Zelfmoordcommando Rutte blaast woningmarkt op: 40% minder huizenbouw

We naderen het punt dat we kunnen zeggen dat dit kabinet niet meer actief Nederland bestuurt, maar actief de grond in boort. Ál-les dreigt inmiddels te verzanden in lastenverzwaringen, stilstand, verlies van werkgelegenheid en obstructie. Een nieuwe voorspelling over de woningmarkt in de nabije toekomst moet alle alarmbellen laten rinkelen.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dat principe is onder mensen zeer gangbaar, maar bij het kabinet werkt dat niet zo. Dat leeft met het motto dat wie het laatste komt en het hardste schreeuwt, het eerste geholpen wordt. Zo gaat het ook om omgaan met crises. Migratiecrisis, daklozencrisis, armoedecrisis… en welke crisis besluit de overheid als eerste aan te pakken? De stikstofcrisis. Een crisis die vooralsnog meer theoretisch in aard lijkt dan een reeël gevaar voor Nederland, maar toch moet omwille van de stikstof een steeds groter deel van ons land straks op straat slapen. Want we gaan minder bouwen door de stikstof. En in een land met nog altijd een bevolkingsgroei is dat natuurlijk funest.

Maar ja, die heilige stikstof, hè? Zet die betonmolens maar stil en rijd de hijskranen maar naar de schroot. Wij worden stikstofvrij, dus mensen gaan maar fijn creperen op straat! Dit kabinet stelt prioriteiten:

“De nieuwbouw van woningen dreigt door de stikstofcrisis nog verder terug te lopen dan al werd gevreesd. Duidelijk was al dat veel projecten sinds de uitspraak van de Raad van State en de stikstofcrisis stilliggen. Uit schattingen van het departement voor Milieu en Wonen blijkt nu dat er bijna veertig procent minder woningen gebouwd dreigen te worden dan gepland.

Dit jaar en volgend jaar komt het aantal woningen waar een vergunning voor kan worden verleend neer op 47.000, schrijft minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen aan de Tweede Kamer.”

Wat een aftands wanbeleid. Wat een ongelooflijk onverantwoordelijk pestkabinet hebben we toch ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Tman

  Rutte graaft zijn eigen graf, de VVD gaat het in 2021 niet redden, alle kiezers hollen naar Baudet en/of Wilders!
  Mooi toch?

  1. Mariposa78

   Ik durf er om te wedden dat onze grote leugenaar dadelijk langs komt met het commentaar dat iedereen liegt, behalve hij.
   I rest my case.

  2. Nep

   Nou dat zou ik gezien de peilingen niet zeggen.
   Baudet verliest heel veel stemmen.
   En Rutte blijft met zijn partij de grootste! Niet dat ik dat wil, maar het is gewoon een gegeven!

   1. Original NL

    Dat is juist Nep!

  3. Vliegenvanger

   ++++++++++++

 2. Mezzadra

  Volgens mij doet het Kabinet alles wat het kan doen en de komende dagen zal het zeker ingrijpende maatregelen treffen om de bouw vlot te trekken: halvering veestapel en vermindering maximumsnelheid.
  Mensen die beweren dat er andere oplossingen bestaan liegen.

  1. debontereus

   Heb je de betweterige h*mofiele p*do weer .
   Jij weet het allemaal weer beter ,toch ?
   Die ingrijpende maatregelen zullen heel anders uitpakken .
   Die ingrijpende maatregelen zijn de laatste zet om het land te verrampeneren lamzak .
   Maar goed kom er maar in met al jouw alter ego’s en ga maar weer met jezelf in debat .

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : Volgens mij… en dan komt er een boude stelling die als waarheid wordt gepresenteerd.

  3. Joop van Leeuwarden

   Volgens mij hou jij van SM. Wat doe jij hier man. Ik kom af en toe even kijken hoe de zwakbegaafden hun frustraties uitten, maar jij… Heb je aandacht te kort, wat is het. Vind je het lekker al die negativiteit die je over je heen krijgt. Vertel eens.

