snapshot4

Ongehoord Nederland zet Holocaust-Haye van der Heyden uit de omroep: 'In overleg gebeurd!'

Geen categoriedec 04 2019, 8:00
De nieuwe rechtse omroep moet het met één oprichter minder doen: na enkele dagen van ophef ruimt Haye van der Heyden, de "chef humor" van de aanstormende meute, het veld. Hij maakte zich sterk voor een vrijheid van meningsuiting bij Ongehoord Nederland die ook ruimte zou bevatten voor holocaustontkenning en andere bizarre complottheorieën. Dat oogste veel kritiek, en daarom treed hij nu terug "in overleg," zo benadrukt Arnold Karskens.
Op Facebook heeft Ongehoord Nederland-voorzitter Arnold Karskens bekendgemaakt dat Haye van der Heyden niet langer deel uitmaakt van de oprichtingsgroep van de omroep. De oud-VARA-medewerker sloot zich aan bij de omroep om te strijden voor een nieuw geluid. Bij de VARA werkt hij niet meer, naar eigen zeggen omdat hij openlijk uitkwam voor zijn voorkeur voor de PVV.
En ook bij Ongehoord Nederland is er nu dus geen toekomst voor de 62-jarige komiek, Karskens vertelt dat op een Facebook-bericht van iemand die overweegt haar lidmaatschap op de kersverse omroep weer op te zeggen:

"Haye treedt terug uit de omroep. Dit is in overleg gebeurd [...] Hij wilde geen onderdeel zijn van een discussie die de groei van de omroep zou belemmeren."

Daarmee kan de club rechtse rakkers het boek over 'holocaustontkenning' voorlopig dichtdoen. Maar het vertrek van Haye ten spijt, vrees ik dat ON! niet helemaal van deze discussie af is. Ze hebben hun tegenstanders een stok gegeven om mee te slaan, en die zullen ze zich niet gemakkelijk uit handen laten slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten