Hoofdredacteur Quote: ‘FVD-vertegenwoordigers zijn wannabe kakkers, FVD-aanhang sneue kleinburgers!’

Ooit was Quote de ondeugende rechtsbuiten van het Nederlandse medialandschap, tegenwoordig wordt het mediakartel zo wat aangevoerd door dit ivorentorenblad. Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck leidt de “weldenkende troepen” tegen het FVD-gepeupel, en het partijcongres van afgelopen weekend gaf daar weer eens aanleiding toe.

Zoals ook zovele andere weinig originele politieke commentatoren vond ook Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck het nodig om een beetje denigrerend te doen over individuele sprekers op het FVD-congres van afgelopen zaterdag. De zure opmerkingen van Sander richtten zich op Eva Vlaardingerbroek, die vertelde over politiek-correcte onzin zoals “mensen die menstrueren” in plaats van gewoon hoe iedereen deze groep noemt: vrouwen.

Maar zoals het wel vaker gaat bij een zwaktebod: op de inhoud kon Sander deze Eva niet pakken. Dus pakte hij haar maar op haar accent. U weet wel: een accent waar vroeger de gemiddelde Quote-lezer nog bij gedacht zou hebben, dat is er één van ons. Maar het blad is zo ver naar links afgebogen dat het kennelijk tegen je werkt. Of in ieder geval tegen Eva. Sander zei:

“De combi van Wilders en zijn aanhang snap ik nog wel. Maar dat de sneue kleinburgers van het FvD zich vertegenwoordigd voelen door dit soort theatrale wannabekakkers, met wie zij niets gemeenschappelijks hebben, vind ik mateloos fascinerend. #knorum”

En ook:

“Soms lijkt dat hele FvD wel een soort afstudeerprojectje van één of ander obscuur Leids boekenclubje voor eenzame jongeren die liever in de 18e eeuw geboren waren.”

Uitgesproken linkse bladen als Vrij Nederland staan al met één been in hun graf. Je vraagt je af hoe lang het nog duurt voordat ook de Quote volgt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. weer opnieuw

  tja , men is altijd ruimdenkend tegen andere gedachte.

  Das tegenwoordig normaal en de moraal. Vanwaar deze kortzichtige stupide houding ?

 2. Wesley Benbow

  Het optreden van dat meisje Vlaardingerbroek was inderdaad tenenkrommend.

  Het gaat niks worden met het FvD en dit niveau bewijst dat.

  1. Riesmog

   Het was echt heel sneu…heb het 3x beluistert, wat gaat er in haar koppie om?

   1. Wesley Benbow

    Niet zoveel, Riesmog, Baudet heeft haar een paar keer aan een lavendelzak laten ruiken.

 3. Riesmog

  Deze man ruikt ordinair volk van mijlenver, ik snap zijn afkeer naar nepvolk wel.

 4. Response

  Of je nou Story, Privé, Weekend, Party of Quote doorbladert, het verschil zit ‘m in de vormgeving en adverteerders en meer niet.

 5. Baron von Munchhausen

  Typisch links verwend wereldvreemd jongetje. Uit een schatrijk nest!
  Om eerlijk te zijn: wel eentje die zijn zakken niet heeft gevuld ten koste van de maatschappij, wat gebruikelijk bij links is!
  Desondanks een grote lul: waarschijnlijk niet aanmerking gekomen voor een prominente functie bij FvD. Daarom………..juist!!!

 6. C.A.Barstow

  Schimmelpenninck?
  Who the heck is Sander Schimmelpenninck?
  één of ander omhoog gevallen D666 rijkeluis zoontje?

  Stem FvD/PVV.

  1. weer opnieuw

   exact C.A

  2. merlot

   “Who the heck is Sander Schimmelpenninck?”

   De nieuwe versie van Jort Kelder. Een mega-kakker die anderen voor kakker uitmaakt.

   1. Vlaswiek

    Sander wie?

