Heh. Marrakesh-voorstander VVD jubelt over schrappen van Sea Watch-‘pendeldienst’ van Afrika naar EU: ‘Eindelijk!’

De VVD is nu ineens heel blij dat de Sea-Watchpendeldiensten niet meer onder Nederlandse vlag migranten mogen vervoeren van Afrika naar de EU. De partij spreekt van een ‘pendeldienst’ en is blij dat deze is opgeheven. Alleen: als de VVD dat zo belangrijk vindt, waarom tekende de partij dan het Marrakeshverdrag waarin Europese landen beloofden om de migratie vanuit Afrika te bevorderen?

dijkstra vvd sea watch

Kijk, de VVD slaat weer eens heftige taal uit. Je zou bijna denken dat ze de aandacht proberen af te leiden van wat zaken die bij die partij spelen. Iets met een Klaas Dijkhoff, het wachtgeld met tonnen tegelijkertijd op z’n bankrekening scheppen, en wellicht zelfs ook iets met stikstof. Dus: dan maar weer een goede rechtse gouwe ouwe van stal halen: immigratie!

Want wat is de VVD, hier bij monde van Kamerlid Remco Dijkstra, trots op het feit dat de sloepjes van ‘pendeldienst’ Sea Watch voortaan niet meer onder de Nederlandse vlag mogen varen. Volgens Dijkstra komt er zelfs een einde aan de hele migrantentaxi over de Middellandse Zee. Dat is niet waar: Sea Watch gaat gewoon door, maar dan met de Duitse driekleur in de mast in plaats van rood-wit-blauw.

Hoe dan ook is dat jubelende een beetje vreemd. Diezelfde VVD van Remco Dijkstraf tekende in deze kabinetsperiode ook het uitgesproken pro-migratie Marrakeshverdrag. Wil de echte VVD graag even opstaan?

En Dijkstra neemt dat woord ‘pendeldienst’ zelfs letterlijk in de mond. Voorheen was dit voorbehouden aan de PVV, die er een beetje provocerend mee probeerde te doen. Maar nu zegt de VVD het ook. Want gewoon: even goed rechts praten, en de kiezers vergeven je je geblunder met wachtgeld en stikstof vást wel weer. Zou het?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Neger (Engels: negro) is een aanduiding voor de oorspronkelijke, donkerhuidige negroïde bewoners van Afrika ten zuiden van de Sahara. Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro, dat “zwart” betekent (en weer afgeleid is van het Latijnse niger).

 2. Rechtsaf

  Sea watch gaat verder onder Duitse vlag.

  Daarnaast zijn isis vrouwen bezig om het Marrakesh pact via een rechtelijke weg bindend te maken…

 3. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Leugens en bedrog, staan hoog in het vaandel van dit Ruttekartel.

  Stop met de EU in deze vorm.

  De Nederlandse bevolking is wederom belazerd met het Marrakeshverdrag.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  VVD bestaat 95% uit misdadigers dus dat liegen en bedriegen kan er ook nog even bij. Een schande dat zo’n partij Nederland elke weet te vertegenwoordigen als grootste partij

  1. Limburgse Separatist

   Heb je daar bewijs voor of is dat een gevalletje smaad?

 5. Blitzkrieg

  Leugenaars!!! Over een paar weken bestaat er geen enkele actieve herinnering meer aan datgene vandaag gezegd is.

 6. fusilier

  Hoe komt dat volk aan dat geld? Om de oversteek te maken.

 7. Koeriertje

  Typisch VVD, draaien draaien en maar weer draaien.
  Als het morgen opportuun is om de pendeldienst weer te herstellen (als GL of D666 of Brussel) dat vraagt, dan doen ze dat!

 8. Agios

  Zijn er verkiezingen in aantocht? Is het niet geweldig schijnheilig om eerst de PVV als ‘organisatie non grata’ te behandelen en dan de ideeen over te nemen? Lang geleden was ik een VVD-aanhanger; een jeugdzonde noem ik het nu maar. Nu houd ik me meer vast aan mensen en organisaties die over meer karakter beschikken.

  1. Ad Fundum

   Vluchtelingenwerk, Artsen zonder Grenzen, Amnesty, WNF, Bond voor Ouderen zijn prima organisaties die op mijn steun kunnen rekenen. Ook KWF, Nierstichting zijn ok. Ik ben het dus volledig met u eens.

 9. weer opnieuw

  ach , er komt straks nog een inlegvelletje bij en marokko gaat nog harder lachen

  stem sociaal , stem pvv

  1. Vlaswiek

   @weer opnieuw: Rutte tekent sowieso bij het kruisje, hij heeft namelijk niets te vrezen omdat hij met z’n mobiel speelt als de oppositie aan het woord is en er tot voor kort vanuit ging dat zijn stemmers toch wel op hem zouden gaan stemmen.

 10. NoDoubt

  De Marakesh deal is een vrijbrief om gewoon naar EU te komen met het vliegtuig en wordt dan niet meer asielzoeker/ ongedocumenteerden genoemd. Er komen maandelijks ´s nachts al vliegtuigen in Duitsland aan. Je dacht toch niet dat het omvolken zou stoppen door de EU. Het wordt alleen in een ander jasje gestoken, oude wijn in nieuwe zakken. Keep on dreaming. Uw pensioen gaat eraan. U mag langer doorwerken door toedoen van nog meer buitenlanders die niet zullen integreren, nee u wordt voor blanke racist uitgemaakt ten alle tijden en u mag ze betalen ten alle tijden. Met dank aan GL VVD PVDA D66. U bent heel hard en heel snel op weg naar een 3e wereldland en wordt het nieuwe kalifaat, zoals Moham dat wil, niets geen democratie en ´ongelovigen´worden gezuiverd. Overal waar Islam verschijnt wordt er gezuiverd. Niets nieuws onder de zon.

