Angstige PVV wil Irak voor de leeuwen gooien, en alle soldaten terugtrekken: “Haal ze nu terug naar huis!”

Als het aan PVV-parlementariër Raymond de Roon ligt, worden ook de laatste Nederlandse soldaten die in Irak werken aan wederopbouw en trainingsmissies naar huis gehaald. Het kabinet kan en mag geen gehoor geven aan die kortzichtige oproep: als alle westerse mogendheden zich terugtrekken uit Irak, zitten we binnen de kortste keren weer met een ISIS-kalifaat of een rabiate Iran-proxy.

De Canadezen gaven al aan zich terug te trekken uit Irak, en ook de Duitsers hebben er genoeg van gehad. Amerika overweegt het openlijk via verwarrende brieven. En als het aan de PVV ligt, volgt ook Nederland de andere Westerse landen in de walk of shame naar het vliegveld van Baghdad, om comfortabel weer naar het eigen warme bed in Europa of Noord-Amerika te vliegen. Kamerlid Raymond de Roon ziet het al helemaal zitten:

“Nato en Duitsland halen militairen weg uit Irak. Nu Nederland nog. Breng onze militairen thuis! NL heeft daar niets te zoeken.”

Wat een angsthazengedrag. Bij het eerste beste signaal dat er wel eens rottigheid in de lucht gaat hangen, nemen westerse soldaten meteen de benen. Is dit hoe de leden van het machtigste militaire bondgenootschap er tegenwoordig uitzien? Een beetje vrijblijvend peshmerga’s trainen en observeren, maar wanneer er écht een beroep op wordt gedaan maken dat je wegkomt? Het is echt onverteerbaar.

En bovendien, desastreus voor Irak. Wat denk je dat er met het land gebeurd als er geen westerling in camouflagepak meer te vinden is? Denk je dat Irak dan op eigen benen kan staan? Nee, natuurlijk niet. Het is binnen een maand overvallen door ISIS of ISIS-achtige apocalyptische terreurorganisaties. Danwel gewoon formeel of informeel ingelijfd in het terreurimperium van Iran. Als je denkt dat we daar in het Westen geen last van zullen krijgen, ben je echt ontzettend naïef.

Dus westerse ministeries van defensie en onze eigen PVV-fractie: blijf. Waag het niet de Irakezen te verraden en met de staart tussen de benen terug te keren naar de quinoa- en Nutellatentjes in die fijne Europese hoofdsteden. De vrijheid staat op het spel in Irak, zo simpel is dat. En als het Westen al niet meer bereid is voor vrijheid te vechten, dan zijn we écht klaar met z’n allen. Want wie gaat het dan wel doen? Zimbabwe? Paraguay? De Fiji-eilanden? Schei toch uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Hard

  Het ligt eraan of Brussel dat ook wil, Rutte doet alleen nog wat Brussel zegt. Rutte is een EU-Vazal die tekent bij kruisjes en schijt heeft aan het volk en diens soldaten.

  1. Seneca

   @brandebok
   klopt wat u schrijft. Europa is ernstig voorgelogen eveneens door Tony Blair, u weet wel, de sociale democraat, de partij waar u in NL op stemt. dus niet te verontwaardigd doen, komt zeer onwaarachtig over.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Seneca

    Ik stem niet op de sociaaldemocraten. Maar de Britten zullen inderdaad met de Amerikanen onder één hoedje hebben gespeeld.

 2. Meriadoc Brandebok

  Irak is destijds ernstig gedestabiliseerd door Westers ingrijpen. Europa is op een schandelijke wijze door de Verenigde Staten voorgelogen. Als gevolg daarvan hebben we nu geen andere keuze dan de militairen te laten blijven om het land te stabiliseren.

  1. Hard

   “hebben we”

   Ik hoor niet bij jou!

  2. nu ik

   Land ? De hele regio is een kruidvat mad lola en de bedreigingen uit Irak naar de wereld -vooral Israel- heeft niets te maken met stabiliteit. De oorlogstaal staat gelijk aan de taal van een puber die van pa iets niets mag. Zielig geneuzel.