 7. Vlaswiek

  Hihihihi 🙂

 8. merlot

  Het is verfrissend om te zien dat een intelligente jonge vrouw in heldere bewoordingen de vermolmde voordeur van het huidige feminisme intrapt.

  Go Eva, GO!

  De pavlov-reacties van linkskakkers als Schimmelpenninck zijn niet minder dan een bevestiging van de panische angst die er in die kringen heerst voor vrouwen die niet langer meelopen met de hersenloze linkse kudde en de dogma’s van de linkse kerk doorprikken.

  De dunne stront loop hen langs de zwakke beentjes.

 9. Heras

  Laat mij raden, deze man is altijd rijk geweest, verdient nu een hoop centen, stemt GL of D66, en rijdt in een grote bak. Nooit gebrek gehad aan iets en schreeuwt zijn mening van de daken. Hij ziet zichzelf als de roepende in de woestijn en waarschuwt voor het grote gevaar; de FVD.
  Nou dan heb ik goed nieuws: FVD zal blijven groeien.

 10. Heras

  En ik heb ook de speech gehoord. Prima gedaan hoor Eva, allemaal woorden naar mijn hart.

  1. merlot

   De linkse lamlullen, en niet in de laatste plaats de leugenachtige trollen alhier, verwijten de zogenaamde “boze witte mannen” angst voor intelligente vrouwen.

   Het is precies andersom. ZIJ zijn doodsbang voor sterke vrouwen als Eva die (en dat werd hoog tijd) de hypocrisie van de linkse kerk aan de kaak stellen.

   1. Vlaswiek

    “De dunne stront loop hen langs de zwakke beentjes.”

    Yes!

  2. omniscius

   Ik vond de speeches van Armita Taheri, gevlucht uit Iran, en van Derk Jan Eppink ook bijzonder sterk. De couch gesprekken met Annabel Nanninga en Theo Hiddeman (met zijn kat Bram) vond ik wel amusant maar inhoudelijk minder sterk.

   Heb mij uitstekend vermaakt op de partijdag, de broodjes waren van uitstekende kwaliteit en het kleine strijkorkest was een lust voor het oor.

   1. Wesley Benbow

    Het is wel leuk om hier iemand te spreken die werkelijk achter Baudet aanloopt en de poppenkast ook nog volledig serieus neemt.

   2. Vlaswiek

    @omniscius: Voorkom dat de zuiger kan zuigen en negeer het.

    1. merlot

     Inderdaad, NEGEREN die trol.

     Het zijn pure provocaties.

     Maar laten we niet vergeten dat provoceren links in het bloed zit. Vandaag nam Beukman het nog op voor de damslapers…

     1. Vlaswiek

      “Vandaag nam Beukman het nog op voor de damslapers…”

      Die is daarom van exact hetzelfde laken en pak. Maar dat weten we al héél lang.

 11. merlot

  Eva bij Café Weltschmerz:

  https://www.youtube.com/watch?v=x4Vt7k7GsdM

 12. Agios

  Als je wordt afgezeken, heb je iets in handen waar men angst voor heeft.

  1. debontereus

   @Agios
   Daar lopen er hier een aantal van rond .
   Wat Vlaswiek al zei dat ze de stront langs de dunne beentjes loopt .
   Links is net hiv , als je in het verkeerde gaatje roert word je er mee besmet .
   En er schijnt nog steeds geen adequaat middel tegen te zijn , en voorkomen willen ze niet omdat ze allergisch voor rubber zijn schijnt het .

   1. debontereus

    Eeuhh sorry Merlot .
    Vergissing .

    1. merlot

     Maakt niet uit, vriend.

     😉

   2. Vlaswiek

    Negeren werkt über goed! Ze kronkelen en smeken om aandacht.

    1. debontereus

     Ze smeken niet meer , ze gieren .
     Ik kan ze hier horen en geef de honden al straf omdat ze er tegen blaffen .
     Kun je nagaan , ik woon ook nog in het bos een eindje van de bewoonde wereld .

