Helaas voor Femke! Politie trapt niet in haar DWDD-spinsessie, wapenbezittend manlief krijgt 40 uur taakstraf

We hebben nu dus een burgemeester van Amsterdam die te boek staat als een wetsovertreder. Niet vanwege fout parkeren of rijden door rood licht, maar gewoon: verboden wapenbezit. Alle glimlachjes van Femke Halsema bij De wereld draait door eerder deze week ten spijt.

We weten dat Femke Halsema sinds haar aftreden als leider van GroenLinks uiterst spaarzaam is met het geven van tv-interviews. Dat ze deze week dus vanuit het niets wél aanschoof voor een interview bij De wereld draait door (waar ineens ook een seksismerel ontstond), was dus reden voor gefronsde wenkbrauwen. Viel er iets weg te spinnen, soms? De aandacht af te leiden, wellicht? Of heel misschien gewoon om te laten zien dat ze ook heus wel leuk is, ondanks het feit dat haar partner straks gewoon op last van het Nederlandse justitiële apparaat een hele werkweek staat te schoffelen omdat hij de wet heeft gebroken?

Ja, dat laatste leest u goed:

“Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, heeft een taakstraf van veertig uur gekregen voor verboden wapenbezit. Dat is gebeurd tijdens een besloten zitting van het Openbaar Ministerie.

De 53-jarige filmproducent had volgens het OM een gas/alarm-revolver met versperde loop in zijn bezit. Het hebben van zo’n wapen is verboden en Oey had er geen vergunning voor. Als hij niet akkoord gaat met de beslissing van het OM, dan wordt de zaak voorgelegd aan de rechter.”

Eén ding is helaas pindakaas voor Femke Halsema: we zijn niet op ons achterhoofd gevallen. Zo’n truc hebben we heus wel door. Maar leuk geprobeerd, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Rammstein

  Nederland is echt krankzinnig geworden en de betuttelziekte is terminaal: gestraft worden voor het in bezit hebben van een alarmpistool met gesperde loop dat als filmrequisiet diende.

  Dit kon je 30 jaar gelden niet bedenken.

  1. EU kok

   Goed te merken dat het Amsterdamse hart nog klopt.
   Maar…..de betuttelziekte is terminaal:
   Mooi, is dat eerdaags dus afgelopen.

  2. Wesley Benbow

   Het is inderdaad een opmerkelijk hoge straf. Ik zou in beroep gaan als ik Oey was.

 2. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren

  1. Abraham50

   Wesley Benbow?

 3. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. Top

   W. Benbow? Volgens mij, is het W. Benbow! Of Wesley Benbow!

   1. Wesley Benbow

    Klopt, het is Wesley Benbow.

    Aangenaam.

    1. Abraham50

     Wesley Benbow inderdaad

    2. weer opnieuw

     zeg maar w i m

   2. Abraham50

    Wesley Benbow inderdaad.

    1. EU kok

     Altijd gezellig als FuckingTheWorst zich verveelt.

    2. Kim Verlouw

     Kinder Dopper

    3. Jozias Visser

     Wesley Benbow

   3. Jozias Visser

    Wesley Benbow inderdaad.

 4. Bolkestein

  In een stad waar het vuurwapengeweld hoogtij viert staat op verboden vuurwapenbezit slechts 40 uur taakstraf. Nou, dat is een krachtig signaal hoor van die D’66-rechter. Niet dus.

  1. Shadow1100

   Een iets ander scenario:
   Bruno H., doodsbang dat de politie hem aan zal houden vanwege de inbraak en het nepwapen, gooit het ding niet weg maar rent in het donker met het wapen in zijn hand weg. De politie haalt hem in en roept:”Laat vallen dat wapen”. Verstijft van schrik doet hij dat niet. De politie lost een waarschuwingsschot en waarschuwt hem nogmaals. Hij schijt zijn broek vol (praktijk), maar gooit het wapen in paniek niet weg. In het donker zie je geen leeftijd, maar wel een persoon met een vuurwapen in zijn hand die ieder moment op jou kan schieten. Een gericht schot op de benen. De knaap gaat neer. Wat zegt moederlief dan?
   “Mijn zoontje liep toch maar met een “nep”wapen”!
   (andere door Onze Minister aangewezen voorwerpen die een ernstige bedreiging van personen kunnen vormen of die zodanig op een wapen gelijken, dat zij voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn.)
   Oh oh, die arme politieagent. Grote krantenkoppen “politie schiet minderjarig kindje neer”, wapen inleveren, rijksrechercheonderzoek dat maanden duurt, tijdelijke overplaatsing, spanning op het werk en in het gezin, nóg geen uitslag, ziekmelding, aan de medicijnen (of drank), ontslag, huwelijk op de klippen etc. etc. etc.
   Ja ja, wat een beetje kattenkwaad kan veroorzaken…….

