Wilders en zoon van Netanyahu zijn het eens: anti-Israëlische aanklager Internationaal Strafhof moet weg!

PVV-voorman Geert Wilders is de zoon van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu – Yaïr Netanyahu – snikkend in de armen gevallen. Of althans, op Twitter. Waar beide heren zich hard maken voor het uit Nederland zetten van de hoofdaanklager van het Internationale Strafhof.

yairengeertbestfriends4evahDat PVV-voorman Geert Wilders sympathieën voor Israël koestert is voor niemand een groot geheim. Maar dat hij nu ook aanpapt met de zoon van premier Netanyahu, is wel groot nieuws. In Israël is men namelijk boos dat het Internationaal Strafhof een klacht van de Palestijnse Autoriteit verder gaat onderzoeken. Men wil weten of er in Gaza en de Westelijke Jordaanoever oorlogsmisdaden gepleegd zijn door Israël.

Israël vindt dat een bespottelijke gang van zaken, en krijgt daarbij steun van de Australische premier Scott Morrison. Wilders haalt die steun van down under aan en voegt daar zelf nog wat ideeën aan toe. Sailliant detail is namelijk dat het Internationaal Strafhof in Den Haag gevestigd is en dus op Nederlands grondgebied staat. Volgens de PVV’er geeft dat Rutte de bevoegdheid om hard in te grijpen bij deze ‘onrechtmatige rechtbank’. Op Twitter fulmineert hij:

“Het Internationaal Strafhof heeft geen gezag hier en gedraagt zich als een bevooroordeelde pro-Palestijnse institutie en een antisemitische kangaroe (onrechtmatige) -rechtbank. De ISH-aanklager Bensouda moet tot ongewenst vreemdeling worden verklaard en Nederland worden uitgezet.”

Nederland als staat wordt niet geacht te interveniëren in rechtszaken die het VN-instituut vormt, maar dat is geen bezwaar voor Wilders. Noch voor Yaïr Netanyahu, die zich snel bij de woorden van de PVV’er aansluit: “Bedankt!” Compleet met heuse vriendschapsvlaggetjes. Het idee lijkt echter volstrekt kansloos. De Nederlandse politiek is veel te trots op het ISH: die zullen niets doen om de vestiging van het VN-hof uit Nederland in gevaar te brengen: óók als dat een behoorlijke bekoeling in de relaties met Israël zou betekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Isengrijn

  Tranen! Eindeloze stroom van tranen…
  Laat ze het lekker uitzoeken daar!

  joden en moslims, moslims en joden… wat een zooitje zandclowns!

  1. Tony Faas

   Smikkelen en smullen voor Isengrijn

 2. Kretoloog

  Veel gemaakte fout: kangaroe.

  In het Engels is het kangaroo, in het Nederlands kangoeroe.

  Verder eens met Wilders: het VN instituut is anti-Israël. Dat komt omdat de moslimstaten daar onevenredig veel invloed hebben. En die staten zijn zonder uitzondering uit op vernietiging van Israël.

  1. DidiMadloba

   Er zijn ook westerse Nederlanders, ja zelfs Joden die het optreden van Israël zijn. Zie “een ander Joods geluid”

   1. Seneca

    @didi
    indien u ‘een ander Joods geluid’ wilt beschouwen als een groepje Joden die tegen het ‘optreden van Israël’ zijn, dan zou ik, in uw plaats, de motivatie van deze groep, nader onderzoeken. u zult dan kunnen constateren dat ‘een ander Joods geluid’ bestaat Joden die een groot schuldgevoel hebben omdat zij niet in de crematoria van de nationale socialisten zijn beland. overigens hebben deze mensen een enorme zelfhaat en dat is een karaktertrek dat gezond redeneren in de weg staat.

    1. Isengrijn

     Cabaretier Seneca:

     “…u zult dan kunnen constateren dat ‘een ander Joods geluid’ bestaat Joden die een groot schuldgevoel hebben omdat zij niet in de crematoria van de nationale socialisten zijn beland. overigens hebben deze mensen een enorme zelfhaat en dat is een karaktertrek dat gezond redeneren in de weg staat…”

     waar haalt ‘ie ’t vandaan! Je blijft lachen met die Seneca! 😉

     1. Seneca

      @isengrijn
      ben jij het vriendje (ik wil niet als homofoob afgeschilderd worden) van didi? indien ja, dan begrijp ik het indien neen, dan begrijp ik het niet. sinds wanneer voel jij je geroepen om te reageren op een reactie die niet tot jou is gericht? o, ik begrijp het al, als je niet zou reageren, dan mocht je vanavond niet klaarkomen. jij zit bij didi wel onder de plak. ik was van mening, dat jij – gezien je reacties – zo’n stoere vent zou zijn maar het blijkt dat jij gewoon een vies smerig mietje bent. niet teveel oliebollen eten, jongen, het geeft zo’n derrie als je bezig bent (als je tenminste begrijpt wat ik bedoel).

  2. Kretoloog

   Een overzicht van de landenresolutie 2019 van de Verenigde Naties.
   Saudi-Arabië: 0, Noord-Korea: 0, Israël: 18 (van de in totaal 25).

   Waaruit het anti-Israël (de enige democratie in het Midden-Oosten) karakter van de VN duidelijk blijkt.

   North Korea 1
   Venezuela 0
   Myanmar 1
   Lebanon 0
   Pakistan 0
   Hamas 0
   Algeria 0
   Turkey 0
   Russia 2
   China 0
   Qatar 0
   Saudi 0
   Israel 18
   Syria 1
   Iraq 0
   Iran 1
   US 1

 3. Pijnstiller

  De sympathie voor de Palestijnse terroristen schijnt duidelijk door in dit artikel. Het valt mij sowieso op dat de stemming in de DDS artikelen lijken te verlinksen. Op deze manier is er voor Wesley aka Dopper weinig lol meer aan om hier te trollen. Joop kan aan dit artikel een puntje zuigen

  1. Top

   Ach ja, gelukkig weet je wie het geschreven heeft. Next!

 4. DidiMadloba

  Stom verhaal. Het enige is dat ze doen is een klacht in behandeling nemen.
  En natuurlijk kan Nederland niet ingrijpen op dat strafhof, dat is waterdicht geregeld in verdragen.

  1. Rosasolis

   @DidiMadloba. Ben met je eens. Waar burgers van een land worden door hun regering vreselijk onderdrukt of nog erger, gelukkig is er een Internationale Strafhof die onderzoek doet. Enkele weken geleden werd er door deze Strafhof besloten dat Myanmar inderdaad schuldig was aan genocide. Je kan een bevolkingsgroep haten en onderdrukken, maar dat gaat geen problemen oplossen. Zowel de bevolking van Joden als Palestijnen groeit enorm in Israel. En terwijl Israel blijft chique dure woonwijken in de illegalen nederzettingen die ze hebben gegrepen…voor alleen joden, gaat de woonwijken van zowel christenen als moslims steeds achteruit. Israel heeft niets van Zuid-Afrika geleerd. Deze kleine overbevolkte land geloofd nog steeds in apartheid.
   Waarschijnlijk is dit de grootste probleem van Israel en daarom zijn er klachten naar de
   Int. Strafhof gekomen. Zoals het gaat in een oude bekende Amerikaanse lied:
   “The Rich get richer, and the Poor get poorer”.

 5. Kretoloog

  Minister Kaag-Kak, zelf getrouwd met een Palestijn, gaat de hulp aan Palestijnen weer hervatten. Jaarlijks maakt zij 19 miljoen over naar Gaza. Uiteraard niet haar eigen geld maar dat van de belastingbetaler in NL. Kan Hamas weer raketten van kopen om op Israël af te vuren. Walgelijke D’66-trut!

  1. Marija

   En niemand die er een stokje voor kan steken? Dit is belachelijk.
   Dat mens moet teruggefloten kunnen worden.

