Zieke Sid Lukkassen droomt van gewelddadig huishouden in Nederland: iedereen die te links is ‘executeren’

Laten we gewoon eens héél eerlijk zijn: binnen rechts Nederland lopen een hoop perverse charlatans rond, met ideeën die nog walgelijker zijn dan je ooit voor mogelijk zou houden. Je kan denken aan die nazikatholieke knuppels van ‘Cultuur onder Vuur’, maar een erevermelding in deze vijver van extreem-rechtse kwaakeenden is zeker ook weggelegd voor niemand minder dan Sid Lukkassen.

Het is een geliefde hobby op de uiterst rechtse flank: gewoon in een boekje een eind weg boreaal doemdenken over het einde van de beschaving en het begin van de shariaheerschappij, ondersteund door linkse en/of Europese politiek-correcte staatsruifvreters. Het oppervlakkige doel van een stukje dergelijke “literatuur” lijkt vermaak, maar wie de verbetenheid van de schrijvers kent, weet: dit is méér dan fictie. Dit lijkt verdacht veel op de legitimering van toekomstig politiek geweld. Eerder schreef ene Pepijn van Houwelingen al zo’n boek. Hij doet nu mee aan de oprichting van Ongehoord Nederland.

En zeer recentelijk verscheen een dergelijk stukje “literatuur” ook van de hand van Sid Lukkassen. Die naamt komt u wellicht bekend voor: hij schrijft al jaren op menig webstek essays vol niet-bestaande termen, veel te lange zinnen en volstrekte warreltaal. Ook bij De Dagelijkse Standaard biedt hij z’n schrijfsels geregeld aan: doorgaans passen wij voor zijn letterkots. En de laatste anderhalf jaar hebben we er sowieso een volledige banvloek over Lukkassens klaagzangen uitgesproken. De reden: de man schrijft alsof hij het Orakel van Delphi gekruist met Anders Behring Breivik is. Met beide figuren willen we niets te maken hebben. Andere media, zoals The Post Offline van Jan Dijkgraaf en het tijdschrift Elsevier hebben zichzelf ook Lukkassenvrij verklaard. Met goede reden.

Toch heeft Lukkassen het deze week voor elkaar gekregen om de NRC te laten kijken naar één van z’n nieuwe boekjes. Ditmaal geen nep-academisch werk over hoe Nederland zogenaamd verandert in Noord-Korea, maar een fictie boek. Over hoe Nederland verandert in een oorlogszone. En de enige redding is het standrechtelijk executeren van iedereen die het bangmakende label ‘cultuurmarxist’ opgeplakt krijgt. “Is dit het voorportaal van het fascisme?“, vraagt het NRC dan ook terecht. En schrijft over Lukkassens zogenaamd fictieve angstepistel “De afrekening. Kroniek van een getergd volk” het volgende:

“In de ‘roman’ siddert Nederland onder aanslagen door moslims: gifgas in Amsterdam, explosieve drones in Utrecht. In Rotterdam, waar in de haven een kernbom is ontploft, is de situatie zelfs ‘zorgelijk’. Goeie help! Er zit maar één ding op: louterend contra-geweld.

Gelukkig weet ‘generaal Brunnekreef’ wat hem te doen staat: keihard ingrijpen! Waarbij ‘interneren en zelfs executeren aan de orde kunnen zijn’. Er volgen processen tegen cultuurmarxisten, waarbij de aanklager een studie aanhaalt van: dr. Sid Lukkassen. Ik verzin dit niet, maar Nijhof en Lukkassen wel.”

Van de NRC krijgt het grote Lukkassen Lulpraat-boek één van de vijf sterren. Wat ik daar van denk? Dat is nog altijd één ster te veel voor deze nep-academische en ophitsende kwakzalver.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Bijenzwerm

  @tim vergeet even de demografische veranderingen die er nu plaats vinden 8n Nederland en Europa.
  1 autochtoon Europeaans stel gemiddeld 2 kinderen.
  1 stel uit het middenoosten of afrika gemiddeld ongeveer 6 kinderen.
  In Nederland wonen naar schatting 2 miljoen van de laatst genoemden met deze achtergrond.
  @tim mag jij het rekensommetje doen wat de verhoudingen zijn over pak em beet 25 jaar.
  Zo gek is ons sidje dan nog niet he?

  1. Piet51

   @Bijenzwerm
   Waar haal je deze cijfers vandaan? Ik kan geen Eurpoese cijfers vinden, vandaar mijn vraag. Ik heb wel Nederlandse cijfers en die wijken extreem af van de jouwe. Kijk eens op opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83307NED/table?dl=274BB
   Je ziet dat het aantal kinderen per vrouw in NL met een migratie-achtergrond in 2018 1,610 kind was, iets hoger dan van een autochtone vrouw, namelijk 1,583 kind. Die zes van jou komt niet eens in de buurt, al zullen er zeker gezinnen zijn met 6 of zelfs meer kinderen, net als bij Nederlandse vrouwen. Verder zijn beide cijfers al jaren dalend. Je hele redenering lijkt hiermee in te storten.

   1. Boeddha

    @Piet51

    Blijkbaar ben je nog nooit in een immigratie centrum geweest.
    Bijna allemaal mannen, en wat er aan vrouwen rond loopt veel, heel veel kinderen.

    1. Original NL

     Piet komt al jaren niet meer buiten..en maakt gebruik van de cijfers aangeleverd door de eu propaganda.
     Kindersoepsidie doet allochtonen goed vermeerderen!

     1. Piet51

      @Original NL
      Jij bent duidelijk niet geïnteresseerd in de enige onderbouwde cijfers die er over dit onderwerp bestaan. Wat dei cijfers met de EU te maken hebben, weet ik niet. Ik zie het verband niet. Jij wel? Graag uitleg.

