NPO lapt Geert Wilders (PVV) en Arnold Karskens (ON!) erbij in documentaire over nazi Constant Kusters

De VPRO gaat vanavond een documentaire uitzenden waarin de extreem-rechtse neonazibeweging NVU wordt gelinkt aan de PVV, de nieuwe omroep Ongehoord Nederland en zelfs aan premier Mark Rutte. Dat valt alvast op te maken uit een trailer die de omroep online zette.

Vanavond zendt NPO 2 een “heftige, confronterende” documentaire uit over Constant Kusters, de bekendste neonazi van Nederland en voorman van de Nederlandse Volksunie. Hij heeft zich uitgebreid laten filmen door de VPRO, en die heeft van zijn activiteiten en gezinsleven een documentaire gemaakt om het land te waarschuwen dat extreem-rechts steeds meer voet aan de grond krijgt.

In de trailer is daarvan alvast een voorproefje te zien: terwijl Kusters praat over op de “juiste knopjes drukken” om de Nederlander te “activeren”, zien we Mark Rutte zeggen dat Zwarte Piet nu eenmaal zwart is – een standpunt dat de premier overigens vermoedelijk niet meer in het openbaar zou herhalen. Ook horen we PVV-leider Geert Wilders zeggen dat we Nederland moeten “terugveroveren,” en horen we de stem van Arnold Karskens (tegenwoordig oprichter van Ongehoord Nederland) zeggen dat een groot deel van Nederland het eens zou zijn met de immigratiekritiek van Kusters. De “boreale” toespraak van FVD-voorman Thierry Baudet passeert tevens de revue, alsmede een interview dat Robert Jensen met Pim Fortuyn had in 2002.

In de woorden van de VPRO en de maakster:

“Aan de hand van archiefmateriaal over de Nederlandse geschiedenis en intieme scènes in het extreemrechtse milieu toont Ons moederland een politicus die tot zijn vreugde ziet dat zijn ideeën steeds meer doordringen in de gevestigde orde. Regisseur Shamira Raphaëla, die onlangs een Gouden Kalf won voor haar film De waarheid over mijn vader, wil met deze film Nederland een spiegel voorhouden. ‘Ik wil licht werpen op een kant van Nederland die velen liever niet zien. Deze film gaat niet alleen over Kusters van de NVU, maar over ons allemaal. Waar komen we vandaan en waar willen we naartoe als samenleving?'”

FVD-stemmer Chris van den Bos heeft echter al genoeg gezien: “Weer dat smerige framen van onze NPO. Iets dat heel links Nederland ontkent. Maar het gaat maar door!”

Ons advies? Gewoon kijken, en niet vantevoren al meningen roeptoeteren zonder de hele documentaire gezien te hebben. Daarna kan er altijd nog genoeg kritiek geleverd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. h4d3z

  Ga het zeker te weten eens bekijken.
  Nu maar hopen dat het waar is dat Nederland rechts wordt en behoorlijk rechts ook.

  1. Torenklok1871

   Precies!

  2. Wesley Benbow

   Dat is niet waar, h4d3z, althans dat blijkt niet uit de peilingen. Bovendien zie je dat partijen als CDA en VVD, die tradioneel als rechts werden aangeduid, inhoudelijk fors naar links opschuiven.

   De onderstroom is niet naar rechts maar naar links, een noodzakelijke correctie op het rechtse neo-liberalisme.

 2. Tman

  “Arnold Karskens vermoedt en veronderstelt dat een groot deel van Nederland het eens is met de immigratiekritiek van Kusters.”
  So what, waarom zou niemand dat mogen veronderstellen?
  Het is zelfs zéér waarschijnlijk, het is een open deur die wordt open geschopt!

 3. Gewoon werken

  De NPO

  gal in zijn puurste vorm

  Dat je dat überhaupt nog kan kijken met al hun incest verslaggevers

 4. werikke

  ze mogen wat mij betreft mij in de zeer extreme rechtse hoek zetten . ik ontken het zeker niet maar toch leuk om te zien dat men nog denkt dat ze een schuldgevoel denken te kunnen aanpraten.

