Cadeautje van Ongehoord Nederland voor partijkartel: Karskens wil van NPO officiële staatspropagandazender maken

Arnold Karskens, voorzitter van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland, heeft een heel groot cadeau voor de gevestigde politieke orde van Nederland. Want als het aan de ON!-voorman ligt, krijgen zij de macht om de hoofdredacteur van de NOS te ontslaan als zijn nieuws niet “onafhankelijk” genoeg is.

Enkele weken geleden stormde hoofddekselguru Arnold Karskens samen met rassenhater Joost Niemöller het Nederlandse medialandschap op: ze wilden een nieuwe omroep oprichten. Want in Nederland zijn er allerlei lui ‘ongehoord’ en die verdienen ook een plekje in het publieke bestel. De boel moet opengebroken en evenwichtiger gebracht worden, aldus Karskens. En om dan te doen… moet de NOS afhankelijker worden van het geluid dat de Nederlandse regering graag wil horen. Dat zegt hij tegen EenVandaag:

“De oprichter van de omroep Ongehoord Nederland vindt daarom dat de NOS haar taak slecht uitvoert, en dat moet volgens hem leiden tot het ontslag van de hoofdredacteur.

“Als een burgemeester niet functioneert, vliegt hij er ook uit. De NOS wordt uit de algemene middelen betaald, dus waarom zou de minister de hoofdredacteur niet kunnen ontslaan?”, vraagt hij zich hardop af in gesprek met EenVandaag.”

Kortom: de regering gaat straks rechtstreeks over het nieuws bij de publieke omroep, als het aan Karskens ligt. Zie je die glinstering al in de oogjes van Rob Jetten, Mark Rutte, Sigrid Kaag en Jesse Klaver bij die bewering? Precies: ik ook. Zij zouden het wel mooi vinden als de NOS officieel aan te pakken viel als zij verhalen vertellen die de regering niet helemaal bevalt.

Misschien moet Arnold Karskens het in het vervolg toch maar houden bij het zijn van een expert op het gebied van hoedjes. Daar heeft hij duidelijk veel meer kaas van gegeten dan van de wijze waarop macht en valse pretenties journalistiek kunnen ombuigen naar regelrechte staatspropaganda. Want dat is wel waar de plannen van ON! toe zullen leiden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren.

  1. Annoying Orange

   En Beukman.

   1. Jozias Visser

    Beukman, dat zeker.

 2. EU kok

  Een omroep om vol trots lid en sponsor van te zijn.
  Maar hoe zit het nu met de mening van die ongehoorde hoofdredacteur?

  1. EU kok

   PS
   Hebben de hoofdpromotors Wilders en Baudet al gereageerd?

 3. Barbera

  enorme verhoging AOW 2020, je hoort niemand

  1. Buzz68

   En wie mag dat betalen? Is wel makkelijk mooi weer spelen met andermans geld.

   1. Ron

    En jij weigert die WAO dadelijk?
    Jij weigert elk sociaal vangnet en gaat daar geen gebruik van maken?

    1. Ron

     Excuus AOW

     1. Buzz68

      Heel veel werkende vooral jongeren staan al jaaaaaren stil en ouderen en (semi) ambtenaren krijgen continue verhogingen en hebben het -als ik zo om me heen kijk -door de bank genomen niet slecht hoor -en veelal zo lui als dikke poep.

    2. Buzz68

     In welke tijd leeft u. WAO nu IVA is voor nagenoeg niemand meer weggelegd. Je bent volgens UWV altijd wel geschikt om IETS te doen. Je wordt dus nooit meer volledig afgekeurd.

     1. weer opnieuw

      er staat een correctie !!!!!!!!!!!!

 4. Beukman

  Iemand zal de regering dus moeten gaan adviseren over de mate van objectiviteit van de NPO.
  Driemaal raden wie Arnold Karskens daarvoor in gedachten heeft: Arnold Karskens.

  Aan de reactie van NPO valt niets meer toe te voegen:

  Het is verbijsterend dat een journalist pleit voor het afschaffen van de journalistieke onafhankelijkheid, door de positie van de hoofdredacteur van de NOS afhankelijk te maken van de politiek.

  1. merlot

   Dat de stijf links gekleurde NOS (die geacht wordt neutraal te zijn) zich durft te verschuilen achter “journalistieke onafhankelijkheid” is een gotspe.