    2. Piet51

     @Boeddha
     Ik woon, als de wind goed staat, onder de rook van een AZC. Daar lopen veel mannen en vrouwen en kinderen. Maar het gemiddeld aantal kinderen per allochtone vrouw kan ik er niet uit afleiden. Want zoals je vast weet, lopen vrouwen met een migratie-achtergrond niet vanzelfsprekend allemaal zo maar over straat. Maar die AZC-vrouwen zijn voor de kindertallen ook minder interessant, want zij hebben geen zekerheid te mogen blijven. Vrouwen die hier gevestigd zijn, statushoudsters dus, hebben kinderen die een beroep doen op NL-voorzieningen. En op die manier zoude de demografische kenmerken kunnen veranderen, mits …………….. er voldoende allochtonen-kinderen zijn. En die zijn er per vrouw maar iets meer dan bij autochtone vrouwen en bovendien dalend. De suggestie van @Bijenzwerm slaat helemaal nergens op.

 2. Job Jansen

  “Het is een geliefde hobby op de uiterst rechtse flank: gewoon in een boekje een eind weg boreaal doemdenken over het einde van de beschaving en het begin van de shariaheerschappij, ondersteund door linkse en/of Europese politiek-correcte staatsruifvreters”

  Noem het liever een realistisch toekomstbeeld ipv geliefde hobby of boreaal doemdenken.

  1. Bosche draak

   Engelbart is al voort net zo’n hypercorrecte deugkneus als de stumperdjes die hij voorheen op de hak nam.

   Zonde

   En hoeveel sterren hebben Tim Tim’s gewauwel gekregen?

   1. Job Jansen

    “En hoeveel sterren hebben Tim Tim’s gewauwel gekregen?”

    De vraag is echter, hoeveel hits en clicks er gescoord gaan worden met kritiek op rechts, op een rechts blog. Tim weet precies hoe hij moet scoren.

    1. Bosche draak

     Hij is gewoon een schijterd geworden, dat hij zich maar nuttig maakt en weer eens schoonmaak gaat houden.
     Het “geit” gehalte mag wel weer eens gesnoeid worden….

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      beeeehehehehehehe

    2. Ron

     Dan negeren

  2. Riesmog

   Welkom bij de club…je hebt het zelf nog niet door

 3. Tguard

  Hmmm nep academische, Het niet eens zijn met een mening betekend niet dat iets nep is.
  Misschien moet je als rechtse schrijver Juist wel open blijven staan voor andersdenkenden. Doe je dat niet dan ben je net zo vreemd bezig als de linker pers die bij elke scheet fascist, rascist of bruinhemd roeptoetert. Objectief zijn hoeft absoluut niet maar open blijven staan voor argumenten zonder anderen gewoonweg weg te zetten als….. helpt de zaak niet !!! Maar goed je zal Redenen hebben

 4. NoDoubt

  Engelbert verdiept zich niet en onderzoekt niet. Ook de PVV en Fortuijn werden verguisd maar krijgen steeds meer gelijk. Onze samenleving is compleet kapot. Oudere mensen worden beroofd door getinte straatbendes. Het salafisme (wat staat voor de originele Koran) woekert gewoon voort. Overheid is ter ziele. Politie, ambulance, treinconducteurs etc worden niet meer beschermd. Gezondheidzorg onbetaalbaar en burnout, Leraren burnout. Bejaarden in de kou. Voedselbanken in het rijke NL. 40% bevolking kan nauwelijks rondkomen. BTW naar 9 %. Belastingdruk van 28% (jaren 70 80) naar 38% en wordt door klimaathype 44% per inwoner. Vluchtelingen kosten nu al 500 miljard. Overal waar islam verschijnt, verdwijnt democratie en maakt plaats voor kalifaat. Ik denk dat Lucassen meer dan gelijk heeft, maar je moet het wel zien. Bewijzen zijn er genoeg.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   beeehehehehe

  2. toetssteen

   No Doubt
   Sid Lukkassen is niet Lucassen.

 5. Jack Flash

  Action=Reaction.

 6. Wesley Benbow

  Dat Sid Lukkassen een autistische dwaas is is bij verstandige mensen wel bekend. Erger is het dat er in PVV- en FvD-kringen, maar ook hier op DDS veel dwazen bestaan die zijn bizarre wauwel over omvolking, islamisering en cultuurmarxisme bloedserieus nemen.

  Goed dat DDS hier ferm afstand van neemt.

  1. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, de trollrn zullen zich weldra met een tegengestelde mening en hate-comments manifesteren.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Een heel enge van waar Joseph Goebbels nog jaloers op zou worden.

  1. Ted Vreden

   Goeie vent die Goebbels, jammer dat hij niet meer onder ons is.

 8. Watcher

  S Lukkassen, aanbeden door de familie Lugár, dan weet je het wel.

  1. Wesley Benbow

   Ik voorspel dat de woede hier zich op Tim Engelbart zal richten. Sid Lukkassen heeft hier veel gelovige aanhangers.

  2. Vanduinen

   Een broodje leverworst verhaal. Meer niet met Doesburgse mosterd.

 9. EU kok

  Dit is een van die momenten waarop ik denk:Tim lijkt mij een ideale schoonzoon.
  Jammer voor Tim, maar ben uitermate tevreden met mijn huidige schoonzoon.

 10. ikweetwatikwil

  Tim ziet liever dat je NIET terug slaat. Laat het maar komen denkt Tim. Maar je hebt natuurlijk nog altijd echte Nederlanders die NIET de andere wang toekeren en een heldere kijk houden op ,wat er gebeurd.

 11. Jumping

  In dit keiverotte Nederland, is liegen door Links gewoon toegestaan.
  In het begin van deze nieuwe eeuw, kwam de overheid tot de conclusie, wij moeten de omvolking gaan verdoezelen, we stoppen als overheid 01-01-2014, met de registratie van Halve Nederlanders, op dat moment hadden
  1,3 Miljoen in Nederland aanwezige personen, twee of meer nationaliteiten.

  De knapen in Den Haag, die Zwarte Piet aan een ziekte hielpen, zijn vlgs deze ingreep gewoon Nederlander, telt makkelijk weg bij het tegenspreken, van het begrip OMVOLKING.

