Kijk! Extreem-rechtse katholieken laten vieze, vrouwenhatende dokter leeglopen: ‘Ze openen hun benen niet meer!’

Een extreem-rechtse katholieke studentenvereniging KVHV uit Gent is in opspraak gekomen, omdat beelden van een toespraak die de misogyne arts Jeff Hoeyberghs hield online belandden. Hoeyberghs schold vrouwen uit, omdat zij hun “benen niet meer wilden openen” maar wel inspraak zouden eisen. De nazikatho’s van Gent vonden het prachtig en klapten hun handen er blauw voor.

Ieder land heeft zo z’n eigen ophef met studentenvereniging. In Nederland komen verschillende corpora in het nieuws omdat ze hun eerstejaars vernederen en bijkans verzuipen in de drank, maar in België is er een ander probleem: extreem-rechtse studentenverenigingen gebruiken hun platform om leerlingen te radicaliseren met uiterst giftig gedachtengoed. Een filmpje van zo’n radicale preek, bij de pseudofascistische katholieke club KVHV uit Gent, is uitgelekt en zorgt terecht voor ophef.

We zien hier de lijvige chirurg Jeff Hoeyberghs klagen over de #MeToo-beweging. Hij vind het schandelijk dat de club tegen vrouwenmisbruik vooral zou hebben bewerkstelligd dat vrouwen hun “benen niet meer openen.” Erg gek is dat natuurlijk niet: dat jonge vrouwen hun “benen niet openen” voor zo’n kwijlende zuurpruim met een bierbuik van hier tot het Drielandenpunt, zou voor niemand een verbazing moeten zijn.

In Gent zijn ze bezig met de zaak:

“De UGent is de zaak aan het bekijken”, reageert de rector. “Indien een verzoek tot schorsing zou worden ingediend, zullen we de argumenten die daartoe worden aangereikt grondig analyseren en op basis daarvan tot een besluit komen.”

“Ik distantieer mij volkomen van de uitspraken die dhr. Hoeyberghs gemeend heeft te moeten doen – wat in het filmpje getoond wordt, is ronduit vernederend en gaat volkomen in tegen alles waar onze universiteit voor staat.” Vorige week werd al een eerste keer geprotesteerd tegen de lezing door een zeventigtal mensen.”

In Vlaanderen en Nederland zijn extreem-rechtse katholieke bewegingen aan een duistere, maar langzamere opmars begonnen. In Nederland houdt het neofascistische Cultuur onder Vuur congressen vol extreem-rechtse sprekers, en in Vlaanderen begint de indoctrinatie kennelijk al op de universiteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Wesley Benbow

  Mooi dat DDS een lans breekt voor de vrouwenbeweging. Dat is inderdaad hard nodig.

  1. Rosasolis

   @Wesley. Dank je wel. Laten we hopen dat onze moderne man-vrouw maatschappij
   verder ontwikkelt, zonder discriminatie. Wij moeten elkaar waarderen voor wie we zijn, en onze talenten steunen en waarderen. We moeten vooruit gaan, en nooit stagneren.

   1. Limburgse Separatist

    Een lekker boterhammetje van de mam waardeert iedere vent wel, dus niet zo klagen.

 2. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. AntiChrist

   Zoek je de mosterd

   1. Abraham50

    Vind het leven! En leef!

 3. weer opnieuw

  hahahaha wat een kul , QUOTE In Vlaanderen en Nederland zijn extreem-rechtse katholieke bewegingen aan een duistere, maar langzamere opmars begonnen. END

  1. AntiChrist

   Weer opnieuw rechts af en je komt bij Lugar

  2. Morgan4321

   Er schrijven hier een stel fanatieke protestanten lijkt het, en die zijn blijkbaar nog steeds kwaad vanwege de kettervervolging tijdens de 80 jarige oorlog.

   1. Limburgse Separatist

    De calvinisten drongen zichzelf op.

 4. Mar

  Inderdaad eng clubje in Nederland. Twijfel wel of het echt en alleen katholieken zijn.

  Vond wat verslagen van bijeenkomsten en mijn oog viel op een bekende namen:

  “Econoom Jean Wanningen over de lage rente: ‘We leven in monetair niemandsland!’ Met alle gevolgen voor uw pensioen van dien.

  Oorlogsverslaggever Arnold Karskens, al een tijdje bezig met het ontmaskeren van de staatsomroep: ‘Zo werkt het NOS-fascisme in de praktijk’ en: ‘Vecht voor uw recht op eerlijke berichtgeving.’

