Koekoek! Gerechtshof vindt sisverbod Rotterdam in strijd met de vrijheid van meningsuiting

Nou, daar ben je dan mooi klaar mee! Proberen ze in Rotterdam er alles aan te doen om straatintimidatie tegen te gaan, krijg je van het gerechtshof de deksel op je neus. In de havenstad hebben ze namelijk al een tijdje een sisverbod, maar deze zou volgens het gerechtshof in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. 

In 2016 liet een onderzoek zien dat er een groot probleem is omtrent straatintimidatie. ’84 procent van de vrouwen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar zijn wel eens op een hinderlijke en opdringerige wijze’ lastiggevallen, zo valt te lezen in het AD. Begin 2018 deed het beruchte sisverbod haar intrede in Rotterdam.

“Straatintimidatie is sinds begin 2018 strafbaar in Rotterdam. Het idee komt van Joost Eerdmans partijleider van Leefbaar Rotterdam en in het vorige college wethouder handhaving. Het sisverbod zoals het in Rotterdam wordt genoemd, is volgens het gerechtshof in Den Haag geheel in strijd met de vrijheid van meningsuiting zoals in de grondwet staat geschreven. Alleen door een gezamenlijk besluit van de Tweede en Eerste Kamer kan een beperking in de grondwet worden aangebracht. Daarnaast vindt het hof dat het niet duidelijk is welk gedrag strafbaar is in de Rotterdamse bepaling.”

Everon el F. was de eerste die hiervoor voor de rechter moest verschijnen. De rechter oordeelde dat hij schuldig was aan het lastigvallen van vrouwen. Het leverde hem uiteindelijk een boete op. Deze is nu van tafel geveegd, aangezien F. in hoger beroep voor het grootste deel is vrijgesproken. Het gerechtshof achtte wel bewezen dat de man verschillende vrouwen heeft lastiggevallen, maar is tegelijkertijd van mening dat er geen sprake is van een rechtsgeldige strafbepaling.

“Everon el F. werd eind vorig jaar schuldig bevonden aan het lastigvallen van enkele vrouwen. Hij had ze op een zomerdag in het centrum seksueel geïntimideerd door dingen als ,,Hé schatje, ga je nu al weg?” en ,,Blijf nog even bij me, kom mee naar de South Side”, te roepen. Hij riep niet alleen naar de vrouwen maar achtervolgde hen ook, maakte kusgebaren of ging erg dicht naast hen zitten op een bankje.”

Op Twitter laat Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam weten dat hij niet bij de pakken zal neerzitten. “We gaan naar Den Haag. Dit gaat niet om de vrijheid van meningsuiting, maar om het belagen, sexueel intimideren en hinderen van vrouwen op straat waar 84% mee te maken heeft in Rotterdam.”

Need I say more. Hear, hear!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Tony Faas

  Nu gaan ze vast nog harder sissen?

 2. Seneca

  remedie: de vrouw (als hij die heeft want de meesten van de zgn. rechters zijn homoseksueel) en dochter(s) op een identieke manier lastig vallen. dan piept meneertje wel anders. nogmaals: als dat stuk ongeluk dat zich rechter noemt, niet op jongetjes valt.

  1. Vervelling

   als dat stuk ongeluk dat zich rechter noemt, niet op jongetjes valt.

   Heel veel rechters zijn p*dofiel, net zoals Beukman en Wesly Benbow.

  2. JochemX

   Echt onzin. De rechter heeft een prima uitspraak gedaan. De verordening is veel te vaag. Waar ligt de grens? Sissen, klakken met de tong, kuchen, oei, oei, oef, dag schatje, etc.

   1. Seneca

    @jochemX
    staat die X voor je hobby? ik denk het wel, gezien deze reactie. misschien zijn de vrouwen in jouw familie hier van gediend – komen zij aandacht van de mannetjes te kort? zou mij niets verbazen gezien de X of was het beter geweest als er Jochem XXX Had gestaan – maar normale vrouwen zijn hier absoluut niet van gediend.

    1. JochemX

     @Seneca, daar gaat het helemaal niet om. Natuurlijk verdienen vrouwen respect. Persoonlijk vind ik dat sissen knap onbeschoft. Maar kun je een verbod juridisch afdwingen? Het gaat om de juridische houdbaarheid, dit soort verordeningen zijn veel te vaag.