  1. DidiMadloba

   Op een gegeven moment hebben ze de definitie van “allochtoon” juist opgerekt – want de cijfers over arbeidsparticipatie worden gunstiger als je onder allochtonen ook bijna-Nederlanders verstaat, zoals ondergetekende.

   Omdat mijn (Nederlandse) moeder in Duitsland was geboren zou ik “een persoon met een migratieachtergrond” zijn.

 12. DidiMadloba

  Grappig, al die reacties van mensen die zich doodsbang hebben laten maken door Wilders en Baudet dat de moslims ons land gaan “omvolken”, met verschrikkelijke gevolgen.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba : Het zijn niet de moslims die ons omvolken, het is de politiek. Deze wil zo snel een federaal Europa bouwen. Voor een grenzeloze wereld zonder landen is land eigen cultuur een sta in de weg, deze moet opgeruimt worden. Het is niet toevallig dat KOZP subsidie krijgt en de gouden eeuw uit onze musea verbannen moet worden.

   1. Mycase

    negeren blitz dat is hier het motto voeren brengt hun alleen maar terug .

  2. Wesley Benbow

   Ja, deze ‘Eurabia’ onzin en al het paranoïde gewauwel er omheen over omvolking, cultuurmarxisme, islamisering, deugpolitiek en wat al niet meer slaat als kut op Dirk en wordt door listige populisten er in geramd bij simpele zielen.

   De fantast Lukkassen werd overigens op geestige wijze voor paal gezet in een discussie over dat geïmagineerde cultuurmarxisme in met de nuchtere journalist Casper Thomas.

   ht*ps://www.youtube.com/watch?v=rPGzJrYWgSU&t=199s

 13. Meriadoc Brandebok

  Mee eens, goed artikel.

 14. Timber

  Dit soort zieke gasten moet je sturen naar guantanamo bay.
  En al die andere extreem linkse zieke gasten 6 maanden in een noord Koreaanse werkkamp in de winter of een goelag in siberie.

  Daarna zijn hun gedachten direct meer democratisch. Zo niet nog een paar maanden.

 15. Beukman

  En de laatste anderhalf jaar hebben we er sowieso een volledige banvloek over Lukkassens klaagzangen uitgesproken. De reden: de man schrijft alsof hij het Orakel van Delphi gekruist met Anders Behring Breivik is. Met beide figuren willen we niets te maken hebben. Andere media, zoals The Post Offline van Jan Dijkgraaf en het tijdschrift Elsevier hebben zichzelf ook Lukkassenvrij verklaard. Met goede reden.

  Oei-oei, dit riekt naar een cordon sanitaire!

  1. Wesley Benbow

   “Andere media, zoals The Post Offline van Jan Dijkgraaf en het tijdschrift Elsevier hebben zichzelf ook Lukkassenvrij verklaard.”

   Dat herken ik niet. Lukkassen schreef 14 dagen geleden nog een onvoorstelbaar lulverhaal op The Post Offline”

   ht*ps://*po.nl/2019/11/17/sid-lukkassen-het-einde-van-de-goeiigheid-de-staat-is-geinfiltreerd-door-radicaal-linkse-identiteitspolitiek/

   1. Beukman

    Oh help. Heb jij dit stuk tot het einde toe gelezen? Bondigheid is nooit een sterke eigenschap van Sid geweest.

    1. Wesley Benbow

     Een interessant trekje van Sid is ook zijn angst voor vrouwen, een thema dat je ook bij Baudet en veel reaguurders op dit blog aantreft waar agressie jegens (mondige) vrouwen schering en inslag is.

     Sid schreef:

     ““Voortdurend worden vrouwen gewaarschuwd tegen stalkers, creeps en loverboys. Maar nergens in onze maatschappij worden mannen gewaarschuwd voor vrouwelijke seksualiteit en charmes en de manipulatie die daarvan kan uitgaan.”

     Te paard, te paard!

     1. Beukman

      Er bestaat een organisatie voor zulke zielige boze mannen die vrouwen de schuld geven dat deze niet voor hen kiezen, de naam is me even ontschoten. Een paar van die recente seriemoordenaars in de VS deden er hun inspiratie op.

 16. Beukman

  Uit de recensie:

  In de ‘roman’ siddert Nederland onder aanslagen door moslims: gifgas in Amsterdam, explosieve drones in Utrecht. In Rotterdam, waar in de haven een kernbom is ontploft, is de situatie zelfs ‘zorgelijk’. Goeie help! Er zit maar één ding op: louterend contra-geweld.
  Gelukkig weet ‘generaal Brunnekreef’ wat hem te doen staat: keihard ingrijpen! Waarbij ‘interneren en zelfs executeren aan de orde kunnen zijn’. Er volgen processen tegen cultuurmarxisten, waarbij de aanklager een studie aanhaalt van: dr. Sid Lukkassen. Ik verzin dit niet, maar Nijhof en Lukkassen wel.

  Niet alleen bij een deel van de potsers op DDS maar ook bij Lukkassen leeft dus een diep verlangen. Waarnaar? Dat de islam in Nederland zal toeslaan met vreselijke aanslagen: met gifgas, met drones, met een kernbom.
  Waarom? Omdat het leger dan eindelijk eens kan ingrijpen: democratie afschaffen, vijanden zonder proces doodschieten. Die vijand is niet alleen de muzelman maar ook de cultuurmarxisten. Aangezien deze laatste groepering diep is geïnfiltreerd volgens ondergangsdenker Sid zelf, kan met een gerust hart geheel links worden uitgeroeid.

  Sid is niet alleen een warhoofd, het is ook een zeer eng mannetje. Goed dat DDS aan hem geen podium geeft.

  1. Sergeant Monty

   “Dat de islam in Nederland zal toeslaan met vreselijke aanslagen: met gifgas, met drones, met een kernbom”

   Er wordt al 15 jaar voor gewaarschuwd dus het zal toch wel een keer gebeuren toch?

  2. Blitzkrieg

   Beukman : We hebben maar één vijand, de eu.