   Maar Beukman gaat er hélemaal in mee.

   Ik had niets anders van hem verwacht.

   Een oplettende lezer kan hieruit wel opmaken wat de mening van Beukman waard is. Niets meer dan die van elke andere willekeurige linkse meeloper.

   1. Rammelstein

    Merlotteke is de holmaat van Beukman en hij mist Wesly vreeselijk.

    DDS schoon!

    1. Bosche draak

     Zwets niet zo dom A.U.B
     Meningen van een rammelbak hebben we hier al genoeg dus meer op de inhoud graag….

 5. Bockbeer

  NPO 1 voor links, NPO 2 voor rechts, NPO 3 afschaffen.

 6. C.A.Barstow

  NPO en NOS zijn natuurlijk allang niet onafhankelijk meer,
  het publieke bestel is verworden tot een door vervloekt links volledig verpeste staats roeptoeter.
  afschaffen dus!

  Stem FvD/PVV.

 7. Mar

  Vanavond Thierry Baudet gezien bij Een Vandaag?

  Wat een jankert. Iemand uit het publiek, die er ruiterlijk voor uitkomt FvD gestemd te hebben, maar aangeeft dat hij de toespraak een beetje te vond en dat dat voor hem niet hoeft.

  Onderwijl zit Baudet al weer theatraal te doen en gaat daarna los over framing door de NPO. Daarna kon hij geen voorbeeld noemen van iets wat hij achteraf gezien niet goed heeft gedaan.

  Een treurig optreden, moet hij vooral vaker doen. Over elitair gesproken.

  1. Rammstein

   Mar, je hebt een hekel aan Baudet en beseft toch dat je daardoor bevooroordeeld bent?

   1. Beukman

    Ik mag die Baudet ergens wel, al was het maar omdat hij een laat 19e-eeuwse Érard op waarde weet te schatten. Toch viel mij precies hetzelfde op. Op zich niets nieuws. Het is immers bekend dat onze grachtengordelboy niet om kan gaan met kritiek.

    Overigens, @Rammstein, aan welke politici heb jij allemaal een hekel?

    1. Rammstein

     Met Baudet heb ik helemaal niks: hij is een visieloze, narcistische lichtgewicht en comediant. God behoede ons voor een Baudet als premier of minister. Hij kan niet tippen aan een zwaargewicht als Wilders.

     Van de overige politici heb ik geen al te hoge pet op. Degenen die waardering verdienen, verpesten dat weer door gehoorzaam mee te lopen in de kadaverdiscipline van de partij/het regeerakkoord (Pieter Omtzigt).

     1. Beukman

      Dus @Rammstein, we mogen van jou ook een flinke portie vooroordelen verwachten over uiteenlopende politici, met uitzondering van Wilders?

     2. Rammstein

      Ik ben me bewust van mijn vooroordelen Beukman. Dat is het hele verschil.

     3. Lefty

      @Rammsstein: Wilders kent zijn dossiers en is politiek inhoudelijk een veel meer ervaren politicus, hij was lid van de VVD. Baudet kan zich daar een spreekwoordelijke punt aan zuigen. Ik denk wel dat Wilders’ politieke agenda onderhand te eenzijdig is om kans te maken als minister of zelfs minister president te functioneren. In mijn optiek te veel geradicaliseerd en te inconsquent mbt stemgedrag versus partijprogramma.

     4. Rammstein

      Lefty, ik ben het met je eens dat Wilders politieke agenda ondertussen wel erg eenzijdig is geworden. Hoewel hij met die eenzijdige punten scoort en er gelijk in heeft, is er natuurlijk meer dan alleen de islam en immigratie.

      Ik vind het ook tijd dat hij zijn onderwerpkeuze, presentatie en communicatie breder maakt, wil hij ergens komen. Ik zie bij Wilders wel vastberadenheid, maar te weinig vernieuwing en visie.

   2. Lefty

    Hier past wel enige relativering: Lodewijk Asscher, Dijkhof en Jetten werden ook aangesproken op hun politieke fouten en gaven gewoon antwoord en geven hun tekortkomingen toe zonder over de framing van de NPO te klagen. Baudet zegt geen politieke fouten te maken en begint meteen te klagen over de framing van de NPO die hem die hem niet bevalt. Tot een inhoudelijk gesprek kwam het niet. Hij speelde wel een beetje de vermoorde onschuld (vond ik) en vermeed op die manier elke politieke inhoud.

