Misselijk DENK toont zich van antisemitische kant: probeert voorstel om Jodenhaat te bestrijden weg te stemmen

DENK heeft zich week tevergeefs geprobeerd om een voorstel om de aanpak van jodenhaat te verstevigen van tafel te vegen. Ze kregen alleen halfzachte steun van Sylvana Simons, maar de rest van de politieke partijen van Amsterdam was het eens met het voorstel van VVD, FVD, CDA en CU.

Zoals vaak op schokkende video’s te zien is, is de Dam in Amsterdam zo’n beetje het epicentrum van het Nederlandse antisemitisme. Om de haverklap staan er weer antisemitische idioten Joden te bedreigen, Hitlergroeten te maken, of anti-Joodse terreurbewegingen te steunen. Er schort dus nog een hoop aan de aanpak van jodenhaat in de hoofdstad. Reden voor rechtse oppositiepartijen om daar een uitgebreid voorstel over te schrijven. Er komt nu een plan van aanpak om Jodenhaat te bestrijden.

Alleen, als het aan de jodenhaters van DENK had gelegen, was het plan er niet geweest:

“De gemeenteraad van Amsterdam heeft een initiatiefvoorstel aangenomen voor een actieplan tegen Jodenhaat. In het Amsterdamse onderwijs komt structurele aandacht voor de Sjoa en de gevolgen daarvan. Ook zal de gemeente actief gaan werken om de aangiftebereidheid onder Joodse Amsterdammers te vergroten en het aangifte doen makkelijker te maken. Verder komt er meer onderzoek naar de aard en omvang van antisemitisme in de hoofdstad. Het voorstel was gedaan door het CDA, de VVD, FvD en de ChristenUnie. Alleen de politieke beweging DENK stemde tegen.”

DENK heeft een lang track record als het gaat om antisemitisme. Ze zijn vanwege al te bizarre anti-joodse uitspraken al eerder naar de politie verwezen. De Raad voor de Journalistiek oordeelde ook dat het niet onzorgvuldig is om de partij te omschrijven als jodenhaters. Ook vond Kuzu het tijd om anti-discriminatieakkoorden jegens Joden te schrappen, omdat sommige mensen grapjes maken over Marokkanen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. weer opnieuw

  stop de islamisering

  stem sociaal , stem pvv

  1. Sergeant Monty

   “Het voorstel was gedaan door het CDA, de VVD, FvD en de ChristenUnie.”

   En waar is de PVV in dit rijtje?

   1. Abraham50

    Amsterdam, plaatselijke politiek

    1. Sergeant Monty

     En?

   2. Job Jansen

    PVV beschouwt A Dam als zijnde verloren. Vrij logisch.

  2. Lex

   Yep

 2. Gerlos

  Het zijn en blijven KAKKERLAKKEN die helemaal niets betekenen voor ons NEDERLANDERS

 3. Rechtsaf

  Het feit dat mohamed een smerige ped*fiel was moeten we meer uitdragen..

  1. Sergeant Monty

   Misschien een tekenwedstrijd organiseren?

   1. Rechtsaf

    Nee, gewoon de waarheid benoemen..

    1. Sergeant Monty

     “benoemen”

     Doet Wilders al 15 jaar. Wat bereik je met benoemen.

     Niks!

     1. Rechtsaf

      Het feit dat mohamed een smerige ped*fiel was moeten we meer uitdragen..
      Wilders legt steeds haarfijn uit wat voor satanische ideologie de islam is en elk gezond weldenkend mens begrijpt dit natuurlijk..

     2. Job Jansen

      “Wilders legt steeds haarfijn uit”

      Nederlanders zijn te dom of naïef voor confrontatie. De roze bril wil maar niet af.

      Geef het volk brood en spelen. Dom volk!

    2. Sergeant Monty

     Waar zouden de boeren, bouwvakkers, leerkrachten en verpleegkundigen nu zijn als ze hun problemen alleen maar zouden benoemen?

     Precies, nergens.

     Geen woorden (benoemen) maar daden. Daar is de politiek gevoelig voor.

     1. Job Jansen

      De achilleshiel van de Nederlander. Geen woorden maar daden.

  2. Ab Infinitum

   Neem het voortouw @Rechtsaf. Het Paradijs zal uw beloning zijn. De groep “we” zal niet erg groot zijn…Neem ik aan. Heldhaftig is ons niet zo op het lijf geschreven.

