Kijk dan: geestelijk gehandicapte Trump braakt bizarre onzin uit over “gassen spuiende windmolens”

Dat de Democraten in de VS het bij het juiste eind hebben om Donald Trump nog vóór de verkiezingen uit het Witte Huis te willen jagen, bleek afgelopen weekend wel weer. De oranje mafklapper gaf een speech bij Turning Point USA en sprak over windenergie. Waar hij de meest groteske onzin verkocht.

Dat Donald Trump een steekje los heeft, heeft inmiddels iedereen op de wereld wel door die zich door betere bronnen laat informeren dan alleen Fox News en Breitbart. We hebben het dan nog niet eens over de volstrekte afwezigheid van normen en waarden (“grab them by the pussy”, seks met pornosterren terwijl z’n vrouw hoogzwanger thuis zit), maar ook over de teksten die hij uit z’n keel krijgt. De oppernarcist Trump is er van overtuigd dat hij het meeste briljante is dat op deze aarde rondloopt sinds de sterfdag van Leonardo da Vinci.

Maar in feite zit je te kijken naar een verwende babyboomer met beginnende dementie en een pikzwart hart. Wat je dan krijgt is zaken zoals bij z’n toespraak afgelopen weekend voor z’n kritiekloze fanclubje Turning Point USA. Waar Trump zich ineens ontpopte als expert op het gebied van windenergie. Dat is hij natuurlijk niet, de enige twee zaken waar Trump écht goed in is zijn hamburgers eten en liegen. Hoe dan ook, deze onzin wist hij desalniettemin uit te bazelen. Het is tenenkrommend, zo ontzettend dom:

“I never understood wind, I know windmills very much, I’ve studied them more than anybody…tremendous fumes, gases are spewing into the atmosphere, you know we have a world, the world is tiny compared to the universe.”

Hoe kan Alec Baldwin ooit nog Trump geloofwaardig nadoen bij Saturday Night Live? Trump is zelf al de grootste parodie die op twee benen rondloopt op deze planeet. Met of zonder toiletpapier aan zijn schoen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

166 reacties

 1. Tguard

  Wordt het geen tijd voor een nieuwe redacteur

  1. Kretoloog

   Toen Trump nog kandidaat was voor het presidentschap, noemden de DDS-redacteuren hem al knettergek. Wat dat betreft is er in de afgelopen 3 jaar niets veranderd.

   1. Bolkestein

    Kunnen ze nog vijf jaar door blijven janken. Want zo lang blijft Donald Trump nog president.

  2. hansishier

   Een nieuwe hoofdredacteur nog wel. Misschien moet Tim zich alleen bezig houden met d’s en t’s en stijlfouten ipv zelf proberen stukkies te schrijven. Hier geeft hij wederom blijk van onvermogen om een fatsoenlijk stuk af te leveren. Het kan niet anders dat de andere journalisten hier zich kapot schamen voor dergelijke bijdragen. Wie is de eindredacteur hier trouwens? Die had dit stukkie prullenbakjournalistiek toch wel even tegen kunnen houden?

  3. bifbof

   Ja , deze Tim snapt echt teveel dingen niet meer , kan ouderdom zijn .

 2. van Urk

  Tim, wel even goed je huiswerk gaan doen. Het is bewezen dat windmolens extreem schadelijk broeikasgassen (zwavelhexafluoride) als isolatiematerieel bevatten en jaarlijks daadwerkelijk honderden kilo,s lekken.

  1. Vit

   Dat klopt van Urk, dat leek mij ook al bekend maar Tim heeft dus niet goed opgelet, kan gebeuren.

  2. Willem Bever

   Electriciteitskabels/trafo’s worden gekoeld door olie…en lekken vaak…en waar blijft dat ….in de grond

  3. JFU

   Tim moet zich eerst eens verdiepen in de materie voordat hij dergelijke nonsens opschrijft. De haat tegen Trump druipt er van af..lijkt de NPO wel, die heeft ook journalisten die dergelijke onzin en fake nieuws opschrijven. Valt me erg tegen…!

  4. Lefty

   @ Van Urk, je maar het halve verhaal gelezen :

   Ook in windmolens wordt SF6 gebruikt en ook daar lekt af en toe wat van dit zeer schadelijke gas weg. Dat is waarom De Telegraaf kopte met ‘Windmolen lekt extreem gevaarlijk gas’. In het artikel staan strikt genomen geen onwaarheden, maar de nodige context wordt achterwege gelaten.

   3525 ton CO2
   WindEurope schat dat in de afgelopen zes jaar in heel Europa een totaal aan 900 kg aan SF6 is gelekt door windmolens. Gemiddeld hebben die windmolens daardoor een equivalent van 3.525 ton CO2 uitgestoten. Dat klinkt inderdaad als een heleboel uitstoot, maar dat valt volledig in het niet bij de enorme CO2-uitstoot die windmolens voorkomen.

   70.000 keer zoveel uitstoot met kolen
   In heel 2017 hebben alle windmolens in Europa 336 TWh aan elektriciteit opgeleverd. Als je net zoveel stroom wilt produceren met een kolencentrale, zou daarbij (op basis van 750 gram CO2 per kWh) ongeveer 250.000.000 ton CO2 worden uitgestoten. Dat is ruim 70.000 keer zoveel.

   Windmolens veel minder schadelijk
   Met andere woorden: ja, SF6 is een zeer schadelijk gas en het is heel goed dat fabrikanten van windmolens eraan werken om het gebruik ervan terug te dringen. Desondanks is de schade die windmolens op deze manier aan het klimaat toedoen ongeveer 0.001% van de CO2-uitstoot die windmolens van zichzelf besparen.

   1. weer opnieuw

    pppppppppppppppppppppppffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

    en de investering op co2 was ? windmolens groeien niet aan bomen , windmolens kosten co2 uitstoot bij de bouw. Vervolgens blijkt dat ze tijdens productie net zo schadelijk zijn als een gascentrale.

    windmolens zijn waardeloze instrumenten die het netwerk vervuilen en door hun discontinu bedrijf niet bedrijfs zeker zijn. Een stompzinnige investering en verspilling van fossiele brandstoffen

 3. Sergeant Monty

  ” I know windmills very much, I’ve studied them more than anybody…”

  Een leugentje om bestwil, welke policus doet dat nou niet.
  Misschien heeft hij windmolens ook echt bestudeerd.
  Wie kan het tegendeel bewijzen.

  1. Blitzkrieg

   Sergeant Monty : Wie kan het tegendeel bewijzen? Jij toch, was het niet een leugentje om bestwil?

  2. Henk-Jansen

   Trump is een expert in alles, volgens hemzelf.
   h*tps://youtu.be/5GqJna9hpTE

   1. Vit

    Wellicht weet hij ook hoe Google werkt, zou dat kunnen denk je?

    1. Henk-Jansen

     Waarschijnlijk wel maar ik bespaarde hem de moeite door het filmpje zelf op te zoeken.

   2. weer opnieuw

    goed is ie he stront vlek ! misschien moet je wat meer over hem lezen in de zin van interesse dan in de zin van shaming en inhoudsloze verwijten.

    hoe is het met de impeachement procedure nepnieuws verspreider ? 🙂 🙂

   3. Beukman

    🙂
    Wat Donald nog even vergat: “Nobody knows more about fraud than I do.”