   1. Beukman

    Goed om te lezen dat de islam eindelijk is weggestreept van het lijstje vijanden, @Krieg.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Welk lijstje, citaat van mij reken ik ook goed. Kom op Beukman, ik daag je uit. Verlopig beschouw ik jou beledigende insinuaties aan mijn adres als niks anders dan ongefundeerde zwartmakerij. Nogmaals, citaten van MIJ, of neem je woorden terug.

     1. Beukman

      Welke woorden, @Krieg?

     2. Blitzkrieg

      Beukman :

      Deze woorden!

      Quote : “Goed om te lezen dat de islam eindelijk is weggestreept van het lijstje vijanden, @Krieg.”

      Je doet hier net als ik één of andere moslim hater ben ofzo.

     3. Beukman

      Misverstand, @Krieg.
      Hier op DDS werd de islam jarenlang gezien als Vijand nummer 1. Goed om te lezen dat nu iemand (jij) beweert dat de islam in het geheel geen vijand is.
      De rest is ironie. Maar ik wel best dit er bijzetten voor degenen die dit niet doorhebben:

      Blitzkrieg is géén moslimhater.

      Zo goed?

     4. Rammstein

      Blitz, je hebt je laten inpakken door Beukman. In cadeaupapier en met een lintje er om.

      Je vroeg er ook wel een beetje zelf om. Je weet toch dat je met trollen altijd op je hoede moet zijn?

     5. Ted Vreden

      Haten van moslims heeft geen zin. Als je het onkruid in je tuin haat verdwijnt het er niet mee, je moet het de kop indrukken met onkruidverdelger.
      Bij moslims is dat wat lastiger, geef het wat tijd en ze doen het zelf wel.

     6. Beukman

      @Rammelsteen loopt weer eens te trollen. Het is per slot sjabbesavond.

     7. Blitzkrieg

      Rammstein : Deze keer vind ik het niet zo erg. Ik sta er een beetje anders in als vele andere mensen hier, laat me het uitleggen.

      Om Europa één te maken is landelijke cultuur een sta in de weg, we moeten immers toe naar een grenzeloze wereld. Onze cultuur wordt afgepakt voor het Europese éénmakings project. Jerry krijgt susidie, Sylvana wordt op een voetstuk gehesen, de gouden eeuw wordt uit onze museau verwijdert en onze geschiedenis wordt inclusief (vervalst) gemaakt.

      Massa immigratie is nodig voor meerdere redenen, verzwakking, cultuur onderdrukking en laten afvloeien van onze welvaart (zie ook klimaat beleid). Er is besloten dat de islam een prominente rol moet gaan spelen, zie resolutie 1743 van de Europese unie. Hierin wordt de islamisering van Europa werkelijk gepromoot.

      De burgers in de afzonderlijke lidstaten zien al deze immigratie, ook van moslims terrecht als groot probleem. Iedereen is het erover eens dat er veel problemen zijn met immigranten, morrokanen, maar ook met de islam. Hiermee zijn zelfs islamieten het eens, zie de ontluisterende uitzendingen van nieuwsuur.

      Hoewel ik dus niks tegen moslims hebt, en er weldegelijk gematigde moslims zijn, zijn er weldegelijk vele gevaren met de islam.

      Ik ageer zelf ZEER sterk tegen de massa immigratie, en kan precies snappen waarom mensen een hekel hebben aan moslims. (snappen is iets anders als goedkeuren)

      De hoofd schuldige zijn niet de immigranten of moslims maar onze overheid de ons – met kwade opzet – tegen elkaar uitspeelt, om hun hogere europa federatie doel te bereiken.

      Niet alleen worden migranten dus MISBRUIKT voor verzwakking, cultuur onderdrukking en europese nivellering. Ze worden ook gebruikt om de burger bevolking tegen zichzelf op te zetten. Indien mensen elkaar bevechten (en bezig zijn met het klimaat) zie je niet welke schimmige spelletjes er op de achtergrond worden gespeeld.

      Loopt het echt de spuigaten uit volgt repressie worden onze vrijheden afgenomen (Ollongren) en onze privacy afgepakt. Europa gaat het chinese model invoeren, en gaat daarna nog heel wat stappen verder.

      Ik heb echter niks tegen mensen, zijn we immers niet allemaal gelukszoekers. Begrijp me goed, we moeten keihard optreden tegen de vele problemen van massa immigratie.

     8. Blitzkrieg

      Rammstein : Ik vind het prima als mensen dat ik GEEN MOSLIMHATER ben, dat ben ik ook niet. Ik denk namelijk doordat vele mensen ageren tegen moslims de ware vijand uit het oog verliezen.

      Leaether Strip – Civil disobedience – full version
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=PRczskyqbfw

      Dit is de muziek uit mijn jeugd, bekijk de video en lees de songtekst. Dan krijg je een aardig beeld hoe ik de dingen zie.

      Show them what you can do
      Then they won’t ignore you
      March 2 3 4
      Come on!
      We all know why it’s hard to take sides
      When words are used as tools of war
      We always have to look at the face in the mirror
      When the fight is done, you are your own judge
      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience
      Come on!
      Politicians use unfair tactics
      To scare the people with convenient lies
      They want two sides to go against each other
      To make us pick the side they want
      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience
      If you feed the dying fire of past unrest
      The healing (?) and wars begin
      We shouldn’t take sides, we should fight the source
      And the power is tainted, the victim is you
      March 2 3 4
      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience

     9. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Suicide Bombers
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=LEtgYfm63zM

      Ook al zo’n fantastisch nummer van Leæther Strip, dat nog steeds (2005) actueel is. Komt van het album After the Devastation.

     10. Rammstein

      Blitzkrieg, dank voor je uitgebreide (maar ook beetje warrige) uitleg. Dat je kiest voor mensen in plaats van religies/systemen siert je. Op veel punten volg ik je niet en vind ik je uitleg en toelichting naief.

      Zelf geloof ik niet in een matige islam. Er zijn wel, zoals je ook zegt, gematigde moslims. Maar ze zijn niet in de meerderheid. Het gros van het bidkleedjesvolk (ook de gematigden) acht de sharia hoger dan de Nederlandse grondwet. En altijd weer worden de islamitische moslimterroristen die dood en verderf zaaien door hun buren zulke ‘aardige en lieve mensen’ gevonden.