  1. Blitzkrieg

   werikke : (Extreem) rechts is slechts een frame, het oproepen van een associatie. Vraag mensen eens naar welke standpunten van jou die ze zo extreem vinden, maar heel weinig mensen hebben dan argumenten. Goed voorbeeld is Trump, vraag eens aan iemand wat Trump fout gedaan zou hebben. Geloof me, mensen gaan stotteren. Ja maar, eeuh Trump… en dat is dan alles. Als je dan nog verteld dat het Mueller onderzoek zo’n 3 jaar heeft geduurd, de democraten alles uit de kast hebben gehaald en niks hebben gevonden, dan is het helemaal over.

   Robert Mueller Did Not Merely Reject the Trump-Russia Conspiracy Theories. He Obliterated Them.
   h**ps://theintercept.com/2019/04/18/robert-mueller-did-not-merely-reject-the-trumprussia-conspiracy-theories-he-obliterated-them/

   Willen ze nog meer, noem dan Joe en Hunter Biden, en het onderzoek van Barr naar het Mueller onderzoek, of de miljoenen die door de clintons zijn betaald aan steele voor het beschadigen en beschimpen van Trump. Geloof me werikke, ze druipen allemaal af. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die begrijpen waar het in Amerika over gaat.

   1. werikke

    klopt helemaal . vanmorgen nog aan collega gevraagd wat die nu tegen Trump heeft en antwoord was dat hij handelsoorlog had tegen china. Ik vertelde hem dat china groter probleem is met dictator Xi Jinping en het dumpen van spullen incl. staal in Europa en dat Trump tenminste opkomt tegen verdwijnen van banen naar China. Toen kwam de muur van Trump waarbij ik hem vertelde dat Trump niet tegen immigratie is maar wel geregistreerd en dat Obama al lang voordat Trump in beeld kwam met de bouw van de muur was begonnen . Al met al zijn mensen die tegen Trump zijn hypocriet en praten elkaar alleen maar na geholpen door de media .

    1. Blitzkrieg

     werikke : Mensen snappen niet wat voor een gevaar China eigenlijk is, en hoe oneerlijk de concurrentie van China eigenlijk is. Ze zien niet dat Trump heel erg hard bezig is Amerika (maar ook ons) te verdedigen. In Nederland begin je ook steeds meer kritische geluiden richting China te horen, alleen hoor je nooit dat Trump hiervan de aanjager is.

     Over de muur heb je helemaal gelijk, alleen dat was de geliefde-obama en nu hebben we de recht-voor-z’n-raap-trump.

     Het is toch erg dat mensen zo erg leven op sentiment dat ze iemand veroordelen zonder eigenlijk argumenten te hebben.

     Ooit was ik ook zo, ik ben wakker geworden door de FvD en Jensen.

     Raad mensen eens aan de volgende link te bekijken, als ze welwillend zijn gaan ze zich wellicht afvragen hoe ze worden voorgelogen.

     NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   2. Sharktyricon

    @blitzkrieg, extreemrechts is niet slechts een frame, het is een gedachtegoed waarin het nationalisme de boventoon voert, waar een hetze wordt gecreëerd tegen de vaak zittende regering en waar (vaak) een autoritair leiderschap is. Het wordt gekenmerkt door, zoals ik al zei, een nationalistisch en zelfs racistisch beeld voor wat goed zou zijn voor de bevolking en zijn aanhangers schuwen geweld niet, al is het niet gezegd dat al zijn aanhangers geweld gebruiken. Iemand als custers is een gevaarlijk persoon en de link die hij legt naar andere partijen is ook zeker relevant en ook angstaanjagend. Echter het is geen framing maar een simpele conclusie van de uitspraken en denkbeelden van een aantal personen en partijen in Nederland.
    Dat het gedachtegoed van extreemrechts in steeds meer reguliere partijen terug te vinden is, is een zorgwekkende ontwikkeling omdat het doet denken aan Duitsland pre WO2 (ik ben geen voorstander van vergelijkingen met nazi Duitsland omdat deze te pas en te onpas wordt gebruikt en vaak niet gepast is) waarin bevolkingsgroepen verantwoordelijk werden gehouden voor de economische en sociale problematiek in een land.