 8. Heras

  Ik snap de achterliggende gedachte van Karskens wel, maar wie garandeert de kijkers dat de regering onafhankelijk is. De huidige regering zal de Nos geen strobreed in de weg leggen. Want de Nos is de spreekbuis van de regering.
  Wat ON beter kan doen, is via juridische weg , of wetgeving, een plekje proberen te veroveren bij de Nos.

  1. EU kok

   Quote : Ik snap de achterliggende gedachte van Karskens wel, maar wie garandeert de kijkers dat de regering onafhankelijk is.
   .
   Krijg het idee dat u Karstens juist niet snapt.
   Hij wil geen onafhankelijke maar een staatsverheerlijkende NPO.

   1. Abraham50

    Je hebt het niet goed begrepen.

    1. Jozias Visser

     EU kok?

     1. Annoying Orange

      Beukman!

 9. merlot

  Karskens heeft een punt: De NOS heeft (in tegenstelling tot de ledenomroepen) expliciet de taak om neutraal te zijn.

  Karskens heeft een zwartboek samengesteld waaruit blijkt dat de NOS dat beslist NIET is. Dat ben ik met hem eens maar de oplossing is niet om de politiek rechtstreekse invloed op ontslag of benoeming van hoofdredacteuren te laten uitoefenen. Dat past niet in een democratie.

  Dat is dus niet de oplossing.

  Wat wel een oplossing is? De stekker uit die hele klote-NOS trekken want het is een links kankergezwel van de directeur (m/v) tot aan de receptioniste (m/v).

 10. Jack Flash

  Quote “de boel moet opengebroken worden en evenwichtiger gebracht worden”
  Staatspropaganda predikt altijd de opinie van de regering mijns inziens.

  1. merlot

   “Staatspropaganda predikt altijd de opinie van de regering mijns inziens.”

   In dictaturen zeker, maar in West-Europa (Nederland is daar geen uitzondering op) is geen sprake van StaatsTV, ook al wordt het soms zo genoemd.

   Er is iets anders aan de hand. En dat is misschien nog wel veel verontrustender dan StaatsTV.

   Vanaf de jaren 70 is West-Europa stilaan verlinkst en linksen hebben zich meester gemaakt van bijna alle instituties en zeker van de TV. Het is een sluipend proces geweest, niet van bovenaf geregisseerd maar spontaan. Je zag de verlinksing vooral goed bij de christelijke omroepen, eerst VPRO, later KRO en NCRV en nu zelfs ook bij de EO. Eerst werden de actualiteitenrubrieken steeds linkser met zeer linkse presentatoren (denk met name aan Brandpunt) en vervolgens kwamen er andere linkse programma’s. Ook op de radio.

   En zoals dat in alle linkse bolwerken gaat: nieuw personeel wordt gescreend op hun politieke voorkeur. Van de koffiejuffrouw tot de directeur. En zo kleurde Hilversum van lieverlee bloedrood. Ook de (in naam) neutrale NOS ontkwam hier niet aan.

   Uiteraard waren de linkse partijen hier zeer content mee. Het was voor hen een geschenk uit de hemel!

   De traditioneel rechtse partijen, met name de VVD, zagen die ontwikkeling met lede ogen aan. De AVRO was ooit rechts, maar is verworden tot een a-politieke omroep en dus had de VVD geen spreekbuis meer in Hilversum.

   Dat is in mijn ogen een belangrijke reden waarom de VVD naar links is opgeschoven: onder druk van het medialandschap dus!

   Dat is ook de reden waarom de VVD tegenwoordig welwillend wordt benaderd door de media. Zolang Rutte braaf linkse agenda’s uitvoert krijgt hij schouderklopjes van de media (en van de linkse trollen alhier).

   Als je onder het linkse juk uit wil komen dan moet je beginnen met de media uit de klauwen van links te halen.

   1. EU kok

    Het is nog veel erger dan u hier weergeeft.
    In alle auto’s zit het stuur links.
    Velen dragen hun trouwring links.
    Een verwijzing op internet noemen we links.
    Er is geen ontkomen meer aan, overal zit de vijand.