      Kort gezegd: de islam deugt niet, in welke verschijningsvorm die zich ook aan ons voor doet. Daarin verschillen wij fundamenteel van mening.

     11. Blitzkrieg

      Rammstein : Ik ken zelf één moslim en die is zeer zeker wel gematigd, een harde werker en staat altijd voor iedereen klaar. Ze zijn er, echt waar. Ik onderschrijf wat je zegt, ben echt veel minder naïef als dat je denkt.

      Ik ben het eigenlijk met bijna alles eens wat hier gezegd wordt, van sharia tot moskee, en van moskee tot gebedsoproep. Ik weiger echter om me te laten uitspelen door de hogere europese macht. Dit wordt extra moelijk gemaakt door het feit dat machthebbers Europa willen islamiseren (verdrag 1743). Mijn vinger wijst naar Europa, niet naar de islam. Hoewel dit een zeer fundamenteel verschil is, blijven de problemen met islam er hetzelfde door.

      Wij zijn degene die alles maar toelaten… toelaten is het foute woord, over ons zelf afroepen. WE DOEN HET ZELF!!!

      Bij de volgende terroristische aanslag (en die komt zeker) ben ik boos op onze overheid, die alles maar heeft laten gebeuren (zelf heeft veroorzaakt).

     12. Blitzkrieg

      Rammstein : Laat ik je een simpele vraag stellen. Wie vind jij zelf de hoofdschuldige aan alle problemen met betrekking tot de islam?
      De moslims of (Europa) onze overheid, of iets anders dat ik niet genoemd heb.

      Ben benieuwd naar de antwoorden van mensen.

     13. merlot

      Blitzkrieg schreef: “Er is besloten dat de islam een prominente rol moet gaan spelen, zie resolutie 1743 van de Europese unie. Hierin wordt de islamisering van Europa werkelijk gepromoot.”

      De “vertaling” die hiervan circuleert is een vervalsing. Het is een voorbeeld van “rechts” nepnieuws. Wel is het zo dat ook de ware tekst een lans breekt voor een “plaats voor de islam in Europa” maar in veel minder sterke bewoordingen.

      Waar jouw visie op neerkomt is een complottheorie: de Europese elite zou massa-immigratie gebruiken als stormram om tot een federaal Europa te kunnen komen.

      Ik ga daar niet in mee. Het ligt volgens mij allemaal veel simpeler: de immigranten komen af op de welvaart cq de verzorgingsstaat (logisch toch?) en de Europese politiek is niet bij machte gebleken om die toestroom adequaat in te dammen. En dat om een scala van redenen: grondwetten, specifieke wetten die recht geven aan bijvoorbeeld gezinshereniging, internationale verdragen, “humanitaire” motieven, grote druk vanuit links en, god verhoede, het linkse christendom, de asiellobby, de panische angst om voor racist te worden uitgemaakt en zo voorts en zo verder.

      Deze situatie is niet bewust gecreëerd, het is langzaam zo gegroeid gedurende een halve eeuw. En ze zijn te laf om er rigoreus het mes in te zetten.

      Zo zie ik het. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

     14. Rammstein

      Blitzkrieg, de hoofdschuldige is uiteraard de (Europese) overheid die heeft ingestemd met ‘oil for islam’. Neemt niet weg dat de islam zelf -en de individuele moslim- ook veel schuld meedraagt door het tentoon spreiden van een enorme intolerantie, het constante eisen, de veroveringsdrang, de godsdienstwaan, het gebrek aan realisme en het bewust misbruik maken van de overmaat aan tolerantie die wij aanboden.

      Moreel besef ligt ook bij het individu zelf. Daar is bij de islam weinig sprake van – ze menen recht te hebben op alles.

     15. Beukman

      de hoofdschuldige is uiteraard de (Europese) overheid die heeft ingestemd met ‘oil for islam’.

      Dat is een verzinsel, @Ramsteen, wist je dat nog niet?
      Lees de genuanceerde reactie van @merlot. Niet alles wat er gebeurt is een complot of gebeurt met voorbedachten rade. Ontnuchterend wellicht, maar daarom niet minder waar.

     16. Rammstein

      Beuk, ik heb het NIET over die resolutie huppeldepub (1723?) en dus ook niet over een complot. Het staat echter als een paal boven water dat de Europese staten aan de Arabische olieleveranciers hebben toegezegd dat ze de islam vriendelijk zullen bejegenen bij de immigratie in Europa. En dat is hoe je het draait of keert ‘oil for islam’.

     17. merlot

      “Het staat echter als een paal boven water dat de Europese staten aan de Arabische olieleveranciers hebben toegezegd dat ze de islam vriendelijk zullen bejegenen bij de immigratie in Europa.”

      Dat betreft de zg Resolutie van Straatsburg. Of die ooit heeft bestaan is twijfelachtig. Ik ben zeer voorzichtig met Wikipedia, maar ik sta in grote lijnen achter dit stuk: ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Eurabi%C3%AB

     18. Beukman

      Het staat echter als een paal boven water dat de Europese staten aan de Arabische olieleveranciers hebben toegezegd dat ze de islam vriendelijk zullen bejegenen bij de immigratie in Europa.

      Het is dus geen complot, @Ramm, het gebeurde openlijk. Kom eens met een paar documenten waaruit zulks blijkt.
      En neem nou die Marokkaanse gastarbeiders. Er zijn toch waratje wel geloofwaardigere verslagen van hoe het komt dat er zoveel van hen met hun familie hier voorgoed zijn neergestreken. Daar kwam geen Saudi aan te pas.

     19. Ben Venuti

      Bat Ye’or, de vertaling van Pamela Hemelrijk, oil for islam, daar gaat het toch om, dat wordt door die deugkneuzen maar in twijfel getrokken terwijl de grootste boerenlul die om zich heen kijkt de feiten waar kan nemen, West Europa is in zo’n 4 a 5 decennia volgelopen met dat islamitisch getriefel wat ons slechts ellende bezorgt, deporteren dat smerige ongedierte!

