Geert Wilders wil premier Rutte “snel vervangen”: ‘Heeft lak aan Nederland, maakt bedrijven kapot!’

Als het aan de PVV ligt wordt er zo spoedig mogelijk een nieuwe minister-president van Nederland aangesteld. Partijleider Geert Wilders doet die oproep nadat Rutte op social media oproept tot een ‘urgente aanpak van klimaatproblematiek’. Niet de klimaatproblemen zijn urgent, aldus Wilders, maar het probleem dat Nederland heeft met Rutte.

Mark Rutte en Geert Wilders kennen elkaar door en door. Al in 2003, nog ver voordat de PVV haar eerste Kamerzetel zou halen, waren de twee bekenden van elkaar in de VVD – kijk maar. Wilders zat destijds op de rechterflank van de partij, en Rutte – zoals bekend – op de linker. De twee waren dus ook toen al rivalen, op een bepaalde manier. En dat duurt tot op de dag van vandaag, nu de mannen de grootste en de op één na grootste partij van de afgelopen Kamerverkiezingen leiden.

Wilders vindt het echter tijd dat Rutte het veld ruimt. Het land gaat namelijk kapot aan zijn beleid, vindt hij. Rutte ziet op zijn beurt echter het Nederlandse klimaatbeleid groeien en bloeien als nooit tevoren:

“De aanpak van klimaatproblematiek is urgent en vraagt om ambitie en doortastendheid. In NL hebben we een grote stap gezet met het klimaatakkoord. Maar ook internationaal moet de ambitie omhoog om de Parijs-doelstellingen te halen, in de eerste plaats in de Europese Unie. “

Maar de PVV’er denkt aan alle boeren, bedrijven, burgers en bouwers die zwaar te lijden hebben onder het strenge stikstof-, PFAS- en klimaatregime van dit kabinet. De PVV’er reageert dan ook zwaar sarcastisch op die woorden:

Het snel vervangen van Rutte is urgent en vraagt om ambitie en doortastendheid. De man heeft lak aan Nederland. Zijn linksige klimaatobsessie maakt bedrijven kapot en brengt gewone mensen aan de bedelstaf door torenhoge lasten en energierekeningen.

Welke van de twee mannen heeft gelijk? Dat zullen we wel merken bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen als de stemgerechtigde inwoners van Nederland de beslissing mogen nemen… Want dat Rutte geen gehoor gaat geven aan de oproep van zijn oude kompaan om af te treden, dat is in ieder geval één ding dat vaststaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Kretoloog

  Deze keer ben ik het niet helemaal eens met Wilders. Laat Rutte nog maar een tijdje zo doormodderen. Des te verder zakt de VVD weg. Ergens halverwege volgend jaar verliest de partij de 1e plek in de peilingen. En dan trekken de andere coalitiepartijen de stekker wel uit Rutte 3.

  Geert en Thierry hoeven niks te doen. De zetels komen vanzelf wel naar de PVV en het FvD toe.

  1. Julian

   trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrring…. toen ging de wekker…. en was het sprookje uit…

   1. J.C.

    @Julian

    “trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrring…. toen ging de wekker…. en was het sprookje uit…”

    Inderdaad, wie nu nog gelooft wat Mark Rutte c.s. van het partijkartel beweren……..

    1. Vlaswiek

     “Inderdaad, wie nu nog gelooft wat Mark Rutte c.s. van het partijkartel beweren…”

     Zeker, de laatste ronde is al voorbij! Rutte gaat aftreden en FvD gaat het overnemen.

   2. weer opnieuw

    ja dat leek mij al een feit bij de vorige verkiezingen maar op de een of andere manier kan rutte zijn sprookje keer op keer weer redden met nog meer leugens

 2. Boeddha

  Welke Nederlander niet!

