Aartscorrupt Europarlement rijdt massaal lege auto’s van Brussel naar Straatsburg, en neemt zelf het vliegtuig

Nee, Guy Verhofstadt en consorten: echt het beste plan allertijden om meer geld over te maken naar Brussel. Want daar zullen ze écht zorgen dat we er allemaal beter van worden. Proest!

Nergens ter wereld wordt op zo’n grote schaal geld verkwist als in Brussel. Nou ja, in de Stopera misschien. Of in het RTL-kantoor waar besloten wordt over welke NPO-Balkenendenormverdieners er nu weer voor tonnen moeten worden overgekocht. Maar verder: nergens. Bewijs? Lees dit verhaal maar eens, over hoe europarlementariërs hun lege auto’s over Belgische en Franse wegen laten tuffen van Brussel naar Straatsburg. Terwijl ze zelf lekker luxe de benen strekken in de business class van een ruim vliegtuig.

Iedere maand is het weer raak, en gaat er weer zo’n karavaan van meer dan honderd lege auto’s van de ene dependance van het EP naar de andere. Terwijl de ‘parlementariërs’ zelf het vervoersmiddel pakken dat klimaatchef Timmermans juist wil aanpakken met een “green deal.”

Krommer krijg je het niet:

“De leden van het Europees Parlement verhuizen elke maand van Brussel naar Straatsburg voor de plenaire vergaderingen van hun assemblee. Ook de chauffeurdienst van het parlement maakt dan die verplaatsing van 450 kilometer. De ongeveer 120 wagens worden naar Straatsburg gereden, zodat de verkozenen ginder van de luchthaven of het station naar het parlement gebracht kunnen worden.

De meeste van die 120 wagens blijven, met uitzondering van de chauffeur, volledig leeg tijdens dat traject. Want slechts enkele van 751 Europese parlementsleden maken van de gelegenheid gebruik om mee naar Straatsburg te reizen. Zo zijn voor de zitting van november, nauwelijks 25 verkozenen meegereden. Ook tijdens de andere maanden ligt dat aantal eerder laag.”

En hoe het Europees Parlement reageert op die epische faal? Nou, het gaat om elektrische en hybride auto’s dus dan maakt het allemaal niet uit! Ook zouden al die zinloze ritjes juist bewijs zijn van “goed financieel beheer”. Ja jongens, je leest dat goed. Het geld klotst in Brussel tegen de plinten terwijl in Nederland belasting betaalt over iedere kiezel waar je over struikelt. Verschil moet er immers zijn, kennelijk. Bah!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. merlot

  Ze zijn werkelijk de schaamte voorbij.

  Dat dit überhaupt kan geeft wel aan dat Europa terminaal is.

  1. ZiggyStardust

   Ik begin mezelf ook steeds meer vragen te stellen en zorgen te maken over voorstanders van de EU in deze vorm. De EU in deze vorm begint wat mij betreft behoorlijk bedreigend te worden voor de vrije manier van leven die we hier opgebouwd hadden. Persoonlijk ga ik mij tegen de EU in deze vorm dan ook tot het uiterste wat toegestaan is verzetten. Het lijken wel allemaal zonnekoningen daar in Brussel.

   1. merlot

    Macht corrumpeert ALTIJD. Vaak duurt het een tijdje, maar vroeger of later gaat het steevast die kant op.

    Zolang de “zonnekoningen” hier niet keihard op afgerekend worden pakken ze steeds meer. Stapje voor stapje.

    En de MSM berichten er niet over. Alternatieve internetmedia wel, vandaar dat die genegeerd en bestreden worden (onder het mom van nepnieuws, Ollongren).

    Het is nog maar een haar na verwijderd van een verkapte dictatuur van een stel kleptokraten.

    1. merlot

     Opdat wij nooit vergeten, de rioolput EU:

     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=iK8ue7-Shpc

     1. ZiggyStardust

      De EU brengt weinig goeds.

     2. weer opnieuw

      netto gezien levert de EU niets op behalve heren salarissen voor uitgerangeerde nationalistische regenten

 2. Jack Flash

  Er staan nog genoeg guillotines in de Europese musea om dit gajes te berechten voor deze volksverlakkerij.
  Dan ga ik kijken.

  1. merlot

   Het zou hun verdiende loon zijn. Het loopt de spuigaten uit.

  2. weer opnieuw

   Ik wil wel helpen

 3. Gerlos

  Zolang jullie maar heen en weer blijven reizen met auto of vliegtuig blijft bij mij het klimaatakkoord rijp voor de prullenbak EU activist TIMMERMANNETJE

 4. Veteraan

  Tja, Links Nederland vond het een goed idee om er aan mee te doen.
  De Nexit komt nog wel een keer maar dan een gedwongen vertrek omdat NL tot het laatst blijft betalen en dus op een gegeven ogenblik alleen overblijft.
  Met alle schulden want niemand helpt NL en alle Afrikanen, Arabieren, Chinezen, Russen en anderen lachen zich krom.
  En dan moeten we weer bedelen bij Amerika, help ons a.u.b. weer.

  Tijd voor een paar goede bommen daar bij het Europees parlement.

 5. goedisfout

  En Straatsburg zal nooit opgeheven worden als EU circus. Daar kan het ambtenarenvolk uit het zicht van thuis zich uitleven aan alles wat g*d verboden heeft. De USSR is ook kapot gegaan dus er is nog hoop op hetzelfde lot voor EUSSR.