     20. Rammstein

      Merlot, je schrijft dat je in grote lijnen achter het Wikipedia-artikel inzake Eurabia/Bat Ye’or staat. Onduidelijk blijft achter welk gedeelte. De Eurabia-hypothese wordt uitgebreid aangehaald, maar ook weerleggingen/kritiek.

     21. Rammstein

      Beukvrouw, ik maakte er geen complot van, dat legde jij in mijn mond. Feit is dat Europa de laatste vier decennia is volgelopen met moslims. De Europese bevolking is daarover nooit geconsulteerd. Dat vind ik de pest van het verstrekken van carte blanche aan parlementair klootjesvolk in een representatieve democratie.

     22. Blitzkrieg

      Rammstein : Ik ben het absoluut met je eens, de islam is uitermate intolerant. Echter is intolerantie onder minderheden een mode verschijnsel aan het worden, neem bijvoorbeeld Jerry, Sylvana of het Marrokanen tuig dat doelbewust autochtone Nederlanders aftuigt.

      Deze intolerantie is verschrikkelijk, maar feit blijft dat onze overheid dit faciliteert en subsidieerd. KOZP krijgt subsidie, Sylvana moet de nieuwe nachtwacht worden en de gouden eeuw moet uit onze musea verbannen worden en onze geschiedenis moet inclusief (vervalst) gemaakt worden.

      Dit zet mensen tegen elkaar op, haat wordt beloond in dit land. De overheid had/moet onze tradities beschermen, in plaats daarvan weten ze niet hoe snel ze alles af moeten schaffen ten behoeve van inclusiviteit.

      Ik ben het oneens met merlot dat Europa niet bij machte zou zijn om iets te doen aan immigratie. Tot nu toe heeft Europa helemaal niks gedaan om tenminste te proberen de immigratie in te dammen. In plaats daarvan worden er allerlei pacten gesloten zoals dat van Marrakesh die letterlijk tot doel hebben het bevorderen van immigratie.

      Europese eenmaking is de enige verklaring die ik kan verzinnen die al deze verschijnselen verklaart, het komt allemaal wel heel erg goed uit.

     23. merlot

      @ Rammstein: ik doelde op de inleiding, meer specifiek dit gedeelte:

      “De drijvende kracht achter Eurabië is volgens Bat Ye’or een aantal overeenkomsten tussen de toenmalige Europese Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie, en vertegenwoordigers van de Arabische Liga, waarin zou zijn afgesproken dat in ruil voor een gegarandeerde aanvoer van Arabische olie naar de lidstaten van de Europese Gemeenschap, immigranten uit de Arabische wereld zouden worden gestimuleerd hun eigen taal en cultuur te behouden. Bat Ye’or baseert zich voor haar stelling onder meer op de zogenaamde ‘Resolutie van Straatsburg’ die op 7 en 8 juni 1975 door de Parliamentary Association for Euro-Arab Cooperation werd aangenomen. Een overeenkomende resolutie van het Europees Parlement werd gesuggereerd maar die bestaat in feite niet. In Nederland vertaalde deze vermeende Europese beleidslijn, door islamcritici zoals Pamela Hemelrijk ook wel ‘Oil for immigration’ genoemd, zich volgens Bat Ye’or in het ‘Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur’. In feite namen de Europese staten midden jaren zeventig stringente maatregelen om de arbeidsmigratie uit moslimlanden te beëindigen. Het OETC was bedoeld om remigratie te bevorderen.”

      Ik heb Eurabia van Bat Ye’or gelezen en ik vond het een zwak verhaal. Met name omdat het geen resolutie van het Europarlement betreft maar van een Europees-Arabisch overlegorgaan zonder enige bevoegdheid.

      De immigratieramp is volgens mij nooit gepland geweest maar een serie ongelukken die alleen konden gebeuren door een samenloop van onder andere de factoren die ik al in m’n vorige post noemde.

      Inmiddels, zoveel jaren na die “resolutie”, zie ik wél opzet bij de VN (Marrakech-verdrag) maar dat is een ander verhaal.

     24. Blitzkrieg

      Rammstein : Je denkt toch niet dat ze ons iets vragen. Ollongren wist niet hoe snel ze het referendum af moest schaffen en Rutte heeft ons bedonderd met een inleg velletje. In de VK zijn ze ook bedonderd, daar hebben ze voor Brexit gestemd. Bij het referendum was er nooit sprake van een deal, gewoon van erin of eruit.

      In een federaal Europa heb je zometeen helemaal geen rechten meer. China is slechts een voorproefje van waar het allemaal naar toe gaat. Over een paar decennia hebben we allemaal een chip in onze kop, en als je gedrag niet door de beugel kan wordt je chip gewoon uitgezet en kan je niks meer. De eerste stap is de geldloze maatschappij, door toenemende onveiligheid zal je privacy en vrijheid ontnomen worden.

     25. merlot

      Blitzkrieg schreef: “Ik ben het oneens met merlot dat Europa niet bij machte zou zijn om iets te doen aan immigratie.”

      Dat heb ik inderdaad niet goed geformuleerd. Het moet zijn: de Europese politiek heeft nagelaten om die toestroom adequaat in te dammen.

     26. Ben Venuti

      Het komt er simpelweg op neer Merlot dat destijds tijdens de oliecrisis er een convenant is gesloten om moslims massaal toe te laten in Europa anders werd de oliekraan niet open gedraaid.
      De Saoedi hadden ons in de tang, wat in de geschiedenis met geweld niet lukte werd nu bereikt met chantage en het fokgedrag van dat ongedierte en onze naïviteit deden de rest.

     27. merlot

      “Het komt er simpelweg op neer Merlot dat destijds tijdens de oliecrisis er een convenant is gesloten om moslims massaal toe te laten in Europa anders werd de oliekraan niet open gedraaid.”

      Daar geloof ik dus geen fluit van. De oliecrisis is bewust gefabriceerd door de Arabieren om de olieprijs exorbitant te kunnen verhogen en, secundair, die landen te straffen die Israël hadden gesteund in de Yom-Kipoer oorlog, waaronder Nederland.

