Pfff… Gemeente Vijfheerenlanden doet ‘meneer en mevrouw’ in ban, vanaf nu alleen nog genderneutraal ‘mensen’

De Gemeente Vijfheerenlanden gaat vanaf heden de inwoners niet meer aanspreken met ‘geachte heer/mevrouw’, maar met ‘beste mensen’. Of er daadwerkelijk iemand in die gemeente was die zich stoorde aan de aanhef is onduidelijk, maar wat maakt het uit? Virtue signalling is belangrijk, hoor!

Beste lezers en lezeressen van DDS,

Wij moeten aan u, mijnheer en mevrouw de lezer, toch een pijnlijke mededeling doen. Ik (m) kwam namelijk een bericht op het spoor van de gemeente Vijfheerenlanden. Dan zullen uw door uw testosteron en/of oestrogeen aangestuurde gedachten vást in eerste instantie denken: ‘jongens en meisjes, waar ligt dat nu helemaal?’ Nou, zal ik mijn mannelijke en vrouwelijke publiek uitleggen: dat is dus een weinig boeiend lapje grond in Utrecht. Misschien gaat het binnenkort wel Vijfmensenlanden heten. Wie weet.

Want onder leiding van de nieuwe burgemeester Sjors Fröhlich doet de gemeente een oude “””seksistische””” gewoonte in de ban: de Vijfheerenlanderiaansen ‘meneer’ en ‘mevrouw’ noemen. Hoe durft die rotgemeente! En die erfzonde wordt nu dus verbeterd, dankzij Frölich de Verlosser. Iedereen maakt sprongetjes van blijdschap en eet beschuit met roze én blauwe muisjes. Hoera:

“Een brief niet beginnen met ‘Geachte heer/mevrouw’, maar met ‘Beste mensen’. De gemeente Vijfheerenlanden gaat Amsterdam achterna en wil meer genderneutraal communiceren naar inwoners.

Ook de gemeente Vijfheerenlanden wil kijken of het meer genderneutraal kan communiceren. Volgens het gemeentebestuur heeft het ‘een voorbeeldfunctie’ richting inwoners. ,,We vinden het belangrijk dat alle genders op de juiste wijze worden aangesproken’’, zegt woordvoerder Marieke Kuysters. Maar het plan staat nog in de kinderschoenen, benadrukt zij. ,,We zijn er nu over na aan het denken hoe we dit het beste kunnen gaan doen.’”

Zo, en dan ga ik nu weer met de Barbies spelen en lipgloss op m’n gezicht smeren. En daarna halve liters bier bestellen in het café. Want dít moet gevierd worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Bullshit15

  Zijn ze nu helemaal gek geworden of hebben ze te veel gezopen of hebben ze te veel stuff gesnoven zeg het maar als of er niks anders is om over na te denken o nee ze kunnen niet meer na denken

  1. Abn

   Stuff snuiven? Die ken ik niet, heeft de maatschappijleerleraar gefaald.

 2. van Urk

  “Is it a boy of a girl?” “We won,t no for sure until we see wich bathroom it chooses.”

  1. Mar

   Gaat niet werken als de persoon in een rolstoel zit of met een rollator loopt.

   Invalidentoiletten zijn altijd genderneutraal.

   1. hans-e-pans

    Een invalidetoilet is totaal niet genderneutraal, staat ook niet als zodanig aangegeven.

    Beide geslachten kunnen van een invalidetoilet gebruik maken.

    Als hij al dan niet word gebruikt als (op)bergruimte.

    Of men zou het bordje, met een rolstoel, op de deur, als genderneutraal willen zien.

 3. Abn

  Lipgloss rules.

  Probleem in deze is wel dat ik me niet met mensen identificeer, maar de aanspreektitel primaat prefereer. Maar dan wel mijnheer primaat, want ik identificeer me niet als sekseloos.

 4. Jumping

  Inderdaad, Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 5. Rosasolis

  Leuk artikel Tim. Bij de NS is er al maanden geen “Dames en Heren” oproep meer. Vaak wordt “reizigers” gebruikt als er een melding van vertragen doorgegeven wordt.
  Ook in het Concertgebouw wordt Dames en Heren niet meer gebruikt. Vlak voor het begin van de concert, verzoekt een medewerker iedereen het geluid van hun mobiel mobiel telefoon uit te zetten. En ook na de pauze, wordt iedereen verzocht om terug
  naar de zaal te komen, zodat de rest van de concert kan doorgaan. Ook in Engelse landen wordt Ladies and Gentlemeer niet meer gebruikt. Officiele gender termen gaan wel door: man of vrouw, jongen of meisje.

