PVV en FVD boos door PvdA in de hoek van jodenhaat en holocaustrelativering geduwd te worden: ‘Politiek spelletje!’

Vlak voor het kerstreces in de Tweede Kamer zijn de politieke partijen PVV en FVD nog even kwaad geworden op de PvdA. Kamerlid William Moorlag had een motie ingediend waarin hij schreef dat organisaties die de holocaust relativeren of jodenhaat propageren, nooit meer bij de overheid aan tafel mogen voor overleg. De twee rechtse partijen vonden dat hiermee een excuus gezocht werd om zich met een halve smoes van de Farmers Defence Force te ontdoen.

De Tweede Kamer is sinds gisternacht op reces, maar niet voordat in de laatste stemmingssessie van het jaar nog even hard is uitgehaald naar de PVV en FVD, naar aanleiding van een motie van de PvdA, die aangenomen werd door de hele Tweede Kamer minus de partijen van Geert Wilders en Thierry Baudet. Indiener William Moorlag omschreef zijn motie als volgt:

“Heel vaak gaat het in de politiek om details en techniek, maar er zijn kwesties waarin je een heldere morele grens moet trekken. Vandaag was dat het geval en ik dank de meerderheid van de Kamer voor de gegeven steun aan deze motie.”

En de tekst luidde:

“De Kamer, gehoord de beraadslaging, verzoekt de regering om personen of organisaties die de Jodenvervolging en de Holocaust, de met niets vergelijkbare misdrijven tegen de menselijkheid, relativeren of bagatelliseren geen positie aan overleg- en onderhandelingstafels te geven; en gaat over tot de orde van de dag.

Op basis van de tekst lijkt geen zinnig denkend mens (nou ja, misschien op fascisten, aanhangers van islamistische stromingen of antisemitische kerkgenootschappen zoals Pius X na) hier tegen te kunnen zijn. Als je de geschiedenis gaat verminken, verlies je je recht op inspraak. PvdA-leider Asscher maakte er op Twitter dan ook een publieke aantekening van dat PVV en FVD tegen de motie stemden: “Aangenomen. Maar PVV en FvD hebben hier tegen gestemd (!)”

De twee partijen laten zich zomaar aansmeren dat ze de Holocaust relativeren, en lieten via een stemverklaring van PVV-Kamerlid Barry Madlener weten waarom ze tegen hadden gestemd.

madlener stemverklaring

Op Twitter deed PVV-Kamerlid Lilian Helder er nog een schepje bij richting PvdA-leider Asscher: “Uw vorige fractieleider Diederik Samsom zei altijd ‘wel het eerlijke  verhaal vertellen.’ Fijne feestdagen en de groeten aan meneer Corbyn!” Dat laatste is een verwijzing naar de leider van de Britse PvdA-zusterpartij, die al jaren onder vuur ligt vanwege het antisemitische virus dat Labour in haar greep houdt. Corbyn verloor vorige week de verkiezingen van de Conservatieven met ruime cijfers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. EU kok

  Quote : een motie van de PvdA, die aangenomen werd door de hele Tweede Kamer minus de partijen van Geert Wilders en Thierry Baudet.
  .
  Dat noem ik nog eens een breed gedragen voorstel.
  Jammer dat 2 partijen zoch ongehoord voelen.
  Misschien is de links extremist Arnold iets voor deze minderheid.

  1. ikweetwatikwil

   Wat zijn het toch smiechten die rooien. Bah.

 2. EU kok

  Quote : een motie van de PvdA, die aangenomen werd door de hele Tweede Kamer minus de partijen van Geert Wilders en Thierry Baudet.
  .
  Dat noem ik nog eens een breed gedragen voorstel.
  Jammer dat 2 partijen zich ongehoord voelen.
  Misschien is de links extremist Arnold iets voor deze minderheid.

 3. opabakema

  Er is er bij Moorlag schijnbaar heel wat aan gelegen om bij zijn leider in de gunst te vallen . Wat natuurlijk wind op het windmolentje van zijn grote leider is gezien zijn afkomst . Natuurlijk kan Lodewijkje het niet nalaten om er nog een schepje bovenop te doen . Want Lodewijkje hoopt op die manier misschien wel de concurrentie uitschakelen.