 5. Wesley Benbow

  “zien we Mark Rutte zeggen dat Zwarte Piet nu eenmaal zwart is – een standpunt dat de premier overigens vermoedelijk niet meer in het openbaar zou herhalen.”

  Nee, op dat punt is de maatschappelijke discussie inmiddels een stuk verder.

  1. Hiddema

   Rutte is een lafbek die dat nu niet meer durft te zeggen. Zwarte Piet is door links vermoord Belbow!

   1. Vlaswiek

    @Hiddema: Negeren werkt beter, zo zorg je er samen met ons voor dat de zuiger niet kan zuigen.

   2. Heinrich

    hiddema/
    WB is een zuiger van de DDS redactie, reactie zijn dus irrelevant en zinloos!

   3. Veteraan

    @Hiddema

    De meeste normale mensen op deze site negeren de Trollen omdat hun gezeik anders door blijft gaan, doe eens gezellig mee want al die reacties zijn al jaren zo saai en het houdt niet op, niet vanzelf.

    1. Hiddema

     Daar heb ik helemaal geen zin in Veteraan. Als je niet wilt discussiëren moet je weggaan.
     Kun jij wel discusieren?

     1. Vlaswiek

      Héé Hiddema, tralalie tralala, ik weet genoeg!

     2. Wesley Benbow

      Dat is inderdaad de goede vraag, Hiddema, ze zijn inderdaad zwak in de inhoudelijke discussie.

     3. claus

      hiddema,
      Sluit je maar aan bij je “penfriend”, veel plezier amateur!

     4. Vlaswiek

      @Claus: Misschien horen ze bij elkaar?

     5. Tman

      hiddema:
      Bij deze ben je vogelvrij en als politiek zwalkend verklaard!
      Reaguren om te reaguren, zonder richting!

     6. Hiddema

      Ik ben verbaast over wat ik lees over mensen die niet willen discusieren met Wesly Benbow. Als je dit soort linksen niet de waarheid zegt krijgen ze gelijk. Volgens mij krijgt Linkse Wesly dat hier omdat niemand tegen hem ingaat.
      Niet zo handig bezig dus .

     7. Wesley Benbow

      Heel juist, Hiddema, alleen zo links ben ik niet hoor.

      Ik voorspel je dat je nu veel bagger over je heen gaat krijgen, inclusief de onvermijdelijke beschuldiging dat je een aanhanger dan wel sokpop van mij bent. Dat zijn de strategieën waarmee men tracht het inhoudelijk debat op DDS onmogelijk te maken: op de man, niet op de inhoud.

     8. Vlaswiek

      @Hiddema: Als je nog steeds verbaasd bent dan heb je niet goed gelezen.

     9. Hiddema

      Vlasviek , ik hoor van jouw geen mening alleen maar gezeur over dat ik niet met Wesly mág discusieren.
      Maar je bekijkt het maar moet nu werken. Mazzel.

     10. Wesley Benbow

      Sterk, Hiddema!

     11. Vlaswiek

      “discusieren.”

      Sokpop

     12. Isengrijn

      Vlaswiek is een twaalfjarige in het lichaam van een dertig-plusser.

      Of je bent voor hem of tegen hem.
      Ben je voor, dan ben je zijn beste vriend.
      Maar ben je tegen, dan plaatst hij jou in een “scripť’ en zal dan net doen alsof hij jouw reacties niet kan lezen. Vervolgens zal hij jou afzeiken in een reactie gericht aan iemand anders.

     13. Top

      Ach guttegut, een ‘lieverd’ op de lijn, en weet van ‘de hoed en de rand’. Hahahahaha!

