Video! Amsterdam weer hoofdstad van het antisemitisme: ‘Provoceren, dat doen jullie Joden!’

Het is weer eens raak: Amsterdam, onze hoofdstad en internationaal symbool van de tolerantie, blijkt in werkelijkheid een godgeklaagd antisemitisch hellhole te zijn. Stiekem wisten we dat natuurlijk al, maar dit weekend kwam het weer eens vast te staan.

Vroeger had Amsterdam een hele Joodse wijk. Sinds de Tweede Wereldoorlog is dat verleden tijd, maar in die Lieve Stad van GroenLinks zijn bepaalde elementen ook nog eens bezig de laatste leden van het Volk van het Boek te verdrijven uit de stad, of ze in ieder geval ze zo min mogelijk thuis laten voelen. Neem bijvoorbeeld het sujet dat je in deze video ziet. Hij kan het niet hebben dat behalve de semi-permanente pro-Palestijnse haatkar ook zo nu en dan een man met een Israëlische vlag staat. Die man heet Michael Jacobs, hij moet dan meteen worden uitgescholden voor ‘terrorist’. En krijgt ook nog eens te horen dat hij provoceert. Maar dat laatste begrijpt de steenkolen-Engels uitkramende man wel, want de vlagman is immers een Jood. En Joden provoceren nu eenmaal, dit zit in hun bloed. Kennelijk.

Gewoon onvervalst antisemitisme, dus, maar op De Dam is dat volstrekt niet nieuw. Sterker nog: het is het nieuwe normaal. Maar denk maar niet dat de politie of GroenLinks echt van plan zijn om er eens een keer tegen op te treden. Want ja, er zijn belangrijkere zaken te doen. Zoals stukjes schrijven waarin je brainstormt over het afschaffen van de democratie. Ook nuttig, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  De politie en Gr Links is één pot nat.

  Maar voor ik het vergeet, Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Sans Rancune

  Verplichte kopij, maakt niet uit waarover het gaat. Ik kan er geen touw aan vastknopen.

 3. Cycle25

  Groen Links heeft pas rust zodra Israël van de kaart is geveegd, en alle Joden uitgeroeid zijn.

  Groen Links is een verlengstuk van de nazi’s.

  1. Isengrijn

   Cycle25:

   “…Groen Links is een verlengstuk van de nazi’s…”

   Pffrt! 🙂

 4. Buzz68

  Ach…. Als er iemand in een voetbalstadion wordt gediscrimineerd, dan horen we dit wekenlang, kamervragen gesteld, talkshows enz enz -maar als er een Jood gediscrimineerd wordt in onze hoofdstad dan blijft het altijd bij dit soort berichtjes…
  Alle vormen van discriminatie zijn even slecht, maar wel graag evenredige aandacht voor deze discriminatie (door licht gekleurde medelanders).

 5. Sergeant Monty

  Misschien dat Wilders, Michael Jacobs een bloemetje kan brengen om hem een hart onder de riem te steken.
  Of kamervragen stellen.

  Iemand moet het toch voor hem opnemen.

  1. Wesley Benbow

   Michael Jacobs is een totaal ontspoorde en gestoorde provocateur. De man heeft maar één doel in zijn leven, relletjes creëren over vermeend antisemitisme.
   Een zieke lul.

   1. van Urk

    Nou dan zijn er wel veel zieke lullen in Nederland. Relletjes creeren over vermeend racisme bijvoorbeeld. Deze “zieke lullen” volgens u moeten het toch kunnen bewijzen en aankaarten aan de buitenwereld dat discriminatie, racisme en antisemitisme nog steeds bestaan. De heer Jacobs kan inderdaad ook op een andere tijdstip gaan vlaggen op de Dam. Maar dan weet ik zeker dat de Palestijnse delegatie even ongevraagd om de hoek gaan kijken om te provoceren.

    1. Wesley Benbow

     De provocatie komt van Jacobs, van Urk, dat is zijn specialiteit.

 6. Piet51

  Elk anti-semitisch incident is er één teveel. Maar op de CIDI-site bds.amsterdam staan in de eerste helft van dit jaar 11 antisemitische incidenten op de Dam gemeld. Teveel natuurlijk, maar de krasse uitspraken van Tim Engelbart suggereren een veelvoud hiervan.

  Verder was ik benieuwd naar het verband dat hij legde met GL. Die zitten natuurlijk in het stadsbestuur, maar zouden zich ook te buiten gaan aan notities waarin ze aangeven de democratie te willen afschaffen. Ik heb de link driemaal gelezen, maar heb die wens niet kunnen ontdekken. Ze schrijven wel, dat ze naar nieuwe vormen van democratie zoeken, met meer directe invloed en meer van dergelijke wensen. Dat zou op DDS toch ondersteund moeten worden, lijkt me. Misschien dat Tim iets concreter kan worden?

 7. Response

  Discrimineren past zo bij A’dam!

 8. Veteraan

  Altijd weer zo’n kut allochtoon die scheld, moord, steelt, bedriegt, verkracht, afperst en ga maar door. De minderheid van hun baalt ook van het lakse beleid in NL en Europa want zij worden er ook op aangekeken.
  80% van de misdaden komen op hun rekening op alle fronten en dat voor een minderheid, toch knap hé
  Wat zou er een rust komen als ze er werden uitgegooid.
  En wat een geld zou het schelen, vele miljarden voor een volken die ons minachten, bestelen en vermoorden.

  Trouwens al lid van ongehoord Nederland voor een paar euro ?
  Arnold Karskens, de man die de waarheid brengt met gevaar voor eigen leven en dat al meer dan 30 jaar lang.

  1. Baron von Munchhausen

   Veteraan
   Mijn hele familie is lid geworden!!!

  2. Isengrijn

   Veteraan:

   “…Altijd weer zo’n kut allochtoon die scheld, moord, steelt, bedriegt,…”

   Inderdaad, die Michael Jacobs zou achter de tralies moeten zitten. Het liefst niet in Nederland, maar in Palestina ofzo…!

  3. Piet51

   @Veteraan
   Zou je die cijfers nog eens willen nakijken, vooral die 80% van alle misdaden die je aan allochtonen toeschrijft? Ik heb de indruk, dat je dubbel ziet. Statline van CBS geeft alle info.

   1. Rammstein

    Allochtonen zijn sowieso OVERVERTEGENWOORDIGD in de misdaadstatistieken. Cijferneuken is daarbij minder belangrijk.

    1. Piet51

     @Rammstein
     En zo kunnen allochtonen van allerlei wandaden beschuldigd worden, terwijl de cijfers dit niet bevestigen. Jij weet donders goed, dat de inderdaad onevenwichtige criminaliteitscijfers vooral Marokkanen betreffen en lang niet 80% tellen. Die vat je dan voor het gemak maar even samen met “allochtonen”. Daarmee doe je aan misleiding en smaad, haatzaaien en draag je in het algemeen bij aan verstoring van de orde in Nederland.

     1. weer opnieuw

      malle pietje moet nog maar eens een selectie op herkomst maken bij het hoofdstuk detentie van het cbs.

      8 x meer kans om door een marokkaan beroofd te worden dan door een autochtoon. Hele simpele statistieken opgegeven door de rijksroverheid dus in jouw beleving moeten de cijfers kloppen mafklapper.

      U kan selecteren op marokkanen , turken en nog een aantal mogelijkheden. groepsgrote gedeeld door totale populatie x 100 % malle pietje , de uitkomsten zijn schrikbarend

     2. Piet51

      @weer opnieuw
      Ik ben benieuwd hoe je bij die 8xmeer kans komt. Er waren in 2017 bijna 34.000 gedetineerden, waarvan 12.000 autochtonen en bijna 4.000 Marokkanen. De disbalans is duidelijk, maar 8x meer kans op overvallen worden kan ik daaruit niet afleiden.
      Het enige wat ik kan ontdekken is, dat het aantal Marokkaanse gedetineerden ongeveer 1/8 is van het totaal (dat zijn niet alleen de autochtonen). Maar dat is natuurlijk niet wat je bedoelt te zeggen, of toch wel? Help me!

     3. Piet51

      @weer opnieuw
      Het doet me overigens wel genoegen, dat je CBS-cijfers gebruikt, tenminste aannemende dat je de waarde ervan inziet. Nu nog er correct mee leren rekenen en wij kunnen op feiten gebaseerd van gedachten wisselen.

     4. Rammstein

      Piet51, kijk op CBS Statline, gebruik de filters en deze cijfers rollen eruit:

      Sharky, onthutsende cijfers op CBS Statline, inderdaad. Als je de filters inschakelt rollen deze cijfers eruit.

      Totaal geregistreerde verdachten (gefilterd op MIGRATIE achtergrond). Totaal verdachten van misdrijven aantal: 158 890

      Totaal geregistreerde verdachten (gefilterd op NEDERLANDSE achtergrond). Totaal verdachten van misdrijven aantal: 78 840

      Daar valt in ieder geval uit te concluderen dat inwoners met een migratie-achtergrond ruim TWEE keer zo vaak verdachten van een misdrijf zijn.

     5. Rammstein

      De alinea met ‘Sharky’ moet er natuurlijk uit. Ik heb m’n eigen tekst gecopypaste van hedenochtend en niet goed opgelet.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Het wordt zo wel een beetje vermoeiend 😉
      Ik reageerde op @weer opnieuw. Hij stelde a.h.v. cijfers over gedetineerden dat er 8x neer kans overvallen te worden door een Marokkaan dan door een autochtoon. Dat doet hij volledig fout. Dat de cijfers toch schrikbarend zijn, ontken ik niet. Ik schrijf immers, dat de disbalans duidelijk is.
      Jij presenteert nu andere cijfers, namelijk van verdachten, maar gooit ook van alles door elkaar, waardoor je blijkbaar het gewenste antwoord krijgt. Ik ga niet alles verbeteren. Maar je stelt 158.000 voor het totaal aantal verdachten met migratieachtergrond terwijl in de tabel dit het aantal is voor alle landen van herkomst, dus incl. Nederland. Uit de tabel kun je afleiden, dat Marokkanen ongeveer de helft van het totaal aantal unieke verdachten levert. Overigens is dat aantal veel te hoog, dus zijn we het toch ergens over eens.

     7. Rammstein

      Piet, het blijkt dat het filter niet goed werkt: op de Statline pagina heb ik nu net weer het filter ‘migratie achtergrond’ ingesteld, maar blijvend wordt dan het totaal geven. Dat had ik niet gezien. Foutje CBS.

      Het ‘Nederlandse’ filter werkt wel: totaal Nederlandse verdachten van misdrijf 78.840. Als ik dit van het totaal 158.890 aftrek, blijven er 80.050 verdachten van een misdrijf met migratie-achtergrond over.
      Correct me if I am wrong.

     8. Piet51

      @Rammstein
      Dat foutje zie ik zo gauw niet, maar we zijn het dus wel eens over de cijfers en de conclusie dat de ongeveer de helft van de verdachten een migratie-achtergrond heeft, waarvan ongeveer 70% niet-westers is. Daarvan is een deel Marokkaans.
      Dat is een relevant percentage, want de aanleiding voor deze gedachtewisseling was een andere, namelijk de conclusie van @weer opnieuw, dat er 8xmeer kans is op een overval door een Marokkaan dan door een autochtoon. Dat wordt door geen enkele statistiek ook maar een beetje aannemelijk gemaakt.

     9. Rammstein

      Eindconclusie: “we zijn eens over de cijfers en de conclusie dat de ongeveer de helft van de verdachten een migratie-achtergrond heeft, waarvan ongeveer 70% niet-westers is.”

      Wat uitgedrukt in cijfers neerkomt op 56.035 verdachten van een misdrijf met een niet-westerse achtergrond (totale bevolkingsgroep: 2.173.723), tegenover 78.840 verdachten van een misdrijf met een Nederlandse achtergrond (totale bevolkingsgroep: 13.218.754)

      Ofwel: 1 op de 39 inwoners met een niet-westerse migratie achtergrond is verdachte van een misdrijf.
      En 1 op de 167 inwoners met een Nederlandse achtergrond is verdachte van een misdrijf.

      Cijfers om te onthouden.

      Jij zei gisteren nog in je reactie “En zo kunnen allochtonen van allerlei wandaden beschuldigd worden, terwijl de cijfers dit niet bevestigen.” De cijfers bevestigen het WEL. En het wordt tijd dat jij dat ook eens ziet.

     10. Piet51

      @Rammstein
      Eerlijk gezegd en nu even echt onder ons. Ik had een beetje coulance in je reacties verwacht, of tenminste correct en volledig weergeven van wat ik schrijf. Daar kunnen we het dan over hebben. Jij weet net zo goed als ik, dat ik nooit bewust zaken verkeerd opschrijf of feiten verdraai. Je kunt het met me oneens zijn, dat hoort in een samenleving, maar je kunt nooit mijn intentie betwijfelen. Ook nu niet. Ik schreef namelijk:

      “En zo kunnen allochtonen van allerlei wandaden beschuldigd worden, terwijl de cijfers dit niet bevestigen. Jij weet donders goed, dat de inderdaad onevenwichtige criminaliteitscijfers vooral Marokkanen betreffen (12.000 van de 51.000) en dus lang niet 80% tellen.”

      Het werkelijke percentage van wandaden door allochtonen, westers en niet-westers, is ongeveer 50% v.h. totaal en dat zijn dan unieke gevallen. Van die 50% is ongeveer15% door Marokkanen.

      Het ging bij mijn opmerking en de aanleiding daarvoor over allochtonen van ex-vluchtelingenstatus. Met die 80% zet je op deze manier alle allochtonen weg als criminelen. Dat lijkt me misleiding en smaad. Want met die 80% bedoelde de oorspronkelijke schrijver, Veteraan, iets heel anders dan je nu suggereert. Lees het nog eens na, dan zul je zien, dat je interpretatie iets te snel en te oppervlakkig is.