  1. Top

   Jeremy Corbyn niet meer welkom bij Lodewijk Asscher. DENK mag niet meer meepraten over moties. Moslimbelangenclubs eindelijk door stevige screening voordat ze gesprekspartner van de overheid kunnen worden (en dan blijven er weinig over). Boycot voor Palestijnenorganisaties. Dries van Agt geroyeerd als erelid PvdA. Zelfs Job ‘moslims zijn de nieuwe joden’ Cohen komt er niet meer in. Tenminste. Dat lezen we allemaal in deze malle motie. Oh nee het gaat over boeren. Ja, Mark van den Oever van FDF maakte tot drie keer toe idiote vergelijkingen tussen boeren, jodenvervolging en de holocaust. Maar een partij die zichzelf verstandiger acht dan domme metaforen, en die vervolgens toch met deze motie komt, dat is nog veel tragischer. Misschien onzerzijds ook een beetje een boude bewering (maar wij zijn nou eenmaal ook maar lomp en niet zo slim), maar was Volkert van der Graaf niet ook het gevolg van maandenlange jaren dertig-retoriek van GroenLinks, D’66 en jazeker, de PvdA? De Godwin in de wet verankeren als excuus om niet met belangenbehartigers te hoeven praten. Man man man. Ga toch gewoon aan het WERK, Lodewijk. bron; Geenstijl

 4. Piet Klein

  Kan deze wet nu gebruikt worden om Timmermans af te zetten en nog een paar politici die graag de holocaust fascisme vergelijking maken richting hun opponenten. Jammer dat in dat geval PVV en FvD hebben tegengestemd.

 5. Kretoloog

  Moorlag (PvdA) is een linkse rat. Misbruik makend van een onhandige uitspraak van de boerenvoorman van FDF. Net zo rattig als de MSM (NRC, Trouw, Volkskrant) die nu al dagenlang schrijven over deze slip of the tong.

  Maar over de antisemitische uitlatingen van de Britse Labourleider Corbyn hoor je hem niet. Net zomin als Asscher (PvdA), een nog veel grotere rat.

 6. Meriadoc Brandebok

  Het komt er in de essentie gewoon op neer dat de PVV en FvD organisaties die de Holocaust bagatelliseren aan de tafel bij de overheid duldt, dus ook Farmers Defence Tuig.

  De PvdA kreeg terecht kamerbrede steun, van links tot rechts, voor deze motie.

  Twijfelt er nog iemand aan de hypocrisie van de rechtspopulisten?

  1. Top

   Guusje toch! Nu al schoon luiertje gekregen? Lekker vroeg vandaag. En verders? U spoort niet.

   1. Kretoloog

    Ook Guusje is een rat. En gereformeerde ratten zijn nog hypocrieter dan linkse ratten.

  2. Rammstein

   Ook Meriadoc hangt de hypocriete linkse rat uit en doet net of er geen stemverklaring door de PVV is afgegeven.

   Natuurlijk is het idioot om een hele organisatie aan de onderhandelingstafel te weigeren door de uitspraak van 1 sufferd. Dat is manipulatie en misbruik van macht. Gelukkig stemden de twee enige realistische partijen in de Kamer tegen dit walgelijke voorstel.

   1. EU kok

    Zou de uitspraak van 1 sufferd of de weigering van de gehele organisatie om er ook maar iets van terug te nemen de oorzaak zijn?

    1. Rammstein

     Telegraaf 15 december: “Farmers Defence Force ’betreurt kwetsen van mensen’ met uitspraak joden.”

     Breedbekkikker kokkie kon het weer niet laten een stupide opmerking te plaatsen.

     1. EU kok

      Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen daarmee te kwetsen en wij betreuren dit. Wij zijn echter van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen,’ aldus het bestuur in een verklaring.

     2. EU kok

      Peter Rammstein, u bent wel ineens opvallend stil geworden.

    2. Tony Faas

     EU kok?

     1. Original NL

      En Brandebok natuurlijk!

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Mark van den Oever is de oprichter van Farmers Defence Tuig en de organisatie heeft zich later gewoon achter de oprichter geschaard. Het gaat dus niet om het standpunt van één persoon, maar om die van de gehele organisatie, of althans het bestuur dat voor de orga!isatie spreekt.

    “Gisteren zijn door de voorzitter van de FDF vergelijkingen gemaakt tussen de Tweede Wereldoorlog en bedreigingen waar Nederlandse boeren momenteel mee te maken hebben. Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen daarmee te kwetsen en wij betreuren dit. Wij zijn echter van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen”, aldus het bestuur zaterdagavond laat in een verklaring.”

    ad.nl/binnenland/farmers-defence-force-betreurt-kwetsen-mensen-met-uitspraak-over-nazi-duitsland-en-jodenvervolging~ad3ef38e/

    Begrijp ik van jou dat je vindt dat een organisatie die de Holocaust bagatelliseert aan tafel mag zitten bij de overheid? Geldt dat in dat geval dan ook voor organisaties die de Holocaust ontkennen?

