D66-leider Rob Jetten zet roze bril op en jubelt over de integratie: ‘Het gaat goed!’

Op het randje van 2019 voelde D66-voorman Rob Jetten toch nog de behoefte om nog even flink uit te halen naar z’n collega’s op de rechterflank van de Nederlandse politiek. Hij noemt ze niet bij naam, maar zet ze weg als “politici die mensen op basis van hun afkomst in de hoek zetten”, en heeft daarom een advies voor ze “open in 2020 de ogen!”

Was het eerder dit jaar nog groot nieuws dat D66-leider Rob Jetten zijn bril afzette, omdat hij z’n ogen had laten laseren, is het in het puntje van 2019 ineens opmerkelijk dat hij een flitsende roze bril heeft opgezet. Voor 2020 ziet de sociaal-liberaal het allemaal ontzettend rooskleurig in, zo vernemen we van hem. In De Volkskrant schreef hij een stuk waarin de integratie van nieuwkomers in Nederland domweg wordt bewierookt: “Met de integratie ging het dit jaar uitstekend,” aldus Jetten en zijn fractiegenoot Jan Paternotte.

Op Twitter deed Jetten daar nog een schepje bovenop, inclusief venijnige uithaal naar Geert Wilders en Thierry Baudet, al deed de D66-man moeite om dit tweetal niet bij hun naam te noemen. Hij schreef:

“Als we naar de cijfers kijken gaat het goed met onze integratie. Toch zijn Nederlanders met een migratieachtergrond voor veel politici de kop van jut.

Aan al die politici die mensen op basis van hun afkomst in de hoek zetten: open in 2020 de ogen!”

De opmerkingen van Jetten krijgen bijval vanuit linkse partijen. Corinne Ellemeet, GroenLinks-Kamerlid, noemt het Volkskrant-artikel een “goed stuk,” maar PVV-Statenlid René Dercksen vond dat de D66’er zich niet aan de werkelijkheid had gehouden. “Groeten, de feiten,” schreef hij bij een link naar een artikel waarin beschreven wordt dat de bijstandsuitkering steeds meer een “allochtonenuitkering” aan het worden is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Jumping

  Al doet deze Jetten een Zoro masker op, het blijft een eikel.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Tony Faas

  Na vijf jaar krijgt een ‘vluchteling’ automatisch een verblijfsstatus. Wil je dat de grenzeloze immigratie wordt aangepakt, stem dan FvD.

  1. weer opnieuw

   beter PVV , draait niet zo snel als Baudet

  2. DidiMadloba

   NEE dan moet je wel erkend zijn als vluchteling.

 3. Michael

  Als je de moeite neemt om Jette’s stuk te lezen, zie je dat hij gelijk heeft, en met indrukwekkende cijfers zijn betoog onderbouwt. Die PVVer slaat dan hilarisch de plank mis met zijn “dag, feiten”.

  Maar goed, Jette heeft ook gelijk dat partijen als de PVV en FVD electoraal belang hebben bij het uitvergroten en in stand houden van spanningen op cultureel gebied. Die houden niet van goed nieuws berichten over integratie, want daar gaat hun verhaal. Het probleem is dat juist altijd alleen maar die focus op negatieve berichtgeving, en elk positief bericht teniet doen, een selffulfilling profecy is. Dus ook logisch dat die rechtse partijen daarop hameren. Het benadrukt de problemen niet alleen, het houdt ze in stand en maakt ze groter.

  1. Henk Albarda

   En als jij, Michael, de moeite neemt alle ‘schrik’ reacties van robo jetten te lezen van 2019, dan lees je dat robo jetten in moslim wijken NIET met zijn vriendje hand in hand over straat kan. JIJ, Michael, bent kennellijk hard anti-homo? Graag je reactie?

   1. Top

    Een reactie? Van een flapdrol, die waarschijnlijk niets bijdraagt aan de maatschappij? Kom op zeg!

  2. Vit

   In criminaliteit blijven allochtonen inderdaad niet achter qua integratie, sterker nog ze hebben er een eigen tv programma voor.

  3. henkie

   List, leugen en bedrog zijn de nieuwe normen en waarden in Nederland. De leugen krijgt het podium, niemand die de waarheid aan het voetlicht wil/kan brengen.

   Als je vind dat er iets moet veranderen, dan moet je buiten DDS mensen proberen te overtuigen.

