Anti-autoterroristen D66 en GroenLinks willen automobilisten zwaar laten bloeden voor bezoek aan Amsterdam

1024px-2010-05-30_d66_doetinchem
Foto: D66'ers gaan graag met de bus. Bron: Ziko / Wikimedia Commons.

Weten jullie wat, extreem-linkse slagers van gewone mensen met een baan? Zoek het ook lekker maar uit in jullie haatenclave aan de Amstel! Nu moeten niet-Amsterdammers die ook hun hoofdstad een keer willen bezoeken weer een boetebelasting betalen aan de gemeentekas. Gewoon, omdat niet iedereen zo’n hoofdstedelijke OV-muppet is geworden.

Amsterdam is al geen prettige plek om te verblijven. Terwijl op de Dam joodse bezoekers de huid wordt volgescholden, zijn pandjesbazen – al dan niet met VVD- of koninklijke connectie – bezig om huurders financieel uit te kleden. Intussen loop je tijdens voetbalwedstrijden van tokkieclub Ajax het gevaar in elkaar getrimd te worden, of wellicht word je op klaarlichte dag met een semi-automatisch geweer doorzeefd. Op bestelling, of misschien wel per vergissing. Vervolgens word je financieel drooggelegd dankzij het uitzuigsysteem erfpacht, en word je gemeente nationaal voor paal gezet door wereldvreemde ‘inclusieve’ grachtengordeldieren. En dan hebben we het nog niet gehad over de crime family Halsema die heersen over de Stopera als de Don Corleones over New York.

Maar de stad die moet doorgaan voor onze hoofdstad is nog niet klaar met het treiteren van burgers. Oh nee, nu moeten ook de automobilisten het ontgelden. Volgens de grootste partijen van deze middelvinger-naar-de-burgerstad, tenminste. Lekker dat laatste beetje geld uit hun zak kloppen, omdat niet iedereen gecharmeerd is van het staats-OV dat rustig door en onder Amsterdam tuft. Dus, dokken maar:

“GroenLinks en D66 vinden de plannen van het stadsbestuur niet ver genoeg gaan en denken aan de invoering van een vorm van rekeningrijden.

Beide partijen pleiten voor ‘betalen naar gebruik’. ‘Dat kun je rekeningrijden noemen, tolheffing, dat soort zaken’, zegt GroenLinks-raadslid Zeeger Ernsting. ‘Daar is in Amsterdam vaker om gevraagd. Het Rijk doet er nog moeilijk over. Volgens mij ligt daar ook echt de ruimte om door te pakken. Dan kun je streven naar veel minder auto’s in de stad.'”

Zullen we in plaats van een tolweg een groot hek om die verrotte plek zetten, en snel een andere stad uitroepen tot hoofdstad van ons land? Eentje die van de burgers houdt in plaats van ze aan alle kanten sart en aan de bedelstaf doet geraken? Ik zeg: doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Maakt mij niet uit, mij zal je er niet dood vinden.

 2.   

  D66 GROEN Links op naar 0 ZETELS
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 3.   

  “Nu moeten niet-Amsterdammers die ook hun hoofdstad een keer willen bezoeken”

  Wie zou dat nu willen, een bezoekje aan Islamsterdam?
  Ik denk dat niemand hier bij DDS er wakker van zal liggen.

 4.   

  Potverdikke wou ik net op het vliegtuig stappen om even Amsterdam te bezoeken nu dit weer.Nou ja blijf ik toch lekker in mijn Portugal .Wat een flutland dat Nederland .

 5.   

  gewoon niemand meer naar Amsterdam , dan bloed de stad vanzelf dood.

 6.   

  bovendien , met de auto naar amsterdam en dan € 10,00 betalen voor een uurtje parkeren ze zijn gewoon hartstikke gek daar. ik heb gehoord dat ambtenaren gewoon een pistool in huis hebben en dat hun kinderen daarmee op rooftocht gaan. mij daar niet gezien je zult maar van je geld bestolen worden door de zoon van zo´n linkse burgemeester en op legale wijze bestolen worden door zijn moeder . schiet niet op.

 7.   

  Dope 66 en Groen Lisis zijn op zoek naar uw geld om terreur te sponsoren.

 8.   

  Wie wilt er uberhaupt naar dat verrotte Amsterdam gaan , nee zit hier lekker in het landje apart Zeeuws-Vlaanderen.

 9.   

  Ach ja,je moet toch ergens je geld vandaan halen :

  Amsterdam heeft de komende jaren veel geld nodig voor onderhoud en restauraties van (kerk)torens.Dertien kerktorens en drie andere torens zijn gemeentelijk eigendom.De stad is nu op zoek naar vele miljoenen om die renovaties te kunnen bekostigen.(21-01-2020)

  Bijna geen brug deugt in Amsterdam.
  Er is opnieuw slecht nieuws over de bruggen en kades in Amsterdam: van de 850 belangrijke bruggen in de stad, voldoen er 750 niet aan de wettelijke eisen en dat geldt ook voor 135 van de ongeveer 200 kilometer kademuur in de stad. Inmiddels is een bedrag van 200 miljoen euro vrijgemaakt om de kosten te dekken tot en met 2023. Deskundigen zeggen dat dit een druppel op een gloeiende plaat zal zijn.