  En zo komt de uitreiking in zicht van de Nationale Vrijheidsprijs, en als Hugo alvast verklapt dat het een vrouw is zeg ik: ‘Jenny Douwes’ tegen Willem en Willem zegt ‘Jenny Douwes!’”

  Thierry Baudet en Geert Wilders mogen wel opletten met wie ze in zee gaan.

  “De vijand van mijn vijand is mijn vriend” is geen goede raadgever in geval van deze club.

  1. Wesley Benbow

   Onthullend, Mar!

  2. merlot

   “Econoom Jean Wanningen over de lage rente: ‘We leven in monetair niemandsland!’ Met alle gevolgen voor uw pensioen van dien.

   Oorlogsverslaggever Arnold Karskens, al een tijdje bezig met het ontmaskeren van de staatsomroep: ‘Zo werkt het NOS-fascisme in de praktijk’ en: ‘Vecht voor uw recht op eerlijke berichtgeving.’

   En zo komt de uitreiking in zicht van de Nationale Vrijheidsprijs, en als Hugo alvast verklapt dat het een vrouw is zeg ik: ‘Jenny Douwes’ tegen Willem en Willem zegt ‘Jenny Douwes!’”

   En wat is hier mis mee, Mar?

   1. Mar

    @merlot

    Bij dergelijke clubs zou ik ver weg blijven. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.

    De gezamenlijke deler kan dan wel rechts en conservatief zijn en dezelfde wensen voor Nederland, maar de een gaat veel en veel verder dan de ander.

    Waarom denkt u dat ik niet meedoe aan clupjesvorming, ik mijn eigen gangetje hier ga en mij verre hou van slijmen bij een ander?

    1. merlot

     Ik kon op de website van Cultuur onder Vuur niets extreems ontdekken, maar ik moet toegeven dat ik alleen oppervlakkig heb gekeken.

     De drie personen die je noemde kunnen wat mij betreft zeker door de beugel.

     1. Mar

      Google maar eens verder op Civitas Christiana en Cultuur onder Vuur.

     2. merlot

      Dat heb ik al gedaan.

      Wat heb jij gevonden dat zo vreselijk is?

 5. Trude Herr

  Is Jensen nie dik dan? En Annabel. Zou extremisme dan iets te maken hebben met lichaamsomvang?

  1. Mycase

   Kun jij je eigen leutertje wel zien dan ???? hahahaahahha sneukont

 6. Vit

  Onze halve tamme praat mee over een onderwerp waar hij absoluut geen verstand van heeft, komisch wel althans ik lag in een deuk.

 7. Rammstein

  Katholieken zijn altijd conservatief en rechts geweest, dat is inherent aan dat debiele geloof. Restanten daarvan vegeteren nog eeuwen door in reservaten die ver van de bewoonde wereld af liggen. Gelukkig maar.

  Dit soort geraaskal van speklap Hoeyberghs heeft gelukkig niets te maken met realistisch rechts. In de kliko en weg ermee.

  1. merlot

   “Katholieken zijn altijd conservatief en rechts geweest, dat is inherent aan dat debiele geloof.”

   Njet.

   De Radbout Universiteit in Nijmegen is een bloedrood bolwerk en de KUT (Tilburg) doet er weinig voor onder.

   1. Rammstein

    Ik bedoelde met ‘altijd’ door de eeuwen heen tot 1968. Na die tijd zijn de meeste katholieken en christenen fanatiek vuurrood geworden.

    1. Vlaswiek

     “Na die tijd zijn de meeste katholieken en christenen fanatiek vuurrood geworden.”

     Veel christenen in mijn omgeving stemmen toch echt PVV/FVD/SGP, niet bepaald links, dunkt mij.

    2. merlot

     “Ik bedoelde met ‘altijd’ door de eeuwen heen tot 1968. Na die tijd zijn de meeste katholieken en christenen fanatiek vuurrood geworden.”

     Ah, ok.

     @ Vlaswiek: Jouw soort christenen (ik bedoel qua politieke kleur) ken ik uit de eerste hand omdat ik in een dorp in de biblebelt ben opgegroeid. Die zijn zonder meer rechts. Maar jullie zijn in de minderheid geraakt.

     1. Vlaswiek

      “Maar jullie zijn in de minderheid geraakt.”

      Klopt, toch werd FVD de grootste na de laatste landelijke verkiezingen.

    3. Wesley Benbow

     Katholieken blijken dus goed in staat verschillende politieke kleuren aan te nemen.