     14. Vlaswiek

      @Top: Heb maar medelijden met die antisemiet, hij is een trouwe zuiger van de aandoenlijke en slikt het nog door ook.

     15. Isengrijn

      Zie je wel?
      🙂

     16. Beukman

      Isengrijn beweert:

      Vlaswiek is een twaalfjarige in het lichaam van een dertig-plusser.
      Of je bent voor hem of tegen hem.
      Ben je voor, dan ben je zijn beste vriend.
      Maar ben je tegen, dan plaatst hij jou in een “scripť’ en zal dan net doen alsof hij jouw reacties niet kan lezen. Vervolgens zal hij jou afzeiken in een reactie gericht aan iemand anders.

      Inderdaad.
      Of hij beschuldigt je ervan een p*do te zijn of je in te laten met p*do’s.
      Ik heb begrepen dat hij zelf ooit slachtoffer is geworden van kindermisbruik. Dat is echter geen vrijbrief om anderen te beschuldigen van vreselijke dingen.

     17. Veteraan

      @ Hiddema

      Blijf dan maar zieken. Dan ben jij voor mij ook een Trol.
      Droplul

     18. Meriadoc Brandebok

      Vlaswiek is gezakt voor zijn examen bij het onderwijs en probeert nu op DDS de schoolmeester uit te hangen.

      “Negeren,” roept hij, terwijl hij met zijn linkervoet amechtig op de vloer stampt. “Negeren. Ik ben de meester! Allemaal naar mij luisteren!”
      “Je bent helemaal niet de meester,” roept iemand. “Hou je kop,” roept een ander.
      De tranen springen Vlaswiek in de ogen. “Ik hoor je lekker niet,” roept hij snikkend, zijn vingers in de oren stoppend. “Maar jij spant wel samen met de p*do. Nee, je bent een sokpop.”

      Hoofdschuddend staat de klas te kijken. Zijn vrienden geven hem een minzaam schouderklopje. En steunen hem. Voor zolang het duurt.

     19. Beukman

      @Meriadoc

      🙂
      De intelligente Vlaswiek is daarnaast ook nog een meesterflemer en -slijmer. Onderdeel van zijn spel is om door middel van flemen en slijmen bezoekers van deze website aan zijn kant te krijgen. Daarmee speelt hij in op de ijdelheid van bepaalde potsers hier. En met succes.
      Pas wie weigert om op zijn avances in te gaan, krijgt de laag van voren, en is definitief ingedeeld in het foute kamp.

      Vlaswieks eerdere spel was om mensen te associëren met p*dofilie. Inmiddels begrijp ik dat dit iets te maken heeft met zijn eigen achtergrond en jeugd, maar zeer kwalijk was het wel.

     20. Meriadoc Brandebok

      @beukman

      Dat is juist en mee eens.

    2. werikke

     Deze troll discusseerd niet maar zuigt alleen maar . velen hebben dit al geprobeert en uiteindelijk snappen ze het . Dus de vraag of Veteraan kan discusieren is niet echt relevant maar al doende leert men

   4. werikke

    voer die troll toch niet !!!

    1. Vlaswiek

     “voer die troll toch niet !!!”

     Het gaat de goede kant op beste Werikke! Iedereen weet nu wel hoe de aandoenlijke aangepakt moet worden.

 6. musicmaniac

  De stasi-omroep gaat weer van leer. Kan de NPO niet lekker naar oost-Duitsland verhuizen? Ach nee, dat land is zijn grens al kwijt, ten nadele van de west-Duitsers. Zal Merkel de nieuwe directeur van de NPO worden?

 7. JFU

  Zoals bekend…iedereen met een andere mening of politieke voorkeur, zelfs een nieuwe omroep die nog niet eens begonnen is, worden gelinkt aan extreem rechts. Dat zijn dus extreem links fascistische praktijken die anno 1935 ook werden toegepast. Jammer dat ze dat zelf niet door hebben…Zielig.