  1. Politiek Profeet

   knettergek….busje komt zo…busje komt zo…

 6. Rosasolis

  Leuk artikel Tim. Bij de NS is er al maanden geen “Dames en Heren” oproep meer. Vaak wordt “reizigers” gebruikt als er een melding van vertragen doorgegeven wordt.
  Ook in het Concertgebouw wordt Dames en Heren niet meer gebruikt. Vlak voor het begin van de concert, verzoekt een medewerker iedereen het geluid van hun mobiel mobiel telefoon uit te zetten. En ook na de pauze, wordt iedereen verzocht om terug
  naar de zaal te komen, zodat de rest van de concert kan doorgaan. Ook in Engelse landen wordt Ladies and Gentlemen niet meer gebruikt. Officiele gender termen gaan wel door: man of vrouw, jongen of meisje.

  1. Rechtsaf

   Zieke genderkrankzinnige als rosalis moeten echt gewoon lekker opdonderen naar hun genderneutrale bubbel…

  2. Politiek Profeet

   knettergek…busje komt zo….busje komt zo…

   1. Ron

    Dit soort mensen die deze ellende allemaal veroorzaken kloppen straks bij de rechtse mensen die ze nu verloochenen aan of ze kunnen schuilen of eten hebben voor ze.

 7. weer opnieuw

  Als ik een brief krijg van de linkse struikrovers met beste mensen voel ik me niet aangesproken ! zoek maar betaling bij de beste mensen dan 🙂

 8. Jack Flash

  Neem die onzin maar niet serieus beste mensen.Zolang we nog als man of vrouw in de wereld gezet worden is er wat mij betreft alles nog lekker in de riebel.

 9. Kretoloog

  In de Vijfheerenlanden houden ze totaal niet van dit soort linkse genderfratsen. Ben benieuwd wanneer de beste mensen (“dames en heren”) in Vianen en omstreken deze burgemeester Sjors Frolich helemaal spuugzat zijn.

 10. Seneca

  had men iets anders verwacht van een voormalig hoofdredacteur van bnr? hij is zgn. partijloos maar onder zijn redacteurschap is bnr – zo mogelijk – nog linkser dan vara en vpro bij elkaar.

 11. Eric Donkaew

  Maar dan vind ik de naam Vijfheerenlanden ook niet meer kunnen. Moet Vijfmensenlanden zijn. Iets voor de volgende gemeenteraadsvergadering.

  1. Kretoloog

   🙂

  2. Rechtsaf

   Nee Eric, domme jongen, helemaal niet..

  3. omniscius

   Vijfmensenlanden kan ook niet.
   Dan voelen de dieren en planten zich gediscrimineerd.
   En misschien voelen zand, stenen, kiezels en stof zich ook wel buitenspel gezet.
   Het moet Vijfietsenlanden worden.
   Of misschien ook niet, want dan voelt “niets” zich gediscrimineerd en alle andere getallen dan 5 misschien ook wel.
   Ik zie in de verte Sylvana Simons al aan komen…

 12. Tguard

  Bij de gemeenteraad verkiezingen in België zit een partij genaamd islam. In 2018 hebben deze inclusieve mensen het voorstel ingediend om mannen en vrouwen gescheiden in het ov te gaan vervoeren!
  Wordt nou toch eens wakker links Nederland

 13. Rechtsaf

  Genderkrankzinnigheid

  1. omniscius

   Inderdaad, maar de krankzinnigheid heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt.
   In de VS gaat men nog enkele stapjes verder.
   Er zijn personen die zich niet met “beste mensen” willen laten aanspreken, dat is omdat zij zich zeer verbonden voelen met de dierenwereld. Zij willen dus aangesproken worden als “beste hond”, “beste kat”, “lief konijn”, enz.
   Ook zijn er mensen die niet in het enkelvoud aangesproken willen worden, ze voelen zich meerdere mensen tegelijk. Je kan dus niet tegen ze zeggen: “wil je hier komen?”, maar: “willen jullie hier komen?”, ondanks dat het maar één persoon is…
   Stapelknettergek.

   1. Abn

    Aha, dat is het mooie aan t engels, 2de persoon ev en mv is hetzelfde woord.

   2. Rechtsaf

    Maar omniscius dat moeten ze lekker zelf weten, ik doe dat niet, als mensen dit van mij vragen hebben ze pech, ik noem mensen man of vrouw/ jongen of meisje.
    Ik erger mij al kapot aan het feit dat mensen hun vrouw of man in een huwelijk partner noemen…

 14. RvdBe

  Wat is dit voor een totale waanzin?
  Wat is dit voor een ziekelijke gedachte kronkel?
  Het wordt allemaal nog gewoon gepikt ook, wat die Frolich moet doen is zich laten castreren en penis laten verwijderen, als je zo graag de deugmens wil uithangen heb dan ook de ballen 😉 om het 1 en ander in de praktijk te brengen.

  1. Ron

   Die ballen zullen er wel af zijn.

 15. Jack Flash

  Huh? Welke ballen?

 16. Gerlos

  In een woord BELACHELIJK

 17. Franklin Ake

  Binnenkort wordt de naam ook veranderd in Vijfdingeslanden. Heeren kan echt niet meer. Mens ook niet want dan is de hond en de kat beledigd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.