FVD legt dubbele klimaatagenda VVD bloot: in Den Haag tégen klimaathysterie stemmen, maar in Brussel vóór!

Dit zou toch vraagtekens moeten opleveren bij voor én tegenstanders van indringender klimaatbeleid. Want wat je er ook van vindt, dat irritante dubbelspel van de VVD wordt toch wel heel erg vermoeiend. Forum voor Democratie vindt in ieder geval van wel. En waarschuwt: “De rekening komt naar Nederland.”

Wat is het internet toch ook een prachtige uitvinding. Soms. Zoals het IT-hoogstandje dat de nationale en internationale parlementen leveren: je kan precies zien wie wat wanneer gestemd heeft. Dus zo hebben we bijvoorbeeld van de website van de Tweede Kamer een stemmingsoverzichtje van welke partijen afgelopen dinsdag vonden dat terstond de ‘klimaatnoodtoestand’ moet worden uitgeroepen. PvdA, GroenLinks, PvdD, Van Kooten en D66.

EK7kZxQXUAAbSxF

Dat zijn nog geen 50 zetels: verworpen! Maar in het Europese Parlement was het andere koek: daar vond een meerderheid wél dat het tijd werd voor de klimaatnoodtoestand. Hoe dat kan? Ja, in de applauskamer van de EU mogen wat meer partijen mee praten, ook die uit de 27 andere EU-landen.

Maar dat is niet de gehele uitleg. Want de waarheid is dat bepaalde ‘Haagse’ partijen er een heel ander stemgedrag in Europa op nahouden. Want achter wiens namen zien we groene duimpjes omhoog steken? Precies: achter die van de vier VVD-europarlementariërs. Verhelderend:

EK7kZ73WsAI7I-U

Die dubbele klimaatmoraal was ook Forum voor Democratie opgevallen, die beide lijstjes met hun volgers deelden. En daarbij aangaven niet gediend te zijn van die Januskop van Mark Ruttes partij:

“De “klimaatnoodtoestand”: bedoeld om huishoudens op energiekosten te jagen.

In Den Haag stemde de VVD er gisteren tegen. Maar in Brussel, waar ze denken dat niemand het ziet, stemden ze er vorige keer week gewoon VOOR. De rekening komt naar Nederland.”

Graag horen we het commentaar van de VVD! Of wacht: zijn jullie nog te druk met de rel rond Klaas Dijkhoffs excessieve graaigedrag te demonteren? Is ook belangrijk hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jumping

  De nieuwe slogan voor de VVD is:

  Rutte voor leugens en bedrog.

  1. Kretoloog

   Na 10 jaar kan iedere Nederlander weten dat Rutte totaal onbetrouwbaar is. En voor zijn partij, de VVD, geldt precies hetzelfde. VVDers zijn 1. graaiers 2. dieven of 3. leugenaars. En sommigen (zoals Dijkhoff) zijn het alle 3.

  2. Boeddha

   VVD staat voor.
   Vergeten
   Verdelen
   Domhouden

   1. Cycle25

    Vereniging Van Demagogie.

    Liberalen zijn de ergste soort op deze wereld, en ze gaan gewoon door met slopen.

  3. Shadow1100

   Mark – Pineukio – Rutte. Het liegt en het naait je……..

 2. Mario44

  Rutte is het slechtste wat Nederland na WO2 is overkomen. Nexit

 3. Jack Flash

  Die dubbele klimaatagenda is iid zeer misleidend.Denk erom dat als er verkiezingen zijn dat dan velen van de onwetende opgejutte “klimaatspijbelaars” inmiddels stemrecht hebben.
  Ongehoord Nederland zou uitkomst kunnen bieden voor nadere informatie maar helaas valt daar eerst nog eerst een bastion te doorbreken.Links rekt lekker tijd op.

 4. Buzz68

  Tja eens kijken hoe Rutte dit weer gaat verkopen. Na zoveel huichelarij in de afgelopen periode zouden ze hier inmiddels enige vaardigheid in moeten hebben ontwikkeld.

  1. Blitzkrieg

   Buzz68 : Rutte iets verkopen. Reken maar dat dit niet op de NOS te zien zal zijn. De gemiddelde Nederlander zal hier helemaal niks van merken. Dat is waarom deze leugenaar nog zetels overhoud.