    1. weer opnieuw

     hoe weet jij dat nou bekmannetje met je ziekelijke linkse jaloezie

    2. Rosasolis

     @Beukman. Ben ik met je eens. Voor jarenlang is Trump Het Amerikaanse
     voorbeeld van nationaal en internationale fraude. Na al die jaren van corrupte deals heeft hij helemaal niets geleerd over eerlijk en fatsoenlijke gedrag.
     En daarom heeft zijn regering genoeg van. Deze gestoorde dictator kan met niemand SAMEN werken. En daarom heeft de huis van afgevaardigden besloten dat het niet langer zo kan gaan. Kortom: er moet een frisse wind gaan waaien in Amerika. Ik hoop dat de Senate dit feit realiseert. Er kan altijd een ad-interim pres. leider komen, tot de volgende verkiezing. Anders komt er een “shut-down”: alles op een laagje pitje zetten.

  3. Henk-Jansen

   En ‘een leugentje om bestwil’ is wat anders dan Trumps 15.000 leugens. Iedereen hier die Mark Rutte als leugenaar bestempelt maar wel Donald Trump steunt is dus zo hypocriet als maar kan.

   1. Vit

    15.000 leugens? Hmm noem er eens 1.

   2. weer opnieuw

    Iemand die de constante leugenstroom van prutte als een leugentje om bestwil betiteld is het toppunt van hypocrisie en een nepnieuws generator

   3. Vit

    Voor een politicus en zeker voor een president is het niet handig om leugens te verspreiden want die komen altijd uit zoals Rutte heeft gemerkt, dus met Trump die toch wel redelijk intelligent is zal het wel meevallen.

    Ik denk ook dat hij het motto aanhoudt van:

    “Spreek de waarheid want dan hoef je niet zoveel te onthouden”

    Rutte heeft daar trouwens grote moeite mee of hij is vergeetachtig dat kan ook.

    Grinnik.

 4. Rammstein

  Heeft het opgelucht, Tim?

 5. Vit

  @Tim

  Even hierop googlen:

  “windmolens lekken extreem schadelijk gas”

  1. Vit

   Ps, je maakt hiermee btw geen beste beurt, jammer wel.

  2. hansishier

   Idd Vit. Tim is zo anti Trump en pro windmolens dat hij vergeet normale onafhankelijke journalistiek te bedrijven. Tijd om te verhuizen naar een links krantje Tim. Daar kan je rustig blijven framen en onzin uitkramen, niet hier!

   1. Bolkestein

    Misschien heeft die agitator jegens Israël Joshua Livestro nog wel een openstaande vacature. Van eens realist naar totaal van het padje af geraakt. Normaal gesproken komt de wijsheid met de jaren. Er is helaas ook omgekeerde zwaartekracht.

  3. Bolkestein

   Dat levert op 31 200 (!) matches.

   Laten we er eens even eentje uitlichten.

   Windmolen lekt extreem schadelijk gas [Windmills leak very dangerous gas]

   Credit: Door Edwin van der Schoot, 29 okt. telegraaf.nl ~~

   [Windmills and switching stations contain an extremely heavy and harmful greenhouse gas as insulation material. Every year in The Netherlands alone hundreds of kilos of this sulfur hexafluoride (SF6) leak into the atmosphere. (translate article to English)]

   Windmolens en schakelstations bevatten een extreem zwaar en schadelijk broeikasgas als isolatiemateriaal. Jaarlijks lekken alleen al in ons land honderden kilo’s van dit zwavelhexafluoride de atmosfeer in.

   De Nederlandse netwerkbedrijven en drie van de grootste internationale bouwers van transmissie-apparatuur, ABB, Siemens en General Electric, bevestigen het gebruik van het broeikasgas.

   Zwavelhexafluoride, kortweg SF6, wordt al sinds de jaren zestig gebruikt om schakelstations in het elektriciteitsnetwerk te isoleren, zoals het trafohuisje om de hoek, maar vooral bij midden- en hoogspanningsstations. Ook in het binnenste van windmolens wordt het gas vaak gebruikt. Het gebruik van SF6 verkleint namelijk het risico op kortsluiting.

   Jaarlijks lekken echter alleen al in ons land honderden kilo’s de atmosfeer in. Een SF6-molecuul is heeft 23.000 maal zo’n groot broeikaseffect als een CO₂-molecuul en blijft duizenden jaren actief. De Britse omroep BBC betitelde SF6 in september dan ook als het ’dirty little secret’ van duurzame energie, nadat twee Britse universiteiten alarmerende publicaties hadden geschreven over een stijging van het gebruik en de lekkage van SF6 wereldwijd.

   Tennisballen

   Producenten van schakelapparatuur en windmolens zoeken wel naar alternatieven, zeggen ze in reactie op vragen van deze krant. Maar ze laten desgevraagd ook weten dat klanten vaak liever voor een goedkopere en bewezen oplossing kiezen. Die klanten, netwerkbedrijven als Tennet en Liander, laten weten dat alternatieven vaak technisch nog niet voorhanden zijn.

   Opmerkelijk is dat SF6 niet voorkomt in het klimaatakkoord, hoewel het in 1992 in Kyoto al werd benoemd als een extreem te bestrijden broeikasgas. In de jaren negentig werd het fluorgas ook nog gebruikt in tennisballen, de zolen van sportschoenen, en bij dubbele beglazing. Dat mag echter niet meer sinds een Europees verbod uit 2014.

   Het KNMI meet de SF6-concentratie in de atmosfeer niet, en de Nederlandse Emissie Autoriteit houdt er geen toezicht op. Netwerkbedrijven rapporteren zelf over hun lekkages aan het RIVM, sancties zijn er niet. In enkele andere landen krijgen netwerkbedrijven boetes bij te hoge lekkages.

   Noodzakelijk kwaad

   Volgens elektrotechnicus Dennis van der Born is het gebruik van SF6 door elektriciteitsbedrijven een soort noodzakelijk kwaad. „SF6 is een zwaar broeikasgas, maar het is ook een uitstekend isolatiemateriaal”, legt hij uit. „In dichtbebouwde stedelijke gebieden zijn schakelstations in het hoog- en middenspanningsnet vaak compact gebouwd. Door SF6 als isolatiemateriaal te gebruiken wordt de kans op kortsluiting en zogenoemde vlambogen tussen verschillende geleiders sterk verkleind.” Bovendien kan SF6 eventuele vlammen doven. SF6 wordt al sinds de jaren zeventig volop zo gebruikt.

   In Nederland zijn de beheerders van onze elektriciteitsnetten, de netwerkbedrijven Stedin, Enexis, Alliander en vooral Tennet, momenteel volop bezig om ons midden- en hoogspanningsnet uit te breiden. Nieuwe schakelstations zijn namelijk nodig om extra windparken en velden vol zonnepanelen aan te sluiten. Voor die schakelstations wordt, op enkele uitzonderingen na, nog altijd SF6 gebruikt. Het totale gebruik van SF6 bij de Nederlandse netwerkbedrijven is daardoor jaar in jaar uit verder gestegen van 133.500 kilo in 2007 tot 212.000 kilo in 2018, zo blijkt uit rapportages van Netbeheer Nederland.

   Ook voor schakelinstallaties in windmolens is SF6 populair, windmolenproducent Vestas gebruikt zo’n 7 kilo per turbine.

   Uit waarnemingen van weerstations in Groot-Brittannië, Ierland en Australië blijkt nu een toename met tientallen procenten van de hoeveelheid SF6 moleculen in de atmosfeer over de afgelopen jaren.

   Meldingsplicht

   In Nederland zijn geen absolute cijfers over de hoeveelheid SF6-uitstoot. Het KNMI meet het niet en de Nederlandse Emissie Autoriteit laat vreemd genoeg weten niet verantwoordelijk te zijn. Wel zijn de netwerkbedrijven verplicht lekkages te melden. Dat doen ze door formulieren op te sturen naar consultant DNV GL, die ze vervolgens inlevert bij het RIVM. Het proces oogt nogal vrijblijvend in vergelijking met andere landen als Australië, Denemarken en Groot-Brittannië waar toezichthouders boetes uitdelen bij te grote lekkages.

   In 2018 werd er is ons land officieel 770 kilo SF6 gelekt door alle netwerkbedrijven samen, wat gelijkstaat aan bijna 18 miljoen kilo CO₂. Ter vergelijking: Volgens Milieu Centraal stoot het gemiddelde Nederlandse gezin 20.500 kilo CO₂ uit.

   Levensvatbaar

   De grootste mondiale producenten van schakelinstallaties zijn Schneider Electric, ABB, Siemens en General Electric. Schneider en ABB testen met alternatieven, maar laat weten dat SF6 vaak nog steeds ’de enige stabiele en commercieel levensvatbare optie is’. Siemens en General Electric (GE) testen ook. Zo heeft Siemens recent een 72,5 kilovolt schakelstation dat SF6-vrij is opgeleverd voor een Schots windpark op zee en leverde General Electric recent meerdere 110 kilovolt stations met een alternatief op. In Meeden wordt voor Tennet zelfs een alternatief op 420 kilovolt geïnstalleerd.

   Probleem is volgens deze bouwers van hoogspanningsschakelinstallaties, dat hoe hoger de spanning, hoe moeilijker het vooralsnog is om SF6-loze oplossingen te ontwikkelen. Desalniettemin geeft GE aan dat zij als voorloper alle hoogspanningsschakelinstallaties van een alternatief gas gaat voorzien.

   Oplossingen

   Oplossingen voor 245 kilovolt en 420 kilovolt hoogspanningsschakelinstallaties zijn dus nog ver weg, ook al geven alle Nederlandse netwerkbedrijven desgevraagd aan open te staan voor zulke nieuw te ontwikkelen oplossingen. Dat is dan ook niet helemaal de beleving bij de producenten, blijkt uit navraag. „Bedrijven bestellen in de basis liever geen producten die 30 jaar mee moeten gaan maar een onbewezen staat van dienst hebben”, laat Siemens’ divisiehoofd Ulf Katschinski weten. „En uiteindelijk bepaalt de klant.”

   Landendirecteur Khalid Ouled Said van GE: „Netbeheerders zijn vaak conservatief. Dat is begrijpelijk. Zij moeten voor een betrouwbaar net en continuïteit zorgen, dat doe je door minder risico te nemen met alternatieven. Wij zien dat bij opdrachten vaak een te kleine waardering wordt gegeven aan alternatieven.” Het is daardoor volgens hem uiteindelijk vooral de prijs die bepaalt wie een tender wint. „De sector heeft vaak beleid ontwikkelt om SF6 gebruik te reduceren, nu is het zaak om dit samen in praktijk te brengen en de ontwikkeling van alternatieven een boost te geven.” aldus Ouled Said.

   Nadelen

   Netbeheer Nederland geeft in een uitgebreide reactie aan zich bewust te zijn van de nadelen die aan SF6 kleven, maar wijst erop dat alternatieven voor SF6 nog lang niet altijd voorhanden zijn. Verder stelt een woordvoerster: „De energietransitie leidt tot een toenemend aandeel van elektriciteit in de energiemix. Als gevolg daarvan wordt het elektriciteitsnet uitgebreid en neemt ook de toepassing van SF6 door netbeheerders toe. Dit moet worden afgezet tegen de CO₂-emissiereductie die wordt bereikt door het uitfaseren van conventionele (fossiele) energieproductie.”

   Source: Door Edwin van der Schoot, 29 okt. telegraaf.nl

   1. k.a

    Met veel interesse heb ik de reactie gelezen, U lijkt er erg veel van te weten..
    Ik loop altijd wel wat met verbazing alle “groene” oplossingen te volgen..
    Veel van de genomen keuzes kan ik niet volgen..
    Windmolens -> lijkt grotendeels erg inefficient.
    Kernenergie ->volgens het FVD de oplossing, lijkt mij ook wat onwenselijk en is geen draagvlak voor.
    Biomassa -> slaat totaal nergens op, al het bos verdwijnt hier,zo schandalig, smoes? biodiversiteit? redden van een paar hagedisjes? men spreekt niet over de verwoesting van habitat, de biodiversiteit van alles wat in het bos anno nu leeft gaat er juist aan, uil soorten, specht soorten, boom marters, eekhoorns, kraam kamer van vele soorten wordt zwaar onderschat en niet over gerept, bomen weg, veel soorten weg , juist op termijn een verarming van de biodiversiteit, maar dan is het te laat, binnen een week dat het kwartje valt dat dit niet zo’n hele handige actie was, staan er geen bomen van 30 a 40 meter hoog-> wat weggezaagd is kan ook geen C02 meer opnemen, ook is BIO massa veel schadelijker als steenkool, zo doordacht “groen” allemaal.
    Waarom blijft Aardwarmte totaal buiten beeld??
    Kunnen we naar gas boren, kan dat ook voor aardwarmte, koud water er in, 55 tot soms wel 80 graden water weer naar boven, na verwarmen met russisch gas voor stoom voor de turbines, daar moet stukstof aan toegevoegd worden naar het schijnt, wat slimme techneuten er opzetten voor een procedure hoe dit te doen, en de boeren zijn hun afval ook nog kwijt.

    Heeft U enig idee waarom aardwarmte totaal niet serieus genomen wordt?
    Kasper Akker

 6. Meriadoc Brandebok

  De Verenigde Staten heeft inderdaad een nieuwe president nodig. Een president welke zich niet schaamteloos aan machtsmisbruik bezondigt om politieke tegenstanders te grazen te nemen.

  Onder normale omstandigheden was het staatshoofd zelf afgetredem.

  1. Vit

   Waarom zou hij, hij doet wat hij heeft beloofd en daar kunnen sommige mensen niet goed tegen.

   Neemt niet weg dat ik het een rare snuiter vind.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Vit

    “Hij doet wat hij heeft beloofd” is geen excuus voor machtsmisbruik. Een crimineel kan evengoed doen wat hij heeft beloofd en tegelijkertijd crimineel zijn.

    Deze president is het ambt niet meer waardig.

    1. Vit

     Ter kennisgeving aangenomen maar ik doe er niets mee, ik kijk naar het grotere plaatje.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Vit

      Ik kijk naar het grote plaatje en stel vast dat zulk soort machtsmisbruik een complete vernacheling van het politieke stelsel is.

     2. weer opnieuw

      er is NOG STEEDS GEEN machtmisbruik vast gesteld trol

    2. weer opnieuw

     quote Deze president is het ambt niet meer waardig. end

     slap gelul , je hebt de man al vergruisd bij de verkiezingen toen hij nog niet eens president was. Hoe is het overigens met de impeachment procedure ? 🙂 🙂

     linkse sukkels

    3. Tguard

     Machtsmisbruik hahahaha hahahaha die is goed! Obama met ze kliekje bedoel je zeker.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Tguard

      ?

    4. Jv

     @Mariadoc: “Deze president is het ambt niet meer waardig“

     Nee dan die president die zijn secretaresse een sigaar aan bood!
     Dat was pas een president, toch?

     En dat ons aller Rutte, dat een ook een TOP PM!
     Alleen jammer dat hij het hele volk als klootjes volk ziet. Al was het alleen maar om dit volk vol te kunnen pompen met leugens en vervolgens kaal te plukken tot op het bot.

     Meten met twee maten is wel een kunst, echter……. welke maat is nu de juiste?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Jv

      Mark Rutte heeft, voor zover bekend, niet misbruik gemaakt van zijn positie als premier om bij collega-politici te hengelen naar belastende informatie over zijn tegenstanders.

      Laatst was er wel sprake van machtsmisbruik bij de belastingdienst en is de voor de Belastingdienst verantwoordelijk staatssecretaris Snel afgetreden. Er zijn in Nederland zelfs bewindslieden voor minder uit de functie gedonderd. Dat zie ik bij Trump nig niet gebeuren.

     2. DidiMadloba

      Van Bill Clinton was bekend dat hij een rokkenjager was die “achter zijn pik aan liep”. De handige, ambitieuze Monica L. maakte daar misbruik van.

      Bill kwam ook wel tekort. Om haar intellect was hij met Hillary getrouwd, maar geen man wordt opgewonden van dit ijskonijn. Ook te weinig kiezers trouwens – waardoor we nu met Donald T. zitten opgescheept.

   2. DidiMadloba

    Verkiezings”beloften” dienen alleen maar om verkiezingen te winnen. Iedereen die dat begrijpt weet dat je niet moet zeuren als zulk “beloftes” niet wordt nagekomen. Net als in de reclame is een beetje overdrijving toelaatbaar, zeker als iemand met verstand begrijpt dat er wordt overdreven.

    Trump onderscheidt zich door het waanzinnige idee verkiezingsbeloften ook te willen nakomen, al maakt hij het hele land er mee kapot.

    Zo vraagt hij Apple om de productie terug te halen uit China. Met als gevolg dat Apple nu overweegt ook het hoofdkantoor naar China te verhuizen.

  2. weer opnieuw

   hahahahaha , linkse leugenachtige nitwit.

  3. Kretoloog

   Brandebok loopt weer zijn eigen sukkelige mening te verkondigen.

   De realiteit is dat het merendeel van dr Amerikanen dol zijn op Trump. Geen president sinds WO2 heeft zoveel verkiezingsbeloften ingelost als hij.

   1. Tony Faas

    “De realiteit is dat het merendeel van de Amerikanen dol zijn op Trump.”

    En dat hij zijn tweede termijn herkozen wordt.

   2. Sergeant Monty

    “zoveel verkiezingsbeloften ingelost als hij.”

    De muur is een ijzeren gordijnen gordijn geworden die betaald wordt door de Amerikanen zelf a’ 5 miljard dollar.

    Zijn belasting aangiften zou hij na zijn verkiezingen openbaar maken, maar hij wacht hier wel erg lang mee.

    Hij heeft ‘vrede’ gebracht in Korea en IS zelfstandig verslagen.

   3. Mart

    Negers zijn blij met Trump….zo ook de meeste witneuzen en industrieëlen,de hele bende ”aan de bak”,…..zou dat òòk gaan gebeuren als de z.g ”socialisten” het stokje overnemen?

    1. Vit

     Die halen liever gespuis binnen als cultuur verrijking.

  4. Jv

   Klopt! Trump!

 7. johanjha

  Net als onze Geert Wilders die niets anders wil dan links om of rechts om Nederland , Nederlands houden en de islam een totalitaire regime achterlijke ideologie verwijderen.
  Zo wil Donald Trump ook alles wat links en globalistisch is weren inc het niet bestaande klimaat probleem.
  Deze twee mensen hebben miljoenen kiezers achter zich staan en dan kan zo,n globalistische schlemiel van een Tim Engelbart ze alleen maar afschilderen als dom , racitisch, en een grote parodie noemen. Droom maar fijn verder zijn tweede termijn komt er aan of je dit nou goed vind of niet en onze Geert is ook aan het stijgen. En zie daar maar wat aan te doen dom schlemiel mannetje.

 8. Willem Bever

  De zwakste schakel!

  Daaaaag Tim

 9. Heras

  Je kunt van Trump zeggen wat je wilt, maar hij is een man voor het volk. Wij hebben Trutte die mooie praatjes houdt maar het klootjesvolk laat rottten.
  Wij mogen veel betalen voor…niets.

 10. Jack Flash

  Ja is even wennen een president die doet wat hij zegt.
  Dat maakt Trump bijzonder.

 11. Beukman

  Haha!

  1. Vit

   Met stip de beste reactie van vandaag, kort en bondig.

  2. Rammstein

   Laat ons meedelen in je vreugde, Beuk.

   1. weer opnieuw

    waar bekmannetje om moet lachen is meestal te triest voor doorgifte , bekmannetje kent geen (levens) vreugde. Bekmannetje is een verbitterde populistische linkse fantast

    1. Beukman

     Onze socialistische adhd-er zal de grootste proleet op aarde koste wat kost verdedigen.

     1. Rammstein

      Beukman, je beseft toch dat je je constant en vrijwillig laat hersenspoelen door anti-Trump media, nietwaar?

      Dat betekent ook dat je alles voor zoete koek slikt omdat het in het voorgeprogrammeerde straatje past.

      Maar jij bent slim genoeg om daar boven te staan en je eigen mening te vormen door ook ander nieuws en andere berichtgeving te consumeren. Toch?

     2. weer opnieuw

      probeer het is inhoudelijk brult ene bekman hier regelmatig 🙂 🙂

      linkse sukkel
      STEM SOCIAAL , STEM PVV

   2. Beukman

    Rechts heeft zo verdomde weinig gevoel voor humor, @Rammstein.

    1. weer opnieuw

     leg nou is uit wat rechts is bekmannetje , gisteren was ik nog een rooie linkse socialist 🙂 🙂

     Weet je wel wat voor onzin je uitkraamt bekmannetje

    2. Rammstein

     Ach, links heeft alleen Youp van`t Hek en dat is nog veel zieliger.

     1. Beukman

      Ik ben inderdaad blij dat ik niet links ben, zoals mijn rooie vriend @weer opnieuw. Die man kan echt helemaal nergens om lachen.

     2. Lefty

      Joep van het het links? Ik vind hem een veilige cabaretier die een voornamelijk braaf ‘CDA-humor’ publiek trekt.

      Geef mij maar Hans Teeuwen of, iets minder maar toch goed Theo Maassen. Zijn opmerking “Willen we meer of minder Joden” vond ik binnen de context van Wilders “willen we meer of minder Marokkanen” gebraak
      erg geestig.Theo Maasen is uiteraard geen antisemiet.

     3. Vit

      @Rammstein

      “Ach, links heeft alleen Youp van`t Hek en dat is nog veel zieliger.”

      Je bedoelt waarschijnlijk Freek de Jonge, was ik van de week ook mee in de war.

     4. weer opnieuw

      zit er verschil in de humor van die 2 extreem linkse adepten

     5. Beukman

      @Lefty
      youtube.com/watch?v=71HRTXq0JK0

      “Waar is Volkert van der G. als je hem echt nodig hebt” en “In de sport heet dat “te vroeg pieken” zijn natuurlijk geen politiek correcte grappen. We mogen er niet om lachen van de Rechtse Kerk, maar we kunnen niet anders.

     6. weer opnieuw

      het is bekent bekmannetje , links gaat over lijken en is er trots op. Je bent wat te laat geboren om rucksichtlos mee te marcheren

     7. Rammstein

      Warempel Vit, je hebt gelijk. Ik dacht dat Freak de Jonge (144) al dood was. Maar de extreemlinkse mastodont’cabaretier’ is nog onder ons. Bedankt voor je aanvulling.