   Vervolgens leeft de regio weer conform de eisen van de ideologie van die ped* fiel en wordt de hele regio 500 jaar in tijd achteruit gezet. Deze mafklappers kan je niet stabiliseren zolang ze doof en blind die pe*do blijven verheerlijken

   1. Meriadoc Brandebok

    @nu ik

    Ik kan hier geen chocolade van maken, warrige comment.

    1. nu ik

     quote Meriadoc Brandebok 1 minuut ago Beantwoorden
     @nu ik

     Ik kan hier geen chocolade van maken, warrige comment. end

     Uiteraard WIL jij er geen chocola van maken of je bent niet zo slim als je je voordoet dat kon ook natuurlijk

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok

     Waarom heb je (of je companen) niet gereageerd op dit artikel. Elke dag worden mensen weggezet als extreem rechtse nazi’s als ze niet meegaan in je eurofiele droom (of een nexit willen) maar hier is het opeens stil, heel erg stil.

     Oh nee, daar komt de Draghi uit de mouw! ‘De euro kan een Japan-scenario verwachten’
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/oh-nee-daar-komt-de-draghi-uit-de-mouw-de-euro-kan-een-japan-scenario-verwachten/

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Op welke artikelen ik reageer ligt aan een combinatie van mijn interesses, de hoeveelheid vrije tijd die ik tot beschikking heb op een dag en de artikelen die mij opvallen.

      Als je de volgende keer wilt dat ik reageer op een artikel dan wel reactie van je, notificeer me dan met een linkje naar de comment waar je een reactie op wilt hebben. Ik weet natuurlijk ook niet alles.

     2. Blitzkrieg

      Quote : “Op welke artikelen ik reageer ligt aan een combinatie van mijn interesses, de hoeveelheid vrije tijd die ik tot beschikking heb op een dag en de artikelen die mij opvallen.”

      combinatie van mijn interesses: De euro is helemaal jouw onderwerp.
      de hoeveelheid vrije tijd : Je reageerde gewoon op andere artikelen
      de artikelen die mij opvallen : Dit is je zeker niet ontgaan.

      Ik heb in een aantal threads een opmerking gepost, dit is de eerste keer dat je hier reageert. Het is op zijn minst opvallend dat als er een doom scenario wordt gepresenteerd over de euro dat je dan niet reageert.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Het is niet opvallend. Ik reageer op een beperkt aantal topics per dag. Soms laat ik ook artikelen over de EU dan wel de Euro voor wat ze zijn. Ik jaag niet achter elk artikel over de Euro aan. Het heeft ook geen zin om hijgerig achter elk artikeltje aan te draven.

      Als je een reactie wilt moet je me daarom echt een notificatie geven op een ander artikel waar ik wel reageer. Van: zeg, kijk daar en daar eens.

   2. Pjotter

    Dit is het juiste antwoord, Irak is een moslimstaat en die paar soldaatjes uit het westen kunnen dat land niet veranderen of stabiliseren, ik dacht trouwens dat links sowieso een voorstander was van geen NL militaire inmenging in het midden Oosten en nu komt het van de PVV en is de PVV angsthazerij.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Pjotter

     Als de paar soldaatjes uit het Westen gebieden in het land niet kunnen stabiliseren, moeten ze er natuurlijk ook niet binnenvallen, maar dat is met groots machtsvertoon geschiedt. Daarmee is het Westen partij in Irak geworden. Nu kan men het land ook niet meer aan haar lot overlaten.

  3. Ben Venuti

   Brandebok denkt dat er überhaupt landen in die regio gestabiliseerd kunnen worden, Irak is al decennia een ongeregeld zooitje, daar hebben de Amerikanen geen schuld aan daarvoor moet je bij Saddam Hoessein zijn als hij nog zou leven en zijn Baath bende.