    Zo’n standpunt is voor de rechtspopulisten zeer hypocriet, aangezien zij zich altijd zeggen in te spannen voor de Joodse staat. Dat kunnen we ook met een forse bak zout nemen.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Helemaal niemand heeft de holocaust bagatelliseerd. Er is een vergelijking gemaakt die duidelijk maakt hoe moeilijk de boeren het op dit moment hebben. Ik laat het aan een ieder voor zichzelf om te beoordelen wat hij of zij van deze uitspraak vind, ik had me wellicht iets anders uitgedrukt.

     De verontwaardiging is echter gespeeld, de hele dag word je voor nazi uitgemaakt als je iets van je eigen soevereiniteit wilt behouden of niet staat te juichen voor de massale immigratie. Ook word je als denier weggezet als je kritisch bent over het klimaat. Als je de (gender) inclusiviteit niet tot norm verheft ben je een nazi. Het is allemaal gespeelde verontwaardiging, ik (we) laten ons niet langer wegzetten door mensen zoals jou die klaar staan met de stigma-labeler om iedereen met omwelgevallige mening monddood te maken.

     Ik vind inderdaad dat de overheid met deze organisatie om tafel moet gaan zitten, zij zijn de stem van de boeren.

     Wat vind jij ervan dat er bij het maken van het klimaatbeleid geen enkele wetenschapper aan de klimaat-tafels heeft gezeten maar wel extremistische organisaties zoals milieu defense, gesubsidieerd door ome soros???

     Wie is hier de grote met twee maten metende hypocriet nu eigenlijk echt?

     1. Rammstein

      Net wilde ik EU kokkie en Meriadoc gaan beantwoorden, toen ik deze reactie van Blitzkrieg las.

      Ik sluit me er volledig bij aan: Blitz zet met zijn antwoord de twee linkse stemmingmakertjes geheel in de hoek – er valt niets meer aan toe te voegen.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Hoe evident kan de Holocaust-vergelijking zijn? Van den Oever gebruikte letterlijk de woorden: “wir haben es nicht gewüsst”. Daarmee wordt de ernst van de massamoord op de Joden duidelijk naar beneden gehaald. Immers, de concentratiekampen zijn ten enenmale niet vergelijkbaar met het stikstofprobleem.

      Is de verontwaardiging gespeeld? Ik citeer Hanna Luden, directeur van het CIDI: “Dit is om diep te treuren: FarmersForDefense begrijpen nog steeds niet waarom de vergelijking van hun problemen met de #Holocaust niet kan. Houd de Holocaust, weg van onze politieke discussies. Respecteer de herinnering aan de omgekomenen, overlevenden en hun nabestaanden.” Ook andere organisaties spraken hierover de afschuw uit. Het is volslagen ongegrond om hen gespeelde verontwaardiging aan te wrijven

      Ik begrijp dat je meent dat de overheid om tafel moet gaan met een organisatie die de Holocaust bagatelliseert. Men kan evengoed om tafel gaan met Holocaust-ontkenners. Als men met mensen op tafel gaan die de ernst van dit historisch feit niet inzien overschrijdt men een grens die men niet moet overschrijden.

      De hypocrisie is hier afkomstig van rechtspopulistische partijen. Farmers Defence Tuig is hen welgevallig, en dan mag je wel om tafel met zo’n club, ongeacht welke bagger ze uitslaat. Typisch.

     3. Ben Venuti

      Houd toch op Brandegeit, jij zou werkelijk alles aangrijpen om organisaties die dit kabinet bestrijden in de verdomhoek te plaatsen, smerige gristelijke hypocriet die je bent!

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Wat wil je nu precies? Mij wegzetten als racist omdat ik een rechtse stemmer bent die kritisch is op klimaat en de inclusieve samenleving ziet als links gif?

      Ik heb goed nieuws voor je, door mensen als jou wordt ik de hele dag gestigmatiseerd als racist, nazi en facist. Het doet me niet zoveel meer, bovenal is het een smerige truuk om vooral geen inhoudelijke discussie te hoeven voeren.

      Je gaat nogal selectief om met mijn reaguursels, je pikt de holocaust eruit. Maar laat hier soros buiten spel, waarmee ik laat zien dat je met twee maten meet.

      Als je een selectieve discussie wilt voeren, zijn we denk ik snel uitgesproken.

      Waarom is het OK om rechts stemmende mensen weg te zetten als nazi, facist en deniers. Of hoe is het ok dat Nederland ontwit moet worden. Geef daar eens antwoord op!

     5. Annoying Orange

      Juist Ben Venuti, we zouden de linkse nsb ers hier tegen de muur moeten zetten.