     8. Tony Faas

      Georges Gilles de la Rammstein.

    3. Bosche draak

     We vinden het anders wel hilarisch dat je dat linkse zult nieuws met boter en suiker opslobbert sukkel!

 12. claus

  Ondanks allekritiek gezever en gezeur!
  Trump is en blijft President, óók in de volgende termijn!

 13. Tony Faas

  Gelukkig gaat Trump gewoon zijn tweede termijn doen en volmaken.

  1. Leiperd

   6 weken hooguit ! Op is op.

   1. Tony Faas

    TRUMP 2020

 14. Bosche draak

  Het enige tenenkrommend is jouw haat erectie naar Trump en je jankerig gezeur.
  Gaat piepers bakken en laat dit onderwerp voort liggen voor een ander als je er toch zo’n dagboek stukje van maakt.

 15. RvdBe

  Een cursus begrijpend lezen voor Tim, of hij speelt stommetje, hoop voor hem het laatste.

 16. Jv

  Aldus onze nieuwe op linkse handen gedragen leider……
  Kim Young Un de derde!!

 17. P. Breetveld

  Die geestelijk gehandicapte maakt wel waar wat hij beloofd. Dit in contrast met wat we hier in Europa allemaal moeten welgevallen. Groot gelijk dat de USA de banden met Europa inperkt. VS vs immigratie en klimaat onzin werelddeel. Waar alle problemen met meer belasting laten betalen wordt opgelost. Defensies tot op het bot uitgekleed en straks een groot windmolenpark met amper rendement.

 18. Anti Idioten

  Dit is het zoveelste opinie stuk van Tim, helemaal geen journalistiek. En Trump heeft wel degelijk gelijk dat windmolens schadelijke gassen uitstoten.

  Doe je werk als journalist Tim anders ga bij joop.nl solliciteren dit is zo belachelijk, lijkt wel of dit door Sylvana Simons geschreven is.

  Doe onderzoek wat Trump allemaal voor de VS heeft gedaan. Je mag zijn persoonlijkheid ongeschikt vinden voor een president maar zijn prestaties als president daar kunnen de rest van de wereld leiders nog wat van leren.

 19. Johnsen

  Trump is knettergek!

  1. Lefty

   Dat is een understatement.

  2. Bosche draak

   Goed onderbouwde argumentatie ook!

   Randdebiel

   Geen wonder dat anuslikker lefty de enige idioot is die zich er in kan vinden….

 20. Adriaanv

  Wordt deze hoofdredacteur ondertussen ook al omgekocht door Soros ?

 21. fusilier

  Tim Engelbart is zelf een eenzame sukkel. Waar ik geen woord meer aan vuil maak.

 22. Lefty

  @ Beukman : Politiek correcte humor is meestal dodelijk saai, of je moet een geniale absurdist als Teeuwen zien. Leuk fragment trouwens. Je blijft lachen met Theo, en eigenlijk is hij in dit fragment-paradoxaal genoeg- ‘politiek correct’ , als je begrijpt wat ik bedoel.

  1. weer opnieuw

   als je kan lachen om teeuwen is je indoctrinatie van het linkse gedachtegoed geslaagd. Best een triest dieptepunt

   1. Beukman

    Je bedoelt dat Teeuwen niet meer de held van rechts is, @weeromstuitje?

    1. weer opnieuw

     weet ik niet bekmannetje , ik pruim teeuwen niet en heb nog steeds geen idee over wie je hebt als je wauwelt over rechts. je bent een zeer onduidelijke sprookjes verteller

     1. Beukman

      Dat bewijst gewoon dat je een rooie rakker bent, @weermensje. Rechts loopt immers weg met Teeuwen vanwege diens antilinkse grappen, en zijn grollen tegen het (voormalige) politiek-correcte denken.
      Inmiddels is de man zelf zo politiek correct als de neten. Jammer dat je een socialist bent. Anders had je dat zeker weten te waarderen.

     2. weer opnieuw

      een rechtse socialist ? jaja , het bekmannetje is weer helemaal van het padje . Zoek hulp , misschien kunnen ze het proces vertragen anders pis je en schijt je je broek vol binnen een paar maanden.

  2. Beukman

   @Lefty
   Inmiddels heeft er een Umwertung aller Werte plaatsgevonden, is de Rechtse Kerk gesticht, en zijn politiek correct en politiek incorrect van plek gewisseld.
   Misschien mede daardoor was Teeuwen vroeger vlijmscherp, erg grappig en onvoorspelbaar, terwijl hij tegenwoordig dodelijk saai is.

   1. Lefty

    Hij heeft zijn beste tijd gehad, mee eens.

   2. Lefty

    @ Beukman En waarschijnlijk lijdt Teeuwen aan een Theo van Gogh gerelateerde PTSS .
    Zijn meiden van Hallal optreden was natuurijk koren op de molen van rechts, maar ook van links omdat omdat hij de hij bepaalde schaduwkanten van religie op de hak neemt. Hoewel ik Teeuwen de laatste jaren niet meer goed gevolgd heb kan ik mij voorstellen dat hij op het door mij geschetste beeld als concept voor zijn hedendaagse humor gebruikt. En links of rechts, wat is dat nog?

    1. weer opnieuw

     links is duidelijk geprofileerd daar en tegen mis ik tot op de dag van vandaag de profielen van rechts.

     linkse adepten hebben de grootste moeite om een duidelijk profiel neer te zetten voor of over hun rechtse rivalen

     1. Lefty

      Als je in termen van rivaliteit denkt kun je beter meteen de hele wereld laten ontploffen.

     2. weer opnieuw

      ik snap dat het inhoudelijke antwoord nog even blijft ontbreken.

 23. Edwin_Oss

  Wat een niveau is het hier weer! De onderbuik wordt hier, niet gehinderd door enige kennis of inzicht, massaal geledigd. Een diarree van van idioterie wordt uitgebraakt waar een vulkaan jaloers op zou zijn! Er wordt niet gereageerd op feiten, maar op de man. Voor nuance is geen ruimte, andere meningen worden meteen in de linkse hoek geplaatst. Ik zou adviseren: lees eens een goed boek, verdiep je in de materie, en leeg je onderbuik daar waar het hoort: op het toilet!

  1. Tony Faas

   Edwin_Oss?

   Valt niet op hahahaha!

 24. Roughwood

  “geestelijk gehandicapte Trump”… Doe’s normaal Engelbart!

  1. weer opnieuw

   das moeilijk

  2. henk43

   Prachtig! Als rechtse journalisten objectief naar de feiten kijken worden ze hier ineens links genoemd.

   1. Roughwood

    Heb ik hier iemand links genoemd dan? Tja. Het feit dat u schijnbaar niet capabel bent om begrijpend te lezen moet u mij niet in de schoenen schuiven. Fijne feestdagen gewenst!

 25. Lefty

  @weer opnieuw: Ik begrijp je vraag-of beter- gezegd wat je bedoeld niet. Vandaar dat ik allen reflecteer aan je woord “rivaliteit” mbt links en rechts.

  1. weer opnieuw

   lefty is een beetje dommig zou maxima zeggen

   1. Lefty

    Nee, je formulering is een aaneenschakeling van semantische en linguïstische wartaal. Ik kan daar geen brood van bakken. Formuleer je vraag of stelling wat transparanter svp.

    1. weer opnieuw

     lefty is een beetje dommig zou maxima zeggen

     1. Lefty

      Zeg zelf ook eens wat.

