‘Ahmed Aboutaleb (PvdA) is een traditionele moslim, zeker niet zo progressief als iedereen denkt!’

Ahmed Aboutaleb is niet de man waarvan de meesten denken dat hij is. Dat zegt Shirin Musa, vrouwenrechtenactiviste en zelf ook moslima. Ze vindt dat de meeste Nederlanders een onjuist en te seculier beeld hebben van de man die namens de PvdA burgemeester van Rotterdam is.

Als premier Rutte wordt gevraagd naar het toonbeeld van geslaagde integratie, verwijst hij graag naar Ahmed Aboutaleb. De PvdA’er en Rotterdamse burgemeester is geboren in Marokko maar spreekt keurig en ietwat bekakt Nederlands. In navolging van de minister-president zien ook veel andere Nederlanders hem nu als baken van hoop voor de toekomst: Aboutaleb toont aan dat integratie wél zin heeft.

Maar schijn bedriegt, zo suggereert Femmes for Freedom-directrice Shirin Musa, die strijdt voor vrouwenrechten. Ze verzet zich hevig tegen de religieuze onderdrukking die orthodoxe religieuze stromingen prediken, met name jegens vrouwen. En ze vindt dat ze daarbij wel wat meer steun van Aboutaleb zou mogen krijgen, die in plaats daarvan koketteert met labels als ‘salafist’ en daar de kwaadaardigheid niet van lijkt in te zien. Bij PowNed gaf Musa eens duidelijk aan hoe zij over de zaken dacht:

“Aboutaleb is een vrij traditionele moslimman die problemen over vrouwenrechten niet benoemt. Juist hij, een moslimman, moet zich uitspreken voor mensenrechten van moslimvrouwen in Nederland. Juist een man als Aboutaleb moet zich uitspreken voor vrouwenrechten!”

Shirin Musa is erg kritisch op de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en haalt zijn uitspraak van 2 jaar geleden (“Elke moslim is een beetje salafist.”), gedaan voor de NPO Radio 1-microfoon, nog even aan.

“Hij is niet zo progressief als iedereen denkt. Elke moslim is een salafist? Nou, ik niet!”

Aboutaleb heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. weer opnieuw

  Dat was toch al bekent , hij kan zich vinden in veel standpunten van de salafisten.

  stop de islamisering , stem sociaal , stem PVV

  1. Sergeant Monty

   “stem PVV”

   Precies.
   Wilders heeft dit jaar met succes de boerkawet laten invoeren zodat moslima’s beter kunnen intregeren in onze samenleving.

   Ben benieuwd hoeveel moslima’s hem hier dankbaar voor zijn.

   1. Rechtsaf

    Monty vindt het verschrikkelijk dat er niet meer islam is in Nederland

    1. Sergeant Monty

     Hoe kom je daarbij?

     Ik schrijf alleen dat Wilders zich inzet voor de moslima’s.
     Wil hij ook meer islam in Nederland.

     Trouwens hoeveel islam bestaat er?

 2. Seneca

  dit was inderdaad bekend! echter in dit land zoekt men symbolen van hoop en als het even kan, wordt daar de eerste de beste moslim voor gebruikt. die bevolkingsgroep laat zich dat graag aanleunen en de stupide polder Nederlander (ik doel op die lieden die iets in de melk te brokkelen hebben en wilt deugen) gaat daar graag in mee. het ‘klootjesvolk’ weet al sinds jaar en dag, dat de heer Aboutaleb (pvda) een wolf in schaapskleren is. dat heeft hij – niet in deze bewoordingen- zelf verklaard toen hij gevraagd werd naar zijn huiselijke omstandigheden.

 3. Mar

  Zo zie je maar, ook al is een moslim uitstekend geïntegreerd dan nog vindt men een stok om mee te slaan.

  Als Shirin Musa eens buiten haar eigen kringetje kijkt, zal ze zien dat er nog genoeg Nederlandse mannen en vrouwen zijn binnen andere geloofskringen en niet geloofskringen, die niet progressief zijn.

  Ik krijg altijd de kriebels van fanatieke strijdsters voor vrouwenrechten. Ze dicteren net zo hard hoe iemand moet leven en zich gedragen en wat moet doen, als degenen waartegen zij menen te strijden.