  4. henk43

   @MB Helemaal mee eens!

   1. Top

    Die Henk, 43 en nu al overbodig!

  5. Fonz

   “ernstig gedestabiliseerd door Westers ingrijpen.”

   Wat de EU nu met Nederland doet..

   1. Meriadoc Brandebok

    @Fonz

    De EU is onvergelijkbaar met het militaire ingrijpen in het Midden-Oosten.

  6. Top

   Aldus onze reetkever Guusje.

  7. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Ho even, niet zo snel. Misschien ben je alweer vergeten dat er onder de bevolking helemaal geen draagvlak was voor deze oorlog. Ook door onze regering zijn we deze oorlog binnen gerommeld, iedereen wist precies hoe het zat.

   1. Hard

    @Blitz: Balkenende weet daar alles van…

   2. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Ja, maar de Nederlandse regering was door de Amerikanen bedrogen, omdat zij beweerden dat Hussein op het punt stond een atoombom te fabriceren. Militair ingrijpen, zo hield men vol, was daarom noodzakelijk.

    1. Vit

     @Meriadoc Brandebok

     Op het punt stond en dat klopt ook want zij hebben de kennis om plutonium te vervaardigen in hun centrales en terroristen met dat element is een slecht idee.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Vit

      Er was van alles rond die massa-vernietingswapens gelogen. Tot aan het punt dat er documenten werden vervalst en de waarheidwerd verdoezelt.

      h**ps://www.trouw.nl/nieuws/mi6-en-cia-wisten-voor-inval-dat-irak-geen-vernietigingswapens-bezat~b9738c03/

    2. Kretoloog

     Brandebok steekt zijn kop in het zand. In de jaren 80 waren de Irakezen al heel ver in het vervaardigen van een atoombom. Gelukkig greep Israel in en bombardeerden de hallen waar die bom werd vervaardigd. Dat zetten Irak op tientallen jaren achterstand in kennis en ontwikkeling.

    3. Blitzkrieg

     Ja, maar… De hele bevolking wist dit inclusief de politiek. Avond na avond waren er praatprogramma’s. Werkelijk iedereen wist dat deze oorlog nergens op gebaseerd was, saddam hoessein was een dictator en daarom moest hij weg. Dit was toen algemene kennis, ik kan het me nog heel erg goed herinneren.

  8. Original NL

   Irak bezette koeweit toch??…of was dat ook Amerika?

 3. ikweetwatikwil

  Goed gezien PVV . Tim heeft zich nog geen bril aangemeten,

 4. Drollevanger

  Landen waar het toch al een verloren zaak is, het zelf verder uit laten zoeken.
  Waarom moeten daar ook onze jongens worden afgeschoten. Laat ze het daar lekker zelf uitzoeken. Misschien helpt Allah hen wel, dus veel plezier.

 5. JFU

  Soldaten terug trekken, daarna voorgoed afrekenen met die levensgevaarlijk sekten in het Midden-Oosten.

 6. Ben Venuti

  DDS heeft weer een gaatje gevonden om de PVV in een kwaad daglicht te zetten, er is geen enkele reden om de militairen die een trainingsmissie aan het vervullen waren daar te laten wanneer hun werkzaamheden uit veiligheidsredenen zijn stopgezet.

 7. Rammstein

  “NL heeft daar niets te zoeken.”

  Inderdaad.

  1. Hard

   Rutte denkt daar anders over, in opdracht van Brussel.

 8. Mycase

  Makkelijk schreeuwen vanaf de kant of niet Tim ???

 9. rexm

  Hier heeft de PVV volkomen gelijk in, ze hebben nog niet genoeg lesgeld betaald in het verleden.
  Ga niet de wijsneus uithangen en blijf daar weg.
  PVV gebruikt hier het gezonde verstand.

 10. Bullshit15

  Denk het ook terug halen we hebben in Nederland al genoeg problemen
  Deze landen komt toch nooit vrede het gaat maar door dus laat ze maar terug komen in grenzen dicht anders komt dat volk hier weer heen stem fvd of PVV in uit de eu

 11. JBoul

  Wanneer ga je daar zelf heen Tim?

 12. nu ik

  Wat een ontzettend stom betoog tim. Wat een gekakel !

  Waaruit kan ik nu opmaken dat de PVV angst heeft voor iets ?

  Nederland hoort niet in het Oosterse kruidvat en de figuren uit die regio welke hier rondlopen horen niet hier. De islam is een totalitaire ideologie die elke andere levensvorm verwerpt. De ideologie islam erkent de democratie niet, erkent de rechtstaat niet en erkent het seculiere parlement niet.

  De PVV uit dus geen angst maar geeft op argumenten aan waarom de Nederlandse soldaten niet thuis horen in een land van ali baba en zijn gevolg. De PVV heeft inmiddels vast gesteld dat er nog steeds geen vrijheid is in Irak en alle landen er omheen ondank de aanwezige troepen. De aanwezige troepen maken dus geen enkel verschil.

  Van een journalist mag je toch enige objectieve berichtgevingen verwachten en geen verbale diarree. Teleurstellend artikeltje

 13. Seneca

  @tim
  wat een infantiel stukje heb je weer uit je duimpje gezogen. PVV heeft gelijk. het islamitisch tuig uit die landen zitten hier op een terrasje en onze jongens mogen daar voor datzelfde tuig, de kastanjes uit het vuur halen. of je bent niet goed wijs of je haat voor de PVV heeft je volkomen verblind. triest, heel triest dit soort verhaaltjes waardoor jij brood op de plank krijgt.

 14. Bullshit15

  We weten toch dat tim een PVV hater is Wilders kan het toch nooit goed doen als i gezegt had die leger moet blijven was het ook niet goed
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 15. Vit

  Een Amerikaanse vice-president zei ooit naar aanleiding van een incident als deze:

  “Veel te veel mensen zijn gestorven zonder goede reden, soms zegt men dat dit nooit was gebeurd als we ons met onze eigen zaken hadden bemoeid en niets is verder bezijden de waarheid. Echter leven we in een gevaarlijke wereld en hebben we weinig goede opties maar de slechtste optie is niets doen, uiteindelijk zijn wij het verschuldigd aan onze kinderen en hun kinderen om op te treden in de wereld.”

  Hoe waar is dat?

 16. Vee

  Quote Tim: ” Waag het niet de Irakezen te verraden en………”. En anders? Wat ga jij doen Tim?

 17. Cycle25

  Totdat Irakezen de coalitie gaan aanvallen, die beelden uit het Iraakse parlement sprak voor zich.

 18. Heras

  We moeten alle soldaten terughalen, zodat ze in nederland de orde kunnen handhaven.
  Dan wordt de politie ook wat ontzien.

  1. Vit

   @Heras

   Strak plan want de politie is met handen en voeten gebonden, soldaten zijn er juist in getraind gespuis uit te roeien

 19. Steiner

  Het Iraakse leger trainen is een hopeloze zaak : Volkskrant vandaag.

  “Het Iraakse leger, zo constateerde het Amerikaanse ministerie van Defensie in november 2019 in een kritisch rapport, heeft niet ‘genoeg mankracht’ om de woestijn langs de Syrische grens uit te kammen waar IS zich schuilhoudt. Het Iraakse leger is ook ‘grotendeels onwillig of onkundig’ om de bergen rond Kirkuk te beheersen, waar IS zich hergroepeert.

  Bovendien heeft het Iraakse leger nog steeds niet geleerd om zelf een doelwit te vinden en uit te schakelen, zoals ze dat in legertermen noemen: find and fix’ Dat IS in de Iraakse woestijn toch niet meer overal zwarte vlaggen plant, is te danken aan de hulp van de coalitie. Die reiken de Irakezen de locaties aan van doelen, verzamelen inlichtingen en bieden luchtsteun. Met hulp van de coalitie durft het Iraakse leger het soms aan om IS-strijders onschadelijk te maken.”