    1. Annoying Orange

     Beukman!

    2. Lefty

     Zo simpel is het. En er zit nog altijd een uitknop op de TV, of ga lekker Netflixen. Het eerste geklaag “er is niks op de tv” dateert inmiddels uit 1962.

     1. EU kok

      Verhip, de aan/uit knop zit ook al links.

     2. Jozias Visser

      eu cock

  2. Annoying Orange

   Beukman!

 11. Abraham50

  Arnold Karskens is een held, verkeerde introductie om hem hoofddekselguru te noemen.
  Zijn punt begrip ik, alleen is er geen onafhankelijke commissie om dit objectief te beoordelingen.

  1. Annoying Orange

   Beukman!

 12. Lex

  Arnold Karskens heeft gewoon groot gelijk.

  Het functioneert niet goed bij de NPO daar zijn ook al diverse media debatten over gehouden waar Martin Bosma al diverse maal heeft aangedrongen op handhaving van de media wet wat dus nooit gebeurt.

  diversiteit dat woord dat kennen ze niet bij de NPO, Eerlijke berichtgeving hoef je ook niet te verwachten ze verdraaien het maar al te vaak.

  De NPO is gewoon een links propaganda feest je. Ik heb net ook naar Eenvandaag gekeken en werd kotsmisselijk snel weer weggeklikt.

  Ongehoord Nederland heeft nog 500 leden nodig die halen ze makkelijk ondanks al die linkse modder die over hen word uitgestort.

  Ik Vind dat Ongehoord Nederland heel hard nodig is.

  1. merlot

   “De NPO is gewoon een links propaganda feestje.”

   Klopt als een zwerende vinger. De enige oplossing zou zijn om de stekker er uit te trekken want het is zó gekleurd dat het niet meer te repareren is. Laat de TV maar aan de commerciëlen over.

   Maar dat zal niet gebeuren want de politiek en de NPO zijn teveel met elkaar vergroeid geraakt. Dat deze situatie zeer schadelijk is en een democratie onwaardig zal je het kartel niet horen zeggen.

   Dat hoor je alleen van partijen die geen deel uitmaken van het kartel, in casu PVV en FvD.

 13. Lex

  Wow wat linkse NPO aanhangers hier zeg.

  Precies van personen waar je niets anders van kunt verwachten.

  1. EU kok

   Vindt u dat een ieder met een andere mening dan de uwe automatisch links is?

   1. Jozias Visser

    EU kok, zuigen is geen mening

    1. EU kok

     Lugar, heel duidelijk lugar.
     DDS Lugarvrij.
     Kom op mensen, we kunnen het!

     1. Bosche draak

      Houd je waffel zuigend stuk verdriet!

    2. Jozias Visser

     EU kok?

     1. Rammelstein

      Beukman!

     2. Jozias Visser

      En EU kok?

 14. cmsuijkerbuijk

  Ik zie meer in de verplichting om bij een, meestal politiek, onderwerp, altijd voor én tegenstanders in gelijke mate qua tijd en perso(o)n(en) (bij voorkeur apart), aan het woord te laten en niet de eenzijdige berichtgeving zoals nu het geval is, waarbij óf (voornamelijk) links alleen het woord mag doen, óf waarbij (voornamelijk) rechts zodanig weinig tijd voor repliek krijgt, dat het de moeite niet waard is, of het standpunt niet voldoende over het voetlicht komt. Mensen kunnen dan zélf uitmaken wat zij wel of niet als waar of betrouwbaar willen achten. Zo wordt in feite de NOS gedwóngen om onpartijdig te zijn, op straffe van bijvoorbeeld een (flinke) boete.

 15. opabakema

  Het is hier duidelijk dat Timmetje duidelijk praat hoe de wind waait .
  Op het moment van oprichten zijn er geen betere te vinden als Karskens en Niemoller . Nu ineens kan de hoofddekselguru zich beter gaan bezig houden met hoedjes en is de andere een rassenhater .
  Netjes hoor Tim .
  Af en toe roep je de twijfels bij me op .

  1. Lex

   Tim is zo nu en dan ook tegen de rechtse partijen als PVV en FVD hij kan de afkeer over deze twee partijen niet altijd verbergen en doet af en toe opvallende uitspraken.

