Lolvideo: stamelende D66’er Rob Jetten probeert kaas te maken van “verschrikkelijke” uitslag verkiezingen VK

Dit is wat je krijgt als je een wereldvreemde eurofiel een verkiezingsuitslag laat analyseren waarin eurofiele krachten ongenadig op hun donder hebben gekregen. Maar leuke tv levert het wel op!

Heeft u ooit een konijn in de koplampen zien kijken? Nee, ik ook niet. Het is ook maar een spreekwoord. Maar een robot in het cameralicht? Dat kunt u nu op uw gemak bekijken, met de uitzending van NPO-praatprogramma Pauw van gisteravond. Daar vonden ze het een goed idee om D66-voorman Rob Jetten te vragen commentaar te leveren op de Britse verkiezingen. Die verwachtte natuurlijk met een mooi verhaal te komen over hoe Brexit een ferme tik op de neus heeft gekregen… De feiten wezen echter anders uit. En dan zijn het ineens dit soort teksten, over dat het allemaal aan Corbyn lag. Maar de Brexit annuleren? Nee hoor, daar ga je Rob Jetten niet over horen!

Natuurlijk niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad een zielige knul.
  Wat een eikel.
  Jetten staat voor afbraak.
  D66 is voorbij.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. JFU

  Een van de vele nutteloze politieke figuren in Den Haag…Gewoon negeren!

 3. Kretoloog

  Zijn spindokters hebben Rob Jetten wijs gemaakt dat hij bril-loos door het leven moet gaan. Het resultaat is echter dat hij een sukkelige uitstraling heeft gekregen. Met bril leek het nog wat.

  En ja, Rob is een groot ‘kenner’ van de Britse politiek (zoals Brandebok ook pretendeert te zijn). Net als Sybrand Buma. Het mocht wat. Beiden zeggen verrast te zijn door de uitslag. Voorbeeld van studeerkamerpolitici die wel de Britse systemen kennen, maar geen idee hebben wat in de Britse samenleving speelt.

  1. Piet51

   @Kretoloog
   Beiden, Jetten en Buma, zeiden inderdaad verrast te zijn. Maar je kunt toch niet ontkennen, dat iedereen, inclusief heel veel conservatieven, verrast zijn door het grote verschil in de uitslag. Maar misschien wist jij al eerder dat dit zou geen gebeuren.
   De zetelverdeling is een gevolg van het districtenstelsel. Ik ben benieuwd wat de aantallen stemmen hierover zeggen. Dat geeft een beeld van de steun onder de bevolking. Die zou even groot kunnen zijn als de zetelverdeling suggereert, maar ook daarvan afwijken.

   1. Top

    Nee hoor “Piet”, het komt allemaal door Russisch nepnieuws en de goudvis van Trutte!

    1. Piet51

     @Top
     Op grond van het aantal stemmen zou Labour ook ruim 200 zetels krijgen, maar de Conservatieven slechts ruim 280, geen absolute meerderheid. Labour zou ongeveer 75 zetels achter blijven bij de Conservatieven en dat is een groot verschil. In werkelijkheid zijn dit er ongeveer 160. Dat is het effect van het districtenstelsel.

     Ik schrijf dat niet om iets af te doen aan de zege van Johnson. De Engelsen willen dit zelf en zullen de consequenties ervan moeten dragen, dan wel de winst ervan mogen proeven. Maar ik wil e.e.a. wel goed begrijpen en in het juiste perspectief zien.

     1. weer opnieuw

      ppppppppfffffffffffffffff domme linkse adepten

   2. weer opnieuw

    nee hoor malle pietje , ik en vele anderen zijn niet verrast. We hadden het voorspelt maar werden vergruisd door bekmannetje , malle pietje en de stront vvlek

    Erken nou gewoon dat Boris een ongekende winst heeft binnen gesleept

    1. Wesley Benbow

     Zou zweer opnieuw wel een van ‘t Kofschip gehoord hebben?