     6. Meriadoc Brandebok

      @Ben Venuti

      Pure onzin.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Waar haal je dit nu weer vandaan? Ik heb het woord “racisme”, “fascisme” of “nazisme” niet eens in de mond genomen. Het enige dat ik heb vastgesteld – op basis van hetgeen je zelf schrijft – is dat je meent dat het kabinet om tafel met FDF moet gaan en in de tweede plaats op de hypocrisie van rechtspopulistische politieke fracties gewezen.

      Spijtig dat je dat eruit haalt, maar ik zie niet in hoe je dat er uit kunt halen.

     8. Meriadoc Brandebok

      Blitzkrieg schreef: “Wat vind jij ervan dat er bij het maken van het klimaatbeleid geen enkele wetenschapper aan de klimaat-tafels heeft gezeten maar wel extremistische organisaties zoals milieu defense, gesubsidieerd door ome soros???”

      Ik heb me nooit verdiept in millieu-Defense, dus ik ken de feiten niet. Als Millieu-Defense zich eveneens heeft bezondigd aan het bagatelliseren van de Holocaust is dat verkeerd. Toen was de motie van Moorlag echter nog niet ingediend.

      Als Soros een van de donateurs is van Millieu-Defense is dat niet relevant voor de besprekingen aan de klimaattafels. Sowieso zoe ik het verband niet tussen Soros en bagatelliseren van de Holocaust,

     9. Ben Venuti

      Is Brandebok eigenlijk van mening dat zijn geliefde overheid met moslimorganisaties om de tafel moet gaan zitten, daar moslims pure anti-semieten zijn en Holocaust vereerders?

     10. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ik meen dat het kabinet om de tafel moet gaan zitten met de boeren organisatie, lijkt me inderdaad vreemd als ze dat niet zouden doen.

      Zoals vaak gezegd denk ik dat jij en de politiek er goed aan zouden doen om landbouw beleid, en het emo gebeuren rond een wat een onhandige uitspraak strikt van elkaar te scheiden. Zou toch een beetje raar zijn als we deze aan elkaar zouden koppelen nietwaar.

      Voor de rest weiger je in alle toonaarde in te gaan op mijn valide argument. Links Nederland, jij voorop staat altijd te blèren over nazisme. Ga alsjeblieft niet de vermoorde onschuld spelen.

      Begrijp ik je goed, jij vind dus dat het kabinet niet met de boeren organisatie om tafel moet gaan zitten?

      En nu nogmaals, voor de zoveelste maal.

      Wat vind jij ervan dat bij het maken van het klimaat beleid er geen enkele wetenschapper aan de klimaat-tafels heeft gezeten maar wel extremistische organisaties zoals milieu defense gesubsidieerd door ome soros?

     11. Meriadoc Brandebok

      @Ben Venuti

      Ik volg de lijn van de motie-Moorlag “…om personen of organisaties die de Jodenvervolging en de Holocaust, de met niets vergelijkbare misdrijven tegen de menselijkheid, relativeren of bagatelliseren geen positie aan overleg- en onderhandelingstafels te geven.” Maar je zult specifieker moeten zijn over welke moslim-organisaties het gaat.

     12. Ben Venuti

      Je glibbert weer weg Brandebok, iedere moslim organisatie is vol van jodenhaat/anti-semitisme en Holocaust verering, moslims zijn zonder uitzondering daar schuldig aan.

     13. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Wat mij betreft zit het kabinet met iedere boerenorganisatie om tafel, tenzij de organisatie de Holocaust relativeert, zoals bij Farmers Defence Tuig.

      Je argument over dat links Nederland ook met Godwins komt: dat doet hier niet ter zake. Het artikel was specifiek gericht op de weigering van de rechtspopulisten om de motie-Moorlag te steunen.

      Met betrekking tot Millieu-Defense heb ik hierboven gereageerd.

     14. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Wat mij betreft zit het kabinet met iedere boerenorganisatie om tafel, tenzij de organisatie de Holocaust relativeert”

      Oxy-moron, lijkt me een goede afsluiting van de discussie.

     15. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Daarmee bedoel ik dus: met elke boerenorganisatie (zoals het Landbouw Collectief), wat mij betreft, zolang zij niet een bestuur heeft die uitspraken doet als Van den Oever doet, conform de motie van Moorlag.

     16. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Dan zijn we het dus met elkaar oneens, dat mag. Ik vind dat “het kabinet met iedere boerenorganisatie om tafel moet gaan zitten”, jij niet.

     17. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Daar lag inderdaad de kern van ons meningsverschil.

