Wilders: ‘Wat hebben we aan minder CO2 als onze kinderen later de sharia moeten naleven?!’

PVV-leider Geert Wilders vindt dat de EU “bijna crimineel” bezig is door de “verkeerde prioriteiten” te stellen. Wat hem betreft moet de Nederlandse eurocommissaris Frans Timmermans zijn moeite niet in het klimaatprobleem steken, maar in het “immigratie- en islamprobleem”.

Het zal menigeen zijn opgevallen: met PvdA’er Frans Timmermans in de Europese Commissie gaan “wij” de komende vijf jaar over het sluiten van een zogenaamde “green new deal.” Deze uit de Verenigde Staten overgewaaide term is een soort grote beleidsmatige reset, waarin problemen met het opwarmende klimaat en de neoliberale economische orde in één klap zouden kunnen worden opgelost. En Timmermans mag dat regelen.

PVV-leider Wilders heeft er een hard hoofd in, voornamelijk omdat hij niet denkt dat de EU momenteel bezig is de juiste prioriteiten te stellen, zo laat hij via Twitter weten. Allereerst zou Brussel een probleem willen oplossen dat helemaal niet bestaat: “We hebben geen klimaatprobleem maar een immigratie- en islamprobleem.”

Maar belangrijker is dat Geert Wilders niet zo gelooft in broeikasgassen. Wel in de sharia, die volgens hem veel gevaarlijker is:

“En wat hebben we aan minder CO2 als onze kinderen later door de islamisering en de open grenzen de sharia moeten naleven? Verkeerde prioriteiten van de bijna criminele EU.”

Een wijzer persoon oordeelt natuurlijk: appels en peren. Dat de aarde kampt met de gevolgen van klimaatverandering, staat buiten kijf. Of de EU met hun extreme optreden daar de oplossing voor weet te bieden, is een hele goede vraag. Maar dat betekent niet dat er geen klimaatprobleem is. Noch dat we dit hele issue maar moeten laten liggen om ons te concentreren op het “islamprobleem.” Niet alleen wordt dat door Wilders al vijftien jaar stelselmatig overdreven, maar ook zegt het bevorderen van integratie en het strenger handhaven aan de grens niets over klimaatverandering. Het heeft er letterlijk gewoon niets mee te maken.

Dus ik zeg: we hebben geen fruitprobleem, maar een speelgoedautootjesproblem. Wat hebben we immers aan een eettafel vol fruit als de grond in de woonkamer bezaaid is met mini-vierwielers? NOU?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Wesley Benbow

  De stupide logica van een ranzige populist.

  Meer is er niet van te maken. Eens met Tim.

  1. Bijenzwerm

   Wie zijn ogen normaal gebruikt ziet dat we een groot islamitisch probleem hebben in Nederland.
   Deze demografische verandering word steeds beter zichtbaar volgens het cbs (en die jokt of verdraait cijfermatige uitkomsten nog wel eens in het voordeel van het links politieke spectrum) hebben we rond 2050 ongeveer 40% moslims in Nederland..
   Dat is een regelrechte ramp…
   Ik raad mijn kinderen ook aan bij volwassenheid te emigreren naar midden Europa of Zuid-Amerika

   1. Bijenzwerm

    Polen chechië Slowakije Hongarije Ukraine wit Rusland en Letland etc begrijpen dat de islam een gevaar is voor hun volk en weren daarom zoveel mogelijk islamieten.
    Gelijk hebben ze.

    1. Vlaswiek

     @Bijenzwerm: Je laat de zuiger zuigen, negeren is beter!

     1. Wesley Benbow

      Arme Vlasziek, de sukkel blijft maar dweilen.

      🙂

    2. Heinz

     Zij zijn nog onwetend wat komen gaat. Zijn Barmhartigheid zal zegevieren, vrede zal over ons komen.

     1. Original NL

      Ga je je familie uitroeien Heinz??

    3. Jynx

     Gelijk hebben ze, moet hier ook gebeuren. Zo snel mogelijk terug naar het land van herkomst.

   2. Wesley Benbow

    “hebben we rond 2050 ongeveer 40% moslims in Nederland..”

    Dit slaat helemaal nergens op. Debiel gepraat.

    De feiten staan hier: h*tp://www.republiekallochtonie.nl/blog/feiten/het-wil-maar-niet-vlotten-met-de-islamisering

   3. Veteraan

    Je reageert op een heel akelig iemand en houdt hem hiermee in leven want zijn enige doel is ergernis veroorzaken door Linkse meningen te uiten.
    Grote bron van ergernis op deze site en de meeste mensen negeren hem al.
    Deze Wesley is al jaren een zwaar GGZ geval, autist en gewoon een zuiger.
    Dus niet reageren s.v.p., je reactie wordt ook wel gelezen zonder hem aan een Trol t richten.

