Hier ligt Zwarte Piet op de intensive care, in Brazilië juist vastgelegd in wet (!) dat hij zwart moet blijven

In Nederland lijkt Zwarte Piet op weg naar de uitgang. Ondanks verwoede pogingen van de PVV om anti-Pietactivisten uit te zetten naar Afrika, wint de roetveegpiet steeds meer terrein. Zo niet in Brazilië, waar dorpen met een Nederlandse achtergrond zelfs wetgeving in leven roepen om Zwarte Piet echt ook pikzwart te houden.

Het klinkt misschien vreemd: Zwarte Piet in Brazilië, maar als je bedenkt dat er voldoende Nederlandse expats in het zonnige en redelijk welvarende Zuid-Amerikaanse land wonen, dan wordt alles meteen een stukje duidelijker. Zo zijn er bepaalde dorpen zó Nederlands, dat er zelfs Zwarte Pieten langskomen. En zoals het de traditionele Brazilianen betaamt, moeten zij niets hebben van het voornemen van Nederlandse activisten om roetveegpieten te introduceren. Dat voelen ze zó sterk, dat ze zelfs lokale wetgeving uitvaardigen om de sidekick van Sinterklaas ook echt z’n originele zwarte kleur te laten behouden.

Dat schrijft RTL, die in de gemeente Holambra was gaan kijken:

“De gemeenteraad nam namelijk een wet aan, waarin het sinterklaasfeest tot cultureel erfgoed werd uitgeroepen. Inclusief Zwarte Piet, of ‘Pedro Negro’, zoals hij in het officiële document wordt genoemd. Die bovendien ook nog drager is van de zak. In de bijlage van de wet staat:

“De oorsprong van de zak die Sinterklaas en Zwarte Piet altijd bij zich hebben en waar alle kinderen bang voor zijn, ligt in het geloof van de Germanen. Ze dachten dat de maan, toen deze in de vroege ochtend scheen, in een zak werd gestopt. Waar hij de volgende dag uit werd gehaald, zodat hij kon beginnen met zijn terugkeer naar de hemel. Daarom draagt Zwarte Piet de zak. Sinterklaas met zijn grote witte baard is de volle maan en Zwarte Piet, met roet op zijn gezicht, is de maan die in de zak is gegaan.”

Brazilië is niet het enige stukje Latijns-Amerika waar ze de Nederlandse tradities wel vieren, maar niet aan de progressieve kanttekeningen doen. Op Bonaire en Curaçao is Zwarte Piet immers ook nog altijd zo zwart als roet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bijenzwerm

  Je ziet het van al dat domme linkse racistische gezwets moeten ze daar ook niks weten…, dat kan alleen in nederland

 2. merlot

  Wat een lekker broekje!

  1. Bijenzwerm

   Wat er in zit is nog beter;)

   1. Bijenzwerm

    De dame op de achtergrond natuurlijk… Hahaha

    1. Freewheeler

     Haahaha nee joh dat is een transgender.

     haha grapje kon het niet laten. 🙂

     1. Bijenzwerm

      @free die lopen daar ook heel veel hahaha

     2. Mart

      Voor ”bijenzwerm”hoewel hij meer wespachtig overkomt:Inderdaad heel wat ”beesjes”zoals we ze hier noemen,maar in verhouding heel wat minder dan in nederiglandje…enne wij lachen er hier om en vinden ze komies en zielig,en hun nieuwe piemel of gleuf wordt NIET betaald met jullie belastinggeld….moeten ze zelf bij mekaar rotzooien.

  2. Jumping

   Het gaat over de inhoud merlot.

   In een hobbezak kan ook van alles zitten.

 3. Henk-Jansen

  En tegelijkertijd walsen ze de Amazone plat, het is maar welke prioriteiten je stelt…

  1. Joshuak

   Tuurlijk en mensen als Sylvana Simons lopen te janken over een kinderfeest terwijl in China vandaag de dag miljoenen mensen in soort van concentratie kampen zitten..

   Maarja is maar net waar je als persoon je prioriteit legt he?

   1. ZiggyStardust

    Ssssjt, niet over praten! Een smet op de communistische heilstaat kan je zo een hoop commentaar van de trollen opleveren.

  2. Bosche draak

   Blijf eens bij het onderwerp trol

  3. Mart

   Nog bos genoeg over hier om jullie wat zuurstof toe te sturen .Maar in nederiglandje hakken ze de karige bossen om zodat ze er meer broeikooien op kunnen zetten,zodat de ”nieuwe nederiglander”comfortabel en zonder kosten zich kan vermenigvuldigen.Mart BRASIL.

