Thierry Baudet pakt “perfide elites” aan en bejubelt christendom in Syrië: ‘Fantastisch hoe het standhoudt!’

Nu Kerstavond bijna hier is, steekt Thierry Baudet zijn bewondering voor het christendom niet onder stoelen of banken. Hij is met name blij dat het christendom in Syrië weer tot bloei komt. Ondanks de poging van de “perfide elites” in het Westen om het geloof op die plek te breken, aldus de FVD-leider.

baudet aleppo

FVD-leider Thierry Baudet viert dit jaar Kerstmis met in gedachten de christenen in de Syrische stad Aleppo. Jihadisten zijn inmiddels verdreven uit de plaats, en dat betekent dat er weer ruimte is voor christelijke tradities. Thierry Baudet draagt het een warm hart toe, zo kunnen we opmaken uit een goedgemutste tweet die hij gisteravond plaatste.

Maar behalve dat de Jezusminnende minderheid in Syrië gesteund werd, was er ook een uithaal voor de “perfide elites” die hun best zouden hebben gedaan om de christelijke wereld in het Midden-Oosten kapot te maken. Maar gelukkig stak de Syrische president Assad daar een stokje voor, zo vertekt Baudet.

Die bewondering van Baudet voor Assad – die zijn land tegen ISIS verdedigde met martelingen, brute aanvallen op burgers en zelfs chemische wapens – vindt niet bij iedereen gretig aftrek. Joshua Livestro (Jalta) noemt de tweet een “extreemrechtse fantasie”. BNR– en Parool-verslaggeefster Rena Netjes deelt Baudet ook een hoog cijfer uit: “Je krijgt van mij een nummerr 10,” zegt ze: “voor geschiedvervalsing.” EenVandaag-journalist Marc Belinfante snapt het verband dat Baudet suggereert tussen het christendom en president Assad niet: “Assad is alawiet,” zegt hij. Het alevitisme is een minderheidsstroming in de islam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Jumping

  DDS schaard zich overduidelijk aan de Linkerzijde.

  Nog een paar dagen aankijken.

  Jammer.

  1. Rammstein

   DDS wil een ‘gerespecteerd medium’ worden in plaats van het huidige schuimbekblog. Daarvoor zullen ze hun oorspronkelijke Breitbart-doelgroep moeten opgeven en langzaam naar links getinte berichtgeving moeten opschuiven. Tim Engelbart heeft het daar volhandig mee.

   1. Tony Faas

    Rammstein?

 2. Kretoloog

  Om via Joshua Livestro je punt te maken…dan ben je toch wel aardig wanhopig.

  Assad is geen christen. Maar christenen hebben het in Syrië toch oneindig veel beter dan in Egypte, Irak, Iran en de andere moslimstaten. Met de tweet van Baudet is dus niks mis.

  1. Bolkestein

   In Syrië is de overheid seculier. Dat heeft zo z’n voordelen.

  2. toetssteen

   @Kretoloog
   Hij is een alawiet, het maakt hem alzo niks uit. Als islam zo soepel zou zijn was er gen probleem.

 3. Johnsen

  Weer een bewijs van de onkunde van Baudet!

  1. Ben Venuti

   Hé, daar is Wesly Bimbo weer……..kan de verleiding niet weerstaan om zijn drakenasem te ventileren.

   1. Rammstein

    Hihi 🙂

  2. henkie

   De sukkelaars geloven de MSM verslqglegging van het gebeurde sinds de start van de “Arabische lente”. Spontaan heeft een jongeman zich in brand gestoken in Tunesie, spontaan ontstond publieke verontwaardiging, en in Tunesie is echt iets veranderd.

   Het momentum is gekaapt en de westerse wereld heeft vervolgens in diverse landen in het midden oosten oproer en opstand georganiseerd. Men was uit op regime change.

   Niet Baudet, maar Rena Netjes krijgt een 10 met griffel voor geschiedsvervalsing. Zij en vele andere journalisten zijn te lui om echte journalistiek te bedrijven, zijn niet onafhankelijk, sommigen zijn ronduit politieke activisten.

   Mensen wordt wakker.

   Stem PVV, FvD, SP

   1. Seneca

    @henkie
    hoe kan jij nu als stemadvies de SP noemen?

    1. henkie

     Toen de SP nog ballen toonde waren ze openlijk voor NEXIT. De SP behoort niet tot de elite van het establishment, die Nederland willen opheffen en het Nederlandse volk willen verraden.

  3. Tony Faas

   Wesley Johnsen Graatsma!

  4. Seneca

   @johnsen
   moet je lezen wie dat schrijft!

 4. Watcher

  Uit het hart gegrepen 🙂

  -uiteindelijk zijn alle geloven dikke onzin, en daar hoort zeker ook de islam bij. Maar ja, wie gevangen zit in een angstcult wil dat vermoedelijk niet horen.-

  Tim

 5. Sergeant Monty

  “dat betekent dat er weer ruimte is voor christelijke tradities.”

  Ben benieuwd hoeveel Nederlanders deze traditie vanavond serieus zullen nemen en naar de kerk gaan voor de kerstviering.

  1. AS210854

   SM. Dat weet ik niet, ik in ieder geval wel. Mijn kleindochter mag voor het derde jaar engeltje zijn. Zo wordt het naar de kerk gaan met de paplepel ingegoten, en iedereen heeft er een goed gevoel bij.

 6. Meriadoc Brandebok

  Baudet vertelt er niet bij waarom het regime-Assad het verdient definitief ten onder te gaan en waarom Assad het verdient voor de rechtbank te staan, diens steun aan minderheden ten spijt.

  Misschien is Thierry zelf wel gewoon perfide. Hij is in elk geval niet eerlijk. Maar wat verwacht men, van een politicus die maanden volhield dat Rutte naar Brussel zou vertrekken?

  1. Rammstein

   Als Assad niet had kunnen steunen op een meerderheid van de Syrische bevolking, had hij nooit een zevenjarige (door de CIA geinitieerde) burgeroorlog kunnen doorstaan. Heb je daar wel eens over nagedacht?

   1. henk43

    Assad niet maar Poetin @Ramstein

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Omdat hij intensieve militaire ondersteuning ontving van de Russen en Hezbollah om de verliezen en deserties in zijn troepenmacht te compenseren.

    En zelfs als hij de meerderheid achter zich had staan, is dat allesbehalve een excuus om mensen uit te moorden, in concentratiekampen te stoppen, met gifgas te smijten en een vluchtelingenstroom te veroorzaken.

    Hoezeer het ook uitkomt om het regime thans te laten zitten is het verwerpelijk het te laten zitten. Baudet misleidt de lezer als hij het woord “perfide” gebruikt in verband met het doelbewust verzwakken van Assads regime.

    1. jan1

     Omdat hij intensieve militaire ondersteuning ontving van de Russen en Hezbollah om de verliezen en deserties in zijn troepenmacht te compenseren.

     Pure angst om in handen van die ?niet met een pen te beschrijven ?wezens .
     Zal dat geen reden zijn voor desertie?
     Of heeft u het zelfde beeld van deze groepen als sjoerdsma?
     Kijk enkel maar naar Irak hoe snel eenheden zich uit de voeten maakten alleen al bij een gerucht van aanwezigheid van deze groepen.

  2. Kretoloog

   De fundamentalistische grefo Brandebok laat zijn ware aard zien:

   “Wilders is een NSBer”
   “ Baudet is perfide”

   En ondertussen de antichristelijke Democraten66 hartstochtelijk verdedigen.

   Brandebok verkoopt zijn ziel aan de duivel.
   Branden in de hel is zijn eeuwige bestemming.

   1. Rammstein

    Brandebok verkoopt zijn ziel aan de duivel.
    Branden in de hel is zijn eeuwige bestemming.

    Daar bestaat geen enkele twijfel over.

   2. Beukman

    @Kreet
    Jouw geloofsijver ontroert me, zeker in het licht van het feit dat God helemaal niet bestaat.
    Feit is dat Meriadoc gewoon gelijk heeft, of hij nu wel of niet brandt in die fantasie van een hel die er in jouw hoofd bestaat.

    Baudet en zijn aanhangers op DDS malen niet om de moordpartijen die Assad pleegt op zijn eigen bevolking. Waarom niet? Omdat de meeste slachtoffers moslims zijn.
    Waarom geven jullie dat niet gewoon toe?

    1. Ben Venuti

     Je mag nooit meer raden Beukman….

    2. Rammstein

     Beuk, ik belijdt geen geloof. Ik bevestigde alleen Kretoloog binnen diens context.

     Het is trouwens wel gek dat je het uitsluitend over de slachtoffers van Assad hebt, maar geen woord vuil maakt over het grotere aantal woestgruwelijke moordpartijen van ISIS.

     Selectieve verontwaardiging is links wel toevertrouwd.

    3. Beukman

     Ik reageerde op Kreetmans, @Rammstein. Wat een ontroerende reply. Je merkt echt dat Kreet deep down een zeer religieus persoon is.

     Waarom ik IS niet noem?
     Stel dat Baudet niet een kaarsje had opgestoken voor Assad maar voor IS, dan had ik er in mijn reactie op gewezen dat IS een moordbende is die vele slachtoffers maakt en maakte.

     Ik neem aan dat jij dan bij mij was komen klagen waarom ik zweeg over de beul en massamoordenaar Assad?

     Waarom zwijg jij hier eigenlijk over de massamoord op de Jemenieten door SA?

    4. Kretoloog

     Beukman: mijn reactie richting MB was iets te diepzinnig voor u, merk ik. Dus hier de uitleg: de duivel wordt zinnebeeldig aangeduid als een bok, met hoorntjes en een 3-tand. Hij is heerser over de onderwereld, waarin zijn slachtoffers in een brandend vuur moeten verblijven.

     Een christen die zich Brandebok (= brandende bok) noemt, die verbeeldt daarmee de duivel te zijn in eigen persoon. Zijn lotsbestemming is het eeuwige vuur, ‘waar wening zal zijn en knersing der tanden’.

     Dit heeft overigens weinig met religie te maken (Thora, Bijbel noch Koran spreken over de hel) maar alles met een middeleeuws voorstelling van ‘het leven na het leven’. Kijk maar naar de wereldberoemde schilderijen van Jeroen Bosch.

     1. Beukman

      Misschien ben je hier zelf wel diepzinniger bezig dan de situatie vereist, @Kretoloog, waardoor je alsnog mistast. Je kan Lukas er wel bijslepen, maar Meriadoc Brandebok (in het Engels Brandybuck) was gewoon een hobbit, niets meer maar ook niets minder.
      Hobbits zal je noch aantreffen in het Koninkrijk Gods noch op een schilderij van Bosch. Je zit, zoals dat in sommige kringen wordt genoemd, op het verkeerde level te blowen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Dat klopt, Meriadoc Brandebok heeft niets met religie te maken. Het is een karakter uit de werken van Tolkien: een pientere Hobbit uit de Gouw. De achternaam is vernoemd naar een rivier in Midden-Aarde. Tolkiens werken zijn overigens ook geen allegorie van de Bijbel, hoewel elementen als goed en kwaad een dominante plaats innemen in Tolkiens meesterwerk.

      Toen ik de gebruikersnaam begon te gebruiken was ik me ervan bewust dat het een lange gebruikersnaam was, maar ook dat deze op allerlei manieren kon worden afgekort, van Merijn tot Maria. Het stripkaraktertje Geluk was op dat moment verbannen en Elu Thingol, een elfenkoning uit Tolkien, kon z’n wachtwoord op een dag niet meer herinneren.

     3. Tony Faas

      “…kon z’n wachtwoord op een dag niet meer herinneren.”

      Logisch.

     4. Rechtsaf

      Ik noem meriadoc brandebok occult fantasietje want dit figuur is een occult figuur, occultisme is satanisch en duivels, immers weet de duivel waar hij eindigt, precies in de hel, de vader aller leugens, in hem is geheel geen licht de duivel kan hét licht niet verdragen..
      Als je pretendeert christen te zijn en je draagt bewust deze naam haat je God en heb je de wereld lief

    5. Tony Faas

     Beukman heeft een nieuwe holmaat.

     1. Beukman

      @Tony Faas is jaloers.
      Ik hou ook van jou hoor, @Tony.
      Speciaal voor jou een gedicht van Rumi:

      Je was een droppel sperma
      Die bloed werd, daarna groeide
      Tot zulk een schoonheid.
      O mens, kom dicht bij mij
      Zodat ik je beter dan dat
      Kan maken.

    6. Seneca

     @beukman
     leuk deze ‘waarheid’ uit jouw pen te lezen. hoe weet je dat? heb je overal in het universum rondgekeken? mogen wij op dit blog deelgenoot worden van jouw ervaringen met het interstellair reizen? dds wordt toch nog interessant met de bijdragen van beukman.

 7. Veteraan

  Goed stuk van Baudet en klopt als een zwerende vinger.
  Assad is al goed bezig door de laatste terroristen [gesteund door NL, gekker moet het niet worden] uit te roeien.
  En dan heb je dus weer een land waar de Moslimbroederschap [allemaal terroristen en ook hier in NL veel vertegenwoordigd] geen ruimte krijgt.
  Egypte doet ook al beter zijn best sinds dat de MBS daar aangepakt is.
  Toch wel raar hé, als je moslimbroeders aanpakt worden er minder aanslagen en misdaden gepleegd, zou het een causaal verband hebben ?
  Als het daar wat rustiger is krijg je ook meer ruimte voor democratie maar voorlopig was het 1 van de laatste landen waar christenen niet elke dag werden vermoord, verkracht, uitgebuit enz.
  Dus Baudet, Assad en Trump niet te vergeten.
  Ga zo door jongens, oorlog aan Links en de foute islam is nog niet afgelopen.

  1. jan1

   Dit is wat mij bezig houd ?
   Al het abnormale moet gangbaar zijn in nl.
   alles wat een kind kan zien en ruiken als gevaar dus wegwezen moet in europa als gangbare politiek geaccepteerd worden.
   Alles voor de vrede moet via een mijnenveld.
   Als PVV roept! doe wat aan de grens giert iedereen van het lachen maar als de poedel van merkel hier iets over zegt is het stil of word goedkeurend geknik.
   Dat geleuter van blok over de Krim en spionage ??
   Waarom wil NL of beter Europa toch zo graag in een mijnenveld staan??

 8. Dropje

  Thierry gelooft in sprookjes
  Maar dat wisten we al

 9. Leiperd

  Baudet wil op alle manieren in beeld komen. Een kerstboom is een heidens ritueel en heeft niets met christendom te maken. Foute beeldvorming rond deze showman.

  1. Ben Venuti

   Jezus aan een kruis gespijkerd met ballen en lichtjes doet de vreetlust afnemen tijdens de Kerstdagen, vandaar die boom!

  2. Seneca

   @leiperd
   hoe karakteristiek is deze reactie t.o.v. je nickname. compliment!

 10. DidiMadloba

  Baudet roept maar wat.
  Christenen in het Midden Oosten zijn minstens zo fanatiek als moslims.
  Als Baudet zo doorgaat krijg ik nog een hekel aan christenen. Al ben ik een achterkleinzoon van een dominee.

  1. jan1

   Christenen in het Midden Oosten zijn minstens zo fanatiek als moslims.

   Vecht als een europeaan met het blauwe boekje van VN om hoog !
   Wat is het einde ? Grillen in een kooi of verdrinken in kooi en zwembad!
   Het westen heeft hier allen iets kunnen doen door techniek en de verbeten Koert die wist dat er een verschil in het dood gaan was!
   Iedere Europeaan heeft geen schijn van kans als je de spel regels niet aanpast

 11. Adolfina

  “Hoe het Christendom standhoudt” Prachtig, helemaal Baudet. Hij zegt er niet bij sinds wanneer. Eeuwen geleden was daar niet echt sprake van.

  1. Tony Faas

   Wesley Adolfina Johnsen Graatsma!

 12. Drollevanger

  Assad was de baas van de Baath partij. Die partij werd opgericht door een Christen, een Soenniet en een Sjiiet. De Baath-partij stond net als Assad nu, een absoluut seculiere maatschappij inrichting voor.
  Op dwarszitten van niet ware gelovigen stonden zware straffen. Dus als een moslim een christen, andersgelovige, of een Druze lastig viel werd hij stevig door Assad en zijn Baath partij gestraft.
  Die straffen zijn de zogenaamde martelingen van het Assad regiem.
  Deze gelijkschakeling van de islam in Syrie met andere godsdiensten zat de ware gelovigen in de Golfstaten en de Saudie,s niet lekker. Dus begonnen de ware gelovigen (met onze hulp) een oorlog tegen de seculiere krachten in Syrie die onder leiding stonden/staan van Assad.
  We moeten ons schamen.

 13. J.Rademaker

  Ja is erg jammer dat er nu iemand in de kamer zit die wel eens een boek leest en niet langs het lijntje loopt. Begrijp de stilte van de christelijke gemeenschap niet.
  Las deze de week dat een Kamerlid de wetten die zij goedkeurt niet begrijpt en vermoed dat vele collega´s dat ook niet doen.

 14. Joost mag het weten

  Blijkbaar geen kennis genomen van het feit dat de claims mbt het gebruik van chemische wapens door Assad gebaseerd zijn op leugens. Ga ‘ns praten met de klokkenluiders van het OPCW of lees de documenten op Wikileaks er eens op na.
  Die brute aanvallen op de eigen bevolking zijn ook verzinsels al zijn er natuurlijk wel degelijk veel burgerslachtoffers gevallen bij het bevrijden van bezette gebieden. Dat kan ook niet anders als burgers door je tegenstander bewust worden ingezet als menselijk schild.
  De Islam kent, net als wij, vrijheid van godsdienst. De diverse salafistische clubjes die in Syrië opereren zijn echter, op z’n zachtst gezegd, iets minder tolerant.
  Ik zou niet durven beweren dat Assad een lieverdje is maar andersgelovigen werden iig niet vervolgd.

 15. Rosasolis

  T. Baudet is een hypocriet. Hij moet iets tonen van zijn “christelijke liefde”. Hij zou bewondering hebben voor de christenen in Syrie…maar zo lang dat ze daar blijven en niet proberen naar Nederland te komen. Hij zou geen cent uitgeven aan de arme christenen in Aleppo, die nog steeds in afschuwelijk omstandigheden leven.
  Mooie foto van Sarah Abdallah, uit Aleppo.
  Aan de DDS redactie, en al mijn abonnee vrienden: Heerlijk Kerst iedereen!

  1. Kretoloog

   Is de tekst die Sarah Abdallah bij haar foto plaatst, wel goed tot u doorgedrongen, mevr. Rosa?

  2. Politiek Profeet

   knettergek

 16. Kleurloze Politiek

  Echt een muts die Baudet hij weet waarschijnlijk niet dat Assad ( Hesbollah ) de rechter hand in Van het Iraanse regime dat Haaks staat tegenover het westen.
  En daarbij leven de christenen in Syrië volgengs het oude testament en veel zijn orthodox en leven niet volgens het huidige testament.. en das de rede waarom het niet botst met de Islamitische stroming daar.
  De Druzzen dat zijn joods en islamitische stroming in één.
  Ze geloven in Allah als God maar Mozes staat bij hen meer Sentraal dan Mohammed.
  VZMH.
  Ze lezen zo wel uit de koran Als uit de oude joodse geschriften en de Talmoed.

 17. Jv

  Natuurlijk…..het linkse populistische media schorriemorrie zal ook eens niet eens zijn met niet linkse gedachte.
  Zij hebben het liefst dat alle christenen gekeeld worden door dat moslim tuig!
  Ze vergeten dat ze zelf ook christen zijn, och foutje……..fanatiek moslim aanhanger zijn!

 18. Adriaanv

  Goed gezien door Baudet, en sterke eigen mening.

 19. merlot

  Kretoloog schreef: “Thora, Bijbel noch Koran spreken over de hel”.

  Dan heb je nog nooit de koran gelezen. Die barst uit z’n voegen van de bangmakerij voor de hel.

  ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/koran-grossiert-in-hel-en-verdoemenis~b5bd611b/

  1. Rechtsaf

   De Bijbel schrijft over behoudenis door Christus Jezus

 20. Veteraan

  Go Assad.
  Vergeleken met al die terroristen in jouw land doe je het zo slecht nog niet.
  Afmaken die handel en een nieuw begin om jouw land wat beter te maken want je hebt wel wat foutjes gemaakt en een beetje introspectie is niet fout. Komt goed hoor.

  1. Politiek Profeet

   Veteraan@
   ++++ mijn mening ook…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.