Het allerbeste cadeau voor je linkse familieleden: dit hilarische boek over het communisme

Dit boek heeft al menig links persoon spoedig van z’n malle ideeën af geholpen. En wellicht is je zus, moeder, nicht of vriendinnetje van je broer de volgende die het licht zal zien.

Communisme, socialisme, corbynisme, bolsjewikisme en natuurlijk het in Venezuela populaire chavezisme… totalitaire linkse regeringen hebben vele namen gebruikt om hun desastreuze beleid te betitelen, maar de uitkomst was eigenlijk altijd hetzelfde: kommer en kwel, ellende en armoede, geweld en onderdrukking, moord en doodslag. Zonder uitzondering.

Toch zal het je wel bekend zijn: er is in je persoonlijke omgeving altijd die ene persoon die blijft beweren dat het ‘ware’ communisme nog niet geprobeerd is. Dat Karl Marx een verkeerd begrepen individu is en dat het leninisme dat Rusland aan de bedelstaf bracht met andere mensen aan het roer eigenlijk een klinkend succes was geworden. Het is natuurlijk je reinste utopisme, maar goed: sommige mensen houden nu eenmaal graag vast aan onrealistische dromen dan de werkelijkheid onder ogen te zien. Psychologen noemen het cognitieve dissonantie, maar je kan op z’n Hollands ook gewoon spreken van kortzichtigheid en domheid.

Dus hoe je dat dan, dat ene familielid of die specifieke collega genezen van het idee dat het communisme nog veel goeds in petto heeft voor de wereld? Heel simpel: geef hem of haar gewoon het boek “Why Socialism Works” van Harrison Lievesley cadeau. Je hoeft er maar één keer doorheen te bladeren om te beseffen: yup, het communisme is een verderfelijke en onmenselijke ideologie waardoor nog geen land ter wereld is vooruitgeholpen. Een echt aanradertje voor onder de kerstboom dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Veteraan

  Goed boek lijkt me al had ik de boodschap al langer geleden gesnapt.
  Als je communisme uit dit artikel van Tim of het boek zelf vervangt door het islamisme gaat het ook op.
  Maar zoals Links dit boek niet wil lezen omdat ze het onzin vinden kunnen de moslims het niet eens.
  De koran wordt hun door de strot geduwd en dus nemen ze die voor waar aan en de lust tot lezen verdwijnt als ze die al ooit hebben gehad want de roemruchte beschavingen waar ze het af en toe nog over hebben zijn al duizenden jaren geleden en sinds de islam werd ingevoerd is het niveau flink gedaald om het maar eens niet te cru uit te drukken.
  In de afgelopen eeuw werd de Nederlander steeds slimmer door voorvechters die de slavernij van arbeiders in NL hebben afgeschaft en hebben gevochten voor betere scholing, vrouwen en arbeidersrechten en meer.
  Maar ja, dat gaat nu niet meer op en met miljoenen van onze nieuwe vredelievende medemenschen erbij zakt het IQ snel en het EQ verdwijnt al helemaal en wordt alleen nog als politiek stokpaardje gebruikt.
  Tja, beetje eigen schuld, de nuchtere NLer dacht 45 jaar geleden al van wat moeten al die buitenlanders hier, die kwamen toch alleen maar wat snel geld verdienen om dan weer terug te gaan naar de zandbak.
  Maar ja, Links hé

  1. Ab Infinitum

   U praat te veel over de Islam. Over de Koran. Over godsdienst is het 100% bedacht door de mens. Door er bij iedere gelegenheid over te praten maakt u het belangrijk. Het leven is zoveel gemakkelijker zonder die ballast.

   1. Mart

    Juist Ab…negeren,lekker doen of het niet rond je heen is.En daarna wakker worden en je afvragen ”hoe heeft dit kunnen gebeuren?”Ik woon er (nog) ver vandaan,maar hou het goed”in de peiling”,wat niet gewaardeerd wordt door velen.Prettige Feestdagen….gezeik over Kerstmis wat Winterfeest moet gaan heten…..zegt je dat niet genoeg??

    1. Veteraan

     @ Mart ++

     Ach Mart, ik ben gewend aan dat Linkse wegkijken.
     Totdat iemand in zijn familie het slachtoffer is van de zoveelste opblaas kut allochtoon of hij zelf van zijn scootmobiel wordt geslagen door een doorgesnoven kut Mocro.
     Meestal gaat het hier om oude mannen die het al hebben opgegeven.
     Op zichzelf snap ik vaak zo’n boodschap wel, als je net doet alsof het er niet is heb je er minder last van [heb ook wel wat vrienden die meer zo denken] is alleen wel wat lullig voor je medemens die er wel last van heeft.
     En dit was nog eens belerend ook en zegt iets van een vermeend ego en moreel gezag dus ik sta er boven.

   2. Pronounce

    “Godsdienst is 100% bedacht door de mens”

    Communisme ook.

