Unicum! Milieudefensie en FVD slaan handen ineen om af te rekenen met nep-duurzame biomassa

Milieudefensie raadt Eerste Kamerleden aan om morgen een motie van Forum voor Democratie aan te nemen, over het beëindigen van subsidies voor biomassa. Het is niet echt duurzaam, aldus de linkse milieugroepering. FVD reageert verheugd met de steun.

Meestal zijn milieuorganisaties en rechtse partijen zoals Forum voor Democratie niet de beste vriendjes. Maar voor deze ene keer zijn ze elkaars bondgenoten: de groene club ondersteunt een motie van Forum voor Democratie om te stoppen met het uiterst schadelijke ‘biomassa’, dat momenteel nog doorgaat voor een duurzame energiebron. Het is gevoelig voor fraude en leidt tot teveel bomenkap, oordeelt de club in een mail die aan alle Eerste Kamerleden is gestuurd:

ELXSBMUX0AYpWi-

FVD reageert positief op het feit dat ze ditmaal worden gesteund door de – door de bank genomen – linkse natuurbeschermers. Eerste Kamerlid Lennart van der Linden laat weten: “Tof, ook Milieudefensie adviseert positief over motie FVD die morgen in de Eerste Kamer in stemming komt. De aversie tegen biomassa verbindt!”

Ook doet hij er een oproep bij: “Kom op CDA, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA, laten we ons samen uitspreken tegen de ombouw naar Biomassa!”

Milieudefensie is niet de enige ongebruikelijke bondgenoot voor Forum voor Democratie in de strijd tegen de biomassa. David Smeulders, hoogleraar energie aan de TU Eindhoven, pleit in een interview met RTL Z ook al vóór afschaffing van biomassa. Smeulders neemt daarbij zelfs afstand van GroenLinks, de partij waar hij lid van is:

De wonderen zijn de wereld kennelijk nog niet uit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Wesley Benbow

  We kunnen Tim natuurlijk de achtergronden van dit bizarre monsterverbond proberen uit te leggen.

  Maar wie heeft daar zin in?

  1. Jv

   Ach toch Benbow, past het niet in je straatje?
   Hou er maar rekening mee dat je vaker in ‘t stof zilt bijten.
   Links komt er steeds meer achter dat ook zij extreem bedonderd worden door de extreem linkse communisten!

   1. Bockbeer

    Morgen hopelijk iets over Sylvana Simons. Dat is wel in zijn straatje.

  2. ZiggyStardust

   Dat moet jij dan zijn of kokkie, meer behoort er niet tot jouw ‘we’.

  3. Vlaswiek

   Iedere reactie op de aandoenlijke is kansloos en zorgt ervoor dat hij door kan gaan met zijn gezuig.

  4. opabakema

   Hoe kun jij dit nu uitleggen terwijl je het zelf niet begrijpt stront=vlek ?
   Je hebt de lat voor jezelf wel heel erg hoog gelegd .

 2. weer opnieuw

  Dat gaat niet goed komen. Milieudefensie is veel te radicaal en geloofd nog in fabels. Op termijn zal blijken dat je met zulke vrienden geen vijanden nodig hebt

 3. RvdBe

  Het meest verbazingwekkende is dat een linkse club nu eens niet helemaal verblind door het eigen gelijk is en blijft, maar ook eens naar andere opvatingen en meningen van anderen (dus hun vijand) kijkt.
  Een kleine stap voor een mens, maar een grote sprong voor de mensheid zullen we maar zeggen.

  1. merlot

   Niet alleen milieudefensie, ook greenpeace.

   Het hele biomassa-fiasco is dusdanig evident dat ze niet anders kunnen dan op hun schreden terugkeren.

   Nu de politiek nog.

   Maar hoeveel jaren en hoeveel miljarden zal dat vergen?

   1. weer opnieuw

    voorlopig wordt alles nog gesubsidieerd tot januari

    knettergek

    1. Blitzkrieg

     En @weer opnieuw deze link.
     h**ps://youtu.be/iJz1qxe3aqU

     Mensen moeten echt wakker worden aangaande dat biomassa geneuzel. De massale houtkap wordt o.a. verkocht als natura 2000. Het is letterlijk te zot voor woorden.

 4. merlot

  Het biomassa-fiasco is niet de enige geldverslindende milieuramp waar de “groenen” de samenleving mee hebben opgezadeld.

  Ze hebben het ook voor elkaar gekregen om kernenergie decennialang in het verdomhoekje te duwen terwijl dat nu juist de schoonste en goedkoopste manier van energievoorziening is.

  Het gevolg daarvan is dat al die jaren fossiele brandstoffen de primaire bron van energie zijn geweest. De OPEC dankt de groenen hartelijk.

  Electrische auto’s en windmolens zitten vol met gif.

  Groen?

  Donderstraal toch gauw een eind op met die brokkenpiloten en geitenwollen zweefkezen.

  Ze maken het juist erger. En de laatste stap naar de ondergang is de klimaathysterie die niets op zal lossen maar slechts een totale economische meltdown tot gevolg zal hebben.

  1. Marija

   Applaus ++++

   1. Blitzkrieg

    Marija :
    h**ps://youtu.be/cZhcnRe3qd8

 5. hansishier

  Alle vormen van subsidies voor de energietransitie zijn zinloos. Als het alternatief goedkoper is door innovatie dan volgt iedereen automatisch. Subsidies zijn dus overbodig, investeer gewoon in onderzoek en innovaties en klaar is Kees!

  1. weer opnieuw

   mooi gesproken Hans en volledig eens

  2. Hiddema

   Helemaal mee eens. windmolens en zonnepanelen vervuilen meer dan dieselolie! alleen omschakelen naar kernenergie en thoriemcentrales is schone energie. Onze regering is gek geworden met deze klimaatonzin!!! leugen en bedrog!!

 6. ZiggyStardust

  Wat is het toch fijn om te zien dat het realisme terug begint te keren bij mensen, activistische organisaties en zelfs Groen Links. Nog even en ook de linkse partijen beseffen dat kernenergie de enige optie is op de lange termijn.

  1. merlot

   Maar ze hebben die optie ongeveer een halve eeuw tegen weten te houden.

   Ga eens na wat de schade daarvan is: zowel op economisch, milieutechnisch als wetenschappelijk gebied. Wat dat laatste betreft: als er geen taboe op kernenergie was geweest zouden we nu zóveel verder zijn geweest qua kennis en techniek, dat is met geen pen te becijferen.

   Links: maakt meer kapot dan u lief is.

   1. ZiggyStardust

    Denk eens na wat het met de armoede in de wereld gedaan zou kunnen hebben. Onbeperkte schone energie, en dat is wat mensen nodig hebben om zichzelf en hun land en economie te ontwikkelen. Kijk naar Cuba en Venezuela, 2 potentieel welvarende landen, kapot gemaakt door het socialisme.

 7. Abraham50

  Wesley Benbow

 8. Henk Albarda

  De eerste ‘scheurtjes’ in het linkse bolwerk. En laten we wel zijn, links blaatapen hier, FvD is EERST met de motie gekomen, DAARNA heeft milieu-defensie die gesteund. Okay, als ik een manier zou weten om milieu-defensie te verbieden, zou ik dat per 2020 doen.
  Maar toch de eerste grap! Nu moet milieu-defensie de volgende stap doen en de kritiek op GL van PROMINENT GL lid David Smeulders volgen, en het hele nep-klimaat-‘akkoord’ afwijzen EN eisen dat KERNenergie wordt toegevoegd.

 9. DidiMadloba

  Ik vrees dat er geen verstandige beslissing wordt genomen, omdat men het Forum voor Demagogie niet wil steunen.
  En laten we wel wezen: liever wat onverantwoorde biomassa opstoken dan naar een dictatuur onder Baudet opschuiven.

 10. Michael M

  Biomassa is volslagen ziek gestoord en idioot. Volgens mij weten velen in Nederland niet dat biomassa afkomstig is van oerbossen die gekapt zijn en die oerbossen zorgen voor de afbraak van CO2. Dus we gaan oerbossen vernietigen om ons te verwarmen terwijl we de C02 omlaag willen? Links wil groen maar ze zijn nog gekker dan de natuur zelf. Voordat hier commentaar op komt: Links is zeer bedreven als het gaat om in het etiketteren van anderen. Dit is een efficiënte manier om politieke propaganda te bedrijven.

  1. Wesley Benbow

   Biomassa voor energiewinning is geen onzin voor zover het biomassa betreft waar geen andere bestemming voor bestaat.
   Dat je er geen bossen voor moet kappen is duidelijk.

 11. Boeddha

  Bossen kappen en de bomen verbranden om hete milieu te sparen.

  Elke simpele ziel kan wel bedenken dat dit van geen kant klopt.
  Zal mij benieuwen wie er straks naar voren komt omdat de persoon zijn zakken flink gevuld heeft.
  Met steun van de regeermaffia

 12. Rosasolis

  Hout afval is geen oplossing als alternatieve verbrandings middel. Voor geen enkele doel.
  Moeten we teruggaan naar de pre-historische tijden? Toen konden de oer-mensen een beetje houd gebruiken voor hun dagelijkse vuurtje. Bomen kappen en branden voor allerlei grootschalig energie? Dan hebben we geen bomen meer over, de milieu rampen zullen nog erger worden, en ook wordt de luchtvervuiling nog erger.
  Maar juist het feit dat de aarde opwarmt betekend dat wij in onze woningen steeds minder behoefde hebben aan hoge verwarming. Tot nu toe gedurende deze hele maand heb ik onze thermostaat nooit hoger gezet dan op 19.5 graden, omdat het warm genoeg in huis was. Hoewel ons huur woning 10 euro hoger werd afgelopen juli,
  heeft ons woningstichting nu isolatie binnen het woning geplaatst. De hele gebeurtenis heeft twee volle weken geduurd, terwijl we binnen zaten tussen al die werkzamenheden van de isolatie werknemers. Eindelijk is de rust terug gekeerd, en terwijl ik dag en s’avonds zorg dat mijn thermostaat nooit hoger wordt dat 19.5 ben ik blij dat mijn energie kosten niet gestegen zijn. Wij hebben een 3 jaar vaste contract met Vattenval (Nuon). Onze klimaat in Noord-Holland is sterk veranderd. Tot nu toe, geen typische vorst ellende. Hoe is mogelijk dat wij nu in deze tijd prachtige Nederlandse groente producten kunnen krijgen? In plaats van alles van de milieu problemen en hun medewerkers tegen te zijn, moeten we leren om hoe we met deze problemen moeten omgaan. Geen paniek, maar gewoon op de hoogte blijven van de mededelingen van onze zeer hoog-geleerde, maar nuchtere wetenschappers.

  1. Vlaswiek

   “Ons klimaat in Noord-Holland is sterk veranderd.”

   Tja… Klimaatgelovigen hebben geen argumenten en feiten nodig, die zien zelfs klimaatverandering op provinciaal niveau.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.