   1. Top

    Ik geef zo weinig mogelijk aandacht, aan die aars made. Hij stinkt al naar de aarde en is een gruwel om te zien. Ik schrijf meestal als repliek Blablabla Blaaskaak. En zelfs dat is te veel aandacht. deze anti**Semitische pe**dofiel, wordt hier gehandhaafd, maar verziekt een groot deel van een normale discussie en ik ben niet de enigste die dat vind.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  De bouw is idd belangrijk. De boeren zullen content moeten zijn met vermindering van de veestapel maar het alle belangrijkste maatregel wat mij betreft is het verminderen van de minimumsnelheid omdat dit totaal overbodig is. Zelf rijd ik helemaal niet dus de stelling dat men perse een auto moet hebben om naar je werk te komen is flauwekul. Het liefst een maximum snelheid van 50km overal invoeren

  1. Joshuak

   Nee als ik met de bus of trein zal gaan ben ik even anderhalf uur onderweg.. Eerst half uur rijden naar hoofdstation om daarna nog eens uur in trein te zitten..

   Doe dat maar even om 4 uur.. Niet dat die treinen dan überhaupt rijden..

   Maar dat weet jij niet want als uitkeriuitkering trekker wordt je pas om 10 uur wakker

 4. Mezzadra

  Dat er een verlaging van de maximumsnelheid komst staat vast. Laten we wel hopen dat er een uniforme regeling komt.

  ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4863211/beperkingen-maximumsnelheid-pas-zinvol-bij-alle-snelwegen

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Nogmaals.

   Volgens mij… en dan komt er een boude stelling die als waarheid wordt gepresenteerd.

   Als je dan websites aanhaalt doe het dan goed, anders staat het zo dom.

   Quote uit je eigen artikel, ben je dom of dom, kies maar
   “Of de maximumsnelheid wordt verlaagd en waar, is nog geen uitgemaakte zaak. Het kabinet zal zich nog moeten buigen over het advies van de commissie Remkes.”

   Ten overvloede nogmaals het artikel waar Mezzadra naar verwees.

   ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4863211/beperkingen-maximumsnelheid-pas-zinvol-bij-alle-snelwegen

  2. Stanly2000

   Mezzadra

   Waarom hameren op verlaging max. snelheid? Maakt dit zoveel uit dan?
   “Benzineauto’s zijn al vele jaren verplicht voorzien van een katalysator, waarin een groot deel van de uitgestoten stikstofoxiden wordt omgezet in niet of minder schadelijke stoffen. De nieuwste generatie-dieselmotoren (motoren die aan de Euro 6d temp-norm voldoen) zijn uitgerust met een zogenaamd AdBlue-systeem, een additief dat de uitstoot van stikstofoxiden tot nagenoeg nul terugbrengt. Daarmee zijn deze nieuwe dieselauto’s wat betreft NOx-uitstoot niet langer schadelijker dan benzineauto’s. Bij vrachtverkeer wordt AdBlue al langer toegepast.”
   Bron: ANWB

  3. Blitzkrieg

   Stanly2000 : Doe geen moeite, het doel is om Nederland kapot te maken. Het gaat je zeker vertellen dat het daarom nog belangrijker is dat de veestapel gehalveerd moet worden. Niet dat dit enige grond heeft, maar het zuigt zo lekker. De veestapel halveren in de randstad, gaat lekker veel opleveren. De norm moet verhoogd worden en klaar is kees, zo simpel is dat.

 5. Timber

  Als er 47.000 woningen vergunningen zijn, wordt er altijd minder gebouwd.
  Dus het reële getal zal waarschijnlijk 37.000 a 33.000 woningen die worden opgeleverd.

  2de rampjaar komt steeds dichterbij.

  1672
  “het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos”

  1. Mezzadra

   Om die reden zijn er ook meer ingrijpende maatregelen nodig: generieke verlaging van de maximumsnelheid en gegarandeerde halvering van de veestapel.

