NPO-clowns van Nieuwsuur verklaren “klimaatstress” tot écht probleem, want dat zegt een ‘poll op YouTube’

Volgens een uiteraard geheel representatieve steekproef op een site vol kattenfilmpjes, make-up tutorials en alt-rechtse brulbavianen ervaart bijna de helft van alle Nederlanders wel eens “klimaatstress”.

Maar liefst 44% van alle Nederlanders lijdt aan de compleet verzonnen psychische conditie genaamd “klimaatstress”. Hebben psychiaters, peilers, of überhaupt wetenschappelijk geschoolde mensen dat onderzocht? Haha, natuurlijk niet. Het is gewoon een uitkomst van een peiling op YouTube, gehouden door het zichzelf heel serieus nemende NPO-nieuwsprogramma Nieuwsuur. Maar gezien de zeer twijfelachtige methode van peilen kunnen we ons afvragen of wíj dit wel serieus moeten nemen:

klimaatstresspoll

Gelooft u het zelf? Van iedere drie mensen die u kent, zou er dus één moeten lijden aan de nieuwste modeziekte: klimaatstress. En wellicht zelf wel twee van die drie mensen. Ja mensen, klimaatstress is een ware epidemie. De gekkekoeienziekte is er niets bij!

Maar even serieus: b ij de NPO-collega’s van EenVandaag hebben ze tenminste nog een eigen Opiniepanel waarin ze met maatschappelijke groepen werken die ze tegen elkaar kunnen wegen. Maar na één Opiniepanel was al het belastinggeld bij de NPO kennelijk al op, want immers moesten ook het salaris van Matthijs van Nieuwkerk en de vliegtickets voor een vooraadje BN’ers van het c-garnituur naar het nieuwste Wie is de mol-vakantieland betaald worden. Jammerdebammer dus voor Nieuwsuur, dat zich moet bedruipen met amateuristische peilinkjes op social media. Die dus ook door de dichtstbijzijnde klimaattienner of een willekeurige Luxemburgse vlaggenrealist op Twitter hadden kunnen zijn aangemaakt.

Top hoor! Echte kwaliteitspeiling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. weer opnieuw

  klimafoben verklaren de natuur tot een probleem

  how dare they !!!!:) 🙂

 2. Politiek Profeet

  Mijn vrouw en ik waren weer puur natuur….verder geen stress overgehouden van de natuur,klimaat,zit ook niet in normale rechtse echte nederlanders die npo-onzin.
  Tijd om daar de stekker eens uit te trekken…en al die opvreters in de groenvoorziening….

 3. van Urk

  Maar liefst 44% van alle Nederlanders..Dacht het ook niet Tim. 1500 Nederlanders kunnen niet spreken voor die andere 17.16500 Nederlanders. Peilingen over fundamentele onderwerpen trekt altijd een bepaalde kleine groep mensen aan die over dit soort onderwerpen zich aangetrokken voelen en er nauw mee bezig zijn. Je zou dus eerder kunnen zeggen dat bijv. alleen 1500 Groen Links stemmers last hebben van klimaatstress.

 4. Bockbeer

  Grappig dat mensen zo makkelijk te beïnvloeden zijn.

  1. Original NL

   Beangstigend ook.

 5. Joost mag het weten

  Eerlijk gezegd ervaar ik wel enige klimaatstress al heeft dat meer te maken met een lichte allergie voor leugenachtige propaganda dan met het klimaat zelf.

  1. van Urk

   Niet te verstaan ons zeeklimaat. 7% regenval per jaar zorgt bij de meeste Nederlanders een depressief gevoel. Het is dan ook zeer uitgekiend om een peiling te gaan houden in deze tijd van het jaar.

 6. Jack Flash

  Lijkt me knap lastig als die klimaatonzin echt gelooft.
  Het wordt alleen maar iritant iedere dag dat gezever op radio en tv.
  Het is achterhaald.Die paar imbecielen die dit echt geloven kunnen zich beter opknopen.
  Probleem opgelost.