 8. jan1

  Ik weet ik ben in bepaalde opzichten naïef of blind ?
  Maar van Constant Kusters heb ik nooit gehoord en NVU wel eens horen noemen maar het precieze weet ik niet.
  Is de kans niet daar dat VPRO deze mensen een dienst bewijzen??

 9. ikweetwatikwil

  Een voor ingenomen artikeltje. Alleen de kop al.

 10. Vlaswiek

  NPO? Daar kijk ik al jaren niet meer naar. Ik heb niets met linksfascisten.

  1. Julian

   Daarom heb je ook zo’n eenzijdige kijk op zaken…

   1. Vlaswiek

    @Julian: Bijzonder dat jij dat kunt beoordelen. Heb je een paar voorbeelden van die eenzijdige kijk?

    1. Top

     Niet doen! Je geeft sjoege aan een ‘onrendabele’. Zonde van je tijd!

     1. Vlaswiek

      @Top: Is ook zo, dat is ook exact de reden waarom er geen antwoord komt!

 11. Roughwood

  Die blinde paniek bij het policor deugvolk aangaande ON! Héééérlijk. Dit gedrag bevestigt juist waarom ON! is opgericht. Bedankt hè, stelletje zure drammers!

  1. Vlaswiek

   “Bedankt hè, stelletje zure drammers!”

   🙂

 12. Lex

  De linkse rakker zullen hier van smullen zeker, van deze linkse manipulatie knip en plakwerk. Framing noemen ze dit in het Engels.

  De welwillende delen aan elkaar plakken.

  Wat een misselijk zootje.

 13. Heras

  Wordt extreemlinks ook doorgelicht? Met op de achtergrond, de Mammon, de geldgod.
  En wat te denken van denk en nida. Samen met erdogan op de foto.

 14. Kim Verlouw

  Hiddema is Wesley.

  1000000000000000000000000000000000% zeker.

  1. Vlaswiek

   “Hiddema is Wesley.”

   Inderdaad, sokpop.

  2. Blitzkrieg

   Kim Verlouw : Je hebt gelijk. Als deze nick niet meer werkt wordt de volgende waarschijnlijk Thierry Baudet. Geen reacties meer, dat is het beste.

   Mensen moeten stoppen met naar de nick te kijken! De nicks kun je veranderen, de reacties zijn altijd hetzelfde.

   If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

   1. Vlaswiek

    @Blitz: Klopt, het is zo doorzichtig als een islamaquarium. De aandoenlijke krijgt geen reacties dus gaat hij sokpoppen inzetten. En als dat niet werkt gaat z’n sokpop ‘aan het werk’.

    “discusieren.”

    🙂

    1. Blitzkrieg

     Vlaswiek : Dat discussiëren wordt door psychiaters schizofrenie genoemd, en om het onder controle te houden is zware medicatie nodig. De isoleercel wil ook nog wel eens helpen, op pizza en pannenkoeken zoals ik al eerder zij (schuift makkelijk onder de deur door 🙂 ).

     1. Blitzkrieg

      zij = zei
      De autosuggestie doet nogal eens vervelend.

     2. Vlaswiek

      @Blitz: Doe voor mij geen moeite, ik ben geen taalnazi en ik begrijp je ook zo wel, zoals je zij… 😉

   2. Beukman

    Mensen moeten stoppen met naar de nick te kijken! De nicks kun je veranderen, de reacties zijn altijd hetzelfde.

    Aldus de man die meent dat nicks van totaal verschillende mensen in werkelijkheid bij 1 persoon horen.

    1. Vlaswiek

     Aldus de man die de zuiger zuigt en het doorslikt.

     1. Bosche draak

      Vandaar de naam beukman, hij laat zich gaarne beuken door een man.
      Of voor wat kabouter Wesley dan moet doorgaan….

 15. Torenklok1871

  De NPO voelt zich blijkbaar zwaar in haar kruis getast! Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  1. Vlaswiek

   @Torenklok1871: En terecht.