  3. Cycle25

   h**ps://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/artikel/4961296/kindermisbruiker-seksueel-misbruik-beroepsgeheim-zorg

   De rechterlijke macht in dit land dus…

 3. jan1

  Vrouwen vogelvrij?

 4. Beukman

  Deelder dood!

  Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om alle Rotterdammerts e.o. te condoleren met het verscheiden van Jules. Hij was net een paar weken 75.

  Deelder was een top R’dammert van het soort dat ik als Amsterdammer heel goed kon velen. Ik heb hem regelmatig zien optreden – hij kwam vaak, opvallend vaak in Amsterdam – en hem ook gesproken. Prachtige gedichten kwamen uit zijn poten.

  Onder zijn pose was het een zachtaardige jongen met een goed hart, ongekookt en hoog in het lijf, vooral een heel gewone jongen met een aangeboren neiging tot oorspronkelijkheid. Tot het allerlaatst zag hij er picobello uit, scherp in het pak, zijn haar verzorgd.

  Deelder was ook een klootzak. Een klootzak omdat hij er zeker tien jaar te vroeg tussenuit is geknepen. Ik vergeef het hem, wat kan ik anders.

  Rotterdam huilt waar het eens heeft gelachen. Ik heb een kaarsje opgestoken voor Jules.
  Hieronder een bekend citaat waarmee ik hem graag eer:

  Amsterdammers zijn aardige mensen. Ze hebben een goed hart – het moest alleen gekookt op hun rug hangen. En dan liefst zo laag dat de honden erbij kunnen.

  1. Top

   Wat een flauwekul zeg! Het was een junk en hij was een rat. Maar konten kruipers zoals jij, vinden dat blijkbaar stoer. Ik ken hem persoonlijk want hij kwam met grote regelmaat in mijn zaken. Absoluut geen fijn mens. Kwam ooit eens met het verhaal, dat “hij te goed was om zijn drankjes te betalen” en als hij weer (zoals altijd) aan de gokkast hing, moest je oppassen, dat als hij geld wisselde, je in de gaten hield, wat hij wisselde. Hij heeft het een aantal keren geflikt dat hij probeerde om meer geld te krijgen als dat hij gaf om te wisselen. En dat deed hij ook bij andere kroegen, dus waren we ingeseind. Want hij was een Rotterdams “fenomeen”. Nee hoor, het was een klaploper waar je nooit van op aan kon.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Beeehehehehe

   2. Rammstein

    Het lijkt me een vervelend leven, als je zo chagrijnig en zuur bent als Top.

    1. Annoying Orange

     Ramstein is een holmaat van Beukman en Benbow.

     Hij moet dus een beetje met ze meeslijmen.

     NSB mentaliteit.

    2. Beukman

     Rotterdammers lopen altijd over en tegen elkaar te zeiken, daar staan ze om bekend. Deelder was geen uitzondering. Als ie echter in Amsterdam was, liet hij zijn schild zakken en durfde hij ook zijn vriendelijke en hartelijke kant te laten zien.

     Dat jatten van geld zal trouwens wel kloppen.

    3. Top

     Nee hoor, ik heb aan onrendabelen, zoals jij, veel geld verdiend, aan je verslaving. En zuur? Ja mijn citroentje in mijn gin-tonic. En je bent blijkbaar ook zo’n aarspiloot, die op de bekendheid van anderen geilt.

     1. Beukman

      Ik drink niet, @Topje, laat staan in jouw tent.
      Bovendien, Rotterdamse zinksnijder, ik verdien mijn geld eerlijk en niet met dr*gs zoals jij.
      Wanneer was je zaak ook alweer dichtgetimmerd, en waarom?

     2. weer opnieuw

      ik wou dat ze bekmannetje dicht beukte met zijn slappe gelul

    4. Bosche draak

     Niet zo flauw doen Rammstein, beukenoot zit compleet van het onderwerp af te lispelen over een of andere dichter dan mag een ander daar best iets tegenover stellen.
     Of krijg jij ook een misplaatste erectie van die ratelaar uit rotjeknor?

     1. Annoying Orange

      Dat Ramstein een harde plasser krijgt van Beukman wisten we al. Deze nsb er weet wel hoe je een bruine arm bij links moet halen.

     2. Rammstein

      Boschje, ik heb Top nog nooit een positieve reactie horen geven. Het is altijd negatief, nihilistisch, afbrekend, schamper, scheldend en afkeurend.