  Feministes mogen echt bij mij een end uit de buurt blijven want ze zijn nog erger dan een dominante man. Eentje van de PvdA, ben even haar naam kwijt, heeft er ook zo’n handje van om te zeggen hoe vrouwen, getrouwd of ongetrouwd, zich moeten gedragen en wat ze moeten doen. Opzouten.

  1. Kretoloog

   Aboutaleb heeft in interview eens gezegd dat zijn dochters thuis niet meer welkom zijn als zij verkering krijgen met een niet-moslim. De man is een wolf in schaapskleren, op het schild gehesen door de linkse media.

   En wat doet Mar? Je raadt het al, die verkettert de boodschapper, in dit geval de dappere Shirin Musa.

   1. Ben Venuti

    Aboutaleb is moslim, Marokkaan en PVDA’er, drie keer zo fout als maar zijn kan dus.

   2. Sergeant Monty

    “dat zijn dochters thuis niet meer welkom zijn als zij verkering krijgen met een niet-moslim”

    Dat zal in meerdere huizen klinken, net als het omgekeerde dat veel dochters niet meer welkom zijn als ze met een moslim thuis komen.

    Of zou ik dit verkeerd hebben.

   3. Mar

    @Kretoloog

    Deze vrouw draagt nog wel een hoofddoek. Vindt u haar nog zo dapper?

  2. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, het huidige feminisme is doorgeradicaliseerd naar het extreme, maar iedereen is te politiek-correct om hierop te wijzen.

 4. kees cup

  Abu Talib
  Ja … PVDA

  Onder wiens burgemeesterschap de, door de kiezer tot grootste in de raad verkozen partij, uit het college van B&W gedrukt is. Een echte democraat uit een echte democratische partij.
  Ik ga maar even naar de WC.

 5. ikweetwatikwil

  Hij hoort daar niet te zitten als burgemeester met zijn 2 paspoorten. Als het er op aan komt kiest hij voor Marokko. Dat hebben die deug mensen niet door of vinden dat niet erg.

 6. RvdBe

  Aboutaleb is gewoon een trojan horse, het type moslim dat zich naar binnen glibbert en slijmt, als het moment daar is zal hij doen waar allah hem heeft voor voorbestemd.

 7. Meriadoc Brandebok

  Wat Musa zegt over Aboutaleb en vrouwen is pure onzin. Een snelle zoektocht op Google leert dat hij zich voor vrouwenrechten heeft uitgesproken:

  h**ps://www.ad.nl/rotterdam/aboutaleb-doet-oproep-we-moeten-geweld-tegen-vrouwen-indammen~ad25907d/

  “Het is lastig te begrijpen, maar voor sommige mannen is nee blijkbaar geen nee.’’

  En waarom moet “juist hij” zich uitspreken voor vrouwenrechten? Moeten burgemeesters zich opeens massaal gaan uitspreken voor vrouwenrechten? Wat is daarvan in vredesnaam het nut? De rechten liggen in de wet verankerd, zo lijkt me.

  Verder zegt Musa:

  “Hij is niet zo progressief als iedereen denkt. Elke moslim is een salafist? Nou, ik niet!”

  Deze conclusie kan zij aanvankelijk niet hardmaken, maar nu komt ze wel met een uitspraak van twee jaar geleden aan om haar beweringen te onderbouwen. De uitspraak is al genoeg besproken om te weten dat Musa deze uit het verband rukt.

  1. Seneca

   @brandebok
   blijkbaar weet u niet dat er een klein verschil aanwezig is tussen iets zeggen en iets doen. de heer Aboutaleb zegt veel dat in de deugende kringen bijzonder gewaardeerd wordt, maar waar zijn de acties die normaliter op een dergelijke uitspraak zouden moeten volgen?

   1. Meriadoc Brandebok

    @Seneca

    Welke acties verwacht u dat de heer Aboutaleb onderneemt?

    1. Seneca

     @brandebok
     wij hebben een spreekwoord: ‘een man, een man, een woord, een woord’. de heer Aboutaleb zegt dat hij een voorstander is van ‘vrouwenrechten’. hij ontzegt zijn dochters de toegang tot het ouderlijk huis, indien zij met een niet moslim thuiskomen. zijn dat de rechten van zijn dochters? in de Nederlandse taal staat het woord dochter voor vrouw. misschien was deze kleine nuance aan je aandacht ontsnapt.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Seneca

      Mij is niet bekend dat Aboutaleb zijn dochters de toegqnf het ouderlijk huis zou ontzeggen, indien deze met een niet-moslim zouden thuiskomen. Kun je een bron geven?