   1. Blitzkrieg

    De post aan Stanly2000

    “Stanly2000 : Doe geen moeite, het doel is om Nederland kapot te maken. Het gaat je zeker vertellen dat het daarom nog belangrijker is dat de veestapel gehalveerd moet worden. Niet dat dit enige grond heeft, maar het zuigt zo lekker. De veestapel halveren in de randstad, gaat lekker veel opleveren. De norm moet verhoogd worden en klaar is kees, zo simpel is dat.”

 6. Piet Klein

  Het is kennelijk de tijd geworden waarin Rutte de resultaten van zijn kabinetten mag oogsten. En de oogst is bedroevend. Het ene na het andere onderwerp blijkt een puinhoop. De woningmarkt, het stikstof beleid, de (jeugd) zorg, de pensioenen, het onderwijs. Het is niet een beetje mis het is volledig omgetoverd tot grote puinhopen. En dan we hebben we het nog niet eens over de EU onderwerpen de migratie, het foute monetaire beleid, het foute schulden beleid. Het is volslagen onbegrijpelijk waarom Rutte niet massief wordt afgeserveerd door media waaronder de nos. Het is bijna volslagen onbegrijpelijk waarom Rutte niet naar huis wordt gestuurd. Met een gebrek aan een meerderheid in de Eerste Kamer zou dat een fluitje van een cent moeten zijn. Maar de coalitie durft niet in te grijpen omdat ze dan voor hun verlies tekenen. Nog merkwaardiger is dat er een gedoog oppositie is die deze waanzin blijft steunen en kennelijk zich zelf niet sterk genoeg acht om de wedstrijd te winnen dan wel zich besmet voelen en bang zijn voor een verlies vanwege hun gedoog gedrag. Netto is het absurd dat een democratie er in slaagt zoveel puinhopen te creëren

 7. Jumping

  Inderdaad, HJ en nu Jumping geven dit al jaren aan.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Prachtig gekozen tekst Engelbart.

  ZELFMOORDCOMMANDO RUTTE BLAAST NEDERLAND OP.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  RUTTUP EN NEXIT.

 8. Drollevanger

  Ik ben tegen het volbouwen van elk weiland of bos met woningen.
  Maar als Rutte blijft doorgaan met zijn opdracht uit Brussel en steeds meer asielzoekers binnenpraat loopt het onherroepelijk fout.
  Of heeft hij opdracht vanuit de EU om de zaak in de soep te laten lopen? Ik vraag het me af.

  1. Blitzkrieg

   Drollevanger : Jij vraagt het je af, ik weet het zeker.

  2. Jumping

   Deze opdrachten komen van de club achter gesloten deuren van Opa Bernhard.

   De EU en Rutte voeren alleen die opdrachten uit

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   RUTTUP EN NEXIT.

 9. Kretoloog

  Het kabinetsbeleid leidt ertoe dat de grenzen van de tolerantie van burgers en bedrijven is bereikt. Wat heeft het strikte klimaat-, energie- en milieubeleid Nederland gebracht:
  * Verplicht van het (aard)gas af. Terwijl nog volstrekt onduidelijk wat andere technische vernieuwing ons zal brengen.
  * Explosieve stijging van energiebelasting, die nu al 650.000 huishoudens (ruim 1,5 Nederlanders) in financiële problemen brengt.
  * Het platleggen van 2 belangrijke bedrijfssectoren (bouwsector, agrarische sector) vanwege te strikte normen voor PFAS en stikstoftoerekening aan Natura 2000 gebieden.
  * Het verbranden van import hout in de modernste kolencentrales van Europa, wat vuiler is en een enorme smak geld kost
  * Het stilleggen van kolencentrales, terwijl elders in Europa de veel vuilere en inefficiënte bruinkoolcentrales lustig doordraaien.
  * Plannen om autorijden op zondag te verbieden zonder enige interesse waarom er mensen zijn die geen keus hebben

  Een beperkte groep Nederlanders legt meer en meer haar normen en waarden op aan anderen. Wat dat voor invloed heeft op het leven van miljoenen anderen, is voor hen volledig onbelangrijk. Rutte heeft zich met huid en haar over gegeven aan het gedram van D66 en GroenLinks.

