde reden heb ik geen respect voor jou en de politiek die je aanhangt.

      Je kan weliswaar mooi praten, maar je verdeelt mensen net als Mezzadra. Dit is de maatschappelijke cohesie waar ik het in het begin over had, trollen en antwoorden die erop gericht zijn elke dag onze cultuur te ondermijnen zijn het rot in deze pijlers.

      En nu dan uiteindelijk de kwestie over je integriteit.
      Voor mij was het gisteren overduidelijk, de reactie van Mar was de jouwe. Als je zo stellig dat dit niet het geval is, geloof ik je. Echter ik heb geen respect voor jou en de politiek die je aanhangt, en daarmee is je integriteit onbelangrijk geworden.

     11. Beukman

      Prima @Krieg, je accepteert dat ik geen andere aliassen gebruikt dan “Beukman”. Daar was het me in de eerste plaats om te doen.
      Als je nu ook nog kapt met andersdenkenden “trollen” te noemen, win je zelf ook nog wat respect bij mij.

      Wat je in kapitalen schrijft, wist ik wel zo’n beetje. Uiteraard kan ik met hetzelfde gemak jou polarisatie verwijten in het debat, alsmede het ondermijnen van onze cultuur. Mooi, zo hebben we tenminste discussie, en daar kom ik ook voor. Jij ook dacht ik. Of meende je op DDS de wereld te kunnen verbeteren?

      Zoals ik onlangs al liet weten, moet ik niks hebben van extremen. Als echte Nederlander geloof ik in polderen, concensus zoeken. Anders komen we er namelijk niet uit. Jij lijkt te denken dat ik enorm eurofiel ben. Maar dan vergis je je. Ik beschouw de EU als een noodzakelijk kwaad, tevens als een onontkoombare ontwikkeling die plaats vindt sinds de oprichting van de EGKS. Zonder EU gaan we echt geen problemen oplossen die ons allemaal aangaan. Of dat mét EU wel gaat lukken, is trouwens ook nog maar de vraag.

     12. merlot

      “Misschien moet je eens gaan praten met @merlot of @now say (of wat was het). Die hebben jaren geleden zeer fanatiek de overtuiging aangehangen dat Mezza en ik dezelfde persoon waren.”

      Nee Beukman, niet zeer fanatiek. Je blaast het nu op. Dat is een slechte eigenschap en die deel je met Mezzadra. Je lijkt in een aantal facetten nogal op hem en dat kan mensen op het verkeerde been zetten.

      Iedereen met een beetje forumervaring weet dat de inzet van sokpoppen een beproefd middel van trollen is om zichzelf te bevestigen en zo de schijn van een meerderheid te creëren.

      Mezzadra heeft dat talloze keren gedaan en dat maakt zijn medestanders automatisch verdacht. Maar het is natuurlijk niet altijd zo. Mar, Beukman, Brandebok en Watcher zijn naar mijn stellige overtuiging geen sokpoppen van de trol.

     13. Mezzadra

      “Mezzadra heeft dat talloze keren gedaan”

      Dat is een platte leugen, merlot, en dat weet je ook.

      Ik ben wel regelmatig gedwongen, net als jij en velen op dit blog, om een nieuwe nickname te kiezen, maar ik gebruikte nimmer meerdere accounts tegelijkertijd.

     14. merlot

      “Dat is een platte leugen, merlot, en dat weet je ook.”

      In tegenstelling tot jou hoef ik het niet van leugens te hebben.

      Je bent talloze keren betrapt op dubbelnickerij op een reeks van fora. Dat stond keurig gedocumenteerd op Uitingsvrij maar gelukkig voor jou is die database verdwenen.

      Even een vraagje: met welke nicks heb jij op FFI gepost?

     15. Blitzkrieg

      Beukman : “Prima @Krieg, je accepteert dat ik geen andere aliassen gebruikt dan “Beukman”. Daar was het me in de eerste plaats om te doen. Als je nu ook nog kapt met andersdenkenden “trollen” te noemen, win je zelf ook nog wat respect bij mij.”

      Prima, noem ik je geen trol.

      “Wat je in kapitalen schrijft, wist ik wel zo’n beetje. Uiteraard kan ik met hetzelfde gemak jou polarisatie verwijten in het debat, alsmede het ondermijnen van onze cultuur.”