   Hoe groot is het podium hier bij DDS? 10000 mensen? De trollen die hier opereren, betaald of onbetaald, proberen ons hier gevangen te houden in de ilusie dat ons geluid alhier iets uithaalt.

   Nee, we moeten op straat, op het werk, in de kroeg, bij familie en vrienden ons geluid laten horen, maar ons niet laten provoceren, zodat ze ons niet direkt stil krijgen met racist en hitler en nazi.

   De kern van het verhaal is dat de democratie al 45 jaar is begraven door politiek correctheid, censuur en een geheim agenda van internationale groepen/organisaties en gevestigde orde/partijkartel. Het huidige partijkartel laat zien dat er niets meer te kiezen is.

   Stem PVV, FvD of als je niet anders kan SP, de enige alternatieven.

 4. Tony Faas

  Ik kijk nu naar Jensen #76, we gaan keihard de goede kant op!

 5. Michael

  Ook tekenend dat Tim helemaal niet op de inhoud ingaat, maar vooral de ad hominem kant op gaat. Vaak een teken aan de wand dat de persoon in kwestie eigenlijk een sterk onderbouwd verhaal heeft.

  1. Bosche draak

   Je kan nog zo staan zwetsen in de ruimte, feit blijft dat het overgrote deel van de criminaliteit alsmede het overgebruik van bijstand niet op de rekening van de autochtone bevolking komt te staan.

   Dat je het zo loopt te vertroebelen is schandelijk stookgedrag

   1. henkie

    Zo is het, en bovendien is de massa immigratie ons door antidemocratische methoden, list leugen en bedrog, 45 jaar liegen en bedriegen door het establishment/partijkartel door de strot geduwd.

    En ze gaan door met hun geheime plannen onze landen op te heffen!

    Breng ze een halt toe!

  2. Rechtsaf

   micheal voegt inhoudelijk ook niets toe verder natuurlijk.

   Integratie mislukt voor ruim 80%

 6. Henk Albarda

  Jetten, de teflon pop, die nooit iets anders heeft gedaan dan andere meningen haatzaaiend wegzetten als ‘nazis’, AH aanhangers, racisten, en zelf harstochtelijk discrimineert, haatzaait etc.
  Fijn he robot jetten, dat jij al ervaren hebt, dat je met name in moslim wijken in Nederland niet met je vriendje hand in hand kunt lopen, want ook jij moest publiekelijk toegeven dat je dan uitgescholden wordt. Geldt nog veel sterker voor je mede homos, die daarom heel stilletjes de een na de ander, overstappen naar FvD, de door jouw zo verfoeide WELdenkenden…..
  En Michael, met een inhoudsloso lulverhaal over de ‘goede integratie’ maak je van de Mocromaffia (die ‘goed’ geintergreerde Marokkanen???) ook geen lieverdjes, of zijn dat je vriendjes.

 7. Heras

  Jetten is een leugenaar. Heel veel binnenkomers werken niet, zijn niet opgeleid, verdwijnen in de criminaliteit. Ons land wordt al jaren overwoekert door geweld.
  De cijfers mogen niet gepubliceerd worden want stel je voor dat de mensen zullen merken dat integratie mislukt is
  Maar ondanks zijn mooie praatjes, kunnen Nederlanders zelf zien en bepalen hoe het gaat.

  Terecht dat d66 zetels verloren hebben. En dat het verlies nog door mag gaan.

 8. Bullshit15

  Ze blijven maar keihard liegen die gasten houden niet op gewoon om te kotsen kijk naar de laatste aflevering jensen.nl dan gaan je ogen open zo niet dan ben je niet meer te redden dus ga eerst kijken dan moggen jullie linkse ratten verder schreeuwen

 9. Pescador

  Ha ha, nog wat meer moslims binnen laten en dan is het gauw gebeurd met jetten , want moslims en homo ´s gaan nu een keer niet samen. Daar had die sukkel nog niet over na gedacht.

 10. Rechtsaf

  Jetten ziet al die grote Afrikaanse mannen natuurlijk wel zitten..

  Integratie van allochtonen verloopt desastreus in Nederland, ZIJ passen zich moeilijk aan, in het begin doen ze hun best omdat ze verder niemand hebben maar uiteindelijk verliest de vos zijn haren maar niet zijn streken (cultuur)

 11. Heras

  Dat de PVV en FVD mogen doorgroeien .
  R. Jensen heeft interviews opgenomen.
  Gister een interview gehoord van Dries van Langehove. Wat een intelligente jongeman zeg. Net zo veelbelovend als Thierry Baudet.