    2. Mycase

     Ik vindt dat jij een behoorlijke grote bek hebt .Zou zeggen doe dat eens met een handje vol boeren tegenover je .toetsenbordheld

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Als er twee partijen zijn die strijden tegen antisemitisme zijn het wel de FvD en de PVV. Als Christen wordt je niet meer vertegenwoordigd door het CDA en de CU, zij zitten aan tafel met de D666, de satans partij. Ga jij de invloed van ene Soros in de politiek ontkennen, de europese eenmaking en de klimaat dictatuur. De grootste hypocriet ben je zelf, Meriadoc Brandebok.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Kennelijk zijn de principes rondom antisemitisme bij FvD/PVV tamelijk rekbaar. Men is bereid een hen welgevallige organisatie die zo’n vieze opmerking maakt met alle egards te ontvangen.

    1. Kretoloog

     Er is hier maar 1 die vies is, en dat is Brandebok. Ook PVV en FvD hebben afstand genomen van de uitspraak van de voorman van FDF. Maar tegen de motie gestemd omdat door 1 handige uitspraak niet een hele organisatie mag worden weg gezet.

     Brandebok schrijft nu dat deze 2 partijen de organisatie met alle egards wil ontvangen. Wat een valse praat van Brandebok:1. Hij legt PVV en FvD woorden in de mond die zij nooit hebben uitgesproken. 2. Hij zet de hele organisatie FDF weg als antisemitisch om 1 onhandige vergelijking van hun voorman.

     Zoals ik al eerder schreef: Brandebok is een gereformeerde rat. Maar dat was de vaste volgers op DDS al veel langer bekend.

     1. Mycase

      Ik stel wederom voor om trollen totaal te negeren brandenbok voorop negeren negeren negeren anders blijft die klojo komen geen antwoordt op geven dat is het beste .

     2. Tony Faas

      Reacties aan dat adres zijn sowieso kansloos, Rutte een uitstekende bestuurder noemen is gelijk aan een blinde de snelweg laten oversteken.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Volgens mij staan deze twee zaken geheel los van elkaar. Zoals gezegd, ik zou me niet zo hebben uitgedrukt.

     Farmes defense force heeft gezegd dat de boeren net zo worden behandeld als de Joden in de nazi-periode in Duitsland.

     Ik heb de betekenis van antisemitisme voor de zekerheid maar even opgezocht op wikipedia, zodat de exacte definitie hiervan duidelijk is.

     Antisemitisme volgens wikipedia
     Antisemitisme of Jodenhaat is de discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie.

     Als je in de uitspraak van fdf antisemitisme wilt zien, zoek je wat mij betreft spijkers op laag water. Met de uitspraak heeft fdf willen uitdrukken dat ze op schandalige wijze worden onderdrukt door (uh hum) de overheid. Nergens promoten ze Joden haat of discrimineren ze hun.

     Vertel me nu eens precies hoe het kan dat je zo aanslaat op een opmerking van het fdf, maar er geen probleem mee heb als rechts Nederland voor racist, nazi of denier wordt uitgemaakt.

     Wat vind je er eigenlijk van dat Nederland ontwit moet worden?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik meen niet dat de uitspraak antisemitisch is, maar dat de partijen die erop voorstaan zich in te spannen tegen antisemitisme en voor Israël, hier een organisatie toestaan die, bij monde van het opperhoofd, de Holocaust tot een vergelijking met het Stikstop-gebeuren degradeert..

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Fantastisch dat je tot het inzicht bent gekomen dat de uitspraak niet antisemitisch is. Het klopt dat het FvD en de PVV de enige partijen zijn die zich inzetten voor de boeren, en hen niet wil uitverkopen aan het buitenland. De uitspraak is wellicht niet de meest tactische maar het gaat hier puur over beeldspraak, dit snap jij niet zo goed als ik. Dat jij hier vervolgens een politiek slaatje uit wilt slaan vind ik eigenlijk veel kwalijker.

     3. Rammstein

      Geweldig geriposteerd Blitzkrieg! Voor zover ik kan zien is Meriadoc monddood en schaakmat.

     4. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik ben niet tot een conclusie gekomen. Ik beschouwde de uitspraak van meet af aan niet als antisemitisch en heb dat ook nergens geschreven. Ik gaf aan dat partijen die zich zo zeggen te verzetten tegen antisemitisme, en zich zeggen in te zetten voor de Joodse staat, niet thuisgeven als de Holocaust wordt gedegradeerd tot een stikstofprobleem.

      De uitspraak is niet de meest tactische? De uitspraak is fout; niet onhandig, niet, niet tactisch, maar gewoon fout en als Van de Oever, tezamen met het voltallige bestuur, een beetje geschiedenisonderwijs had genoten had hij dat ook kunnen weten.