  De problemen bij vuilverbranding AEB hebben grimmige consequenties voor de financiële staat van de stad. De schuld loopt op en de gemeente moet haar reserves aanspreken.
  Dit blijkt uit de gemeentebegroting voor 2020,de penibele positie van AEB kan de stad in het ergste geval 262 miljoen euro gaan kosten, terwijl hiervoor op dit moment slechts 65 miljoen euro beschikbaar is.

  1.   

   maar wel geld hebben om 500 uitgeprocedeerde ongedocumenteerde geluks zoekers onder te brengen a minimaal 15.000.000 euris per jaar.

  2.   

   Duidelijk verhaal, waarvoor dank! Oplossing? De fik er in net als Londen een paar jaartjes geleden. Ruimt lekker op en je kan er weer wat nieuws van maken.

 10.   

  Ik woon nog steeds in Amsterdam en adviseer iedereen Amsterdam te mijden als de pest. Volgens onze linkse duivels bent u niet welkom en moet u bloeden voor hun hobby’s. De auto is melkkoe en daardoor is de winkel diversiteit gekelderd naar het niveau van een dorp. Winkelcentra zijn verloeder en winkelstraten zijn buffetten geworden van de snack industrie.

  Als iedereen Amsterdam nu mijdt helpt u de Amsterdammer mee om de idioten van de kortzichtige zwarte kousen te ontdoen van hun inkomsten. Je moet wel knettergek ziijn om nog Amsterdam te willen afreizen

  1.   

   Sterkte

   1.   

    dank je , hebben we nodig , die imbiciel van een femke halalsema komt net met de volgende mededeling

    QUOTE Volgens burgemeester Femke Halsema wordt die vorm van proactief controleren in Amsterdam „al geruime tijd niet meer uitgevoerd vanwege de schijn van etnisch profileren die dat met zich mee kan brengen.”

    END

    Wie sluit dat achterlijke wijf op en gooit de sleutel weg ?

    1.   

     Tja , je kan altijd nog verkassen…zou iedere Amsterdammer moeten doen die niet voor dat achterlijke bestuur heeft gekozen. Genoeg plaatsen waar het gezonde verstand nog wel heerst.

     1.   

      tja , huisje , boompje , beestje , familie , vrienden , werken , was het maar zo simpel als je stelt. Ik zou wel weg willen maar oma denkt daar heel anders over :-‘)

     2.   

      Ik had het wel geweten , huisje , boompje , beestje , werk of niet. Ik had oma in de ski-box geplant en had Amsterdam achter me gelaten. :’D.

     3.   

      Als geboren en getogen Amsterdammer laat ik me niet wegjagen,ook al ben ik bijna de laatste autochtoon in de straat.

     4.   

      @Ralnov , kom even langs om oma in de skibox te stoppen :) :)

      Zou eerst wat afspraken maken bij de tandarts . Kennelijk heb je geen idee wat kleinkinderen voor uitwerking hebben. Een vakantie van 14 dagen kan nog net. 21 dagen is uitgesloten :)

     5.   

      Daar kom je over je een jaar of 5 nog wel op terug Steiner :’D

     6.   

      Dat is te danken, aan de ‘studenten’ in die vuilnishoop. Die stemmen de stad naar de kloten en als ze afgestudeerd zijn vluchten ze weg om hun tasjes te vullen en schijten dan op die stad. Dat is de opmaat, in elke studentenstad.

     7.   

      Lol @ nu ik :’D

 11.   

  Waarom zou iemand naar A’dam willen, uitgezonderd h*erenlopers, Japanse en Chinese touristen, criminelen, dr*gsbazen/kartels?
  Er zijn zoveel prachtige en veiligere steden!

 12.   

  Dat is toch de stad weer deze
  “burgermoeder”heerst:
  Halsema: geen patseraanpak wegens ’schijn van etnisch profileren’
  Copy Telegraaf.
  Ze kunnen de anwb borden met “Amsterdam” beter vervangen met “Artis”.
  Tis bij de beesten af daar…!

 13.   

  Feit is dat Amsterdam voor veel toeristen uit binnen- en buitenland té aantrekkelijk is zodat die stad veel te vol wordt.

  Maar je bent natuurlijk niet wijs als je met de auto naar Amsterdam komt, en zeker niet als je het centrum in rijdt. Ik huur altijd een OV-fiets op het station. Zeker de binnenstad is compact genoeg om op de fiets te behappen.

  Maar doorgeslagen “groen” beleid is al veel langer een plaag in Amsterdam. Ik werkte voor een bedrijf in een buitenwijk van Amsterdam dat van de gemeente niet voldoende parkeerplaatsen mocht aanleggen, omdat ze autogebruik wilden ontmoedigen.

  Hallo! Kunt u zich voorstellen dat een monteur voor een spoedreparatie met een zware gereedschapskist een taxi moet nemen? Of de tram??

  Dus verzon mijn toenmalige werkgever een list en richtte een parkeerdak in.

 14.   

  Die zakkenvulster Femke Halsema nu al volledig pensioen vanwege haar Tweedekamerschap
  Is niet helemaal helder meer.
  Gewoon niet meer naar Amsterdam gaan.. Is er aardig afgekomen met dat pistolenzoontje en haar partner.
  Groen Links D’66 maar ook CDA VVD en CU grandioze baggerpartijen