Lekker gedaan, kabinet! Asielaanvragen Marokkanen rijzen de pan uit: hoogste aantal in drie jaar

2019 blijkt een recordjaar te zijn geweest voor asielaanvragen in Nederland vanuit Marokko. De kansen dat Marokkanen hier als vluchtelingen worden geaccepteerd zijn zo goed als afwezig, maar dat heeft een hele horde fanatieke veiligelanders er niet van weerhouden om het tóch te proberen.

Nederland is nog altijd niet in staat om voldoende afschrikwekkend beleid te voeren en daarmee een hoop evident zinloze asielaanvragen te voorkomen, zo blijkt vandaag uit getallen van de IND. Zo’n 1% van de Marokkaanse asielaanvragen wordt gehonoreerd, en 99% afgewezen. Toch moet alles individueel bekeken en beoordeeld worden, en dat vertraagt het hele asielapparaat – ook voor degenen uit andere landen die vermoedelijk wél in aanmerking komen voor een ‘status’. De Telegraaf schrijft:

“Indien de trend van dit jaar doorzet, lijkt zelfs het recordjaar van 2016 geëvenaard te worden. In dat jaar werden er door 1283 Marokkanen een asielverzoek ingediend. De aantallen staan in schril contrast met voorgaande jaren. Zo vroegen er in 2015 maar 90 Marokkanen asiel aan in Nederland, het jaar ervoor 65.

De Nederlandse overheid probeert al langer de stroom asielzoekers uit het land in te dammen, zo werd in 2016 het land als veilig bestempeld. Eenmaal in Nederland zorgen de asielzoekers uit veilige landen zoals, Marokko, Algerije en Albanië voor overlast. Het gaat dan voornamelijk om winkeldiefstallen en intimidatie.”

Het moet duidelijk zijn dat de huidige wijze waarop Nederland asielzoekers beoordeelt op geschiktheid voor een status, niet deugt. Er moet een wijze komen om mensen uit veilige landen te beoordelen, waarbij afwijzing betekent dat ze zelf de kosten van de procedure moeten betalen én deze helemaal afwachten in eigen land. Maar ja, dan moet de regering eerst op tafel slaan in Marokko, waar ze momenteel keihard diplomatiek geweerd worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik heb geen probleem met Marokkanen. Het zijn ontzettend vriendelijk een sociale mensen die ambitieus zijn en hard werken. MEER

  1. Ted Vreden

   Eens, zeer vriendelijke mensen. Ik zeg ook meer, zoek namelijk nog een paar huishoudsters.

   1. weer opnieuw

    Verder zoeken dan , je dacht toch niet dat dit tuig kwam om te werken !

  2. Joshuak

   Verhuis dan naar Marroko heb je een land vol.. Wat zal je daar genieten

   1. Ted Vreden

    Nee de bedoeling is dat ze allemaal hier komen, dan pas verhuizen we naar Marokko. Is een prachtig land daar, veel mooier dan hier. Zou graag willen ruilen.

    1. Trude Herr

     @Ted, dat ben ik met je eens. Lekker eten ook. Aangenaam weer en mooie stranden. De bediening op de terassen is fantastisch, ik word er soms verlegen van. Daarom krijgen ze ook een flinke fooi.

  3. Joost mag het weten

   Helaas zijn niet alle Marrokanen vriendelijke, sociale, ambitieuze, hardwerkende mensen. Als je naar statistieken kijkt, krijg je een heel ander beeld voorgespiegeld. Statistieken zeggen weliswaar niets over een individu, maar ze zeggen wel degelijk iets over een groep.

  4. Pauline Kummer

   Daarin heeft u helemaal gelijk @Anne, harde werkers. Mijn tandarts is Marokkaan, is zeer vriendelijk en uiterst deskundig. Zijn broer is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs.
   Een ander heeft een restaurant dat goed loopt. Ze stemmen PvdA omdat zo zij zeggen alle kansen hebben gekregen.

   1. Vit

    Ahh dat zijn er dus 3, dat schiet lekker op.

    1. Vit

     Herstel, met Ahmed Aboutaleb 4, eerlijk is eerlijk.

     1. RvdBe

      Vit, Aboutaleb is niets meer of minder dan een trojan horse.
      Wat heeft ie nou eigenlijk sowieso gepresteerd?

   2. Rammstein

    Het uitgebreide en diepgaande veldonderzoek van professorandus Pauline Kummer veegt in een klap alle CBS Statline cijfers van tafel.

   3. musicmaniac

    Quote: Daarin heeft u helemaal gelijk @Anne, harde werkers. Mijn tandarts is Marokkaan, is zeer vriendelijk en uiterst deskundig. Zijn broer is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs.
    Een ander heeft een restaurant dat goed loopt. Ze stemmen PvdA omdat zo zij zeggen alle kansen hebben gekregen.
    Leraar Nederlands op de allahoe-akbar school en een derde een shoarma tentje. Zoiets noem ik dus geen restaurant. Mijn tandarts is Poolse, maar spreekt wél Nederlands. En natuurlijk stemmen zij op de Partij van de Allochtonen, geen Nederlander die daar nog op stemt!