 13. Beukman

  Vlaardingerbroek benoemt een paar uitwassen en onbenulligheden, hier in het feminisme, en richt daar dan haar pijlen op, suggererend dat iedere feminist zo is. Een bekend demagogisch trucje. Feitelijk is dit fragment één grote zelffelicitatie. Maar dat was dat congres sowieso.

  Ik heb nu een interview met Eva gelezen en een stukje van een ander interview gezien. Haar arsenaal is nog erg beperkt en hierdoor voorspelbaar. Hopelijk voor FvD gaat ze daar aan werken, want het is nu allemaal te gemakzuchtig en te zelfvoldaan om indruk te maken op een bereik buiten de eigen bühne.

  1. Wesley Benbow

   Eva is geen hoogvlieger maar als ze dat wel zou zijn zou ze niet achter Baudet aanrennen.
   Baudet maakt haar binnenkort Eerste Kamerlid of zo.

   1. Beukman

    FvD is al eerder gebleken een baantjesmachine te zijn. Sommigen stapelen zelfs banen alsof het boterhammen zijn! De carrousel draait op volle toeren.

    1. Wesley Benbow

     Ja, het geestige is dat de doorzichtige charlatan de andere partijen een partijkartel noemt waar mensen elkaar de baantjes toespelen.

     1. Abn

      Tja, je moet een balk in de ogen hebben anders mag je niet op de splinter van de ander wijzen.

      Dat is erg beleefd en correct.

  2. merlot

   Gelukkig hoeven we jouw beoordelingsvermogen niet al te hoog in te schatten, Beukman.

   Als je een sadistische psychopaat al niet herkent als die op je lip zit, dan zal je ook een aanstormend talent als Eva Vlaardingerbroek ook niet (h)erkennen.

   Arme ziel…

   1. Vlaswiek

    @Merlot: Ze beffen elkaar… hilarisch!

    1. merlot

     Ja, de rituele paringsdans tussen die twee kneuzen wordt steeds lachwekkender…en sneuer.

     In het geval van Beukman wijt ik het vooral aan cognitieve dissonantie. Elke keer als er iemand komt die z’n bubble doorprikt, zoals nu weer Eva Vlaardingerbroek, bijt hij feller van zich af, niet beseffende dat hij zichzelf daarmee compleet te kakken zet. Hij wordt steeds wanhopiger, maar is nog niet zo ver dat hij dat aan zichzelf toe kan geven.

     Op zulke momenten krijg ik steeds meer hoop dat West-Europa toch een keer af kan rekenen met het dwaalspoor waarop men terecht is gekomen. Het woord “dwaalspoor” ontleen ik in dezen aan de toespraak van Eva. Wat een kanjer van een vrouw!

   2. Beukman

    Je obsessie speelt je weer parten, Captain Ahab. Dat blijkt zelfs uit je reactie. Laat het toch eens los, het is nooit te laat.

    1. Wesley Benbow

     ‘Captain Ahab’

     🙂

 14. Roughwood

  Als het toch allemaal niets is en wordt met het FvD, waarom is deugend, drammend en moralistisch links NL dan massaal overspannen en schiet men in een collectieve kramp wanneer Baudet een (lavendel)scheet laat? Voer voor psychologen…

  1. Wesley Benbow

   Van deugend, drammend en moralistisch links is me weinig bekend, maar je moet toch toegeven dat Baudet met zijn vrolijke theater veel amusement biedt?

 15. Piet Klein

  Wat uitermate storend is dat Schimmelpenninck vooral zich zelf diskwalificeert en daarmee duidelijk maakt dat je hem niet serieus hoeft te nemen in een debat rond de grote vraagstukken die er zijn. Vroeger was er links en rechts. Rechts had de route dat je ruimte moest geven aan ondernemers zodat er werk en welvaart kwam voor iedereen en links had de route dat je moest zorgen dat de gewone man/vrouw het goed had zo dat er meer welvaart kwam voor iedereen. Je kon in ieder geval de route begrijpen en de een geloofde meer in de ene route en de ander meer in de andere route. Met figuren als Schimmelpenninck heeft hij zijn groot gelijk en de ander is een lul. Schimmelpenninck lijkt daarmee volledig de problemen en mogelijk oplossingen missen te en volledig niet in staat een serieus debat te voeren. Schimmelpenninck valt daarmee in de categorie van de zelf benoemde intellectueel die nog even moet leren nadenken.