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Niet iedereen zwicht voor vinger-wappers en fout geschreeuw, mannen met kloten daar heeft Nederland behoefte aan. Je mag erin zien wat je wilt! Jouw wereld, jouw reflectie. De klimaat-dictatuur van het vierde rijk, dat is het echte gevaar. Wie weet ben je nog eens afhankelijk van de boeren, ik zou mijn toon maar matigen.

    3. Original NL

     EU KOK!

     1. Tony Faas

      EU kok?

    4. Buzz68

     Ik ben Joods en trouw en trots aanhanger van FvD. En deze week nog heb ik een Turkse collega ook weten te overtuigen om lid te worden.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Buzz68

      Ik ben Nederlands en ik ben geen aanhanger van FvD. Mijn broer overigens wel.

   2. Veteraan

    Je hebt het wel tegen een Trol hé @ Blitzkrieg die niets anders te doen heeft dan onzin te plempen, reacties uit te lokken en meer van dat gedoe.
    Geef hem geen adem svp

    1. Blitzkrieg

     Veteraan : Daarin heb je helemaal gelijk, maar uiteindelijk ben ik het altijd zelf die bepaal op wie en wanneer ik reageer, dit is niet als kritiek naar jou bedoeld. Ik hoop werkelijk dat deze discussies door mensen worden gelezen, alles voor de publieke opinie. Laat ze maar zien welke argumenten worden aangevoerd, ik sta achter de dingen die ik zeg. Ik heb een hekel aan racisme en discriminatie.

     Martin Bosma vertelt Sinterklaasgedicht over vrouwenquotum & artikel 1
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=VZ7jiOT8Q44

     Bosma verwoord op fantastische wijze wat ik van discriminatie vind.

    2. Original NL

     Blitzkrieg heeft een tafeltje dekje voor ondervoede trollen!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Original NL

      Waarom nemen jij en Veteraan geen voorbeeld aan Blitzkrieg? Hij weet waar hij over praat en kan tegen een stootje.

     2. Kretoloog

      Original NL en Veteraan: Trollen kun je negeren of een beetje de draak mee steken. Dat moet iedereen maar voor zichzelf weten.

      Maar Brandebok is geen trol. Hij is iemand die telkens op keus met valse informatie en hypocriete verwijten (godwins niet uitgesloten) de discussie naar zijn hand wil zetten.

      Voor DDS als discussieplatform vind ik Brandebok veel smeriger dan Wesley, Beukman, EU-kok of de dames Schillenboer en Kummer. Die zijn alleen maar aan het jennen en zuigen. Brandebok echter meent de vullis die hij schrijft bloedserieus. Daarom moet deze rat ook hard aangepakt worden.

  4. Cootje

   Ze hadden zich zo druk moeten maken voor de misbruiken in de kerken

   1. Meriadoc Brandebok

    @Cootje

    ?

    1. Original NL

     EU KOK zeker weten!!

     1. Tony Faas

      EU kok inderdaad.

 7. Tguard

  Misschien moeten we spreken over “de kwestie” maar goed knap staaltje framing weer.

  1. Top

   De bekende Bilderberggroep, (mede) opgericht door prins Bernhard in 1953 is, volgens Hellyer ‘Eén van de gevaarlijkste groepen uit de recente geschiedenis’. Zonder enig democratisch toezicht komen de belangrijke regeringsleiders, politici en CEO’s uit het bedrijfsleven jaarlijks bij elkaar om het lot van de wereld voor de overige 7,5 miljard mensen te bepalen. Uit deze groep, waar ook de Beierse Illuminati en het bankierskartel deel van uitmaken, ontstond volgens de oud-minister de zogeheten cabal. Deze cabal heerst al decennialang over de VS en het grootste deel van de rest van de wereld.Het einddoel is een Nieuwe Wereldorde, die werd aangekondigd door oud-president George H.W. Bush, aldus Hellyer. Het plan is om een ongekozen, totalitaire wereldregering te creëren.

   Vierde Rijk
   “Je kunt het noemen wat je wilt; sommigen spreken van fascisme, anderen van nazisme en weer anderen spreken van het Vierde Rijk,” aldus de oud-minister. David Rockefeller praatte zijn mond voorbij tijdens een Bilderbergconferentie, waar hij zei dat de wereld beter bestuurd kan worden door bankiers en de elite dan door volksvertegenwoordigers. Dezelfde Rockefeller bedankte de pers voor het netjes doen wat er van de elite verwacht wordt.

   Aldus ex-minister van defensie van Canada Paul Hellyer.
   Verbind de stipjes, zou ik zeggen voor het domme linkse handophoudende gedeelte van deze site.

