Rob Jetten deelt steek onder water uit aan Thierry Baudet over Syrische vluchtelingen: ‘Voor de toekomst!’

Rob Jetten lanceert een video waarin hij Syrische vluchtelingen bejubelt die Nederland hebben uitgekozen als veilige basis . En alhoewel hij nergens Thierry Baudet bij naam noemt, komen beelden van de FVD-voorman toch voorbij om hem wat speldenprikjes te geven voor de wijze waarop hij over Syrië en vluchtelingen praat.

Bij GroenLinks beginnen ze Kerstmis met een ietwat opmerkelijk pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting (doch niet alle meningen, alleen de goedgekeurde!), maar bij D66 pakken ze het net weer iets anders aan. D66-voorman Rob Jetten maakte een video, waarin hij de loftrompet steekt over een Syrisch gezin dat enige jaren geleden naar Nederland vluchtte om veilig te zijn van het geweld dat in Syrië heerste, onder anderen door het brute optreden van de dictatoriale president Assad.

Wanneer dat punt gemaakt wordt, verschijnt kort Thierry Baudet in beeld, die staat te wachten in wandelpad in de Tweede Kamer. Hiermee lijkt Jetten zich verdekt uit te spreken tegen de Kerstwens die Baudet gisteren zelf op Twitter deelde. Hij bejubelde het Syrische christendom en de rol van Assad, iets dat Jetten kennelijk niet zomaar wilde laten passeren.

De beeltenis van Baudet komt ook nog voorbij in het D66-filmpje als Jetten klaagt dat bepaalde politici álle Syrische vluchtelingen wegzetten als profiteurs. We zien een verdwaasde Baudet kijken vanuit de FVD-Kamerbankjes achterin de zaal.

Op een positieve manier werd wel D66-minister Sigrid Kaag in beeld gebracht, die sprak over een “trots volk” en een “oude beschaving.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Politiek Profeet

  Na de tweede wereldoorlog lagen hele dorpen en steden in puin.
  Nederlanders stroopten de mouwen op en herbouwden ons land….deugkneuzen en ratten als jetten hebben daarvan volop geprofiteerd.
  Deze zogenaamde gelukszoekers terugsturen met een handboek WEDEROPBOUW en de mazzel!!!

  1. EU kok

   Waar wilde u Jetten naartoe terug sturen en heeft u niet geprofiteerd van de heropbouw van Nederland?

   1. weer opnieuw

    ik hoef hem nergens naar toe te sturen, geef hem betonnen sloffen voor kerst en een strandvakantie

    1. EU kok

     Een vraag aan Politiek Proleet wordt door weer opnieuw beantwoord met: ik hoef.
     .
     Dat maakt een hoop duidelijk.

     1. weer opnieuw

      fijn dat het duidelijk is cockje , kan je je snater verder houden

     2. Top

      Jabbaatje de slijmslak, nu ook een taalnazi? Ja hoor!

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

      “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
      And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   2. Seneca

    @EU cockje
    je bent vervelend en je weet dat je zit te treiteren. de profeet heeft gewoon gelijk! het is toch van de achterlijke dat Europese en Amerikaanse soldaten naar dat land moeten gaan om de boel op orde te krijgen? en die ‘vluchtelingen’ zitten hier, enkelen werken zoals Abdul van Jetten (heeft-ie ook uitgezocht) want als een klaploper als voorbeeld was gesteld dan had hij onder uit het kannetje gekregen. overigens weet jij niet hoe oud de profeet is, misschien heeft hij een leeftijd waarbij men weet dat hij zijn steentje aan de wederopbouw heeft bijgedragen. iets waar ik van jou – ondanks je kleinkinderen die je zegt te hebben – niet overtuigd ben.

    1. EU kok

     Quote: het is toch van de achterlijke dat Europese en Amerikaanse soldaten naar dat land moeten gaan om de boel op orde te krijgen?
     .
     Indien u denkt dat de door u bedoelde landen uit humanitaire en niet uit financiële overwegingen hulp verlenen, bent u erg naief.
     De “hulpgevende” landen worden er zelf direct of indirect alleen maar beter van. Niemand anders.