     🙂

     1. Morgan4321

      De tijd dat de pastoor vanaf de kansel opriep op de KVP (nu opgegaan in het CDA) te stemmen ligt al heel ver achter ons.

  2. Limburgse Separatist

   Dat reservaat begint bij de grens van de randstad.

 8. Tjoober

  Dus als puntje bij paaltje komt bezigd DDS net zulke linkse taal als de vara, jammer.
  Extreem rechts? Je bedoelt het hebben van echte conservatieve standpunten denk ik. Dat zijn we in nederland niet meer gewend natuurlijk, maar dat komt nog wel. Waar familiewaarden vroeger nog heel normaal werden gevonden, worden ze nu als het gedachtengoed van IS bestempeld (zie nashvile verklaring)

  Als je dit gedachtengoed probeert te isoleren komt het juist ongenuanceerder naar buiten. Dat hebben we inmiddels toch wel geleerd zou je denken.

 9. Timber

  Beste redactie,
  Zijn ze nu extreem rechts of extreem links. U verward mij.
  nazi’s waren lid van de Nationaal’Socialistische’ Duitse Arbeiderspartij. Dus niet rechts.

  Beide kanten is slecht. Maar wat is het nauw?

  Aangaande Katholieken. De eerste Socialist was Jesus. Hij deelde het brood …..etc.

  1. Wesley Benbow

   Nazi’s socialisten noemen is stupide.

   1. Pronounce

    Inderdaad, het waren nationaal-socialisten. Nationalistisch en socialistisch. En die vlag dekt zeker de lading. Niet voor niets had Hitler het boek ‘Das Kapital’ van Marx meerdere keren gelezen. Het economisch beleid dat Hitler in zijn beginjaren voerde werd door Keynes uitgebreid geprezen want het was keynesianisme in de praktijk: grote overheidsinvesteringen in infrastructuur teneinde de economie aan te jagen.

   2. Limburgse Separatist

    de nationaal socialist van toen is de globaal socialist van nu. Hun doel is nog altijd een wereldorde onder de dictatuur van hun gecentraliseerde overheid. Clean air is praktisch door Hitler uitgevonden.

  2. Vit

   @Timber

   “De eerste Socialist was Jesus. Hij deelde het brood”

   Jezus was zijn tijd ver vooruit als psycholoog want hij wist hoe je mensen kon manipuleren.

   Dat wordt dus dunnetjes over gedaan.

   1. Pronounce

    Jezus deelde niet het brood, hij produceerde méér brood. Jezus wist heel goed dat je de taart niet ‘eerlijk’ moet verdelen zodat iedereen slechts kruimels krijgt – je moet een grotere taart bakken. Zo wist hij met zijn vijf broden en twee vissen een grote menigte te voeden. Dat hij daar wat goddelijke interventie bij gebruikte doet daar niets aan af.

  3. Vlaswiek

   “De eerste Socialist was Jesus. Hij deelde het brood.”

   De moderne socialisten doen dat ook, van mijn belastinggeld.

 10. Watcher

  Op de hoek Vlakwiekster en de Lugarstraat woont ook een extreemrechtse katholiek.
  Eén van het gluiperige soort, kijkt u uit…

  1. Bosche draak

   Spreek voor jezelf huilstruik

 11. Sergeant Monty

  “In Vlaanderen en Nederland zijn extreem-rechtse katholieke bewegingen aan een duistere, maar langzamere opmars begonnen.”

  Maar wat is de voedingsbodem van extreem rechtse beweging?

 12. DidiMadloba

  Het kan best dat die studentenvereniging niet deugt, maar uit het verhaal haal ik alleen dat die dokter een rare viespeuk is die wel wat kritiek verdient, allemachtig!

 13. ikweetwatikwil

  Jean Wanningen en Karstens hebben wel gelijk . De waarheid kan hard aankomen.

 14. Bolkestein

  Cultuur onder vuur is niet neofascistisch. Wat is dit voor een achterlijk framen?

 15. Rosasolis

  Vreselijk is het dat zulke gestoorde mannen nog steeds bestaan. Het zijn vrouwenhaters,
  die vaak jaloers zijn op vrouwen die het in de maatschappij het veel meer presteren dan zij! Dus alles wat deze kl-zakken kunnen doen is misbruik van hun geloof maken, om hun haat en frustratie tegen succesvolle te verbergen. Er zijn veel vrouwen van katholieke afkomst die heel veel voor onze maatschappij betekenen…en ook vrouwen van andere religies; als ze wel of niet nog steeds trouw aan hun geloof zijn.
  Tijdens mijn eerste jaren in Nederland heb ik kennis gemaakt met de toen bekende “Belgische moppen”. Die moppen gingen altijd over hoe dom of achterlijk de Belgen zouden zijn. Dat vond ik niet zo leuk, omdat ik hield van hun concerten, bonbons, en heerlijke gebak…Maar over deze J. Hoeyberghs, kan ik alleen zeggen: wat een
  vreselijke gluiperd.
  (De Belgen hebben ook hun moppen over Nederlanders: dat wij erg zuinig en
  oer-saai zijn).