 5. Baron von Munchhausen

  De door Groen-Links bestuurde VVD kan niet anders. Brussel heeft meer macht dan Den-Haag! En klimaatfantast/leugenaar Goeroe Jakkes Klaver heeft dit uitstekend door!
  Als deze waanzin doorgaat; waarom gaan VVD en Groen-Links niet fuseren?
  Linkse Ministeries zouden dit geweldig vinden!
  “Op weg naar dictatoriale democratie!”

 6. Tguard

  Geen actieve herinnering aan.

 7. C.A.Barstow

  Rutte is een land en volksverrader, een vuile smeerlap en misleider.
  De hele wereld stapt over op gas en wat gaat dat stelletje debielen olv leugenaar Rutte in politiek Den Haag doen?
  die willen de wereld weer redden, maar dan wel op kosten van ons burgers.

  Stem tegen die bende huichelaars,
  Stem FvD/PVV.

  1. Original NL

   @ Barstow…De hele wereld stapt over op gas en wat gaat dat stelletje debielen olv leugenaar Rutte in politiek Den Haag doen?
   Wij kunnen wat ratte betreft figuurlijk aan het gas!
   Nou..hij van mij ook!

   1. Piet51

    @Original NL
    Veel landen zetten een stap naar een klimaatneutrale samenleving door over te stappen op gas. Maar die landen weten allemaal heel goed, dat dat slechts een tussenstap is, die nu veel oplevert, maar op den duur niet voldoende zal zijn. Nederland heeft die stal lang geleden al gezet en daarom kunnen wij nu al de volgende stap zetten, dat is zonder gas over op duurzame bronnen.

 8. Vit

  Zo blijkt wel weer dat het FvD voor de intelligentere medemens is, wat hier nu weer wordt blootgelegd snapt dus helaas niet iedereen.

 9. Tman

  Een dubbele agenda is tegenwoordig moeilijk te handhaven haha!

 10. Vit

  Hoewel ik hetero ben krijgt Thierry van mij een zoen als ik hem in levende lijve ontmoet, dus pazzop moordgozer.

  1. debontereus

   Jaja de VVD daar win je het mee .
   Ze huichelen alles.bij elkaar . Maar inmiddels hebben de groene kmer cda en d666 en natuurlijk niet te vergeten onze moslim knuffelstichting ofwel de Partij van de Allochtonen het zich ook eigen gemaakt en het verneuken en huichelen wordt nu op zeer grote schaal toegepast.
   Of het nu Ratte Yasser Homorob of Asbakje is ze doen het allemaal in de veronderstelling dat iedereen in dit land een downie is .
   Stem PVV of FVD.

 11. Heras

  VVD doet er werkelijk alles aan om te blijven zitten op de pluche. Linksom of rechtsom, maakt niet uit.

  1. Wesley Benbow

   Die neiging zie je vaak bij politieke partijen.

   😉

 12. goedisfout

  Draaien, spinnen, liegen, maar langzaam beginnen de traditionele VVD stemmers ook wakker te worden en dat is goed om een populistisch tegenwicht te bieden aan de vernietigende slinkse globalisten.

 13. Piet51

  Het lijkt mij, dat FvD eens moet kijken waarover precies werd gestemd. In de Tweede Kamer ging het over een klimaatnoodtoestand, zonder precies aan te geven, wat daarvan de consequenties zijn. De link laat zien, dat het EU-parlement besloot om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% te reduceren en in 2050 volledig te stoppen. Daar waren we het in de Tweede Kamer al lang over eens en de VVD stemde gewoon wat het eerder in de Tweede Kamer ook al deed.

  1. Vlaswiek

   “De link laat zien, dat het EU-parlement besloot om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% te reduceren en in 2050 volledig te stoppen.”

   Want?

   O wacht, het is een miljardenindustrie die wordt betaald met sigaren uit eigen dozen, door burgers die belasting op belasting op belasting betalen omdat er een paar ongekozen elitaire hufters zijn die ons willen laten geloven dat de aarde is voorzien van een thermostaatknop waar je naar believen aan kunt draaien zodat je de temperatuur een paar graden naar beneden kunt bijstellen.