      Je verwijt me “polarisatie” en “ondermijnen van onze cultuur”? Werkelijk? Interessant, leg het vuur aan m’n schenen zou ik zo zeggen.

      “Mooi, zo hebben we tenminste discussie, en daar kom ik ook voor. Jij ook dacht ik. Of meende je op DDS de wereld te kunnen verbeteren?”

      Ten dele, ik hoop dat mensen dit soort fora doorschrollen. Door jullie van repliek te voorzien hoop ik te kunnen laten zien wat “de euro precies is”, “het klimaat een hoax is”, “wat het werkelijke doel is van massale” immigratie. Ik denk dat er zeker mensen zijn die hier iets van opikkken.

      “Zoals ik onlangs al liet weten, moet ik niks hebben van extremen. Als echte Nederlander geloof ik in polderen, concensus zoeken. Anders komen we er namelijk niet uit.”

      Jou consensus bestaat uit een wortel die aan een hengel hangt en met je mee beweegt. Je levert steeds meer in, de afstand tussen jou en de wortel blijft echter even groot.

      “Jij lijkt te denken dat ik enorm eurofiel ben. Maar dan vergis je je. Ik beschouw de EU als een noodzakelijk kwaad, tevens als een onontkoombare ontwikkeling die plaats vindt sinds de oprichting van de EGKS. Zonder EU gaan we echt geen problemen oplossen die ons allemaal aangaan.”

      Je bent een zeer grote eurofiel, ben nooit een grotere tegengekomen. De euro is niet noodzakelijk, sterker nog het is gif. De euro heeft alleen maar voor problemen gezorgd, geen enkele opgelost. De pijlers zijn giftig, maar ik val in herhaling.

      “Of dat mét EU wel gaat lukken, is trouwens ook nog maar de vraag.”
      De vele problemen die we nu zien zijn slechts het begin, de grote opstand moet nog komen. Repressie zal volgen, let op mijn woorden.

     16. Beukman

      Nee Beukman, niet zeer fanatiek. Je blaast het nu op. Dat is een slechte eigenschap en die deel je met Mezzadra.

      Laat ik het dan zo formuleren, @merlot. Voor mij als lijdend voorwerp maakte het een zeer fanatieke indruk waar jullie mee bezig waren. Een uit de hand gelopen hobby.

     17. Mezzadra

      “Je bent talloze keren betrapt op dubbelnickerij op een reeks van fora.”

      Dat is een leugen, merlot. Schaamteloos, want je weet het.

      Op FFI heb ik jaren geleden kort gepost onder de nickname Danube.

     18. nml

      De tar-rel post altijd met een dubbele moraal. De strontvlek trolt er dagelijks op los . Spreekt ie bij vluchtelingen over ruimte voldoende komen in zijn milieu thema’s regelmatig kreten als overbevolkt en te druk land naar voren.

      De tar-rel is het schoolvoorbeeld van dubbele moraal en derhalve geen discussiepartner maar een trol , een strontvlek een hypocriet wezen.

      walgelijk links adept die willekeurig wat schreeuwt zolang het maar tegenstrijdig is

     19. Beukman

      Wat ik even niet snap, @merlot, als je “dubbelnickerij” zo’n ernstig vergrijp vindt dat je bereid bent er een forumdraad van als ik me goed herinner zo’n 50 pagina’s van te helpen volschrijven, waarom spring je dan niet uit je vel van woede over de multinickerij van Vlaswiek en van nml, die er notabene rond voor uitkomt? Men zou kunnen gaan denken dat je daar minder moeite mee hebt omdat ze politiek dichter bij jou staan. Is dat ook zo?

     20. merlot

      “Dat is een leugen, merlot. Schaamteloos, want je weet het.”

      Sprak de bewezen leugenaar. Zelfs je medestander Brandebok heeft meerdere keren aangegeven dat je tegelijkertijd onder verschillende nicks postte. Ik onthou het niet allemaal, maar er zijn vele voorbeelden. Ook weet ik van de beheerder van WSP dat ze je betrapt heeft op basis van dubbel gebruik van hetzelfde IP-adres. Dat deed je ook vanaf de start van het forum dat Opinari opvolgde. De beheerder ontdekte de dubbele inschrijving meteen en bande beide nicks. Je kwam toen met het smoesje dat de tweede inschrijving van een huisgenoot was. Nee vriend, mij bedonder je niet.