     1. Seneca

      @eu cockje
      naast een stupide socialist, gelooft jij nog in sprookjes. vertel deze verhaaltjes maar aan je kinderen, maar niet aan mij.

     2. Blitzkrieg

      EU kok :
      Quote : “Indien u denkt dat de door u bedoelde landen uit humanitaire en niet uit financiële overwegingen hulp verlenen, bent u erg naief.”

      Jij bent degene die naïef is, het is precies hoe weer onze klimaat dictatuur van verwezenlijken, met miljarden doden die hadden kunnen worden voorkomen.

      Landen als Afrika mogen wereldwijd geen leningen meer sluiten om energie op te wekken verkregen uit fossiele brandstoffen.

    2. J.C.

     @Seneca

     “en die ‘vluchtelingen’ zitten hier, enkelen werken zoals Abdul van Jetten (heeft-ie ook uitgezocht)”

     Ik heb Abdul horen zeggen dat zijn droom is om voor z’n gezin te zorgen, maar niet op welke wijze.

     Jetten is echt een socialist: humaan zijn op kosten van de autochtone belastingbetaler!

  2. Jumping

   @PP.

   De door Jetten bejubelde Gelukszoekers met een moslim achtergrond, zijn ook zeer intolerant tegen liefhebbers van de Herenliefde.

   1. Vit

    Head first, ik zie het al voor me.

    Ps, ik heb niets tegen homo’s maar deze.

    1. jan1

     Dat hij zich verslikt in zijn Bud plug??

     1. Vit

      Bevobbeld.

 2. Kretoloog

  De toekomstige leider van D’66: Rob Jetten of Sigrid Kaag-Kak. Maar waar is Karin OlLongren gebleven? Al 2 maanden niets meer van vernomen. Zelfs haar eigen D’66-partijgenoten lijken haar dood te zwijgen. Bijholteontsteking? Burn-out? Vaginale schimmelinfectie? Wat is er toch met onze vice-premier aan de hand?

  Hou me ten goede: voor mij mag ze wegblijven. Knops doet het stukken beter als minister van BZK.

  1. Politiek Profeet

   Knops is ook een schoot- en beftekkel van de gevestigde elite, van pinokkio en zijn roversbende.
   Hij kan idd minder schade aanrichten als die demonen66 trut, dat weer wel.
   Zijn partij loopt ook leeg, dus het zou mij niet verbazen indien het cda straks voor de keuze komt te staan om verder te gaan als klein partijtje of…..gewoon verdwijnen als partij.

 3. weer opnieuw

  robje jetten ? ? das toch die randdebiel die leiding geeft aan d666 en volgens eigen zeggen zijn co2 uitstoot afkoopt ? De randdebiel die trots is om de Hemwegcentrale te sluiten en energie in te kopen in Frankrijk uit de kerncentrale die hij niet wil bouwen in Nederland ?

  De nitwit die niet horen wil dat tegen de sluiting van 5 centrales in Nederland er 300 open gaan in China om nog maar te zwijgen van de zeer vervuilende bio massa centrales in Europa.

  Deze sukkel kan niemand de maat nemen. Deze randdebiel kan niemand een steek onder water geven. Deze demagoog moet met betonnen schoenen pootje gaan baden

 4. Johnsen

  Goed gezegd Rob Jetten!

  1. Ben Venuti

   Wesley Bimbo doet weer een doorzichtige poging, de sloeber….

  2. Tony Faas

   Wesley Code Johnsen?

  3. weer opnieuw

   Wat heeft ie gezegd dan stront vlek ? de leugenaar praat over mensen uit oorlogsgebied terwijl de grote intocht bestaat uit noord afrikaanse leegvreters en oost europese profiteurs.

   de demagogie speelt weer de gevoelskaart terwijl ie eigenlijk de misbruik kaart zou moeten spelen

  4. Seneca

   @johnsen
   wat is er zo goed aan? gaarne toelichting en geen kreten op dit blog slaken aub.