     2. weer opnieuw

      zinloos, lefty is een beetje dommig zou maxima zeggen

     3. Lefty

      Ok dan, mbt Maxima. Vandaar dat Hans Teeuwen Maxima’s schoonmoeder keihard in d’r reet geneukt heeft. Ik neem aan dat dat zowel links als rechts om konden lachen, of huilen.

     4. Bosche draak

      En z’n poging met dure scrabble woorden te goochelen maakt hem alleen maar dommer.

 26. Lefty

  daar

  1. Lefty

   Nee, links kan daar om lachen en de hypocriete rechten waarschijnlijk niet.

   1. Lefty

    s

    1. Bosche draak

     Zeg lamstraal kan je al je infantiele gehinnik niet in een blokje kwijt?

     Zoveel noten heb je nou ook weer niet op je zang….

 27. Rechtsaf

  De enige geestelijk gestoorden zijn de klimaathysterische religieuzen hier dde ontkenners van gezond klimaat….

  1. Tony Faas

   Daarom ben ik klimaatoptimist!

   1. Blitzkrieg

    Tony Faas : Hier nog een klimaatoptimist. Europa die de komende jaren meer dan 11000 miljard uit gaat geven om de communistische dictatuur in te voeren, een Trump is degene die gek is, geef toe ze weten het wel te spinnen.

    1. Tony Faas

     @Blitz: Zeker, dat weten ze wel. Nu maar hopen dat de ogen van het kiesvolk op tijd opengaan.

 28. Bes Tolen

  Bij de Dems zitten m.i. degenen, die de financiële politiek in handen hebben, de pers en andere media systematisch beïnvloeden (verdraaiing, laster, beschimping), een machtige arm hebben in bepaalde (semi-)overheidsdiensten, die met geheimen en agressief optreden van de VS te maken hebben, e.d. Dat wordt niet meer anders. Het westen is op de verkeerde weg maar gelovigen vinden het allemaal wel in orde.
  In Nederland zijn er journalisten, die aan de onzuivere beïnvloeding expliciet mee doen. Een foute man was m.i. M.L. Snijders, die grote invloed had op de ontwikkelingen in Nederland. Nederland is erg gelovig wat dubieuze politiek gerichte berichtgeving betreft. Het gedrag en opvattingen zijn er naar.

 29. Jansen8888

  Deze journalist en redacteur is geen fan van Trump zo te horen LOL, ik vind het de beste president die Verenigde Staten heeft gehad sinds jaren, je moet kijken wat iemand doet voor het land en niet wat je persoonlijk van iemand vindt.

 30. Eric Donkaew

  Met Trump geestelijk gestoord noemen, zelfs in de kop van het artikel, passeer je Joop.nl, Sargasso en zelfs Frontaal Naakt aan de linkerzijde. Deze opiniesites zullen een dergelijke terminologie niet zo snel gebruiken, hun reaguurders overigens deels wel.

  Wat Trump zegt over windmolens is cabaret, maar de man is niet geestelijk gestoord. Anders was hij immers nooit president van de VS geworden.

  Ik zou toch voor een wat serieuzere aanpak kiezen om deze man te beschrijven.

  1. Leiperd

   Serieuze presidenten bestaan niet. Kijk naar de aanstichters van de oorlog in Irak 2003, de bron van alle ellende waar het MO en ook Europa mee te maken heeft. De Golfoorlog was nog maar een kibbelpartijtje daarbij vergeleken.

 31. Florissa

  DDS ,verschilt met nieuwsgeving niks met nieuws uit kranten zoals de volkskrant of de telegraaf,geen waarheid ,maar meningen van de journalisten ,en echte ,die bestaan niet meer want dat zijn trekpoppen uit Brussel .

  1. Leiperd

   Hebt u daar wel eens mee gespeeld. Met die trekpoppen?

 32. Julian

 33. Julian

  *standing ovation*

  1. Bosche draak

   * Julian giving a stading ovation while drooling and crapping his pants like the retarded idiot he is *

 34. Boeddha

  Je kan van Trump vinden wat je wil, maar hij heeft wel gezorgd dat de economie weer beter draait als ooit.

  Die zorgt wel dat mensen die willen het ook beter krijgen.
  Klaplopers kunnen beter oprotten.

 35. Lex

  DDS braakt bizarre Trump onzin uit.

  Weer een pure linkse overname van het corrupte linkse NPO nieuws in plaats van
  zelf eens te gaan verdiepen in de Amerikaanse politiek.

  Het nieuws wat Nederland is puur linkse van de democraten uit Amerika.

  Hij heeft toch gelijk dat Windenergie opgewekt door Windmolens veel meer geld kost dan uit een kernenergie centrale dat windmolens niet draaien op wind maar op overheids geld.

  1 Windmolens zijn lelijk “horizon vervuiling.
  2 Windmolens zijn duur.
  3 Windmolens daar zitten metalen in die van oorsprong het milieu vervuilen.
  4 Het produceren van een windmolen kost heelveer energie.
  5 Het vervoeren van een windmolen van fabriek naar montageplek kost veel
  fossielenbrandstof.
  6 Hoge onderhoudskosten
  7 Windmolens schijnen olie te verbruiken en te lekken.
  8 Bij ongunstige windrichting geluidoverlast voor de directe en indirecte
  omgeving.
  9 Als de Windmolens in het zee worden geplaatst een verstoring van het
  ecosysteem het leve in het water word ernstig verstoord.
  10 Windenergie is ongeschikt voor stabiele stroomvoorziening energiecentrales
  moeten continu de capaciteit aanpassen.

  Zo geweldig en milieu besparend is zoon windmolen dis niet als je ook het leef milieu menu mee telt.

  Ik heb dus begrip voor de uitspraken van TRUMP.

  1. Lefty

   Trump braakt inderdaad onzin uit.

   1 Windmolens zijn lelijk “horizon vervuiling.

   Kwestie van smaak.

   2 Windmolens zijn duur.

   Klopt. Maar kerncentrales bouwen is ook vreselijk duur en om een nieuwe in werking te te stellen kost meer dan 5 of zes jaar. De oudere zijn vrij onveilig en moeten op termijn dicht. Daar is elk Europees land het over eens.

   3 Windmolens daar zitten metalen in die van oorsprong het milieu vervuilen.

   Er zijn fabrikanten die hiervoor Permanente Magneten gebruiken met het materiaal Neodymium, dat tot op heden op zeer milieu onverantwoorde wijze wordt gewonnen. vooral in China. Echter dit is niet nodig en een groot deel van de moderne windturbines wordt niet met Permanent Mageneten voorzien, maar met elektromagneten. Hierin wordt het magnetisch veld in een koperwikkeling met ijzerkern opgewekt door de windturbine, zonder gebruik van de grondstof Neodymium. Naast dat dit een veel milieuvriendelijker fabricageproces is, heeft dit als voordeel dat het magnetisch veld over tijd niet degradeert onder invloed van temperatuurschommelingen.

   4 Het produceren van een windmolen kost heelveer energie.

   Klopt, maar ieder industrieel productie proces kost veel energie.

   5 Het vervoeren van een windmolen van fabriek naar montageplek kost veel
   fossielenbrandstof.

   Klopt, elk transport kost brandstof. Dat geldt ook voor vliegtuigen en varkens.

   6 Hoge onderhoudskosten

   Altijd nog lager dan de traditionele centrales, en bovendien levert dit werkgelegenheid
   op.

   7 Windmolens schijnen olie te verbruiken en te lekken.

   Als je ze niet onderhoud kan het welk eens misgaan maakt absoluut niet te vergelijken
   het olieverbruik en lekkages van auto’s en vrachtwagens etc.