 6. weer opnieuw

  Ik koester ook warme gevoelesn voor de Israëliërs die van een dorre woestijn een welvarend land hebben gemaakt. Ik veracht de islamitische Palestijnen die dagelijks terreur in de regio verheerlijken

  1. Seneca

   ik zou graag de reactie van Tim, Isengrijn, Didi, MvdG en ook die van Bensouda en rechters van dit Strafhof willen weten als zij in een land zouden wonen dat constant in haar bestaan wordt bedreigd door aanslagen en raketaanvallen. ik denk dat zij rap een andere mening zouden zijn toegedaan.

   1. Isengrijn

    Seneca:

    “…als zij in een land zouden wonen dat constant in haar bestaan wordt bedreigd door aanslagen en raketaanvallen…”

    Ja, maar daar woon ik gelukkig niet, Senecaatje. Dus het zal me werkelijk een varkensvleesworst zijn! 🙂

    Maar… hoe zou jij het vinden als jij en je voorouders al eeuwen lang op hetzelfde stukje woestijn wonen, en ineens weggebulldozerd worden om dat er zo nodig een aantal nieuwelingen vinden dat zij daar horen?

    1. Seneca

     @isengrijn
     ik wist dat je dom was, maar dat je ongelooflijk stom zou zijn, dat realiseerde ik mij niet. bovendien etaleer je je stompzinnigheid op dit forum. wat mij betreft, heb je afgedaan en wordt je, evenals menselijke uitscheidingen, doorgetrokken.

    2. Tony Faas

     Isengrijn?

 7. Adriaanv

  ISH is een belastingslurpende linkse organisatie.

 8. Rosasolis

  Wat heeft Wilders te doen met zoon van Netanyahu? Is hij nu zo racist geworden dat hij niet realiseert dat duizenden Palestijnen christenen zijn, en ook vertegenwoordigd zijn in het parlement van Israel? Terwijl deze kleine land zwaar overbevolkt is, van zowel joden als niet- joden, immigreren er steeds meer Amerikaanse joden naar Israel, Terwijl er steeds meer delen van Palestijnse gebieden worden afgenomen om steeds meer nederzetting voor alleen joden te bouwen. Terwijl de christenen zitting hebben in het parlement, mag geen christen een huis kopen in een van de joodse nederzettingen! Ook niet in een geval van een gemengde huwelijk! Het Internationale Strafhof heeft alle recht om een onderzoek te houden inzake klachten van criminele activiteiten van ieder land, inclusief Israel. Het is duidelijk dat Wilders probeert deze recht zaak te boycotten. Hoe durft hij te verklaren dat de Int, Strafhof “has no authority at all here”! Leugen! …Wat zou een ” antisemitic kangaroo court” zijn?!
  Waar er rook is, is er vuur. Waarschijnlijk is er goede reden voor de Int. Strafhof om een onderzoek in te stellen. Over een aantal oneerlijk praktijken in Israel en hun zeer
  onstabiele regering. Eer-gisteren was de 3de verkiezing binnen een jaar.

  1. Ron

   Proost. Pak er nog 1

  2. Seneca

   @rosasolis
   voordat je iets op dit forum plempt, moet je je iets beter informeren. toen Israël het gebied beheerde, waar de Palestijnse Christenen leefden, bedroeg het percentage 85%. onder het beheer van Hamas en PA van dit gebied, bedraagt het percentage Palestijnse Christenen minder dan 25%. hoe zou dat nu komen? heb je teveel links christelijke literatuur gelezen of ben jij, evenals je gelijkgestemde Canadese vriendjes en vriendinnetjes, heel modebewust: anti Israël?

   1. Ron

    Nee Seneca, gewoon dom.
    Niet zelf onderzoek verrichten gewoon napraten wat de volgens haar geschreven waarheid in de kranten staat.
    Totaal niet wetend dat er in werkelijkheid heel andere zaken spelen.

    Pak destijds Bosnië, Irak en Afghanistan wat daar over in kranten staat soms, en dat wordt gewoon geloofd door wat gekko’s.