 16. Lex

  Yhee 45030 leden.

  nog 4970 leden te gaan en dan kunnen ze officieel een omroep worden.
  ik kijk uit naar de eerste TV uitzending.

 17. Jack Flash

  De simpele linkse zielen van de NPO zijn voorspelbaar.Laat maar lekker doorrotten,komt wel goed.Het rechtse geluid wordt sterker.

  1. Vlaswiek

   “Het rechtse geluid wordt sterker.”

   Logisch!

 18. Lex

  Yhee 45030 leden.

  nog 4970 leden te gaan en dan kunnen ze officieel een omroep worden.
  ik kijk uit naar de eerste TV uitzending.

  1. Blitzkrieg

   Lex : Het aantal leden is nu 45102, dat is een nieuw lid elke twee minuten. Deze trend ligt gelijk met die vanochtend. 50000 – 45102 = 4898.
   Nog 4898 leden * 2 minuten per lid = 9796 minuten.
   9796 / 60 = 163,27 uren
   Als we 12 effectieve uren per dag rekenen hebben we nog
   163,27 / 12 = 13,61 dagen nodig.
   Mijn verwachting is dat ze binnen twee weken het aantal benodigde leden binnen hebben.

 19. Pronounce

  Ach ja, de NPO en framing.

  Volgende week, zelfde zender, zelfde tijdstip: een alles-onthullende documentaire over hoe GroenLinks voortkwam uit radicalen en communisten die nooit verantwoording af hebben hoeven leggen voor hun steun aan een uiterst verderfelijk gedachtegoed dat tientallen jaren lang mensen onderdrukt heeft en tot tientallen miljoenen doden leidde. En waarvan dezelfde types nog steeds in alle haarvaten van GroenLinks zitten – en tevens bij de SP en de PvdA.

  Dit gaat de VPRO in het kader van ‘objectief en neutraal’ vast uitzenden. Toch?

 20. Veteraan

  Iedereen al lid van de ON ?
  Karskens mag je de waarheid van verwachten en hij is niet te bang om het te zeggen.
  In de strijd naar overbodig Links gelul en leugens !

 21. Gerlos

  Niet geïnteresseerd in dat linkse gelul.

 22. Forlan

  Hoor ik nou een lama schijten??

 23. DidiMadloba

  Dus niet “de NPO” maar de VPRO, en die is vrij een eigen mening te geven.

 24. dooddoorsamenleving

  Ik denk dat wanneer we blijven praten over een links /rechts politiek we redelijk zijn verslagen. Persoonlijk noem ik t een zwart wit beeld van de gekleurde realiteit.

  Even eerlijk, wie denkt er dat de stemmen in ons land eerlijk verlopen ( om even de kritiek tot ons land te beperken)

  Ik vermoed dat we als burger al niks meer te zeggen hebben in deze gevormde staat van machtsbestuur. T gaat verder dan alleen de strijd om wie de staatskas uitgaven mag bepalen. Er word letterlijk een soort poppekast opgezet. Ik denk dat zowel mark rutte als trump helemaal niet kan zijn gekozen door een eerlijke stemprocedure in wat je democratie noemt… onze mede mensen zijn 80 procent niet eens in staat zich te verdiepen in wat dan ook van standpunten van wie dan ook in de politiek.

  Er is geen gulde middenweg meer, wanneer ik kijk naar amerika dan denk ik damn, die kant gan we op. Zo zwart wit als t kan. Ook engeland is eng bezig. En wij zitten er ook middenin. Er is nooit stemrecht of kiesrecht of dienstplicht geweest.

  Ah, ahit dienstplicht serieus? Dat dat mocht bestaan zeg.

  Denken en weten, leren en doen.

  Dat zijn de 4 mogenlijkheden die we hebben onafhankelijk te ontwikkelen en waarom?

  Omdat we dat kunnen als mens.

  En hoe meer we dat leren, hoe sterker we worden. Niet samen, nee als individueel.