  1. nu ik

   QUOTE Met hulp van de coalitie durft het Iraakse leger het soms aan om IS-strijders onschadelijk te maken.” END

   Klopt , echter als je mandaat door de nationale overheid wordt ingetrokken kan je niets anders dan terugtrekken.

   De gevolgen zouden moeten zijn dat het land hermetisch wordt afgesloten van de westelijke doorgangen en dat ze hun problemen zelf oplossen

 20. Politiek Profeet

  Tim heeft zich al aangemeld om Irak te redden van de ondergang?
  Hopeloze zaak dat Irak, soennieten en sjiieten moorden elkaar al eeuwen uit….gewoon laten doen, de restanten worden wel door andere wolven opgevreten.
  50 nederlandse vetbetaalde padvinders maken geen enkel verschil, kost ons alleen ettelijke miljoenen.

 21. janszm

  “Denk je dat Irak op eigen benen kan staan?”
  Dat zal potverdikke wel tijd worden. Eeuwen van beschaving, tot 632 m.vr. hebben dit land voor altijd tot de vroege eeuwen veroordeeld. Hoe komt dat? Islam.
  Die hele regio zal voor altijd in het ongeluk gestort zijn, geen enkele vooruitgang zal plaats vinden zolang men 5 keer per dag op de knieën gaat.
  Het Westen dient zich zo snel mogelijk te verwijderen, deze religieuze oorlog dient te escaleren.
  Net als in Australië: die branden zijn niet te blussen, die moeten uit woeden.
  Zonder miljoenen slachtoffers zal het MO een slachtveld blijven.
  Ook het Westen zal moeten leren op eigen benen te staan: eigen energie in de vorm van kernenergie, waterstof etc.

 22. J.Rademaker

  Ja Tim als die paar instructeurs weggaan stort het hele land in.

 23. Rosasolis

  Dit is niet zomaar een bericht van Wilders. De President van Iraq, heeft al vorige week een waarschuwing gesteurd aan verschillende westerse landen, om de militairen weg te halen. Hij vreest voor alweer een vreselijk oorlog met Iran, waarvan nu Trump de oorzaak zal zijn met zijn recent aanval op de She-ietische general uit buurland Iran, die toen in Iraq aanwezig was. Gisteren had Iran twee grote Amerikaanse barakken met raketten in Iraq aangevallen. Iran meld dat er rond de 80 overleden zijn, en nog meer
  verwonden zijn. En Amerika zegt: nihil aan de hand! Duitsland heeft alle militairen uit Iraq weggehaald. Nederland moet dit ook doen voordat de Grote Hel alweer los gaat basten tussen deze twee landen…maar nu zal het veel verder gaan.
  Wij in de Noord-kop van Noord-Holland met families van marine mannen en vrouwen vrezen voor onze prachtige nieuwe fregat Michiel de Ruiter die naar de Midden-Oosten binnenkort zou gaan varen. Hopelijk gaat het niet door!

  1. Politiek Profeet

   knettergek die goed-gelovigen.
   Busje komt zo busje komt zo…even wachten want het busje komt zo

 24. Agios

  Dat we nog steeds in die shitholes ronddolen heeft alles te maken met olie. We kunnen daar blijkbaar niet buiten, dus proberen we deze pijplijn open te houden. Wat te doen? Zo snel als maar mogelijk is over op waterstof of een andere beheersbare energievorm. En dan? De shitholes vergeten, geen asiel meer verlenen en ons er niet meer mee bemoeien. En…kom niet bij ons bedelen als die landen tot armoede vervallen. Na meer dan 100 jaar ons in de klem te hebben gezet, moet het eens en voor altijd voorbij zijn. De PVV heeft gelijk. Wegwezen daar!

 25. DidiMadloba

  Ik denk dat deze PVV-er voor een keertje gelijk heeft.
  Irak moet gewoon een gezellig streng-islamitisch land worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.