Sylvana zucht om Rotterdam, want Zwarte Piet wordt niet snel genoeg afgevoerd: ‘Oh Rotterdam…’

Bij Sylvana Simons’ partij BIJ1 wordt het jaar uitgeluid door middel van een lange rant over alles wat er niet zou deugen aan de tweede stad van ons land: Rotterdam. Van de omgang met Zwarte Piet tot geweld tegen vrouwen: de havenstad komt er bekaaid vanaf. Sylvana zelf verzucht: “Oh Rotterdam…”

Of Rotterdam de door het BIJ1 van Sylvana Simons meest gehate stad van Nederland is, wordt niet verteld. Maar wel krijgt de grootste stad van Zuid-Holland er flink van langs in een lange klaagzang op de social media-profielen van de partij. Op tal van terreinen krijgt de stad van Sylvana en haar partijgenoten een dikke onvoldoende, zo lezen we. Onder anderen het afschaffen van Zwarte Piet verloopt niet naar wens, maar ook het weggeven van Songfestivalkaartjes voor armlastigen krijgt een veeg uit de pan van BIJ1:

“13 miljoen wordt er vanuit de gemeente geïnvesteerd in het songfestival in Rotterdam en de mensen met een laag inkomen kunnen kaartjes cadeau krijgen van de gemeente. Tot hun teleurstelling ziet de gemeente dat bewoners deze kaartjes nauwelijks aanvragen.
Wellicht had de gemeente eerst eens aan mensen moeten vragen of ze wel kaartjes willen? Want wat heb je aan een kaartje voor het songfestival als er geen eten in huis is of je het geld niet hebt om naar Ahoy te reizen.

Nog een voorbeeld van de Rotterdamse schone schijn is de burgemeester die vol trots verteld dat zijn Rotterdam een voorlopers rol heeft genomen in het nieuwe uiterlijk van Zwarte Piet. Mooie woorden en dat terwijl nog niet eens alle raciale kenmerken weg zijn (afro pruiken) en in het grootste deel van de stad in buurthuizen, scholen en voetbalverenigingen nog zwarte pieten rond huppelen.
Deze zwarte Pieten worden deels zelfs gefinancierd vanuit de gemeente door middel van subsidies.

Rotterdam is ook koploper bij de aanpak van straatintimidatie. Dit omdat er in de stad sinds vorig jaar een ‘sisverbod’ in werking is getreden.
Het is dan op zijn zachtst gezegd merkwaardig dat in de stad waar men na aandringen van Leefbaar Rotterdam zelfs een wet heeft gemaakt om intimiderend gedrag naar vrouwen te bestraffen (het sisverbod).Datzelfde Leefbaar dat dan weer totaal geen enkele moeite heeft met de banners die een aantal maanden geleden op de Kruiskade wapperde en die daar juist opriepen tot grensoverschrijdend gedrag.
Geweld en intimidatie tegen vrouwen is in Rotterdam een serieus probleem!”

Ook de gentrificatie, honger onder kinderen, armoede, homohaat, politiegeweld, en de “rechtse invloeden” van het stadsbestuur worden genoemd als serieuze problemen. En niemand minder dan partijleider Sylvana Simons zelf meldt zich ook in de discussie, alhoewel slechts kort: “Oh Rotterdam…”, aldus de woorden van het Amsterdamse raadslid waarmee ze het gehele relaas nog eens bekrachtigt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Veteraan

  Umfufu go home

 2. Jack Flash

  Ik kom nog vaak in Rotterdam.
  In Amsterdam,zoals ik eerder al zei,kom ik niet meer.

  Laat die pleeborstel AUB effe opzoute.

 3. Gerlos

  Hoe komen we in godsnaam van die ZWARTE RAGENBOL af met al haar gezeik en gezeur. Sylvana vertrek aub zo snel mogelijk uit ons eens zo’n mooie Nederland wij kunnen je missen als kiespijn

  1. bandini

   Zet haar godverdomme op de tsjoeki-tsjoeki-stoomboot naar takki-takki-land; misschien kapseist dat ding en zijn we voorgoed van haar af!!

 4. Falskorn

  Kan me erg goed vinden in de stelling dat Rotterdam de Zwarte Pieten niet snel genoeg afvoert. Dan bedoel ik echter wel de Creoolse negers uit het thuisland van deze mevrouw die een kanker zijn voor de stad Rotterdam.