   8 Bij ongunstige windrichting geluidoverlast voor de directe en indirecte omgeving.

   Windmolens maken veel minder geluid dan (vlieg)verkeer en je kunt ze in afgelegen gebieden plaatsen.

   9 Als de Windmolens in het zee worden geplaatst een verstoring van het
   ecosysteem het leve in het water word ernstig verstoord.

   Het geluid van windmolens wort meters boven de zeespiegel geproduceerd en de overlast is marginaal. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door de scheepvaart en overbevissing.

   10 Windenergie is ongeschikt voor stabiele stroomvoorziening energiecentrales
   moeten continu de capaciteit aanpassen.

   Je kunt stroom bufferen en bovendien zijn er alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie.

   TRUMP IS EEN ZEER ONBETROUWBARE BRON VAN INFORMATIE, OOK ALS HET OM WINDMOLENS GAAT.

   1. Stanly2000

    Lefty, aldus de propagandist van GL of is het de PvdD?

   2. weer opnieuw

    lefty dom wicht , windmolens zijn onzin , op dit moment lurken we 3200 mw uit de Franse kerncentrale nitwit

    je bent inderdaad een zeer onbetrouwbare bron met je achterlijke windmolens

 36. josemoonen@70

  Nadat ik de linkse media en hun fake news zat was ging ik over op het nieuws van DDS
  Maar wat een teleurstelling . En die lieten zich ook nog een tijd lang als Robert Jensen fans zien . Maar de heren zijn door de onzin die ze hier dagelijks verkondigen wel heel diep gezakt . Van objectief nieuws is allang geen sprake meer . iedereen van alle Politiek partijen word door de stront gehaald op een schandelijke manier . Vooral Timmetje Engelbartweetalles.! Wat een aanmatig mannetje . en dat noemt zich Journalist en hoofdredacteur ??????????? Jongen, je zult in de toekomst nog vaak op je neus kijken als je minikrantje abonnees gaat verliezen en er op de duur niks meer over blijft . En voor een nieuwe baan bij een andere krant kom je dan niet meer in aanmerken . misschien bij het plaatselijke suffertje ?

  1. henkie

   Wat maak je je druk?
   DDS is opgericht uit politieke activisme, onvrede met de MSM, dus netzomin als de MSM objectief.
   Nu draaien ze al een aantal jaartjes mee, en het is moeilijk je staande te houden en je te houden aan je pricipes.

   Wat wij als lezers moeten waarderen is dat er een podium is voor een alternatief geluid. En we moeten blijven lezen tussen de regels, op zoek naar de waarheid, de demagogie en misleiding ontwijkend.

   Laat je niet inpakken.
   Wat je je ook moet realiseren is dat we hier in een isolement met mekaar aan het reageren zijn.
   We bereiken hier niemand met onze mening, alleen eensgezinden, en een aantal EU betaalde trollen, die van hun leven nooit hun mening zullen veranderen.

   Het alternatieve geluid moet weer normaal worden. iedereen moet gewoon op straat zijn mening kunnen zeggen. Er moet een eind komen aan demonisering van politici die een alternatieve mening er op na houden. Dan ontstaat open discussie en komt er een einde aan deze nachtmerrie waarin we wakend niet aan schijnen te kunnen ontsnappen.

   De waanzin regeert, list leugen en bedrog zijn de norm. Ik hoop dat we hieruit nog zullen ontwaken!

   1. Raspoetin

    @Henkie, niemand leest uw links gewauwel.
    Speciaal om onze hersenen te beschermen tegen indoctrinatie.
    Een blik op uw gebruikersnaam zegt genoeg.

 37. ReneR

  Tim, ik wist niet dat jij zo’n linkse trol was.
  Voor een journalist, Ben je of links gekleurd en wil je de waarheid niet zien en er niet over schrijven. Of je bent al omgekocht door Soros en consorten. Of, en dit denk ik is het meest waarschijnlijk, je hebt geen goed onderzoek gedaan. Trump is het beste wat America de afgelopen presidenten is overkomen. Sterker nog, Trump is ook het beste wat het hele westen en oosten is overkomen. Maar kennelijk baseer jij je kennis op…… Niets..

  Onder Trump, geen nieuwe oorlogen. Zelfs oorlogen gestopt, legers terug getrokken. Economie van America booming, in tegenstelling tot wat de niet vorige president allemaal naar de klote had geholpen. Baraq obama, de eerste Amerikaanse president die niet eens geboren American is. Oftewel het net rond de elite die de wereld meer en meer naar de klote hielpen, is zich ah sluiten. Trump speelt hier een grote rol in. Maar dat weet jij niet, anders schreef je niet zo’n onzinnig stuk.

 38. Politiek Profeet

  Trump zal best e.e.a. ontbreken aan tact, maar is wel DE President verkozen door een vrij volk.
  Om deze amerikaanse patriot te omschrijven als geestelijk gehandicapt geeft meer het brevet van onvermogen aan om als redacteur hier deze onzin neer te plempen.
  Amerika First…..Yes we can!
  Nederland Eerst…we likken de reet van de EU.

 39. Rosasolis

  Goed geschreven Tim. Het is duidelijk dat Trump snel achteruit gaan. Hoe durft deze man te praten over windmolens dat onze milieu vervuilt, terwijl geen twee jaar geleden
  hij heropende de oude, vervallen, gesloten kolen mijnen in de armste staten van Amerika: Virginia en Tennissee. Waar duizenden ex-mijnwerkers en hele bevolkingsgroepen ernstig ziek zijn met long en hart problemen. Weinig van de mijnwerkers bereiken de pensioen leeftijd.
  Gelukkig heeft de huis van afgevaardigden (tweede kamer) vorige week unaniem gestemd om Trump af te zetten, wegens zijn zeer onstabiel en onbetrouwbaar gedraag
  met buitenlandse regeringen. Behalve zijn onstabiel gedraag tegen regerings-
  medewerkers. Deze onstabiele man moet altijd zijn zin krijgen; hij kan met niemand SAMEN werken. Het typische gedrag van een gestoorde dictator. Kamer voorzitter,
  N. Pelosi heeft de waarheid vorige week kort verteld: “Deze man is een gevaar voor de hele wereld”. Maar nu komt de moeilijkste probleem voor de Amerikanen: nu dat de
  meerderheid lager huis Trump wil afzetten, weigert deze regering verder met hem samen te werken…dus worden er geen nieuwe wetten gemaakt of vergaderingen gehouden binnen de huis van afgevaardigden. Als ligt op stilstand. Tot de volgende pres.verkiezing volgende jaar november…of als de Senate (eerste kamer) binnenkort besloot dat Trump moet inderdaad uit zijn functie gezet worden. Kortom: blij zijn dat je niet in Amerika woont. Vooral niet in Tennissee of Virginia.

  1. weer opnieuw

   leuke populistische babbel rosa maar Trump gaat gewoon door naar de volgende termijn.

   1. Lex

    Zo is het maar net en die afzettings-procedure zorgt alleen maar voor meer aanhangers en stemmers.

    De democraten maken hun zelf belachelijk.

    Ik kijk uit naar nieuws door Jensen vanuit Amerika.

   2. Bosche draak

    Leuke babbel, dit onsamenhangende gewauwel in steenkolenschrift?

    Het doet gewoon zeer aan de frontale kwab om dat achterlijke gezever door te spitten op zoek naar enige inhoud.