  5. NoDoubt

   Heel nobel van je. Ik zou zeggen, neem ze maar in huis en onderhoud ze.

   1. Vit

    Dat gaat te ver vermoed ik zo.

  6. lIN-T

   En mij hebben ze beroofd en in elkaar geslagen. Koude kakmevrouw staat buiten de samenleving en komt nooit buiten.

  7. Vliegenvanger

   Beeeehhhh

 2. Baron von Munchhausen

  De machtige linkse asielindustrie wrijft zich in de handen: procedures, herhaalde asielaanvragen, enzovoort,. Hoe langer de procedures hoe meer GELD voor deze linkse industrie. Uiteindelijk mogen ze blijven en tot hun dood uitkeringen en, uiteraard, criminaliteit! En Den-Haag??? Bla,..bla… ” internationale afspraken, Marrakesh-pact; zodoende mogen ze blijven!

 3. ikweetwatikwil

  Al moeten ze hier ook duizenden Marokkanen toelaten die ons bevreten en bedreigen, alles liever dan het gelijk van Geert Wilders.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Die ons bescheten? 🙂

   1. Ego-non-solus

    Ons huisgeit heeft haar niveau weer hervonden.

    1. Bullshit15

     Dacht dat ze al weg was die schaap

 4. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. Ego-non-solus

   Dit is zo’n onderwerp waarmee je anderen weer lekker kunt sarren. Zie Anne bovenaan. Wesley B. is nog aan het nadenken over de redactie van zijn bijdrage. Wel overbodig want die zal niet anders zijn dan die van Anne. De pathetische discussiebijdragen hebben we dus wat mij betreft al wel gehad.

 5. jan1

  Misschien is het een idee dat Frans als ceo? Eu import en in rijs rijzen is, en nu ook milieu onder zijn vleugels beland is.
  Met zijn collega’s (reisorganisatoren) in N Afrika en Turkije af te spreken dat van af nu alleen nog biologisch afbreekbare boten met milieuvriendelijke aandrijving gebruikt gaat worden?

 6. Blitzkrieg

  De trollen niet voeren aub, ze zijn namelijk strikt op dieet.

 7. Joshuak

  Krijg je met al die internationale verdragen..

  Nederland heeft zichzelf juridisch goed in de nesten gewerkt want Nederland zelf zal als het braafste jongetje in de klas zich overal aan houden..

  Terwijl anderen de regels op zijn best selectief uitvoert of helemaal niet.. Was die Marrakesh verdrag niet bedoelt om dit te stoppen?

  Gewoon doen wat Turkije doet en dat is ze naar Schiphol brengen en enkeltje terugsturen.. Of de overheid of persoon dat daar wilt of niet maakt niet uit..

  Als Turkije dat kan en mag, dan kan Nederland dat ook

  1. Trude Herr

   @Joshuak. Die Marakkakechs verdrag behelst het kanaliseren in aantal en begelijden van vluchtelingen op hun route naar Europa. U moet die Turkije methode niet vergelijken met Argentina, dat was anders. Wij zijn een beschaafde land.

 8. Heras

  Tevreden; Je zoekt een huishoudster? dan mag je verder zoeken, want ze komen niet om te werken maar voor ons geld. Stop de uitkeringen en weg is 90% van alle asielaanvragen.
  De schuld ligt bij de slappe regering van ons land. Ze blijken ongeschikt te zijn om echte problemen aan te pakken. Ze proberen het niet eens. Over enkele jaren zijn de Nederlandse burgers kaalgeplukt; en wat dan? Ik betreur de jonge mensen die dit moeten meemaken.
  Zij moeten over een aantal jaar een crisis ondergaan, banken zijn failliet, mkb is kapotgemaakt, geweld en parasiteren van buitenlanders, betekent gewoon dat alle welvaart zal verdwijnen. Alles, waarvoor de ouderen jaren voor gewerkt hebben, is niet meer.

  1. Frankos

   mee eens

 9. Scheve Tinus

  Pas op voor de keutel en trap er niet in!

 10. RvdBe

  Ligt aan de asielprocedures, ook al ben je kansloos, gewoon jaren door procederen, op een moment komt er weer 1 of ander pardon en je bent binnen, en anders verdwijn je in de illegaliteit, uiteindelijk wordt je toch wel ergens opgevangen.

 11. weer opnieuw

  het Marrakesh akkoord heeft echt geen aanzuigende werking hoor !

  stem sociaal , stem PVV

 12. Jack Flash

  Dat wordt dan dagelijks opsporing verzocht kijken en telkens dezelfde signalementen wat dan ook geen zin meer heeft.
  Ze zitten nl overal.

  1. Vit

   Wat bedoel je?

   Gebbetje hoor.

   1. Original NL

    Het npo programma van de nabije toekomst..
    Maandag t/m Vrijdag..van 20.15 tot 23.00 uur
    Opsporing verzocht.( moslim special)
    Zaterdag de quiz ” mes tussen je ribben” gevolgd door “opgelicht”!
    Zondag 20.15 t/m 23.00″ met 20 marokkaantjes tegen een autochtoon”..met spannende achtervolgingen op scooters en verkiezing kopschopper van de week.