 5. Veteraan

  Ach Femke heeft nooit zoveel te vertellen en ik snap echt niet dat ze haar burgemeester van een stad als A’dam hebben gemaakt. Iets met vrouwenquotum of zo i.p.v. kijken naar wie er capaciteiten heeft ?
  En haar man is ook al niet boeiend en het jong wat ze hebben een halve Marokkaan in opleiding.

 6. P. Breetveld

  Jammer dat De Burgemeester van De meest toonaangevende, belangrijke, vooruitstrevende, vooruitziende, verkeersvriendelijke, multiculti die gebroederlijk de bakfiets met hipsters en progressieve maar vooral feministische ouwe vrijsters delende, Hoofdstad van Nederland een wit voetje probeerde te halen via de grachtengordel orakel wildharige Opa van de NPO.

  1. Wesley Benbow

   Is het Breedveld bekend dat Amsterdam in economisch opzicht Rotterdam al lang en breed voorbij is gestreefd?

   1. Limburgse Separatist

    met uitkeringen zuigen ja.

 7. Kretoloog

  Oei, oei, oei, Robert Oey krijgt 40 uur taakstraf.
  Taak: het voortuintje van de burgemeester wieden.
  Is ‘t ie wel even bezig, in dat oerwoud.

  1. Ron

   Kettingzaag

 8. AS210854

  Femke heeft er toch wel goed aan gedaan om I love Amsterdam weg te halen , om er straks
  I love schietend amsterdam terug te plaatsen.

 9. Mar

  Nooit geweten dat je als levenspartner van een persoon, die een wetsovertreding begaat, jij ook geboekt wordt als wetsovertreder.

  1. Wesley Benbow

   In tribale culturen wordt wel zo geredeneerd: als één familielid een overtreding begaan wordt de gehele familie gestenigd.

  2. Kretoloog

   Nee Mar, maar jij weet wel meer niet, zoveel is wel duidelijk.

   Wist je bv. dat een huurder zijn huis is uitgezet omdat zijn zoon wiet in huis had? De vader en moeder wisten van niets. Maar de burgemeester was niet te vermurwen: hij sloot met de wet in de hand de woning voor 3 maanden. Gezin op straat, en de burgemeester liet ze mooi barsten. Gelukkig was er nog de daklozenopvang van het Leger des Heils…

   1. Mar

    Tja, ben gelukkig wat dat betreft geen uitzondering hier.

    Lullig dat u het huis bent uitgezet. In welke gemeente woont u met zo’n keiharde niemand ontziende burgemeester?

    Dacht eigenlijk dat de roep om dergelijke burgemeesters, die van aanpakken houden, hier groot was. Daarom moeten er toch burgemeestersverkiezingen komen, zodat de inwoners van een gemeente zelf hun burgemeester kunnen uitkiezen?

  3. weer opnieuw

   Wil mar nou beweren dat de hoofdbewoner van de ambt woning niet weet wat er omgaat in die woning ? Laat die hork dan gauw opdonderen uit b&w als ze niet eens haar eigen huishouden kan bestieren

 10. weer opnieuw

  vreselijk wijf , heeft huisvrouwen berooft van hun algemene heffingskorting omdat deze hork dat stigmatiseerde naar aanrechtsubsidie.

  valsema is een ongekende grote linkse hork

 11. Timber

  Schandalig. alleen hij en alleen maar 40 uur.

 12. Heras

  Je hebt als burgermeestersfamilie een voorbeeldfunctie, handel daar ook naar.
  Ze staan niet boven de wet, dus bestraffen als ze over de schreef gaan. Zeer terecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.