    Hier een samenvatting van dat stuk
    “Oranje man slecht”

    Dank u voor uw aandacht

  2. Politiek Profeet

   knettergek

  3. Henk Albarda

   Rosasolis, diverse feitelijke fouten in uw wauwel reactie. House of Representatives heeft NIET unaniem voor impeachment gestemd. De Republikeinen hebben UNANIEM tegen de impeachment gestemd en diverse Democraten hebben OF tegen gestemd OF zich onthouden OF zijn niet gekomen. De kiesdistricten van enkele democraten die voor impeachment hebben gestemd, hebben hun Democraat uitgescholden voor het voor impeachment stemmen. Pelosi heeft nu een enorm probleem, dat alleen opgelost kan worden door een acute economische crises.
   Als u serieus genomen wilt worden, zorg dan dat u de FEITEN juist hebt.
   Graag uw reactie, maar dat durft u niet, te laf.

   1. Rosasolis

    @H. Albarda. Maar toch gaat de impeachment wel door, en nu naar de Senate.
    In tussen blijft het huis van afgevaardigden geen wetten meer maken, en geen samenwerking meer met Trump hebben. Of de Senate stemt voor zijn aftreding,
    of dat alles op een zeer lage pit zal doorgaan.

 40. henkie

  Trump heeft anderhalf uur gespeeched voor ” Turning Point USA Student Action Summit”.

  Net als Tim heeft de “Washington Post” precies dat stukje eruit gepikt voor FACT CHECKING. Het was gebazel en Trump heeft weer gelogen!

  Inderdaad, dat waren de enige zwakke 20 seconden in die gehele speech!
  Hij doelde oa op de uitstoot van het uiterst giftige SF6 gas dat jaarlijks gelekt wordt door windmolens, maar het kwam er niet uit.

  Verder buiten deze 20 zwakke seconden, anderhalf uur meesterlijke erudiete vuurwerk!

 41. Rob44

  Trump heeft niets verkeerd gezegd
  Hij zei dat windenergie onbetrouwbaar en duur is. Dat het de mooie natuur lelijk maakt en vele vogels ook beschermde roofvogels kapot maakt. Dus Tim reageer op de inhoud en niet de toon.
  Was er maar iemand in NL die de dure klimaatgekte durfde aan te pakken. De Joop in deze toon praat over Trump dat Fake News is maar ook jij DDS?

 42. Bes Tolen

  Rosasolis hou eens op met Trump als crimineel te beschouwen. Het is alleen maar laster wat links daar voortbrengt en al die laster kan worden ontzenuwd. laster over faillissementen van Trump, die nooit plaats vinden. Wel heeft hij moeilijk gezeten met betalen maar de bedrijven crediteuren hebben hem toen een periode uitstel gegeven. Naderhand heeft Trump alles betaald. Dat was ook allemaal goed op internet te volgen en ik heb dat zelf gezien. Ik ben zelf op dat gebied uitermate deskundig. Het was toen zijn entree in een bepaalde branche en dat was onverstandig in die zin omdat het een monopolie was een een bepaalde etnische groep. [Sommigen mogen in de VS en ook elders alles en anderen niks maar dan gaat het niet over Trump]. De smerige praatjes voor BNN Vara verkondigd door een basher Michael Moore deugen m.i. niet. De VARA ook niet. Die steunen wat ze vroeger nooit zouden steunen, denk ik zo. maar de wereld is veranderd en de valse krachten van het christendom en dat andere geloof, zijn in opmars.
  Waar ik geboren ben, is ook voor onvoorstelbare bedragen gestolen en de daders werden met open armen in de VS ontvangen. Voor dat geld van één fraude konden hier wel tienduizend normale huizen worden gebouwd. Ruim honderd jaar geleden. De Spanjaarden moorden hier hele dorpen uit. Eerst de mannen en later kwamen ze terug om ook de vrouwen en kinderen te vermoorden. Enzovoort. Hou eens op Rosasolis om al die valsheid te steunen. Er deugt geen bal van dat hele geloof.

  1. Tony Faas

   Trump 2020

  2. Rechtsaf

   “maar de wereld is veranderd en de valse krachten van het christendom en dat andere geloof, zijn in opmars.”

   Over valsheid gesproken, er is 1 geloof en al het andere is afgoderij/religie waarvan de islam satanische ideologie is, beste Bes, Gods woord is liefde, Jezus ís liefde, hoezo valse krachten, heb jij überhaupt wel eens wat in alle oprechtheid en geloof zonder veroordeling iets gevraagd aan God en ben je Hem ook gehoorzaam geweest of ben jij je eigen weg blijven volgen?

   1. Tony Faas

    Dat kan in deze dagen niet vaak genoeg klinken!

    Shalom!

   2. Vit

    Doe mij ‘Gravity’ maar, zonder dat waren wij er niet geweest, niets trouwens.

    1. Rechtsaf

     Er wordt aan een deur geklopt…

 43. Henk Albarda

  Tim, je raaskalt. Zoals je weet komen er bij diverse processen ivm bouw en functioneren van windmolens giftige gassen vrij. Dit artikel bewijst dat het goed is niet aan DDS te doneren.
  Je bent net zo erg als klaver, je probeert feiten te ontkennen.

 44. Veteraan

  Zit je string te strak Tim ?
  Er zijn ook flinke nadelen van windmolens en er wordt inderdaad een zeer schadelijk gas gebruikt, ik lees dit even niet in jouw stukje.
  Voor de rest ook een dom stukje waarin de jaloezie ervan af druipt en het afzakt naar kleuterschool niveau. Het is niet alsof je Trump niet mag.
  En dat net voor de kerst Tim ?
  DOES LIEF

 45. Bes Tolen

  Sorry. Spanjaarden moordden. In plaats van: moorden.

 46. Rud56

  Tim, misschien moet je even een tijdje met sabbatical om je geest wat te ontspannen.

  Trump heeft namelijk het gelijk aan zijn zijde, die windmolens stoten ontzettend veel voor het klimaat schadelijke gassen uit, de gevolgen voor in de naaste omgeving omwonenden is (heel tactisch) nog niet onderzocht. Verder zijn die windmolens moordenaars voor langsvliegende vogels en onder de zee verstoren ze het zeeleven.

  Maar ja, er zijn miljarden in de investeringen van die molens gestoken, hier hebben politicy zich eraan verbonden, dus eigenbelang voert de boventoon.

  En wellicht over een jaar of twintig zal men concluderen dat die windmolens een totaal verkeerd concept was, maar dan zijn de verantwoordelijken niet meer in beeld en is de schade onherstelbaar.

  1. toetssteen

   @Rud56
   Is correct.

  2. Pescador

   Ja en dan zien ze ook wel in de dat elekstrische auto een grote mislukking is , ik snap alleen niet waarom alleen de normale mens zoiets kan zien

  3. DidiMadloba

   Nee, ze lekken maar een klein beetje van dat gas, en er zijn ook alternatieven waarvoor de windmolens kunnen blijven staan.

 47. Pescador

  Hij lijkt wel wat op rutte

 48. DidiMadloba

  Het gas waar het om gaat heet zwavelhexafluoride. Het wordt ook wel in transformatoren toegepast omdat het uitstekende isolerende eigenschappen heeft. De techniek staat nu voor de uitdaging te zorgen dat het niet meer lekt en/of voor een gelijkwaardige minder schadelijke vervanging te zorgen.

  Dat Trump “geestelijk gehandicapt” is wisten we al, maar dat blijkt niet uit dit bericht.

 49. Raspoetin

  Naar alle waarschijnlijkheid ligt DDS onder vuur, en moeten ze meeblaten in de richting dat de neuzen wijzen.

  Wel triestig vind ik dat ze niet spreken vanuit hun persoonlijke overtuiging.
  Dat zie je heel duidelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.