   1. Blitzkrieg

    Top :
    Trump tells U.N.: “The future does not belong to globalists”
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=7wJ8tdxDVgI

    Dit is waar het allemaal over gaat, MENSEN WORD WAKKER.

   2. Beukman

    Aldus ex-minister van defensie van Canada Paul Hellyer.

    Ach ja. Hellyer was ook degene die aliens waarschuwde om zich niet onuitgenodigd in te laten met aardse zaken. Waarschijnlijk denkt hij inmiddels dat aliens de Bilderberg Conferenties domineren.

    achterdesamenleving.nl/oud-minister-canada-ets-kunnen-meer-technologie-delen-als-we-vreedzamer-worden/#more-11179

   3. Riesmog

    Gaaaaaaaaaaap

   4. musicmaniac

    @Top. +++++++++++++
    Een waarheid als een koe.

 8. Cootje

  Marco van Basten kwam er mee weg , en de misbruikers in de kerken ook lekker demoniseren van de PVV en Forum maar het oorlog verleden heeft een spoor van vernieling achter gelaten in het hedendaagse Europa en Nederland want ze hebben een gedrocht gecreëerd dat heet Een Europa met een Europese wet zonder een democratische idelogie en niet met een verdwijning van mensen maar van een ongecontroleerde toename van mensen waarvan men zegt hier heb je ze en zoek het uit en met die lui mogen we wel aan tafel zitten dubbele moraal

 9. Sergeant Monty

  Wilders is weer boos en tegen.
  Nooit zal hij eens blij zijn en ergens voor zijn.

  Altijd boos en tegen, pessimist.

  1. Cootje

   Hij was ook boos voor het geweldige krijgshaftige optreden in sebrenica van het leger

   1. Sergeant Monty

    Wilders is altijd boos.

    Als leider moet je positiviteit uitstralen. Daarmee bereik meer, ook je achterban zal positiever worden.
    Een positieve leider zal meer bereiken dan een negatieve.

    Kijk naar Trump, altijd positief.

    1. Blitzkrieg

     Sergeant Monty : #rotmaatregel

 10. Steiner

  Misschien ook eens een dergelijke motie indienen wat betreft de Armeense genocide.
  ”De Tweede Kamer erkent de Armeense genocide,een grote meerderheid van de Tweede Kamer stemde hier dinsdag voor. Alleen Denk was tegen.” (22-02-2018)

 11. Veteraan

  PvdApen
  Net als de rest van de Linkse club zijn het Jodenhaters en moslimvriendjes, ook al zijn deze bij terroristische organisaties aangesloten of gewoon zelf terroristen zoals de zgn Palestijnen. Weg met die club, laat Rechts het maar eens overnemen na al die jaren wanbeleid.

  1. Mycase

   Ascher zijn papa was er al goed in zeg maar ….

 12. J.C.

  Advies aan de PVV en FvD moet natuurlijk zijn: als jullie partijen straks als de grote overwinnaar uit de verkiezingen voor de Tweede Kamer komen, herinner je dan terdege welke (inconsequente) partijen voor deze valse motie van de PvdA hebben gestemd…….

  1. J.C.

   En het advies aan de boeren (van welke huize dan ook): kijk welke politieke partijen in de Tweede Kamer vóór de misselijkmakende sturende motie van de PvdA hebben gestemd. Deze partijen willen de Farmers Defence Force (lees: de boeren) op valse gronden de inspraak ontnemen en buiten spel te zetten. (Deze motie van de PvdA zal toch niet indirect met het klimaatgedram van de links-liberale klimaathysterici te maken hebben, toch?)

 13. Response

  Zoals wel vaker wordt door links niet het hele verhaal verteld en wordt de nuance weggelaten. De proportionaliteit van dit voorstel rammelt inderdaad. Terecht dat je er dan niet in meegaat.

 14. Robert75

  Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen daarmee te kwetsen en wij betreuren dit. Wij zijn echter van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen,’ aldus het bestuur in een verklaring

  ——————————————————————————————-

  Maar wordt hiermee Jodenhaat gepropagandeerd of de Jodenvervolging gerelativeerd? Nee toch? Dat is toch onzin. Je kan het inderdaad niet eens zijn met die vergelijking. Ik vind het een rare vergelijking als je het behandelen van de boeren gaat vergelijken met nazi Duitsland. Maar nergens zie ik daar een relativering in van de holocaust laat staan dat ik daar Jodenhaat propaganda in zie. Die vergelijking is nog veel krommer.