   1. Mycase

    Johnson is Benbow beter negeren deze zak hooi

    1. weer opnieuw

     zak hooi ? neeeeuuuuuh , hooi is kwalitatief hoogstaand voer voor vele viervoeters. Het residu van hooi na consumptie komt meer in de buurt

 5. Cootje

  En ik gun Jetten een heerlijke vakantie in zijn geliefde Europa in Polen kan hij met een vriend hand en hand kerstmis vieren . En zijn we haast verzekert dat we geen last meer van hem hebben en anders mag hij zijn geaardheid openbaren in zijn geliefde Syrië volgens mij hebben ze daar geen kruis . Alle Afrikanen gewoon opzouten naar hun land spelen meteen kameel of onder een palmboom gaan leggen

 6. Cootje

  Homofielen zijn geaccepteerd in Nederland .maar buiten zich opvallend te manifesteren op bootjes in Amsterdam missen de meeste een hersen kronkel . En die kronkel zegt in Polen Hongarije Balkan Staten Roemenië Bulgarije Tsjechië Oekraïne zijn Europese landen waar ze nog een wereld te winnen hebben . In Afrika zijn ze kansloos dus is het mooi roepen van het pluche hij kan in België de gepeilde opmars van Vlaams belang ook wegkijken maar Nederland gaan de populisten winnen mede dank zijn beleid . Dat ene Europa komt er nooit

  1. Seneca

   @cootje
   ik help het je hopen wat er nooit één Europa komt. alleen maar gedonder en politiek correct gezever. overigens wist jij van de volgende resolutie, die negen maanden geleden op 26 maart 2019, door de EU werd aangenomen, waarbij mensen van Afrikaanse origine beschermd dienen te worden tegen ‘afrofobie’. (Alweer een nieuwe fobie!)
   Volgens deze resolutie zouden mensen van Afrikaanse afkomst in de loop van de geschiedenis een ‘aanzienlijke bijdrage’ hebben geleverd aan de opbouw van de Europese samenleving, eist men dat Europese landen meer Afrikanen in besturen opnemen en wordt de wens geuit dat lidstaten racistische en afrofobe tradities veroordelen en ontmoedigen. ik benieuwd naar je reactie op deze resolutie.

   1. Cesare

    Lol, afrikanen die een aanzienlijke bijdrage aan Europa. Hoe verzin je het. Bewijst dat bij die eu het een zooitje randdebielen zijn.

  2. Original NL

   Ik vind dat je het woord populisten niet moet gebruiken cootje….das namelijk het linkse
   scheldwoord voor anders denkenden!

   1. Cootje

    En anders denkend ben ik al sinds Jan maat en de linkse elite zitten in alle lagen van bestuur dat duurt 50 jaar om ze uit te roeien uit die lagen en ik ben een ras populist en altijd tegen de gevestigde orde geweest . Kerken geloven en politiek maken meer kapot . Maar tegenwoordig met de snelle media kunnen je domme mensen geen rad meer voor hun ogen draaien daarom lopen de kerken leeg en kan het socialistische bolwerken bij het grof vuil maar katten in het nauw

   2. weer opnieuw

    Als je alle woorden die links gebruikt om andere meningen te beschimpfen kan je wel stoppen met schrijven,
    *opportunisten
    *populisten
    *islamofoben
    *islamofobie
    *rechtse onzin
    *extreem rechts
    *klimaatontkenners
    *milieu moordenaars enz enz

    links bedenkt meer politiek correcte woorden in het dramproces dan van Dale heeft. Daarom mag je de linkse milieu fantasten in hun klimaatleugen rustig bestempelen als populisten en klimafoben

 7. marco kruidenberg

  Goedkope opruier. Kijken wat er met Nederland gebeurt met 10 miljoen Abdulla’s en Fatima’s erbij. Dan wordt ie van het dak af gegooid.

 8. Cootje

  Heeft mevr In ‘t veld haar gedeclareerde reiskosten van Amsterdam naar Brussel terwijl ze pertinent woontoren Brussel al terug gestort . Was een aanzienlijk bedrag Laar Verbeteraar Jetten zich daar druk over maken

  1. Cootje

   Laat

 9. Vit

  Pisnicht.

  1. Politiek Profeet

   diareestamper

 10. Veteraan

  Ze moeten altijd wel een tijdje zoeken voordat ze een normale vluchteling hebben gevonden voor een interview. Meestal zijn het luie immigranten die geen zin hebben om te werken, dat ook nog nooit hebben gedaan en het nu prima naar hun zin hebben in NL luilekkerland.
  Stop met moslims binnenlaten, allemaal aan de leugendetector, tatoeage als je hier al een keer ben betrapt als illegaal [mag op het voorhoofd hoor voor de duidelijkheid].
  Vanaf nu alleen maar niet agressieve mensen binnenlaten [dus gemiddeld genomen geen moslims] en wat hier rondloopt met een strafblad mag weg.
  En snel graag.

  1. Rechtsaf

   ++

 11. Veteraan

  Jetten.
  Val eens dood neer walgelijk correct mensje, je bent funest voor NL en je hebt alleen maar een groot ego.

 12. fusilier

  Robje Jetten is een uitstervend ras. Een foutje van de natuur. D66 is een vieze vunzige overbodige partij

 13. RvdBe

  Jetten, de meest onnozele aller deugmensen.
  Totaal ongeschikt, geen leider.

 14. Dropje

  In het kader van veilig vuurwerk:
  “Rob Jetten for President !l”
  3,2,1….

 15. Boeddha

  Ons RoboRob heeft toch iets gemist wat er door de FvD verkondigd wordt

  Ze zitten er inderdaad wel tussen, en RoboRob heeft iemand gevonden.

  Echte vluchtelingen zijn welkom, maar we moeten die profiteurs terug sturen.
  Aan gezien de meeste om geld en de slechte behandeling lopen te zeiken. Dan krijg je steeds meer een hekel aan dit soort personen.

  Alsof ze de enige zijn die binnen komt.

  1. DidiMadloba

   En hoe wilde u die profiteurs bewegen om te vertrekken? Dat kan alleen door samenwerking met de herkomstlanden, maar dat willen Wilders en Baudet niet want dan zijn ze hun zondebok kwijt.

   Politiek maakt meer kapot dan je lief is!

 16. Gerlos

  PASPOP JETTEN loopt ook weer linkse gepeupel rond te strooien waar het overgrote deel van ONZE bevolking niet achterstaat past goed bij die andere linkse klojo KLAVERTJE VIER die ook onzin loopt te verkondigen

 17. Tman

  “trots volk” en een “oude beschaving.”
  Dat was, en is niet meer!
  Die bewierookte oude beschaving is heden ten dage verworden tot een volk van profiteurs en Christen-haters!
  Laat ons in liever in het heden en de realiteit blijven, om een volk te beoordelen!

  1. DidiMadloba

   Europa gaat ook prat op z’n “oude beschaving” maar dreigt te worden overgenomen door populisten die hebben uitgevonden dat haat electoraal goed verkoopt. Haat jegens moslims in dit geval.

   Kortom de pot verwijt de ketel – om z’n roetvegen.

 18. Rechtsaf

  Strontjoch Jetten begrijpt helemaal niet waar het om gaat, niemand maar dan ook helemaal niemand zal het echte vluchtelingen niet gunnen om hier te zijn, waar het om gaat zijn de golddiggers en gratis geldhalers, buiten het feit dat “vluchtelingen” ook heel erg veilig in hun eigen omgeving kunnen worden opgevangen.
  Jetten is een smerige rat net als Klaver, het zijn smeerlappen

 19. Cycle25

  Globalisten moesten toch zo nodig de Arabische lente op de oorlogsagenda, en het smaakt naar meer. Afrika en Rusland volgen in het rijtje : Regime change.

 20. Jv

  He Robbie! Hoe lang heb je moeten zoeken om dan ene gezin waar jij de loftrompet over schrijft, te kunnen vinden?
  Zo te zien lijkt mij het een christelijk gezin, dus niks mis mee, maar je hebt waarschijnlijk het juiste gezin uit de lotto gewonnen!
  Zeg dat er dan ook even bij!

 21. Jv

  Jetten, het is te hopen dat dit gezin net zo over jou als home denkt als jij over hen.
  Ik denk dat de liefde dag gauw uit is!

  1. Jv

   Home is homo

 22. Heras

  Ook de walgelijke d66 groep is kiezers aan het winnen. Het percentage Syriers dat werkt, is op een hand te tellen.
  De buitenlanders komen sowieso niet hierheen om te werken.
  Vandaar dat de belastingen van lage en middeninkomens weer gaat stijgen.

 23. Kristalix

  Jetten is een beroepsmongool. Nietsnut.

  Zeldzaamgormaat flapdrol.

  Die moet in Syrie gaan wonen.

  1. weer opnieuw

   waar kan ik bijdragen voor zijn emigratie ?

 24. Henk Albarda

  Volkomen genegeerd door D66, Groen Links, NRC, Volkskrant, Trouw en NPO komt er dagelijks een wanhoops kreet uit Syrie of hun med-burgers aub terugkomen om het land weer op te bouwen. Er is GEEN oorlog meer in Syrie.
  D66 heeft kiezers nodig en wil dus zo gauw mogelijk ons vijandige syriers de Nederlandse nationaliteit geven, zodat hij ze als kiezers kan inlijven en zijn baantje kan redden….
  De Hypocrisie van d66 en Groen Links…….

 25. Drollevanger

  Ik ben 1 van de weinige mensen die zich in het verleden tussen het “gewone” volk in Syrie heeft bewogen.
  Onder het BAATH regiem was dat land in die tijd een uitzondering van redelijke, verplichte vrijheid. Een uitzondering in alle Arabische regio.
  Alleen in libanon was men gewend aan meer vrijheid, maar daar waren de Christenen de baas, in Syrie was in die tijd maar 10% christen.
  De Baath partij waarvan Assad een voorman was, werd opgericht door een Soenniet, een Shiiet en een Christen.
  De Baath-partij stond een seculiere staat voor. Elke doorgeslagen islamiet die andersgelovigen dwarszat werd zwaar door Assad gestraft.
  Assad was trouwens een Aleviet.

  1. Isengrijn

   +1! @Drollevanger

  2. Veteraan

   @ Drollevanger
   En daarom moet Assad daar ook de bevelhebber blijven.
   1 van de laatste bolwerken tegen de islam in het midden oosten.

 26. Ron

  Lees de reacties onder die tweets eens een de reactie van die typmiep bas.

  De laatste stuipen

 27. shidaian

  Ach die sneue Jetten moet dan ook eens andere Syriërs laten zien als hij flink wil zijn.

 28. jorisxl

  Tijdelijke opvang en dan weer terug dat zou stelling moeten zijn een mooi gebaar zou ik zeggen en ook die linkse landverraders kunnen gelijk mee.

 29. Pescador

  Hij weet nog niet eens waar die zijn leuter in hoort te stoppen die strontvlieg.

 30. Michael M

  En wat moet je doen om je partij weer groter te maken, als je flink in de peilingen zakt, …. precies als partij weer even boven op een andere partij schijten ja toch Rob Jetten. Ik wordt zo moe van jullie strategie. Zo zat ook je voorganger in elkaar.

 31. DidiMadloba

  Algemeen is de verwachting dat de Syrische vluchtelingen terug zullen keren als de situatie in hun land dat toestaat. Het kille, vijandelijke Nederland nemen ze nu zoals het is, maar ze gaan straks zo snel mogelijk terug. En dat gaan wij dan betreuren.

  Wij worden dan wel overspoeld door Afrikanen die niet eens de moeite doen asiel aan te vragen wetende dat ze daar toch niet voor in aanmerking komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.