Uh-oh: EU werkt aan eigen ‘Europese’ opvolger van het beruchte pro-migratie Marrakeshpact

Ruim een jaar geleden sloten Europese en Afrikaanse landen samen het zogeheten Marrakeshpact: immigratie werd zo ongeveert tot mensenrecht gebombardeerd, en Europa zei toe om te zullen helpen bij het faciliteren van Afrikaanse migratiestromen richting het noordelijke continent. Amper een jaar later vindt de EU dat nog niet genoeg, en werkt nu aan een eigen, Europese, opvolger.

Jean-Claude Juncker is amper uitgezwaaid en zijn opvolgster Usrula on der Leyen onthaald, of de EU gaat alweer volle kracht vooruit richting een federale opengrenzenstaat. Op de eerste werkdrag van de nieuwe Europese Commissie maakt het personeel van Von der Leyen bekend te werken aan het realiseren van een nieuwe ambitie: op de proppen komen met een Europese tegenhanger van het vorig jaar gesloten beruchte Marrakeshverdrag, waarin Europese landen beloofden om Afrika te helpen met het opvangen van zoveel mogelijk migranten en hen zoveel mogelijk steun te bieden. Enkele lidstaten, zoals Oostenrijk, tekenden niet.

Maar of zij nu opnieuw die kans krijgen, is ongewis. Want de kersverse Europese Commissie is er op gebrand om de wetgeving zo diep mogelijk het Europese nest van regels in te trekken, en komt nu zelfs met een eigen pact. Natasha Bertaud, één van de hoogste hulpjes van de nieuwe EU-cheffin Von der Leyen, kondigde gisteren grootse plannen aan:

nieuw marrakesh

Theo Francken, Belgisch politicus en voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie in België, ziet weinig heil in een Europees vervolg op het Marrakeshverdrag: “Het Marrakeshpact geïmplementeerd door de EU?”, aldus zijn retorische vraag: “Ik houd mijn hart al vast.” Verschillende FVD-politici, waaronder Thierry Baudet, waren dat roerend eens met de man die afgelopen zaterdag hun congres nog toesprak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. RvdBe

  Ik weet niet wat dat in gaat houden, maar bij voorbaat: NEXIT!!!

 2. jan1

  Er word veel gezegd dat we fronttex moeten versterken?
  Als we nu in de kamer duidelijk kunnen maken dat deze organisatie er alleen is om overstekers zo snel als het gaat in kampen te concentreren en van een nummer te voorzien! En niet bedoeld is om overstekers tegen te houden bij de grens of terug te slepen in de richting van waar ze vandaan kwamen!
  Dan word misschien iemand daar wakker en denkt van “‘ons sprookje word niet meer gelooft’?

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Gaat hartstikke goed daar in Amsterdam:

  Dode en gewonde bij incident brandweerkazerne Marnixstraat.

  1. jan1

   mis ik wat?

 4. JFU

  Hoe meer zielen des te eerder een burgeroorlog. Wordt de varkensstal genaamd Brussel eindelijk uitgemest.

 5. Baron von Munchhausen

  Met de snelheid van het licht, liefst binnen 5 jaar, 30 miljoen Afrikanen naar Europa!!!
  En dan…..? Ja dan……. ? Explosies van geweld tegen regeringen die lid zijn van de EU.
  Voorts in Brussel koppensnellen van Linkse politici.
  Kortom: gigantische wanorde!
  Zoals in 2e WOII. Daarna rust terug met alle Linkse Gutmenschen achter slot!

 6. weer opnieuw

  tja , u wilt graag in de zeik genomen worden want alles is toch bekent , de richtlijn is al lang uitgevaardigd en nog verdommen we stelling te nemen tegen de idioterie,

  1. EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!
  Resolutie 1743 Raad van Europa!
  Hier in het kort zwart op wit:
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
  Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

  1. Piet51

   @weer opnieuw
   We hebben het er eerder over gehad. Deze z.g. vertaling is niet de letterlijke vertaling van Resolutie 1743 van de Raad van Europa. Het is een heel geraffineerde selectie van enkele artikelen uit de 26 oorspronkelijke en dan ook nog eens heel slecht samengevat en vertaald en vooral geïnterpreteerd naar één enkel doel, namelijk de islam in een kwaad daglicht plaatsen. Het is een heel stiekem en bewust kwaadaardig stukje tekst, dat helemaal niets met de werkeljjkheid van de islam in Europa heeft te maken. Dit gebeurt al sinds 2010 en ie eigenlijk niet serieus te nemen en lachwekkend. Helaas wordt er door sommige naïevelingen waarde aan deze vertaling gehecht.

   Een veel betere samenvatting en vertaling van dezelfde selectie van artikelen luidt als volgt (en check deze vooral a.h.v. de oorspronkelijke Engelse tekst op: assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17880&lang=en En bepaal zelf welke vertaling en samenvatting de lading dekken):

   1743-1: Islamitisch radicalisme en manipulatie van religieuze overtuigingen zijn in strijd met mensenrechten en democratische waarden. De Raad maakt zich ook grote zorgen over extremisme tegen moslimgemeenschappen in Europa, want beide fenomenen versterken elkaar.
   1743-2: Islamisme kan gewelddadig of mainstream en vredig zijn. Het is van essentieel belang om te vechten tegen islamofobie.
   1743-3: Moslims, joden en christenen zijn al eeuwen thuis in Europa, delen culturele wortels, hebben veel bijgedragen aan de beschaving.
   1743-9: De Raad roept de lidstaten op om effectief de sociale en economische uitsluiting van moslims en andere minderheden in Europa aan te pakken.
   1743-11: De Raad roept moslimgemeenschappen op om in interculturele dialoog te gaan, tegen verdeeldheid te vechten en islamitisch extremisme te bestrijden.
   1743-12: Een groeiend aantal haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door een simplistische en negatieve verbinding van geweld met de islam te verbinden met geweld. De Raad roept de lidstaten op tot politieke actie.
   1743-13: De Raad blijft bezorgd over discriminatie van moslims en misbruik van populaire stemmen, initiatieven en referenda om beperkingen op het recht op vrijheid van religie en religieuze uitingen te legitimeren.
   1743-14: De Raad roept alle moslimgemeenschappen op af te zien van traditionele interpretaties van de islam die gendergelijkheid ontkennen en de rechten van vrouwen beperken en dringt aan op maatregelen om radicaal islamisme en islamofobie uit te roeien.
   1743-16: Een verbod op religieuze kleding zoals een boerka of nikab kan gerechtvaardigd zijn om veiligheidsdoeleinden en in openbare of professionele functies. Een algemeen verbod op het dragen ervan zou echter vrouwen die vrijelijk wensen dit te doen hun recht daartoe ontnemen.
   1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam komen door gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims. Ook kennen veel moslims de islam en vooral andere religies, onvoldoende. Dat kan hen kwetsbaar maken voor islamisme. Kennis over de islam, het jodendom en het christendom zou op school en met levenslang onderwijs moeten worden onderwezen.
   1743-21: Onderwijs over religies moet het publiek bewust maken van de gemeenschappelijke oorsprong en waarden van jodendom, christendom en islam en hun impact op het moderne Europese humanisme, zodat de de islam van islamisme wordt onderscheiden.
   1743-24: De Raad nodigt moslimvertegenwoordigers uit om samen te werken aan de bestrijding van islamisme.

   Voor de geïnteresseerden heb ik volledige vertalingen van alle 26 artikelen. Dan kan iedereen zelf zien dat er niets verontrustends in staat. Integendeel zelfs, het is in hoge mate verbindende tekst.

   1. Ben Venuti

    Flikker op joh met je leugens, trol!

    1. Original NL

     @Ben…piet heeft het nieuws de laatste jaren niet gevolgd en is ook al jaren niet meer buiten geweest….hij kijkt al jaren alleen naar een herhaling van het nieuws uit 1964.
     Ook het programma opsporing verzocht heeft hij altijd direkt weggeklikt…dat zou zijn tere ziel niet verdragen!

   2. weer opnieuw

    malle pietje jouw vertaling is niet de mijne en mijn vertaling niet de jouwe. 1 ding is glashelder , jouw nuances staan niet in de letterlijke engeldse teksten dus praat je weer poep.

    1. EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!
    Resolutie 1743 Raad van Europa!
    Hier in het kort zwart op wit:
    1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
    1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
    1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
    1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
    1743-11: De islam is een religie van vrede.
    1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
    1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
    1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
    1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
    1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
    1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
    1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
    Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

    1. Piet51

     @weer opnieuw
     Jouw “vertaling” is geen vertaling, maar een bruikbare interpretatie die de schrijver er graag in had gelezen. Nu die betekenis er niet staat, maakt hij er in de vertaling iets van wat in de buurt komt.
     Ik ben blij, dat je de nuancen (niet van mij, maar door een integere vertaler opgeschreven) in mijn bijdrage ziet. De nuancen in de oorspronkelijke tekst zijn nog veel duidelijker. Ik ga ervan uit, dat de serieuze deelnemers of lezers hier de oorspronkelijke tekst zullen lezen en zelf vaststellen hoe de tekst gelezen moet worden. Jij zult dat niet doen, die illusie had ik al langer niet. Ik vraag me zelfs af of je de oorspronkelijke tekst wel begrijpt. Want alleen al het eerste artikel is veelzeggend. Die luidt namelijk:

     Oorspronkelijke tekst (Engels):
     1. The Parliamentary Assembly notes that Islamic radicalism and manipulation of religious beliefs for political reasons oppose human rights and democratic values. At the same time, in many Council of Europe member states, Muslims feel socially excluded, stigmatised and discriminated against; they become victims of stereotypes, social marginalisation and political extremism. The Assembly is deeply concerned about Islamic extremism as well as about extremism against Muslim communities in Europe. Both phenomena reinforce each other.

     Volledig vertaald:
     1. De Parlementaire Vergadering merkt op dat islamitisch radicalisme en manipulatie van religieuze overtuigingen om politieke redenen in strijd zijn met mensenrechten en democratische waarden. Tegelijkertijd voelen moslims zich in veel lidstaten van de Raad van Europa sociaal buitengesloten, gestigmatiseerd en gediscrimineerd; ze worden het slachtoffer van stereotypen, sociale marginalisering en politiek extremisme. De Raad maakt zich grote zorgen over islamitisch extremisme en over extremisme tegen moslimgemeenschappen in Europa. Beide fenomenen versterken elkaar.

     Jouw vertaling:
     Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.

     Mijn bijdrage:
     1: Islamitisch radicalisme en manipulatie van religieuze overtuigingen om politieke redenen zijn in strijd met mensenrechten en democratische waarden. De Raad maakt zich ook grote zorgen over extremisme tegen moslimgemeenschappen in Europa, want beide fenomenen versterken elkaar.

     Lees vooral ook artikel 16. Volgens jouw vertaling mag de boerka niet verboden worden. Volgens de oorspronkelijke tekst zijn er voor specifieke doelen (veiligheid) goede redenen om de boerka te verbieden. Maar er wordt ook opgemerkt, dat een ALGEMEEN verbod op het dragen van dergelijke kleding ongewenst is, omdat dat de vrijheid van vrouwen zou kunnen beperken. Heel genuanceerd dus.

     Het lijkt mij niet te ontkennen, dat de eenzijdige tekst van jou op geen enkele manier de lading dekt. Ik daag je uit om de waarde van jouw vertaling aannemelijk te maken.

     1. weer opnieuw

      je bent een arrogante mafklapper pietje. Alsof jouw eenzijdige tekst het absolute gelijk is. Je poging te downgraden van de werkelijke intentie faalt op alle fronten.

      van mij en jou tekst mag iedere lezer uitmaken wat hij/zij ervan vindt malle pietje. Iedereen heeft de vrijheid zijn eigen interpretatie te geven van de geïnterpreteerde vertalingen.

      vrijheid van meningsuiting geldt ook voor iededreen die het niet eens is met ayatollah malle pietje

     2. Beukman

      Proest! Nu is gebleken dat @weer opnieuw er weer opnieuw naast zit met zijn nepvertaling van de oorspronkelijke tekst, gooit hij het op de “werkelijke intentie” van de originele tekst.

      Misschien kun je je beter eens afvragen wat de werkelijke intentie was van degene die de oorspronkelijke tekst expres foutief vertallde, @weer.

     3. weer opnieuw

      trolletje bekmannetje heeft ook voorkeur voor de gedowngrade versie van malle pietje.

      gelukkig mag iedereen zelf kiezen en zijn we niet over geleverd aan de familie der stront vlekken

     4. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      De “vertaling” is zo bezijden de correcte originele tekst dat er van een fout geen sprake kan zijn. Ik krijg de indruk dat de “vertaler” een complotgekkie type Niemoller was, die zijn eigen draai aan de tekst van de resolutie gaf. Vervolgens heeft hij/zij dat met een islamiserings-theorie op internet geplaatst en circuleert het op ongure complotsites. De fabricanten achter de complotsites zijn immers te stompzinnig om zelf na te denken en nemen alle b.s. over die door hun mede-complotgekkies op internet worden geknald.

      Ik wed dat ze ook allemaal in de veronderstelling zijn dat de Raad van Europa de EU is.

     5. Vlaswiek

      @Weer Opnieuw: “trolletje bekmannetje”

      Je kunt toch binnen drie regels zien dat hij alleen maar wat zuigt om daarna gezogen te worden?

     6. Beukman

      @Meriadoc
      Deze “vertaling” circuleert in diverse talen. Er bestaat een internationaal netwerk van websites die dergelijke teksten van elkaar overnemen. In Nederland is dat onder andere Xander.
      @weer zet zichzelf wederom voor gek door te spreken over een “gedowngrade” versie. Kennelijk is hij het Engels niet machtig. Met zijn opmerking “iedereen mag zelf kiezen” geeft hij aan dat het hem niet om feiten gaat.
      Wat doet zo’n man in een discussiegroep?

     7. weer opnieuw

      quote Wat doet zo’n man in een discussiegroep? end

      discussie met trollen is uitgesloten dus verkondig geen aperte onzin aub bekmannetje

      iedereen kan lezen en bekmannetje bepaald niet wat we moeten lezen. bekmannetje zijn dictaat faalt 🙂

     8. Beukman

      @weer maakt zichzelf nog verder belachelijk:
      iedereen kan lezen

      Iedereen behalve jij, @weer. Althans Engels.
      Dat geeft verder niet, maar je kan je in de toekomst dan wellicht verre houden van uit het Engels vertaalde teksten.

     9. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Ik wist niet dat de vertaling in diverse talen over het internet ging. Het wereldje van de complotbagger is groter dan ik dacht.

      Weer opnieuw zet zichzelf weer opnieuw voor schut en sputtert wat na.

     10. Ben Venuti

      De oliecrisis in 1973 staat mij nog vers in het geheugen en ook de mededeling dat de Golfstaten onder leiding van Saoedi Arabië de oliekraan weer open wilden draaien in ruil voor het toelaten van de islam in Europa (oil for islam) was de slogan! Lukte het in het verleden met grof geweld niet, nu zagen zij hun kans schoon!

      Dat resulteerde in de ‘Resolutie van Straatsburg’ die op 7 en 8 juni 1975 door de Parliamentary Association for Euro-Arab Cooperation werd aangenomen.

      Het is algemeen bekend dat ‘links’ dit feit maar wat graag onder de tafel wil vegen, ook zij zien wel dat de import van miljoenen moslims in Europa uit is gelopen op een drama wat zijn weerga niet kent maar dit feit toegeven behelst dat zij hun ongelijk moeten bekennen, iets waar links niet toe is geneigd, daar zijn voorbeelden zat voor te vinden.

      De figuren hierboven trachten keer op keer de gigantische problemen met moslims te downplayen, te nuanceren te bagatelliseren of te ontkennen om maar niet hun ongelijk te moeten bekennen in deze materie, dat zij daardoor een geheel continent naar de gallemiezen hebben geholpen zal hun aan hun reet roesten.

      Het is te hopen wanneer er werkelijk wordt ingezien door de meerderheid der Europese inwoners dat ‘rechts’ al jaren het gelijk aan hun zijde hebben, weliswaar is het dan waarschijnlijk te laat, er pogingen worden gedaan deze ramp terug te draaien en de schuldigen voor een tribunaal worden gebracht.

     11. Piet51

      @Ben venuti
      Je stapt nu over op de Resolutie van Straatsburg. Ook boeiend, hoewel plm. 45 jaar geleden opgesteld, maar daar ging het hier in de discussie over Resolution 1743 niet over.

     12. Ben Venuti

      Dat weet ik malle pietje51, maar beide zaken hebben wel degelijk met elkaar te maken, de Europese bevolking is zwaar genaaid door figuren zoals jij, de toelating van miljoenen moslims op ons continent is een ramp die zijn weerga niet kent en zal wanneer dit niet terug gaat worden gedraaid uitlopen op onze ondergang.

     13. Beukman

      Wat niet wegneemt dat dat hele food-for-oil-verhaal een kletspraatje is, @Ben.

     14. Ben Venuti

      Oil for islam Beukman, geen food, als het te moeilijk voor je wordt raad ik je aan je er buiten te houden.

     15. Beukman

      Je hebt gelijk @Bennie, herstel. Oil for islam is flauwekul. In die hele resolutie komt het woordje olie bovendien nul keer voor.

  2. Marija

   Het is anders, kijk op
   Resolutie van Straatsburg en kijk op
   De EU ontmaskerd u vindt het gewoon op Google.

 7. Tman

  “Marrakeshpact”?
  Oh ja, dat is dat vrijblijvende pact met inlegvelletje!
  Dus dat pact wordt heroverwogen vanwege de onmogelijkheid en onwerkbaarheid, dus alles wordt ingezet op het sneller verwijderen van gelukszoekers!
  Of niet?

 8. C.A.Barstow

  Met dank aan verraderlijk en verachtelijk links.
  Links, met name D666, de haters van onze Joods/Christelijke identiteit, als het mogelijk is willen deze ratten het met wortel en tak uitroeien.
  Daarvoor spannen zij die haatdragende en moorddadige ideologie de islam voor hun karretje en proberen zo westelijke landen en volken te vernietigen.

  Stem tegen verachtelijk links, stem tegen de EU
  Stem FvD/PVV.

 9. Timber

  Even linkse gedachte goed uitstrooien.
  1) Minder mensen op de Wereld is beter voor het milieu.
  2) Ons milieu moet schoner.

  Om ons milieu schoner te krijgen, moeten we minder mensen in Nederland krijgen.
  Dus moeten de grenzen op slot. Uit eindelijk hebben wij de hoogste bevolkingsdichtheid voor EU-landen met 10 miljoen plus inwoners. Dat is dus verdedigbaar.

  Conclusie: Wilders en Baudet zijn niet rechts, maar juist goed links bezig.

 10. Michael M

  Ze zijn niet goed bij hun hoofd. Rijke mensen maken rare sprongen.

 11. Ted Vreden

  Hoe meer Noord-Afrikanen naar Nederland hoe beter, welkom allemaal!
  Kan niet wachten op de explosie, zakje popcorn erbij.

 12. Original NL

  De invloed van vrouwen in de politiek is de doodsteek voor europa!
  Nu ook nog in de bedrijven in nl…arme directie!

 13. Blokkeer-Fries

  Zo veel succes, zo veel multi culti, zo veel integratie, zo veel inclusiviteit, zo veel diversiteit, zo veel bijdragen aan de maatschappij, zo veel bijdragen aan CO2 en N terugdringende daden, zo veel deugen, en dan krijg je ondanks alle subsidies, kwijtschelden van gemeentelijke belastingen, een levenslange uitkering + pensioen + vakantietoeslag, gezinshereniging + uitkeringen, zorgtoeslag, kinderbijslag, kinderopvangtoeslag, kindgebondenbudget, huurtoeslag, herinrichtingskosten, potjes voor defecte Miele’s, recht op laptop en Internet, lidmaatschap sportclub, etc., etc., ik ben vast wat vergeten.

  Dat is o.a. de reden, waarom Moldaviërs in een tourbus naar Nederland komen en “gewoon” het AZC Ter Apel binnen lopen (is al lang bekend voor de ingang voor je pensioen), verwachtend dat dit normaal is, voor hun pensioen, het grote genieten, terwijl de gemiddelde Nederlander die belasting betaald en dit circus financieel faciliteert middels belastingen en giften, minimaal tot zijn nu nog 70e jaar wordt verwacht te werken..

  1. Blokkeer-Fries

   Wauw! Daar hebben we wat aan! Visionairs, een tienjarenplan voor onze samenleving. Bedelen voor gratis geld en opportunisme. We zijn gered, het probleem van de vergrijzing en hoogopgeleide, volledig geïntegreerde kenniswerkers is opgelost! Hoe meer gratis statiegeldflessenophalers hoe beter, want die lossen alle door het zelfbedachte CO2 en N “probleem” bedachte regeringsbeleid alles op.

   ad.nl/video/djordjhy-wil-4-000-000-flessen-ophalen-en-miljonair-worden~p114663

   1. Vlaswiek

    @Frysk: Je betoog is klinkend!

    De migratiepraktijk in ons land floreert omdat Rutte de belastingen keer op keer op keer heeft verhoogd. In mijn optiek dicteert Brussel wat wij moeten doen en Rutte tekent bij het kruisje. Rutte I t/m III is verantwoordelijk voor een toename van het aantal asielzoekers van meer dan 500.000(!), en ja beste Frysk, die hebben allemaal gratis huis, eten en zorg nodig. Jij en ik weten wie dat gaat betalen.

    Daarom is er maar één optie: Rutte moet opstappen. Hij mag nog even aanmodderen zodat mijn partij zich nog beter kan voorbereiden op haar regeringsverantwoordelijkheid.

    Stem Forum voor Democratie!

 14. Heras

  Alle asielzoekers onderbrengen bij de mensen die het Marrakesh-pact hebben gesloten.
  Het gebouw in Brussel heeft vast nog plek.

 15. Gerlos

  Laten we hopen dat dit nooit gaat gebeuren. Een optie grenzen sluiten hoe triest ook voor de asiel/gelukszoekers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.