Thierry Baudet noemt onderzoeker “clown” na debatavond: ‘Al wat niet cultuurmarxistisch is, is “radicaal rechts”?’

baudetnieuwsuur
Foto: Thierry Baudet kijkt op. Bron: Screenshot Nieuwsuur / NOS-NTR.

Thierry Baudet liep gisteravond niet voldaan weg na een debat in de Rode Hoed over het leven en werk van filosoof Theodor Adorno. Met name de inbreng van één onderzoeker kon de goedkeuring van de FVD-aanvoerder niet wegdragen, en noemt haar een clown.

Nikki Sterkenburg (volgens haar bio: “Journalist & Researcher on Far-Right Extremism”) was erg tevreden over haar inbreng op een debatavond in het Amsterdamse centrum de Rode Hoed, waar ze een “spannend” gesprek had over de twintigste-eeuwse Duitse filosoof Theodor Adorno, die volgens Sterkenburg waarschuwde “ten aanzien van rechts-radicalisme.”

In het publiek zat echter ook een bekende Amsterdammer die het níét zo eens was met de conclusies die aan het debat werden verbonden, en dan met name de inbreng van Sterkenburg. Op social media sprak Thierry Baudet zijn afkeuring uit over de wijze waarop de avond verliep:

“Was wel grappig, net op een avond in de Rode Hoed over de Frankfurter Schule en het werk van Adorno. Totaal geen serieuze poging zijn denken (het cultuurmarxisme dus) te doorgronden; laat staan om het gedachtegoed waartegen hij zich richt te begrijpen.

Nog geen begin van serieuze definitiebepaling; al wat niet cultuurmarxistisch is, is “radicaal rechts”. “Onderzoeker” () Nikki Sterkenburg gaf toe “geen kenner” van Adorno te zijn maar wist wel dat we van hem konden leren “dat er veel gebluft wordt en weinig feitenkennis is”. QED.”

Sterkenburg heeft daar niet meer op gereageerd, maar NRC- en Trouw-journalist Peter Speetjens vond de tekst van de FVD’er opmerkelijk: “Het denken v Adorno is het cultuurmarxisme? Alleen in de wereld volgens Thierry B volgens mij …”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Ik begrijp dat Baudet niet is uitgenodigd voor dit debat.

  1.   

   Blablabla

   1.   

    Negeren werkt beter!

  2.   

   @Wesley. Ik kan me niet voorstellen dat Baudet werd uitgenodigd voor dit debat.
   Maar Thierry is dol op sensatie rondom zichzelf. Misschien is het te rustig de laatste tijd rond zowel Baudet als de FvD.

  3.   

   Hallo beste mensen ben nieuw als reaguurder op deze site. Volg deze site al lang en met veel plezier. Vanaf nu zal ik ook toetreden tot de reaguurders hier. Zie er naar uit om het gesprek aan te gaan met velen maar bepaalde reaguurders hoeven niet echt van mij. Sta achter het gedachtengoed van de PVV en voor een groot gedeelte achter die van FvD. Ben voor samenwerking op rechts om dit land uiteindelijk vrij te waren van linkse bomenknuffelaars en luchtfietsers.

   1.   

    Stomme trol, wees eerlijk.

   2.   

    Welkom Mario44.

    Enne…de eerste trol die je beter kan negeren (MadDidi) heeft zich al aangemeld.

   3.   

    De eerste taalfout was mij al direct opgegevallen. Gedachtegoed, zonder de tussen ‘n’ Succes!

    1.   

     Alleen in het gesubsidieerde onderwijs en in de politiek is de officiële spelling verplicht. Verder mag iedereen schrijven zoals hij wil. Al komt het wel de duidelijkheid ten goede als je een beetje inde buurd van de officiële spelling blijft.

   4.   

    Welkom Mario,
    Didi’s vrouwke heeft al drie maanden hoofdpijn (en drie minnaars) dus daarom is hij zo knorrig.
    Vooral niets van aantrekken.

 2.   

  Filosofen?
  Deze bedreven werelddenkers zijn er alsook in alle smaken!
  De filosoof Arthur Schopenhauer bijvoorbeeld was er van overtuigd dat geen enkele vrouw écht deugde!
  Dus Nikki Sterkenburg óók niet, het is een vrouw!
  Tja, lees het boek:`Er is geen vrouw die deugt’.

  1.   

   Neem de filosoof Nietzsche, hij had ook zo zijn mening en visie over bepaalde dingen.
   Een zeer interessant boek is “Also sprach Zarathustra”.
   De Nazi’s liepen met hem weg, vereerden hem!

  2.   

   Klopt aardig!

 3.   

  Forum voor Democratie gaat rechtstreeks de grootste worden. Baudet had het bij het juiste eind toen hij schreef over de ongekende onbeschoftheid van Rutte die voornamelijk met zijn mobieltje speelt als de oppositie aan het woord is.

  De oplossing is eenvoudig: Rutte moet opstappen!

 4.   

  Zoek je een filosoof die jouw gedachtengoed ondersteunt?
  Je zult hem altijd vinden!
  Het roepen van namen en vooraanstaande filosofen is dus subjectief en daardoor irrelevant in vele discussies!

 5.   

  Zo gaat het altijd met Baudet en zijn FvD aanhangers: als je niet precies denkt als fuhrer
  Baudet, dan wordt je zonder enige twijfel als “Links”bestempeld. Midden-in denkers bestaan niet, volgens de Baudet kliek. Je moet precies en altijd als hen denken, anders ben je niet alleen een links-denkende communist maar ook een potentiele gevaar voor het land. De huidige extreem-rechts lijdt tot extreem denkbeelden. Gelukkig zien duizenden nu al de bui hangen…als de FvD lokt nog veel meer mannen, ( en enkele vrouwen), met hun zeer goedkope lidmaatschap… Zo gaat het met de loterijen.