   Het lijkt wel of Tim ook steeds meer linkse trekjes krijgt.

 16. Piet Klein

  Een minister is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld een goede aanbesteding van publieke werken, moet er een nieuwe brug gebouwd worden dan moet de minister er op toe zien dat procedure juist verloopt. Zou de minister invloed uitoefenen zodat de aanbesteding bij een familielid terecht komt dan is er belangverstrengeling en maakt de minister misbruik van zijn positie. Is de minister verantwoordelijk voor het openbaar ministerie dan moet zorgen dat het openbaar ministerie vervolging inzet daar waar vervolging noodzakelijk is. Hij gebruik zijn positie om een tegenstander het leven lastig te maken dan maakt hij misbruik van zijn positie. Is een minister verantwoordelijk voor de staats media dan moet hij o.a. zorgen dat er evenwichtige nieuwsberichtgeving is. Blijkt hij toe te staan dat de media voor zijn parochie predikt dan moet hij (of zij) in grijpen. Het is ondubbelzinnig vastgesteld dat de NPO gekleurde berichtgeving presenteert in het belang van de zittende coalitie. En of dit nu het initiatief is van de media zelf waarbij minister niet ingrijpt of dat dit gebeurt onder invloed van de minister doet niet ter zake. De minister moet ingrijpen. Maar de media zijn een essentieel instrument in het verwerven van stemmen. Het ingrijpen door de minister kan dan betekenen dat de minister zijn eigen graf graaft. Om de minister uit deze gewetensnood te verlossen zou er een wet kunnen worden aangenomen waarbij de hoofdredacteur van de staatsomroep kan worden weggestuurd als ten minste (slechts) 30% van de Tweede Kamer vindt dat de redacteur moet worden weggestuurd. Karskens wegzetten als een mutsenspecialist is een diskwalificatie van Tim. Karskens heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de onafhankelijke journalistiek. Dat hij nu de falende NPO publiekelijk ter discussie stelt is sterk. Of nu het beste voorstel presenteert kan debat vragen. Iedere enigszins onafhankelijke journalist moet door hebben dat Karskens een terecht punt maakt. Dit ontkennen is een diskwalificatie van Tim

 17. Henk Albarda

  Wordt DDS bang voor ON? Probeert ON lezers cq donateurs die ook op DDS komen af te schrikken lid te worden van ON?
  Zou ik nog wat andere media volgen, dan weet je hoe groot het enthousiasme voor ON is. De kans dat ON eind januari 2020 de 50.000 leden bereikt is vrij reeeel om het mild uit te drukken. Daarna op naar de 100.000 leden!

 18. wietordok

  Verschijnen ze nu op de televisie vanaf Jan. 2020, of Jan. 2021.

  5,72 euros maal 50.000 = 286.000 Euros.

  Volgend jaar weer.

  Leuk verdien model, met als motto tegenlicht op de heersende dictatuur.

  Zijn ze met drie, daar bij Ongehoord Nederland.

  1. weer opnieuw

   verdienmodel ?????

   🙂 🙂 🙂

   1. Lex

    Als we iets in de journalistiek willen veranderen dan kost dat geld, ik heb die €5,72 er graag voor over.

    Het is nog niet duidelijk of de mensen voordat Ongehoord Nederland is opgericht opnieuw moeten betalen.

    Het zou wel mooi zijn als hier duidelijkheid over komt.

    Dan nog betaal ik graag normaals €5,72 als er een ander tijdperk aanbreekt en invloed binnen de door en door verrotte leugenachtige NPO.

  2. Rechtsaf

   Waarom horen we harddruksdok niet over Mathijs van Nieuwkerk? die verdiend in z’n eentje een half miljoen..

   1. wietordok

    U vergist zich linksaan.

    Ik kijk géén télevisie, ik woon niet in Nederland.

    Arnold vertelde bij de KRO dat hij mij kende.
    Leugenaar.

    Mathijs, ken ik niet. Heeft hij ooit over mij gesproken?

    Jullie betalen Mathijs, ik niet.

 19. R. Echts

  Tja de NPO staat gewoon voor Nederlandse politieke omroep, niks neutraals meer aan.

  Overwegend links georiënteerd onzin uitkramen is wat ze doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.