    Trump wordt veel over geschreven en dat wordt geloofd. Steeds kan hij het ontkrachten.
    Maar het belangrijkste is dat ze ” vergeten” te schrijven wat hij voor goeds heeft bereikt wat zijn voorgangers hebben verprutst.
    En ja hij doet dingen fout maar dat staat niet gelijk aan het goed.

    Rutte doet volgens de kranten alleen maar goed, maar het is 1 grote puinhoop onder hem.

    Ik kan niets bedenken wat hij goed heeft gedaan.
    OK 1 ding kan hij goed, liegen.

   2. Rosasolis

    @Seneca. Wat is “dit forum” ?! Ik ben vanaf het oprichting van DDS lid…veel langer dan U! Toen en nu is DDS een belangrijke Internet nieuws site… maar
    geen “forum”. Waaruit kreeg u al uw nepnieuws over christenen in Israel, en uw
    rotzooi over Canadezen! Nogmaals DDS is geen extreem rechts forum, maar een informatieve neutrale nieuws site. De enige “forum” dat bestaat is van een politieke partij dat FVD heet. Bent u zo dom dat u ieder en alle immigranten afkeurt omdat u bent altijd bewust dat zij niet een eigen mening hebben?! Hou VER gaat Uw Nederlanderschap…terug naar de bevolking van de hunnebedden in Drenthe?

    1. Ron

     Al ben je lid sinds st juttemis dan nog zegt dat niets.
     Al helemaal niet dat jij daarom automatisch gelijk hebt. Integendeel dit laatste bericht is weer bewijs hoe dom jij wat neer smijt op de reactie mogelijkheid van DDS.

     1. Rosasolis

      @Ron. Wie denkt u dat u bent om te beslissen over intelligentie van wie dan ook?, terwijl die van u is duidelijk niet hoog.

     2. Ron

      Mag jij vinden en denken Roosje, maar het feit blijft dat jij denkt dat omdat jij abonnee bent meer gelijk hebt een domme gedachte is.
      En is het niet een beetje dom om door iedereen op je fouten gewezen te worden en er niets mee te doen?

    2. Seneca

     @rosasolis
     dat de NLse taal niet goed beheerst wordt, het zij zo! forum in dit verband is een zgn. internetforum m.a.w. u kunt reageren op de door de redactie gekozen en gepubliceerde topics. dat nepnieuws uit Israël zoals u dat noemt, is een door de UNWHRA gepubliceerd rapport. waar staat dat ik immigranten afkeur? wat heeft mijn Nederlanderschap te maken met mijn reactie? waarom noemt u mij dom? kortom en nu ben ik venijnig: u bent een bekrompen christelijke juffrouw die gelooft dat elke ‘immigrant’ of is het gelukszoeker, recht heeft op een plekje in dit land?

     1. Ron

      +++++

     2. Rechtsaf

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     3. Veteraan

      @ Seneca
      Roze solis is ook een jodenhater.
      Ze probeert het alleen wat te verbloemen met wat retoriek.
      Zeg maar hoe Links het altijd doet.
      Veel woorden en weinig ……..

     4. Veteraan

      Tim heeft een hekel aan Wilders en aan Israël.
      Laat dat nu altijd duidelijk naar voren komen, enigszins bekleed met wat retoriek en af en toe wat feiten.

      Nou is dat wel de visie van 95% van de moslims, toeval misschien ?
      Denken en fact checking is niet hun kernkwaliteit, agressie en klagen wel.

  3. Rechtsaf

   Antisemitisme viert hoogtij hier op DDS…

   1. Ron

    Tja wie zijn nu de nazi sympathisanten?

    1. Rechtsaf

     Welke antisemiet is dat niet?

     1. Ron

      Inderdaad.

      Maar links zit zo vol van deugen maar zijn de grootste antisemitische kl##tzakken die er rond lopen. Dus vandaar mijn reactie

     2. Rechtsaf

      Beide keur ik goed.. 😉

 9. Veteraan

  Tim heeft een hekel aan Wilders en aan Israël.
  Laat dat nu altijd duidelijk naar voren komen, enigszins bekleed met wat retoriek en af en toe wat feiten.