 6. RvdBe

  De eu is zo gaaf, net zo gaaf als NL.
  De Britten zijn gek
  Trump is gek

  1. Cycle25

   De Engelsen zijn niet gek, ze zijn Europa niet zat maar Brussel wel :

   h*tps://www.telegraph.co.uk/politics/2019/12/29/letter-eurocrats-britains-quarrel-not-europe/

 7. Freewheeler

  Luister eens naar de podcast van Jensen.
  België is verraden door eigen leiders.

 8. Jack Flash

  Dat de media zijn opgekocht door Brussel is oud nieuws.
  Iedereen had het kunnen weten.

 9. weer opnieuw

  Waarom stemmen mensen op dit hypocriete linkse zooitje regenten ? We weten toch immers allemaal hoe ze de boel in de zeik nemen voor eigen gewin , 25000 euris per maand per persoon kosten deze klabakken

  nexit nu , stem sociaal , stem PVV

 10. DidiMadloba

  Weet Engelbaard wat het woord “corruptie” betekent? Natuurlijk is dit ergerlijke verspilling, maar geen corruptie want dat betekent dat de parlementariërs omkopen of omgekocht worden.

  Dat de Fransen “hun” Straatsburg kregen bewijst dat Brussel niet ALLES uitmaakt!

  1. Agios

   Weer iemand die het verhaal een linkse wending geeft. niet het probleem becommentariëren, maar blij zijn dat de Fransen hun Strassbourg hebben. Je moet er maar op komen. Links is goed ziek.

  2. IJ. Kel

   Weet de heer Bolusma wel wat corruptie inhoudt ?
   Geen idee natuurlijk, maar wel het bijdehandje uithangen.

   Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt teneinde ZICHZELF of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak (DUS NIET PERSÉ) in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst.

   Weer wat geleerd.

   1. IJ. Kel

    Dom hè. Ik was de voornaam Didi en het tussenvoegsel Mad van dhr. Bolusma vergeten.

 11. JFU

  De EU in de huidige vorm is en financiele ‘speeltuin’ voor vele mislukte ex-politici die eenmaal ‘binnen’ dan zelf weer nutteloze banen creeren , die dan weer weggegeven worden aan hun vrienden, met natuurlijk een top salaris. Het is een grote beerput daar vertelde mij een ex medewerkster, die niet echt ‘paste’ in het systeem, en zich daar totaal nutteloos en overbodig voelde. En zo zijn er zo veel daar. Het merendeel blijft daar zitten om het salaris, en andere riante regelingen. Schande wat daar gebeurd.

 12. kees cup

  ONZE volksvertegenwoordigers.

  Zum kotzen.

 13. Roughwood

  Wij, de geldverslindende EU zonnekoningen en -koninginnen in Brussel en (waarom überhaupt?) Straatsburg nemen het ervan! U, de hardwerkende (Noord-Europese) EU-burger moet gewoon steeds meer gaan betalen en uw kop houden. Bakkes tegen de muur, inleveren en doorlopen. Wij, de volgevreten, zuipende en zakkenvullende Brusselse graaielite weten wel wat goed voor u, maar vooral voor onszelf, is. In godsnaam EUruit en wel zo snel mogelijk! Met al ons geld dat nu richting Brussel rolt kunnen we in NL zoveel mooie dingen doen!

  1. Meriadoc Brandebok

   “Met al ons geld dat nu richting Brussel rolt kunnen we in NL zoveel mooie dingen doen!”

   In 2018 droeg Nederland rond de 7 miljard euro uit aan de EU.

   In datzelfde jaar gaf de regering rond de 80 miljard uit aan de Zorg en was er een overschot van rond de 7 miljard.

   De bijdrage aan de EU is een schijntje op de hele begroting, plus: bij een economische crisis als gevolg van een harde Nexit is 7 miljard niet genoeg om de ellende te compenseren.

   1. Rechtsaf

    “bij een economische crisis als gevolg van een harde Nexit is 7 miljard niet genoeg om de ellende te compenseren.”

    Hahahaha zodra nexit een feit is heeft Nederland geen last van economische crisis, Nederland kan dan met landen handeldrijven die nu, omdat Nederland gevangen zit in het gedrocht dat de EU heet, niet mogelijk is, overigens occult fantasietje heeft geen idee hoeveel € 7.000.000.000 eigenlijk is…

 14. Heras

  Hele hordes europarlementariers in Brussel klokken even in en uit en vangen 300 euro per keer, zonder enige inspanning. Dit mag 5 keer per week, per parlementarier. Zie: filmpje Tom Staal.
  En in de landen zelf, moeten er meer mensen naar de voedselbank.

 15. Cesare

  En die staan dan achter allerlei achterlijke klimaatplannen. En verhogen en passant hun reisbudget. waardeloze figuren. In mijn hele leven al een keer voor gestemd.

 16. Tony Faas

  Jensen en wetenschapsjournalist Marcel Crok in gesprek over de EU!

  youtube.com/watch?v=5QCkuEOcuy8

 17. Tony Faas

  Bijzonder dat je als land miljarden betaald aan een organisatie waar niemand om heeft gevraagd. Bijzonder dat het overgrote deel van onze wetgeving afkomstig is uit Brussel terwijl niemand daar noemenswaardige invloed op heeft. Bijzonder dat onze minister president tekent bij het kruisje zonder dat hij een mandaat heeft van de bevolking, hij heeft het referendum immers afgeschaft. Bijzonder dat de bevolking minder EU wil en dat we juist veel meer EU krijgen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.