  1. DidiMadloba

   Nee, dat is het Marrakesh pact niet. Weer een geval van nep-nieuws. Het is een afspraak om structurele oplossingen te bedenken voor migratievraagstukken.
   Bij voorbeeld om Afrikaanse landen te motiveren iets te doen aan de “reisbureau’s”, bijv. door studiebeurzen te geven aan veelbelovende studenten uit die landen.

 11. Duckday

  Stem PVV of FvD
  Misschien doorbreken we eens eindelijk het kartel
  Slechter nu nu kan niet
  Dus geef deze partijen PVV of FvD een kans
  Laat U niet bang maken door de media

  1. Bijenzwerm

   @duckday probeer het al jaren met pvv 9f fvd, maar dan moeten er wel meer op stemmen.

 12. Heras

  Ze moeten nog 1,5 jaar de meerderheid naar de mond praten, om de grootste partij te blijven.
  Ze hebben jaren lang de immigratie toegelaten en nu zijn ze ineens blij???? En immigranten in duitsland kunnen gewoon naar nederland komen. Dus op europees niveau: geen verandering.

  1. Vlaswiek

   “Ze hebben jaren lang de immigratie toegelaten …”

   Klopt, Rutte I t/m III is verantwoordelijk voor een toename van meer dan 500.000 asielzoekers in bijna 10 jaar!

   1. DidiMadloba

    Lang niet alle asielzoekers krijgen ook asiel. En zij die het wel krijgen hebben daar recht op. Ik denk trouwens dat veel Syriërs ooit terug hopen te keren naar hun warme land aan de Middellandse zee, zeker met het weer van vandaag.

 13. Cootje

  Bootjes gewoon laten zinken en het probleem is opgelost alleen verwachten ze in 25/30 jaar een miljard Afrikanen meer op dat continent dus laat het milieu daar maar zijn werk doen . Droogte watergebrek ziektes zijn natuurlijke verschijnselen en doen hun werk uitstekend want fokken als muizen en geen natuurlijke vijand is dodelijk voor de andere net zo goed ontwikkeling hulp dat is ook water naar de zee brengen of via omweg een bootje gehuurd in 100 jaar tijd van 2,5 miljard mensen naar 8 miljard laat zijn sporen na

 14. Baron von Munchhausen

  Bootje of geen bootje, vlag of geen vlag, Brussel EIST dat Nederland zichzelf ten gronde richt! Marrakesh-pact zogenaamd legaal voor “echte” (dus valse) vluchtelingen. En VVD heeft inmiddels een gigantische draai gemaakt naar Groen-Links! “Doen wat wij eisen, anders geen steun aan jullie in 1e kamer!” (Klaver)
  Het wordt tijd dat de vlaggetjes in de 2e kamer worden verplaatst! M.a.w. de enorme macht van Groen-Links breken! Groen-Links bepaalt ALLES, dankzij de Linkse Ministeries!
  Voorbeeld is het mogen blijven van criminele Marokkaanse illegalen. In opdracht van de halve Marokkaan Goeroe Jakkes Klaver!
  Gelooft u het niet? Wacht maar af! Er wacht de Nederlander nog meer!

  1. Vlaswiek

   @Baron: Onder Rutte I t/m III zijn er 500.000 asielzoekers bijgekomen, grotendeels afhankelijk van een uitkering, dat dan weer wel.

 15. RvdBe

  Een beetje ongeloofwaardige move voor een linkse partij om ineens tegen de penddeldiensten te zijn, straks gaat d66 nog roepen dat ze misdaden en verkrachtingen door asielzoekers niet langer meer goedkeuren.

  1. Lefty

   Sinds wanneer is de VVD links? Alleen omdat Nederland het klimaatakkoord van Parijs en een Europese vluchtelingenregeling ondertekend heeft ? In alle Europese landen (kijk eens naar Duitsland) is er ophef. Dan houdt het ook een beetje op. In mijn optiek zijn we alleen maar een fiscaal nummer voor de VVD . Samen met de PvdA en CDA de meest asociale partij die Nederland ooit geregeerd heeft, zeker voor mensen met een smalle beurs. Die zijn op dit DDS forum in de meerderheid neem ik aan . En mensen met een smalle beurs /uitkering raad ik aan vooral links te stemmen, dan krijg je er nog wat bij, ander eindigen jullie allemaal op straat. De PVV en FvD heeft geniepige plannetjes. Maar als mensen hier vooral op buitenlanders willen schelden, ga vooral je gang. Dat is slechts protest retoriek, tegen beter weten in. Uch.

 16. DidiMadloba

  Ook nep-nieuws: dat Marrakesh de deur open zou zetten voor migranten.

  In werkelijkheid streven de vele landen die dit pact ondertekenden naar overleg over structurele op oplossingen voor migratievraagstukken.

 17. pjerry

  Lefty, dus jij vind leugens en corruptie van de VVD goed omdat als het rechts wordt krijg je het iets slechter. Nou ik zou best voor meer samenleving en meer veiligheid in willen leveren. Waar ik woon was het vroeger echt gezellig en zaten we allemaal buiten met elkaar. Nu is het een mix en nieumand zegt nog gedag tegen elkaar. Sorry maar eigenheid is verdwenen en de veiligheid ook. Geluk is niet te betalen. Daarbij lul je uit je nek of ken je het programma niet. Want ik noem je zo tien dingen die overbodig zijn en geld opleveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.