 16. Jannie Bons

  Wat een een teenkrommend gezeik allemaal trouwens who de FOK is schimmelpencik een nazie achternaam

 17. P. Breetveld

  Over het paard getild mannetje met zijn kopieer en plak tijdschriftje.

 18. DidiMadloba

  Ik vind het heel mooi hoe graaf Schimmelpenninck, uit oude hoge adel, afrekent met de kak van Baudet, een Belgische ijdeltuit vol pretenties.
  Mevrouw Vlaardingerbroek hoort tot het “selecte” clubje jongelui die door Paul Cliteur worden gebrainwashed op de ooit zo eerbiedwaardige Leidse Universiteit.
  Haar betoog over “hedendaags feminisme” rammelde verschrikkelijk, maar dat zal het klapvee in de zaal niet deren. Wat ze zegt is dat onder de vrouwen die demonstreren voor meer rechten aanhangers zitten van allerlei dubieuze groeperingen.
  Ik denk dat de demonstranten misschien niet zo’n representatieve afspiegeling vormen. Modern feminisme geldt ook voor de zakenvrouw die het ver heeft geschopt.

 19. Jumping

  Wat waarheid en wat een verademing, is deze korte toespraak van deze Jongedame Vlaardingerbroek.

  Deze Jongedame komt er wel in haar leven, vastberaden en eerlijk en oprecht en GEEN LEUGENS.

  Rutte is het slechtste , wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 20. Riesmog

  Deze vrouw wil zich ouderwets naar de top neuken, een wapen dat de beter uitziende dame vroeger had.

 21. Vit

  Het FvD is er duidelijk alleen voor de intelligente medemens, dat blijkt wel weer.

  1. Vit

   Ps, met een IQ hoger dan pak ‘m beet 85 dus.

 22. Tman

  “mensen die menstrueren”!
  Misschiens is het volgende beter “genderneutrale baarmoeders”.
  In de nabije toekomst komt een fokprogramma voor tweeslachtigen, dan is het écht genderneutraal!

 23. J.Rademaker

  Er zijn als ik zo op straat kijk geen feministen meer en behoudens het jaarlijks publiceren van de mensen die welgesteld zijn presteert Sander helemaal niets.

 24. Parajack

  Super links lulletje die Quote-figuur. Volkomen wereldvreemd figuur.

  1. Politiek Profeet

   Yep, net als paul lullesmuller, de groen slinkse rat….hetzelfde gore tuig van de richel…

 25. Lampje

  Blij dat we in Nederland nog mensen hebben die menen de wijsheid in pacht te hebben. Helaas is dat meestal erg dom volk zonder een greintje zelfkennis.

 26. Vliegenvanger

  Quote zal niet lang meer bestaan als zo’n omhooggevallen redacteurtje van die zwets verhalen loopt te verkondigen. Het is een zielig links figuur die niet kan uitstaan dat Terry in een klap de grootste geworden was.

 27. Edwin_Oss

  Inderdaad, het enige met niveau op dat congres was de stortbak!

  1. Bosche draak

   Waar ze jou met je zatte varkenskop uit moesten vissen omdat je daar niks anders deed dan in je broek schijten en pijpbeurten aanbieden.
   Nog meer pareltjes van wijsheid randdebiel?

 28. DidiMadloba

  Ooit sprak men van mensen die “in Pim” waren, een parodie op “in de Heer”. Nu heeft Baudet volgelingen die hem als een soort messias zien.
  Het is natuurlijk pure domheid, maar dank zij gulle giften van Poetin en de Chinezen kan Baudet professionele volksverhetzers inhuren die zijn boodschap bedrieglijk geloofwaardig maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.