  1.   

   “Führer Baudet”, “extreem-rechts” – bedankt voor het exact bevestigen waar Baudet op doelde. Uiteraard ben je zelf te dom om dit in te zien.

   1.   

    Haar specialisme is ijlen over van alles en nog wat….

    1.   

     @Boze draak. U bent een expert over ijlen! Vergeet je pillen niet vandaag.

     1.   

      Sterk weerwoord muts, heb je er lang over na moeten denken?

      En je hebt zowaar een korte bondige brief met nul spelfouten, zie je nou wel dat je het kunt?

 6.   

  Links zet weldenkendheid en realisme als “extreem rechts” weg.
  Dan ben je met ze uitgepraat.
  Tijd voor andere “middelen”

  1.   

   Beste Jack,
   Helaas zijn veel andere middelen niet legaal.
   Anders zou we ook geen last hebben van dhr Didimadloba en zijn vele aliassen

  2.   

   Aan welke dappere “middelen” denkt Jack?

   1.   

    Gaat je niks aan kinderlokker!

 7.   

  Baudet heeft met zijn opmerking volledig het gelijk aan zijn kant. We zitten nu met cultuurmarxisme, dat m.i. ook als links fascisme is aan te duiden waar het direct of indirect ”Rome” ondersteunt. Bijvoorbeeld de politiek van de grootbanken, in het bijzonder de FED, banken die alle hun oorsprong vinden in de macht van het Vaticaan. In Amerika is wat politieke partijen betreft die invloed aantoonbaar het grootst in de Democratische partij.
  Zie ook mijn opmerkingen bij het artikel van gisteren over het OM en MH17.
  Het verraad van links is er en het is funest wat ideeën van velen betreft. Indoctrinatie en laster waren altijd al ruimschoots aanwezig het onder linkse activisten. Het heeft grote invloed gekregen op het politiek veelal afhankelijke maatschappelijk gebeuren. Het maakt zo doorgaand onnoemelijk veel slachtoffers. Links zit daar niet meer. Voor Nederland betekent dat wel een echte breuk met waar de meeste PvdA aanhang van vroegere generaties voor stond.

  1.   

   Volgens mij is Baudet rooms, als afstammeling van Belgische immigranten.

   Het rooms-katholicisme is erger dan de islam.

  2.   

   De PvdA is tegenwoordig van het grote geld. de werkende mensen zijn de klos.

   Stem PVV!

   Baudet is ook van het grote geld!!!!

 8.   

  “NRC- en Trouw-journalist Peter Speetjens vond de tekst van de FVD’er opmerkelijk: “Het denken v Adorno is het cultuurmarxisme? Alleen in de wereld volgens Thierry B volgens mij.”

  Wil Peter Speetjens soms ontkennen dat Adorno een cultuurmarxist was?

  “Theodor W. Adorno studeerde aan de Universiteit van Oxford en profileerde zich al vroeg als socioloog. Daarnaast was hij hoofdzakelijk een filosofisch denker. Het etiket “sociaal filosoof” benadrukt het sociaal-kritisch aspect van zijn filosofisch denken, dat vanaf 1945 een intellectueel prominent standpunt werd binnen de kritische theorie van de Frankfurter Schule. Samen met Max Horkheimer, Walter Benjamin en Herbert Marcuse was hij een grondlegger van deze filosofische school, die vanaf de jaren dertig opkwam en later in de jaren zestig een sterke invloed zou uitoefenen op de studentenbewegingen in West-Europa. De denkbeelden van de Frankfurter Schule kregen geleidelijk ook invloed binnen de sociale wetenschappen.”

  En dit soort mafklappers schrijven dan voor NRC en Trouw…Godallemachtig.

 9.   

  Cultuurmarxistisch, wat een elitaire onzin. Ik geloof dat het betekent dat je niet gelooft dat de Nederlandse cultuur superieur is. Of de Hollandse cultuur?

  Ik kom wel eens in het buitenland en dan zie ik niet zo meteen dat de cultuur van de mensen daar inferieur is. We leven in het boeddhistische jaar 2562, die hadden al een hoog ontwikkelde cultuur toen onze voorouders de Batavieren nog hun vrouwen verdobbelden.
  Ah ze bedoelen dat de islam inferieur is. Zeg dan dat je een PVV kloon bent en doe niet gewichtig.

 10.   

  Peter Spleetjens ‘vergeet’ terloops de 20 – 30 % van Nederland die hem en zijn vriendjes rutte, klaver, jetten, etc, spuugzat zijn met hun eeuwige framing.
  Onze tijd gaat komen, duurt nog een aantal jaren.

  1.   

   Zeker Henk Alberda alleen Wilders kan orde op zaken stellen in dit land. Dat gebeurd bij de volgende verkiezingen dan is heel Nederland Rutte spugzat!!

 11.   

  Wanneer gaat deze RECHTSE kliek van DDS
  NAAR DE WAPENS GRIJPEN? Duurt vast niet lang meer! Idioot tuig als ik hun inbreng lees!

  1.   

   Dat gaan we jou niet aan je neus hangen varkenskop.
   Ga jij maar lekker met de blokjes spelen, dan houden de volwassenen overleg goed?

 12.   

  Baudet doet elitair maar sugereert voor de burger op te komen! Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij zichzelf met de gemiddelde PVVer asosi!eert

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!