shutterstock 1231680865

Oh nee, ruzie tussen de liberalen knapen? 'Dijkhoff is niet per se mijn opvolger'

Geen categoriedec 11 2019, 16:00
Vergeten bonnetjes of vergeten wachtgeld, normaal gesproken malen VVD'ers niet zo veel om 'vergeten bonnetjes'. Toch lijkt er misschien iets van onrust te zijn binnen de top van de VVD. Rutte komt namelijk met een heel opmerkelijk uitspraak, dat Dijkhoff niet per se zijn opvolger hoeft te zijn. Waar Dijkhoff en Rutte al jaren elkaar door dik en dun steunen, is dit op zijn minst merkwaardig te noemen. Wat is er aan de hand?
In het jaarlijkse kerstinterview met Elsevier Weekblad kwam hij ineens met de opmerkelijke mededeling dat er natuurlijk meer kanshebbers zijn en dat het niet per se Dijkhoff wordt. Normaliter is Rutte niet zo uitgesproken en bemoeit hij zich niet zo met dit soort 'partijkwesties' in alle openheid.

EW: Geldt de VVD-gewoonteregel dat de fractieleider opvolger is. Klaas Dijkhoff dus?

‘Die regel is er niet. De VVD is een compleet anarchistische club. Daar zit helemaal geen lijn in dat soort dingen. ’

EW :Uw opvolger is dus niet Klaas Dijkhoff?

‘Het kan wel. Maar het is geen afspraak of zo dat het altijd de fractie­leider is die opvolgt.’

Gaan we komend jaar een nieuwe machtsstrijd zien bij de VVD? Krijgen we weer een nieuwe 'Rite versus Mark'? Voor de liberalen zou dat geen slecht idee zijn, het is onrustig bij de achterban van de VVD. Er is veel kritiek op de huidige partijkoers, een 'harde' opvolgingsstrijd zou geen slecht idee zijn. Wellicht dat er ook meer duidelijkheid komt voor de kiezer: want waar staat de VVD nu voor?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten