Zot: Disney geeft speciaal voor linkse huilsmoelen eigen klassiekers (Peter Pan, Dumbo) trigger warning om ‘racisme’

Weet u wie er een racist is? Nou? Ik zal het u zeggen: Peter Pan. Jawel, die rondvliegende fladderelf en z’n roze mug Tinkerbell zijn in werkelijkheid een soort nazi’s in sprookjeskostuum. Dat is niet eens de doldrieste propaganda van Amerikaanse SJW’s die achter elke boom een racist zien, maar wordt nu ook zelf door Disney over hun eigen klassiekers verkondigd. Pijnlijk en triest.

Misschien dat als we over een paar jaar terugkijken naar het huidige heden, dat we 2019 dan gaan zien als het jaar van de grote capitulatie. Het ene na het andere culturele symbool valt ten prooi aan de haaien van moedwillig beledigd links. Alles is namelijk racisme, niets is nog gewoon onschuldige humor. En zeker niet die toxic masculinity genocide-werken van Disney!

Tot dusverre werd die retoriek alleen gebezigd door de kanslozen van deze maatschappij. De huilstruiken die overal ‘getriggerd’ door raken. Maar guess what? Die trillende bovenlipjes hebben het nu dus wel voor elkaar gekregen dat Disney hun eigen filmimperium gaat bestickeren met trigger warnings. Want klassiekers als Peter Pan? Die zijn racistisch en daar moeten de mensen voor gewaarschuwd worden. Echt hoor:

“Streamingdienst Disney+ komt niet alleen met een waarschuwing voor roken, maar gaat ook waarschuwingen geven bij programma’s waarin personages of verhaallijnen voorkomen die tegenwoordig als beledigende stereotypen worden beschouwd.

De tekst waarschuwt voor „verouderde culturele representatie.” Het gaat dan bijvoorbeeld om Dumbo, The Aristocats en Peter Pan, waarin vooral Afro-Amerikaanse personages eigenschappen hebben die als racistisch kunnen worden gekenschetst.”

Zo, zijn er nog andere lange teentjes waar Disney niet op mag trappen? Wellicht nog wat labels toevoegen voor dierenmishandeling (101 Dalmatiërs), het feit dat het Disney-Middenoosten geen moslims bevat (Aladdin) of de Lion King (fascisme!111!!?). Het is maar een ideetje, hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wesley Benbow

  Een verhoogde gevoeligheid voor racisme lijkt me een sprongetje in de beschaving.

  Dit is dus een verheugende ontwikkeling. De capitulatie waar Tim over spreekt lijkt me dus eerder een overwinning voor de mensen van goede wil.

  1. Red Fox

   Wesley geeft toe dat hij vroeguh ook een grote racist was: wat genoot hij van Peter Pan en zijn viesracistische vriendjes.

   Maar nu is hij gelukkig helemaal tot de deugkerk bekeerd en verspreidt hij het evangelie. Halleluja!

   1. Wesley Benbow

    Ik was me vroeger van veel racisme inderdaad niet bewust, Red Fox. Zo zag ik aanvankelijk het racistische karakter van Zwarte Piet ook niet in.

   2. Original NL

    Is het al weer trollenvoedertijd..Red??

 2. Pauline Kummer

  Donald Duck is ook rascistisch. Heeft alleen 3 witte neefjes. Terwijl er hier in de dorpsvijver vele bonte eenden rondzwemmen. Roetveeg eenden. Meer dan de supra witte eenden.

 3. Vlaswiek

  Beste Disney, donder even lekker op met je vermeende racisme geschreeuw. Ik heb geen problemen met negers, jodenkoeken en indianen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.