      Aboutaleb is geen radicale moslim. Hij is juist beveiligd tegen radicale moslims, omdat radicale moslims hem te gematigd vonden. Uitgerekend islamcritici zouden Aboutaleb als de bondgenoot kunnen zien tegen moslimextremisme.

 8. J.Rademaker

  Er kan volgens de Koran maar een geloof zijn de door Nederland gewenste nuanceringen zijn niet mogelijk.

 9. Heras

  Moslims zijn niet progressief. Ze zullen uiteindelijk altijd voor de islam kiezen.
  Dus, de uitspraak van Aboutaleb berust op waarheid. “Iedere moslim is salafist”.

 10. Jumping

  Deze door het Linkse Kartel voorgedragen Marokkaanse Burgemeester, is gewoon een moslim, afkomstig uit Marokko.

  Er bestaat geen halve of gematigde moslims.

  Een moslim is gewoon een moslim, zie de verklaringen van ISIS strijders

  1. Ron

   Kort gezegd is er dus geen moslim die deugd?

   1. RvdBe

    Een juiste contatering, de extreme moslim is het zichtbare topje van de ijsberg, de zwijgende massa die daaronder zit is het werkelijke gevaar, als de tijd rijp is wordt die massa opgeroepen uit hun holen te komen en zijn de rapen gaar.

 11. Stopperspil

  Aboutaleb heeft toen hij nog geen politicus was maar voorman van de islamitische organisatie Forum Ayaan Hirsi Ali zwaar beledigd. Hij vond dat ze als afvallige moslima niet mee mocht praten over het geloof. Hij heeft daar nimmer excuses voor gemaakt en zolang hij dit niet doet is hij volledig ongeloofwaardig als zogenaamd goed ingeburgerde Nederlander. Hij kan van mij de boom in.

  1. Mar

   @Stopperspil

   Weet u zeker dat het Aboutaleb was en niet een andere bekende Nederlander van Marokkaanse afkomst?

   “De uitzending van Rondom Tien op 12 september zou de geschiedenis ingaan als tumultueus. In het vuur van de discussie deed de ogenschijnlijk bedeesde Hirsi Ali een harde uitspraak over de islam. “Het is mijn geloof ook, en als ik dat achterlijk wil noemen, dan doe ik dat.”

   Haar opponenten, Mohammed Cheppih van de Moslim Wereld Liga en publicist Ali Eddaoudi, reageerden woedend.

   Eddaoudi beende boos de studie uit: hij vond dat Hirsi Ali als afvallige moslima geen recht van spreken meer had om de islam te bekritiseren.”

   1. Stopperspil

    @Mar. Het betreft een bijeenkomst op 23 september 2002 in het Amsterdamse Paradiso. Daar vernederde Aboutaleb Ayaan Hirsi Ali. De ruim aanwezige Marokkaanse jeugd gaf hem een daverend applaus. Zoek op internet naar: Hirsi Ali Aboutaleb en lees daar een verslag, nota bene uit de Volkskrant.

    1. Seneca

     @stopperspil
     +++++

    2. Mar

     @Stopperspil

     Toch een beetje anders dan u verwoordt.

     Gevonden:

     “‘Beroepsallochtoon’ Ahmed Aboutaleb verwoordt in een verbaal treffen met ‘beroepsprovocateur’ Theo van Gogh het algemeen gevoel in de zaal: ‘Eerst uit de groep stappen, roepen dat je ex-moslim bent, vervolgens stevig in het nest pissen en ook nog verwachten dat je als gesprekspartner volledig wordt geaccepteerd.'”

     Voor het nette om een beeld te krijgen van de omstandigheden, lees het artikel zelf:

     h**ps://www.vo*lkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-moslim-die-in-het-nest-pist-ligt-eruit~b761fd0e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

     1. Stopperspil

      @Mezzadra. Aboutaleb vond dus samen met zijn Marokkaanse aanhang dat Ayaan Hirsi Ali niet meer mocht meepraten over “zijn” geloof. Dat heeft hij toch gezegd, of niet soms.