      Dat was in 1973. In 1974 kondigde Den Uyl een wervingsstop voor gastarbeiders aan.

      Dat rijmt niet, hè?

      Nee, in die tijd waren de Arabieren druk bezig met rijk worden en nog niet met het verspreiden van de islam.

   2. Vlaswiek

    @Blitz: Je laat je inpakken door de zuiger van de zuiger.

    1. Beukman

     En nu ga ik jou inpakken, parasiet. Luchtdicht en duurzaam, zodat je niet te veel beschadigt.

 17. Ben Venuti

  Het is een fictief verhaal maar ik krijg toch het idee dat sommigen wat angstig beginnen te worden, wordt de grond onder de voeten wellicht te heet?

 18. Mycase

  Vooral negeren is hier de hoofdzaak boys niet toe geven kom op als ik het kan kunnen jullie het ook ze zijn het niet waard punt uit .

 19. Original NL

  “De afrekening. Kroniek van een getergd volk”
  Prima titel voor de komende afrekening van rutte met zijn linkse kartel bij de verkiezingen in 2012!

  1. Original NL

   2021 uiteraard.

 20. merlot

  “deze nep-academische en ophitsende kwakzalver.”

  Wat een hysterie.

  Engelbart gooit weer een stuk rood vlees de arena in. Ditmaal voor de trollen. Grommend en kwijlend als orks stuiven ze er op af om het te verscheuren.

 21. Tman

  Dat er in Europa een islamitische omvolking plaatsvindt is onbetwistbaar, geweld, moord en steekpartijen door dit wild volk, zijn inmiddels deel van het straatbeeld geworden!
  De meesten zijn ongeschoold en/of arbeidsonwillig en niet inzetbaar als arbeidsreserve mbt de vergrijzing!
  Er is een klein miniem voordeeltje, de autochtone Europeanen hoeven niet bang te zijn dat hun baantje wordt ingepakt!

  1. Politiek Profeet

   Met mij zitten duizenden echte nederlanders te wachten op de grote klap.
   Daarna anarchie in de straten en een begin van de grote schoonmaak…en ja, ook alles wat links is, wegkijkert, deugkneus en landverrader komen aan de beurt….

   1. JFU

    Helemaal mee eens…de klok tikt…tikt…

   2. Beukman

    Zullen er genoeg lantaarnpalen zijn om alle staatsvijanden aan op te knopen, @Profeet?

   3. Wesley Benbow

    Als gezegd zitten hier nogal wat aanhangers van de enge Lukkassen.

 22. Rammstein

  De eminente Sid Lukkassen heeft eerder een aantal artikelen en boeken geschreven waardoor de linkse meute totaal in paniek raakte: hoe harder ze het afkraken hoe erger het ze raakt, dat is duidelijk.

  In zijn nieuwste boek -en in dit artikel- gaat het over FICTIE, geen wetenschap. Hetzelfde stijlmiddel en dezelfde onderwerpen die Michel Houellebecq in zijn waarschuwende fictie/essays hanteert. Die wordt daarom geadoreerd: hij is immers een linkse intellectueel.

  Sid Lukkassen is rechts. En dan word je genadeloos afgerekend. Want de fictie van rechts deugt niet, klopt niet en telt niet.

  Links toont opnieuw een treurige, nihilistische, azijnzure, domme pokkezooi te zijn. Geindoctrineerd dus politiek correct tot in het beenmerg.

 23. henk43

  Ik krijg steeds meer waardering voor de stukjes van Tim.Hij zit wel aan de rechterkant van het spectrum terwijl ik (gematigd) links ben maar hij is wel OBJECTIEF.

  1. Rammstein

   Alles wat in het potje van links past wordt door de simpele zielen OBJECTIEF genoemd.

   Henk43 heeft geen flauw notie van de betekenis van dit woord.

   1. henk43

    @Ramstein Feiten worden door velen ook door u genegeerd .Ik herken hier Trumpiaanse toestanden in. Wat niet strookt met uw vooroordeel is naar uw mening
    altijd onwaar. Liegen en bedriegen is ook het motto van Boris Trump en Donald Johnson.

    1. Rammstein

     Je zwamt HenkSpuit11. Jij begint met te zeggen dat Engelbart OBJECTIEF is (met caplocs) omdat hij iets zegt dat in je straatje past.

     Ben je echt te dom om dat zelf te zien?

     1. Bosche draak

      Bloedend hartje met TDS nummer zoveel Rammstein.

      Lekker laten gaarkoken in z’n eigen (s)linkse sop

     2. henk43

      Dit is het grote euvel met veel reaguurders hier.Nooit op argumenten ingaan maar andere meningen met beledigingen wegzetten. Tim is een rechtse journalist die toch ook inziet dat niet alles goed is wat van die kant komt. Ook wat van links komt is niet allemaal goed .Maar ja het niveau waarop Tim schrijft zal voor een zekere Rammstein wel te hoog zijn. En daar laat ik het bij!

  2. Riesmog

   Tim zal de rest van de week zijn lezertjes weer voeden met de meest idiote denkbeelden. Vrijdag sust hij blijkbaar zijn geweten.

 24. Riesmog

  Het is niet slim om ca. 80% van je doelgroep tegen de haren in te strijken Tim.

  Aan de ander kant, morgen voed je ze weer met nieuwe weerzinwekkende gedachten. Daar is SID nog een linkse rakker bij vergeleken

  1. Rammstein

   Het heeft even geduurd, maar Rie Smog begint langzamerhand het verdienmodel van DDS in de gaten te krijgen. Knap Rie, je leert het nog wel.