 15. Heras

  Even kijken of ik het goed begrijp: pvda heeft er mede voor gezorgd dat er duizenden islamieten binnengekomen zijn. Dit zijn mensen die anti semitisch zijn. De kleine groep joden in nederland worden het vaakst door hen aangevallen. Maar pvda is wel verontwaardigd als een boer een onhandige uitspraak heeft gedaan.
  En als de pvda dan toch bezig is; ONTSLA DENK DAN. Zij provoceerden de Israëlieten door met een palestijnse vlag in Israel te zwaaien. Zij gaven Netanyahu geen hand tijdens een bijeenkomst. Zij vinden dat Israel geen bestaansrecht heeft.
  Als er iets giftig is, dan is dat ‘denk’ wel

 16. marco kruidenberg

  Hoe zit het met partijen die relativeren dat er een Armeense genocide door de Turken heeft plaatsgevonden en daar stellig over blijven. Dan kunnen we ook D66 met mevrouw Kaag en opruiers van DENK uit het debat weren. Helaas is dat een hellend vlak, want wie bepaalt de moraal? Dus is het toch beter om de vrijheid van meningsuiting te bewaken.

  1. Annoying Orange

   De Turken hebben veel meer Armeniers vermoord als de Duitsers joden hebben vermoord.

   Dat proberen ze geheim te houden.

 17. RvdBe

  Linkse tactiek, de grenzen van het debat zo eng mogelijk maken, zodat er van een debat eigenlijk geen sprake meer is en slechts de mening van links telt als de waarheid.
  Terecht tegen gestemd dus.

 18. Original NL

  Daarmee is DENK dus vanaf heden niet meer welkom in de 2e kamer..prima!!

 19. Riesmog

  Simpel… ben je tegen antisemitisme dan stem je voor!

  Helaas zijn erg veel marginale clubjes ook sympathisant van PVV en FvD en kunnen we concluderen dat beide clubjes niets hebben met joden en Israël.

  Tis alleen een trucje om de clubs niet direct met rechts extremisme te verbinden.

  1. Original NL

   Riesmog, beukman, eu kok!!

 20. Rosasolis

  Laat de PVV en FvD gewoon hun gangetje doorgaan. We hebben P.v.d.A. niet nodig
  om te weten dat zowel PVV en FvD behoorlijk racistisch zijn. Iedereen weet dat inmiddels. Beide partijen maken er geen geheim van. Maar zij zijn niet aanhangers van
  neo-nazi groepen, die wel bestaan in Duitsland. En ze nemen niets van de denkbeelden van de neo-nazi’s over. Als zij de corrupte partij van M. le Pen (Frankrijk) steunen is dat wel heel fout, omdat deze extreem-rechts partij is ook zeer antisemitisch. De vader van M. le Pen, die ook oprichter van de partij is,
  heeft herhaaldelijk in het openbaar verklaard dat de partij anti-joods is. Wilders zou nooit antisemitisch kunnen zijn. Hij heeft een aantal jaren in Israel gewerkt, en zijn
  vrouw is van joodse afkomst. Dus, P.v.d.A. WEET eerst wat u erover schrijft, en kom
  niet op met valse beschuldigingen.

 21. weer opnieuw

  Stem sociaal , stem PVV

 22. alfran

  Goedendag Jongens en Meisjes.

  Ik kom hier voor de 1e keer….
  En éérlijk, ja écht éérlijk.
  Verbazingwekkend, dat anno 2019,bijna 2020 er überhaupt nog mensen bestaan, die links ge-orienteerde partijen/politici nog op een dergelijke overbodige en willekeurige wijze ,,,, de schuld geven van het wanbeleid van met name de VVD/MarkRutten , D66/Jetten,CDA/…

  De laatste der Mohicanen.

  P.S.Soit.

 23. merlot

  Het is overduidelijk: de boeren werden te lastig en dit was de perfecte stok om ze mee te slaan.

  Het is natuurlijk volkomen disproportioneel om één onhandige opmerking van een boer te bestraffen met uitsluiting van de onderhandelingstafel. Dat zijn maatregelen die passen in een dictatuur en niet in een democratie.

  Wat mij betreft is dit een historische motie, die BEWIJST dat er een kartel bestaat dat volkomen z’n eigen gang gaat en steeds verder afglijdt naar een verkapte dictatuur. En dit wordt volledig gesteund door ontaarde media die zich net zo slaafs opstellen als in dictaturen. Alles ligt op schema.

  Er zijn in Nederland nog maar twee partijen die zich tegen deze levensgevaarlijke tendens verzetten: PVV en FvD.

 24. Bolkestein

  Het waren Haagse politici die de moderne varkensstallen met concentratiekampen en met de Holocaust vergeleken. Het waren Haagse politici die boeren met Hitler vergeleken. En nu janken dat anderen hun monopolie op Godwinnen aantasten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.