   1. weer opnieuw

    QUOTE Het Paradijs zal uw beloning zijn. END

    Die maagden kunnen me gestolen worden, Die kan ik toch niet meer bijhouden op mijn leeftijd 🙂 🙂 🙂

    stop de islamisering , het paradijs zal uw beloning zijn , stem PVV

   2. Rechtsaf

    @AI mijn beloning? Zijn genade is mij genoeg…

  3. Bolkestein

   8-jarige Jemenitische bruid overleeft huwelijksnacht niet

   Mensenrechtenactivisten in Jemen hebben geschokt gereageerd op de dood van een 8-jarig meisje dat is overleden aan verwondingen die ze opliep tijdens haar ‘huwelijksnacht’ met een volwassen man. Het kind was voor een bedrag van iets meer dan 2000 euro uitgehuwelijkt door haar stiefvader.

   Bewerkt door: Redactie 09-09-13, 14:17 Laatste update: 19-02-16, 06:47 Bron: ANP

   Het meisje stierf aan inwendige bloedingen, die volgens Jemenitische media een direct gevolg waren van geslachtsgemeenschap met de man, een veertiger uit Saudi-Arabië.

   ‘Na deze verschrikkelijke zaak herhalen wij ons pleidooi voor een minimumleeftijd van 18 jaar om te kunnen trouwen’, reageerde het Jemenitische Centrum voor de Mensenrechten maandag.

   Huwelijken met minderjarigen komen vaker voor in Jemen. Eerdere pogingen om een minimumleeftijd in te voeren mislukten door tegenstand van islamistische politici.

 4. ZiggyStardust

  Denk en Bij1….

 5. NoDoubt

  Er is maar één ‘geloof’ van haat en dat is die van de Islam. De laatste hoofdstukken van de Koran 2, 3, 5, 8 en 9 zijn het meest rechtsgeldig en bestaan voor meer dan 90% uit haat naar niet-islamieten. En dat moet een vredelievend geloof voorstellen. Diezelfde allah dult geen kritiek want alles is waar. Zo weet alla dat de zon in een modderpoel ’s avonds verdwijnt. En is de Koran vele malen hersschreven en waren stukken niet belangrijk. Er kan zomaar een fatwah worden uitgesproken en wordt je beloond als je een niet-islamiet doodt. Allah kent geen democratie noch gelijkheid. De koran is vele malen erger dan het hele nazi regime. Denk daar maar eens over na. Dat is wat je in huis haalt

  1. Bolkestein

   Importeer achterlijkheid en je krijgt achterlijkheid. Importeer shit hole en je krijgt shit hole. Dat is wat de Islam ons brengt. En daarom kunnen wij in Europa de Islam missen als kiespijn.

 6. NoDoubt

  De islam zorgt al in heel EU voor 10.000den no-go zones en niet voor integratie want dat heeft Moham verboden. Dat is wat je in huis haalt.

 7. Lex

  Hoelang zal deze partij nog bestaan? Zullen ze nog genoeg stemmen krijgen om terug te komen in de tweede en eerste kamer?

  Ik weet wel dat ze in de politiek langzaam uit gescheten zijn. Vooral Kamervoorzitster Khadija Arib kan niet zo goed opschieten met de leden van Denk.

  Steeds meer Nederlanders ergeren zich aan de onbeschoftheid en onbehouwenheid van Denk.

  Nederland heeft helemaal geen immigratie partij nodig.

  1. Crassus

   Inderdaad @Lex, mevrouw Arib is een zeer welgemanierde dame. Een sierraad voor de 2e kamer.

   1. Tony Faas

    Crassus?

 8. Blitzkrieg

  Ondertussen heeft Ongehoord Nederland meer dan 50000 leden.

  1. Lex

   Yheeeeeeeeee
   Feest

   Heel jammer voor die negatieve doem denkers en stront smijters naar Ongehoord Nederland.

   Heel jammer dat jullie nu zo voor lul staan.

   Beukman
   EU kok
   Wesly
   Wietordok

 9. Joost mag het weten

  Nu joden belaagd worden speciale acties. Waar waren de acties toen homo’s massaal werden belaagd door dezelfde groep? D’r is een reden dat A’dam niet meer de homo hoofdstad is.

  1. Blitzkrieg

   Joost mag het weten : Homo hoofdstad? Moeten homo’s tegenwoordig ook al een hoofdstad hebben?