 16. merlot

  “en in Vlaanderen begint de indoctrinatie kennelijk al op de universiteit.”

  In Vlaanderen zijn de universiteiten over het algemeen net zo links als in Nederland.

  Dit vrouwonvriendelijke gelul is een randverschijnsel. Ook rechts moet daar niets van hebben, uitzonderingen daargelaten.

  1. Wesley Benbow

   “Dit vrouwonvriendelijke gelul is een randverschijnsel. Ook rechts moet daar niets van hebben, uitzonderingen daargelaten.”

   Helaas komt seksistisch gebral op DDS heel erg vaak voor.

 17. Maurits Dekker

  “Nazi’s socialisten noemen is stupide.”

  O ja?
  Ontkennen dat Nationalsozialisten (nazi’s) socialisten waren is het toppunt van stupiditeit.

 18. Bes Tolen

  De nazi’s toonden zich in de dertiger jaren in hun politiek links. Die was economisch tamelijk succesvol. In tegenstelling met elders waar socialistische experimenten plaats vonden. Over het algemeen waren heel jonge lieden lid. Hitler was één van de oudsten. Wat organisatie betreft keken de nazi’s alles van anderen af. Het meest van de fascisten. Denk ook aan de burgeroorlog in Spanje.
  Dat de nazi’s fascisten worden genoemd, komt door het spraakgebruik van communisten, dat geleidelijk meer ingang heeft gevonden.
  Het bondgenootshap met de fascisten was niet betrouwbaar voor de nazi’s

  1. Riesmog

   Politiek extreem rechts….ik,corrigeer u even.

  2. Wesley Benbow

   De nazi’s zijn op dezelfde manier links als Geert Wilders links is.

   We noemen dat ook wel populisme: kiezers paaien door met overheidsgeld te smijten.

 19. Dropje

  Dit wordt dus een spreker het volgende FVD congres

 20. Riesmog

  Een clubje met rechtstreekse lijnen naar SGP, FvD en PVV omdat ze opvallend veel gemeen hebben.

  Wat vinden FvD en PVV van homo’s? zijn vrouwen louter nuttig voor de lust en voortplanting? Willen we terug naar een cultuur uit de feodale middeleeuwen met een elite van edelen die ons allen paupers vindt?

  FvD en PVV nemen er geen afstand van…blijkbaar niet zo belangrijk.

 21. Bes Tolen

  Feit is, dat vrouwen eerder veel meer extreem rechts waren dan mannen. Zijn ze nog in een aantal erg Roomse landen. Nu zijn ze in veel landen veel meer extreem links, die vrouwen. Merkwaardig genoeg zijn nu ook de Rooms katholieke kerk en nog wat haar aanhankelijke groepen nu ook extreem links. De bankjongens bijvoorbeeld in de VS werkten stevig samen met de multiculti’s daar in één politiek partij, de Democraten. Helaas lijdt heel het westen onder terwijl de paus duidelijk op hun hand is, ook met de massa immigratie, en zelfs naar eenwording met de islam hengelt. ”Mohammed als laatste profeet”. De hele geschiedenis van de kerk is uiterst bedenkelijk. De natuur van de mens wordt altijd al grof geweld aangedaan en dat is inclusief het zoeken naar de beste condities wat de mensheid naar zijn aard moet doen. Rome brengt de mens op dwangmatige dwaalsporen waar de mens ongelukkig van wordt of al mee kampt vanaf de jeugd.
  Zo, Rosasolis denk hier maar eens over na.

  1. Wesley Benbow

   “Feit is, dat vrouwen eerder veel meer extreem rechts waren dan mannen. Zijn ze nog in een aantal erg Roomse landen. “

   Bes geeft ons een duiding van de geschiedenis.

   🙂

  2. Mar

   Het duurde even maar daar is Bes weer met de Rooms Katholieke Kerk en de paus.

  3. Wesley Benbow

   “De hele geschiedenis van de kerk is uiterst bedenkelijk.”

   De spijker op de kop!

   🙂

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.