      “Op FFI heb ik jaren geleden kort gepost onder de nickname Danube.”

      Vergeet je er niet een?

     21. merlot

      “de multinickerij van Vlaswiek en van nml, die er notabene rond voor uitkomt?”

      Mij is niet bekend dat zij er rond voor zijn uitgekomen. Het probleem is in dit soort gevallen altijd de bewijslast. Alleen de beheerder kan zien of er meerdere nicks vanaf hetzelfde IP-adres posten. En dan heb je nog VPN en proxies. Een bedrieger heeft het gemakkelijk in de wereld van internet.

      Waarom ik Lugar er nooit op heb aangevallen? Om dezelfde reden waarom jij Mezzadra de hand boven het hoofd houdt, denk ik.

     22. Meriadoc Brandebok

      “…waarom spring je dan niet uit je vel van woede over de multinickerij van Vlaswiek en van nml, die er notabene rond voor uitkomt?”

      Dat is inderdaad een goed punt. Vlaswiek heeft zich doorlopend bedient van dubbelaccounts: enerzijds zijn lugar-type, en anderzijds het Rechtsaf-type.

      Ik ben het niet met Mezzadra eens dat hij nooit dubbelaccounts heeft ingezet (dat geschiedde bij vlagen), maar helemaal niet zo veelvuldig en doorlopend als lugar, van welke dat algemeen wordt getolereerd – niet alleen door merlot, maar door de hele “ooooh, mezzadra heeft een dubbelnick”-deugpolitie.

     23. merlot

      “Vlaswiek heeft zich doorlopend bedient van dubbelaccounts: enerzijds zijn lugar-type, en anderzijds het Rechtsaf-type.”

      Ik denk zeker dat je gelijk hebt, maar ook jij hebt geen bewijs.

      Overigens wijs ik je er op dat zowel Groeneveld als ik meerdere keren afstand van Lugars stalkmethoden hebben genomen.

      Wanneer neem jij ondubbelzinnig afstand van het onophoudelijke gezuig van Mezzadra? Naast een tegendraadse boodschap, wat op zich prima is, houdt hij zich vooral bezig met mensen op pedante wijze de maat nemen en ze het bloed onder de nagels vandaan halen. Daar kickt hij al jaren op. Of merk je dat niet?

     24. nml

      we nemen jouw al maanden niet serieus bekmannetje , was je dat nog niet opgevallen conform de reacties ? das wel een erg naieve houding maar niet compleet vreemd voor linkse adepten die verzuipen in hun arrogantie om anderen de maat te nemen

     25. Beukman

      we nemen jouw al maanden niet serieus bekmannetje

      Mijn rode vriend de scatoloog spreekt tegenwoordig niet alleen in de pluralis majestatis, hij klopt zichzelf inmiddels ook zo hard op de borst, dat er aan de achterkant van zijn tengere lijfje bijkans een bult ontstaat.
      Ga niet naast je schoenen lopen vriend!

     26. nml

      ik heb met je te doen bekmannetje , je vertoont steeds meer gelijkenis met een kind wat zijn zin niet krijgt. how dare you 🙂 🙂

   4. Stanly2000

    Beukman,
    Kunt u zich werkelijk voorstellen dat Hennis gezwegen heeft tegen Rutte? Rutte sluit niet uit dat ambtenaren van zijn ministerie wel op de hoogte waren. Is hij niet verantwoordelijk voor zijn ministerie?

    1. Mezzadra

     Ik kan het me ook niet goed voorstellen, Stanly, maar ook niet dat hij wél geïnformeerd is.

  5. ShaoKahn

   Whaha, kun jij je niet voorstellen dat rutte een graai deed uit het boek: “stond erbij en keek er naar” … Wat grappig

 4. Bolkestein

  Wij willen ook nog wel eens wat meer weten hoe het nou zat met de inmeninging van Opstelten en Demmink inzake het Wildersproces. Kan Rutte zich daar ook iets van herinneren.

  1. Ab Infinitum

   In verhouding tot de burgerdoden in Irak is de kwestie Opstelten/Demmink mbt het Wilders proces totaal onbelangrijk.