   Wil je homo zijn, geen probleem. Houd het lekker voor jezelf, ik schreeuw toch ook niet van de daken dat ik hetero ben, ook claim ik hiervoor geen hoofdsteden.

 10. Bockbeer

  Klimaat-activiste Greta Thunberg, die door Time is uitgeroepen tot persoon van het jaar, zeilde onlangs de oceaan over om de klimaattop in Madrid bij te wonen. Volgens Thunberg en haar team was het een CO2-neutrale reis. Ze liegen. Het zeiljacht gebruikte twee motoren om de reis te kunnen maken en verbruikte daarbij zelfs meer brandstof dan een vliegtuig.

 11. Kleurloze Politiek

  Ik stem geen DENK maar noem mij één ding wat hen een joden haters maakt ..
  Ik bedoel Oom Wilders loopt al 14 jaar de moslims en Islam op alle mogelijke walgelijke manieren te kleineren daar hoor je niemand over tot dat minder minder Marokkanen hem de das heeft omgedaan en terecht ik bedoel ook voor parlementsleden geld er een gedragscode van fatsoen…
  ..
  Als Denk 14 jaar lang het gêne over Joden zou roepen als dat Wilders over moslims roept dan zaten zij al lang achter de tralies..
  Dus hoezo Antisemitisme…
  Ik zou me diep schamen als DDS redactie..
  Maar goed dit is natuurlijk het platform waar Menigt extreem zijn verhaaltje doet.
  En roepen dat de NOS links is..
  Hilarisch voor woorden

  1. hansishier

   Je bent te dom gewoon, wauw. Jouw mentale plafond is echt heel laag.

  2. Tony Faas

   Kleurloze Politiek?

   1. Rammelstein

    Weer een linkse rat.

  3. Rechtsaf

   De islam is een satanische ideologie, een systematische ideologie met componenten..

   1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
   2 – justitieel (sharia, wetgeving)
   3 – militair (jihad)
   4 – economisch (uitlenen zonder rente)

   1. Bolkestein

    Je hoeft de koran niet gelezen te hebben om te weten dat de Islam een totalitair systeem is. Christendom en jodendom hebben alleen hun bijbel. Je gelooft erin of je gelooft het niet.

    De Islam heeft naast de koran nog twee van die dikke boeken: de Hadith (leefregels zoals de hadj, ramadan etc.) en last but not least de sharia.

    Als religie het uitgangspunt is van wetgeving krijg je een totalitair systeem. De Islam maakt er ook geen geheim van dat ze uit zijn op wereldheerschappij, waarbij ongelovigen alleen getolereerd worden als ze de superioriteit van de Islam erkennen.

    Het is mijns inziens dan ook volkomen gerechtvaardigd om een hekel te hebben aan de Islam zonder de koran gelezen te hebben.

  4. weer opnieuw

   Kleurloze politiek is erg gekleurd heden ten dage

  5. Bosche draak

   @kleurloze zeikerd

   Lazer op achterlijke debiel, dat je het woord “fatsoen” überhaupt in je achterlijk gehinnik durft te zetten laat al zien hoe ver heen je bent.

  6. Top

   En daar is de Blabalabla Blaaskaak weer! Een nieuwe nick en nieuwe flauwekul. Alhoewel nieuw?

  7. Mieremet

   Je kunt de islam niet genoeg kleineren. Denk loopt met Palestijnse vlaggen in Jeruzalem rond te paraderen, en ophitsende teksten te scanderen. Maar datmag volgens jou wel. Wordt wakker.

   1. Kleurloze Politiek

    Wat is er mis met het lopen door Palestijns straten..
    Oom Geert heeft elke week een ontbijt met de Israëlische Ambassade om maar weer over loyaliteit te spreken.
    Hoor je daar iemand over nee ik dacht het..
    Hoe vaak heeft DENK openlijk de Joden in de Kamer geschoffeerd 0 keer..
    Hoe vaak heeft Geert de Moslims in de kamet geschoffeerd .. Ik ben inmiddels de tel kwijt maar om het maar ff makkelijker voor je te maken 14 jaar lang sterker nog zijn hele partij programma bestaat voor 80% enkelt uit anti Islam..
    Tja ik zou me schamen als ik jou wad

    1. Rechtsaf

     Antisemiet en nedermoslim Kleurloos figuur…

  8. musicmaniac

   Hoezo kleurloos? Volgens mij zo rood als een tomaat! Joden zijn tot in tegenstelling van moslims, hier wel geïntegreerd en geven totaal geen overlast. Maar wie dat niet begrijpen wil, heeft het gemiddelde herseninhoud van een zak stront.