      Maar ik ben het 100% met je eens, dat hier iets helemaal fout zit. Alleen zoeken we de oplossing ervan op verschillende manieren.

      Veel interessanter is trouwens de vraag of die criminaliteitscijfers vooral correleren met de migratieachtergrond of (ook) met andere kenmerken zoals werk, inkomen, sociaal leven, etc., etc. Daar zijn namelijk vaak ook de oplossingen van problemen te vinden. Ook onder Nederlanders vind je namelijk een correlatie tussen o.m. criminaliteit, inkomen en sociale positie, werk, etc.

      Maar, ik zeg het voor de duidelijkjeid nogmaals, de aanleiding voor deze gedachtewisseling was een andere. @Weer opnieuw stelde, dat we 8xmeer kans hebben overvallen te worden door een Marokkaan dan door een autochtoon. Die stelling lijkt me nu voldoende weerlegd. @Weer opnieuw is wijselijk al eerder afgehaakt, zoals hij altijd doet als een discussie hem te heet wordt.

     11. Wesley Benbow

      “@Weer opnieuw stelde, dat we 8xmeer kans hebben overvallen te worden door een Marokkaan dan door een autochtoon. Die stelling lijkt me nu voldoende weerlegd.”

      @Piet51,

      Mijn complimenten voor de geduldige en feitelijke wijze waarop je de discussie voert en je gelijk haalt.
      Ik probeerde dit ook vaak maar moest ook vaak ervaren dat je hier met feiten en niet te weerleggen argumenten kunt komen tot je een ons weegt maar de opponenten hier niet zelden, met een blinddoek om en de vingers stijf in de oren, feiten domweg ontkennen.

     12. Piet51

      @Wesley Benbow
      Dank voor het compliment. Je hebt helemaal gelijk en het is eigenlijk ook mijn ervaring. Het is soms als praten tegen kinderen. Dat geldt niet voor iedereen en Rammstein hierboven is wat mij betreft één van die helaas weinige uitzonderingen. Daarom deed zijn manier van discussiëren me denken aan iemand uit Veenendaal die ik onlangs ontmoette. Op mijn vraag of dat kon kloppen antwoordde hij niet.
      Maar veel van de actieve deelnemers hier voldoen 100% aan de kenmerken van populisme die ik eerder gaf (niet zelf bedacht!): verdraaiing van feiten en het hanteren van niet-realistische vijandbeelden. Ook dat laatste is belangrijk, omdat dan anders-denkenden bij voorbaat worden gedeklasseerd, ongeacht wat ze inbrengen. Dat is jammer, maar vooral heel onverstandig, omdat je daarmee verdere ontwikkeling van de eigen standpunten blokkeert.

     13. Piet51

      @Wesley Benbow
      Het mooiste voorbeeld van tegen de bierkaai vechten is @Weer opnieuw met zijn “vertaling” van Resolutie 1743, de afgelopen dagen in een ander draadje en zelfs eerder ook al. Al zet je de oorspronkelijke tekst ernaast, met de volledige vertaling ervan, nog blijft hij volhouden dat zijn vertaling klopt. Dat is onbegrijpelijk, omdat iedereen nu kan zien, dat zijn vertaling soms zelfs het tegenovergestelde is van wat de oorspronkelijke tekst laat zien. Dat is meer dan verdraaiing van feiten, dat is gewoon oerdom. Het enige dat nu iets veranderd was, is het achterwege laten van zijn eerdere bewering dat hij de letterlijke vertaling hanteert. Maar wat hij nu stelt, is even fout en tendentieus.

 9. weer opnieuw

  Waarom grijpt halalsema niet in ? de burgemeester voor iedereen zegt ze zolang je maar islamiet bent.

  Verachtelijk wijf

  1. Isengrijn

   Voor wie is Halalsema dan geen burgemeester, Weer opnieuw?

 10. Michael M

  Nostradamus gaat steeds meer waarheid worden. We krijgen in de toekomst een burgeroorlog met de wagenwijd open grenzen. Revolutie heet dat. Vele linkse rijken die dit laat gebeuren hebben dan allang de biezen gepakt en Europa verlaten.

 11. Michael M

  Piet51 van welke planeet komt U? Wie nog in sprookjesachtige verhalen van het CBS nu nog gelooft is wel heel erg triest. Wie geloofd nog Fake News.

  1. Piet51

   @Michsael M
   Als je betere informatiebronnen met cijfers hebt, hoor ik ze graag. Ik heb ze helaas nog niet kunnen ontdekken.

 12. C.A.Barstow

  Links, antisemitisme en Jodenhaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Stem daarom tegen verachtelijk en walgelijk links,

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.