  2. Wesley Benbow

   @Riesmog,

   Tim Engelbart meldt hier zelden zijn persoonlijke overtuigingen, hoewel hij in dit geval zijn diepe en terechte weerzin jegens fascisten als Lukkassen terecht niet onder Stekelenburg en banken stak.
   Meestal laat hij zich inderdaad leiden door het beoogde effect:

   “ Ze weten wat werkt om publiek te trekken, de mannen van The Post Online, De Dagelijkse Standaard en GeenStijl. Ook Engelbart is centristischer en genuanceerder dan hij zich voordoet online. ‘Zie je hier een keihard iemand zitten?’ vraagt hij vriendelijk. ‘Ik ben saai centrum-rechts, zeker niet extreem.’ Dat hij tijdens zijn werk ook veel rechtsere Nederlanders moet bedienen vindt hij niet gek. Zo weet Engelbart dat de namen Sylvana Simons, Peter R. de Vries en Frans Timmermans het zeer goed doen. ‘Ik weet niet wat het is, maar mensen krijgen echt een rood waas voor hun ogen als je die namen alleen al in de kop zet. Mensen haten ze.’ Dus gebruikt hij ze vaak – soms zelfs tegelijkertijd in dezelfde kop.”

   https://www.groene.nl/artikel/worstelend-ten-onder-aan-het-eigen-gelijk

   1. Wesley Benbow

    Stekelenburg = stoelen

    Merkwaardig die spellingscontrole.

    1. Beukman

     Edoch een bron van vermaak!

 25. Ted Vreden

  DDS vaart wel bij meer kliks, dus meer links gedachtengoed waarop rechts dan weer reageerde. Linkse trollen zorgen ook voor kliks, uiteindelijk helpt al dat linkse getrol rechts dus aan bestaansrecht.
  Recht zou links dus dankbaar moeten zijn.

  Dank links!

  1. Bosche draak

   Het is ook zeer therapeutisch om die achterlijke gnomen op hun nummer te zetten.

  2. Piet51

   @Ted Vreden
   Er zijn meer en belangrijker redenen dat rechts links dankbaar zou moeten zijn. Het huidige rechts zou niet bestaan zonder links. Een politieke richting kan pas bestaan als ook het tegenovergestelde bestaat. Hetzelfde geldt overigens voor links, dat niet zonder rechts kan. Links en rechts is tot elkaar veroordeeld.

   1. Rammstein

    Piet51 geeft zich over aan primitief Yin-Yang denken. Rechts kan wel degelijk bestaan zonder links, god zij dank: rechts is de belichaming van realistisch denken en handelen en is inherent aan zichzelf.

    Dat links niet kan bestaan zonder rechts is evenwel evident; als links niets heeft om zich tegen af te zetten valt elk bestaansrecht weg.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Je spreekt jezelf tegen als je denkt, dat links niet zonder rechts kan, maar rechts wel zonder links. Rechts zet zich voortdurend af tegen links, kijk maar eens naar de meeste reactie hier op DDS. Het is een politieke waarheid, dat twee politieke richtingen niet zonder elkaar kunnen. Twee partijen kunnen dat natuurlijk wel.
     Wat je bedoelt met iets, dat inherent kan zijn aan zichzelf, begrijp ik niet. Als je met inherent “inhoudelijk gelijk” bedoelt, verkondig je een onweerlegbare waarheid, maar verder zonder enige betekenis. Het geldt immers voor elk verschijnsel. In wiskundige termen: a=a.

     Je maakt een denkfout die vaak wordt gemaakt. In politiek draait het om macht. Daar heb je tenminste twee richtingen voor nodig. Dat kunnen twee partijen zijn, maar het kunnen er ook meer zijn die in de beeldvorming worden verdeeld over links en rechts. Als één va die twee richtingen wegvalt, ontstaat er niet een ideale samenleving zonder machtsverdeling. Dan ontstaan er nieuwe denkrichtingen, net als nu, waartussen burgers moeten kiezen. Zo ontstaan nieuwe politieke tegenstellingen

    2. Bolkestein

     Als rechts niet produceert, kan links niet parasiteren. Dus links kan niet zonder rechts. Daarentegen kan rechts die linkse parasieten missen als kiespijn.

     1. Piet51

      @Bolkestein
      Je begrijpt me niet; sorry dat ik het niet duidelijker uitleg.
      Als links verdwijnt en alleen rechts van vandaag overblijft, ontstaan er al snel weer belangentegenstellingen, machtsverhoudingen en onderlinge strijd. Dan is het een kwestie van tijd tot er weer meerdere kampen zijn, die je weer links en rechts, maar eventueel ook onder en boven, wit en zwart, rood en wit of hoe dan ook maar ook kunt noemen. Een machtspositie bestaat allen bij de gratie van een tegenstander. Kijk maar naar politieke systemen elders in de wereld. Tot in het extreme worden vijandsbeelden gecreëerd, zoals in Noord Korea, Amerika,

 26. Sharktyricon

  Rechts realisten noemt zich dat…… Samenzweerders die zich klaarstomen voor een geweldadige coupe lijkt me een betere titel.
  Zoals een groot aantal van de reageerders hier wil het rechts (sur) realisme zijn eigen cirkeltje om elkaar op jutten. Men duld geen tegenspraak en negeert elk tegengeluid. Het klinkt wel een beetje als waar ze de rest van het land van beschuldigen. Zoals de waard is……

 27. Wesley Benbow

  Goede kritiek op Lukkassen c.s.

  ht*ps://doorbraak.be/de-mythe-van-de-westerse-zelfhaat/

 28. Groenehond

  Dit riekt naar een persoonlijke vete en afrekening. Als er zo fel en ongenuanceerd beschreven wordt is meestal het tegendeel waar.

 29. Jean1234

  PLATO : democratie levert zijn eigen beul !!!!

 30. Bolkestein

  Dus als je een roman schrijft die zich afspeelt in een verscheurde en lethargische maatschappij, waar de burger verscheurd is tussen niets doen en opstand, dan ben je als auteur een geweldsverheerlijker?

  1. Wesley Benbow

   In dit geval is het geen echte roman. Het is een boek met voetnoten en verwijzing naar literatuur, hilarisch genoeg ondermeer naar de ‘wetenschappelijke’ boeken van Lukkassen.

   Het is volstrekt duidelijk dat Lukkassen hier oproept tot een bijltjesdag voor politieke tegenstanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.