  Nou is dat wel de visie van 95% van de moslims, toeval misschien ?
  Denken en fact checking is niet hun kernkwaliteit, agressie en klagen wel.

 10. Kleurloze Politiek

  Waoooow dit is nou wat je noemt hypocriet van hoogste niveau..
  Wilders die DENK en D66 leden beschuldigd van tekort doening aan loyaliteit..
  Maar zelf bemoeit hij zich wel schaamteloos met andere staatshoofden en zelfs zo ver dat hij zich inmengt met het Israëlische politieke podium..
  Hoe zwaar kun je als hypocriet zakken..
  Alsof loyaliteit alleen voor leden van andere partijen van belang is..
  Stel je voor zeg dat DENK zich zo actief zou laten horen over Turkse politieke beleid
  Nou dan was de hel losgebarsten bij niemand minder dan Geert Wilders…
  Sorry maar deze man is nu echt volstrekt ongeloofwaardig..
  En heeft een loyaliteit van 0,0% ..
  Echt walgelijk voor woorden

  1. Seneca

   @kleurloosje
   je doet je nickname eer aan! wat een kleur-en oeverloos gelul. je hebt een persoon niet genoemd: Rutte ivm de burgerdoden in Irak. of is Rutte toch niet zo schuldig?

 11. Kleurloze Politiek

  Saddam Hoessein van Irak
  Kadafi van Libië
  En Assad van Syrië
  Netanyahu van Israël
  Hezbollah en Hammas van Iran en ( PLO )

  Allemaal hebben ze bloed en genocide aan hun handen
  Dus Boeten voor hun daden voor het internationale gerechtshof verschijnen

  Gerechtigheid geld voor iedereen en daar mag Israël geen uitzondering van zijn

 12. Bes Tolen

  Wilders moet zich m.i. beperken met commentaar inzake Israël. Dat moet Nederland m.i. algemeen als het om andere landen gaat. Te vaak wordt de plank mis geslagen. Of dat in het geval van israël zo is, weet ik niet maar desondanks behoeft is Israël niet in zijn daden doorlopend ondersteund te worden. Dat hoort niet in de buitenlandse politiek. Ik spreek over beperken. Wel vind ikzelf over het algemeen de politiek van links Israël meer aanvaardbaar dan die van Netanyahu.

  1. Henk Albarda

   Bes Tolen, hoofd in het zand voor de voortdurende raketten van hamas vanuit burgerwoningen in Gaza op Israel? Graag uw reactie, ipv inhoudsloze reacties.

 13. Henk Albarda

  Wilders heeft volledig gelijk, en het hele Internationaal Strafhof moet worden opgeheven. In alle MO landen om Israel worden mensenrechten dagelijks WEL ovetreden, maar die landen zijn door afrikanen en MO’ers gekozen in het mensenrechten committee VN, dus kunnen zich uitleven tegen het enige Democratische land in het MO.
  Alle Afrikaanse en MO landen zijn bang voor Israel dus demoniseren dat land naar max vermogen.
  Tim heeft bovendien nog nooit een bladzijde van de geschiedenis van het MO gelezen, blijkt uit dit zwakke artikel.

 14. Kleurloze Politiek

  Tuurlijk joh ontken maar weer alle schendingen die Netanyahu heeft begaan..
  Duizenden huizen bouwen op nederzettingen terwijl hij willens en wetens weet dat illegaal is en als de Palestijnse volle er woedend om worden wat volkomen begrijpelijk is dan worden als terroristen bestempeld..
  Nou volgens mij waren jullie hier in NL ook geen terroristen toen Jullie voor jullie land vochten tegen de Duitse bezetter..
  Één ding De Palestijnse volk heeft geen leger laat staan middelen om tegen het machtigste land ter wereld op te nemen..
  De zelf gemaakt amateur rakketen van hamas is werkelijk een lachertje vergeleken met het Israëlische moderne wapenarsenaal.
  De Palestijnen hebben amper fatsoenlijke werktuig machines om fatsoenlijk te kunnen bouwen daar waar Israël die in overschot heeft en die met veel regelmaat gebruikt om de boel in Gaza plat te gooien.