    1. Bosche draak

     @Veteraan
     Als ervaringsdeskundige met autisten kan ik u verzekeren dat Wesley gewoon een etterende galbak is en zijn wanstaltig gestook heeft niks van doen met autisme.
     Gewoon een naar ventje die te weinig aandacht krijgt in zijn omgeving en er dus maar hier naar bedelt, hoe negatief het ook is hij wordt tenminste opgemerkt!

     Van de Galliër en Egelbats hadden hem al lang en breed kunnen wippen met z’n club van kontenkruipers, maarja die willen die (negatieve) aandacht en de clicks die er mee gepaard gaan….

   4. Scheve Tinus

    U bent in de poep gaan staan.

 2. Bijenzwerm

  Wilders slaat ook hier weer de spijker opzijn kop.

  1. Pauline Kummer

   Wilders is het Licht in de wereld, wie in Hem gelooft zal nimmer in de duisternis wandelen!

 3. Bockbeer

  Links en logica zijn elkaar natuurlijke vijanden.

 4. Blitzkrieg

  Tim Engelbart : “Dat de aarde kampt met de gevolgen van klimaatverandering, staat buiten kijf. Of de EU met hun extreme optreden daar de oplossing voor weet te bieden, is een hele goede vraag. Maar dat betekent niet dat er geen klimaatprobleem is.”

  Wat een vuile klimaatpropaganda is dit, er is geen enkel probleem met het klimaat.

  Informeer jezelf liever dan naar Greta te luisteren. Ons klimaatbeleid vooroorzaakt miljarden doden en kost triljoenen dollars. Het is onze morele plicht geen cent uit te geven aan klimaat.

  Wanneer ga je de mensen informeren over de werkelijke schandalen rond het klimaat!

  Christopher Monckton Talks Climate Change During COP25 in Madrid
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8

  1. Hollandaise

   Ik vind het knap van Bart dat hij deze nuancering kan plaatsen (goed bezig Bart!). Ben wel benieuwd naar uw onderbouwing voor de miljarden doden?

   1. Blitzkrieg

    Hollandaise : Ik daag je uit de video te bekijken, over een half uur praten we verder. Graag je reactie.

   2. Blitzkrieg

    Hollandaise : Als je echt geen 35 minuten van de video wil bekijken, kan je op dit punt beginnen, kost je maximaal vijf minuten.

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8&t=1561

   3. Blitzkrieg

    Hollandaise : Niks meer van je gehoord, het werd zeker te het onder je voeten.

 5. Alarmbel

  De aarde kampt (nog) niet met een klimaatprobleem. Maar het kan nog wel komen. Wel kampt de aarde nu al met een overbevolkingsprobleem en een gevaarlijke groei hiervan. Maar de EU steekt hiervoor zijn kop in het zand. Net zoals voor de intolerante islam. In praktisch elk land waar de islam dominant is, worden andersdenkenden gemarginaliseerd.

  1. weer opnieuw

   Dit klopt naadloos belletje. Als minderheidsgroep kan de islam zeer goed de discriminatie kaart spelen om vervolgens als grotere groep die kaart uit te delen aan anderen en te onderdrukken aan hun ideologie. De islam is een levensgevaarlijke ideologie voor alle levensvormen anders dan de islam

 6. weer opnieuw

  Wilders heeft weer volmondig gelijk. Wat heb je als afvallige aan schone lucht als je niet meer buiten mag en kan komen. Stop de islamisering

  stem sociaal , stem pvv

 7. Abraham50

  Wesley Benbow

 8. Ted Vreden

  Mooie kerel die Wilders!

  1. Original NL

   Is tenminste geen schijtlaars Ted en een echte Nederlander!

 9. Jozias Visser

  Wesley Benbow

 10. Heinz

  Sehr gut. Wij roepen elke dag om strenger straffen. Dus die Sharia zal een milde vorm van corrigeren zijn vergeleken met het huidige strafrecht. Alles zal verbleken bij de Sharia.

 11. RvdBe

  Tim ziet het niet: we worden volgestouwd met negativiteit mbt tot het milieu omdat daar geld te halen is, en ter camouflage van een acuter probleem: massa immigratie van Afrikanen/moslims, dus het verband tussen de klimaatindustrie en immigratie is er wel degelijk.
  En het nog grotere probleem wat alles overtreft wordt helemaal nooit besproken: overbevolking, de mens is net een sprinkhanenplaag, alles kaalvreten en dan uitsterven, daar gaan die klimaatplannen van die Limburgse kabouter met die dikke kont niks aan veranderen.

 12. Schuilnaam-Olifant

  Geert heeft gewoon weer gelijk.
  Islam = Terreur en meer niet.