   1. FORTALEZA

    Precies Mart! Woon ook in BRASIL! Laat die domme kaaskoppen in dat kansloze islamitische Nederlandse apen landje lekker lullen, want die buigen straks allemaal richting mekka hahaha! Feliz Ano Novo!

 4. Gerlos

  Bij ons hebben wij gewoon nog heel veel ZWARTE PIETEN zonder geleuter over racisme en gelukkig geen linkse hotemetoten die alles willen veranderen, wij zullen deze traditie nog heel lang koesteren

 5. Original NL

  Quote….wint de roetveegpiet steeds meer terrein……
  Ach haalt u uw info ook van wb de trol?

 6. Wesley Benbow

  “In Nederland lijkt Zwarte Piet op weg naar de uitgang. Ondanks verwoede pogingen van de PVV om anti-Pietactivisten uit te zetten naar Afrika, wint de roetveegpiet steeds meer terrein.”

  Dat ziet Tim goed.

 7. Jack Flash

  “Moriaantje zo zwart als roet” zijn jullie nog vergeten. Ha ha!

 8. Sergeant Monty

  Knap staaltje van onze Nederlanders.
  Weten met succes een wet in het buitenland aan te nemen die onze cultuur aldaar beschermt.

  Het is niet te hopen dat we hier in Nederland ook zo tolerant gaan worden.

  1. Joshuak

   Wat dan, vindt het best dat mensen hier hun tradities enzo uiten want dat doe ik zelf ook.

   Waar ik niet tegen kan is dat je tradities van anderen loopt te verpesten.. Mij intereseerd die hele zwarte Piet mij niet.. Waar het mij om gaat is de manier hoe ze het proberen te verpesten..

   Of de manipulatieve berichtgeving in de media alsof iedereen er tegen is terwijl wij hier op het werk vandaag gewoon zwarte pieten hadden lopen en niemand zei wat.. En zo bij anderen ook als de bouwmarkt bij mij op de hoek..

   Het enige wat ze lukt is om het uit de media en overheid te krijgen, maar in de privé leven van de burgers of bij bedrijven lijken er allemaal niks van aan te trekken..

   En denk dat ze dat er ook niet gaan uitkrijgen.. Tenzij je het echt strafbaar gaat maken

  2. Mart

   Ze zijn bij jullie al tolerant genoeg…..zie hoe de regeerende kliek de binnengehaalde muzelmannekes een veer in de poeperd steekt.Slappe hap,mietjes.

 9. weer opnieuw

  zwarte piet , rara wat zal zijn kleur zijn en blijven ?

 10. ZiggyStardust

  Naar welke verwoede pogingen van de PVV om de zwarte piet activisten uit te zetten naar Afrika refereert Tim? Ik ven benieuwd.

  1. Scheve Tinus

   Tim is af………….al een hele tijd.

 11. Michael M

  Kijk even op YouTube, “wie wil zwarte piet nu eigenlijk weg hebben” daar gaat een man de hele dag winkeliers interviewen om te vragen hoe ze denken of over Zwarte Piet en of dit met slavernijverleden en rasisme te maken hebben. Leuke reacties kwamen er binnen over het Sinterklaas en Zwarte Piet feest. Jazeker, hij had ook donkere mensen gesproken en hij is nog niet 1 donkere mens tegengekomen dat problemen had met Zwarte Piet en ze zagen hierin geen verband tussen slavernij en rasisme. Het is duidelijk dat de NOS fake nieuws is zoals dat ook wordt verteld en dat ze een klein groepje blanke linkse figuren podium geven om deze traditie de kop in te drukken. Links haat zichzelf en ze kijken ook om de kerst af te schaffen. Wat een saai negatief landje gaat het zo worden zonder feestje. Dood, donker, grauw en nat. Daar willen ze heen. ……ik zou zeggen: herinvoering van de militaire dienstplicht en voed ze op naar normen en waarden in ons kleine landje.

  1. musicmaniac

   @Michael M. blanke linkse figuren podium geven? Dit mag niet meer worden gezegd! Het zijn witte linkse figuren podium geven! Zwart en blank zijn verboden woorden bij de NPO.

 12. Mart

  Dit te horen doet mij goed.Erg blij in een land te wonen waar een handvol zeikers NIET de dienst uit gaat maken,en de autoriteiten nog ballen hebben.Mart BRASIL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.