 3. Sabreur

  “Welke van de twee mannen heeft gelijk? Dat zullen we wel merken bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen als de stemgerechtigde inwoners van Nederland de beslissing mogen nemen…”

  Hou je adem maar niet in, want met de MSM, het onderwijs en alle andere instanties waar de linkse kerk hun invloed doen gelden, zal het nog heel lang duren voor het electoraat in NL voldoende eerlijk geïnformeerd wordt om een gedegen keuze te maken in het stemhokje.

  Daarnaast zal er echt een wonder moeten gebeuren, want als 13 partijen genoeg stemmen halen voor één of meer zetels en PVV en FVD halen samen 74 zetels, dan vormen de overige 11 partijen een “meerderheidscoalitie”. Dat is nu eenmaal het kartel tegen het realistische geluid van ‘rechts’.

 4. Meriadoc Brandebok

  Het bijzondere is dat alle dogma’s in de PVV-kerk inmiddels zijn achterhaald en ontkracht. Aangetoond door economen is dat een Nexit niet mogelijk is, het is duidelijk dat het koranverbod, moskeeverbod niet mogelijk is; het is duidelijk dat de dichte landsgrenzen geen mogelijkheid zijn en dat het “cordon sanitaire” van A tot Z is verzonnen.

  De heer Wilders heeft zelf geen uitvoerbaar verkiezingsprogramma meer te presenteren. De Partij van de Vrijheid is een lege huls geworden; een partij zonder inhoud. De enige manier om de tent nog overeind te houden is het trekken van proteststemmen door fel oppositie te voeren.

  Het uiteindelijke doel van de partij is al enkele jaren in nevelen gehuld. Want een partij zonder uitvoerbaar verkiezingsprogramma heeft ook geen programma om mee te regeren.

  1. Rammstein

   Maria Brandegeit trekt nog even alle registers open om amechtig zijn lulkoek te ventileren. Wat natuurlijk niets anders is dan zijn persoonlijke mening maar dan -zoals een goede trol betaamt- gepresenteerd alsof het feiten zijn. Hij maakt een machteloze en uitgebluste indruk.

   Duidelijk is dat Wilders aan een bijzonder sterke ‘come back’ bezig is, nadat hij even in de luwte stond door de plotselinge opkomst van het FvD. Op dit moment is hij sterker dan ooit in de kamer: als Wilders naar voren loopt gaat iedereen recht op zitten en spitst de oren.

   Wilders is een van de parlementariers met de langste politieke ervaring. Hij ruikt zijn kans en zal een voortreffelijke opvolger zijn van de nitwit en Harlekijn Rutte.

   Alle politieke en ideologische standpunten van de PVV gelden sterker dan ooit en zijn aan uitvoering toe, dat is volstrekt duidelijk.

   1. Vlaswiek

    “Maria Brandegeit trekt nog even alle registers open…”

    Wat verwacht je dan Rammstein?

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rzmmstein

    Het zijn de feiten. Geen van Wilders’ oplossingen is werkbaar. Zijn programma is een luchtkasteel. Het is alsof men belooft dat het hele land een geldboom krijgt opgestuurd van premier Wilders.

    Electoraal profiteert men inderdaad van de interne conflicten bij Thierry Privéjet. Maar dat is slechts een klein aantal zetels. Bij de VVD valt immers niets meer te halen.

    Als de PVV de huidige weg voortzet zijn er op de lange termijn geen vooruitzichten meer voor de vrijheidspartij. Regeren zit er al niet meer in. Niettemin is het mogelijk de partij een nieuwe impuls te geven, maar daarvoor moet het roer wel radicaal om.

 5. goedisfout

  Pinokkio loopt nu met ons geld mooi weer te spelen in Madrid. Hij weet dat het binnenkort gebeurd is met hem en hoopt daar een mooi baantje te kopen. Misschien kan hij de groen-rechts vleugel van Soros gaan bemensen.

 6. weer opnieuw

  Strak plan , rutte maakt Nederland kapot met zijn linkse idioterie.

 7. Jumping

  In dit keiverotte Nederland is de VVD tot alles in staat.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Maar nu komt Dijkhoff voor de tweede keer in één week negatief in het nieuws.
  Hij declareerde gewoon reiskosten, terwijl hij een auto met chauffeur tot zijn beschikking had.
  CRIMINEEL ?.

