Video: Update van Mark Rutte over koopkracht “onafhankelijke bureau’s voorzien kleine plussen”

Mogelijk stijgt de koopkracht in januari 2020, zo laat premier Mark Rutte weten tijdens de wekelijkse persconferentie bij Nieuwspoort. De koopkrachtramingen komen  op een goed moment: een paar extra centjes om de morrende bevolking te sussen was in het verleden een bewezen methode om in het zadel te blijven. De vraag is echter of een paar extra centjes Rutte’s kabinet gaan redden. Zeker met de Urgenda-uitspraak in het achterhoofd…

Op de bovenstaande beelden is te zien hoe premier Rutte de politieke actualiteiten van afgelopen week bespreekt met aanwezige journalisten. Behalve de koopkrachtramingen, die kleine plussen laat zien, sprak de premier ook over de Urgenda-uitspraak en de discussie over ‘de rol van rechters in de representatieve democratie’.

Volgens de premier kapen de rechters de democratie niet met de gehekelde Urgenda-uitspraak, maar passen de rechters de wet slechts toe. Volgens Rutte is de uitspraak van de Hoge Raad dan ook “gebaseerd op de wet” en moeten de personen die hiermee problemen hebben “naar de wetten kijken” en deze “veranderen”. Daar heeft Rutte helemaal gelijk in.

De Tweede Kamer ratificeerde namelijk vrij recentelijk, in 2015/16, het Klimaatverdrag van Parijs waarin concrete doelstellingen met betrekking tot de reductie van CO2 zijn vastgelegd. Omdat de volksvertegenwoordiging akkoord is gegaan met deze doelstellingen, zijn deze vastgelegd in de Klimaatwet.

De Hoge Raad doet niets anders dan het toetsen van deze wet. Sinds de ratificatie van de Klimaatwet van Klaver is CO2-reductie een doelstelling. Zo simpel is het. Dat is niet per se mijn politieke wens, maar wel die van de Tweede Kamer en daarom de juridische realiteit.

Kortom: 2020 wordt een prachtig jaar voor premier Rutte. Hij krijgt de taak om een CO2-reductie van 25% te realiseren in 2020. Hoe hij deze reductie wil realiseren zonder de complete economie te saboteren is niet bekend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. NoDoubt

  De koopkracht stijgt omdat de verkiezingen eraan komen. Echter hebben we nog steeds geen 1000 euro erbij van Pinokkio en in 2021 gaan we heel heel snel in koopkracht achteruit door de zgn energietransitie van Nijpels en Timmerfrans. De enige mogelijkheid om een halt toe te roepen, is een Nexit, want dan hoeven we aan die greta hillarische idioterie niet mee te doen en worden we ook niet wekelijks in de Dyanet moskeeën door Erdogan geïndoctrineerd.

  1. opabakema

   @NoDoubt
   Ik vind je nog redelijk mild gestemd want ik denk dat het in plaats van in 2021 al in februari 2020 misgaat.
   Aankomend februari stijgen de lasten gewoon weer door en Pinokkio heeft weer last van zijn geheugen .

 2. Cootje

  Als je niet mee profiteert van de narcoticastaat en aan verwanten hobby.s en je je laten belasten als sofinummer houder ziet het er weer niet best uit . De prostitutie is legaal in Nederland dus u of u partner mogen zich liggend staande houden en werken of arbeiden voor de BV Nederland en zijn Europese broederschap en op de lange duur zulle creatieve mensen steeds dichter bij een graantje mee pikken want op een geven ogenblik is iedereen te koop

 3. Rechtsaf

  Nee hoor, de koopkracht stijgt helemaal niet, zodra leugenclown Rutte zijn mond open doet weet je dat hij liegt.
  Onafhankelijke bureautjes die betaald worden door de staat….e.d

  1. Watcher

   @Siemien de christen terrorist krijgt er 29 euro nette per maand bij.

   1. Tony Faas

    Watcher?

  2. Jumping

   @Rechtsaf.

   Inderdaad over de gehele breedte gaan de kosten omhoog.

   Ga maar voor jezelf na.
   Neem de Huur, de Zorgverzekering enz tot aan de leesmap.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Het is een leugenaar.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

  3. Annoying Orange

   Klopt, blanken worden in Nederland afgeknepen en aan de bedelstaf gebracht. Negers en moslims krijgen gratis geld.

 4. Cootje

  het enige wat de Nederlandse polder familie kan redden is een zeer zware recessie hier en in de wereld . Dan komen de te korten in zuid Europa weer boven drijven en die moeten wij als solidariteit helpen mee te betalen als het dan nog rustig blijft en de populisten winnen niet overal in Europa dan verandert er nooit niets Nederlanders kijken graag de kat uit de boom en denken altijd dat een ander het wel oplost daar profiteert het machtsblok de bv Nederland van met een onbetrouwbare regering vraag maar in Groningen

 5. Cootje

  Het WODC is toch ook onafhankelijk ???

 6. fusilier

  Ben benieuwd naar de kerst toespraak van onze Koning,zou het op prijs stellen als hij is een keer werkelijk opkomt voor de hardwerkende Nederlander waarvan sommigen de eindjes met moeite aan elkaar moeten knopen. Zonder een omhaal van slinkse woorden,en recht door zee.

  1. JFU

   Alles wat de koning voorleest, wordt geschreven door het kabinet. Weet je tevoren dat het weer een mooi verhaal wordt ,hoe geweldig dit land nu is, en dat we blij mogen zijn mat dit kabinet…applaus…!

 7. Kretoloog

  Over 2019 zou de koopkracht ook stijgen. Met tenminste 1,5%, zo maakten Rutte en de coalitievoorzitter de bevolking wijs. Het bleek een leugen. De zoveelste van Rutte 3. Want voor zeker de helft van de inkomens was er helemaal geen stijging. Rutte had de goegemeente belazerd. Er kwam een BTW-verhoging met 50% en de energiebelasting in 2019.

  Grote kans dat er ook in 2020 niets van de voorspelde stijging van de koopkracht terecht gaat komen. De energiebelasting gaat verder omhoog. Evenals de gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

  Maar goed, in 2021 volgt de afrekening. Dan kunnen we Rutte 3 naar huis sturen.

 8. C.A.Barstow

  Misleiding en leugens.
  Verrader van het rechtse gedachtegoed, linkse vuilak, misleider, land en volksverrader Rutte beheerst dit tot in de puntjes.

  Stem op
  FvD/PVV.

 9. AS210854

  Bla bla, aan de voordeur er 1 euro erbij, en door de achterdeur vlliegen de euro’s door belastingverhogingen eruit. Verzin eens iets anders rutte, dit verhaal kennen we nu wel.

 10. Lex

  Och och och je kunt weer merken dat de verkiezingen er aan komen wat een geslijm en vrijwel zeker loze beloftes.

  Hij wil iets tegen de toenemende Immigratie gaan doen.
  Nu Weer een koopkracht groei.

  Geen idee hoe dat planbureau dit berekend er klopt nooit iets van.

  Het zal er wel weer op neer komen dat alles duurder gaat worden en we netto nog minder overhouden.

  Wat is het toch een vuile vieze gluiperd.

  ik hoop op een warme winter ik denk dat het kabinet behoorlijke tegenwerking gaat krijgen dat uiteindelijk hopelijk tot een kabinet crisis en val gaat leiden.

  Nederland is dit kabinet meer dan zat.

  Tijd voor nieuwe verkiezingen.
  Tijd voor kabinet Baudet I samen met de PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.