   1. Mezzadra

    Eens.

   2. Blitzkrieg

    Ab Infinitum : Geen zorgen, over wat precies belangrijker is hoef je je geen enkele zorgen te maken. Ze laten beide kwesties gewoon verdwijnen… kijk stikstofcrisis, zie je… je was het al bijna vergeten. Het werkt allemaal zo simpel.

   3. Ron

    Beide zaken zijn even belangrijk.
    Leugen is een leugen waarover dan ook.
    Het onderwerp waar over gelogen wordt verschild in ernst.

    1. Vlaswiek

     “Leugen is een leugen waarover dan ook.”

     Onze minister president is een leugen.

 5. Beukman

  Lastige spagaat voor de lezers hier. De meesten geven geen mallemoer om burgerdoden in Irak, temeer daar de slachtoffers ook nog eens moslims zijn.
  Nu echter Rutte, aartsvijand van de lezers, de schuld in de schoenen kan worden geschoven, terecht of niet terecht, is de verleiding wel heel groot om het enorm erg te vinden wat er in Irak is gebeurd.

  1. Roughwood

   Geldt dus ook voor uzelf naar ik aanneem?

  2. Blitzkrieg

   Beukman : Niks meer als gore insinuaties, spreek voor jezelf zou ik zeggen.

  3. nml

   je hebt weer een groot leesprobleem bekmannetje , je beweert dingen die niet gezegd worden door de meeste.

   Je verbale diarree heeft vandaag wel een overtreffende trap

 6. Joshuak

  Die burgerdoden waren niet gevallen als die isis terroristen hun fabrieken en hoofdkwartieren niet doelbewust in woonwijken gooien..

  Maar dat is juist precies de reden dat ze die daar neerzetten want dan kan het niet zo gemakkelijk gebombardeerd worden.. Daarnaast is het niet de schuld van de piloot dat die idioten daar honderden kilo’s meer aan explosieven hebben liggen dan verwacht.. Want je sit natuurlijk midden in een woonwijk..

  Maarja links ziet die explosieven liever bij ons op straat knallen dan daar onder die terroristen.. Want om hun welzijn geven ze natuurlijk het meest

 7. Jumping

  Inderdaad het leven is zo simpel en hoe je het ook wendt of keert.

  Rutte is het slechtste, wat Nederlandd na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 8. Bolkestein

  Asielcriminaliteit doelbewust weggemoffeld

  Justitie werd gewaarschuwd dat het onderbrengen van zware asielcriminaliteit onder de vage kop ’overig’ onverstandig was. Ambtenaren overwogen openheid, maar zagen er vanaf ’omdat het vragen zou oproepen’. De blunder kostte toenmalig staatssecretaris Harbers (Justitie) uiteindelijk de kop.

  Geweldsincidenten en zelfs verkrachting. In het jaarlijkse overzicht asielcriminaliteit dat dit voorjaar wordt gepubliceerd, zijn dit soort zware incidenten onder de noemer ’overig’ weggemoffeld, erkent Harbers na vragen van De Telegraaf. De Tweede Kamer is woedend. Heeft Harbers doelbewust de rookmachine aangezet?

  Begin dit jaar is er intensief contact tussen onder meer het ministerie van Justitie, politie en het COA. Welke cijfers zijn beschikbaar en hoe worden de gegevens straks gepresenteerd? De politie mailt in maart een overzicht. Met daarin categorieën, zoals zeden, geweld en mensenhandel/mensensmokkel. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

  Niet de standaard tabel belandt uiteindelijk in het gewraakte rapport. Maar een top 10 van meest voorkomende incidenten, zoals diefstal en mishandeling. Zedenzaken of geweldsincidenten worden weggeschreven onder ’overig’. En zijn daardoor niet terug te vinden in het het stuk. Er zou voor deze opzet zijn gekozen omdat het een ’gewoonte’ was, stelde Harbers destijds.