  Denk mensen, we doen er niks meer aan.

  We kunnen nu nog alles weten, en we zijn er om te blijven leren.

  .

 25. Smhyo

  Gekeken en als linkse/midden stemmer heb ik niet veels raar gehoord. Regisseur zei dat zulke taal vaak word gesproken en dan mensen misschien schrikken dat hun woorden uit een extreem rechtse meneer komt. Maar, hij kwam normaal over. Vergeet niet dat links/rechts heel breed is. PVV heeft ook een hele linkse kant. Daarnaast ben ik als linkse/midden stemmer ook niet blij met meer asielzoekers, dat is geen extreem rechtse gedachte voor mij. Zwarte Piet is niet zo’n issue voor mij maar ik snap dat als het gevoel hebt dat mensen je cultuur proberen aan te passen dat je je gaat verdedigen. Als hij nou rare dingen zei zoals SGP, nee, ging echt alleen om asielzoekers en buitenlanders die ons land willen aanpassen.

 26. Dries1940

  Met die uitspraken is dus niets mis.

  1. Bosche draak

   Als je eenzijdige laster goedkeurt is er des te meer mis met jou….

 27. Sando

  5week terug de boel opgezegdbij de vpro .O wat ben ik blij!!!

 28. OrangeBlancBleu

  Dit laat in ieder geval weer zien dat een omroep als Ongehoord Nederland hard nodig. Het handig monteren van diverse interviews en uitspraken met demonstraties van NVU laat natuurlijk weer een door links gecreëerd nepbeeld zien. Kijk eens een keer naar opsporing verzocht en zomaar een willekeurig nieuwsbulletin en we zien werkelijk wat er aan de hand is in Nederland. Losgeslagen moslimjongeren, hoofdzakelijk Marokkanen, die zich steeds verder afzetten tegen Nederland en het de Nederlander onmogelijk beginnen te maken nog veilig te leven in Nederland. Het is inderdaad hoogtijd dat de bezem er doorheen gaat en wie die dan hanteert interesseert me niet. Rutte heeft Nederland de afgelopen 10 jaar volledig om zeep geholpen en moet daar bij de volgende verkiezingen eens flink voor worden afgestraft.

 29. Stopperspil

  De maakster vertelde dat zij het licht wilde laten schijnen op de kant van Nederland die velen niet willen zien. Een profetische uitspraak. Volgens het dagelijkse kijkonderzoek zijn niet meer dan 94.000 mensen na Nieuwsuur op net 2 blijven hangen. Sommigen wellicht omdat ze al in slaap waren gevallen. Een dodelijke score voor een programma.

  1. Wesley Benbow

   Ik zag de documentaire. Ik vond het slaapverwekkend traag en het bevatte weinig nieuws.
   Wat vooral duidelijk werd hoe marginaal die NVU is. Veel meer dan een lokaal Arnhems buurtgroepje is het toch niet. Het verhaal is ook behoorlijk belegen.

  2. Lex

   Yep de NPO is duidelijk voor oude knakkers en hoogbejaarden.

   Geen hond kijkt er mee naar, ik kijk nog liever naar buitenlandse zenders daar krijg je over Nederland meer en eerlijkere informatie dan op de NPO

   Eenvandaag het word steeds walgelijker met hun gedram op climate change.
   En nieuws uur zak ook heel snel af naar het afvalputje.

   De NPO te walgelijk om naar te kijken.

   Ik kijk lieven naar Jensen heerlijk ik verheug me er al weer op.

 30. Julian

  De kop is weer eens om te huilen. “De NPO lapt…” Het gaat hier om een uitzending van de VPRO. Desinformatie weer eens…En dan @Lex ” geen hond kijkt nog naar de NPO”….
  Misschien even de kijkcijferlijsten erbij pakken.
  Oh je kijkt liever naar Jensen. Nou daar kijkt dus echt geen hond meer naar sinds hij op Youtube zit…
  Maar wentel je maar lekker in desinformatie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.