     🙂

     1. Rammstein

      eens

     2. Jozias Visser

      Wesley Benbow

     3. Piet51

      En hoe zou @weer opnieuw er “vergruisd” uitgezien hebben? Ik durf het me niet voor de geest te halen. 😉

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik pretendeer helemaal geen kenner van de Britse politiek te zijn.

   Hou nou eens op met je achterlijke gezuig, trol.

   1. Bosche draak

    Rustig bokkie, we weten dat je niks meer bent dan een zuigend stuk verdriet.

    Zo beter?

 4. Agios

  Jetten is absoluut mijn man niet, maar ik vond de vergelijking met het dragen van een Ajaxbroek en een Feijenoordshirt (of was het andersom…) onder een grote zwarte jas wel weer heel doeltreffend. Zo’n snelle reactie vond ik verrassend…

 5. Jack Flash

  De laatste stuiptrekkingen van D66.
  Weg met die nutteloze zak.

  1. Kretoloog

   Rob Jetten doet niet aan voortplanting.
   Zo bezien, is zijn zak inderdaad nutteloos.

 6. Response

  Ze worden geconfronteerd met de mening van de burger en dat zijn ze niet gewend. Eurofiele Rob ziet nu z’n ongelijk en kan dat slecht verkroppen. Engeland zal er de komende jaren economisch sterker uitkomen en is straks grotendeels af van de EU-bemoeizucht en de torenhoge bijdrage om het geldverslindende instituut in stand te houden.

  Op naar een Nexit!

  1. weer opnieuw

   QUOTE Op naar een Nexit! END

   Wel zeer snel zijn , voor je het weet heeft die trol met een wetswijziging de grondwet aangepast met verplichte EU deelname

   stem sociaal , stem PVV

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Buma heeft gelijk. De reden dat Corbyn zo onduidelijk was over de Brexit is omdat hij zelf eigenlijk een voorstander was van de Brexit. Daar had hij gewoon voor uit moeten komen.

 8. Heinrich

  Er was een linkse reaguurder onder ons, met véle nicknames, die beweerde dat het Britse electoraat, door Farage en Johnson waren bedrogen (referendum) en op het verkeerde been gezet!
  Het politiek inzicht van de betreffende reaguurder is dus van géén en nullerwaarde gebleken.
  Want de Britten hebben nu voor de twééde keer gekozen voor een Brexit!
  “De wens is de vader van de gedachte”,de meerderheid van de Britten weten namelijk precies wat ze willen!

  1. Piet51

   @Heinrich
   Ik vind ook, dat de Engelse burgers indertijd werden bedrogen. En, eerlijk gezegd, ik vind dat nog steeds. Maar feit is nu wel, dat ze duidelijk hebben gekozen en geen eerlijk verhaal willen. Ze geloven alles wat aan positiefs over Brexit wordt gezegd, óf ze willen eindelijk verder, met of zonder Brexit. De tijd zal het leren.

  2. Top

   De door u aangehaalde ‘zak hooi’, kan nog niet met losse handen in een metro zitten.

  3. Wesley Benbow

   Sterker, de Britten zijn in deze verkiezingen opnieuw bedrogen.

 9. Jantje

  Jette is Rutte 2.0.
  Nog meer geen vlees of vis.

 10. Piet51

  Het lijkt mij, dat Tim Engelbart naar een ander TV-programma heeft gekeken. Het kan ook zijn, dat hij niet heeft gekeken, maar er vanuit ging dat Jetten zich zou gedragen zoals in de kop verwoord is. Natuurlijk is Jetten teleurgesteld, maar het was zeker ook niet onverwacht voor hem, zoals voor niemand. En niemand die de beelden hierboven bekijkt en een eerlijke reactie wil geven, kan beweren dat Jetten, en ook gelijkgestemde Buma, zat te stamelen. Het was eigenlijk zo kort na de voor iedereen verrassend duidelijke uitslag een wat flauwe uitzending, zonder opzienbarende uitspraken of reacties.
  Ik ben ervan overtuigd, dat voor- en tegenstanders van EU en Labour de analyse van Jetten onderschrijven: Corbyn heeft er een zooi van gemaakt, er gaat nog een ingewikkeld proces komen en het VK vertrekt per 31 januari uit de EU.