      Dus is mijn reactie nogal mild en aardig. Top is een ouwe zuurpruim die in Ierland zit te vereenzamen en zwaar naar Rotjeknor terug verlangt.

 5. Koeriertje

  Weer een Marokkanen en/of Turken knuffelaar!

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik moet poepen, kan iemand hier mijn bips afvegen?

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  scheetje, poepje, drolletje
  keuteltje, piesje, kutje, piemeltje, poepje, hoopje drolletje

 8. NoDoubt

  Ongelooflijk oenig om met zo’n gemeenteverordening niet eerst te onderzoeken of het wel rechtsgeldig is. Nu zijn de gedupeerden twee keer gedupeerd. Weer een brevet van onvermogen.

 9. P. Breetveld

  Als alleen bouwvakkers dit zouden doen bij uitsluitend moslim wijven die toevallig alleen naar buiten mogen dan wordt er hardvochtig gehandhaafd. Maar aangezien dit een hobby is van hoofdzakelijk noord Afrikaanse mannetjes die veroordeelt zijn tot het trouwen van een nichtje of halfzus, worden de touwtjes van handhaving gevierd en volgens de nieuwe richtlijnen gedoogd en geaccepteerd door de wetgever. De slachtoffers zoeken het zelf maar lekker uit. Die krijgen een prent wegens uitlokken.

  1. Blitzkrieg

   P. Breetveld : Natuurlijk krijgen vrouwen een prent wegens uitlokking, zij zijn immers degene die zich niet gender neutraal genoeg kleden.

  2. Ron

   Naar moslim wijven wil je gewoon niet fluiten of sissen.

 10. Job Jansen

  Zwaar vermoeiend dat men niet kan of wil begrijpen dat je de BRON moet bestrijden.
  Stop de massamigratie van niet westerse allochtonen! Verbied de Islam. Klaar.

 11. weer opnieuw

  sissen en vrouwen denigrerend benaderen hoort kennelijk bij de vrijheden van het islamitische straattuig.

  Ze hebben al rechten ook.

  stem sociaal , stem PVV

 12. Jack Flash

  D66 rechter?
  Het zal wel weer.

 13. Mart

  Als jullie na het schijten alleen jullie reet afvegen met een papiertje en niet ff je kont wassen met wat water…. dan leven jullie nog steeds in een ”ontwikkelingslandje” Mart Brasil.

  1. Mart

   Bovenstaande is een reactie aan ”de poepende freule” .Ook ben ik zeer verheugd in een land te wonen waar het niet nodig is een antie siswet in te voeren…de meeste mensen zijn hier fatsoenlijk opgevoed.Mart Brasil.

  2. Annoying Orange

   Mart verteld over zijn stront avonturen. Het gaat goed met DDS.

   Haha.

   1. Rammstein

    Het is volstrekt duidelijk: Annoying Orange is Wesley Benbow zelf, die uit rancune voor zijn ban tracht DDS kapot te maken. Goed werk Wesley!

 14. Gerlos

  Hedenmiddag gesist tegen een vrouw met hoofddoekje die en paar meter achter haar man moest lopen, om dit heerschap begon te schreeuwen, maar helaas in een taal die ik niet verstond. Afscheid genomen met een klein sisje.

 15. Arbeider65

  Arme, arme vrouwen. Blijf binnen en laat de man maar de boodschappen doen, dat lijkt mij de boodschap die hier is af gegeven. Arm Nederland. Arm Rotterdam.

 16. Rechtsaf

  Vrouwen lopen er soms ook bij als potentiële prostituee, hiermee zeg ik niet dat ik het gesis goedkeur hè..

  1. weer opnieuw

   hoe loop je als potentiële prostituee ? wat is de standaard ? mini rok ? of pumps ? of satijnen kousen ? of doorkijk blouse ? of strakke spijkerbroek ?

   erg stigmatiserende opmerking rechtsaf , je zou het zo kunnen horen van de adepten van denk. In een democratie met vrijheid van levensstijl kleden vrouwen zich hoe zij zich fijn voelen, ik keur je opmerking daarom volledig af

  2. Rammstein

   Rechtsaf is een zware grefo. Hij houdt daarom alleen van zwarte kousen, lange rokken en tuttige hoedjes. Voor de rest zijn het allemaal hoe ren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.