    1. Vit

     Hi Hi grinnik.

 13. Mar

  Als Erdogan een volgende keer weer eens wat flikt, dan schrijft de Telegraaf natuurlijk over de asielaanvragen vanuit Turkije:

  h**ps://ind.nl/en/Documents/AT_oktober_hoofdrapport.pdf (pagina 4)

 14. Jack Flash

  Original.nl. Goed voor de kijkcijfers.
  Ieder nadeel hep zijn voordeel.

  1. Ron

   Jack sorry maar ik moet je even verbeteren, anders snappen een aantal personen jouw zin niet.

   Wat Jack zegt is, ieder nadeel HEEFT zijn voordeel.

   1. DidiMadloba

    Nee, dan schendt u het auteursrecht van de nalatenschap van Cruyff

 15. Bolkestein

  De Nederlandse overheid probeert al langer de stroom asielzoekers uit het land in te dammen, zo werd in 2016 het land als veilig bestempeld. Eenmaal in Nederland zorgen de asielzoekers uit veilige landen zoals, Marokko, Algerije en Albanië voor overlast. Het gaat dan voornamelijk om winkeldiefstallen en intimidatie.”

  Willen we meer of willen we minder Marokkaanse asielzoekers?

  [ ] meer
  [X] minder
  [X] geen

  1. DidiMadloba

   Een “oplossing” is als ze hier helemaal geen asiel meer aanvragen maar op een toeristenvisum komen en dan langer blijven dan toegestaan.

  2. Original NL

   Quote…..Eenmaal in Nederland zorgen de asielzoekers uit veilige landen zoals, Marokko, Algerije en Albanië voor overlast……
   En zo wordt het eens zo veilige nederland wèl een onveilig land.
   Het wachten is alleen nog wanneer nederland internationaal tot onveilig land wordt uitgeroepen en het zelfs voor gelukzoekers te gevaarlijk wordt.
   …….
   Willen we meer of willen we minder Marokkaanse uitkeringszoekers?

   [ ] meer
   [ ] minder
   [X] geen!!!

   1. Vlaswiek

    [_] meer
    [_] minder
    [X] geen!!!

  3. Vlaswiek

   [_] meer
   [_] minder
   [X] geen

 16. Roughwood

  Kansloze missie die aanvragen. Marokko is een veilig land. Pardon? Marokko wil ze niet terug? Ojee zeg. Da’s zielig! Weet je wat? Blijf dan maar lekker hier hoor! De hardwerkende NL’se burger betaalt zoals altijd de rekening wel weer!

  1. Vlaswiek

   @Roughwood: De oplossing voor de illegale Marokkanen is eenvoudig.

   Verzamel ze, sluit ze op en laad ze eenmaal per jaar in op een marineschip met een helikopterplatform. Vaar naar de middellandse zee en drop ze op de Noord Afrikaanse stranden.

   #opgelost

 17. DidiMadloba

  Wat wil DDS nou? Dat ze meer doen dan gewoon afwijzen? Een pak slaag bij voorbeeld?

  Het Marrakech pact beoogt een structurele oplossing voor zulk soort “toerisme”, maar dat saboteert rechts Nederland.

  Als Ankie Knol nog even zo doorgaat is Marokko straks trouwens geen veilig land meer.

  1. Pronounce

   “dat saboteert rechts Nederland”. Het staat er gewoon echt. Geen woord over het niet terugnemen van deze kansloze aanvragers uit het veilige land Marokko. Ook geen woord over het oververtegenwoordigd zijn van Marokkanen in misdaad, uitkeringsafhankelijkheid en algeheel overlastgevend gedrag. Waar Marokko gewoon mede verantwoordelijk voor moet worden gesteld, want het zijn evengoed hun onderdanen. Er is echt geen enkele linksert die het naleven van Marrakech zal proberen af te dwingen bij de niet-westerse landen van herkomst. Het is alleen maar éénrichtingsverkeer – en dat is precies de reden waarom dat verdrag nooit geaccepteerd had moeten worden.

 18. JFU

  Gelijk hebben ze….eenmaal binnen mogen ze blijven, met of zonder verblijfsvergunning, maakt niets uit.
  De honing potten staan wagenwijd open, gratis huis, medische verzorging, elke maand je centen…tja,wie wilt dat nu niet?
  Nederland…lui-lekkerland…met de nadruk op lui…

 19. Gerlos

  Opsluiten in de leegstaande gevangenissen totdat ze zelf tot inkeer komen om vrijwillig retour te gaan naar Marokko .

  1. Lex

   Hiddema roept al geruime tijd als ze iets uitvreten opsluiten en hun de keus geven terug te gaan of lange tijd de gevangenis in.

   Dan kiezen ze wel eieren voor hun geld.

 20. Lex

  Ik weet wel zeker dat er heel veel uiteindelijk toch een verblijfsvergunning krijgen. Als Marokko alles aan hun laars hangen dan doen wij het ook. Hun allemaal in het vliegtuig en enkele reis Marokko.

 21. gargamel

  Ha he, en wat denken hoeveel Iraniers zullen komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.