 10. J.Rademaker

  Onbegrijpelijk dat al die jonge gezinnen op wachtlijsten van 3 tot 6 jaar dit lijdzaam ondergaan.

 11. Heras

  De mensen in dit destructieve kabinet wonen zelf in grote huizen, hebben een topsalaris. Dus voel je de portemonnee van de burger niet. Ook voel je het dreigement van een faillissement niet.
  Dan kun je wel lachend door het leven gaan.
  Al zouden ze na de kabinetsperiode ander werk moeten zoeken, dan blijven ze steken in topbanen met een topsalaris.
  Dus, wat maakt hun dat nu uit dat alle kosten hoger worden en wat het klootjesvolk daar van vind.

 12. Roughwood

  Resultaten van 9 jaar wanbeleid onder teflon Rutte:

  Afbraak rechtsstaat
  Afbraak politie
  Afbraak defensie
  Afbraak onderwijs
  Afbraak pensioenen, al jarenlang geen indexatie
  Afbraak sociale werkplaatsen
  Afbraak zorg;
  – PGB chaos
  – GGZ onder druk
  – jeugdzorg onder druk
  – zorgverzekerings- en zorgkosten rijzen de pan uit
  – zieken die stoppen met hun medicatie wegens geldgebrek
  – duizenden mensen die zorg mijden
  Zwaarste lastenverzwaringen voor werkenden in heel Europa
  Koopkrachtdaling
  Overheid 25% gegroeid
  Algehele klimaathysterie, wat het de burger gaat kosten weten we nog niet
  Gigantisch tekort aan sociale huurwoningen
  Het aantal daklozen is verdubbeld
  Afschaffing referendum, lastig hè burgers met onwelgevallige meningen
  Chaos bij de RDW
  Groningse gasslachtoffers aan het lijntje houden en schofterig behandelen
  De tweedeling in dit land die nog steeds toeneemt

  Tja. Of het allemaal zo chapeau gaat in NL mag u zelf bepalen…

  1. Original NL

   En nu ook de tampon/ maandverband krisis!
   Door de voortgaande ombouw van linkse mannetjes tot vrouw zijn deze doekjes voor het bloeden voor velen onbetaalbaar geworden….
   Wat een land.

  2. Vlaswiek

   “Resultaten van 9 jaar wanbeleid onder teflon Rutte:…”

   Nog een hele belangrijke; de belastingen verhoogd.

 13. Nep

  Het is zo makkelijk om alles negatief te zien. Positief, constructief, samen voor iets gaan dat levert meer op.
  Denken jullie nu echt dat Rutte elke morgen met de gedachte opstaat: ik ga Nederland lekker kapot maken?
  Voor het geld hoeft hij het niet te doen. Zoveel verdienen deze mensen niet.

 14. Wim Vreeswijk

  Om wijlen Johan Cruijff te citeren: ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’ want met 40% minder woningbouw krijgen we hopelijk ook wat meer oppositie in de 2e kamer en mogelijk ook wat minder, minder……U weet wel.

 15. rujoleki

  Hier heeft half Nederland op gestemd.Hopelijk gaan die stemmers buren krijgen uit afganistan. Of hopelijk gaat hun wijf vreemd met een moslim. Hopelijk komen jullie dochters thuis met een marokkaan. Dat gun ik het klootjesvolk..

 16. JFU

  Als enige land in Europa zetten we de klok 250 jaar terug door de krankzinnige milieu wetgeving die ze zelf zonder na te denken hebben ondertekend, en wij nog meer willen doen dan de rest van Europa. Maar de millieu gekkies zullen dat vast niet erg vinden.
  Resultaat: Geen verwarming in huis, geen verkeer meer, geen vakanties meer,geen mobiel meer, voedsel schaarste, geen uitkeringen meer..maar dat hebben die gekkies er graag voor over…toch?

 17. StanleyC

  En dat allemaal vanwege een fictieve crisis

 18. Pescador

  Rutte is al een tijd bezig om nederland kapot te maken is iedereen dan blind ofzo

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.