     2. Mar

      Nee Stopperspil, niet met die woorden. Dat was die andere.

     3. Stopperspil

      @Mezzadra. Dus hij heeft alleen maar andere mensen geciteerd. En hij was het daar niet mee eens? Had hij dat even moeten zeggen. Of was het applaus van de Marokkaanse jongeren hem naar het hoofd gestegen.

 12. Vrijedenkert

  Shirin Musa is een liberale feministe die strijd voor de individuele rechten van vrouwen en de strenge regels van de Islam niet aan anderen of de maatschappij wil opdringen maar is tegelijkertijd ook een conservatief ingestelde moslima die zelf bedekkende kleding en hoofddoek wenst te dragen…
  Zij mag dan op enkele punten wel liberaal en vooruitstrefend worden genoemd maar is op andere punten net zo traditioneel ingesteld als Aboutaleb zelf.

 13. Rechtsaf

  Dé islam is een satanische ideologie.

  1. Politiek Profeet

   En die abu taleb is een slaaf van de islam en de duivel, laat je niks wijsmaken over zijn rol als burgerpappa in rotterdam
   Het is een getto aldaar en onleefbaar geworden, islam rukt in de wijken op.
   Hoezo doet abu het goed?…ja rotterdam verislamiseren, dat lukt hem goed…
   En wat urk, staphorst betreft….ja daar wonen nog genoeg achterlijke gristenen die ook niet vies zijn van een potje incest en inteelt, lijkt het koninklijk huis wel…dus even pas op de plaats….islam,gristenen en koninklijk huis dus vijanden van een vrij en echt democratisch nederland.

   1. Rechtsaf

    Politieke profeten zijn ook smeerlappen net als kleurloze 🙂

 14. Kleurloze Politiek

  Man man man… Wat zijn jullie een stel hypocrieten hier zeg..
  Alsof jullie wel staan te wachten op een schoon zoon of schoon dochter met islamitische achtergrond..
  Sterker nog in sommige kringen uit de bijbelgordel zoals Staphorst Urk Barneveld Volendam Woerden mogen de kinderen alleen uit de zelfde kerk hun partner kiezen dus laten we asjeblieft niet hypocriet gaan lopen doen..
  Een oud klasgenoot uit Hoofddorp heeft jarenlang te vergeefs een pandje in Volendam geprobeerd te krijgen nou mooi niet dat hij daar tussen kwam.. en dat als oer Hollandse jonge..
  Kun je na gaan als je als oer Hollandse burger niet ééns vrij bent om je overal te kunnen huisvesten omdat je niet van het zelfde kerk stroom bent.
  Echt walgelijk dat mensen wel tolerantie eisen van andere maar zelf zijn ze zo intolerant als het maar kan.
  Maar ik heb slecht nieuws voor dat soort mensen want hij heeft zijn twee termijnen als burgemeester voortreffelijk gedaan en gaat nu voor het derde termijn..

 15. Jumping

  Aboutaleb is de persoon, die op 21 Februari 2016, honderden supporters incl kinderen liet op pakken, bij de ludieke verhuisdozen actie rondom de kuip, een schandalige actie van deze personage met twee paspoorten.

  De vlaggen zwaaiende Turken, op de rijbaan van de Erasmusbrug, liet hij in de zelfde periode ongemoeid.

 16. Veteraan

  Tja, oud nieuws.
  Je hebt slechtere maar ook betere.
  Alleen niet op deze site.

 17. Jantje

  Als je Mohamed, een massa moordenaar, roverhoofdman, jaloerse egoïst, narcis, mafiahoofdman, op zijn woord geloofd, dan zit er sowieso een steekje bij je los.
  Verder is geloven met een mes op je keel, natuurlijk niet echt geloven.

 18. Rud56

  Tja, is Achmed een wolf in schaapskleren?
  Hij is een praktiserende moslim, zo mogen zijn dochters alléén met een moslim thuiskomen. Is dus wel privé en achter zijn voordeur.
  Maar hoe staat hij erin als het om het algemeen belang gaat, kiest hij dan voor de niet-gelovige of voor de moslim?
  Ooit komen we daar achter!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.