  ’Kwetsbaarheid’
  Het zit sommige ambtenaren niet lekker, blijkt uit de stukken. Is het wel handig zware incidenten op een hoop te schuiven? Een ambtenaar signaleert hierin een ’kwetsbaarheid’. ’Zaken als moord of zeden hoeven maar 1 keer voor te komen om als ernstig gezien te worden en met 1000 overig, laat je in het midden hoe vaak dat gebeurd is. Kunnen we niet dezelfde categorieën als vorige jaren gebruiken om te voorkomen dat we het verwijt krijgen dat we dit soort incidenten niet opnemen?’ Maar dat plan gaat van tafel. Het zou te veel vragen oproepen, vrezen ambtenaren. Waarom wel aandacht voor zeden en niet voor andere zaken?

  Er is de afgelopen maanden uitvoerig vergaderd. Begin dit jaar nog lijkt er onenigheid tussen de politie en justitie over de cijfers. ’Er kan een beeld worden geschetst dat kan afwijken van de realiteit omtrent vreemdelingencriminaliteit’, staat er in een mail van de politie. ’Ook dit is jullie afweging en verantwoordelijkheid. Wij zullen in onze eigen communicatie een zo compleet mogelijk beeld proberen te schetsen’.

  Waarschuwing
  Toch blijft het ministerie bij de top-10-presentatie. Harbers gaf kort na vragen van De Telegraaf toe dat hij steken heeft laten vallen, omdat op het ministerie wel degelijk bekend was welke incidenten onder de noemer ’overig’ waren weggemoffeld. Hij had daarover door moeten vragen, zei hij daarover. De VVD-bewindsman stapte op maar bleef volhouden dat er niet bewust is verdoezeld. Naar nu blijkt waren de incidenten niet alleen bekend, maar is er dus zelfs meermaals gewaarschuwd.

 9. Bolkestein

  ’Minister moet beter zoeken naar Wilders-info’

  Geplaatst op 7 november 2019

  UTRECHT – Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) krijgt zes weken de tijd om opnieuw te zoeken naar documenten die betrekking hebben op de vervolging van Geert Wilders om zijn ’minder Marokkanen’-uitspraak. De rechtbank in Utrecht heeft donderdag bepaald dat de minister te beperkt heeft gezocht en een nieuwe, grondiger zoekslag moet maken.

  RTL Nieuws had via een WOB-procedure om de documenten gevraagd, maar kreeg niet alle documenten boven tafel en stapte daarom naar de rechter.

  Het gaat om informatie die mogelijk aantoont dat toenmalig minister Ivo Opstelten zich destijds actief bemoeide met de vervolging van de PVV-leider door het OM. Wilders heeft altijd gezegd dat daar sprake van was en dat het departement en het OM daarmee buiten hun boekje zijn gegaan. Het hoger beroep in het Wilders-proces is opgeschort omdat het gerechtshof wilde wachten op mogelijk aanvullende stukken. Het OM heeft altijd ontkend dat er enige bemoeienis was.

  Nieuwe documenten
  RTL Nieuws diende in juni 2018 een WOB-verzoek in, maar de minister kwam toen met één document aanzetten, dat niet openbaar is gemaakt. Tijdens een hoger beroep is afgelopen zomer het onderzoek heropend, omdat er nieuwe feiten boven tafel kwamen. Inmiddels zijn 25 documenten gevonden, maar die mogen volgens Grapperhaus niet allemaal openbaar worden.

  De rechtbank vindt nu dat de minister het WOB-verzoek nog steeds te beperkt heeft opgevat. Ook stelt de rechtbank dat er aanwijzingen zijn dat er meer documenten over de kwestie zijn dan de minister zelf heeft aangegeven in zijn laatste besluit. De rechter stelt dat het om zowel digitale als fysieke documenten gaat. De minister moet ook binnen deze zes weken beoordelen of deze informatie openbaar kan worden gemaakt.

  „Ze vinden, terecht, dat hij niet goed heeft gezocht”, aldus Geert Wilders, die zegt „het gedraal en gemarchandeer van de VVD en het CDA spuugzat te zijn.” De PVV-voorman heeft geen enkel vertrouwen meer in Grapperhaus. Wilders zegt dat er een ’klein wonder’ moet gebeuren om de onderzoeken nog voor de uitspraak van de rechter af te ronden. De PVV-leider kondigt aan opnieuw uitstel te vragen als dat niet gebeurt.

  Minister Grapperhaus laat weten de uitspraak eerst te willen bestuderen, voordat hij reageert.