 13. EU kok

  Foto: PVV-leider Geert Wilders met een kind.
  .
  Uitkijken Geert, voor je het weet krijg je hier levenslang een etiket opgeplakt.

  1. Top

   Nee hoor! Dat doen we alleen bij onwel riekende slijmslakken en ontslagen MC donalds schoonmakers genaamd Jabba. En? Juist ja! Dat ben jij.

   1. Veteraan

    Gun EU cock toch geen adem Top.
    Daar sta je toch hopelijk boven ?

 14. Original NL

  Hans Janmaat krijgt steeds meer gelijk,..tis triest maar waar..!

 15. ikweetwatikwil

  Een fraai stukje Tim, Maar er zijn niet veel die daar nog instinken. Brussel stelt ook niet de juiste prioriteiten . Laat Afrika maar eens wat meer aan hun aanwas doen. Veel te veel mensen . Nu is daar ruimte genoeg. Maar nee , ze willen naar daar waar geld te halen is en ze willen allemaal een auto en hulpmiddelen in de huishouding. Vaatwasmachine en zo. OP vakantie naar hun thuisland. Nou fijn voor het klimaat. Wilders heeft gelijk. Brussel hoopt dat door veel trammelant te maken over het klimaat , de bevolking in het Westen de overrompeling van gelukzoekers wel zal vergeten. Nee dat doen we dus niet.

 16. Fortiori

  Bij de foto: Wilders met kind… dat was mij nou net niet opgevallen. Sterk!

 17. Cycle25

  Nederland op weg naar Indonesië V 2.0, en links zag dat het goed was.

  Eerst Thorbecke de zee in, om vervolgens de sharia te normaliseren.

 18. Michael M

  Ik heb de plannen samen met anderen gelezen omtrent de plannen waar de heer Timmermans voor staat met zijn Green Deal, maar in feite zijn zijn plannen nietszeggend. Deze man heeft helemaal niets aan oplossingen. Hij jaagt alleen maar op het innen van geld via CO2 heffingen en rekening rijden zodat alleen straks nog Timmermans rond kan rijden in zijn dikke BMW en een jaarinkomen van meer dan zes ton netto. Wat krijgen de gewone hardwerkende mensen er nog voor terug? En ja, ze zijn dom links bezig met klimaatplannen maar je hoort ze niet over de massa immigratie, want ineens is dat geen hekel punt meer. Ook bijzonder dat Nederland vroeger de oerwoudtijd en de ijstijd heeft gekend. Wordt de aarde dan ook niet warmer door vulkaanuitbarstingen.

 19. DidiMadloba

  Wilders krijgt met zulke onzin echt een geloofwaardigheidsprobleem.
  Hij suggereert dat in de EU Sharia recht wordt ingevoerd als er geen actie wordt ondernomen. Dat zal hij wel baseren op die rare “omvolkingstheorie”: dat er straks alleen nog maar moslims in Europa wonen.
  Maar goed, laat het waar zijn. Wat is de Sharia precies? Dat is rechtssysteem dat de moslims ontwikkelden, voor allerlei dagelijkse rechtsvragen. Het verschilt niet eens zo vreselijk veel van de Europese rechtssystemen, met één uitzondering: het strafrecht. Sharia kent een meedogenloos strafrecht. Maar dat wil Wilders ook: strenger straffen!
  Behalve natuurlijk als hij zelf de verdachte is.

  1. Limburgse Separatist

   Als 70% van de tweede kamer ervoor stemt om de grondwet af te schaffen is hij afgeschaft. Die omvolktheorie komt van Coudenhove Kalergi. Dat noemen ze Pan-europeanisme. En hij beschrijft het ook in zijn boeken. Hij is goed als de founding Father van de EU. Hij koos zelfs voor het EU volkslied Alle Menschen wurde Bruder.

   Dus wilders heeft 100% gelijk als hij stelt dat Europeanen al sinds de jaren 70 bewust demographisch worden vervangen.

   Beetje dom van je om je eigen linkse demagogen met hun ideologien aan de kant te schuiven.

  2. Rechtsaf

   Sharia, mididildo dat is islamitische wetgeving, weet jij wat de islam zegt over het houden aan de wetten in het land waar zich bevindt?

 20. Michael M

  Wesley Benbow voorheen de oude nicknamen Nick Noppen en Mezzadra, als je iemand een sukkel noemt dan zou ik eens bij jezelf te raden gaan en een kijkje in de spiegel nemen als ik jou was. Wellicht hangt er niet 1 meer doordat ze van de schrik gebarsten zijn.

 21. Sergeant Monty

  Al 15 jaar waarschuwt Wilders voor aanslagen nu waarschuwt hij dat de sharia in Nederland zal worden ingevoerd.

  Waarom worden de meeste mensen niet bang?

  1. Top

   En die ‘aanslagen’, zijn er niet geweest? den Haag, Utrecht, Amsterdam?

   1. Sergeant Monty

    Die sharia komt er dus ook net zo snel.

    1. Limburgse Separatist

     Die is er al. Als een islamitisch gezin relationele problemen hebben dan kunnen ze dat “intern” oplossen. In Engeland is dat al jaren bekend.

 22. Veteraan

  Wilders heeft altijd gelijk en ook dit is weer een rake opmerking.
  Aan het milieu wordt gewerkt en dat gaat wel door.
  Wat ook door gaat is de omvolking en het betreft hier voornamelijk hele akelige criminelen, misbruikers en agressieve mensen. Kortom allochtonen genoemd en daarvan is meer dan de helft zo rot als ….

 23. Jack Flash

  Vijand 1 is deze overheid.
  Vijand 2 is de islam.
  Stem PVV/FVD.

 24. Gerlos

  Geert dit zijn twee enorme problemen, de islam en intregatie zijn inderdaad grote problemen maar ook het klimaat verdient onze volledige aandacht maar wel in mate.

 25. rujoleki

  Helaas gaan onze kinderen en kleinkinderen een vreselijke tijd tegemoet. Dat hebben ze te danken aan hun huichelachtige ouders. Die stemmen al jaren pro islam en pro asielparasieten .

 26. Joost mag het weten

  Dat Wilders niet gelooft dat CO2 verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde wil niet zeggen dat hij klimaatverandering niet uiterst serieus neemt.
  Natuurlijke CO2 uitstoot: 70.000.000.000.000 ton
  Uitstoot als gevolg van verbranding fosiele brandstoffen: 30.000.000.000 ton

  1. Rechtsaf

   De co² heeft niets met opwarming te maken, er is geen probleem, de islam is wél een probleem

   1. Limburgse Separatist

    In India is vandaag een wet doorgevoerd die Islamisten het recht ontzegt te naturaliseren. Dat is een mooi iets.

    1. Rechtsaf

     In Nederland worden we sinds kort elke vrijdag geteisterd door Arabische onverstaanbare gebedsoproepen, er zijn hier veel ongelovige maar die vinden het prima als een demonische afgod als grootste god wordt geprezen

     1. Vit

      @Rechtsaf

      Men denkt dat die krokodil niet bijt maar dat doet hij wel degelijk.

  2. Joost mag het weten

   Oeps. Nul teveel bij de natuurlijke CO2 uitstoot. Het fosiele aandeel blijft verwaarloosbaar: 0,42%. Daarnaast maakt CO2 slechts 0.04% van de atmosfeer uit. Dan nog rekening houden met het feit dat de hoeveelheid CO2 benodigd voor een bepaalde opwarming exponentieel toeneemt; bij 280 ppm CO2 is zo’n 95% van het maximale effect bereikt. Bij 150 ppm, de minimale benodigde hoeveelheid voor fotosynthese, is al zo’n 87.5% van het maximale opwarming door CO2 bereikt.

 27. Rosasolis

  Wilders wordt gekker met de dag. De Sharia wet zal nooit in het Nederlandse Wetboek
  komen. Omdat hoewel wij vrijheid van religie toestaan, is onze wettelijk systeem gebaseerd nog steeds op de westerse leer, die de oorsprong heeft van de oude en nieuwe testamenten van de Bijbel. Die door de eeuwen heen grote vordering in onze samenleving heeft gemaakt. Dat gaat nooit veranderen, niet in Nederland en niet in de EU.
  De foto boven laat zien meer van de echte Wilders zien, die snel achteruit gaat. Hij moet snel naar de kapper voor een nieuwe platinum-blonde kleur spoeling.

 28. DrentseBoyUitEmmen

  Wat een achterlijk artikel dit.
  Iedereen met hersenen in zijn harses heeft toch door dat Geert doelt op de te prioriteren onderwerpen.

 29. DidiMadloba

  De sharia verschilt niet eens zoveel van westerse rechtssystemen, met één belangrijke uitzondering: het sharia strafrecht is meedogenloos.

  Maar roept rechts Nederland niet al jaren om zwaardere straffen?

 30. DidiMadloba

  Maar stiekem is Wilders vóór de sharia want die kent een meedogenloos strafrecht dat hij beter kan appreciëren dan die “slappe D66 rechters”.

 31. Rud56

  @Bijenzwerm, helemaal waar!

  En voor diegenen die hun harses diep in het zand hebben zitten of bewust wegkijken:
  Waar de moslim verschijnt, is het de vrede, veiligheid en vrijheid die verdwijnt!

  Voorbeeld: denk alléén maar aan de cartoons of aan het cabaret! Of aanschouw de ellende in, nu nog, grote steden!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.