 7. Gerlos

  De vele familie, kennissen en buren hebben alleen stress van al die mallotige milleu activisten die niet willen luisteren naar wat de bevolking en veel wetenschappers die niet veel willen weten van de klimaat drammers

 8. weer opnieuw

  Ik heb weer wat extra stress , fattefall heft 54.000.000 euris gekregen om te stoppen met de productie (waarschijnlijk kopen we nu kernstroom uit Frankrijk) Daar komt dan nog de vergoeding voor personele kosten en ontmanteling overheen

  We zijn K N E T T E R G E K geworden en dat levert soms best wel wat stress op

 9. ikweetwatikwil

  De donkere dagen voor kerst, hoe lang zijn die er al. Idd, mensen laten zich snel iet aanleunen. En peilers weten precies wanneer ze moeten peilen.

 10. observer

  ach, de meesten kritische lezers en onderzoekers weten het inmiddels al: Nederlandse Propaganda Omroep

 11. Seneca

  ik ben het zowaar met onze Tim eens. het is gel*l in de ruimte.

 12. Politiek Profeet

  NPO….Na poepen opvreten

 13. henkie

  Indoctrinatie en demagogie en hersenspoeling van jip en janneke en van alle naive minderjarigen en jongvolwassenen. Het stemvee en toekomstige stemvee wordt gemodellerd en in de juiste vorm gegoten.

 14. Lex

  De enige plek waar een klimaatcrisis is dat is bij de zwaar gesubsidieerde NPO.

  Een leugen, lieg en manipuleer crisis.

  Mensen bang maken voor iets wat helemaal niet gaarne is. Het gaat uitstekend met het milieu, beter dan ooit.

  En maar doorgaan elke dag weer opnieuw weer de mensen bang maken. Vooral tieners die zijn makkelijk de manipuleren en te mobiliseren, de welbekende spijbel milieu gekkies.

  Steeds meer en meer nederlanders worden kotsmisselijk van de zwaar gesubsidieerde Nederlandse omroep.

  Er is een tijd van komen en van gaan.

  Graag de stekker er uit.

  Amen.

 15. Bullshit15

  Heb geen klimaatstress wel npo stress daar word alles aan mekaar gelogen zaterdag bij kassa was de pallets kachel weer aan de beurd zouden miljo onvriendelijk zijn heb al jaren zo’n ding niks mis mee als de pijpen maar boven de nok van het dak komen dan werkt het perfect

 16. Bolkestein

  “De invloed van de door de mens uitgestoten broeikasgassen is nog steeds onzichtbaar. De gemiddelde wereldtemperatuur, de zeespiegelrijzing, het afsmelten van de gletsjers en de frequentie van extreme gebeurtenissen vallen nog steeds binnen de bandbreedte van de natuurlijke processen.”

  Prof.dr. Salomon Kroonenberg komt net terug van een reis naar Groenland, waar hij naar eigen zeggen ‘de zaak met zijn eigen ogen eens is gaan bekijken’. Hij bevestigt datgene wat hij al jaren roept, namelijk dat de mens niet de belangrijkste oorzaak is van de veranderingen in het klimaat.

  Salomon Kroonenberg is emeritus hoogleraar Geologie aan de TU Delft. Hij schreef het boek ‘De Menselijke Maat’ (2006), over onder andere de onzinnigheid van het blindstaren (door IPCC) op het broeikasgas CO2 als belangrijkste en meest zekere oorzaak voor klimaatverandering. Volgens Kroonenberg is het klimaat te complex, de procescycli te groot, om daar door ons een beetje aan te laten sleutelen.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY

 17. Homo erectus

  Tuurlijk krijg stress van dat eeuwige gezeik erover. Dat al die groene idioten ophouden met ademen. Scheelt een verdomde hoop co2 uitstoot

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.