    En communisme is natuurlijk ook gewoon een religie. Het houdt mensen dom en arm door ze een utopische worst voor te houden (de ‘heilstaat’ in plaats van de ‘hemel’, het kapitalisme heeft de rol van de duivel overgenomen en de overheid neemt de rol van de kerk over – compleet met straffen voor hen die het ware geloof niet aanhangen. De communistische opperhoofden á la Kim Jong-un, Chavez, Castro etc zijn de jezusfiguur. Kinderen moeten al van jongs af aan geïndoctrineerd worden met het ware geloof en vooral niet de andere kant van het verhaal te horen krijgen. En wie de gelovige een spiegel voorhoudt en laat zien dat het allemaal niet zo rooskleurig uitpakt krijgt in het beste geval te maken met de in het artikel genoemde cognitieve dissonantie en in het ergste geval met vervolging of oorlog.

   3. Raspoetin

    Jij moet niet zeggen dat iemand anders teveel over de islam praat, volgens mij, raakt het spreken over de islam en de KORAN (welke aanzet tot massa-moord op elke niet-moslim) een gevoelige snaar bij u.

    1. Veteraan

     @ Raspoetin

     Zal wel een Trol zijn vermoed ik. En de Trollen hier zijn of moslim of gewoon gestoord en gefrustreerd Links en soms beide.
     En ze denken altijd dat ze nog iets te vertellen hebben.
     Niet reageren helpt het beste trouwens.

 2. Cootje

  En de thee partijen hielpen ze met intergratie door hun verkiezing programma.s in het Turks en het Arabisch te publiceren en mee te lopen in het stemhok waar het rode puntje moest worden neer gezet .voorlichting in de subsidie stromen en we waren verzekerd van blijvers . Ze kwamen 10 jaar niet thuis maar elk jaar kwam er een kindje bij met de stempels van de plaatselijke burgemeesters het beloofde land lag aan de noord zee De kinderbijslag vloeide rijkelijk de hereniging moest wel uitgesteld worden met zoveel onechte kinderen communisme en socialisme zit geen millimeter verschil tussen je heb er dom volk voor nodig net als voor het geloof functioneert goed in een laag cultuur

 3. fusilier

  Bij het communisme , denk ik vaak aan dat zure gezicht van Brezjnev met zijn doctrine. Beroofd van hun identiteit gaan mensen elkaar verraden. En dat is tevens de hele opzet van de E.U.

  1. Mart

   Dat verraden gebeurde in de naziteid door gehersenspoelde jeugdgroepen….gaat wéèr gebeuren.

   1. DidiMadloba

    Wel eens van het Forum voor Demagogie gehoord?

  2. DidiMadloba

   Tuurlijk, de EU is net zo erg als Brezjnev, of misschien wel Stalin.
   Denk aan de massamoorden door de EU.
   Nooit van gehoord? Precies, het wordt allemaal verzwegen.

   Maar ik heb een hekel aan trollen die de kantjes er af lopen en onzin opschrijven.

 4. Raspoetin

  Linkse ‘familie-leden’ kunnen wat mij betreft de pot op.
  Ik haat mensen dat wanneer je tracht uit te leggen wat er wereldwijd gaande is, u met het stopwoord ‘racist’ bestoken.
  Ik haat hen niet om het woord racist, maar omdat ik hen tracht te helpen in het kritisch leren denken voor zichzelf.
  Dan kunnen ze de pot op, familie of niet.

 5. Bes Tolen

  De volgelingen van maffiosi hebben in de westelijke wereld het nog altijd voor het zeggen. Je mag alleen niet zeggen dat die grote groepen door massamoord aan de macht zijn gekomen. Dat geldt voor godsdiensten en politieke ideologieën, die ideologische verwant zijn aan godsdienst. In Nederland is sinds de tachtigjarige oorlog de grootste troep lange tijd door praktische handige constructie onder de duim gehouden. Maar ja, Napoleon had de paus nodig en andersom dacht de paus zaken te kunnen doen. Beiden waren op heel Europa uit. Koning Willem 1 kreeg onoverkomelijke problemen met de Belgische Roomse hiërarchie en later meende de liberaal Thorbecke (zelf Luthers) er niet onderuit te kunnen de Roomse hiërarchie hier toe te staan. Zo werd Nederland zwaarder geïndoctrineerd en werd er politiek zwaarder gediscrimineerd dan ruim twee honderd jaar het geval was. Juist dat zware hiërarchische christendom met haar langdurig uitgeoefende vrijwel totalitaire macht was de oorzaak van een voedingsbodem voor politiek dogmatisme en extremisme. Het klimaat tot. Daaronder het extreem linkse sinds enkele tientallen jaren. Aanvankelijk was het meer fascisme dan democratie. Naar fatsoenlijke democratie lijkt tegenwoordig nog een lange weg te gaan. De voedingsbodem deugt niet.

  1. DidiMadloba

   Inderdaad, Mohammed is al 1400 jaar dood en dus niet helemaal serieus meer te nemen, maar de katholieke kerken worden geleid door (nog net) levende oude mannetjes, van de paus tot oosterse patriarchen.

 6. DidiMadloba

  Oud nieuws. Communisme is uitgebreid getest, en blijkt hoogstens te kunnen onder een meedogenloze dictatuur.

  Bepaalde socialistische ideeën daarentegen zijn al lang gemeengoed, van links tot rechts. Op sociaal-economisch gebied staat zelfs Wilders een heel links beleid voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.