  1. debontereus

   @Bolkestein
   Grapperhausje is een smerige gluiperd .
   Grapperhausje had het in de tweede wereldoorlag goed gedaan bij de nsb of misschien beter nog als kampbeul van westerbork .
   Ik vermoed dat Grapperhausje de boel tegenhoudt om diverse lieden schoon te houden .
   Alleen gaat de rechtbank zich er ook tegen verzetten en moet grapje met de billetjes bloot . Er zal dan een zeer ongemakkelijke waarheid boven tafel komen waar ook behalve Grapje en Opstelten de kop van Rutte gaat rollen . Ze zullen waarschijnlijk eerst het geheugen van pinokkio moeten opfrissen met enkele feitjes en papiertjes om hem daarna goed door de gehaktmolen te draaien .
   Hopelijk leidt dit tot de val ven prutte 3

 10. Vrijedenkert

  Zeer irritante en zelfbenoemd deskundige in zo ongeveer alles Peter R de Vries heeft wel gelijk!

 11. tailgunner

  Oh kijk! Het orakel zegt ook weer wat voor €2500,–

 12. Jumping

  Waarom zou RUTTE nu niet LIEGEN.?
  RUTTE liegt ALTIJD.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 13. J.Rademaker

  Hypocriet gedoe, kamer wil militairen uitzenden en meedoen met een beetje geluk een mooiere baan. Leger moet namens koning en vaderland oorlog voeren en het leven wagen.
  Daarna komt het besef dat in een oorlog slachtoffers vallen zeker als je wilt slagen.
  Daar heeft het leger dan weer schuld aan en de bankzitters zijn geschokt en vergeten dat men zelf de schuldige is.
  Het heet niet voor niets oorlog.

 14. RvdBe

  Peter R de Vries die zn linkse vrienden gaat aanvallen, verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen.

 15. toelos

  de gehele vvd lijdt aan de ziekte alzheimer

 16. ReneR

  Mark Rutte , een liegende bedriegende slang van het eerste uur. Ophokken die hypocriet.

 17. Vliegenvanger

  De grootste leugenaar van Nederland is Rutte, wat zal zijn moeder blij zijn zo’n narcist op de wereld gezet te hebben. De man hangt van leugens aan elkaar, en is in staat zich zelf te geloven. Waarom blijven wij dit pikken van Rutte? Rutte moet oprotten met zijn ge lieg, bedriegen en Nederland naar de afgrond helpen. Weg met Rutte en weg met de geldverslindende EU.

 18. ShaoKahn

  Niemand zou nog een goed woord moeten overhebben voor die idiote bedriegende zakkenvuller. Het mag onderhand wel eens gedaan zijn met hem aan de top… Heeft voor nix dan ellende gezorgd

  1. Mezzadra

   Daar hebben we een handige procedure voor: verkiezingen.

 19. Lay down your souls to the gods rock and roll

  ZO PATS BOEM ONE HUNDRED AND EIGHTY!!!!!!!!!!!!!!!!! Wie had dit van Peter R de Vries verwacht???, ben absoluut geen fan van hem,maar hij slaat de spijker wel op z’n kop. Wat hij hier zei dat zei Pim Fortuyn in 2001 over Wim Kok. De Srebrenica affaire werd paars 2 uiteindelijk fataal THANK GOD!!!!!! De geschiedenis kan zich mogelijk herhalen : wordt de Irak affaire Rutte 3 fataal?????? zelf denk ik van niet. Het zal wel weer met pappen en nat houden worden uitgepraat. Feit is wel dat Marc Rutte een goeie leerling was van Wim Kok. Wim kok heeft het premierschap tot ware kunst verheven : ontlopen cq verleggen van de verantwoordelijkheid. Marc Rutte beheerst dit tot in de puntjes, werkelijk fenomenaal.

 20. Egy

  Kretoloog waar weet je dat van,dat van Hennes en die botox. Haar moeder was plastisch chirurg.

 21. Dick Plante

  Lubach heeft gelijk.
  DE KUTTEN V AN RUTTE.
  Bij en bepaalde infectie kunnen je hersenen worden aangetast.
  Gelukkig dat hij niet de enige is, die bij aanstelling reeds in verre gaande staat van ontbinding verkeerde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.