 12. Kleurloze Politiek

  NoDoubt: niet het één of het andere maar spreek alsjeblieft niet over matiri waar je 0.0 % verstand van hebt . De Koran bestuderen is voor jou niet weggelegd..
  Jij zit namelijk tot aan je tenen vol met haat.
  Jij zou nog amper Jip en Janneke kunnen begrijpen want zelfs daar dwaal je in allerlei soorten smaakloze haat theorieën dat alleen hersenloze Nazi’s zoals jij graag beamen..
  Ik heb echt zwaar medelijden met je naasten ik kan me haast niet voorstellen dat jij zo bent opgevoed..
  Maar goed dit laat alleen maar zien hoe laag en triest jou geest is ..

  1. Rechtsaf

   De koran is vergif

   1. Tony Faas

    En dodelijk.

  2. Agios

   Haat is nooit aangeboren. Haat wordt gemaakt! En ga daar in je linkse hoekje maar eens over nadenken. Het is je waarschijnlijk nog nooit opgevallen en dat is precies die geestesblokkade waar lieden van de linkse sekte aan lijden!

  3. musicmaniac

   Kleurloze politiek = Wesley Bendlow, de aandoenlijke pedø, Komkommer en ASSchillenboer.

 13. Westerling 1

  @Kleurloze Politiek

  Wat is matiri?

  1. Tony Faas

   Kleurloze Wesley Code Quispel

  2. Bosche draak

   Die simpele bedoelt waarschijnlijk “materie”
   En die kleurloze kneus wil anderen de maat nemen en hersenloos noemen….

 14. StanleyC

  De pvv zit niet in de Amsterdamse gemeenteraad

  1. weer opnieuw

   die willen niet naast die pleeborstel zitten, de geur is ondraagelijk

 15. Veteraan

  Verzin toch eens een virusje voor Denk.
  Ik betaal wel mee.

 16. Michael M

  Als we het alsmaar blijven uitstellen en niet voldoende doen om haat tegen joden, maar ook tegen homos, vrouwen, bi, andersdenkenden, religies, atheïsten, afvalligen, enzovoorts, enzovoorts te weinig beschermen tegen de door groepen fanatieke haters vanuit die hoek dan streven we in de toekomst af op een burgeroorlog en daar moeten onze staat, overheden, justitie, en wie dan ook in het apparaat juist bescherming bieden. En hou op over dat we alle middelen inzetten. Dat hebben we al te vaak gehoord. We hebben een grondwet maar we doen niet genoeg om de haat te stoppen en dat is zeer zeer ernstig gevaarlijk zelfs. Maar als we schrijven hoe dit komt, omdat we de ongecontroleerde complete wereld naar hier halen dan ben je een rasist want je hebt niets te vertellen. De toekomst beloofd niet veel goeds voor de vrije democratie. Vertel mij als ik het fout heb.

  1. Annoying Orange

   De agressie tegen linkse homos is terecht! Dat snappen die Marokanen toevallig wel.

 17. Kleurloze Politiek

  @Bosche draak : kijk nou eens de wolf komt uit de schapenvacht.
  Kun jet niet hebben dat iemand je de harde werkelijkheid verteld.
  Dit is nou typisch extreem rechtse er zelf een puinhoop van maken en dan vervolgens een andere de schuld van geven..
  Zal ik het nog een fijntjes in je wrijven..
  Ik ben een trotse moslim die hier opgegroeid is en hier met of zonder jullie mede wil altijd zal blijven..
  En om het nog ff bij je in te peperen mijn Broertjes zijn met Hollandse meiden en die zijn ook tot moslima’s bekeerd nou is dat even mooi of niet he.. en dat zonder dwang of iets dergelijks gewoon puur uit liefde voor de islam..
  Sterker nog een van de meiden was Joods en is sinds 3 jaar moslima.
  En je weet wat ze zeggen..
  What thoesn’t kill you makes you stronger ..

 18. FORTALEZA

  Kijk maar goed daar loopt de toekomst van dit ZIEKE LANDJE! (ben blij dat ik weg ben uit dit aankomende islamitische shit hole)!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.