   Ik heb een boodschap voor jou en je zielsverwanten:

   Sodemieter op met je gelul!

   1. Original NL

    @ Vlaswiek….de linkse arrogantie is idd schokkend..van een druppel op een gloeiende plaat hebben ze nog nooit gehoord…
    Kletswijven!

   2. Piet51

    @Vlaswiek
    Ik begin toch een beetje aan je verstandelijke vermogens te twijfelen. Gaat het wel goed met je?

    Ik schrijf alleen maar, waar die resolutie in het EU-parlement over ging. En dat was niets bijzonders, want dat was een hele tijd geleden al besloten in de Tweede Kamer. Natuurlijk is de VVD dan voor, want dat was ze toen ook. Een motie die een klimaatnoodtoestand wil uitroepen is heel wat anders. Tijdens een noodtoestand heeft het kabinet speciale bevoegdheden en hoeft ze niet voor elk wissewasje naar de Tweede Kamer. Dat is dus een uitbreiding van wat ze eerder hadden besloten. En daar was een meerderheid niet voor, wat mij betreft terecht. Baudet kletst echt weer maar wat in de ruimte, waarschijnlijk om net zo onnadenkende kiezers te trekken.

    Je opmerking over sigaren uit eigen dozen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Waarom? Omdat het een wijdopen deur is, of een waarheid als een koe. Alles wat we hier uitgeven, wel of niet via de EU, komt uit onze eigen sigarendoos. Ander geld bestaat er namelijk niet. Zelfs als het door bedrijven wordt betaald, zijn de consumenten via hun aankopen de uiteindelijke betalers. Als je dat anders dacht, is het ongelooflijk naïef.

    1. weer opnieuw

     ik twijfel niet aan malle pietje zijn verstandelijke vermogens. Ik weet 100% zeker dat hij ze niet heeft

    2. weer opnieuw

     QUOTE Je opmerking over sigaren uit eigen dozen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Waarom? Omdat het een wijdopen deur is, of een waarheid als een koe. Alles wat we hier uitgeven, wel of niet via de EU, komt uit onze eigen sigarendoos. Ander geld bestaat er namelijk niet. Zelfs als het door bedrijven wordt betaald, zijn de consumenten via hun aankopen de uiteindelijke betalers. Als je dat anders dacht, is het ongelooflijk naïef. END

     Dus we kunnen nu eindelijk onomstotelijk vast stellen dat de burger de rekening van de migratie , energietransitie , uitbreidingen van het ambtenarren legioen , kosten van de EU , extra belastingen enz uiteindelijk betaald ? Hebben we de discussie over waar de rekening terecht komt nu voor eens en altijd beslecht malle pietje.

     Je ontkenningen over de kosten kunnen we dus in de prullenbak gooien mafklapper

 14. Michael M

  Wisten we al. VVD, CDA, ze houden er allemaal een dubbele agenda op na. Ze lachen achter je rug om uit. En ze lachen je in je gezicht uit. Dubbel dus. Deze partijen spelen al 20 jaar gemene spelletjes.

 15. Michael M

  Ik begrijp Vlaswiek volledig. Zo gaat het ook met de bloeiende economie in ons land waar alleen bedrijven van profiteren en de hardwerkende Nederlander niet. Waarom zouden we hier na 20 jaar kommer en kwel door die waardeloze kabinet Rutte 1,2,3 ze vandaag nog moeten geloven dat het goed gaat? De VVD is net een open deur, er zijn al heel wat ministers vertrokken en vele moties van wantrouwen ingediend. Dus Piet51, dus zeg nu niets over de verstandelijke vermogens van anderen, de mensen zijn het spuugzat na al die jaren valse beloftes van kabinet Rutte!

 16. Pescador

  de Vereniging Van Debielen heeft het weer bedacht, die gasten zijn zo uitgeslepen gemeen dat een gevangenis straf nog te mild is. door voor te stemmen in de EU en tegen te stemmen in Nederland, kan rutte weer lopen brullen ¨wij wilden het niet maar het moet van de EU¨ de demente goorlap durft niet eens meer ronduit voor zijn mening uit te komen zo´n stiekemerd is het geworden.

 17. Jozias Visser

  Wesley Benbow

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.