 11. Cootje

  Een geweldige overwinning van die Engelse die lachen zich naar 5 jaar te barsten . Wij gaan verder de Fransen helpen dat ze hoogstens met hun 64 ste met pensioen kunnen gaan en met
  hun kont aan de middellandse zee kunnen gaan liggen. Die worden betaald uit hun oplopende begroting een geweldig idee bij ons is het toch minder weer dus mogen wij in het zelfde Europa met de zelfde munt tot je 67 ste inclusief verzorging van een migrant die onze taal niet spreekt en genaaid door Brussel werken fijn hè die pleuro

 12. Politiek Profeet

  Gisteravond bij nieuwsuur en die kale kikker tim de wit in london….linkse verbeten zure bekkies die de verkiezingen zo links mogelijk wilde laten verlopen.
  Zure linkse smoelen bij de npo die nu wel helemaal uit het lood getrokken zullen zijn.
  Voorspellingen van npo linkse verzuurde bekkies die nu dus bij de zieleknijper op de bank liggen.
  Heeeeeerlijk, brexit en asap nexit…

  1. Kees

   Helemaal met je eens, ik geniet er ook van! Engeland bekent kleur!

 13. Cootje

  Gelukkig is de narcotica staat florerend de bv Nederland met de eurofielen clubjes als D66 De oudste thee club van Nederland en de draaikonten partij de VVD laten zijn leden De sofinummers houders betalen voor de eurofielen club in Brussel daar krijgen wij voor terug vakbekwamen migranten die zich in de narcotica en aanverwanten artikelen goed thuis vinden eerst hun opleiding krijgen bij de kleine criminaliteit en berovingen en kunnen stijgen tot grote hoogte de Engelse willen dat niet meer en hebben terecht hun lidmaatschap opgezegd Nederland is nummer 1 export pillen en andere verdovende middelen en wiet. In Limburg Brabant eet menigeen uit deze ruif bedankt oude electorale politieke clubjes

 14. Wesley Benbow

  Ik vond het optreden van Jetten bij Pauw helemaal niet slecht. Hij analyseerde heel helder en formuleerde goed. Hij bleek ook heel goed te weten hoe het politieke spel in Engeland in elkaar steekt.
  Dit bericht slaat nergens op.

  1. Piet51

   @Wesley Benbow
   Helemaal mee eens. Zie ook mijn reactie hierboven. Tim heeft waarschijnlijk wat anders gezien of viel in slaap. Zo boeiend was de bijdrage van Jetten en Buma nu ook weer niet, zo kort na de uitslag. Jetten toonde teleurstelling, waarschijnlijk a.g.v. hoop tegen beter weten in (in ieder geval bij mij wel). Nu maar hopen, dat het VK het gauw afrondt al zal dat nog ingewikkeld worden. Ik verwacht, dat ze nog wel wat concessies gaan doen aan de EU. Dat kan Johnson nu gemakkelijker helemaal zelf besluiten, als hij tenminste niet gaat overdrijven
   En rond Schotland wordt het spannend.

  2. Top

   Hahahahahahahahahaha! In your face blaaskaak!

   1. Bosche draak

    Laat pietje en wesley lekker elkaar bevredigen, hebben wij er geen last van.

 15. Abraham50

  Wesley Benbow

 16. Vit

  Een echte man die Jetten, maar nou lul ik.

  1. Buzz68

   HET “lid” van D66

   (lid in de zin van leuter)

   1. Wesley Benbow

    Het is duidelijk waar de belangstelling van Buzz op is gericht.

    Misschien tijd om eens uit de kast te komen.

 17. Tman

  Bij een Brexit gaan de Britten echt niet aan de bedelstaf, in de UK zijn/worden het aantal economische en privé vliegbewegingen niet beperkt, er is bovendien geen fanatisme mbt milieudoelstellingen en bevordering van onrendabele immigratie!
  De EU zal economisch gezien, het spel niet gaan winnen van de Britten!
  In het UK is géén overlast meer van overijverige onrealistische beleidsbepaling van de EU, Greendeal,Marrakesh en de verdere waanzin gaan in de prullenbak, als economie verstorend.
  Er zullen gewoon handelsakkoorden worden gesloten, als vanouds, om te beginnen met een Brexit sympathiserende Donald Trump en de rest van Europa!

 18. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna nl exit weer baas in eigen land.
  Wat heeft de EU en EURO voor WELVAART voorspoed werkgelegenheid nu voor de NORMALE man vrouw gebracht in Nederland Wat zijn we er op vooruitgegaan met dat MEGA WAANZIN EU project

 19. Florissa

  En zoiets zit bij ons in de 2e kamer,die lullo snapt er de ballen van wat de mensen willen ,en niet wat hij zelf wil ,zo hebben we er ondertussen heel wat ,alles erdoor rossen ,en dan een commisariaat ergens ,of wachtgeld voor de rest van hun leven .
  Beter opsluiten voor het ten gronde richten van een heel land ,zou een betere optie zijn .
  Brexit,en dan Nexit ,snel .
  En lieve boeren gooi heel het land voor 3 maanden plat ,mijn zegen hebben jullie .

 20. Jozias Visser

  Wesley Benbow

 21. Timber

  Dit gebeurt er, als je eigenlijk naast de samenleving leeft. Dan raak je het contact met de mensen kwijt.

  Cesar zei “brood en spelen”

  Het brood wordt ons ontnomen door Brussel, waardoor we niet meer kunnen spelen.

  Kijk naar de fransen. Dit staat hier ook te gebeuren.

 22. DennisEijs

  Dan kunnen ze meteen die SJW wetjes aanpakken en terugdraaien. Zodat het weer een normale vrije maatschappij wordt.
  En net op tijd om de EU grondwet regeling voor te zijn. Die ze hier ook niet moeten doorvoeren, want er is een grens. En die willen er graag houden.

 23. RvdBe

  De Britten blijken over gezond verstand te beschikken: greenparty 1 zetel van de 650.

 24. Gerlos

  Zo PASPOP JETTEN dit zijn voor jouw overbodige D66 clubje geen leuke signalen, nu maar eens kijken en luisteren of er voor ons een NEXIT in het vat zit

 25. Veteraan

  Brexit is meer vrijheid om zelf hun koers te bepalen voor de britten.
  Dat houdt in lucratieve contracten met de VS en andere grootmachten waardoor de EU flink schade gaat lijden en Engeland binnen een paar jaar weer een grootmacht is.
  De contracten met de VS zijn grotendeels al rond dus Engeland zal goed gaan. En dan mogen ze ook al die allochtonen eruit pleuren die Engeland nu tot een islamitisch bolwerk aan het omtoveren zijn. Weg met die schijt EU en eigen land eerst.
  En laat dat ontwikkelingsgeld wat naar dictatoren en grote NGO’s gaat ook maar zitten.
  Een goede stap in de oorlog tegen de islam die we aan het verliezen zijn.
  Weg met dat criminele tuig.

  1. Wesley Benbow

   “En dan mogen ze ook al die allochtonen eruit pleuren die Engeland nu tot een islamitisch bolwerk aan het omtoveren zijn.”

   Onzin, tenzij ze eerst de Grondwet herschrijven, maar dat heeft weinig met de Brexit te maken.

 26. Michael M

  Ach, neem het Rob Jetten niet kwalijk dat hij ook totaal nog geen kennis heeft opgebouwd. Dat Engeland eruit wil is hun eigen goed recht. Jetten en alle anderen dat zo bekomen is voor een nog groter Europa een Superstaat praten allerlei onzin. Ze doen alsof er vóór de EU nog nooit iets bestaan heeft. Alsof alle landen hun hele looptijd in de wereld nog nooit op eigen benen heb kunnen staan en nu met die eenwording ineens wel? Kom toch uit die fantasie waanideeën dromen en kom tot de werkelijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.