 12. C.A.Barstow

  Laat hem met zijn kontenbonk vriendje eens door een moslim wijk lopen,
  dan wil ik die verachtelijke linkse weg kijker nog wel eens een keer horen.

  Stem
  FvD/PVV.

 13. Cootje

  Bij scholen verkiezingen winnen Wilders en baudet glansrijk dus de toekomst ziet er goed uit , en weg kijken heeft geen zin er is een duidelijke zuivere tweedeling in Nederland . En de Afrikaans getinte bewoner speelt daar in de hoofdrol en dat is geen positieve

 14. Kretoloog

  Laat Rob Jetten aub partijleider worden. Dan blijft D’66 wel klein (max. 10 zetels of zo).

 15. jan1

  Neem een lege wijnkaraf en doe alsof je een glas bijvult?
  Vertel dan de zaal dat dit droge witte wijn is en er zullen er zijn die het geloven.
  Of verdun de wijn zo vaak en je zegt, dit komt zo van de Franse velden.
  Er zullen er zijn die dit geloven.
  Vermeng een volk zo en stel een vraag en je krijgt een antwoord die je bevalt!
  Maar? deze vraag? en het antwoord? zal zeker anders zijn dan wanneer je een vraag aan een homogene groep stelt.
  Neem de uitkomst van de belastingverhoging gister bij nieuws uur?
  Er verandert niets aan koopgedrag bij de consument?(goed nieuws voor de Groot Hij krijgt zijn 500Euro)
  Maar stel diezelfde vraag in de buurt van een voedselbank?
  Ik meen dat, dat gebeurde in Duitsland 2 jaar geleden? Een rel vanjewelste!!!
  !66 met zijn jaknikkers in dit kabinet! zijn net zo gevaarlijk bezig als toen bij onze buren in de vorige eeuw!!!!!!!
  Geschiedenis vertellers verwijten de gebeurtenissen van de vorige eeuw graag aan de selectieve berichtgeving van bepaalde partijen!
  De tijd is gekomen van kijk! luister!en huiver!
  Voor honden wordt de eu paspoort al een plicht!

 16. yellow thread street

  Robbie zag al niet zo scherp, maar sinds hij zijn ogen heeft laten laseren is zijn zicht zelfs verder vertroebeld.
  Kijk maar eens rond op straat, de meeste gelukszoekers spreken nog geen woord Nederlands, ze jatten als raven, ze pikken onze huizen in, ze leven op onze kosten, ze scoren hoge criminaliteitscijfers, en op school haken ze juist snel af.
  Echt werken zullen ze nooit gaan doen, dit zit nu éénmaal niet in hun genen.

 17. marco kruidenberg

  Dwaallicht

 18. Bullshit15

  D66 op naar nul zetels

 19. weer opnieuw

  Deze mafklapper moet eerst goed afgetuigd worden om zijn geaardheid door wat islamitisch geweld alvorens zijn ogen open gaan ! Wat een randdebiel.

  stem sociaal , stem PVV

  1. DidiMadloba

   U wilt deze moslimvriend met islamitische methoden aanpakken?

 20. AS210854

  Misschien dat jetten vannacht is zijn kop is in het hol van huppeldepupje stopt, wat hij dan ziet is hoe het met Nederland staat.

 21. Roughwood

  In de elitaire hoge ivoren torenbubbel van de NL’se deugpolitici zal dat ongetwijfeld het geval zijn. Nooit zelf met de poten in de klei gestaan, nooit iets gepresteerd, dus nul tot nihil ervaring, maar wel u en mij doorlopend besodemieteren, al drammend hun mening opdringen en met een hooghartig moralistisch opgeheven vingertje de les lezen. Afserveren die hap in 2021!

 22. Tman

  “open in 2020 de ogen!”
  Zie en ervaar hoe ongeschoolde, onwerkwillige vreemdelingen en illegalen onze welvaart op de tocht zetten!
  Zie hoe onze sociale structuren worden afgebroken, hoe wij willens en wetens worden omgevolkt!
  Zie hoe onze cultuur wordt verkracht!
  Stem 2021 op PVV of FvD!

  1. jan1

   Mag het eerder zijn?

 23. Duckday

  Deze D66 mislukkeling van het echtelijk geknutsel moet zo snel mogenlijk verdwijnen
  Hij is een gevaar voor de Nederlandse waarden en normen Weg met deze partij.

  Stem vrij en blij PVV of FvD Breek het kartel met hun onzinnige wetsvoorstellen.
  Nederland Exit Wat heeft de EU en EURO nu bij gedragen aan de WELVAART Voorspoed Werkgelegenheid voor de normale man vrouw in dit land.Wat zijn we er op vooruit gegaan door dit monsterverbond de EU Hoogmoed waanzin en belust op macht

  1. DidiMadloba

   Het voordeel voor ons is 75 jaar vrede. Toch niet niks.
   De eerste helft van de vorige oorlog was één groot bloedbad. Ik verloor een oudoom in de Eerste Wereldoorlog en een neef in de tweede.

 24. FORTALEZA

  Kan die zoon van Frankenstein van de huichel bende D666 AUB OPROTTEN!

 25. josemoonen@70

  Jetten kijkt naar de peilingen van de cijfers van de integratie en beweert dat het allemaal goed gaat , maar hij zou beter eens goed kijken waar zijn partij in de peilingen staat. . Misschien dat er iemand bereid is om die kop van Jetten eens te gebruiken als de kop van jut !.

 26. Seneca

  ik lees momenteel een bijzonder boek over de geschiedenis van Rome. tijdens het verval van het Romeinse Rijk gingen de machthebbers steeds meer rare en bizarre trekjes vertonen. wat ook opvalt is dat de elite (6 keizers in 10 jaar en allen vermoord) aan genderwaanzin ten onder ging. men was man maar verwijderde het kenmerk daarvan en probeerde op deze wijze als vrouw door het leven te gaan. ik bezie de gender waanzin van deze tijd en zie geen verschil tijdens de ondergang van het Romeinse Rijk en Europa. is het dan toch waar als men schrijft: ‘wie de geschiedenis kent, kent de toekomst…’?

  1. weer opnieuw

   hopelijk heb je gelijk

  2. Edwin_Oss

   @seneca: Goh, een boek, lezen, en dat door iemand van dit forum!!! Ongelooflijk, mijn dag is weer goed!

   1. Tony Faas

    Edwin_Oss?

    1. weer opnieuw

     nee , de stront vlek

   2. weer opnieuw

    moet je ook eens proberen van-os. Kan je ook eens inhoudelijk reageren hufter

  3. JFU

   En zo is dat….het herhaalt zich…..

 27. Original NL

  Robonicht heeft een behoorlijke software bug.
  Ik vrees dat hij allochtonen en autochtonen met elkaar verwisseld.

 28. Cesare

  Die eikel leeft in een soort parallel universum van partijbijeenkomsten, kamervergaderingen, vliegvakanties en ga zo maar door. Heeft geen enkele band met gewone mensen en ziet/spreekt alleen zijn holmaten van d666.

 29. RvdBe

  Allochtonen zijn sterk geintregeerd in de criminaliteit, zwak geintregeerd in de arbeidsmarkt.
  Jetten legt de focus op de zeer spaarzame positieve uitschieters en brengt dit dan als structureel succes.
  Linkse partijen blijven hierop door hameren, helaas voor hen worden ze achterhaald door de waarheid, hun aanhang slinkt, de schuld daarvan wordt dan gelegd bij “rechtse nazipopulisten” die het gepeupel ophitsen.
  Aan alles komt een eind, dus ook aan deccenia lang elitair linkse pluchezitterij.

 30. P. Breetveld

  Dat veel autochtone ouderen en alleenstaanden steeds meer voor hun kiezen krijgen en aan alle kanten geplukt en gepakt worden, interesseert ze niet. Alle aandacht en empathie gaat naar de zielige vluchteling die zoals bekend gek zijn op alle bijstand en positieve aandacht van bijvoorbeeld justitie die veelal de andere kant op kijkt bij criminaliteit van deze.
  Blijf maar lekker juichen over dit geweldige NEP nieuws.

  1. DidiMadloba

   Ik ben zo’n oudere maar ik kan de boel wél uit elkaar houden: vluchtelingen moesten vrezen voor hun leven (anders zijn het geen vluchtelingen, maar gewone migranten (die geen beroep op asiel kunnen of willen doen) hebben geen recht hier te verblijven. Dat ze hun terugkeer saboteren is iets anders.

 31. JFU

  Deze robot heeft nieuwe ships nodigen moet nodig gesmeerd worden. Misschien komt er dan iets zinnigs uit.

 32. Kristalix

  De man is een volslagen idioot.

  1. DidiMadloba

   Sterk argument!

 33. Gerlos

  Deze PASPOP JETTEN heeft te veel champagne gezopen vandaar deze achterlijk uitspraak, te totale intregatie is TOTAAL MISLUKT in ons eens zo’n mooie Nederland Jetten met je roze homo brilletje.

 34. Bes Tolen

  Het links fascisme doet het goed in Nederland. De pensioenen al zo vijftien jaar in de min,
  al langdurige beknotting van de vrijheid van meningsuiting (blijkbaar ook al sinds jaar en dag van politici) en valse voorlichting, orgaandonatie waarbij geen zicht is op wat er precies op dat moment met de stervende gebeurt, veel onteigening door belastingheffing.

  Jetten denkt zeker, dat acht miljard Afrikanen aan het eind van deze eeuw op deze wereldbol ingepast kunnen worden. Hij ziet wel daarom de noodzaak in er veel naar Europa te sturen blijkbaar. Wat het leven van alle Europeanen ondraaglijk zal maken. Dus ook zijn eigen oppervlakkige soort.

  1. Tony Faas

   “Jetten denkt zeker…”

   Jetten hoort bij de NWO-kliek, die willen één mens op één aarde en die aarde is van iedereen. Daarnaast wil hij Nederland opheffen en onderbrengen in Brussel.

   1. DidiMadloba

    Snapt u de EU niet? Die mag zich niet bemoeien met zaken die landen net zo goed zelf kunnen regelen. Dat staat in het EU verdrag, en als de EU te ver gaat staat sedert naar de rechter open.
    De Duitsers hebben hun relatie tot de EU precies in hun grondwet vastgelegd (art. 23), inclusief de procedure als de EU te ver zou gaan.

 35. Jack Flash

  Ik zal nooit vergeten hoe D66 sukkel Rogier van Boxtel zei dat het goed ging met de intregatie lang geleden.
  Hij viel toen pardoes van zijn fiets.

  1. DidiMadloba

   En nu is hij directeur van die verschrikkelijke NS.

 36. DidiMadloba

  Wat is “integratie” eigenlijk?
  Ik woon al heel lang in een Hollandse slaapstand (die niet mijn geboorteplaats is) en vertik het te “integreren”, ak was het maar omdat ik niet weet hoe dat moet. “Meedoen”? Met wat? Zeker als kinderloze vrijgezel is “integreren” voor mij een hersenschim.

  1. weer opnieuw

   quote Zeker als kinderloze vrijgezel end

   zeer begrijpelijk 🙂
   dank voor de bevestiging

  2. Politiek Profeet

   Tjeetje, een openbaring van de linkse trol.
   Heeft dus een mega minderwaardigheidscomplex.
   Triest figuur….

   1. Tony Faas

    Islamontkenner

 37. Duckday

  Hij is ook volledig de weg kwijt zoals zo velen D66 die een gevaar zijn voor een voortzetting van Nederland

 38. Bunky01

  Helaas lopen er zoals de heer Jetten nog velen rond in politiek Den Haag. Maar ook daarbuiten. Geen enkel zicht op de realiteit. En als hun oogjes (heel soms) een beetje opengaan voor de harde realiteit dan kijkt men heel snel de andere kant uit. Want toegeven dat je het verkeerd hebt gezien is moeilijk om toe te geven, vooral onder de politici. Dus pijlsnel de oogjes weer dicht, onder het motto ik zie het niet dus het is er niet. Levensgevaarlijk, zeker omdat dit mensen zijn die zich volksvertegenwoordiger durven noemen. Wat zullen deze mensen schrikken wanneer de terechte woede van de kiezer zich tegen hen zal keren. Je hoeft het in de maatschappij echt niet altijd met elkaar eens te zijn, zoveel hoofden zoveel zinnen. Maar ontkennen, en erger nog, het tegenspreken van de waarheid, hoe vervelend die ook is, is het meest domme wat een mens kan doen. Een politicus behoort de waarheid (realiteit) te kennen en er naar te handelen. Alle dijken staan op springen en wat doen de figuren ala Jetten ? Ze brengen geen zandzakken maar graven nog een extra stuk dijk af. Hopeloos volk, landverraders, non-voleurs, leugenaars en zakkenvullers. Helaas bepalen zij het beleid en de schare bewonderaars huppelen vrolijk mee de afgrond in en als we niet in het geweer komen dan gaan wij eveneens ook de afgrond in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.