 8. Tman

  Pim Fortuyn en Theo van Gogh werden afgeschoten/neergestoken, Rutte loopt nog rond, onbegrijpelijk!

  1. Vlaswiek

   @Tman: Rutte ging dan ook akkoord met de motie Halsema (27-10-2010) waarmee zij de regering opriep om de islamisering van ons land NIET tegen te gaan! Inmiddels zijn we bijna 10 jaar, duizenden moslims, islamgerelateerde aanslagen, en moskeeën verder.

   De islam is een staatsgevaar. PVV & FvD weten dat en zullen daar beleid op afstemmen!

   1. Lex

    Als mensen nu eindelijk hun verstand eens gingen gebruiken als ze gaan stemmen.

    1. Vlaswiek

     @Lex: De aanhouder wint Lex, zeg het voort! Zo heb ik op mijn werk twee collega’s kunnen overtuigen. De ene stemde altijd SP, de ander CDA. Beide hebben aangegeven dat ze FvD hebben gestemd bij de laatste (PS) verkiezingen. Ik verwacht dat ze dit ook zullen doen bij de volgende vervroegde verkiezingen.

   2. DidiMadloba

    Nee, Wilders is een staatsgevaar want hij treitert moslims net zo lang tot ze een aanslag plegen die Den Haag van de aardbodem zal wegvagen. Vermoedelijk met een Iraanse atoombom.

 9. Sergeant Monty

  “Geert Wilders wil premier Rutte “snel vervangen”

  En wie had Wilders dan als minister president gezien?

  1. Rammstein

   Premier en minister-president is in Nederland hetzelfde Monty. Of bedoel je wat anders te zeggen?

   1. DidiMadloba

    Nee, Nederland heeft grondwettelijk een Minister-President, en geen “premier”. En dat is ook wat anders, de Minister-President is officieel slechts coördinator, terwijl een premier (of Kanzler(in)) echt de baas is. Merkel kan ministers ontslaan, Rutte kan dat niet.

    Een Minister-President past ook beter bij de Nederlandse cultuur. Bedrijven worden in Nederland geleid door een Raad van Bestuur, met een voorzitter die de “eerste onder zijn gelijken is”, en niet door een “Chief Executive Officer”, de grote man (of vrouw) die het gezicht vormt van het bedrijf. Heel Hollands: als je gewoon doet doe je al gek genoeg.

 10. Wesley Benbow

  Geert doet zijn dagelijkse boertje.

  1. Lex

   Wesley heeft spuit 11 weer open gezet.

 11. Lex

  Nederland gaat naar de kloten en word verkwanseld door Rutte.

  Europa de tirannie is belangrijker dan het Nederlandse volk. Straks hebben we helemaal een marionetten kabinet waarvan Brussel aan de touwtjes trekt.

  Ik ga het nog mee maken dat de europese unie de verenigde staten van Europa gaat worden.

  De enige hoop is dat het roer volledig om gaat bij de eerste volgende verkiezingen en hopelijk zijn deze begin volgend jaar.

  1. DidiMadloba

   Wat is er mis mee dat de EU de “VS van Europa” worden? De deelstaten van de VS hebben op veel punten eigen bevoegdheden, en we willen toch ook dat de lidstaten van de EU veel onafhankelijkheid houden?

 12. Frankos

  Om ON in de ether te krijgen zijn 50.000 stemmen nodig.
  Hoeveel stemmen zijn er nodig om Rutte uit de “ether” te krijgen?

  1. Vlaswiek

   “Hoeveel stemmen zijn er nodig om Rutte uit de “ether” te krijgen?”

   76 stemmen

   De laatste motie van wantrouwen tegen Rutte werd gesteund door 71 Kamerleden, dat was dus bijna exit Rutte. Een volgende motie gaat Rutte m.i. niet overleven.

