Peter R. de Vries gaat los op Koning Willem-Alexander: ‘Hij verdoezelt veel!’

De traditionele Kersttoespraak van Koning Willem-Alexander is niet uitzonderlijk goed gevallen in huize R. de Vries dit jaar, zo kunnen we opmaken uit mopperige tweets van de talkshowschnabbelaar. Hij vindt de monarch maar een beetje hypocriet, door op te roepen niet altijd jezelf als perfect te willen presenteren… terwijl hij zelf een RVD heeft die het staatshoofd aan alle kanten opdoft en oppoetst.

Ondanks dat Peter R. de Vries uiteraard vindt dat hij nooit iets fout doet, heeft hij kennelijk wel mededogen voor mensen die wat minder geweldig en fantastisch zijn als de schnabbelkoning van Hilversum. Daarom neemt het (in zijn ogen, uiteraard!) Schild der Zwakken het op voor de Nederlandse bevolking. Want zij laten zich toch maar weer mooi iets op de mouw spelden door die slinkse koning Willem-Alexander. Gelukkig hebben we het intellect van Peter R. de Vries om ons te verweren tegen die perfide Oranje indoctrinatie.

En dus verkondigt Peter:

“Grappig dat de Koning stelt dat we niet altijd ‘de perfecte versie van onszelf’ hoeven te laten zien. Zelf heeft hij de Rijksvoorlichtingsdienst die alle plooien recht strijkt, veel verdoezelt en immer een ‘perfecte versie’ van ons Koningshuis presenteert.”

Deksels! Dat we daar nog niet aan gedacht hebben met z’n allen! Toch maar goed dat Peter R. de Vries onze real life Superman is, die ons beschermt tegen de aristocratie die ons tips á la YouTube-influencers probeert in het oor te fluisteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. RvdBe

  Vooruit, totaal geen fan van deze veldwachter, vind wel dat hij gelijk heeft, van mij mag heel die hypocriete oranje bende aan de kant.

  1. hans-e-pans

   Al een aantal generaties voor hem was men druk bezig om erg veel voor het plebs te verbergen.

   Kijk maar eens op YouTube naar de filmpjes van Paul Nielsen, en dan specifiek “Juliana’s Geheimen”.

   Al is de helft er maar van waar, dan is het nog een beerput vol.

 2. AS210854

  Ben geen fan van de Vries, maar nu heeft hij gelijk.

  1. Top

   Dat zou iedereen moeten ‘zien’, als ze een IQ hebben, wat hoger is dan dat van een krop sla. Maar goed, ik werd wakker!

  2. weer opnieuw

   de vries is jaloers dat hij geen rijksvoorlichtingsdienst heeft om zijn ingedeukte imago op te krikken

   selectief verontwaardigde mafklapper

 3. van Urk

  ”Zelf heeft onze maatschappij instanties en bestuursleden die alle plooien recht strijkt, veel verdoezelt en immer een “perfecte versie” van onze samenleving presenteert.” Heeft Peter daar niet over nagedacht?

 4. ikweetwatikwil

  De Vries is wel de laatste die iets over de Koning te vertellen heeft. Het was een redelijk goede toespraak van de Koning. Je zal maar ene de Vries als President hebben want het Koningschap zit er voor hem niet in hoewel hij dat wel zou willen. Dan ging ik emigreren.

  Ben tevreden met de Oranjes. Beter dan een moslim als President . Met de Rooien aan het bewind zit die kans er wel in . Zie de Burgemeesters van Rotterdam en Arnhem.

 5. Kretoloog

  Wat je ook van PR de Vries vindt, hij heeft zijn positie wel op eigen kracht bereikt. Dat kun je van Willem Alexander van Oranje-Nassau niet zeggen. Omdat die toevallig als eerste uit de koninklijke kut is gefloept, is hij staatshoofd geworden. Tegen een miljoenensalaris en 250 (!) man/vrouw als personeel om alle bezittingen en status overeind te houden. En als ‘tegenprestatie’ krijgt het volk 1x per jaar rond kerst een praatje, vol met algemene platitudes hoe we beter zouden moeten gaan samenleven. Want klimaat, vluchtelingen, multiculti, doeslief en meer van dat soort gratuite uitspraken.

  1. Seneca

   @kretoloog
   laat dat koninklijke bij het woordje k*t maar achterwege. dit koningshuis heeft evenveel ‘blauw bloed’ als mijn hond. dus niets!

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Algemene platitude = pain de luxe brood. Port de brisée deuren en op telefoneren…

 6. ikweetwatikwil

  Het geld van de Koning interesseert me geen bal, ben ook niet jaloers op de positie van de Oranjes . Sterker nog, ik zou niet graag in hun schoenen willen staan Want wat je allemaal over je heen krijgt, is met geen pen te beschrijven hoewel sommige daar goed in zijn.

 7. fusilier

  Het is gemakkelijker dat een kameel door het oog van een naald gaat,dan dat een rijke het Koninkrijk van God binnengaat. Laat onze Willem daar maar is goed over nadenken.

 8. Jynx

  Blijf met je tengels of rotte gedachten van ons koningshuis af!

  1. Politiek Profeet

   Ook peterrrrrrr de lullo vreet van de npo, en likt de billen schoon van het koningshuis.
   Dit is voor de buhne en zegt alles over de aso die hij in feite is.
   Het koningshuis is een farce, een incestpoel van geneuk en het werpen van jong.
   Vroegurhhhh was de grootste klojo het het grootste zwaard de macho, de held en die verwierf op de duur een soort status…..koning ofzo…of keizer…..of sultan….of massamoordenaar.
   Zeg het maar…maar de adoratie naar dit zogenaamd koninklijk iets is stupide….

   1. Meriadoc Brandebok

    “Het koningshuis is een farce, een incestpoel van geneuk en het werpen van jong.”

    Waarom is de voortplanting in vredesnaam incest? Willem-Alexander en Maxima hebben geen bloedband, net zo min als Beatrix en Claus.

    1. Meriadoc Brandebok

     … dat hadden.

    2. Bluntix

     van origine zijn alle koningsbuizsn wel degelijk een incestpoel, Engels Duits Frans Russisch Pools, was allemaal familie van elkaar.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Juliana het burgermeisje uit Soest heeft daar geen verandering in gebracht. Werd ingelijfd om dat Hendrik onvruchtbaar was door syfilis en Wilhelmina de slaapkamerdeur gesloten hield na de zoveelste miskraam.

    3. Shadow1100

     “Volgens genealogen stammen zowel Máxima als Willem-Alexan­der (via zijn grootvader Bernhard) af van de Duitse aristocratische familie Halbach. Voorvader Pablo Halbach is waarschijnlijk de opa van Máxima’s grootmoeder Máxima Blanca Bonorino Gonzalez. De familie Halbach strandt begin negentiende eeuw in Zuid-Amerika via Franz Halbach, de Pruisische gezant te Argentinië (1801-1830). ”

 9. Meriadoc Brandebok

  Wat een zure uitspraak van De Vries. Hij heeft zeker een fles azijn achterover geslagen vanochtend.

 10. ReneR

  Mooi he, hoe men altijd zegt, ons koningshuis, terwijl dat alleen voor die elitaire figuren geld. Het is namelijk niet ons koningshuis, maar een geïnfiltreerde duitse elitaire bende die Nederland al generaties leeg rooft. Ben ik van Duitschen bloed? Zeker niet, maar jullie wel. Ik zeg, koningshuis er uit trappen. En vervolgens de beste beslissing ooit, Nexit. Owja, en heel snel dit disfunctionele kabinet vervangen.

  1. Bluntix

   Haha, ga in een hoekje zitten

  2. IJ. Kel

   Heerlijk. Van toeten nog blazen weten en een stukje proza produceren, waarmee dat nadrukkelijk bevestigd wordt. Onwetendheid is gelukkig toegestaan in Nederland.
   Misschien een cursusje geschiedenis voor beginners volgen ?

 11. Tony Faas

  Anti Vries

  1. Lampje

   Er is maar één goeie Vries en dat is een diepvries.

 12. Gerlos

  Peter R viezerik de Vries is een Azijnzeiker.

 13. Lampje

  Heren van DDS, dat onderkruipsel heet gewoon Peter de Vries.

 14. Bluntix

  Waarom is dit nieuws?

 15. Rud56

  Tja Tim, die Peter R. de Vries is dan wel een gore, hypocriete en achterbakse klootzak, nu heeft hij wel helemaal het gelijk aan zijn zijde!

 16. filmlana333

  Ja, Peter Repelsteeltje zelf niet, he? Zijn zoontje Royce ( o, wie noemt zijn zoon zo…..), runt een advocatenkantoor en Peter stuurt zijn bn’rs met wie hij in de talloze praatshows zit daar naartoe als ze in de problemen komen. De praatshows waar hij iedere keer 4400 euro voor krijgt. Reken maar eens uit als je hem op tv ziet welke Aldi wijn het beste is, en als er weer eens een stuk schorem is opgepakt. En ROYCE de Vries is schijnbaar de laatste tijd mensen aan het intimideren om hun sociale media status door te lichten wanneer alles niet naar wens gaat. Net als papa dus. Die plaatste ook illegale afluister apparatuur bij verdachten. En nu dat de koning een deal heeft gesloten om geen belasting te betalen. Tsja….. zal hij ongetwijfeld gedaan hebben. Het is ook een directe aankomeling van Bernhard, en dan kun je zoiets verwachten. Aan de andere kant – als er een president voor in de plaats zou komen zou je hetzelfde krijgen. En wie is in godsnaam Peter RRRRRRRRR de Vries om hier commentaar op te leveren? Laat hem eerst maar eens zijn eigen zaakjes kosjer in orde krijgen. Hij was de beste vriend van Cor van Hout en stond te janken bij zijn begrafenis. Dat zegt genoeg.

 17. Michael M

  Dat ze die Peter R de Vries nog steeds niet van de buis hebben gehaald. Wat is deze man toch hypocriet en stierlijk vervelend. Hij denkt echt dat hij alles beter weet. Een zogeheten wereldverbeteraar. Wordt tijd voor iemand anders. Deze man heeft zijn beste tijd gehad bij de televisie.

 18. Anders55

  Och dat zijn we toch een beetje gewend van em;
  iedereen die het niet met hem eens is; is tegen hem en dat is niet goed voor zijn ego??
  want zo denk hij: ik heb altijd gelijk!!!!

 19. Tony Faas

  Peter R is Vies

 20. Swami Nofapananda

  Voor mij is het in ieder geval wel duidelijk wie van de 2 meer heeft bereikt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.