 5. Response

  Wanneer stopt DDS om aan de stupide uitlatingen van deze randdebiel aandacht te geven? Er zijn toch echt genoeg interessante mensen waar de aandacht naar toe kan gaan.

 6. Bullshit15

  Dit is een bericht voor alle linkse ratten heb ik hier een tip voor jullie kijk naar de laatse aflevering van jensen.nl dan krijgen jullie je ogen hopelijk een keer open in word je waker alleen zo kunnen we Nederland nog redden hiermee is alles mee gezegt is geen woord spaans bij wat die plee borstel betreft die moet terug naar haar eigen aape land

  1. Johnsen

   En nu in goed Nederlands met interpuncties. Begrijp dat je voor Sylvia bent? Hulde!

   1. weer opnieuw

    ikkie nie begrijp , waarom jij zo praatte tegen mij , waarum jij rascist , jij echt stront vlek

   2. Tony Faas

    Wesley Johnson?

    1. Top

     Ja hoor! De blaaskaak is er weer!

     1. Tony Faas

      Klopt, Tilda Johnson en nog een paar!

 7. Seneca

  @dds redactie
  kunt u aub in overweging nemen om alle kreten, uitroepen, boertjes en scheten van deze zwarte doos (niet die in het vliegtuig) te negeren. wat is het nut en nog belangrijker: ‘u geeft haar telkens een podium’. deze vrouw verdient geen podium, integendeel. zij is een vreselijk irritant wezen dat slechts tweespalt predikt.

 8. Tuinpaden

  DDSylvana..

 9. Tony Faas

  Sylvia wie?

 10. weer opnieuw

  ik wil haar graag afvoeren deze racistische duivel. Waar naar toe , vuilverwerking wil haar niet hebben , ongedefinieerd chemisch afval kan ook niet , storten in een zout koepel en volpompen met beton dan maar ?

  1. Jynx

   Goed plan!

 11. van Urk

  Zwarte Piet!? Ik was hem alweer vergeten. We gaan geloof ik nu richting het inluiden van het nieuwe jaar.

 12. Rechtsaf

  Aldus onze zwarte raciste SS

 13. Kristalix

  Ah daar is ze weer, uitgewoonde kachelpijp.

  Ze hoort uit Nederland verwijdert te worden. Nederland is van Nederlanders. Niet van een gestoorde negerin of beter, umfufu.

  1. Blitzkrieg

   Kristalx : Uitgewoond? Mocht ze willen, een oude hond wel weer nog niet tegenaan rijden.

 14. Appelstroop

  Oh Sylvana…

  En Oh DDS… geef dit mens toch in godsnaam wat minder aandacht, het lokt vooral racistische uitlatingen uit door een aantal mensen waar dan de overige 90% op wordt aangekeken. Het lijkt een beetje een obsessie te worden met deze bijna dagelijkse verslaggeving van wat Sylvana allemaal vindt en uitkraamt. Ik vraag niet om een Sylvana ban (das tenslotte niet inclusief), maar het mag wel iets minder.

 15. Torenklok1871

  Kan die dropkut niet gewoon het land worden uitgedonderd?

 16. Agios

  Zucht…

 17. P. Breetveld

  Precies het voorbeeld van een boegbeeld welk omringd is met de kwetsbare en geestelijk gecastreerde mannetjes en hyperende, verwende, naïeve kindvrouwtjes met opvattingen die echt helemaal wereldvreemd zijn… en iedereen maar met open mond luisteren naar deze orakels.

 18. claus

  Ik heb geen reactie voor deze frigide, klitloze, psychotische kenau!

 19. Sando

  Dat wijf is besneden en daar door komt er een heel raar uitspraak uit haar bek. Mond kan ik niet zeggen wand die heeft ze al jaren niet meer

 20. Cesare

  Daar is Tim weer met SS. Die laatste gaat er overigens niet beter uitzien.

 21. Gerlos

  ZWARTE RAGENBOL als er een afgevoerd moet worden ben jij dat wel vanwege al je raschistich uitlatingen over de witte man en andere onzin.

 22. ReneR

  SS, zeurdoos. bwah.

 23. Ok boomer

  Waarom al die aandacht voor een partij die 1 zeteltje heeft in de Amsterdamse gemeenteraad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.