 13. C.A.Barstow

  En weer heeft Wilders gelijk.
  Weg met die land en volksverrader, weg met de EU schoenzolen likker, het enige wat Rutte belangrijk vind is de machtswellustelingen in Brussel plezieren, het op een zo`n manier onze soevereiniteit weggeven dat het volk zich voor een voldongen feit geplaatst ziet, misleiding daar is deze verraderlijke huichelaar een meester in.

  Stem tegen Rutte, stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 14. Bilderberg

  PVV de partij voor de blanke Tokkies

  1. weer opnieuw

   PVV de partij voor de TROTSE blanke Tokkies.

   sukkel

 15. debontereus

  Aaach de aandoenlijke tokkie heeft wer

  1. debontereus

   Weer een nieuwe alter ego

 16. Gerlos

  Spijt mij te moeten s blijven maar bij de volgende verkiezingen komt er weer een Rutte vier. Jammer voor de aanhangers van Geert en Baudet die ik allebei een warm hart toevertrouwd maar dat gaat niet lukken met deze heren trollen.

 17. Heras

  Fvd en pvv hebben nog 1,5 jaar om mensen wakker te schudden. Laten ze nog meer mensen oproepen om te gaan stemmen, want dat is belangrijk.
  Er zijn zoveel mensen (geweest) die niet wilden stemmen omdat het toch niet zou uitmaken.
  Die moeten nog bereikt worden.

  1. weer opnieuw

   dat is de belangrijkste groep , dat is de groep “ontevreden ” en daar zit 100% winst in.

   stem sociaal stem pvv

 18. Henk Albarda

  Tim, dat zien we NIET in 2021. 2021 is tekort dag om voldoende VVD’ers en CDA’ers over naar- en mee met PVV en FvD te krijgen.
  Dat zien we in 2025, het TK verkiezingen jaar waarin WEL met rutte wordt afgerekend. Dan zal duidelijk zijn dat hij zoveel miljarden Nederlands Belastinggeld over de balk heeft gesmeten zonder resultaat, dat hij met den Uyl samen de slechtste MP van Nederland OOIT zal worden genoemd.

  1. Meriadoc Brandebok

   Mensen die roepen dat zij de hoop stellen op Baudet zien zelf niet welk een aantal domme blunders Thierry heeft gemaakt en dientengevolge zelf allesbehalve geschikt is voor het premierschap.

   De meest recente was christenen voor moslims aanzien, of dan is er het geblunder met de Vrede van Münter, de onzin over Rutte die naar Brussel zou gaan, de bizarre dumping van Otten, etc etc.

   Ja, dan geef ik de voorkeur aan een meer intelligent persoon.

   1. Kretoloog

    Daar hebben we Brandebok weer met zijn grijsgedraaide plaat vol obsessies voor het FvD en Thierry Baudet in het bijzonder. Boring. Het is en blijft een zielig ventje, die helemaal klem zit in zijn cognitieve dissociaties.

    1. DidiMadloba

     Als je niet ziet dat Baudet een gevaarlijke fantast is moet je een brilletje kopen. Ik geloof dat hij wel intelligent is, maar hoge intelligentie gaat nog wel eens samen met een gestoord verantwoordelijkheidsgevoel.

 19. DidiMadloba

  Alsof Rutte in zijn eentje het beleid bepaalt. Als “minister-president” is hij officieel alleen maar de voorzitter van de Ministerraad.

  En Wilders is ook wel sneu dat hij van zijn vaste stokpaard, de islamisering is afgestapt nu hij ziet dat Baudet scoort met zijn populistische benadering van het klimaatvraagstuk.

  Het moment is niet ver meer dat Wilders zichzelf gaat vervelen. Hij heeft al eens aan Floortje Dessing gevraagd of ze niet een fijn onbewoond tropisch eiland weet waar Wilders veilig met pensioen kan.

  Ik geloof dat Wilders nu al een jaar of vijftien aan één stuk door boos is, afgewisseld door woedend, dat is menselijkerwijze nauwelijks vol te houden.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.