  Maar daar willen de islamofobe hier niets van weten.

  Moslims Christenen en Druzen worden daar volledig genegeerd en als tweederangs burgers beschouwd..
  Terwijl de omkoop en corruptie schandalen aan de lopende begaan worden door Netanyahu.

  Het wordt tijd dat dat land nu echt eerlijk wordt verdeeld voor alle volkeren en niet alleen dat machtigste aan de lopende band schendingen begaat.
  Dus Netanyahu gewoon voor het tribunaal verschijnen

  1. Isengrijn

   Bespaar je de moeite, Kleurloze politiek.
   De meesten hier zijn fervente Israël-hielenlikkers.
   Want: de joden zijn tegen de islam en daarvoor op een een of andere manier bondgenoot ofzo.
   Ook zijn vele hier gevoelig door een aangepraat schuldgevoel(Wij blanke Europeanen hebben ze hoogstpersoonlijk vervolgd en op de trein gezet) wat nergens op slaat.
   Alle kritiek op Israël is antisemitisme. Klaar.

 15. Michael M

  Ik vindt het altijd wel interessant om reacties van anderen te lezen en wat ik dan van een aantal direct opmerk is weer dat “hokjesdenken”. Homo’s in dat hokje, joden in dit hokje, chinezen in het andere hokje. Het is gewoon iets wat in onze menselijke genen hersenen brein zit. We kunnen blijkbaar niet anders anticiperen door te stellen dat niet alle homo’s hetzelfde zijn, alle joden hetzelfde zijn of alle chinezen. Want neem nu even een voorbeeld: de Belgische premier heeft een nieuw wetsvoorstel waar 80% van de belgen mee instemt en de andere 20% niet. Verschillende meningen, maar onze hersenen maken hokjes en daar gooien we ze gelijk allemaal in. Hoe krijgen we dat hokjesdenken uit de mens.

 16. Michael M

  Kleurloze politiek, wat een rare nickname. Zoek even op Google, wil je ook bij je rare berichtje ook even vermelden dat er vanaf het jaar 2000 tot 2019 bijna 289000 vijandelijke raketten zijn afgevuurd op Israël door Hamas en al dat soort terroristische islamitische extremisten. Als Israël géén anti schild raketsystemen had waren er honderduizenden doden geweest. Zie je het voor je: België schiet vanaf het jaar 2000 tot 2019 voor bijna 289000 vijandelijke raketten af op Nederland. Ik denk dat je nog veel moet leren knul politiek gekleurd?

 17. Bloed_en_aarde

  Kut joden steeds weer

 18. Kleurloze Politiek

  @Michael M

  Knap dat jij precies weet hoeveel raketaanvallen vanuit de Palestijnse kant kwamen maar je zwijgt wel over de massamoorden die Israël heeft begaan.
  Hoeveel aanvallen heeft Nederland tegen de Duitse bezetter hebben uitgevoerd..
  Kijk dat zou jij je moeten afvragen en niet een onnozele vergelijking met België maken.
  België bouwt hier toch geen iligale nederzettingen in NL.
  Dat is waar het om gaat ..
  Het is David tegen de reus Goliat.
  Palestijnen die puur om hun vrijheid en een humane leven vechten
  En erkenning als staat met volledige autonomie en bestuur zoals Israël en alle andere landen dat ook hebben ..
  Dus kom asjeblieft niet aan met Oohhh maar zij bestoken Israël met raketten..
  Nee Israël bestookt de Palestijnen met ballonnen en pepernoten nou goed..
  Het heeft ook geen zin om een islamofobe dit uit te leggen.
  Je kunt van een appel geen peer maken
  Zo Partijleider zo aanhang

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.